Kohtaamiseni hullun kanssa

  • 11 571
  • 50

JanJ

Jäsen
Kävipä tässä tunti sitten niin, että kunnon "pirihuora" eli narkkarinainen alkoi kiertämään autoani ympäri tutkien ja katsellen. Katselin ikkunasta tapahtumaa, että mitähän nyt.

Odotin rauhassa, ja sitten nainen alkoi kirjoittamaan lappua lasiini. Tämän jälkeen hän alkoi kirjoittamaan huulipunalla autoni lasiin. Siinä vaiheessa poliisi kurvasi paikalle. En ollut itse soittanut vaan ilmeisesti jotakin muutakin oli toiminta ihmetyttänyt.

Kävin poliisien tultua paikalle tarkastamassa autoni, eikä siinä sen kummempaa ollut. Ainoastaan tämä lappu lasissa.

Poliisi tutki naisen taskut, ja erivärisiä purkkeja ja nyssyköitä sieltä löytyi. Joten lähtö tuli neidille heti.

Liitteenä lappu.
Onko muilla kokemuksia "hullujen" kanssa kohtaamisesta?
 

Liitteet

  • viesti2.jpg
    viesti2.jpg
    12,8 KB · kertaa luettu: 2 695

mikkojii

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Tuli tuossa mieleen, kun Lahdessa se piripää piti koulupoikaa vankinaan pitkään. Itse ajelin hiljaista pyörätietä teininä omissa ajatuksissani. Vastaan tuli toinen pyöräilijä. Yht'äkkiä kohdallani tämä vastaantuleva mies hyppääkin päälleni kaataen minut ja pyöräni maahan. Kaveri tarttuu kurkusta kiinni ja kysyy haluanko kuolla. Kaikkea muutakin se uhkailee ja kyselee tyyliin, haluatko palaa helvetin liekeissä jne. Tätä jatkuu kohtuullisen pitkään, kunnes saan kysyttyä mitä hän nyt aikoo tehdä minulle. Uhkailu jatkuu vielä hetken, sitten kaveri irrottaa otteensa, nostaa pyöränsä ja ajaa pois paikalta. Minä suorastaan lennän kotiin jalat ja kroppa täristen.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Kaikenlaisia. Itse en ole hullujen kanssa ihan vastaavalla tavalla ollut tekemisissä. Joskus kadulla on joku toisessa ulottuvuudessa henkisesti sijaitseva hyypiö räyhännyt ei-kenellekään, ja tietysti sitten on pääkaupunkiseudun taksikuskit, mutta sen lähempi tuttavuus on onneksi jäänyt tekemättä.

Apua olisi saatavilla, mutta maamme köyhä on.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Käsittämätöntä toimintaa Suomesta löytyy. Eräs sukulainen juuri oli pari viikkoa sitten kohdannut elämänsä järkytyksen. Hän oli poikennut ajaessaan kohti kotia eräälle grillille syömään. Grillin pihalla pari alaikäistä oli tullut kyselemään puukkoa, että saisivat tappaa lähistöllä olevan neekerin. Kun puukkoa ei ollut, niin samalla nyrkki heilahti heti naamaan. Onneksi tuttu pääsi nopeasti pakoon. Seuraavaksi mielipuolet alkoivat takoa uudenkiiltävää autoa metallitangolla. Lasit, pellit ja kaikki rikkuva lyötiin hajalle. Lopulta ohikulkija hälytti poliisin ja tilanne rauhoittui.

Näillä riehujilla ei ollut mitään motivaatiota tekoonsa. He olivat vain pillereitä vetäneitä ala-ikäisiä, jotka tekivät tälläistä ihan huvikseen. Miten helvetissä tälläisiä pöljiä voi olla vapaalla jalalla? Sitten kun asia etenee oikeuteen, sosiaalitantat tulevat kuitenkin selittämään, kuinka vaikeata pojilla on ja kuinka heitä pitää ymmärtää. Kenelläkään ei voi olla niin vaikeata, että kuljetaan pillerihumalassa hajoittamassa toisten omaisuutta...
 

JMK81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Aston Villa
Kerran olen törmännyt hulluun. Se hullu huusi aina itsekseen tai muille kadulla kävellessä. Jokainen Vaasalainen tietää tai muistaa varmaan söpöliinin;) kutsumanimeltään Pikku-Tiitun.

Noh vakavasti, tuleehan noihin törmättyä joskus. Varsinki jos käy Vanhan Vaasan hullujen huoneen vieressä olevalla kentällä pallottelemassa. Siellähän ne ulkoilee joskus ihan ittekseen.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitään vaaratilanteita ei hullujen kanssa ole syntynyt, asun kuitenkin aivan Hesperian mielisairaalan vieressä joten hulluja näkee päivittäin. Aina ne jotain itkee, vakiotapaus on tämä nainen joka tulee kioskiin ja pyytää että myyjä vaihtaisi viiden sentin kolikon seteleiksi, kun tätä ei ymmärrettävistä syistä tapahdu alkaa karmea itku, joutuu aina pistämään kädet korville, muuten ei kestäisi, suomessa on muuten yllättävän paljon hulluja, mistäköhän tälllainen johtuu?
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukilahden Työväen Ampujat
Espoossa välillä Olari-Tapiola asuvat ihmiset ovat varmaankin nähneet tämän tapauksen. Jannu on noin 45-50 -vuotias ja kävelee tai pyöräilee Olarista Tapiolaan ja takaisin ja pitää kamalaa älämölöä mennessään, siis huutelee sekavia kaikille vastaantulijoille, autoille, ihmisille, oraville ja lampputolpille. Joskus näyttäytyi myös Niittykummussa olevassa World Cafessa. Entinen duunikaveri jostain tunsi ko. jannun ja sanoi hänen olavan sekaisin kuin seinäkello. Oli kuulemma joskus fiksu ja lukenut mies mutta ryyppäsi itsensä kuutamolle. Väkisinkin säpsähdän kun tämä hemmo sattuu kohdalle vaikka ei olekaan tarinan mukaan väkivaltainen. En ajatellut mennä kuitenkaan lähempää tuttavuutta tekemään.
 

Prof. Puck

Jäsen
Suosikkijoukkue
***HIFK*** & Norristolainen
bongausta

Stadissa suoritettujen empiiristen havaintojen perusteella ylivoimaisesti paras paikka bongata aitoja 'persoonallisuuksia' on spårat. Keskimäärin joka toisen matkan aikana on tarjolla draamaa, komediaa, thrilleri tai ainakin jonkinnäköinen spektaakkeli. Julkisen terveydenhoidon taloudellinen ahdinko ja sitä kautta lisääntynyt avohoidon räjähdysmäisesti lisääntynyt 'suosio' hoitokeinona on tuonut mukavan lisän muuten niin tylsän harmaaseen Helsingin katukuvaan ja ilmapiiriin.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Hulluihin ja narkkareihin törmään lähes päivittäin työn puolesta. Pari kertaa on joku yrittänyt käydä päälle, mutta siitäkin olen selvinnyt, useimmiten puhumalla. Poliisia ei ole tarvinut vaivata, vaikka pari kertaa ovatkin jeesanneet ohi mennessään. Loistavimpia tapauksia ovat oikeasti hullut jotka vetävät lääkkeitä/huumeita ja viinaa sekaisin. Aika pelottavaa jälkeä joskus, kun se pää ei ennen sekakäyttöäkään ole kunnossa...
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Re: bongausta

Viestin lähetti Prof. Puck
Julkisen terveydenhoidon taloudellinen ahdinko ja sitä kautta lisääntynyt avohoidon räjähdysmäisesti lisääntynyt 'suosio' hoitokeinona on tuonut mukavan lisän muuten niin tylsän harmaaseen Helsingin katukuvaan ja ilmapiiriin.

Itse taas uskallan olla sitä mieltä, että tämä 'taloudellinen ahdinko' ei ole tässä se pullonkaula. Valitettavasti sosiaali- ja terveypuolen prosesseissa - ennenkaikkea heidän yhteistyössä - on helvetisti parantamisen varaa. Vastuun pakoilua tyyliin "ei tämä asia koske meitä, puhu jollekin toiselle". Kenelläkään ei ole halua/kiinnostusta ottaa tapauksen kokonaistilannetta huomioon.

"Mitä vähemmän tiedetään, sitä helpompi on päätöksiä tehdä."

t: Mielenterveyspotilaan puoliso.
 

Tilatiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Metaani CH
Viestin lähetti JanJ
Odotin rauhassa, ja sitten nainen alkoi kirjoittamaan lappua lasiini. Tämän jälkeen hän alkoi kirjoittamaan huulipunalla autoni lasiin. Siinä vaiheessa poliisi kurvasi paikalle.
Lapussa näyttäisi lukevan "Svedu Skinhead Näkee Punasta". Veikkaan naisen katselleen aamu-uutisista pääministeri Lindhin murharaporttia, jonka jälkeen hän on lähtenyt metsästämään syyllistä. Omasta mielestään syyllisen löydettyään hän on kirjaillut sakkolapun. Parempi näin päin, kuin että otettaisiin mallia.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Viestin lähetti Tilatiili
Omasta mielestään syyllisen löydettyään hän on kirjaillut sakkolapun. Parempi näin päin, kuin että otettaisiin mallia.

JanJ, run for cover! Ruotsin poliisi tulee kyselemään kuulumisia tasaisen vauhdin taulukossa noin vuoden 2017 kohdalla. Ellei sitten Balle Ramstedt nouse otsikoihin, tuo tunnettu tv-humoristihan ratkaisi Palmen murhankin aikanaan. Ensin kuitenkin tanssittiin pöydän ympärillä.
 

Tatzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No joskus aikaa sitten kun olin peinoinen poika, aika uusivuosi. Kävelin kaverin kanssa kotini lähistöllä (rauhaisa omakotialue), olimme menossa hakemaan muutamia paukkuja kaverin luota. Peräämme hiippaili epämääräinen tummiinpukeutunut noin 40-50 vuotias mies. Yhtäkkiä hän hyökkäsi kaverin kimppuun takaapäin ja alkoi kuristamaan ja huusi "tapan sinut". No sitten menin painiin mukaan, hetken alku shokin jälkeen, vaikea sanoa kauanko siihen meni. Saimme äijän irti ja samalla lähistön talosta tuli muutamia miehiä huutelemaan, ukko lähti pakoon, muta sydän pamppaili tämän jälkeen muutaman kerran. Mies oli varmasti lääke/huume tokkurassa ja täysin sekaisin.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Naapurin täti on avohoitotapaus, joka tykkää aina välillä kovasti laulaa ja nauraa (maanis-depressiivinen kun on). Joskus hän lauloi tapansa mukaisesti kolme oktaavia väärästä nuotista jotain Lea Lavenia tai vastaavaa eikä mitenkään erityisen hiljaisella äänellä. Yläkerran opiskelipoika koitti varmaankin lukea tenttiin ja meni soittamaan tätin ovikelloa ja vihjaamaan, että hieman vähäisempi äänenkäyttö mahdollistaisi syvällisen asioiden mieleenpainamisen. Naapurin täti ei avannut ovea, mutta ilmeisesti hän luuli että ovikellon soittaja oli meiltä, sillä hän tuli myöhemmin soittelemaan meidän ovikelloa ja kysymään puukon kanssa että "onko jotain asiaa?". Jos olisin itse ollut ovella, niin paikalle olisi tod.näk. tarvittu 1-4 kappaletta piipaa-autoja.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Joskus ollessani noin 12-13 vuotias tuli keskellä Tamperetta vastaan joku keski-ikäinen mies, jolle Adidaksen paita oli natsien sponsorointia. Siinä sitten selitti, että ei saa käyttää Adidaksen vaatteita ja että pitää käyttää Karhun asusteita. Jälkikäteen on lähinnä naurattanut, mutta silloin kyllä lähes pelotti. Etenkin kun hengitys ei ollut niitä parhaan hajuisia ja äijän naama oli noin 15 sentin päässä omastani.
 

Zeppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minä olen kohdannut erään valtakunnallisesti tunnetun
hullun monta kertaa, tosin ennen kuin hän oli kuuluisa
Kyseessä on ampumaratatappaja Sanna Sillanpää joka
oli samassa firmassa töissä kuin minä ennen "tempaustaan"

Sillanpää oli äärimmäisen tunnollinen koodaaja jolla
sitten vaan flippasi koko pää, sellainen erakkotyyppi
joka aina vältteli muiden seuraa

Näitä julkisilla paikoilla sekoileviakin on tullut nähtyä monia
mutta kukaan ei ole erityisemmin jäänyt mieleen.
Paitsi eräs joka väitti fasistien kenraali Adolf Ehrnroothin
johdolla salakuuntelevan hänen puhelintaan ja pumppaavan
kaasua hänen puhelinpistokkeestaan sisään
 

GM

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Islanders
Kaikki me pohjimmiltaan ollaan jokseenkin hulluja...

Asiasta kolmanteen,meillähän täällä Hämeenlinnassa oli tuo kuuluisa Hattelmalan mielisairaala joka lopetettiin,en muista kyllä koska(n.5-10V sitten?).Mutta minne nämä kaikki pöpit sijoitettiin vai kokivatko he jonkinlaisen ihmeparantumisen?
Muistaako kukaan tappausta?
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Viestin lähetti GM
Mutta minne nämä kaikki pöpit sijoitettiin vai kokivatko he jonkinlaisen ihmeparantumisen?
Muistaako kukaan tappausta?

Siellä ne ovat keskussairaalan kupeessa. Ihan siinä Rinkelinmäen lähimailla.

Että silleen...
 

GM

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Islanders
Tiedä sitten kuuluuko viesti tänne,muuta taidan ruveta salapoliisiksi.Ruotsin Säpo yhteyksiä tänne vaan jos ideat loppuvat kesken.

Luin Anna Lindhiä koskevaa ketjua ja Nimim.Lihaani arvelee varsin hyvin perustein murhaajan olevan Skinhead.
Ja eikös tuossa JanJ:n autoon jätetyssä lapussa lue jotain Skineistä,sveduista ja verestä?Eli Ratkaisun avain on täällä kyseisellä pirihutsulla.
Jäljet johtavat siis tänne Suomeen....
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Itse olen työni puolesta joutunut kohtaamaan kaikenlaisia "hulluja"/"sekopäitä". Ja se ei ole mitään mukavaa touhua olla tekemisissä sellaisten ihmisten kanssa. Pari kertaa on joutunut käyttämään ihan itsepuolustusta suojellakseen itseään hullujen kynsissä. Niiden kanssa kannattaa olla todella varuillaan koska ihminen voi tehdä sekavassa mielentilassa lähes mitä tahansa.
 

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Paikallinen "kylähullu" asuu tässä muutaman talon päässä (omakotialue). Nyt jo useamman vuoden on ollut ainakin tällä etäisyydellä ihan hiljaista, mutta sitä ennen aika joka viikonloppuista möykkäshowta sai aina katsella. Enemmän tai vähemmän maistelleena äijä tuli aina haastamaan riitaa milloin kenenkin kanssa. Tällä etäisyydellä se jäi lähinnä molemmin puolisen pään aukomisen ja huutelun tasolle, mutta naapureillaan kuulemma on ollut aika ikävää välillä. Tyyliin ovikellot soineet viikonloppuöisin, ukko tungeksinut väkisin sisälle ja sellaista.

Hauskan jutun kuulin ihan vasta, siitä kun naapuritalosta oli perhe muuttanut pois. Asuntoa kun oli esitelty ostajaehdokkaille, oli tämä äijä tullut sinne videokameralla kuvaamaan, että minkänäköistä sakkia meinaa naapuriin muuttaa. Voisin veikata, että jäi muuttamatta.

Mikähän on poliisien suhtautuminen tällaiseen? Varmasti varsinkin noilta naapureilta on valituksia tullut paljon. Siellä se vaan on aina asunut rauhassa ja asuu edelleenkin.

Tiettävästi samaan taloon vuosia vuosia sitten vaimonsa hirttäytyi. Karua sinänsä.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Viestin lähetti Vteich
Tiettävästi samaan taloon vuosia vuosia sitten vaimonsa hirttäytyi. Karua sinänsä.

Taitaapi olla se syy, miksi mieskin sitten nykyään on hieman ns poissa tolaltaan.

Että silleen...
 

finnishninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gunnilse IF
Viestin lähetti JMK81
Kerran olen törmännyt hulluun. Se hullu huusi aina itsekseen tai muille kadulla kävellessä. Jokainen Vaasalainen tietää tai muistaa varmaan söpöliinin;) kutsumanimeltään Pikku-Tiitun.

Noh vakavasti, tuleehan noihin törmättyä joskus. Varsinki jos käy Vanhan Vaasan hullujen huoneen vieressä olevalla kentällä pallottelemassa. Siellähän ne ulkoilee joskus ihan ittekseen.
Muistan hämärästi... mutta ei tule mieleen... kerro lisää!

Muuten tulee mieleen JanJ:n lapusta Klamydia, hehän lauleskelivat joskus aikoinaan Svedu skinhedeistä!
 

Vteich

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti wilco
Taitaapi olla se syy, miksi mieskin sitten nykyään on hieman ns poissa tolaltaan.

Eiköhän se ollut pointtinikin.

Ei kai se silti oikeuta tekemään naapurienkin elämästä mahdollisimman vittumaista.
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Viestin lähetti Vteich
Eiköhän se ollut pointtinikin.

Ei kai se silti oikeuta tekemään naapurienkin elämästä mahdollisimman vittumaista.

Eipä tee, ei. Hieman pitää ymmärrystä vastaavissa tapauksissa olla naapureilla. Mutta, jos menee niinkin pitkälle, kuten tuossa kirjoitit. Silloin on jo aika kutsua ammattiauttajat apuun.

Tuo videointijuttu on oikeasti hauska, jos ei satu omalle kohdalle...

Muuten, kotirauhan häirinnän vanhenemisaika on kaksi ja puoli vuotta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös