Chicago Blackhawks 2013–2014

  • 292 719
  • 811

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Jep, Isles saatiin paketoitua ja kahden harmillisen tappion jälkeen ollaan jälleen voittokannassa. Blues-ottelussa tehtiin loppuakohden harmillisia virheitä, joista Centralin voitosta (imho) tappeleva Blues rokottikin sitten viime hetkillä. Tänään taas pystyttiin pitämään pelin loppuosuus tarpeeksi hyvällä tasolla, vaikka onhan tuossa vielä tekemistä.

Hossa tosiaan selkeästi puolivaloinen, vaikka toki merkkejä paremmasta alkaa olla myös ilmassa. Tekemisen tasaisuus, tai sen puute ilmeistä vielä. Saattaa hyvin olla, että Marian huilaa Sabres-pelin.

Joakin Nordstömille uran ensimmäinen maali ja tekeminen muutenkin hyvää. Hieman tuollainen Kopeckymäinen pelityyli, piirun paremmalla luistelulla.

Q:n ketjulottoon on jo niin tottunut, että en sano siitä mitään. Toivottavasti tulosta syntyy, se on tärkeintä.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Krügerin ottaminen pois centterin tontilta on toteutuessaan positiivinen uutinen
En näe siinä kyllä mitään positiivista, että joukkueen toiseksi parasta sentteriä koitetaan peluutetaan laidalla. Ja kyllähän toi Krügerin peli laiturin tontilla viime yönä oli vähintäänkin sekavaa, onneksi siirrettiin takaisin keskelle ottelun edetessä.

*

Pirri muuten nostettiin ylös farmista, ja Hayes lähetettiin tieltä Rockfordiin. Ei paineita, mutta nyt on Brandonilla luultavasti edessään se once in a lifetime -paikka. Jos peli ei kulje, niin voi olla, ettei uutta mahdollisuutta ole enää ihan heti tulossa. Tämä mielipide perustuu vain ja ainoastaan siihen, miten Quenneville on Pirriä tässä vuosien varrella peluutuksellaan käsitellyt. Toivotaan onnistumista ja että saisi samalla jotain balanssia tohon kakkosketjun haahuiluun... jos ja toivottavasti kun siinä paikalla siis pelaa.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Oletettavasti reme oli tyytyväinen, että Krügerin tilalla otti joku toinen aloituksia. Muutenhan Marcus on nimenomaan hyvin tunnollinen sentteri, vaikka hyökkäyspään peli odottaakin vielä kukkaan puhkeamistaan. Islandersia vastaan takaisin sentteriksi siirretty Krüger kaapi muuten 7/14 - 50,0% (puolustusalueella 4/4) aloituksista omille. Hyvin meni tällä kertaa.

Ei paineita, mutta nyt on Brandonilla luultavasti edessään se once in a lifetime -paikka. Jos peli ei kulje, niin voi olla, ettei uutta mahdollisuutta ole enää ihan heti tulossa. Tämä mielipide perustuu vain ja ainoastaan siihen, miten Quenneville on Pirriä tässä vuosien varrella peluutuksellaan käsitellyt.
Tämä on aika todennäköinen tilanne varsinkin, kun Pirrin nykyinen tulokassopimus ja waivers-vapaus loppuu tähän kauteen. Ainakin Kanerille tämä lienee pässinlihaa, mutta Pirrin lyhyestä ja pätkittäisestä NHL-urasta voi lukea lisää vaikka kesällä koostamastani viestistä, jos AHL:n viime kauden pistepörssivoittaja on päässyt lentämään tutkan alla.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Oletettavasti reme oli tyytyväinen, että Krügerin tilalla otti joku toinen aloituksia. Muutenhan Marcus on nimenomaan hyvin tunnollinen sentteri, vaikka hyökkäyspään peli odottaakin vielä kukkaan puhkeamistaan. Islandersia vastaan takaisin sentteriksi siirretty Krüger kaapi muuten 7/14 - 50,0% (puolustusalueella 4/4) aloituksista omille. Hyvin meni tällä kertaa.

Juuri näin, kyllä Lunde tietää. Krüger olisi hyvä av-pelaaja jos osaisi aloittaa paremmin, nyt on raastavaa nähdä aloitustappioita toisensa jälkeen myös alivoimalla. Vastustaja saa poikkeuksetta siitä heti helpolla myllyn pyörimään.
Toivotaan, että Perreaultin kikat alkavat purra ja tuokin Marcuksen aloituskuvio saadaan toimimaan niin saadaan hänestä hyvä alivoimajyrä. Kakkosen hyökkäävämmäksi centteriksi en valitettavasti hänessä vielä näe ainesta.
Toki alkukauden alivoimassamme on näkynyt myös kenties luultuakin enemmän mm. Frolikin lähtö...

Pirrille peukkuja täältä, nyt on aika iskeä pelipaikkaan kiinni. Hayes ei vakuuttanut vieläkään allekirjoittanutta, jotenkin kantikasta ja kömpelön oloista menoa. Joakin Nordstömille sen sijaan pelasi mielestäni kauden parhaan matsinsa.
 
Viimeksi muokattu:

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Joakin Nordstömille sen sijaan pelasi mielestäni kauden parhaan matsinsa.
Jep, ehdottomasti näin. Jotain pientä hyvää oli nähtävissä jo aiemmin, mutta nyt tuntui, että tämä oli ensimmäinen peli kun Nordström uskalsi oikeasti pelata. Oli rohkea kiekon kanssa ja ilman, veti sillä samalla itseluottamuksella kuin treenimatseissa. Ehkä tuo ottelun alussa tehty NHL-uran avausmaali jotenkin vapautti hänen tekemistä. Ainekset hyväksi bottom-six jyräksi ovat olemassa.

Krüger olisi hyvä av-pelaaja jos osaisi aloittaa paremmin, nyt on raastavaa nähdä aloitustappioita toisensa jälkeen myös alivoimalla. Vastustaja saa poikkeuksetta siitä heti helpolla myllyn pyörimään.
Toivotaan, että Perreaultin kikat alkavat purra ja tuokin Marcuksen aloituskuvio saadaan toimimaan niin saadaan hänestä hyvä alivoimajyrä.
Joo kyllähän noita satanolla av-aloitustappioita on tullut liikaa, mikä on osaltaan ollut myös vaikuttamassa siihen, että joukkueen alivoimaprosentti on mitä on. Toewsinkin av-aloitukset on tältä kaudelta nolla voittoa, viisi tappiota.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Aloitukset ovat tosiaan edelleen joukkueen murheenkryyni, vaikka siihen on hankittu penkin taakse erityisapua ja joukkueesta löytyy kuitenkin kaksi aloituspesialistia. Harmillisesti molemmat ovat leftejä ja oikean puolen aloitukset Hawks tuntuukin häviävän isolla prosentilla. Tätä on päivitelty ääneen jo useassa ottelulähetyksessä.

Sentterikaartin ainoa rightin sentteri Shaw pärjää keskimäärin Krügeriakin huonommin aloitusympyrässä. Asiaan kiinnitetään hieman epäreilusti vähemmän huomiota, koska Shaw ei pelaa alivoimaa, eikä häntä ole istutettu kakkossentterin tontille, kuten Krügerille tehtiin pari kautta sitten. Vaikka rightin Bolland ei ollutkaan mikään aloituspesialisti jumalan armosta, niin tälläkin osastolla hänen poistuminen näkyy. Rotta harvemmin hävisi aloituksiaan 100-0, vaikka vastustaja olisikin saanut väännöstä voittomerkinnän tilastoihinsa. Rightin Sharp olisi myös yksi vaihtoehto, mutta hänkään ei ole tällä kaudella kaapinut takavuosien prosenteilla aloituksia. Tunnetustihan Mr. Sexy viihtyy muutenkin laidalla paremmin.

Koodi:
		Krüger		Shaw
 1.10.  WSH	10/17 59%	 3/9  33%
 5.10.  TBL	 3/11 27%	 6/11 55%
 9.10. @STL	 4/11 36%	 4/9  44%
[U]11.10.  NYI	 7/14 50%	 3/12 25%[/U]
		24/53 45%	16/41 39%

Toews		50/86	58.1
Krüger		24/53	45.3
Shaw		16/41	39.0
Handzus		22/38	57.9
Sharp		 5/11	45.4
Nordström	 4/8	50.0

Aloitusten takkuaminen näkyy räikeimmin erikoistilanteissa. Alivoimalla kiekko jää pyörimään omaan päähän ja ylivoimalla paine purkautuu heti. Tosin tällä kaudella Hawks on tuntunut pääsevän ylivoimalla alueelle hieman paremmin kuin viime kauden pudotuspeleistä on päällimmäisin muistikuva.

Koodi:
[B]Aloitukset alivoimalla[/B]

 1.10.  WSH	5/12 42%
 5.10.  TBL	0/1   0%
 9.10. @STL	1/5  20%
[U]11.10.  NYI	2/3  67%[/U]
		8/21 43%

Krüger		4/9	44%
Handzus		4/5	80%
Toews		0/5	 0%
Nordström	0/1	 0%
Hossa		0/1	 0%

Toistaiseksi Hawks on pelannut suurimman osan peleistään kotona, mikä on aina pieni etu aloitusympyrässä. Bluesia lukuunottamatta vastuskaan ei ole ollut haastavimmasta päästä.
 
Ihan mielenkiinnosta palstaveljiltä kysäistään tämmöistä spekulatiivista asiaa. Eli koska Hawksilta puuttuu tuo rightin puolen aloitus spesialisti niin ketä sentteriä itse lähtisitte Bowmanin kengissä hakemaan Chicagon paitaan ?

Sentterit kuitenkin Hawksissa tällä hetkellä:

Toews
Handzus
Shaw
Kruger/Nordstrom

Kukaan Toewsin jälkeen ei oikein varsinaisesti vakuuta, vaikka kaikki hyviä pelureita ovatkin omalla tavallaan. Koko porukka on tosiaan leftin miehiä.

Nordis on ottanut vain kahdeksan aloitusta tällä kaudella (50%).

Moni asia korjaantuisi kun Sharp pistettäisiin tylysti pelaamaan tota sentteriä. Tuon sanottuani, aika paha sitä Q:ta on nykyään mennä kritisoimaan missä ketäkin peluuttaa.

Mutta niin, tuleeko mieleen ketään kuka voisi tuommoinen aloitus ja alivoima spesialisti olla ?

Toki, en mä tässä ketään vielä ole korvaamassa tai treidaamassa, kausi on nuori, mutta spekuloidaan nyt.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
12.10.2013 Buffalo @ Chicago: 1-2

Tehotonta peliä, mutta vain kaksi pistettä jää historian kirjoihin. Ensimmäisen puolikkaan Hawks vei peliä ylivoimaisesti, mutta tehottomuudesta ja Millerin loisto-otteista johtuen kolmanteen erään lähdettiin vain 2-0 numeroissa. Johtuiko sitten otteluruuhkasta (kolmas peli neljään päivään), mutta kolmannessa erässä Hawks oli enimmäkseen vastaantulija. Crawfordin ansiosta Sabres onnistui tekemään vain yhden ja punapaitainen kotijoukkue saikin nostaa kädet ilmaan helpottavan summerin jälkeen.

20 Saad - 19 Toews - 88 Kane
10 Sharp - 16 Krüger - 81 Hossa
29 Bickell - 65 Shaw - 42 Nordström
52 Bollig - 37 Pirri - 28 Smith

2 Keith - 7 Seabrook
27 Oduya - 4 Hjalmarsson
8 Leddy - 17 Brookbank

50 Crawford 28/29 - 96,6%
(39 Khabibulin)

1. ERÄ

Sabres sai heti ensimmäisellä minuutilla vaarallisen maalipaikan, mutta Crawford selvitti tilanteen. 2 minuutin jälkeen Hawks pääsi ylivoimalle Girgesonsin kaadettua Nordströmin keskialueella. Sabresin aktiivinen alivoima poiki Hodgsonille maalipaikan, jonka Bickell sai taklauksellaan nollattua. Jäähyn viimeiset 30 sekuntia kakkosylivoima sai rauhoitettua pelin alueelle, mutta Miller torjui tilanteen. Sabres sai uuden jäähyn melkein välittömästi, kun mailansa menettänyt Myers murjoi Krügeria maalin takana. Miller joutui torjumaan muutaman kerran, mutta muuten Sabres selvitti jäähyn varsin vaivattomasti. Heti jäähyn jälkeen nähtiin kuitenkin avausmaali. Keith ja Seabrook pelasivat viivalla pakki-pakki-syötön ja jälkimmäinnen lähetti keskeltä kova rannelaukauksen. Ben Smith ohjasi Ristolaisen edestä kauden ensimmäinen maalinsa: 1-0. Heti maalin jälkeen Hjalmarsson joutui estämään mailansa menettäneenä Sabres-hyökkäyksen kiinnipitämällä käsin. Jäähyn ensimmäinen maalipaikka aukesi kuitenkin puolittaiseen läpiajoon päässeelle Hossalle. Hawks selvitti jäähyn ja Ott lähti heti sen jälkeen jäähylle taklattuaan Ben Smithiä numeroihin. Onneksi Smith näytti nousevan ylös itse, vaikka pää kolahtikin pleksiin. Ott selvisi kahden minuutin jäähyllä. Jäähyn alussa Miller torjui Kanen paikan. Sen jälkeen Hogson laukoi toisessa päässä ropellikiekon Crawfordin kilven alta tolppaan ja myös Millerin takana kilisi rauta hetken päästä. Bickellillä oli myös paikka nostaa rystyllä kiekko etukulmaan, mutta kumilaatta meni maalin ohi. Tapahtumarikas ylivoima päättyi ilman maalia. Täysin kentällisin ei pelattu tälläkään kertaa kauan, kun Bollig kävi koputtelemassa poikittaisella kiekotonta Ottia ja tuomaristo palkitsi nahistelun antamalla jäähyt molemmille. Tasavajaa päätyi maalittomana muutamasta Hawks-paikasta huolimatta. Sabres sai erän lopulla muutaman laukauksen Crawfordille, mutta erätauolle siirryttiin Hawksin johdossa.

2. ERÄ

Toinen erä alkoi tasaisemmissa merkeissä, vaikka Hossalla olikin hyvä maalipaikka heti alussa. Viiden minuutin kohdalla Saad pääsi Toewsin riiston jälkeen laukomaan vastahyökkäyksestä maalin yli. Seuraavassa vaihdossa Myers huitaisi mailallaan ilmasta kiekon, joka oli jo Millerin takana menossa Hossan laukauksen jäljiltä maaliin. Seuraavassa vaihdossa Krüger sai jäähyn kiinnipitämisestä. Sabres-ylivoimaa ei kuitenkaan kestänyt kauan, kun Hodgson kaatoi Oduyan maalin takana ja joutui jäähylle. Myös lyhyt Hawks-ylivoima kului maalitta. Erän puolivälissä Hawks vyöryi aaltoina Millerin maalia kohti, mutta osumaa ei nähty, vaikka maali roikkui ilmassa. Grigorenko pääsi 13 minuutin kohdalla pahaan vastahyökkäykseen, jonka Crawford selvitti vaivoin. Seuraavan minuutin aikana vieraat saivat pienen painostuksen ja vähillä torjunnoilla selvinnyt Crawford joutui venymään parhaimpaansa. Pari minuuttia Hodgson ja Vanek pääsivät vaaralliseen 2-1 vastahyökkäykseen, mutta Crawford piti joukkueensa edelleen johdossa. Seuraavassa vaihdossa Kane riisti kiekon omalla siniviivalla ja karkasi läpiajoon. Miller kuitenkin kesti tälläkin kertaa. Saman vaihdon lopulla Kane pelasi Toewsille tyhjän maalin, mutta kapteeni laukoi oikealta muutaman sentin yläriman yli. Hetken päästä Crawford joutui taas pelastamaan tehottoman joukkueensa. Buffalon hyvä jakso toisen erän lopulla jäi ilman palkintoa, kun 18 minuutin jälkeen Ristolainen joutui pitämään kiinni maalin edessä Smithistä ja Hawks sai ylivoiman erän loppuun. Hawks saikin vihdoin kiekon toisen kerran Millerin taakse. Sharp lähetti loistavan lättysyötön vasemmalta oikealle ja Kane sai laukoa kiekon sivuttaisliikkeessä olleen Millerin ohi: 2-0. Toinen erä päättyi näissä numeroissa ja laukauset olivat tässä vaiheessa jo 37-16 kotijoukkueen eduksi.

3. ERÄ

Erän alussa Crawford pelasi hieman huolimattomasti kiekkoa maalin takana ja Ott oli päästä lyömään kiekon tyhjiin Vanekin syötöstä. Neljän minuutin kohdalla Kane sai jäähyn korkeasta mailasta, mutta Hawks selvitti tämänkin alivoiman. Erän puolivälissä Sharp pääsi nokikkain Millerin kanssa, mutta lähes kirottu uran 200. maali antoi vielä odottaa. Kaksi minuuttia myöhemmin Sabres sai maalitilin auki. Hyvän peli pelannut Hodgson syötti oikealta vasemmalle, josta Stafford laukoi kiekon Crawfordin ohi: 2-1. 15 minuutin kohdalla Crawford joutui taas venymään äärimmilleen, kun Vanek pääsi tälläämään onetimerilla tykin takakulmaa kohti. 18 minuutin kohdalla Hawks oli jälleen hätää kärsimässä, mutta Sabres ei saanut kiekkoa maaliin. Miller lähti maaliltaan, kun erää oli puolitoista minuuttia jäljellä. Sabres sai rakennettua vaarallisen maalipaikan, mutta kotijoukkueen johto kesti loppuun asti.

Huomioita

Koodi:
BUF-CHI	 1st	 2nd	 3rd	 Tot
SOG	 6-20	10-17	13-3	29-40 
BK	 4-1	 4-0	 3-8	11-9
HT	10-7	 9-7	 9-3	28-17
FO	9-13	 9-15	 7-6	25-34

Vastustaja oli ehkä heikompi, mutta tällä kertaa aloitukset toimivat aika hyvin:
Koodi:
Toews  13/21 (62%)
Krüger  5/11 (45%)
Pirri   6/10 (60%)
Shaw    5/8  (63%)
Sharp   4/5  (80%)

Alivoima pelasi jo toisen ottelun putkeen ilman takaiskua. Kun tilasto oli kolmen pelin jälkeen 4/9 (44,4%), niin nyt kahdessa pelissä sen on ollut 5/5 (100%). Yhteensä siis 9/14 (64,3%), jolla alivoima on liigan toiseksi surkeinta. Ylivoima onnistui jälleen kertaalleen ja saldolla 5/20 (25,0%) Hawksin ylivoima onkin liigan 10. parasta. Hassua, että erikoistilanteet ovat kääntyneet tällä tavalla nurinpäin.

Edellisen pelin jälkeen kritisoimani Hossa pelasi hyvin ja vain huono tuuri esti häntä tekemästä maalia, johon olikin muutama loistava tilaisuus. Hjalmarsson on jatkanut hienoja otteitaan nyt myös hyökkäyspäässä, vaikka pelistä jäikin tällä kertaa vain miinusmerkintä kirjoihin. Sen sijaan toinen pitkän jatkosopimuksen saanut Bickell jatkoi kiikareilla miinusten keräämistä jo kolmannessa ottelussa putkeen. Toivottavasti sushimies herää kohta tähänkin kauteen, eikä vain odottele pudotuspelien alkamista.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Ihan mielenkiinnosta palstaveljiltä kysäistään tämmöistä spekulatiivista asiaa. Eli koska Hawksilta puuttuu tuo rightin puolen aloitus spesialisti niin ketä sentteriä itse lähtisitte Bowmanin kengissä hakemaan Chicagon paitaan ?

Sentterit kuitenkin Hawksissa tällä hetkellä:

Toews
Handzus
Shaw
Kruger/Nordstrom

...

Mutta niin, tuleeko mieleen ketään kuka voisi tuommoinen aloitus ja alivoima spesialisti olla ?
Hyvä kysymys, eikä minulla ainakaan ole tuohon vastausta. Periaatteessa Handzus on tuollainen monipuolinen spesialisti, mutta hänkin on tosiaan left ja hitaana vanhuksena hän ei ole enää yhtä käyttökelpoinen kuin aikanaan. Viime kevään siirtotakarajalla toivoin Hawksiin Phoenixin Boyd Gordonia (right), jolla oli Handzusin tavoin sopimus loppumassa. Hän kuitenkin teki kesällä 3 miljoonan caphitillä sopimuksen Edmontoniin, joten hänen kaltaiseen ylellisyyteen ei Chicagossa olisi ollut varaa, kun Handzuskin teki jatkon miljoonalla. Kaiken kaikkiaan Handzusin hankinta osoittautui todella onnistuneeksi viime keväänä.

Tottakai sitä toivoisi, että oma suosikkijoukkue olisi jokaisella osa-alueella täydellinen. Loppujen lopuksi tuon aloituksiin liittyvän heikkouden kanssa voinee kuitenkin elää, koska on sillä tavalla voitettu nyt etenkin tuorein kannu. Lähinnä toivon, että Hawks-sentterien aloitustaito ylipäätään kohenee Perreault'n myötä. Lisäksi Shaw'ta ja ja Sharpia on vain käytettävä enemmän noissa vaikeissa oikean puolen aloituksissa. Nuorilla senttereillä Krüger, Shaw, Pirri, Nordström, LeBlanc on kuitenkin mahdollisuus kehittyä tuolla alueella valtavasti, kun aloittaminen on taitolaji ja kokemuksesta on siinä paljon hyötyä.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Avausottelun jälkeen Rockford on ehtinyt pelata kolme ottelua lisää ja takana on kaksi voittoa ja kaksi tappiota.

Avausviikonlopun toisessakin ottelussa vastustaja laittoi IceHogsin rumputuleen. Ottelussa 20 kertaa enemmän laukonut Texas karkasi avauserässä jo 2-0 johtoon, mutta IceHogs kiri tasoihin jo samassa erässä ja otti lopulta kauden avausvoiton maalein 4-3.

AHL Liven videokooste pelistä

Tänä viikonloppuna IceHogs pelasi kahden vieraspelin setin Lake Erie Monstersia vastaan. Raanta oli toipunut loukkaantumisestaan ja nappasi perjantain ottelussa AHL-uransa ensimmäisen voiton, kun IceHogs johti kahden erän jälkeen numeroin 5-0. Aittokallion tolppien väliin vaihtanut Lake Erie teki kolmannessa erässä kaksi maalia, mutta käytännössä asetelmia haettiin vain seuraavaan päivään. Kotijoukkueen hyvä vire kantoikin lauantain peliin, kun isännät johtivat kahden erän jälkeen 4-0. Suomalaismaalivahtien kohtaamisessa Aittokallio joutuikin antautumaan vain kerran, kun Raannan takana paloi punalamppu viidesti.

Lake Erien Youtube-tilin videokooste perjantain pelistä
Lake Erien Youtube-tilin videokooste lauantain pelistä

Ensi viikonloppuna IceHogs bussimatkailee Chicagoon perjantaina ja pelaa lauantaina kotiavauksen Grand Rapidsia vastaan. Kauden alkuun sijoittuneen pitkän vieraskiertueen syynä on kotiareenan remontointi, jossa uusitaan muun muassa katsomoa, valaistusta, vierasjoukkueen pukuhuonetta sekä katsomokäytävien myyntipisteitä.
Koodi:
[B]Joukkueen pistepörssin kärki neljän pelin jälkeen[/B]

 2 Adam Clendening	D	4. 2+2=4  0 6 min
16 Brad Mills		C	4. 2+2=4 -2 6 min
25 Alex Broadhurst	C	4. 1+3=4 +1 0 min
14 Drew LeBlanc		RW	4. 2+1=3 -1 0 min
28 Mark McNeill		C	4. 1+2=3 +1 0 min
19 Jeremy Morin		LW	4. 1+2=3 +1 5 min
27 Brandon Pirri	C	3. 0+3=3  0 0 min

[B]Maalivahdit[/B]

Kent Simpson	2 GP 1-1-0 90/95 SVS 94,7% 2,63 GAA 114:03 min
Antti Raanta	3 GP 1-1-0 55/62 SVS 88,7% 3,35 GAA 125:21 min

[B]Sarjataulukko[/B] (Midwest-divisioonan joukkueet lihavoitu)

[U]Western Conference			GP W-L-OTL-SL PTS GF-GA[/U]
 1 * Toronto Marlies			3.  3-0-0-0    6  15-7
[B] 2 * Grand Rapids Griffins		3.  2-0-1-0    5  15-8[/B]
 3 * Abbotsford Heat			4.  2-1-0-1    5  11-9
 4 Charlotte Checkers			2.  2-0-0-0    4   6-4
[B] 5 Chicago Wolves			3.  2-1-0-0    4   6-6
[COLOR="Red"] 6 Rockford IceHogs			4.  2-2-0-0    4  11-13[/COLOR][/B]
 7 Lake Erie Monsters			5.  2-3-0-0    4  13-18
[U] 8 Hamilton Bulldogs			2.  1-0-0-1    3   6-6 [/U]
[B] 9 Milwaukee Admirals			2.  1-0-1-0    3   4-4
10 Iowa Wild				1.  1-0-0-0    2   1-0[/B]
...

Linkki seuraavien otteluiden yhteenvetoon.
 
Viimeksi muokattu:

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
15.10.2013 Chicago @ Carolina: 3-2 SO

Canes ja Hawks olivat kohdanneet edellisen kerran lähes kaksi vuotta sitten (28.10.2011 Raleigh'ssa). Edellisen kerran Hawks oli hakenut voiton Carolinasta tammikuussa 1998, jolloin Hartfordista Carolinaan muutanut kotijoukkue pelasi vielä evakossa Greensborossa odottaen Raleigh'n areenan valmistumista. Hawks onnistui tällä kertaa nappaamaan 15 vuotta pitkän tauon jälkeen kaksi pistettä ja se oli myös kauden ensimmäinen vierasvoitto toisesta vierasottelusta. Tapaan ei kuitenkaan voi olla erityisen tyytyväinen, sillä jokseenkin ylivoimaisen avauserän jälkeen joukkue luisui taas jonnekin keskinkertaisen suorittamisen tasolle ja menetti jälleen kerran kahden maalin johdon päätöserässä. Jatkoajan Hawks selvitti kuin ihmeen kaupalla ilman takaiskua ja rankkariarpa toi lisäpisteen matkatuliaisiksi.

29 Bickell - 19 Toews - 88 Kane
10 Sharp - 26 Hadzus - 81 Hossa
20 Saad - 65 Shaw - 42 Nordström
52 Bollig - 16 Krüger - 28 Smith

2 Keith - 7 Seabrook
27 Oduya - 4 Hjalmarsson
8 Leddy - 32 Rozsival

50 Crawford 32/34 - 94,1%
(39 Khabibulin)

Avauserän 18 sekunnin kohdalla Crawford torjui todella erikoisesti patjoillaan Tlustyn kulmasta maalille vippaaman kiekon. Maalia ei kuitenkaan syntynyt, vaikka hetken kiekko näyttikin lurahtavan längistä maaliin. Seuraavassa vaihdossa Toews rynni Canes-maalille, mutta tästäkään tilanteesta ei syntynyt maalia. Kotijoukkue oli ensimmäisten viiden minuutin aikana lievästi hallitsevampi osapuoli, mutta myös Hawks sai teräviä vastahyökkäyksiä. 6 minuutin jälkeen Shaw'n ketju runnoi kiekon Wardin taakse, mutta peli oli vihelletty poikki jo ennen kiekon menemistä maaliin. Tämän jälkeen paine siirtyikin enemmän Canes-päätyyn. Kahdeksan minuutin kohdalla Handzus avasi pystyyn ja Sharp polki keskialueella läpiajoon Canes-pakkien välistä. Sunnuntaina toisen tyttären saanut laitahyökkääjä onnistui vihdoin tekemään kauden ensimmäisen ja uransa 200. maalin, kun kiekko upposi räpyläkäden yläkulmaan: 0-1. Kotijoukkueen taipumus pitää pakit ylhäällä oli tarkkailtu etukäteen ja Sharp onnistui irtaantumaan läpiajoon jo toisella yrittämällä. Maalin jälkeen Jordan Staal otti ottelun ensimmäisen jäähyn ja Hawks pääsi ylivoimalle. Bickell laukoi alussa tolppaan, mutta muuten näytti, että maali jää tällä kertaa syntymättä, kun Canes oli purkamassa kiekkoa jäähyn lopulla. Shaw riisti kuitenkin kiekon purkua yrittäneeltä Bellemorelta ja Hossa upotti rystyllä kiekon tolpan kautta Wardin ohi jäähyn päättymisen jälkeisellä sekunnilla: 0-2. Myös kiekon riistänyt Shaw sai oikeutetusti syöttöpisteen, vaikka hän ei tainnutkaan koskea kiekkoon. Tämän takaiskun jälkeen Canes-valmentaja Kirk Muller ottikin aikalisän jäädyttääkseen vieraiden otteen pelistä. Peli tasoittui hetkeksi, mutta aika pian painopiste siirtyi jälleen Canes-päätyyn. 18 minuutilla nelosketju yritti upottaa Seabrookin kovan viivalaukauksen irtokiekon, mutta Canes selvisi tilanteesta. Avauserä päättyi Hawksin 2-0 johdossa ja laukauksetkin menivät vieraille selvästi 15-5.

Toisen erän alussa peli aaltoili päästä päähän, kunnes Rozsival kosti kamppaamalla Brett Sutterin kovan taklauksen ja joutui jäähylle. Canes-ylivoimaa ei kuitenkaan kestänyt minuuttia enempää, kun kotijoukkueella oli liikaa pelaajia kentällä. Tasavajaan jälkeen nähty minuutin Hawks-ylivoima ei saanut rauhoitettua peliä Canes-alueelle. Heti ylivoiman jälkeen Saad harhautti itsensä näyttävästi kovassa vauhdissa läpiajoon, mutta Ward piti kotijoukkueen mukana pelissä. Pelin painopiste pysyi Hawks-alueella seuraavat minuutit ja Oduya joutuikin jäähylle heppoisesta koukkaamisesta yhdeksän minuutin kohdalla. Hawks selvitti jäähyn tälläkin kertaa, kun isännillä oli vaikeuksia päästä hyökkäysalueelle. Erän jälkimmäinen puolikas oli sekavaa pelailua, jossa ei juurikaan syntynyt kumpaankaan päähän maalipaikkoja ennen kahta viimeistä minuuttia, jolloin Hawks pääsi laukomaan muutaman kerran. Ihan erän viimeisillä sekunneilla Krüger ryösti kiekon maalin takana ja Shaw oli päästä tekemään maalin, mutta Ward torjui tälläkin kertaa tilanteen. Kokonaisuutena toinen erä oli kotijoukkueen erä, vaikka maaleja ei nähtykään.

Kolmannen erän alussa Hossa syötettiin nokikkain Wardin kanssa, mutta Ward torjui slovakin rannelaukauksen yläkulman ohi. Neljän minuutin kohdalla isännät saivat tehtyä illan ensimmäisen. Ruutu laittoi siniviivalla poikkisyötön oikealla odottaneelle Eric Staalille, joka laukoi suoraan syötöstä. Semin ehti irtokiekkoon ensimmäisenä ja upotti kiekon etuyläkulmasta jäissä olleen Crawfordin ohi: 1-2. Maalin jälkeen Hainsey otti jäähyn kiinnipitämisestä. Ylivoiman paras paikka aukesi Hossalle Leddyn syötön jälkeen, mutta Ward esti jälleen maalin synnyn. Canes selvisi jäähystä ilman takaiskua. Erän puolivälissä peli aaltoili kovavauhtisena päästä päähän. 12 minuutin kohdalla Canes sai pitkän pyörityksen, jonka aikana Crawford venyi useampaan loistotorjuntaan ja menetti mailansa. Nordström epäonnistui purkamaan kiekon alueelta ja Hainsey laukoi siniviivalta maskin muodostaneen Rozsivalin polvisuojusten välistä kiekon Crawfordin ohi: 2-2. Quenneville otti maalin jälkeen aikalisän. 15 minuutin kohdalla hidas Rozsival joutui jälleen jäähylle huitaistua sulavaliikkeistä taitoluistelija-Skinenriä maalin takana. Jäähyn vaarallisin maalipaikka syntyi Toewsille puolittaisesta läpiajosta, kun kapteeni kiersi laidan puolelta pakin paikalle joutuneen Eric Staalin. Jäähyn jälkeiset kaksi minuuttia kuluivat maalittomina ja ratkaisu siirtyi jatkoajalle.

Jatkoajan ensimmäisellä minuutilla nähtiin molemmissa päädyissä hyvät maalipaikat. Kahden minuutin jälkeen Bickell sai jäähyn koukkaamisesta. Seabrook menetti mailansakin, mutta Hawks selvitti jäähyn. Handzus voitti myös kaksi aloitusta jäähyn aikana Eric Staalia vastaan. Jäähyn jälkeinen puoli minuuttia peli pyöri Hawks-päädyssä ja Crawford joutui venymään muutaman kerran viedäkseen pelin voittolaukauksille.

Voittolaukauskilpailu (kokonaisuudessaan NHL.comin videocenterissä)

Vierasjoukkue Hawksin annettiin hieman erikoisesti laukoa ensimmäiseksi ja tavallisen aloittajan eli Toewsin sijaan Kanelle annettiin ensimmäinen yritys.

- Kane (tämä kausi 0/1, ura 29/67 43%) yritys rystyltä Wardin räpylään
- Gerbe (tämä kausi 0/1, ura 4/10 40%) yritys päättyi Crawfordin patjaan
- Toews (tämä kausi 0/1, ura 27/56 48%) harhautus vasemmalle, mutta ei saanut nostettua patjan yli
- Semin (tämä kausi 0/1, ura 15/45 33%) kiekko karkasi ennen laukausta
+ Sharp (tämä kausi 0/0, ura 8/41 20%) harhatus rystyltä kämmenelle ja kiekko tyhjään maaliin
- Skinner (tämä kausi 0/1, ura 6/18 33%) laukaus päätyi Crawfordin patjoihin

Huomioita

Jordan Staalin kakkosketju pimensi varsin tehokkaasti Toewsin ketjun ja kapteeni napsi aloituksia harvinaisen huonolla prosentilla (6/21 29%). Kaiken kaikkiaan Canes käytti kotietunsa aloitusympyrässä hyväkseen varsin murskaavasti 44-29. Shaw'n saldo myös aika järkyttävä (3/13 23%).

Hawks jäi tällä kertaa ilman ylivoimamaalia, kun Hossan osumaa ei virallisesti lasketa sellaiseksi. Kauden huonosti aloittanut alivoima on pelannut puhdasta peliä nyt jo yli kolme ottelua ja 10 alivoimaa putkeen. Etenkin jatkoajan jäähyn tappaminen oli erinomainen suoritus Handzusin aloitusvoittojen, Hjalmarssonin blokkausten ja Crawfordin torjuntojen myötä.

Sharpille tuntuu sopivan nämä lasten syntymää seuraavat ottelut, kun esikostyttären kohdalla hän laukoi jatkoaikavoittajan ja tällä kertaa avausmaalin ja ratkaisevaksi maaliksi jääneen voittolaukausyrityksen. Toivottavasti Sharp Tenin kotitaloudessa ei tunneta sellaista käsitettä kuin ehkäisy.

Sharpin lisäksi tärkeä onnistuminen myös Hossalle. Shaw ei saanut vieläkään maalitiliä auki, vaikka hänen johdollaan Hawksin kolmoskenttä oli joukkueen parhaimmistoa. Tosin kolmonen otti vastaan myös isäntien tasoitusmaalin pitkän pyörityksen päätteksi. Rozsivalilla oli aika huono ilta ja myös Nordström onnistui seuraamaan molempia vastustajan maaleja kaukalosta.

Hauskana yksityiskohtana Pat Foley poimi sellaisen knoppitiedon, että aika harvinaisesti molempien joukkueiden valmentajista viisi pelasi lähes samaan aikaan New Jersey Devilsissä 80-luvulla. Enimmillään kolme heistä on pelannut yhtä aikaa Devilsissä:
82-83 Joel Quenneville
82-84 Mike Kitchen
84-91 Kirk Muller
83-86 Dave Lewis
83-98 John Maclean

Seuraava ottelu on United Centerissä torstaina Bluesia vastaan, joka otti tällä kierroksella rumin 6-2 lukemin turpiin Sharksilta.
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Vaikka ollaankin aloitettu ihan napakasti kausi, niin maalinteon vaikeus on hieman nostanut päätään ja siihen on päätetty reagoida. Ketjuja shufflataan hieman ja huomisaamuisessa O6-pelissä Torontoa (ja Davey Bollandia (we salute you) vastaan ) esim kultapojut on erotettu ja Bickell saa hakea tatsia top-kutosen ulkopuolelta.

Saad - Toews - Hossa
Sharp - Zeus - Kane
Bickell - Kruger - Shaw
Bollig - Pirri - Nordström
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Blackhawks riisui Toronton aseista melko helponnäköisesti ja peli päättyi lopulta numeroihin 3-1. Chicago vei laukaukset 40-20.

Joakim Nordstromin tähdet ovat laskussa ja hänet lähetettiinkin Rockfordiin.
Ottelun ykköstähden Brandon Pirrin tähdet sen sijaan ovat noususuhdanteessa. Pirri onkin nakutellut rajallisesta peliajastakin huolimatta kolmessa ottelussaan tehot 2+1. Mike Kostka pääsi toisen kerran laatikkoon ja vielä entistä joukkuettaan vastaan ja rankaisi heti maalin muodossa.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
17.10.2013 St. Louis @ Chicago: 3-2 SO

Jos jotain tästäkin pelistä lyhyesti näin muutaman päivän jälkeen. Hawks aloitti jälleen hyvin, mutta ei pystynyt lyömään vastustajalle luuta kurkkuun alussa. Pelissä oli paljon samaa kuin edellisessä kohtaamisessa St. Louis'ssa. Tosin tällä kertaa Hawks teki johtomaalit ja Blues nopeat tasoitukset. Valitettavasti voittomaali meni jälleen sinisille, vaikkakin vasta 65 minuutin jälkeen suoritettavan arvonnan jälkeen.

29 Bickell - 19 Toews - 88 Kane
10 Sharp - 26 Handzus - 81 Hossa
20 Saad - 37 Pirri - 65 Shaw
52 Bollig - 16 Krüger - 42 Nordström

2 Keith - 7 Seabrook
27 Oduya - 4 Hjalmarsson
8 Leddy - 17 Brookbank

50 Crawford 26/28 - 92,9%
(39 Khabibulin)

Hawks sai heti pelin alussa muutaman maalipaikan. Seitsemän minuutin jälkeen nähtiin avausmaali, kun isäntien kakkosketju pyöritti kulmamyllyä ja Hossa syötti Pirrille pisteiden väliin. AHL:n pistekunkku tulitti vihdoin NHL-uransa avausmaalin etukulmasta Halakin ohi: 1-0. Erän puolivälin jälkeen Toews joutui jäähylle ja tasoitusta ei tarvinnut odottaa montaa sekuntia. Aloituksen voittanut Backes ohjasi lopulta Bouwmeesterin viivalaukauksen Crawfordin edestä maaliin: 1-1. Alivoima joutui antautumaan kolmen puhtaan pelin jälkeen.

Toisen erän alussa Hossa pääsi puolittain läpi, mutta Halak torjui tilanteen. Erän lopulla Blues teki karmean vaihtovirheen ja Hossa pääsi toistamiseen läpiajoon. Tällä kertaa slovakki ei erehtynyt, vaan laukoi kiekon maanmiehensä Halakin ohi kilven puolelta: 2-1. Hawks-johtoa ei kuitenkaan kestänyt kauan, kun alle minuutin päästä Bouwmeesterin viivalaukaus kimpoili Steenin ohjauksesta ja Keithin lavasta Crawdfordin ohi: 2-2.

Kolmannen erän kuudennella minuutilla Bollig ja Polak ottivat mittaa toisistaan ilman hanskoja, kun Bollig ei tykännyt Blues-puolustajan jäähyn arvoisesta taklauksesta Krügeriin. Kahdentoista minuutin kohdalla Pietrangelo pääsi nousemaan vaarallisen vapaasti maalin kulmalle, mutta Crawford pysyi liikkeessä mukana ja peitti maalin täydellisesti. Varsinainen peliaika päättyi tasatilanteessa.

Jatkoajan paras tilanne aukesi alussa Saadille, mutta ratkaisu siirtyi voittolaukauskilpailuun (NHL.comin video). Oshie onnistui näyttävällä harhautuksella ainoana pelaajana ja lisäpiste lähti harmittavasti nuottipaitojen mukaan. Toewsin ja Kanen yritykset alkavat ilmeisesti olla jo liian hyvin maalivahtien tiedossa, kun he ovat aloittaneet jo monta vuotta putkeen rankkarit.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
19.10.2013 Toronto @ Chicago: 1-3 – Dave Bollandin paluu

Blackhawks voitti kahdeksannen kerran putkeen Maple Leafsin. Maalinteko tuntuu olevan edelleen vaikeaa, mutta kahden pisteen takeena oli silkka työvoitto, kun varmaan yli puolet pelistä omassa päässä pelannut Leafs-puolustus ei vain pystynyt selvitämään kaikkia nopean Hawks-hyökkäyksen luomia tilanteita.

20 Saad - 19 Toews - 81 Hossa
10 Sharp - 26 Handzus - 88 Kane
29 Bickell - 65 Shaw - 16 Krüger
52 Bollig - 37 Pirri - 42 Nordström

2 Keith - 7 Seabrook
27 Oduya - 4 Hjalmarsson
8 Leddy - 6 Kostka

50 Crawford 19/20 - 95,0%
(39 Khabibulin)

Osana NHL:n Hockey Fights Cancer -kampanjaa syöpää sairastanut 9-vuotias Jack O'Donoghue Blackhawks special pregame guests Video - NHL VideoCenter pudotti ottelun aloituskiekon. Aloituksen kyyristyneet Kane ja Bolland lahjoittivat kiekon lisäksi myös mailansa pikku pelimiehelle.

Avauserän ensimmäiset minuutit peli vyöryi kohti Maple Leafsin maalia ja muun muassa Sharp kilautti kiekon tolppaan. Toronto sai kuitenkin ensimmäisen ylivoiman kahden minuutin jälkeen, kun Seabrook kaatoi Colton Orrin poikittaisella mailalla. Hawksin aggressiivinen alivoima ei kuitenkaan antanut vieraille mahdollisuutta maalintekoon. Hieman jäähyn päättymisen jälkeen Bolland koukkasi Toewsia ja joutui jäähylle. Hawks pyöritti peliä hyvin, mutta minuuti jälkeen van Riemsdyk sai laidassa Sharpin huitaisemaan hermostuksissaan ja peli jatkui tasavajaalla. Tasavajaata seurasi jälleen minuutin verran Leafs-ylivoimaa, mutta maalia ei nähtty tälläkään kertaa. Videokuutiolla näytettiin ensimmäisellä mainoskatkolla video Bollandin Hawks-vuosista ja kotiyleisö antoi suuret suosionosoitukset Rotalle. Peli rauhoittui mainoskatkon jälkeen, kunnes 11 minuutin kohdalla Hossa sai hyvän maalipaikan. Ottelu jatkui pitkään keskialueen nyhjäyksenä, kunnes Ranger rikkoi Pirriä 17 minuutin kohdalla jäähyn arvoisesti. Kostka sai vanhaa joukkuettaan vastaan mahdollisuuden ykkösylivoimassa, mutta hyvästä maalipaikasta huolimatta kiekko meni hieman tolpan ohi. Myös Pirri sai jääaikaa kakkosylivoimassa, mutta ylivoimamaali jäi syntymättä. Avauserä päättyi maalittomana, eikä Quenneville näyttänyt kovin tyytyväiseltä penkin takana.

Toisen erän alussa pelin painopiste siirtyi jälleen Leafsin kenttäpuoliskolle ja Kane järjestikin ensimmäisessä vaihdossaan kaksi maalipaikkaa pelikavereilleen. Viiden minuutin kohdalla näytettiin tilastoa, jonka mukaan Leafs oli pelannut kymmenisen minuuttia ilman laukausta kohti Crawfordin maalia. Hetken päästä kiekko olikin vierasjoukkueen maalissa. Crawford avasi nopeasti pystyyn ja Bickell laukoi siniviivan jälkeen rannenvedon, jonka Bernier pudotti räpylästä eteensä. Kumilaatta palasi Bickellille, joka kiersi maltilla jäässä makaavan Bernierin ja upotti maalinkulmalta kauden ensimmäisen maalinsa: 1-0. Kuuden minuutin jälkeen Keith passitettiin boksiin estämisestä. Kadri dumppasi kiekon päädyn kautta oikealle puolelle, eikä Oduya saanut katkaistua lavan yli pompannutta pyörivää kiekkoa. Lupul jatkoi kiekon kanssa Oduyan ohi maalin taakse, josta kiekko päätyi maalin eteen Kadrin ohjattavaksi takakulmaan: 1-1. Lähes 12 minuuttia ilman laukausta jäänyt Leafs tuli tapahtumien vastaisesti tasoihin tällä ylivoimaosumalla. Erän puolivälin jälkeen Hawksin neloskenttä sai hyvän pyörityksen Leafs-päädyssä. Pirri katkasi vieraiden purkuyrityksen laidassa ja jakoi keskelle Kostkalle, joka nousi B-pisteen kaarelle ja laukoi kiekon Bernierin kilpikäden kainalosta maaliin: 2-1. 15 minuutin kohdalla Toewsin ketju rakensi vaarallisen maalipaikan ja Phaneuf joutui ottamaan jäähyn pelastaakseen joukkueensa takaiskulta. Jäähyn lopulla Hawksin kakkosylivoima sai rauhoitettua pelin hyökkäysaluuella ja lopulta Saad löysi vasemmalta tolpalta Pirrin, joka ohjasi kiekon maaliin: 3-1. Maalin jälkeen Kostka ja Lupul passitettiin jäähylle nahistelusta. Tasavajaan lopulla Seabrook syötti Kanen puolittaiseen läpiajoon, mutta Bernier piti joukkueensa vielä mukana pelissä. Toinen erä päättyi ties kuika monennen kerran Hawksin kahden maalin johdossa.

Kolmannen erän alussa kesti vajaat kaksi minuuttia, kun kiekko oli jälleen Bernierin takana. Nordströmin maali kuitenkin hylättiin ja tilanteesta vihellettiin Bickellille jäähy maalivahdin estämisestä. Hawks sai kuitenkin tapettua jäähyn varsin vaivattomasti. Kahdeksan minuutin jälkeen leafs sai pientä otetta pelistä ja Toews joutuikin pian jäähylle. Handzus menetti mailansa, mutta jäähyn ensimmäisen minuutin pulassa ollut Hawks selvitti lopulta koko alivoiman. Jäähyn jälkeen Sharp-Toews-Kane järjesti kaksi maalipaikkaa, mutta johto säilyi edelleen vain kahdessa maalissa. 13 minuutin jälkeen Ranger oli laittaa kiekon omaan maaliin korkealla karvanneen Pirrin jalasta. Kiekko päätyi kuitenkin jonnekin Bernierin varusteisiin. 16 minuutin jälkeen Raymond pääsi laukomaan irtokiekkoon, mutta Crawford torjui korkean laukauksen kilvellä ja entinen Nucks-pelaaja sai kaupan päälle vielä levystä leukaansa. Leafs otti maalivahdin pois 18 minuutin jälkeen. Saad laukoi 19 minuutin kohdalla kiekon hieman tyhjän maalin ohi. Leafs ei lopulta saanut vaarallista painetta erän viime hetkillä ja peli päätyikin 3-1 numeroihin.

Huomioita

Blackhawks on tehnyt viimeksi kolmannen erän maalin kauden avausottelussa, kun voitto jäi Chicagoon kolmen päätöserän maalin turvin. Sen jälkeen Hawks on pelannut seitsemän peliä. Kolmannen erän maalisuhde onkin vastustajan hyväksi 3-8. Hawksin leveällä ja luisteluvoimaisella materiaalilla ei odottaisi viimeisen kaksikymppisen hyytymistä, mutta niin vain sulaminen on harmillisen tyypillinen trendi tällä hetkellä. Tästä huolimatta Hawks on onnistunut keräämään kuitenkin 12 pistettä (5-1-2), mikä on tuosta näkökulmasta hämmentävän hyvä suoritus. Toivottavasti ongelma ratkeaa pian ennen kuin trendi alkaa maksamaan sarjapisteitä.
1st 9-5, 2nd 10-4, 3rd 3-8, OT 0-0, TOT 22-17

Edellisessä ottelussa NHL-uran ensimmäisen maalinsa tehnyt Pirri jatkoi hyviä otteita ja keräsi 1+1. Myös Kostka onnistui entistä joukkuettaan vastaan tekemään NHL-uransa ensimmäisen maalin. Niin ikään Bickell teki tärkeän kauden avausmaalin. Toivottavasti onnistumiset ruokkivat etenkin hyökkääjiä ottamaan paikkansa suunnitelluissa rooleissaan.

Nordström sai tosiaan paluulipun Rockfordiin. OK pörräämistä viime peleissä, mutta hienon alun jälkeen hieman tehotonta. Valitettavasti hän ei ainakaan vielä pystynyt lunastamaan Frolikin paikkaa takkuilevan alivoiman ykkösmiehistössä. Niinpä Hawks on joutui tässäkin pelissä kuormittamaan esimerkiksi Toewsia ja Hossaa ykkösalivoimassa, mikä ei ole ideaalein tilanne. Ben Smith lienee seuraavana jonossa yrittämään alivoimaspesialistin roolin kaappaamista.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Rockford IceHogs

Rockfordin kausi jatkui viikonloppuna kahdella ottelulla.

18.10.2013 Rockford @ Chicago 5-3


Perjantaina pelattiin jo jonkinlaisia kuumia perinteitä saanut rivalry-kohtaaminen Chicago Wolvesin kotiareenalla. Rockfordin voittoon päättyneessä ottelussa jaettiin poikkeuksellisesti yhteensä vain 20 rangaistusminuuttia, eikä yhtään tappelua nähty. IceHogs meni avauserässä 3-0 johtoon. Isännät tulivat tasoihin toisessa erässä, mutta Dahlbeck masensi kotiyleisön päätöserän lopulla ja McNeill teki viimeisen tyhjiin.

AHL-liven maalikooste

hyökkääjät (Twitter / @kimwrona7)
17 Hayes - 16 Mills - 25 A. Broadhurst
11 Winchester - 14 LeBlanc - 19 Morin
28 McNeill - 18 Danault - 37 T. Broadhurst
24 Froese - 20 Mullane - 36 Shalunov

puolustajat (Twitter / @kimwrona7)
3 Olsen - 2 Clendening
10 Dahlbeck - 6 Nightingale
8 Svedberg - 22 Peckham

33 Simpson 19/22 - 86,3%
(31 Raanta)

19.10.2013 Grand Rapids @ Rockford 4-5 SO

Lauantaina oli vuorossa IceHogsin kotiavaus remontoidussa BMO Harris Bank Centerissä. Uusitun areenan lisäksi kotijoukkue pukeutui uuteen kolmospaitaansa, joka on käänteinen vaalea versio Blackhawksin Winter Classic -paidasta. Äkkiseltään katsottuna näytti varsin tyylikkäältä, vaikka hieman tulikin mieleen Montreal Canadiens. Puolustava AHL-mestari karkasi kaksi kertaa kahden maalin johtoon, mutta karjupaidat onnistuivat kirimään molemmilla kerroilla tasoihin. Voittaja ratkaistiin lopulta rankkareilla ja lisäpiste jäikin Rockfordiin. Erityisesti Shalunovin rankkari oli näyttävä. Grand Rapidsin Teemu Pulkkinen laukoi kaksi maalia Antti Raannan taakse.

AHL-liven maalikooste

hyökkääjät (Twitter / kimwrona7)
17 Hayes - 16 Mills - 25 A. Broadhurst
11 Winchester - 14 LeBlanc - 19 Morin
28 McNeill - 18 Danault - 37 T. Broadhurst
26 Ross - 20 Mullane - 36 Shalunov

puolustajat (Twitter / kimwrona7)
3 Olsen - 2 Clendening
10 Dahlbeck - 6 Nightingale
8 Svedberg - 5 Gleason

31 Raanta 35/39 - 89,7%
(33 Simpson)

IceHogs nousi voitoilla divisioonansa kärkeen, mutta muut divisioonanvastustajat ovat kahden pisteen päässä ja osalla on vähemmän pelejäkin pelattuna. Puolustaja Clendening johtaa joukkueen pistepörssiä ja koko AHL:n pistepörssissäkin sijalla 9.
Koodi:
[B]Joukkueen pistepörssin kärki neljän pelin jälkeen[/B]

 2 Adam Clendening	6. 2+6=8 +2 6 min
19 Jeremy Morin		6. 3+4=7 +1 7 min
14 Drew LeBlanc		6. 2+3=5 -3 0 min
25 Alex Broadhurst	6. 1+4=5 +2 0 min
28 Mark McNeill		6. 2+2=4 +2 2 min
16 Brad Mills		6. 2+2=4  0 6 min
37 Terry Broadhurst	5. 1+3=4 +2 0 min
18 Phillip Danault	6. 1+3=4 +3 4 min

[B]Maalivahdit[/B]
	
Kent Simpson  3. 2-1-0 109/117 SVS 93,2% 2,77 GAA 173:28 min
Antti Raanta  4. 2-1-0  90/100 SVS 90,0% 3,16 GAA 189:53 min

[B]Sarjataulukko[/B] (Midwest-divisioonan joukkueet lihavoitu)

[U]Western Conference			GP W-L-OT-SO PTS  GF-GA[/U]
 1 *Texas Stars				6.  4-1-1-0    9  26-11
 2 *Toronto Marlies			5.  4-1-0-0    8  18-12
 [B][COLOR="Red"]3 *Rockford IceHogs			6.  4-2-0-0    8  21-20[/COLOR][/B]
 4 Oklahoma City Barons			7.  3-3-0-1    7  15-15
 5 Abbotsford Heat			7.  3-3-0-1    7  19-23
 [B]6 Iowa Wild				4.  3-1-0-0    6  13-7[/B]
 [B]7 Milwaukee Admirals			4.  2-0-2-0    6   9-9[/B]
[U] 8 Rochester Americans			5.  3-2-0-0    6  16-19[/U]
 [B]9 Grand Rapids Griffins		5.  2-1-1-1    6  21-16
10 Chicago Wolves			6.  3-3-0-0    6  14-17[/B]
...

Linkki edellisten otteluiden yhteenvetoon.

Linkki seuraavien otteluiden yhteenvetoon.
 
Viimeksi muokattu:

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Blackhawks palaa kaukaloon ensiyönä. Vastassa on jälleen yksi itäisen konferenssin joukkue, kun inkkarilauma vierailee Barkov juniorin uudessa kotihallissa Floridassa. Tappara-juniorin lisäksi vastustajan riveissä kiinnostusta herättää Tim Thomas ja mestarihaukat Campbell, Versteeg ja Kopecky sekä Dale Tallon. Matka jatkuu torstaina Tampaan ja lauantaina Hawks isännöi kotonaan Wildia.

Eilisissä harjoituksissa kokoonpano oli pääosin samanlainen kuin Torontoa vastaan. Smith on ottanut Rockfordiin lähetetyn Nordströmin paikan.

Twitter / TramyersCSN
Lines today: 20-19-81, 10-26-88, 29-16-65, 52-37-28. #Blackhawks
Twitter / TramyersCSN
Corey Crawford will start vs. the Panthers. Q said Khabibulin "could" start vs. Lightning (aka, he will start). #Blackhawks

Muita uutisia

Blackhawks pääsi yhteisymmärrykseen jättimäisen Viktor Svedbergin kanssa kahden vuoden sopimuksesta. Hän jatkaa Rockfordissa, missä hän on ollutkin alkukauden koeajalla.

Takavuosien Hawks-kapteeni Adrian Aucoin liittyy entisten Blackhawks-pelaajien Yanic Perreault'n ja Keith Carneyn seuraan player development -tehtäviin.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
22.10.2013 Chicago @ Florida: 3-2 SO

Kirjoitan melkein turhaan näin pitkästi joka kerta. Tälläkin kerralla voisi tiivistää tähän muotoon: Blackhawks siirtyi 2-0 johtoon, vastustaja tasoitti pelin kolmannessa erässä, voittaja ratkaistiin rankuilla. Ottelu oli 49 minuuttia Hawksin hyppysissä aloituksia myöten, vaikka inkkarilauma ei tällä kertaa ollutkaan mitenkään ylivoimainen. Panthersille kolmeen minuuttiin kaksi maalia ja taas piti pelata pitkän kaavan kautta. Joukkue ei kerännyt taaskaan tyylipisteitä, mutta sarjataulukkoon napsahti jälleen kaksi.

20 Saad - 19 Toews - 81 Hossa
10 Sharp - 26 Handzus - 88 Kane
29 Bickell - 16 Krüger - 65 Shaw
52 Bollig - 37 Pirri - 28 Smith

2 Keith - 7 Seabrook
27 Oduya - 4 Hjalmarsson
8 Leddy - 17 Brookbank

50 Crawford 20/22 - 90,9%
(39 Khabibulin)

Panthersilla kesti viisi minuuttia saada ensimmäinen laukaus ja Blackhawks hallitsikin kiekkoa suurimman ajan avauserästä. Panthers blokkasi kuitenkin kiitettävästi kiekkoja ja sai muutaman vaarallisen maalipaikan kiekonmenetyksistä, kun surkea jää yllätti useamman kerran Hawks-puolustajia. Isäntien paras maalipaikka tuli Versteegille, joka ohjasi ilmasta Barkovin syötön hieman takakulman ohi. Erän lopulla Toewsin ketju järjesti melkoisen mylläkän Thomasin maalille, mikä poikikin jäähyn kotijoukkueelle. Ylivoima ei kuitenkaan pystynyt rauhoittamaan peliä pomppuisella jäällä ja erä päättyi maalittomana.

Toista erää pelattiin viisi minuuttia, kun Blackhawks sai ylivoiman. Jäähyn aikana syntyi avausmaali, kun neljä peliä pisteittä pelannut Toews ohjasi takakulmalta Keithin syöttölaukauksen Thomasin ohi: 0-1. Maalin jälkeiset kolme minuuttia olivat hurjaa Panthers-pyöritystä, mutta Hawks kesti. Painostus loppui Barkovin kiekonmenetykseen siniviivalla, josta Ben Smith irtosi vastahyökkäykseen ja laukoi kiekon tolppaan. Erän puolivälissä pakin paikalle joutunut Handzus joutui kaatamaan Huberdeaun rankkarin arvoisesti, mutta Crawford ei mennyt vipuun Calder-voittajan harhautuksien edessä. Erän jälkimmäinen puolikas oli aika tarkkaa puolustusta molemmilta joukkueilta, mutta Hawks onnistui tekemään toisen maalin 16 minuutin jälkeen vastahyökkäyksestä. Bickellin ensimmäinen veto pysähtyi Panthers-puolustajaan, mutta onnekkaan pompun jälkeen Bickell sai kiekon takaisin ja uudempi yritys upposi Thomasin taakse: 0-2. Crawford ja Hjalmarsson kiekottelivat maalia ennen hienosti korkean Panthers-karvauksen alta pois. Blackhawks oli kahden erän jälkeen jälleen vaarallisessa kahden maalin johdossa.

Kolmannessa erässä ei tapahtunut juuri mitään 9 ensimmäisen minuutin aikana. Hawks hallitsi kiekkoa suurimman osan ajasta, kunnes Panthers pääsi 2-1 vastahyökkäykseen, jossa Fleischman sai laukoa suoraan Barkovin syötöstä kiekon sivuttaisliikkeessä olleen Crawfordin ohi: 1-2. Kolme minuuttia myöhemmin Barkovin karvaama Keith epäonnistui harvinaisesti purussa ja syötti kiekon siniviivalle suoraan Kulikovin lapaan. Panthers-puolustaja laukoi kumilaatan vapaasti Crawfordin taakse: 2-2. Quenneville näki parhaaksi ottaa aikalisän tässä vaiheessa, kun hawks menetti kolmannen kerran tällä kaudella 2-0 johdon kolmannessa erässä. Isäntien vyöry hellitti aikalisän jälkeen. Kolme minuuttia ennen erän loppua Shaw laukoi laidasta ja Thomas loukkasi itseään torjuessaan kiekkoa. Thomas ei pystynyt jatkamaan ottelua ja Markström luisteli kylmiltään maalille. Blackhawks ei juurikaan päässyt testaamaan tuoretta maalivahtia.

Jatkoajalla Hawks oli aktiivisempi joukkue ja parhaat paikat aukesivat Saadille ja Kanelle, mutta isännät kestivät viisiminuuttisen. Blackhawks korjasi lisäpisteen voittolaukauskilpailusta Toewsin ja Sharpin maaleilla. Toews palasi varjoaan nopeampaan länginlävistäjään ja Sharp onnistui samalla harhautuksella kuin Canesia vastaan.

Pelit jatkuvat torstaina Tampassa.

EDIT: NHL-uransa ensimmäisen maalin Torontoa vastaan tehnyt Mike Kostka loukkaantui tiistain harjoituksissa ja hän joutuu olemaan alavartalovamman vuoksi 4-6 viikkoa sivussa. Hawks pelaa lyhyen vieraskiertueensa loppuun 21 pelaajan rosterilla.
 
Viimeksi muokattu:

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Yhdeksän peliä takana ja tuloksellisesti jopa loistava startti mestaruusjuhlien jälkeen. Joukkue pelaa tyylilleen omaavaa nopeatempoista peliä, jota on kiva katsella. Kompastuskivet, jotka pitäisi saada siirrettyä väylältä ovat yllättävän surkea PK (pieni otanta vielä tosin) ja maalientekemisen tuska. Varsinkin kolmannet erät ovat myrkkyä tällä hetkellä. Toisaalta, kun jengi osaa kerätä pisteitä tavalla tai toisella, niin mikäs siinä. Kyllä mulle riittää, että tehdään useammin vaikkapa vain yksi enemmän kuin vihu, kuin ei.

Tällaisen pienen otannan jälkeen näyttää vääjäämättä siltä, että ainakin Centralin osalta tullaan käymään ankara taisto divarin voitosta ja koko läntinen konffi näyttää oikeastaan siltä, että kanditaatteja nappaamaan koko konferenssin ykkös-sija riittää.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Enemmän asioita on tosiaan hyvin kuin huonosti. Tiedä sitten, onko Hawksin kanssa tottunut viime aikoina liian hyvään, mutta parantamisen varaa on monella osa-alueella. Tuloksellisesti syksy ei häpeä paljonkaan viime kauden aloitukselle, mutta pieni epäilys kalvaa, mitä tapahtuu sellaisessa pelissä, jossa Hawks ei saa parin maalin johtoa eteen. Periaatteessa vauhdikas ja tasainen jauhaminen tuottaa useimmiten ne tarvittavat osumat, vaikka toisinaan hyökkäyspeli saisi olla tehokkaampaakin. Viime kauden alun lisäksi tulee mieleen toissa kauden syksy, kun Hawks johti joulukuussa koko liigaa, vaikka syksyn peleissä oli paljon ongelmiakin. Esimerkiksi sekä ylivoima että alivoima olivat silloin huonoa. Lopulta romahdus tuli tammikuussa lähes historiallisen pitkän vieraskentillä koetun tappioputken muodossa.

Hawks on jäänyt nyt kahdeksan peliä putkeen ilman maalia kolmannessa erässä. Toki joukkue ei ole juurikaan joutunut pelaamaan noita päätöseriä takaa-ajoasemassa, mikä muuttaa hieman pelin luonnetta. Itse asiassa Hawks on ollut vain muutamia minuutteja tappiolla koko kauden aikana. Toivottavasti tuo putki katkeaa nyt, vaikka Hawks sattuisikin johtamaan ottelua kolmannessa erässä. Tärkeintä on kuitenkin, että vastustajaa ei enää päästetä sinettiä vailla olevaan peliin mukaan.

Ensi yönä on mahdollisuus maksaa kalavelat Boltsia vastaan, joka jäi viime kerralla stamkoseista ja filppuloista huolimatta ilman laukauksia ensimmäisessä erässä. Khabibulin aloittaa kauden toisen ottelunsa maalilla tutussa paikassa, jossa venäläinen juhli mestaruutta lähes 10 vuotta sitten. Hyökkäys jatkanee samalla miehityksellä ja 21 pelaajan kokoonpanon ainoa liikkuva palanen on tällä hetkellä kutospakki (Brookbank/Rozsival).

Pudotuspelejä ja konferenssin voimasuhteita on vielä varsin aikaista pähkäillä, mutta länsi näyttää ensimmäisen kuukauden perusteella tänäkin vuonna todella kovalta. Mestaruuden uusiminen on todella kovan työn takana, vaikka peli ei olekaan pahimmalla mahdollisella tavalla umpisolmussa - tai oikeastaan ollenkaan.
 

Leddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Ilves
Jos jotain viime yön pelistä pitää sanoa, niin ei kiitos enää Khabibulinia maaliin. Ikinä.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
24.10.2013 Chicago @ Tampa Bay: 5-6 OT

Viihdyttävä peli, mutta aika karmea katsottava varmasti ainakin valmentajille. Työmäärään nähden yksi piste on pettymys, mutta vastustajan hyödyntämien virheiden ison määrän vuoksi yksikin piste on OK saavutus.

Ottelu alkoi edellisen pelin kokoonpanolla, mutta kutakuinkin tällainen koostumus vakiintui ketjulotossa.

10 Sharp - 19 Toews - 81 Hossa
20 Saad - 26 Handzus - 88 Kane
29 Bickell - 16 Krüger- 65 Shaw
52 Bollig - 37 Pirri - 28 Smith

2 Keith - 7 Seabrook
27 Oduya - 4 Hjalmarsson
8 Leddy - 32 Rozsival

39 Khabibulin 19/25 - 76,0%
50 Crawford

No, nyt nähtiin yksi otos sellaisesta pelistä, kun vastustaja karkaa alussa parin maalin johtoon. Tuplaten työtä yhtä maalia kohden uurastava Hawks kampesi hienosti tasoihin toisen erän puolivälin salamamaaleilla. Stamkos kuitenkin laukoi puoliksi vaarattomasta tilanteesta hurjan vedon tolpan kautta sisään ja siirsi joukkueensa jälleen johtoon. Kane tasoitti reilun minuutin päästä läpiajosta ja Hawks teki seuraavankin maalin siirtyessään ylivoimamaalilla johtoon kolmannen erän alussa. Erän puolivälin jälkeen kotijoukkue tasoitti pelin maalilla, jota jouduttiin tarkastamaan videolta mahdollisen maalivahdinhäirinnän vuoksi. Bolts teki kolmannen erän lopulla ylivoimamaalin ja siinä vaiheessa näytti, että sarjataulukon pistesarake ei kartu tämän ottelun osalta. Isännät onnistuivat kuitenkin sähläämään kiekon omaan maaliinsa ja ratkaisu siirtyi jatkoajalle. Khabibulin sylki Stamkosin siniviivalaukauksen eteensä ja St. Louis päätti kamppailun reilun minuutin jatkoajan jälkeen.

Jos jotain hyvää pitää nostaa pelistä esiin, niin maaleja syntyi runsaasti ja vielä jopa kolmannessa erässä. Hawks näytti venymiskykyään ja taisteli pelin muutamaan kertaan tasoihin, vaikka joutuukin tekemään hirvän työmäärän maalia kohden. Huonojen juttujen listalta löytyy järjetön virheiden määrä, jonka kotijoukkue hyödynsi tehokkaasti, ja monin paikoin kehno maalivahtipeli, vaikka ottelu olikin pitkään vaikea vähäisen torjuntamäään vuoksi. Rozsival on ollut kuin varjo viime kauden esityksiinsä nähden. Tällä hetkellä Brookbank suoriutuu mielestäni paremmin kaukalossa.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
26.10.2013 Minnesota @ Chicago: 5-3

Quenneville oli herätellyt Tampassa kärsityn tappion jälkeen joukkuetta kokoonpanomuutoksilla, mutta nekään eivät tuoneet tarvittavaa lisäkipinää tekemiseen. Puolivillaisiakin otteita sisältäneen seitsemän ottelun pisteputki tuli päätökseen, kun Hawks ei saanut kurottua Wildin toisen erän alussa laukomaa kahden maalin etumatkaa. Vieraat vastasivat Hawksin kavennusmaaleihin aina vähintään yhdellä osumalla. Hawksilla oli omat paikkansa tehdä enemmän maaleja, mutta tällä kertaa onnertarkaan ei pelastanut karkeita oman pään virheitä tehnyttä inkkarilaumaa. Wildin tiiviille puolustukselle ja Bäckströmin hyvälle pelille pitää antaa myös tunnustus. Revanssiin on onneksi mahdollisuus jo maanantaina, kun samat joukkueet kohtaavat Minnesotassa.

10 Sharp - 19 Toews - 81 Hossa
20 Saad - 16 Krüger - 88 Kane
29 Bickell - 65 Shaw - 11 Morin
52 Bollig - 37 Pirri - 51 Mills

2 Keith - 7 Seabrook
27 Oduya - 4 Hjalmarsson
8 Leddy - 32 Rozsival

50 Crawford 20/25 - 80,0%
(39 Khabibulin)

Ottelun alussa molemmat joukkueet saivat muutaman hyvän maalipaikan. Viiden minuutin kohdalla Granlundin korkea maila osui Sharpin kasvoihin, mutta Blackhawks ei päässyt ylivoiman aikana kunnolla edes alueelle. 13 minuutin kohdalla Hossa sai kevyen estämisjäähyn kaksinkamppailutilanteessa. Ylivoimaa ei pelattu montaa sekuntia, kun Wild teki heti aloitusvoiton jälkeen maalin. Parise ohjasi Suterin viivalaukausta, joka putosi Crawfordin torjunnan jälkeen maalin edustalle. Parise ehti itse irtokiekkoon ensimmäisenä ja upotti lätkän tyhjään maaliin: 0-1. Heti jäähyn jälkeen Sharp pääsi läpiajoon, mutta Bäckström pelasti tilanteen. Hallinta pysyi kotijoukkueella seuraavat minuutit ja Brodziak joutuikin koukkaamaan Sharpia maalipaikassa. Hawks-ylivoima loppui kuitenkin minuutin jälkeen, kun Shaw'lle tuomittiin kiinnipitämisjäähy. Tällä kertaa Wild-ylivoima ei saanut hyödynnettyä tasavajaan jälkeen alkanutta minuuttia. Avauserä päättyi vieraiden maalin johdossa.

Toinen erä alkoi huonosti, kun Wild teki jo minuutin kohdalla toisen maalin. Cooke palautti maalin takaa kovalla syötöllä kiekon siniviivalle, jossa Scandella laukoi yhdellä kosketuksella lätkän maalille. Brodziak ohjasi kiekon aivan maalivahdinalueen rajalla syvällä maalissa olleen Crawfordin ohi: 0-2. Suter kamppasi Sharpin kolmen minuutin jälkeen. Wildille tuomittiin toinen jäähy, kun Koivun maila nousi Toewsin kasvoihin. Hawks sai kahden miehen ylivoimaa 20 sekuntia, mutta Toews laukoi maalin ohi ja Sharp tolppaan. Valitettavasti Hawks ei päässyt jälkimmäisenkään jäähyn aikana tulostaululle. Erän puolivälissä Bäckström onnistui pitämään maalinsa puhtaana, vaikka suoritti torjunnan maaten mahallaan ja pää maalin sisällä. 11 minuutin kohdalla kotijoukkue sai lopulta kiekon maaliin. Morinin laukaus nousi Bäckströmin torjunnasta suoraan ilmaan ja Stoner yritti huitaista sitä pois. Sen sijaan kiekko osui Shaw'n mailaan yli kahden metrin korkeudessa ja pyörähti tolpan kautta maaliviivalle, josta Stoner työnsi sen selällään maaliin kaatuessaan. Tuomarit näyttivät maalia, mutta tilanne meni vielä videotarkistukseen, jossa tuomio muutettiin korkean mailan vuoksi. Sisuuntuneen kotijoukkueen hallinta jatkui ja hyväksyttävä maali syntyi lopulta alle kaksi minuutia myöhemmin. Hawksin kolmosketju pyöritti pitkään Wild-alueella ja lopulta Bickell jatkoi maaliputkeaan neljän ottelun pituiseksi: 1-2. 17 minuutin jälkeen Rozsival epäonnistui avaamaan maalin takaa ja Wild sai kiekon hallintaansa Hawks-päädyssä. Lopulta Pominville sai laukoa Granlundin syötöstä B-pisteiden välistä kiekon maaliin: 1-3. Maalin jälkeen Hossa sai jo toisen kevyen jäähyn tällä kertaa Heatleyn kaatamisesta keskialueella. Peli pysäytettiin pian uudestaan, kun Krügerille tuomittiin jäähy väkivaltaisuudesta. Wild sai kahden miehen ylivoimaa 1:53, kun erää oli jäljellä 1:30. Hawks selvisi erän loppuun ilman takaiskua, kun Wild-pelaajien laukaukset viuhuivat päätypleksiin.

Kolmannen erän alkuun jäi Wildin kahden miehen ylivoimaa 23 sekuntia, mutta ylivoimamaalia ei syntynyt. Crawford joutui tosin jäähyjen jälkeen venymään pelastukseen Niederreiterin laukauksen edessä. Neljän minuutin kohdalla katkesi Hawksin hyvä ote, kun Wild-maalin takana ollut kaksinkamppailu tuomittiin jälleen Hawks-jäähyksi. Kiekoton Spurgeon antoi poikittaista kiekottomalle Sharpille, mutta kaatui itse Hawks-hyökkäkääjän mailan avustuksella. Jäähyn tappaminen ei kuitenkaan tuottanut suuria ongelmia tällä kertaa. Seitsemän minuutin kohdalla Konopka kaatoi Shaw'n keskialueella ja Hawks sai mahdollisuuden tulla peliin mukaan ylivoimalla. Toews ja Hossa saivat loistavat maalipaikat, mutta kavennusmaali jäi tekemättä. Sen sijaan vieraat iskivät heti jäähyn jälkeen. Leddyn avaussyöttö Millsille meni liian eteen ja suoraan Granlundille, joka vapautti Pominvillen tekemään osuman tyhjältä maalin kulmalta: 1-4. 11 minuutin kohdalla Rozsival vapautti näyttävällä pystysyötöllä Morinin puolittaiseen läpiajoon, mutta tilanteesta syntyi vain jäähy huitovalle Scandellalle. Tällä kertaa ylivoima tuotti tulosta, kun Kane viimeisteli Toewsille antaman seinäsyötön jälkeen tilanteeksi 2-4. Maalin jälkeen Toewsilla oli tilaisuus haudata kiekko Bäckströmin taakse, mutta vippaus nousi kehikon yli. Hetken päästä Sharp pääsi laukomaan onetimerin pisteiden välistä, mutta Bäckström torjui. Ottelua kuvasti täydellisesti tilannetta seurannut vastahyökkäys, jonka jälkeen kiekko kaivettiin jälleen Hawks-maalista. Rozsival ajoi itsensä ulos hakiessaan taklausta 3-2 hyökkäystä vastaanottaessaan. Koivu väisti taklauksen ja luisteli lopulta Hawks-maalin taakse tarjoamaan Fontainelle maalipaikan, josta laituri ei erehtynyt: 2-5. Niederreiter otti seuraavassa vaihdossa jäähyn Shaw'n koukkaamisesta ja isännille tarjottiin vielä ohut oljenkorsi vajaat neljä minuuttia ennen loppua. Crawford lähti jäähyn aikana maaliltaan, mutta ylivoimamaalia ei syntynyt. Isännät saivat laihan lohdun 30 sekuntia ennen loppua, kun Krüger laukoi Bolligin laukauksen irtokiekon etukulmasta Bäckströmin taakse: 3-5.

Huomioita

Otteluun nostettiin siis Rockfordista Jeremy Morin ja Brad Mills, jonka kanssa Blackhawks teki vuoden sopimuksen. Aiemmin hänellä oli vain IceHogsin kanssa sopimus. Tällä kaudella Rockfordin ykkösketjua sentteröineellä 30-vuotiaalla Millsillä on vyöllään 31 NHL-ottelua New Jersey Devilsissä. Mike Kostka on laitettu loukkaantumisen vuoksi IR-listalle, jonka seurauksena Hawksilla on rosterissaan nyt 14 hyökkääjää, 7 puolustajaa ja 2 maalivahtia.

EDIT:
Hieman yllättäen Blackhawksin kokoonpanoon päässeen Brad Millsin nostamiseen syy saattaa löytyä aloitustaidoista. Chris Block kirjoitti IceHogs–Marlies-pelin raportissa näin:
Chris Block kirjoitti:
Brad Mills had been playing his natural center position since Brandon Pirri’s recall. Mills moved back to wing in this game. Mills essentially returned to his 2012-13 role for this game against the Marlies. He was taking a chunk of the face off draws for Drew Leblanc (as he did for Pirri last season).

Mills kaapi Wildia vastaan kolmesta aloituksesta kaksi eli otanta on pieni, mutta tulos kuitenkin hyvä. Hän pelaa myös oikea käsi alhaalla ja oli viidellä töötillä Hawksin ahkerin taklaaja.

Tässä vielä lyhyesti Millsin NHL-uran aloitustilastot:
Koodi:
10-11 NJD  4 GP  7/17  41,2%
11-12 NJD 27 GP 77/126 61,1%
[U]13-14 CHI  1 GP  2/3   66,7%[/U]
      TOT 32 GP 86/146 58,9%
 
Viimeksi muokattu:

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kyllä Krüger kokeilu kakkosen keskellä voi päättyä taas tähän. Aloitustappio ja maali toistui useamman kerran tässäkin surullisessa mittelössä.

Kahdessa edellisessä matsissa meidän verkkoon on ladottu yhteensä kymmenen osumaa. Maalivahtiemme osalta melko samanlaiset pelit sekä Tampassa että Minnesotassa vaikka ukko olikin eri.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Rockford IceHogs

Aiempien pelien jälkeen Rockfordin kausi jatkui viime viikolla neljällä pelillä.

22.10.2013 Rockford @ Hamilton 4-5 OT

Vieraat johtivat peliä kahden erän jälkeen 2-1 ja IceHogs näytti nappaavan historiansa ensimmäisen varsinaisen peliajan voiton Bulldogsista, kun joukkue johti kolmannen erän lopulla jo 4-2. Kotijoukkue iski kuitenkin kavennuksen 17 minuutin kohdalla ja tasoituksen 19 sekuntia ennen erän loppua. Isäntien voittomaali syntyi jatkoajan ensimmäisen minuutin täytyttyä.

AHL-liven maalikooste

kokoonpano (Chris Block / thethirdmanin.com)
11 Winchester - 14 LeBlanc - 19 Morin
37 T. Broadhurst - 16 Mills - 17 Hayes
26 Ross - 18 Danault - 28 McNeill
25 A. Broadhurst - 20 Mullane - 24 Froese

3 Olsen - 2 Clendening
10 Dahlbeck - 6 Nightingale
8 Svedberg - 22 Peckham

33 Simpson 31/36 - 86,1%
(31 Raanta)

23.10.2013 Rockford @ Toronto 3-2

Marlies karkasi jo 2-0 johtoon, mutta IceHogs pystyi tasoittamaan ottelun toisessa erässä. Morin iski voittomaalin komannessa erässä ja Raanta taltutti kotijoukkueen kirin.

AHL-liven maalikooste

kokoonpano (Chris Block / thethirdmanin.com)
37 T. Broadhurst - 11 Winchester - 19 Morin
17 Hayes - 14 LeBlanc - 16 Mills
26 Ross - 18 Danault - 28 McNeill
- 24 Froese - 25 A. Broadhurst

3 Olsen - 2 Clendening
10 Dahlbeck - 6 Nightingale
8 Svedberg - 22 Peckham
5 Gleason

31 Raanta 22/24 - 91,7%
(33 Simpson)

Kim Wronan yhteenvetoa otteluista / runsonduncan.com

26.10.2013 Charlotte @ Rockford 1-2 SO

Checkers meni toisessa erässä johtoon, mutta IceHogs runnoi pelin tasoihin kolmannessa erässä. Ottelu ratkesi rankkarikilpailulla, jonka IceHogs voitti. Raanta pelasti joukkueensa useaan otteeseen hienoilla torjunnoilla.

AHL-liven maalikooste

hyökkäys (Twitter / @ChrisBlock)
17 Hayes - 14 LeBlanc - 36 Shalunov
11 Winchester - 18 Danault - 28 McNeill
26 Ross - 25 A. Broadhurst - 37 T. Broadhurst
15 Brookbank - 20 Mullane - 24 Froese

puolustus (Twitter / @ChrisBlock)
3 Olsen - 2 Clendening
10 Dahlbeck - 6 Nightingale
8 Svedberg - 22 Peckham

31 Raanta 29/30 - 96,7%
(33 Simpson)

27.10.2013 Texas @ Rockford

Vastustaja pääsi jälleen kahden maalin karkumatkalle Starsin tehtyä ottelun ainoat maalinsa ensimmäisten viiden minuutin aikana. Ottelun ykköstähdeksi valittu Raanta venyi kiekon eteen 46 kertaa ja olikin merkittävä tekijä vieraiden maalihanojen tyrehtymiseen. Myös IceHogs hakkasi pitkään päätään hyvin torjuneeseen Nilstorpiin. Toisessa erässä kotijoukkue onnistui kuitenkin rikkomaan kuparisen ylivoimalla. Stars vei kolmannen erän laukaukset selkeästi 19-9, mutta IceHogs tasoitti pelin erän puolivälissä. Alle kaksi minuuttia myöhemmin McNeillin lämäri upposi Nilstropin taakse ja isännät siirtyivät ensimmäistä kertaa johtoon. Lopullinen sinetti syntyi erän viimeisellä minuutilla, kun tehoin 1+1 ottelun kolmostähdeksi valittu Alex Broadhurst tarjoili epäitsekkäästi Dahlbeckille tilaisuuden lyödä kiekko tyhjiin vapaasti.

AHL-liven maalikooste

hyökkäys (Twitter / @kimwrona7)
26 Ross - 25 A.Broadhurst - 37 T.Broadhurst
17 Hayes - 14 LeBlanc - 23 Nordström
11 Winchester - 18 Danault - 28 McNeill
15 Brookbank - 24 Froese - 36 Shalunov

puolustus (Twitter / @kimwrona7)
3 Olsen - 2 Clendening
10 Dahlbeck - 6 Nightingale
8 Svedberg - 5 Gleason

31 Raanta 46/48 - 95,8%
(33 Simpson)

Koodi:
[B]Joukkueen pistepörssin kärki 10 pelin jälkeen[/B]

 2 Adam Clendening	10. 2+8=10 +7 14 min
25 Alex Broadhurst	10. 3+6=9  +5  2 min
28 Mark McNeill		10. 5+3=8  +5  4 min
19 Jeremy Morin		 8. 4+4=8  +1  9 min
37 Terry Broadhurst	 9. 3+4=7  +2  0 min
17 Jimmy Hayes		 7. 3+3=6   0  0 min
14 Drew LeBlanc		10. 3+3=6  -4  2 min
18 Phillip Danault	10. 1+5=6  +3  6 min
10 Klas Dahlbeck	10. 3+2=5  +2  6 min
 3 Dylan Olsen		10. 0+5=5  +5  2 min

Antti Raanta	7. 5-1-0 187/202 SVS 92,6% 2,40 GAA 374:48 min
Kent Simpson	4. 2-2-0 140/153 SVS 91,5% 3,33 GAA 234:31 min

[B]Sarjataulukko[/B] (Midwest-divisioonan joukkueet lihavoitu)

[B][U]Western Conference	GP  W-L-OT-SO PTS  GF-GA[/U][/B]
[B][COLOR="Red"] 1 *Rockford IceHogs	10.  7-2-1-0   15  34-30[/COLOR][/B]
 2 *Texas Stars		 9.  5-3-1-0   11  34-20
 3 *Toronto Marlies	 8.  5-3-0-0   10  24-21
 4 Hamilton Bulldogs	 8.  4-2-0-2   10  23-23
[B] 5 Grand Rapids Griffins 8.  4-2-1-1   10  27-25[/B]
 6 Charlotte Checkers	 7.  4-2-0-1    9  20-16
 7 Rochester Americans	 7.  4-2-1-0    9  23-24
[U] 8 Abbotsford Heat	 9.  4-4-0-1    9  24-28[/U]
 9 Oklahoma City Barons	10.  4-5-0-1    9  23-27
[B]10 Milwaukee Admirals	 5.  3-0-2-0    8  13-11
11 Iowa Wild		 6.  4-2-0-0    8  20-14[/B]
12 Lake Erie Monsters	 8.  4-4-0-0    8  21-25
[B]13 Chicago Wolves	 9.  3-5-0-1    7  20-30[/B]
...

Muita uutisia

Kyle Beach on palannut kolmen viikon Ruotsin reissun jälkeen Rockfordiin.

Twitter / @ChrisBlock (24.10.2013)
HV71 announce today they've chosen not to pick up Kyle Beach's contract for the remainder of the Swedish league season.
Twitter / @ChrisBlock (24.10.2013)
In a release HV71 coach Ulf Dahlen thanked Beach for his time & said the 2 sides agreed this decision was best for his continued development
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös