Vielä kun tuo pelaaminen ei ole mitään peruuttelua
No mutta onhan se peruuttelua. Jos ei saada syötettyä omalle miehelle vauhtiin suuntana hyökkäyspää, niin syötellään alas. näin voi käydä yhden vaihdon aikana vaikka kolmasti perääkin. Tällöin kuulee vielä näitä ”vanhan pelitavan” miesten huutoja katsomosta että ”luistelkaa” tai ”pelakkaa”. Samoin omassa päässä kun syötetään paineen alla kaverille maalintaa, ja taksin, niin yleisöstä kuuluu toiveita purkaa kiekko vaan alueelta. Ei ne jätkät roiski sitä kiekkoo, se ei kuulu pelisuunnitelmaan.
Ilves pelaa todella paljon pakki pakkia ja maalintaa, jos kiekonriiston jälkeen ei ole omaa miestä syöttölinjalla menossa kohti hyökkäyspäätä. Eli juurikin ns. ”meidän pelin” oppien mukaisesti, reagoidaan ja eka vaihtoehto on nopeaa ylös, mutta pelitilanteen lukemalla sitä ei tehdä, jos oma mies ei ole kiekkoon menossa. Ja silloin peruutellaan. Mutta kun se peruuttelu antaa mahdollisuuden siihen, että kesialue ylitetään oikein ajoitetusti kolmella kaistalla ja hyökkäysvariaatiot on näin monipuolisia, ”peruuttelusta” huolimatta päästään hyökkään ja saadaan tilanteita.
IFK pelissä IFK pelasi keskialueen tiukkaa trappia oman sininsensä ja punasen välissä erityisesti, ja tällöin Ilves käytti kategorisesti myös punaviivalta kulmakiekkoja, koska muutoin IFK:n viisikosta ei päässyt läpi (osattiin siis reagoida vastustajan peliin, koska viimex?). Seuraava Tappara peli (15.11.) tulee olemaan mielenkiintoinen, sillä tuolloin on vastassa vastaavasti pelaava joukkue paremmalla hyökkäyssuunnitelmalla. Ja kuten oletettua, siletä se Kärpät (peli Oulussa 23.11.) nousee kärkeä kohti, sillä materiaali on kova, ja Marjamäen pelitapaa vastaan ollaan myös vaikeuksissa keskialueen kanssa.
Pelicansin lentokeliin mulla on omat epäilyni, sillä kyseessä on iäkäs joukkue, joten olisiko kyse kevyemmästä harjoittelusta ja kostautuuko tämä keväämmällä?