Kauden 2013–2014 harjoitusottelut ja European Trophy

  • 154 217
  • 408

Klokoski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Finnish Defence Forces, Ukraine
Se jäänee silloin ainoaksi vaihtoehdoksi! :)
 

Haastattelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Winnipeg Jets
Turpaan taas, tällä kertaa tosin selvittiin puolella Frölunda-matsin päästetyistä. 0-2 siis takkiin. Pari matsia putkeen ilman maaleja, ei hyvältä näytä. Hahlkin ilmeisesti meni rikkomaan itsensä. Hiphei.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Kyllä kulkee Jokereilla heikosti ja maalinteko on tuskaa, eipä näyttänyt Teräväisen tuominen ykkösen keskelle avaavan hanoja ainakaan ensimmäisessä pelissä tuolla paikalla vaikka laidoilla oli joukkueen kovimmat maalintekijät Moses sekä Lahti. Tämän takia sitä yhteispeliä pitäisi jauhaa niillä koostumuksilla millä meinataan pelata ja vasta kun koostumukset alkavat toimimaan aletaan varioimaan niitä. No Eavesia ei taideta lepuuttaa siksi että halutaan varioida vaan siksi että Ben on jälleen siirtynyt potilasosastolle.
 
Viimeksi muokattu:

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Kyllä kulkee Jokereilla heikosti ja maalinteko on tuskaa, eipä näyttänyt Teräväisen tuominen ykkösen keskelle avaavan hanoja vaan ainakaan ensimmäisessä pelissä tuolla paikalla vaikka laidoilla oli joukkueen kovimmat maalintekijät Moses sekä Lahti. Tämän takia sitä yhteispeliä pitäisi jauhaa niillä koostumuksilla millä meinataan pelata ja vasta kun koostumukset alkavat toimimaan aletaan varioimaan niitä. No Eavesia ei taideta lepuuttaa siksi että halutaan varioida vaan siksi että Ben on jälleen siirtynyt potilasosastolle.

Niih. Täytyy kyllä ihan aiheesta syyttää valmennusjohtoa kun se laski Eaves varaan yhtään. Harjoituksissa olleita koostumuksia ei olla käytännössä päästy toteuttamaan yhtään. Lisäksi Harkimokin voisi jättää sen twitterin hetkeksi rauhaan ja keskittyä sen UTJ:n hankkimiseen.

Tällä hetkellä Jokerit ei ole edes top6 joukkue mielestäni. Pakisto on ylivoimaisesti liigan paras, mutta maalivahtipeli ja sentteriosasto ovat liian heikkoja.

Sen sijaan olen erittäin tyytyväinen että joukkue ei jatka noita höntsäpelejä enää kesken kauden. Loukkaantumissaldo näissä peleissä on aika murheellinen. Pitäisikö sittenkin siirtyä niihin perus heikkotempoisiin SM-liigahöntsiin kesäisin? Niissä nyt ei ainakaan pelaajat hajoille tätä tahtia.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Niin

täytyy sanoa että vain totaaliset urpot laskivat Eavesin varaan.
Onneksi tämä kamaluus paljastuu nyt heti jolloin on ehkä vielä aikaa reagoida. Jos illan pelissä Jokerit tuli keskustan kautta ehkä 3 kertaa niin siinäkin voi olla puolet liikaa.

Onneksi kauden alkuun on aikaa mutta kun päättämässä on Hjallis ja co. niin hyvää päivää.
 

Gemondo

Jäsen
Muutama ranskalainen tämän illan pelistä.
- Moses & Lahti, ei toimi. Molemmilta kyllä ihan ok peli mutta ainekset olisi paljon parempaankin, eri ketjuihin!
- Moses, vauhti on hirmuinen mutta laukausten laadussa rutkasti parannettavaa.
- Korpisalo, mailapelaamisessa puutteita, muuten ok.
- Lindbohm, loistava peli, näytti aivan Väänäsen kloonilta.
- Väänänen, loistava peli, myös YV:llä hyvä, hyviä laukauksia viivasta.
- Kousa, hyvä peli, ei todellakaan tullut Nordlundia ikävä kun seurasi Kousaa YV:llä, taisi toimittaa kiekon joka kerta maalia kohti.
- YV ensimmäiset kaksi erää surkeaa, kolmannessa erässä alkoi toimia.
- Hardt, totaalisen näkymätön koko ottelun ajan.
- Mustonen, vastuuta tuli Hahlin loukkaantumisen jälkeen 2.ketjun sentterinä mutta ei vakuuttanut.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Tiksistä kotiuduttu. Matsista jäi päällimmäisenä mieleen Färjestadin varsin valmis oman pään pelaaminen. Hienosti pelasivat aggressiivisesti Jokereiden kiekollista pelaajaa ja olivat heti iholla. Pelinrakentamisesta ei tullut yhtään mitään ja taktisesti juuri oikeaa lääkettä kiekkokontrollin murtamiseen, joka Jokereilla oli selvästi heikompaa vuodentakaiseen. Asiaan vaikutti luonnollisesti sentteriosaston vajaamiehitys ja ainoana peliätekevänä sentterinä Teräväisen harteille jäi liikaa vastuuta. Teukalla todennäköisesti painoi kaikenlisäksi aikaero.

Summasummarum: Tuolla sentterikalustolla menee sinänsä laadukas laituriosasto aivan hukkaan. Peliätekevä, Lämän kiekkokontrolliversioon sopiva sentteri jengiin ennenkuin on liian myöhäistä. Tai sitten pelitapamuutos, jossa laiturit veteävät omaa kaistaansa edestakaisin ja sentteri heittää kiekkoa punaisen jälkeen päätyyn. Kiekkokontrollipelitapa on nyt käytössä olevilla senttereillä tuhoon tuomittua. Ja opeta nyt vittu Tomek tolle jengille miten sinne maalin edustalle mennään.

Lambergille iso peukku, siinä jätkässä on asennetta.
 
Viimeksi muokattu:

seeseeäm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Muutama ranskalainen illan matsista:

- Moses ja Lahti ei samaan ketjuun, tykkäävät molemmat kiekosta ja yksi sitä voi kerrallaan vaan pitää.
- Korpisalo oli hyvä
- Lindbohm todella hyvä, pari mukavaa taklausta ja hyvää oman pään peliä
- Ei liene epäselvää, mikä pelipaikka kaipaa täydennystä (Hahl tod.näk. loukkaantui)
- Lahdella paras paikka läpiajosta, mutta ei tällä kertaa

Kyllähän tuo kokonaisuudessaan melko sekavalta näytti, mutta vielä ei ole onneksi kausi alkamassa ja harkkapelejä riittää kuitenkin vielä.
 

KuumaaKamaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Jotenkin tän päiväsen esityksen perusteella tuntuu, että Jokerit on nyt entistä enemmän hukassa harjoituspeleissä, kuin mitä aikaisempina vuosina. Ei tainnut tulla yhtään hyvää organisoitua hyökkäystä, joka päättyi laukaukseen(ainakaan mä en huomannut). Okei, tuskin niitä hirveästi nähdäänkään vielä tässä vaiheessa, mutta nyt ei mennyt edes sinne päin. Hitaasti yritettiin jotain epätoivoista keskialueen ylitystä kuskaamalla tai syöttökuviolla, mutta aika heikkolaatuisia olivat kieltämättä.

Ongelmana oli myös selvästi se, että kun saatiin veto aikaiseksi, niin kakkoskiekkoon ei ollut tarpeeksi menijöitä, jotta voidaan saada niitä räkämaaleja aikaan. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, kun lähti laukaus sen joko nappasi vastustajan veskari, tai puolustajat siivosivat kiekon ilman ongelmia pois alueelta. Hyvä esimerkki sinne maalille menosta oli tuo Färjestadin avausmaali, jossa oli kakkoskiekossa 2(!!) vastustajan pelaajaa lyömässä kiekkoa maaliin aivan ilman esteitä!

Kemiat olivat myös ajoittain aikalailla heikkoja. Esimerkiksi Moseksen ja Lahden pitää mielestäni pelata eri ketjuissa. Molemmat rakastavat kiekkoa, ja pystyvät omalla yksilötaidollaan luomaan vaarallisia tilanteita, mutta yhteispeli ei oikein ota tuulta purjeisiin. Muista ketjuista on turha edes mainita, mieleeni ei jäänyt oikeastaan yhtään maalintekopaikkaa ketjuilta 2, 3 ja 4. Hahl taisi rakentaa muutaman puolittaisen paikan ennen kuin loukkaantui.

Yksilöistä jäi ehdottomasti mieleen Moses, joka pelaa aivan huipputasolla! Laukausten laatuun ehkä kaipaan lisää terävyyttä, mutta muuten hän pelasi kyllä kuin huippumaalintekijän pitää pelatakkin, eli hakeutua laukaisupaikkaan aina. Ehkä oli tänään vähän ahne, tosin eipä ollut oikein ketään kelle sitä kiekkoa lainata.

Lahti oli omaan silmään varsinainen pettymys. Häneltä puuttui juuri sellainen kiima, joka Moseksesta paistoi läpi. Suojasi ajoittain kiekkoa tuttuun tyyliin laidalla, mutta maalin eteen ei hänellä(kään) ollut tänään mitään asiaa. Röyhkeyttä vähän lisää, niin ehkä Lahtikin alkaa olemaan kentällä yhtä näkyvä kuin Stevie.

Puolustuksesta jäi mieleen Lindbohm, joka pelasi kyllä kuin Ossi muutamaa pientä kämmiä lukuunottamatta. Hänestä kasvaa kyllä vielä isomies ja veikkaisin, että breikkaa tulevalla liigakaudella. Ainakin näin yhden ottelun perusteella. Toki lisänäyttöjä kaivataan.

Kousa oli myös pelaaja jota pyrin seuraamaan mahdollisimman tarkkaan. Hyökkäyspäähän oli kyllä suhteellisen vakuuttava ja ylivoimalla rauhallinen, mutta pariin otteeseen puolustuspäässä oli vähän kuutamolla. Ei varsinaisesti pettymys, mutta jotenkin näytti siltä, ettei liiemmin kiinnostanut "harkkapeli".

Suurimpana pettymyksenä pidän tuota fani toimintaa. Hohhoijjaa, tähänkö sitä on sitten tultu? Toivottavasti nämä vastarannankiiskit palaavat vielä katsomoon, koska tunnelma oli suoraan sanottuna paska! Ylivoimat tais olla ainut hetki, jolloin katsomosta lähti edes jotain ääntä. Muutoin nämä 3 Färjestadin kannattajaa saivat ihan rauhassa huudella "älskaria" jengilleen.
 
Viimeksi muokattu:

Drygin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Minnesota
Syvissä vesissä

Niin. Onko nyt yli 120min ilman maalia? Toi meno näyttää just niin hirveeltä, mitä mä kuvittelinkin tolla jengillä. Siellä on varmaan 200k heitetty puukäsilaitureille (Rita,Ruutu,Hardt) no ei ehkä kaikille ihan tota summaa, mutta voisi nyt noi rahat paremminkin käyttää (edit: ainiin unohdinhan mä sen J.Tyrväisenkin näistä puukäsistä, ostetaan vielä Nokelainen 1.sentteriksi niin kaikki on niin helvetin hienosti.)

Jokereiden pelissä ei ollut mitään muuta hyvää tänään kuin 1 ylivoima, joka pyöri ihan näyttävästi, mutta muuten aivan hirveetä. Jääkin oli kyllä semmosessa kunnossa 10minuutin pelin jälkeen aina erän alusta että hyvä kun kiekko liikkui jäästä ja vähän pomppikin.

+++ Moses - Aivan huikea kaveri ja kaikesta tekemisestä näkee, että tässä on meidän ykköspyssy. Pystyy veivata vaikka koko kentän läpi ja tehdä yksin maalin, mutta olisi se kiva saada joskus muutenkin maalintekopaikkoja kuin yksin yrittämällä, missä tämän miehen avut? Ainiin myytiin se Filppula KHL, hienoa perkele.

++ - Lindbohm veti ottelun highlightit kun taklasi ensin Färjestadin kaveria laidassa, jonka jälkeen haki kiekkoa omasta päästä ja tämä samainen kaveri, jota Lindbohm taklasi 5-6 sekuntia aikaisemmin tuli päälle ja yritti taklata takaisin, mutta Lindbohm antoi takaisin ja vastustaja pyllähti jälleen jäähän jolloin miehen fyysinen pelaaminen palkittiin koko yleisön aplodeilla.

+ Väänänen - Hyvä peli häneltä, ei mitään ihmeitä mutta oli heittämällä meidän paras pakki.


--- Hardt - Ei mitään järkeä koko miehen pelaamisessa. Ei tee kentällä yhtään mitään.

-- Kousa - Miten joku voi kehua tätä hautojaa äsköisen pelin jälkeen? Jumalauta se avaussyöttö kestää 15sekuntia ja yleensä päättyi tänään kiekonmenetykseen tai vastahyökkäykseen vastustajalle, aivan karmaisevaa peliä. Oli alivoimalla meidän ylin mies vastustajan päädyssä muun muassa. Yhtäkän laukausta ei mennyt maalia kohti. Kaikki päin tai ohi sekä menetti pariin otteeseen ylivoimalla kiekon viivassa kun ei laittanut liikkeelle tarpeeksi nopeasti.

- Ruutu - Käsittämättömän tyhmiä jäähyä oli ainakin 3 kappaletta, eikä oikein antanut mitään muutakaan joukkueelle tänään.


Jos ei saada kahta huippusentteriä ja maalivahtia piakkoin sisään niin ollaan kyllä isoissa ongelmissa kun kausi alkaa. Ainiin ja se GM:kin olisi ihan paikallaan.
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
- Kousa - Miten joku voi kehua tätä hautojaa äsköisen pelin jälkeen? Jumalauta se avaussyöttö kestää 15sekuntia ja yleensä päättyi tänään kiekonmenetykseen tai vastahyökkäykseen vastustajalle, aivan karmaisevaa peliä. Oli alivoimalla meidän ylin mies vastustajan päädyssä muun muassa. Yhtäkän laukausta ei mennyt maalia kohti. Kaikki päin tai ohi sekä menetti pariin otteeseen ylivoimalla kiekon viivassa kun ei laittanut liikkeelle tarpeeksi nopeasti.

Jos ei saada kahta huippusentteriä ja maalivahtia piakkoin sisään niin ollaan kyllä isoissa ongelmissa kun kausi alkaa. Ainiin ja se GM:kin olisi ihan paikallaan.

Me voidaan naapurista vaihtaa päittäin Piiparinen Kousaan. Saisitte kehittyvän isokokoisen sentterin sentteripulaanne ja puolustus olisi edelleen kivikova. Me voitais ottaa se mikkihiiri ihan vaan nostalgiasyistä.
 

Jannacci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ollaan naapurin kanssa tasoissa. Molemmille tehty 6 maalia enemmän kuin ovat itse maaleja tehneet. Karseampaa on se, että itse ollaan vielä nollilla.
 

ss74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jokerit FC
Me voidaan naapurista vaihtaa päittäin Piiparinen Kousaan. Saisitte kehittyvän isokokoisen sentterin sentteripulaanne ja puolustus olisi edelleen kivikova. Me voitais ottaa se mikkihiiri ihan vaan nostalgiasyistä.

Me voitaisiin vaihtaa toi #10 ihan mihin vaan. Vaihdossa kävisi vaikkapa Zastavan kardaani ja muutama kilo paskaa. Toki jäisitte kilomäärällisesti reilusti voitolle.

Vaikka Kousaa tuossa muutama viesti takaperin moitittiin pelasi mun mielestä ihan ok pelin torstaina. Ei kenenkään suorituksessa kauheasti kehuttavaa tosin ollut. Korpisalo sentään teki sen minkä pystyi.
 

Gemondo

Jäsen
Kousa maajoukkueen mukana Tsekin EHT-turnauksessa joten missaa HIFK-ottelut, ei onneksi muita Jokereita mukana.
 

ennustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Huomenna kausi lähtee vähän kuin uudestaan käyntiin kun viimeinkin pitäisi olla aika optimaalinen miehitys jalkeilla. Huomio kiinnittynee erityisesti DeSimonen ja Teräväisen peliin sekä tietenkin Karalahden ensi esiintymiseen Jokeripaidassa.
 

Klokoski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Finnish Defence Forces, Ukraine
Vesi herahtaa kielelle kun koittaa jälleen kerran pelipäivä. Tosissaan DeSimone ja Karalahti debytoivat, Irvingiä ei vielä maalissa nähdä kun saapuu tänään vasta suomeen. Tänään en paikanpäälle pääse, onko ottelusta mahd. tulossa tv-kuvaa ulos jotakin reittiä?!
 

yyz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Team Korak, Tapanilan Erä
Kokoonpano illan Zug matsiin

Onpahan suhteellisen vahvat kolmos- ja nelosketjut...

12 Steve Moses – 55 Philip DeSimone – 28 Jani Rita
47 Janne Lahti – 86 Teuvo Teräväinen – 43 Nichlas Hardt
14 Tomi Mäki – 22 Juhani Tyrväinen – 89 Antti Tyrväinen
25 Jarkko Ruutu – 32 Riku Hahl – 39 Matti Lamberg

4 Ossi Väänänen – 33 Mikko Kousa
21 Teemu Eronen – 10 Jere Karalahti
3 Petteri Lindbohm – 2 Jeremy Dehner
7 Antti-Jussi Niemi – 41 Oskari Manninen

29 Joonas Korpisalo AM
34 Kevin Lankinen
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
No nyt se yksi oksennus on siellä kokoonpanossa, hyi helvetti. Noin muuten varsin mielenkiintoisesti sekoitettu ketjuja, saa nähdä onko Ritalla tarpeeksi käsiä ykkösessä pelaamiseen. Mielenkiintoista myös että Moses pelaa vasemmalla oikean laidan sijaan. Ykkösessä on siis nyt kaksi oikeaa laituria. Antti Tyrväinen on tiputettu kolmoseen kuten pitääkin jos kerran halua on jatkuvaan hämmentämiseen ja kaikkiin torikokouksiin osallistumiseen.

Katsotaan joko saataisiin maaliton putki katki ja ensimmäinen ET-voitto tällä kaudella napatuksi.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onpahan suhteellisen vahvat kolmos- ja nelosketjut...

12 Steve Moses – 55 Philip DeSimone – 28 Jani Rita
47 Janne Lahti – 86 Teuvo Teräväinen – 43 Nichlas Hardt
14 Tomi Mäki – 22 Juhani Tyrväinen – 89 Antti Tyrväinen
25 Jarkko Ruutu – 32 Riku Hahl – 39 Matti Lamberg

Jotenkin luulisi, että Jokerit olisivat panostaneet enemmän 1. korin miehiin hyökkäkseensä, sillä nythän tuolla skulaa duunaripainoitteisia 2.-4. ketjun pelaajia kahdeksan kappaleitta (Rita, Hardt, Mäki, J. Tyrväinen, A. Tyrväinen, Ruutu, Hahl ja Lamberg), joista minun mielestäni ainoastaan A. Tyrväisellä tai Hardtilla voisi olla käyttöä myös kärkiketjuissa. Olenko yksin ajatusteni kanssa?
 

Jokeri82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olenko yksin ajatusteni kanssa?

Kyllä mä mielummin ykkösessä näen Ridan kuin A.Tyrväisen tai Hardtin.

Hardt on jo pari kautta viilettäny sielä hukkaamassa maalipaikkoja niin aika kokeilla muutaki. Uskon kyllä että Ridalla riittää vielä vauhti ykkösessä ja luulen kyllä että jos nyt ei mitenkää erikoisesti kolmikon peli kolahda yhteen niin joku muu ottaa Ridan paikan seuraavaan peliin. Ja mitä A. Tyrväiseen tulee niin mun mielestä sen olis voinu jättää hankkimattakin kokonaan
 

Tube82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit-Khl
Kyllä mä mielummin ykkösessä näen Ridan kuin A.Tyrväisen tai Hardtin.

Hardt on jo pari kautta viilettäny sielä hukkaamassa maalipaikkoja niin aika kokeilla muutaki. Uskon kyllä että Ridalla riittää vielä vauhti ykkösessä ja luulen kyllä että jos nyt ei mitenkää erikoisesti kolmikon peli kolahda yhteen niin joku muu ottaa Ridan paikan seuraavaan peliin. Ja mitä A. Tyrväiseen tulee niin mun mielestä sen olis voinu jättää hankkimattakin kokonaan

Samaa mieltä ja erimieltä tästä. Hardt on hukkaillut ihan tarpeeksi niitä paikkoja siellä ykkösessä. Siitä olen täysin samaa mieltä. Kaverista ei vaan ykköskentän miestä saa tekemälläkään. Kolmoskentän kamaa lähtökohtaisesti. A Tyrväisestä erimieltä jos malttaa pelaa puhtaasti ottamatta liikaa turhia jäähyjä. A Tyrväinen on mainettaan parempi pelaaja vähän kuin Rudi, aina kuin vaan malttaa pelata. A Tyrväinen on erittäin arvokaspelaaja joukkueelleen parhaimillaan. Tosin toinenpuoli on tämä tulisieluisuus. Siis, rapatessa roiskuu välillä liikaa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös