Jokerit fanitoiminta ja -matkat kaudella 2013–2014

  • 259 210
  • 919

ss74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jokerit FC
Tähän mä yritin vähän viitata. Onko asia tosiaan niin et Hjallikselta pitäisi löytyä nöyryyttä ja olla hattu kourassa muutaman fanin kanssa? Anteeksi, mut mä en vaan ihan löydä tota logiikkaa. Kumpi puoli sitä seuraa nyt johtaakaan ja kumpi luulee johtavansa?

Tuskin tarvitsee olla hattu kourassa, vittuilun lopettaminen varmaan jo riittäisi. Mä en oikein ymmärrä mistä näitä läppiä seuran johtamisesta oikein sikiää. Ei kai sitä kukaan ole halunnut tai edes luullut tekevänsä.

Toivon todella, että mököttäminen saataisiin pian ohitse ja päästäisiin normi meininkiin. Eilinen oli aika masentavaa :(
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kiitos Tuomas hyvästä informaatiosta asian suhteen - kuulostaa siltä että tilanne on helposti ratkaistavissa, mutta perisuomalaiseen tapaan homma on nyt lähtenyt pahasti laukalle ja on vaikea uskoa että kumpikaan osapuoli kinastelussa ihan heti ottaisi lakkia kouraan.

Näin liiketoiminnallisesti asiaa lähestyen en pysty kyllä ymmärtämään Hjalliksen kehnoutta tälläisten asioiden ratkaisemisessa. Aivan sama kuka on oikeassa ja väärässä, ja onko hommaa hämärtämässä jotkut Rauman-pelin lapselliset lakanat: tämä on joka tapauksessa taas yksi osoitus siitä miksi ammattilaisorganisaatio tarvitsisi analyyttisen ja osaavan johdon.

Toivokaamme parasta ja in the meanwhile valmistaudutaan siihen että torstaina etänäädät vie Areenaa pohjoispäädystä 100-0.
 

No Look Pass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Toivokaamme parasta ja in the meanwhile valmistaudutaan siihen että torstaina etänäädät vie Areenaa pohjoispäädystä 100-0.

Tätä meidän ei tule sallia. Aivan sama onko capoja vai ei sen, niin verran täytyy Jokerifaneilla olla ylpeyttä, etteivät vierasjoukkueen kannattajat ota Areenaa haltuun!

Henkilökohtainen toiveeni on, että mikäli capoilta on vieläkin liikaa pyydetty tulla ottamaan homma haltuun päädyssä niin tämän tekee päädyn ainakin minulle se suurin johtaja: Zero. Pave käy myös vallan mainiosta.

Eilisestä sen verran, että mikä helvetin MINÄ-ME-JOKERIT huudon boikotti paikattomalla eilen oli?
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Vaikka olen protestien kannalla ja on ihan hyvä että fanit tekevät selväksi ettei ihan kaikki käy ja hiljaisuus on vielä sivistynyt tapa protestoida niin toivottavaa olisi että meininki paranisi kauden edetessä. Silti en näe että ainakaan täällä capojen haukkuminen tai kehoitus pysyä poissa hallilta ainakaan parantaa ilmapiiriä. Kuten EP kirjelmässään toivoi että suvaittaisiin muiden mielipiteitä ei näytä toteutuvan näiden kohdalla jotka eivät itse ymmärrä protesteja, tuo on ihan turhaa kiukuttelua haukkua protestoijia, varsinkaan jos ei itse ole tekemässä mitään tilanteen parantamiseksi. Suvaitsevaisuutta kaipaisin siis tähän fanien keskinäiseen kirjoitteluun kannatustoiminnasta. Ja omakin toiveeni on että jos Ville vain jaksaa vielä huudattaa porukkaa, niin ainakin näissä HIFK & Kärppä kiimamatseissa ottaisi tarvittaessa roolia. Tietenkin aina parempi jos porukasta löytyy uusiakin johtajia huudattamiseen tai vanhat capot saa asiat sovituksi ja palaavat taas huudattamaan. Hjallikselta toivoisin pientä nöyryyttä ja ennen kaikkea diplomatiaa, varsinkaan kaikkea ei kannata kirjoittaa twitteriin vaan asioita voi miettiä hetken ennen kuin avaa sanaisen arkkunsa.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämä joka asiasta ja joka paikassa tapahtuva itkeminen on Hjalliksen asemassa olevalta naurettavaa ja omiaan aiheuttamaan lisää vastareaktioita. Olisi antanut fanien olla lapsellisia ja kiukutella aikansa suhtautuen siihen itse ammattimaisesti. Sen sijaan mies on alentunut itse vähintään samalle tasolle.

Kun nyt on parikymmentä vuotta seurannut Harkimon toimia niin sellainen kylmän analyyttinen coolin bisnesmiehen hahmo on Hjalliksesta todella kaukana. Mies on fiksu ja osaa bisneksen, mutta vetää myös isosti tunteella ja on monessakin suhteessa kunnon PR-painajainen. Sinänsä tämä tilanne fanien ja Hjalliksen välillä on kummallinen, että vaikka molemmat osapuolet vetävät sydänverellä Jokereiden puolesta, molemmilla on oma mielipiteensä kuinka hommat pitäisi tehdä. Tilanne on hankala, koska Hjallis ei todellakaan ole mikään nöyrä kaveri ja osa faneista kokee etteivät voi sietää Hjalliksen persoonallisuutta.

Surullista on että tässä sodassa jääkiekko on ihan toisarvoinen asia. Tässä mittaillaan pippeleitä ja häviäjinä ovat joukkueesta vieraantuvat hardcore-fanit (joista osan mielestä on varmasti ihan pikkiriikkisen jopa siistiä kapinoida rahavaltaa ja omistajia vastaan ja nostaa itsensä "tärkeiksi"). Lisäksi tavalliset rivifanit joutuvat ristituleen, jossa ei ole "tosifani" jos ei tuomitse Karalahtea ja KHL:lää ja muka tykkää kun "Hjallis painaa perseeseen". Täällä Jatkoajassa vielä mielipiteet kärjistyvät ja kauden alku onkin mennyt toisaalta huoleen kannustuksen laadusta ja toisaalta Hjalliksen toimien arvosteluun. Tuntuu että fokus ei ole omassa tekemisessä vaan siinä mitä toisten muka pitäisi tehdä. Todellisuudessahan äärilaidat ovat äänessä ja todellisuudessa matseissa on kivaa ja joukkuekin pelaa hyvää kiekkoa. Jullejakin vietiin satanolla.

Puhutaan myös paljon että Euroopassakin isot jalkapalloseurat ovat ottaneet fanit huomioon. No joo, mutta eiköhän se ole tullut selväksi että Harkimolla ei ole ko. kulttuurista syvällistä ymmärrystä ja hän ei tule koskaan oikeasti ymmärtämään miksi joku suuttui Karalahti -casesta. Tai miksi osa faneista ei halua KHL:lään. Lisäksi hän ei ymmärrä miksi häneltä vaaditaan nöyryyttä, varsinkaan tilanteessa jossa hän tekee kaiken Jokereiden eteen. Fanienhan tulisi olla kiitollisia! Miksi ne vittuilee? Kun me kannattajat ymmärrämme että Jokereiden johdossa on impulsiivinen vanha jäärä, jota ei oikeasti hirveästi kiinnosta mitä joku hänestä ajattelee, niin kokonaiskuvan hahmottaminen helpottuu. Eihän Harkimo edes oikein muista mitä tuli twiitattua viikonloppuna ja selkeästi se oli puhdas äkkipikainen puuskahdus. Kun kokonaiskuva on tiedossa, voi vaatimuksetkin suhteuttaa sen mukaan.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Turha ja alatyylinen lakana Raumalla, sinällään harmiton. Hjalliksen reaktio ja sen myötä median, täysin lapsellista eikä missään mittasuhteessa itse lakanaan. Harkimo voi syyttää vain itseään.
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Turha ja alatyylinen lakana Raumalla, sinällään harmiton. Hjalliksen reaktio ja sen myötä median, täysin lapsellista eikä missään mittasuhteessa itse lakanaan. Harkimo voi syyttää vain itseään.

Juuri näin, tuntuu käsittämättömältä että tuollaisesta voi aidosti edes hiiltyä - jos ei kykene asettumaan moisen lakanan yläpuolelle, niin kyllä siinä ihan ehdoin tahdoin sotkee saaappaansa suohon.
 

Kennel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Capoilu on henkisesti ja fyysisestikin kohtalaisen rankkaa puuhaa. Pienen porukan vierasreissut ja kuuma paikallispeli menevät suht' kivutta, mutta etenkin arkisissa virkamieskiekkopeleissä itsensä motivointi muiden motivoimiseen on kuluttavaa. On selvää, että kun tutulla possella on liekki nyt hiljaisemmalla, ei siihen touhuun kannata puolivaloin lähteä, vaikkei edes suuremmin olisi Hjallikselle loukkaantunut.

On myös varmaa, ettei tuo valtava porukka katsomossa loputtomiin viitsi hiljaisempaa menoa katsella, vaan ennemmin tai myöhemmin joku rohkea nappaa roolia ja saa siihen toivon mukaan muita innokkaita tuekseen, sillä liittyyhän tuohon hommaan muutakin vastuuta, kun megafoniin pitää muistaa hoitaa patterit, jonkun paukuttaa rumpua, jne. Hätätapauksessa sopivien jannujen kaivaminen taitaa kaatua faniyhdistyksen vastuulle, jos hiljaiseloa jatkuu pitkään. Onneksi sosiaalisen median ja ylipäänsä hyvien viime vuosien ansiosta tuon pitäisi sujua kivuttomammin kuin viisi vuotta sitten, jolloin viimeksi elettiin murrosta.

Ainakin alkukaudesta meillä riittää yhdistyksessä tosin muutenkin kiireitä, sillä Areenan uudet omistusjärjestelyt ovat tuoneet mutkia mm. tavaran varastointiin, mutta noihin toivon mukaan saadaan pikaisia ratkaisuja. Joka tapauksessa on varmaa, että ainakin vierasreissuilla tunnelmaa riittää. Raumalla veisattiin komeasti ja lauantaina homma jatkuu Jyväskylässä (bussissa on vielä jonkin verran tilaa, kannattaa lähteä).
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
On myös varmaa, ettei tuo valtava porukka katsomossa loputtomiin viitsi hiljaisempaa menoa katsella, vaan ennemmin tai myöhemmin joku rohkea nappaa roolia ja saa siihen toivon mukaan muita innokkaita tuekseen, sillä liittyyhän tuohon hommaan muutakin vastuuta, kun megafoniin pitää muistaa hoitaa patterit, jonkun paukuttaa rumpua, jne. Hätätapauksessa sopivien jannujen kaivaminen taitaa kaatua faniyhdistyksen vastuulle, jos hiljaiseloa jatkuu pitkään.

Jos tilanne menee siihen, että uutta capoa pitää ruveta hommaamaan, niin täytyy muistaa, että capoilu vaatii todella paljon pelisilmää. Esimerkiksi tuossa jullipelissä muutamassa kohtaa lähti vähän omituista chanttiä oudossa kohdassa (esim. alivoimalla). Tärkein ominaisuus capolla on tietty karisma tai auktoriteetti, jota välttämättä näillä kaikilla nimeltämainitsemattomilla vittuhomon huudattajilla ei ole. Uuden capon pitäisi olla vähintään edes auttavasti tuttu kasvo areenalta. Jos siihen taas joku uusi gruppo syntyy ympärille, niin helpottaa huomattavasti toimintaa.

Kokonaisuutena et siis todellakaan tuomitse nykyistä tai sanotaan vaikka tähän kauteen asti ollutta capoilua, vaan pidän sitä ihan huipputasoisena. Toivottavasti capot saavat motivaation huudattaa areenallakin. Ei siellä olla hjalliksen tai jeren takia, eikä koko se syy ole välttämättä edes se jengi. Yksi iso asia on se yhteisö! Ja onhan siellä peleissä kivaa anyway! Tsemppiä ja ottakaa aikanne. Kukaan meistä ei ole teitä tuomitsemaan ja toivottavasti saadaan vielä vaikka joku näyttävä comeback! ;)

Eilisestä sen verran, että mikä helvetin MINÄ-ME-JOKERIT huudon boikotti paikattomalla eilen oli?

Kyllähän tuokin huuto pari kertaa lähti ihan komeasti. Olisi toki voinut useamminkin virittää. Sopii tulla itse tuonne huutamaan ;)
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Kumpi puoli sitä seuraa nyt johtaakaan ja kumpi luulee johtavansa?

Heti aluksi totean, että mihinkään organisoituun faniporukkaan en kuulu, ole kuulunut tai todennäköisesti tule kuulumaan.

Henkilökohtaisesti en näe tässä capojen toiminnassa mitään suurempaa epäloogista asiaa. Hjallis johtaa ja that's fine. Ei Hjallis saa negatiivista palautetta siitä, että hän pistää aikaa, vaivaa ja rahaa toimintaan. Hän ei myöskään saa paskaa niskaan siitä, että toiminta kehittyy. Sen sijaan hän on joutunut tämän kaiken rummutuksen kohteeksi toimintatapojensa takia. Ei fanien tarvitse kestää aivan kaikkea paskaa ja panettelua: he ovat tuolla vapaaehtoisesti tekemässä asioita omaksi ja yhteiseksi iloksi.

Kyllä mä näen capojen ja Hjalliksen palaveerauksen aivan täysin perusteltuna. Heidän roolinsa matseissa on sen verran keskeinen, että aivan peruskatsojista ei ole kyse. Heidän toimintansa aktivoi hallia, tekee tapahtumasta elämyksen ja omalta osaltaan kannustaa tulemaan uudestaan osaksi jokeriperhettä. Käytännössä eron huomaa niistä matseista, missä EP ei ole ollut täysin mukana.

Ei tässä tosiaan ole kysymys johtajuudesta ja asiakkuudesta. Tässä on kyse siitä, miten Hjallis kohtelee joukkueen imagon kannalta tärkeitä asiakkaita. Sen verran paskaa on vuosien varrella tapahtunut, että tämänkin kesän suuret linjat pystyy varmasti valtaosa porukasta kestämään. Hetken se kirpaisee, mutta vitutuksestahan tosifanin tunnistaa. Sen sijaan kukaan omaa rahaa vastineetta käyttävä tuskin pitää siitä, että hänen toimintaansa kyseenalaistetaan ja suoraan sanoen kustaan pakkiin.

Asiat voi hoitaa hyvin, huonosti tai hyvin huonosti. Hjallis on hoitanut suhteensa capoihin hyvin huonosti ja tässä on tulos: sunnuntaiderbyssä vaisu tunnelma sarjan kotiavauksesta huolimatta, palaverejä ja vaikka mitä. Aivan varmasti Jokerit on Hjallikselle tärkeä asia, mutta kommentoinnillaan hän on tehnyt aikamoista hallaa seuralleen.

Mä nyt vielä loppuun heitän pari juttua siitä, miten asiat voi tosiaan hoitaa hjallismaisesti.
Hjallis ihmettelee Jokeri-fanien toimintaa | SM-liiga | Iltalehti.fi
Eli käytännössä Hjallis toteaa fanien olevan väärässä pahoittaessaan mielensä. Tässä tilanteessa Twitter laulaa ilman, että syitä fanien reaktioille on mietitty. Jopa hiljaisuus olisi parempi kuin tuollainen fanien aliarvioiminen.

Hjallis Harkimo avautuu taas twitterissä | SM-liiga | Iltalehti.fi
Hjallis haukkuu asiakkaitaan, tyhjeneekö areena? | elisa.net
Noissa taas Hjallis asettaa itsensä uhrin asemaan. Totta helvetissä suuret muutokset tuovat mukanaan myös soraääniä, tämä on selvä. Ei siinä tilanteessa voida vain pistää päätä pensaaseen ja todeta kaikkien olevan sinua vastaan. Tuossa tilanteessa pitää kohdata negatiiviset asiat, toimia valitun linjan mukaisesti ja jatkaa leuka pystyssä uusiin haasteisiin. Ja hei, aivan oikeasti. Voiko pieni ja heikosti tehty lakana vierashallissa oikeasti olla niin verinen loukkaus? Tuon Hjalliksen marttyyrireaktion pohjalta odotin näkeväni jotakin oikeasti repäisevää. Jos tosiaan noin pieni teko voi olla suuri loukkaus, niin toivottavasti ainakaan Talvivaara ei palkkaa miestä toimariksi. Ei muuten, mutta saatana Talvivaaraa vastaan jopa oikeasti on protestoitu muutenkin kuin vain viidessä minuutissa sutatuin lakatuin parin jannun toimesta.

Lisää kamaa voisi heittää jatkoksi, mutta punkka alkaa kutsumaan. Meni jo vähän "ylitöiksi" tämän viestin takia. Jos Hjallis haluaa arvostusta osakseen, olisi hänen syytä kohdata realiteetit ja käyttäytyä kunnioitettavasti. Sellaista toimintaa ei ole pikaistuksissa lauotut viestit Twitteriin tai fanien aliarviointi mediassa. Jos cojonesit eivät tarjoa mahdollisuutta tahdikkaaseen viestintään, pitäisi edes melut mahassaan. Nykyisen linjan perusteella Karalahti ja KHL eivät ole syitä fanien kiukulle, ne todelliset syyt ovat pintaa syvemmällä.
 

No Look Pass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Nyt olisi capoilla torstaina paikka näyttää suuruutensa. Paluu Kärppä otteluun, katsomo haltuun, Jokereille voitto niin kaukalossa kuin katsomossakin. Eikö tämä olisi paras mahdollinen tapa capoille osoittaa Hjallikselle oma merkityksensä yhteisessä asiassa? Hengettömän HIFK-ottelun kahden viimeisen erän jälkeen saataisiin varmasti mahtava energia halliin.

Niin kovasti toivoisin, että tämä tulisi tapahtumaan.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En mä tässä mitenkään suoraan Hjalliksen puolella ole. Ymmärrän molemman puolen näkemykset asiasta ja riitaan tarvitaan yleensä kaksi osapuolta. Hjalliksen toki omistajan asemassa pitäisi osata ottaa kritiikkiä paremmin vastaan ja jättää jotkut twitter-päivitykset tekemättä, mutta kuka meistä ei joskus päästä jotain tyhmää suustaan? Ja tarviiko jonkun muun sanomisista loukkaantua niin pahasti? Rauman kyltti oli ala-arvoinen suoritus, enkä mä siitä ole yllättynyt et Hjallis otti itteensä.

Toisaalta, onko se vain Hjalliksen velvollisuus osata käyttäytyä ja pitää suunsa kiinni? Tai osata pahoitella ja tavata faneja ja taputella selkään ja voivotella, jos on tullut tehtyä tyhmästi? Nyt en tiedä, joten kysyn: kuinka monta kertaa EP tai siihen kuulumattomat fanit ovat käyneet voivottelemassa Hjallikselle tekemiänsä ja sanottuja tyhmyyksiä, mistä on tullut seuralle mediassa huonoa mainosta ja jopa sakkoja suoraan seuralle?

Jos joku nyt oikeesti on khl:stä ja Karalahdesta pahoillaan, niin be my guest. Jokaisella on täysi oikeus siihen. Jos on vihainen Hjalliksen sanoista, niin siihenkin on kyllä jokaisella oikeutensa. Mutta yhtään mitään selkääntaputtelua, lohduttelua ja suostuttelua tulemaan peleihin mä en ymmärrä. Niinkuin sanottu, arvostan EP:n ja varsinkin capojen toimintaa tunnelman luomisessa ja onhan toi tunnelma ollut vain murto-osan entisestään, mutta jos mieli on nyt muutamalla väärällä lauseella (joihin kumpikin osapuoli, niin fanit kuin Hjallis, ovat syyllistyneet) pahoitettu marttyyriasteelle, niin olkoon. Kyllä aikuisen ihmisen pitää kestää myös sanomista ja jos siitä on mielensä pahoittanut aivan loppuun asti, niin mikään ei estä jäämästä kotiin peleistä. Sen sijaan, mielenpahoittamisesta turhan numeron tekeminen, säälin ja lohdun hakeminen on vaan mun silmissä aivan turhaa. Hienoa kaikkien kannalta, jos saavat selkänsä suoristettua ja motivaation palautettua, mutta mihinkään ylimääräsiin anteeksipyyntöihin ja lohdutteluihin ei ole kyllä kenelläkään mitään syytä nyt.
 
Suosikkijoukkue
AIK
Kyllä aikuisen ihmisen pitää kestää myös sanomista ja jos siitä on mielensä pahoittanut aivan loppuun asti, niin mikään ei estä jäämästä kotiin peleistä. Sen sijaan, mielenpahoittamisesta turhan numeron tekeminen, säälin ja lohdun hakeminen on vaan mun silmissä aivan turhaa. Hienoa kaikkien kannalta, jos saavat selkänsä suoristettua ja motivaation palautettua, mutta mihinkään ylimääräsiin anteeksipyyntöihin ja lohdutteluihin ei ole kyllä kenelläkään mitään syytä nyt.

No mitä näitä capoja yhtään tunnen niin eivät kundit ole mitään marttyyrinviittaa levittelemässä tai säälipisteitä kerjäämässä. Fiilikset lienee suht samat kuin allekirjoittaneella, muoviseen KHL:ään siirtyminen, Jeren palkkaaminen ja ylimielinen kommentointi (julkisten aivopierujen lisäksi tätä on tapahtunut myös kulisseissa) vaan vituttaa ihan aidosti.

Eri ihmiset tykkää eri asioista, reagoi niihin eri tavalla, jne. Omista frendeistä monella itseni lisäksi meni fiilis tämän kesän sirkuksen myötä ja Hjallikselle ei tee mieli kantaa rahaa. Jokainen toimii kuten parhaaksi näkee, niin noi capotkin. Turha niitä on syyllistää ja haukkua, ei kukaan niistä ole mitään velkaa tai muuten vastuussa muulle yleisölle, päinvastoin. Jätkät ovat antaneet itsestään aivan helvetisti vuosien varrella, kiitos siitä.

Joku voi sanoa tollaista reagointia lapselliseksi, siitä vaan. Kun vuodesta toiseen elät ja hengität tota asiaa parhaimpina kausina pleijarit mukaanlukien lähemmäs viittäkymmentä matsia paikan päällä ja päivänä eräänä huomaat että seuran omistaja-toimari polkee niitä asioita ja arvoja jotka sulle on tärkeitä ja vittuilee vielä päälle se saattaa aiheuttaa erilaisia reaktioita. Kuitenkin loppujen lopuksi niitä omistajia, toimareita, koutseja ja pelaajia tulee ja menee. Kannattajat lusii sitä elinkautistaan, Hjalliksenkin jälkeen.

Ja niille ketkä sitä tunnelmaa sinne areenaan kitisee, suuta vaan auki, täällä on jo moni kertonut että ei se capoilu ole niin vaikeaa. Nyt on paikkoja tarjolla.
 

Max Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2013
Ylempänä olevan kirjoittajan kanssa täysin samaa mieltä. Capoilu ei ole kenellekkään duuni, eli siihen ei voi pakottaa jos halua ei oikeasti löydy. Se miten Hjallis on jo vuosia kohdellut seuraa, huipentui tämän kesän KHL-farssiin ja Kamalahteen. Kyse ei siis välttämättä ole pelkästään näistä kahdesta asiasta vaan molemmat ovat ikäänkuin se jäävuoren huippu. Toivoisin myös, että muutamalle kirjoittajalle menisi kaaliin se asia, että EP ei ole mikään yksikkö, joka toimii saman linjan mukaisesti. Kun päätyyn mahtuu yli 1000 ihmistä ja niistä yhdistykseen kuluu kai noin puolet, niin mielipiteitä löytyy laidasta laitaan myös päädyn sisällä. Huono tunnelma sunnuntaina johtui käytännössä vain capojen puutteesta, Raumalla sen sijaan oli oikein hyvä meno(tosin monet täällä kirjoittavat retardit keskittyivät lakanasta itkemiseen enemmän).

Ymmärrän täysin sen jos Hjalliksen kusipäisen toiminnan jälkeen monen innokkuus on laskenut eikä halua capoiluun tai muuten vaan aktiiviseen kannattamiseen ole. Tämä tilanne tuskin jää kuitenkaan pysyväksi sillä näissä homissa löytyy aina uusia kavereita noihin hommiin jos vanhat jäävät sivuun.
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No mitä näitä capoja yhtään tunnen niin eivät kundit ole mitään marttyyrinviittaa levittelemässä tai säälipisteitä kerjäämässä. Fiilikset lienee suht samat kuin allekirjoittaneella, muoviseen KHL:ään siirtyminen, Jeren palkkaaminen ja ylimielinen kommentointi (julkisten aivopierujen lisäksi tätä on tapahtunut myös kulisseissa) vaan vituttaa ihan aidosti.

Eri ihmiset tykkää eri asioista, reagoi niihin eri tavalla, jne. Omista frendeistä monella itseni lisäksi meni fiilis tämän kesän sirkuksen myötä ja Hjallikselle ei tee mieli kantaa rahaa. Jokainen toimii kuten parhaaksi näkee, niin noi capotkin. Turha niitä on syyllistää ja haukkua, ei kukaan niistä ole mitään velkaa tai muuten vastuussa muulle yleisölle, päinvastoin. Jätkät ovat antaneet itsestään aivan helvetisti vuosien varrella, kiitos siitä.

Joku voi sanoa tollaista reagointia lapselliseksi, siitä vaan. Kun vuodesta toiseen elät ja hengität tota asiaa parhaimpina kausina pleijarit mukaanlukien lähemmäs viittäkymmentä matsia paikan päällä ja päivänä eräänä huomaat että seuran omistaja-toimari polkee niitä asioita ja arvoja jotka sulle on tärkeitä ja vittuilee vielä päälle se saattaa aiheuttaa erilaisia reaktioita. Kuitenkin loppujen lopuksi niitä omistajia, toimareita, koutseja ja pelaajia tulee ja menee. Kannattajat lusii sitä elinkautistaan, Hjalliksenkin jälkeen.

Ja niille ketkä sitä tunnelmaa sinne areenaan kitisee, suuta vaan auki, täällä on jo moni kertonut että ei se capoilu ole niin vaikeaa. Nyt on paikkoja tarjolla.

Hyvä kirjoitus ja juuri näinhän se menee. Itselläni perspektiiviä on riittävän pitkältä ajalta että on nähnyt ylämäkiä ja alamäkiä, ja tämä on nyt vain yksi vaihe historiassa. Suhtaudun optimistisen toiveikkaasti KHL-ajatukseen ihan noin jääkiekon tason vuoksi, mutta surettaa tietenkin että asiaa on niin kelvottomasti hoidettu, että on saatu aikaan taas monta taka-askelta jokeriperheen osalta. Toistaiseksi näyttää että tappiot ovat vähäisempiä kyin vuonna 1997 mutta yhtäkaikki ellei jotain tapahdu niin katsomokulttuurin kehitys alkaa taas takamatkalta alusta ja voidaan alkaa taas odotella parempia aikoja vuosien päässä.

Sen sitten aika näyttää syntyykö katsomokulttuuri uudestaan KHL-aikana vai vasta sieltä paluun jälkeen tai sitä seuraavan liigan aikana. Kuten hyvin sanottu aiemmin, elinkautista tässä lusitaan ja hokia riittää Jokereille pelattavaksi vielä ties missä sarjassa, hallissa ja isojen massojen osalta paljolti vaihtuville katsojille. Ennen pitkää Hjalliksen pitää tehdä seuraavat siirtonsa ja veikkaan että omistajia ehtii vielä omana elinaikanani tulla monta.

Tässä kontekstissa tosiaan on vaikea arvostella kenenkään päätöstä pysyä toistaiseksi poissa peleistä, olla hiljaa tai ylipäänsä tehdä mitä haluaa katsomossa tai sen ulkopuolella. Jos nykytilanne tökkii niin ei muuta kuin huilaamaan, uusia ihmisiä innostuu hommasta kuitenkin. Mutta vuosia se taas kestää että ne näkee sen vaivan keksiäkseensamat jutut itse.

Harmittaa vietävästi jos asioiden tila on luokkaa peruuttamaton, mutta pettymyksiinhän sitä tässä hommassa on kasvanut tottumaan muutenkin.
 

Masentaja

Jäsen
Eniten tässä harmittaa Eteläpääty ry:n puolesta, koko KHL. Hyvin vauhtiin saatu vierasmatkameininki tulee kuolemaan ihan kokonaan, yhdistyksen koko tulee ihan varmasti vähintään puolittumaan, yhdistys on tehnyt kalliita satsauksia tälle kaudelle (ennen kuin tiedossa oli koko KHL). Vierasmatkoja tulee ehkä 2/kausi tai jotain. Eli, kaikki meininki tulee tehdä kotipeleissä. Mitenhän se tulee onnistumaan? Toivottavasti Capot yrittää saada vähän kiinni hommasta, Teitä tarvitaan jo nyt! Parhaanne voitte tehdä jokainen tukemalla yhdistystä jäsenyyden ja fanituotteiden kautta.
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Kuulun yhdistykseen ja istun eteläpäädyssä. Omalta osaltani ymmärrän Capoja ja muutenkin vaisua menoa tällä hetkellä, koska muutos vain vie aikansa ja jokainen yksilö käsittelee sen omalla tavallaan. Iso sääli vain, että viimeinen kausi liigassa on kannatuksen osalta menossa katastrofaaliseksi.

Suurella haikeudella muistelen sitä viimekausien kiimaa esim. Hardtin räjäyttäessä koko Eteläpäädyn IFK-sarjan jatkoaika maalilla.

Please, Capot tulkaa takaisin ja tehkää tästä ikimuistettava kausi. Joukkue tarvitsee sen kuudennen kenttäpelaajan.
 

JofaPlayer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itselle vähän kaksipiippuinen juttu nuo vierasreissaamiset KHL:ssä.

Plussat:

Onhan se vähän eriasia lähteä vierasreissulle ihan ulkomaille, kun vertaa vaikkapa jotakin marraskuista arkipeliä Lahdessa, ajelua 50 min motaria pilkkopimeässä loskaräntäpaskassa. Kaveriporukalla johonkin Prahaan muutamaksi yöksi jne, niitä reissuja muisteltaisiin pitkään.

Seuraavilla vieraspaikkakunnilla haluan ehdottomasti käydä mikäli aikataulut ja rahatilanne antaa ollenkaan periksi edes joskus: Bratislava, Praha, Riika, Pietari, Moskova, Zagreb (Kroatia). Olisihan se toisaalta myös jännä edes kerran lähteä ihmettemään jotain Vladivostokin tai Habarovskckscs:in menoa, ei varman hirveästi tuttuja naamoja hallilla.



Miinukset:

Kohderyhmä, jolla todennäköisesti olisi intoa lähteä reissuille aktiivisesti (n. 18-50v?) on joko työssäkävijöitä tai opiskelijoita 90%, lopuilla ei ole rahaa. Tässä tulee näillä 90%:lla aikataulut hyvin usein vastaan, sekä opiskelijoilla ei varmasti ole tarpeeksi rahaa eikä aikaa reissata, ainakaan todellakaan vakituisesti. Toivottavasti Jokerihenkisillä eläkeläisillä on hyvät eläkkeet ja intoa lähteä reissaamaan!

Ainakin itselle nuo aiemmin mainitsemani "hyvät" mestat on ainoat johon oikeasti olisi intoa lähteä edes joskus. Muut paikkakunnat ei herätä oikeastaan pienintäkään intoa lähteä. (Ellen voita lotossa ja rupea löhöämään vaan sohvalla).

Jos työ tai koulu loppuu vaikkapa klo 15:00 arkipäivänä, Helsingistä kerkeää henkilöautolla kaikille muille vieraspaikkakunnille Oulua ja Kuopiota lukuunottamatta jos vain halua ja intoa oikeasti on. Jyväskylään saa vähän jo kaasua painaa jos vähääkään ruuhkaa.
 

Jody Ejaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Savupommin heittäjälle/heittäjille vaan porttikieltoa areenalle. Juuri kun viimesin savupommihärdelli selvisi naapurifanien sekoiluiksi, niin joku idiootti meidän porukasta tekee samaa nyt muutaman viikon jälkeen.

Mikä niissä savupommeissa on se viehätys? En vaan tajua.
 

Rakettipulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jopa tappiota enemmän vituttaa toi tunnelma tuolla. Paikaton on puolityhjä, mitä vittua? Oli meitä muutama, jotka koitti saada meteliä keskisektorissa, mutta pääasiassa aika torsoksi sekin jäi. Joo tappakaa vaa tää kausi, jos haluutte. Vaikee tulee olla raahaa itteensä tonne tiistaitorstai-saipoihin, ku näissäki hegemonia peleissä tällasta läpsyttelyä.
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Ihan hyvä tänään selvisi ketkä ovat Rauman lakanan takana n. 2/3 paikattomasta jotka nyt sitten jäivät Hjalliksen pyynnöstä kotiin. Hienosti toimittu ja muistakaa pysyäkin siellä kotona kukaan ei teitä kaipaa enää.
 

Temsku81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oli tosiaan kiva selittää 4-vuotiaalle, mikä se iso savu on, joka haisee pahalle ja jonka takia ihmiset joutuu lähtemään pois katsomosta - en kyllä osannut selittää, miksi joku sellaisen halusi laukaista.
 

Rough Diamond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Julkukat
Ketään ei varmasti yllättä heikko tunnelma Eteläpäädyssä. Kannattajat protestoivat näin, joka on mielestäni ehdottomasti parhain ja oikein tapa. Tämä on ankean kesän saldo. Voin varmuudella sanoa, että tämän kauden parasta tunnelmaa EP:ssä koettiin sunnuntaina julleja vastaan ja tänään näätiä vastaan. Kyllä, ei tästä homma enää parane. Voidaan kuvitella mitä se överi paska tunnelma tulee olemaan tiistaitorstai saipakalpa-matseissa. Tai eihän sellaista voi kuvitella mitä ei ole olemassa.

Noin 50-100 aktiivi kannattajaa ovat joko jättäneet kausarin hankkimatta ensimmäistä kertaa moniin vuosiin tai sitten silpunnut sen palasiksi. Karalahden tulon myötä tusinan verran ihmisiä palautti kausikortin. Jotkut pitävät määriä pieninä, toiset suurina. Nämä, ketä ovat jääneet himaan sattuvat vain olemaan näitä capoja, lipun heiluttelijoita ja muita lutuuri-lasseja. Nyt heidän duuniaan osaa arvostaa enemmän kuin koskaan, ero on kuin yöllä ja päivällä.

R.I.P. Eteläpääty.

Ps. KHL ei tule muuttaamaan mitään, ainoastaan kausareita tullaan ostamaan vähemmän ensi kaudella kuin koskaan aiemmin ainakin EP:n osalta. Vuosien työ on valunut hukkaan, kaikki on kannatuskulttuurin osalta päin vittua. Sylettää ja ärsyttää, mutta ei voi mitään. Tämä on helvetin kova hinta kaikesta. Voitte käydä kysymässä Mäksältä tai Ossilta vaikka miltä tuntuu pelata tunnettomassa hallissa, se ei ole mistään kotoisin.
 

Rakettipulu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ketään ei varmasti yllättä heikko tunnelma Eteläpäädyssä. Kannattajat protestoivat näin, joka on mielestäni ehdottomasti parhain ja oikein tapa. Tämä on ankean kesän saldo. Voin varmuudella sanoa, että tämän kauden parasta tunnelmaa EP:ssä koettiin sunnuntaina julleja vastaan ja tänään näätiä vastaan. Kyllä, ei tästä homma enää parane. Voidaan kuvitella mitä se överi paska tunnelma tulee olemaan tiistaitorstai saipakalpa-matseissa. Tai eihän sellaista voi kuvitella mitä ei ole olemassa.

Noin 50-100 aktiivi kannattajaa ovat joko jättäneet kausarin hankkimatta ensimmäistä kertaa moniin vuosiin tai sitten silpunnut sen palasiksi. Karalahden tulon myötä tusinan verran ihmisiä palautti kausikortin. Jotkut pitävät määriä pieninä, toiset suurina. Nämä, ketä ovat jääneet himaan sattuvat vain olemaan näitä capoja, lipun heiluttelijoita ja muita lutuuri-lasseja. Nyt heidän duuniaan osaa arvostaa enemmän kuin koskaan, ero on kuin yöllä ja päivällä.

R.I.P. Eteläpääty.

Ps. KHL ei tule muuttaamaan mitään, ainoastaan kausareita tullaan ostamaan vähemmän ensi kaudella kuin koskaan aiemmin ainakin EP:n osalta. Vuosien työ on valunut hukkaan, kaikki on kannatuskulttuurin osalta päin vittua. Sylettää ja ärsyttää, mutta ei voi mitään. Tämä on helvetin kova hinta kaikesta. Voitte käydä kysymässä Mäksältä tai Ossilta vaikka miltä tuntuu pelata tunnettomassa hallissa, se ei ole mistään kotoisin.

No hienoa, että ratkaisu on löytynyt. Mä meen tonne areenalle ton joukkueen ja tunnelman takia. Sen takia, koska mun sydän on puoliks keltainen. Ok, Hjallis on mokaillut ja ollut paikoin ylimielinen joissakin asioissa, mutta helvetti ei me tonne Hjalliksen takia mennä! Mä toivon tolle joukkueelle pelkästään parasta ja toi jengi on osa mua. Jos me ollaan Jokereille se kuudes kenttäpelaaja niin totta helvetissä mä meen sinne areenalle. Onko oikein rangaista Hjalliksen sekoiluista pelaajia? Mites se uskonto, elämä ja rakkaus? Ei tässä voi olla kuin pettynyt siihen, miten jengi pistää asiat tärkeysjärjestykseen. Mä olen aidosti ollut sitä mieltä, että meillä on ollut parhaat fanit, jotka pitävät eniten mökää ja tsemppaavat huikeasti joukkuetta. Siihenkään ei voi enää muuta sanoa kuin, vitut...

Edit. Tän videon aiheuttamien goosebumpsien ja fiiliksen takia siellä areenalla ollaan. Ei me tosissaan voida vain luopua tosta kaikesta.
 

faro

Jäsen
No hienoa, että ratkaisu on löytynyt. Mä meen tonne areenalle ton joukkueen ja tunnelman takia. Sen takia, koska mun sydän on puoliks keltainen. Ok, Hjallis on mokaillut ja ollut paikoin ylimielinen joissakin asioissa, mutta helvetti ei me tonne Hjalliksen takia mennä! Mä toivon tolle joukkueelle pelkästään parasta ja toi jengi on osa mua. Jos me ollaan Jokereille se kuudes kenttäpelaaja niin totta helvetissä mä meen sinne areenalle. Onko oikein rangaista Hjalliksen sekoiluista pelaajia? Mites se uskonto, elämä ja rakkaus? Ei tässä voi olla kuin pettynyt siihen, miten jengi pistää asiat tärkeysjärjestykseen. Mä olen aidosti ollut sitä mieltä, että meillä on ollut parhaat fanit, jotka pitävät eniten mökää ja tsemppaavat huikeasti joukkuetta. Siihenkään ei voi enää muuta sanoa kuin, vitut...

Edit. Tän videon aiheuttamien goosebumpsien ja fiiliksen takia siellä areenalla ollaan. Ei me tosissaan voida vain luopua tosta kaikesta.

Tähän vahva sama! Ei voi olla kuin pettynyt niihin jokerifaneihin, jotka nyt hylkäävät seuran. Miksi pilata Jokereiden viimeinen liigakausi ja heittää useiden vuosien työ vessanpöntöstä alas? En voi käsittää tällaisia faneja. Hyvä vain, että Jokereilla ei ole enää näitä faneja. Ihmetyttää ja vituttaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös