Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2013–2014

  • 1 116 689
  • 2 222

12961

Jäsen
Plihalin tullessa Kärppiin, hän kertoi haastattelussa, jotta polvivamma oli hidastanut menoa aiemmin, mutta nyt asia olisi kunnossa. En tiedä, mistä vammasta oli kyse, mutta meno luistimilla ei ollut parantunut yhtään, ennemminkin päinvastoin.

Plihalin vaivana on ollut patellaluksaatio eli polvilumpion sijoiltaanmeno. Polvilumpio on mennyt sijoiltaan useamman kerran uran aikana, ymmärtääkseni tarkoittaa sitä, että nivelsiteet ovat ehjät, mutta polvi on kokonaisuutena löysä.

Löytyisikö täältä ortopedi?
 

H.J.Simpson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Barça, Tahko, Flyers
33 peliähän tuo Corso pelasi, eikä 13. Eipä tuo kuitenkaan loukkantumisten takia missannut noita loppuja pelejä, vaan hänet ulostettiin Minskistä jostain syystä ja meni jonkin aikaa ennen kuin uusi seura löytyi. Missatut pelit sijoittuvat kuitenkin syksylle. Keväällähän Corso pelasi mm. 20 pudotuspeliä melko hyvin tehoin.

No perkele, väsyneenä kun katsoin tilastoja niin jätin playoffit huomioimatta :) mutta tuohan on vain Ilvekselle hyvä asia, jos ei kerta ole mitään loukkaantumisia taustalla. Huippukuntoista Corsoa Ilves tarvitsee taistelussa viimeisistä sääliplayoff-paikoista.
 

Rixa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Viitaluoma on hyvä ykkössentteri.

Hyvä?

Eikö tuo nyt ole kuitenkin vähän aliarviointia jopa värilasien takaa? Saatan hyvinkin heittää jokusen ropon Viitaluoman pistepörssin voittamiseen. Erinomainen sentteri joka tulee ensikaudellakin tekemään tuhoisaa jälkeä.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Juhahtin eilistä viestiä komppaillen, otan kantaa muutamiin Apheun pointeista.

Tapparan puolustus on kuitenkin parantunut viimekaudesta, kun playoffeissa suurimmissa ongelmissa olleet Leimu ja Clarke on korvattu Tabacekilla ja Bailenilla. Bailenista olen kuullut harjoituksien perusteella hyvää, taklaava ja saattaa olla pakkien pistepörssin kärkinimiä. Tabacek KHL:stä hyvänä luistelijana ja kiekollisena pakkina lienee olevan parannus sekä Leimuun että Clarkeen nähden.

Ei harjoitusten perusteella voi sanoa pelaajasta juuri mitään. Ei välttämättä edes treenipelien. Mikäli voisi, olisi Mario Valery-Trabucco ja Corey Locke olleet pistepörssin voitosta kamppailevia pelaajia aikoinaan, ja kaikki tietää miten kävi. Tappara on myös menettänyt Mäntylän, jota pidin ehkä valtakunnan parhaana pakkina Ossi Väänäsen kanssa. Puistola on hyvä, mutta ei ainakaan suoraan yhtä hyvä. On siis omasta mielestäni vähän overstatement tuo, että puolustus on parantunut viime kaudesta.

Kevään versioita Barkovista ja Koskirannasta ei korvaa kukaan, mutta onhan tässä talvi aikaa kehittyä sille tasolle. McRaen laukaus on kenties liigan parhaimpia, ja kun vierelle pistetään Connolly ja Erkinjuntti, pääsee McRae todennäköisesti ykkössentterin pisteille. Motivaationkin pitäisi olla huipussa.
Plihalissa on potentiaalia olla se tarvittavan hyvä kakkossentteri.

Itse olen McRaen kohdalla melko skeptinen kun noita overseas pelaaja-arvioita lukee. Heikkouksiinsa listataan mm. luistelu. Mikä olikaan se suurin vahvuus jolla noustaan meidän liigassa esiin? Aivan. Connolly ja EJ ovat toki kovia jätkiä mutta ovatko he niitä, jotka oikeasti, siis aikuisten oikeasti, nostaa sentterinsä ym.-tasosta huipputasolle? Erkinjuntti teki viime kauden runkosarjassa 36 pinnaa ja Connolly 41. Voisin harkita allekirjoittavani tuon väitteesi mikäli tässä olisi pistepörssin ykkönen ja kakkonen, mutta nyt ollaan todella kaukana siitä. Mitä Plihaliin tulee, niin Rautakorpeen on itselläni hänen suhteensa luottoa mutta siltikin on täydellinen arvoitus. Kirjoitatkin että "on potentiaalia olla se tarvittavan hyvä kakkossentteri", mutta jos meinaa että ollaan menossa aivan kärkeen, ovat McRae ja Plihal ennakkoon arvoituksia kummatkin.

Kyllä kärkeen näen joukkueessani potentiaalia. Saadaan kolme luisteluvoimaista ketjua, joissa on lisäksi taitoa. Ylivoima lienee myös aivan liigan kärkeä nimiltään, sillä jo hyökkääjistössä on ylijäämää ja pakistossa Aalto-Puistola-Bailen-Tabacek nelikko vaikuttaa aika hurjalta viivanelikolta. Lisäksi jos Metsola pitää tasonsa, kyllä Tapparassa on ainesta ihan kärkeen.

YV, Metsola ja Rautakorpi ovatkin selkeitä ennakkovahvuuksia Tapparalla, olen niiltä osin samaa mieltä. Terve Ville Nieminen on myös tällainen. Jos ykkös- ja kakkossenttereinä olisi kovempia nimiä kiinnitettyinä niin pitäisin itsekin Tapparaa jopa runkosarjan voittajaehdokkaana mutta näkisin juuri nyt että taistelevat sijoista 3-6.
 

Keyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal FC
McRae ja Plihal ennakkoon arvoituksia kummatkin.

McRaesta en olisi vielä kovin huolissani. Viestit joukkueen sisältä ja treeneistä kertovat aika kovasta äijästä. On kuitenkin erittäin huolella skoutattu pelaaja. Jari Kekäläisen haku, kuten oli Connolly, ja on myös Bailen. Voihan tuo toki flopatakin, ei näistä koskaan tiedä.

Plihalista en osaa sanoa vielä mitään. Kuulemma kesän aikana kovasti eteenpäin mennyt Malinen on ollut harjoituksissa kakkosen keskellä ja Plihal vasta kolmosessa. Katsotaan, miten tuo jatkossa asettuu. Kuusela voi sitten stuntata sentterinä, jos nämä kaksi eivät onnistu.

Ja kaikkihan kääntyy päälaelleen siinä kohtaa, jos Barkov sattuu palaamaan syksyllä. Tähän on edelleen suuri mahdollisuus. Lisäksi Rautakorpi vaatii joka tapauksessa riittävän laadukkaat keskushyökkääjät ja Leinonen maksaa uuden miehen, jos Rautakorpi vaatii.

Tappara lähtee jahtaamaan runkosarjassa kotietua, ja aika suuri pettymys se olisi myös joukkueelle itselleen, jos sitä ei saavuteta. Silloin jotkut asiat ovat menneet odotettua huonommin.

Muista joukkueista HIFK, Kärpät ja JYP vaikuttavat vahvoilta.
 

reaper78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HIFK
Ja kaikkihan kääntyy päälaelleen siinä kohtaa, jos Barkov sattuu palaamaan syksyllä. Tähän on edelleen suuri mahdollisuus.
Mihin perustat väitteen että Barkovin maitojunaan on suuri mahdollisuus?
Minä itse näen tuollaiset väitteet suurena haihatteluna, Barkov ei tule ensi kaudella liigassa pelaamaan ilman suurta loukkaantumista harjoituskaudella / kauden ekoissa NHL-peleissä.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Itse olen McRaen kohdalla melko skeptinen kun noita overseas pelaaja-arvioita lukee. Heikkouksiinsa listataan mm. luistelu. Mikä olikaan se suurin vahvuus jolla noustaan meidän liigassa esiin? Aivan. Connolly ja EJ ovat toki kovia jätkiä mutta ovatko he niitä, jotka oikeasti, siis aikuisten oikeasti, nostaa sentterinsä ym.-tasosta huipputasolle? Erkinjuntti teki viime kauden runkosarjassa 36 pinnaa ja Connolly 41. Voisin harkita allekirjoittavani tuon väitteesi mikäli tässä olisi pistepörssin ykkönen ja kakkonen, mutta nyt ollaan todella kaukana siitä.

Viime kauden perusteella väitän, että Connolly ja EJ ovat niitä kovia jätkiä, jotka pystyvät nostamaan sentterin huipputasolle. Nämä kaksi tekevät hyökkäyspäässä kiekolla sellaisia asioita, että sentterille avautuu hyviä maalintekopaikkoja liukuhihnalta.

Pistepörssin tuijottaminen on silkkaa sokeutta. EJllä ja Connollylla olisi ollut viime kaudella huomattavasti enemmän pisteitä, jos Koskiranta ja EJ olisivat viimeistelleet paikoista paremmalla teholla. Loppukaudesta Koskiranta pisti kiekkoa pussiin tyydyttävällä tasolla, mutta EJ oli luvattoman huono tässä koko kauden.

Lisää luottamusta tuo sekin, että Tapparan ykkönen oli viime syksynä unessa, mutta homma parani huomattavasti kohti kevättä mentäessä. Uskon, että EJ-Connolly jatkaa nyt kauden alusta siitä mihin HIFK-sarjassa homma jäi.
 

Keyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal FC
Mihin perustat väitteen että Barkovin maitojunaan on suuri mahdollisuus? Minä itse näen tuollaiset väitteet suurena haihatteluna.

Se on sinun näkemyksesi. Minä väitän, että mahdollisuus 50/50. Nuori poika ensimmäistä kertaa maailmalla, kovimmassa mahdollisessa liigassa. Olkapäävamma taustalla ja fysiikassa hirmuisesti kehitettävää. Eikä Jari Kekäläisen roolista sekä Floridassa että Tapparassa ole ainakaan haittaa.

No joo, kaikki syyt on jo lueteltu tuolla NHL-puolen Barkov-ketjussa. Jos hyppää tuon ikäisenä menestyksellä suoraan NHL:ään, temppu on hurja. Jos ei, niin vuosi Tapparassa ei ole pahaksi. Katsellaan, mitä tapahtuu.

Palaa Barkov tai ei, sillä ei ole kuitenkaan järin suurta merkitystä voimasuhteisiin. Kyseessä on edelleen joukkuepeli.
 

susi

Jäsen
Ei harjoitusten perusteella voi sanoa pelaajasta juuri mitään. Ei välttämättä edes treenipelien. Mikäli voisi, olisi Mario Valery-Trabucco ja Corey Locke olleet pistepörssin voitosta kamppailevia pelaajia aikoinaan, ja kaikki tietää miten kävi.

Se, että pari Tepsin pelaajaa on aikoinaan flopannut ei tarkoita, etteikö pelaajista voisi tehdä alustavia arvioita jo tässä vaiheessa.

Tappara on myös menettänyt Mäntylän, jota pidin ehkä valtakunnan parhaana pakkina Ossi Väänäsen kanssa. Puistola on hyvä, mutta ei ainakaan suoraan yhtä hyvä. On siis omasta mielestäni vähän overstatement tuo, että puolustus on parantunut viime kaudesta.

Tässä olet oikeassa, että Mäntylä oli kyllä liigan parhaita pakkeja, jos minulta kysytään niin se paras. Mutta tällä ei ole mitään tekemistä Puistolan tason kanssa. Puistola kuitenkin veti Ruotsissa ennen kahta edellistä kautta KHL:ssä, about 33 pisteen per kausi pistetahdilla ollen joukkueensa kärkipakki, voittaen pari mestaruutta + kruununa mm-mestaruus 2011. Ei pari kautta KHL:ssä ole miehen tasoa mitenkään huonontanut. Uskon, että Puistola tulee tekemään pisteittä Tapparassa enemmän kuin Mäntylä ja puolustuksellisessa pelaamisessa ei eroja nähdäkseni ole ainakaan Puistolan heikkoudeksi. Kaipaamaan jäädään Tuukan johtajuutta, hyökkäyksien tukemista ja etenkin taklauksia. Kokonaisuutena toki Mäntylä vie tämä pelaajavertailun hienoisesti vaikka välillä lievä "ylipelaaminen" aiheutti myös ongelmia Tapparalle.

Lisäksi Tapparan peleja enemmän seurailleet varmasti tietävät Leimun ja Clarken hazardi-alttiuiden. Leimusta oli viime kaudella enemmän haittaa kuin hyötyä. Mitä tekee yv-puolustajalla joka ei saa yv-aikaa ja ei osaa puolustaa / avata hyökkäyksiä nopealla eteenpäin syötöllä. Kyllähän odotusarvo (ja alustavat arviot) ovat luokkaa:

Puistola<Mäntylä
Tabacek>Clarke
Bailen>Leimu

Jolloin kokonaisuutena puolustuksen voi sanoa vahvistuneen viime kaudesta.

Itse olen McRaen kohdalla melko skeptinen kun noita overseas pelaaja-arvioita lukee. Heikkouksiinsa listataan mm. luistelu. Mikä olikaan se suurin vahvuus jolla noustaan meidän liigassa esiin? Aivan. Connolly ja EJ ovat toki kovia jätkiä mutta ovatko he niitä, jotka oikeasti, siis aikuisten oikeasti, nostaa sentterinsä ym.-tasosta huipputasolle? Erkinjuntti teki viime kauden runkosarjassa 36 pinnaa ja Connolly 41. Voisin harkita allekirjoittavani tuon väitteesi mikäli tässä olisi pistepörssin ykkönen ja kakkonen, mutta nyt ollaan todella kaukana siitä.

On luistelunopeutta ja sitten on pelinopeutta. Molemmat ovat hyviä ominaisuuksia. Barkov ei myöskään mikään pikakiituri ollut (taikka aikoinaan Ojanen ja Barkov senior) mutta hyvin pärjäsi. McRae oli kuitenkin aikanaan ikäluokkansa 33. lahjakkain (nhl-draft mittareilla). Hyvästä luistelusta ei koskaan ole haittaa mutta ilman sitäkin varmasti liigassa pärjää jos muut ominaisuudet kompensoivat tuota. Tapparan pelitapa suosii myös isokokoisia ja hyviä puolustavia kahdensuunnan senttereitä ja taasen nopeita ja/tai luovia laitureita. Erkinjuntti oli liigan syöttöpörssin 9. ja Connolly koko pistepörssin 13. Ei nyt mielestäni "todella kaukana" pörssikärjestä. Ja mielestäni jo viime kaudella EJ&CC antoivat näyttöä siitä miten nostivat sentterinsä huipputasolle, tämän sentterin nimi on Jarno Koskiranta (en väitä Koskirannan pelanneen huonosti Saipassa). Pelaa nykyisin KHL:ssä. Koskirannan vahvuuksia toki oli erityisesti luistelu, sen myönnän joten McRaen pitää tätä pystyä kompensoimaan muilla vahvuuksilla.

Mitä Plihaliin tulee, niin Rautakorpeen on itselläni hänen suhteensa luottoa mutta siltikin on täydellinen arvoitus. Kirjoitatkin että "on potentiaalia olla se tarvittavan hyvä kakkossentteri", mutta jos meinaa että ollaan menossa aivan kärkeen, ovat McRae ja Plihal ennakkoon arvoituksia kummatkin.

Niin, no Plihal on jo todistanut olevansa sm-liigassa varmasti riittävän hyvä kakkossentteri. Arvoitus Plihal on viime kauden takia + mahdollisten polviongelmien vuoksi. Plihalilta ei kuitenkaan odoteta Barkovmaisia hyökkäyksellisiä kykyjä. Hyvä kahdensuunnan pelaaminen, erikoistilanteet (aloitukset, alivoima) ja sellaiset +10 maalia laitureiden syötöistä on se mitä lähinnä odotetaan.

YV, Metsola ja Rautakorpi ovatkin selkeitä ennakkovahvuuksia Tapparalla, olen niiltä osin samaa mieltä. Terve Ville Nieminen on myös tällainen. Jos ykkös- ja kakkossenttereinä olisi kovempia nimiä kiinnitettyinä niin pitäisin itsekin Tapparaa jopa runkosarjan voittajaehdokkaana mutta näkisin juuri nyt että taistelevat sijoista 3-6.

Arvioitahan nämä vain ovat ja kaikki sallitaan mutta kiinnostaisi tietää mitkä 2 seuraa arvioit varmasti Tapparaa paremmiksi. Itse uskon, että Tappara tulee olemaan runkosarjassa sijoilla 1-4. En osaa päättää mitkä muut seurat sinne olisi tyrkyllä. Liiga näyttää jopa entistä tasaisemmalta (ellei khl-jokerit vetäise jotain massiivista taas kun viimeinen chance voittaa mestaruus).
 
Viimeksi muokattu:

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
IFK:ltahan puuttuu nimenomaan varmat tekijät kokonaan ja jokainen avainpelaajaksi kaavailtu on enemmän tai vähemmän kysymysmerkki. Onko tuossa porukassa yhtään esimerkiksi viime kaudella huippukautta pelannutta pelaajaa? Puustinen ehkä juuri juuri. Myös valmentajalta puuttuu pytyt viime vuosilta kokonaan.

Edelleen Tappara ja Jyp, muut tulee kaukana.

Vähän olen erimieltä, juurikin varmoja pelaajia varsinkin hyökkäyksessä on paljon, mutta viimekausi meni perseelleen Soppaillessa ja muutenkin, eli moni tulee nostamaan tasoaan, mutta juuri näitä varmoja vähintään 30 pisteen janttereita on paljonkin. Omaa mielenkiintoa nostaa erittäin paljon kaikki hankinnat, laaja roosteri jo nyt, kova taistelu pelipaikoista ja potentiaalia on enemmän kuin pienessä kylässä. Silti, toki kysymysmerkkejäkin on.

Mitä tulee Summaseen, niin hänen ei tarvitse enää esittää mitään, ehdottomasti kovin valmentaja paperilla liigassa, kysymysmerkki Summanen-joukkue tulevatko toimeen. Toisaalta jos Summanen saisi monoa, niin voisi Nenän hommata loppukaudeksi.

Jos HIFK:lta haluaa mainita "varman" huippusuorittajan niin Matti Kuparinen on kyllä sellainen.

Itsekin pidän Kuparista varmana suorittajana, jolla on potentiaalia vieläkin kehittyä. En hirveästi ole seurannut, mutta omissa papereissa vähintään 40+ pisteen sentteri ja hyvä kahteen suuntaan.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Avalanche
Aika kova jengi kyllä HIFK:llä kasassa jos siellä kerta on paljon varmoja vähintään 30 pisteen janttereita. Mikä sitten on mielestäsi paljon sitä en tiedä, mutta jos verrataan viime kauteen niin runkosarjan kahdella parhaalla, eli Jokereilla ja Tapparalla, oli molemmilla viisi yli 30 pisteen äijää. Tuo varmaan on jo paljon, mutta olisi kyllä mielenkiintoista kuulla ketkä mielestäsi ovat näitä varmoja.

Potentiaalia HIFK:llä on mielestäni paljon, mutta jotenkin tuo paljon ja varmoja särähti korvaan.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Aika kova jengi kyllä HIFK:llä kasassa jos siellä kerta on paljon varmoja vähintään 30 pisteen janttereita.

Jep, ehkä vähän väärä sanojen asettelu, eli paljon hyökkääjiä, joilla on mahdollisuus 30 pisteeseen ja se tekee mielestäni HIFK:n tämän hetken hyökkäyksestä vahvan ja laajan, eli niin sanotusti edellisen kirjoittajaan vastaukseen varman.

Toisaalta taas, HIFK:ssä ei ole yhtään "varmaa" PPG hyökkääjää tai tähtihyökkääjää, mutta siihenkin on potentiaalia.

Potentiaalia 30 pisteeseen hyökkääjistä aiemmilla näytöillä sekä nuorilla potentiaalin takia, ainakin: Fata, Peltonen, Kuparinen, Luttinen, Puustinen, Salmelainen, Somervuori, Talaja ja mahdollisesti myös Pakarinen, Partanen, Elkins + joku ylläri.

Suurella todennäköisyydellä siis kaikki eivät tee 30 pistettä ja joku taas voi tehdä sen 40-50 pistettäkin, eli ne jotka pelaavat 1-2 kentissä suurimman osan kautta ovat sitten niitä, jotka kyseisiin pisteisiin parhaiten pääsevät kiinni suuremman peliajan ja YV:n turvin.

Edit: Toissa kaudella HIFK:ssä teki yli 30 pistettä 8 pelaajaa ja Pesonen jäi pari vajaaksi, koska jäi pelejä välistä. Tosin 2 heistä puolustajia. Sen lisäksi jos Rede olisi pelannut täydet matsit, niin olisi varmasti yltänyt tuohon 30 pisteeseen.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Avalanche
Nyt ollaankin jo samaa mieltä.

Kyllä tuo HIFK:n rosteri kovalta näyttää oli siellä varmoja äijiä tai ei ja hyvä niin, on meinaan mielenkiintoista nähdä mihin Raato pystyy kun näpeissä on ainakin paperilla menestykseen kykenevä joukkue.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Mikä sitten on mielestäsi paljon sitä en tiedä, mutta jos verrataan viime kauteen niin runkosarjan kahdella parhaalla, eli Jokereilla ja Tapparalla, oli molemmilla viisi yli 30 pisteen äijää.

Niin no, Ässillä tuohon ylsi 6 äijää. 3 edelliskautena aina vähintään 5 ylittänyt tuon 30 pisteen rajan Ässissä. Mikäli joukkue selviytyy pudostuspeleihin suoraan niin on hyvinkin mahdollista että esim. 1 ja 2 ketjujen äijät kaikki yltävät tuohon 30 pisteeseen sekä ykköspakki, joten miksipä HIFK:n kovasta nipusta ei voisi 6-8 äijää yltää 30 pisteeseen?
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Nyt ollaankin jo samaa mieltä.

Kyllä tuo HIFK:n rosteri kovalta näyttää oli siellä varmoja äijiä tai ei ja hyvä niin, on meinaan mielenkiintoista nähdä mihin Raato pystyy kun näpeissä on ainakin paperilla menestykseen kykenevä joukkue.

Joo, välillä tulee vähän aseteltua askelmerkkejä väärin ja itselläni on eniten kuitenkin jännitys meidän puolustuksesta ja maalivahdista. Tällä hetkellä voidaan vasta tosiaan puhua pelaajien nimistä paperilla. Alkukausi sitten näyttää vähän suuntaa ja en epäile, etteikö meiltäkin lähtisi sekä tulisi pelaajia, sillä kaikki eivät tule todennäköisesti pärjäämään ja kaikki eivät voi pelata 2 ensimmäisessä kentässä, itseasiassa joukkueissa pyörii kauden aikana jotain 40-50 ukkoa parhaimmillaan, eli pelipaikoista on kovat skabat.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Avalanche
Niin no, Ässillä tuohon ylsi 6 äijää. 3 edelliskautena aina vähintään 5 ylittänyt tuon 30 pisteen rajan Ässissä. Mikäli joukkue selviytyy pudostuspeleihin suoraan niin on hyvinkin mahdollista että esim. 1 ja 2 ketjujen äijät kaikki yltävät tuohon 30 pisteeseen sekä ykköspakki, joten miksipä HIFK:n kovasta nipusta ei voisi 6-8 äijää yltää 30 pisteeseen?
Toki voi yltää, itsekin sanoin että HIFK:llä on kyllä potentiaalainen nippu kasassa. Pointti nyt oli se, että aika kova jengi saa olla jos joukkueessa on paljon varmoja 30+ pisteen äijiä.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Se, että pari Tepsin pelaajaa on aikoinaan flopannut ei tarkoita, etteikö pelaajista voisi tehdä alustavia arvioita jo tässä vaiheessa.

Totta. Kuitenkin se on muistutus siitä että kesätreenit ja treenimatsit ovat tyystin eri otteluita kuin kovatasoiset liigamatsit.

Tässä olet oikeassa, että Mäntylä oli kyllä liigan parhaita pakkeja, jos minulta kysytään niin se paras. Mutta tällä ei ole mitään tekemistä Puistolan tason kanssa. Puistola kuitenkin veti Ruotsissa ennen kahta edellistä kautta KHL:ssä, about 33 pisteen per kausi pistetahdilla ollen joukkueensa kärkipakki, voittaen pari mestaruutta + kruununa mm-mestaruus 2011. Ei pari kautta KHL:ssä ole miehen tasoa mitenkään huonontanut. Uskon, että Puistola tulee tekemään pisteittä Tapparassa enemmän kuin Mäntylä ja puolustuksellisessa pelaamisessa ei eroja nähdäkseni ole ainakaan Puistolan heikkoudeksi. Kaipaamaan jäädään Tuukan johtajuutta, hyökkäyksien tukemista ja etenkin taklauksia. Kokonaisuutena toki Mäntylä vie tämä pelaajavertailun hienoisesti vaikka välillä lievä "ylipelaaminen" aiheutti myös ongelmia Tapparalle.

En tarkoittanut kyllä vähätellä Puistolaa. Puistola ei mielestäni puolustusmielessä ole Mäntylän veroinen, mutta se on vaan oma mielipiteeni. Tuon lainauksessani kirjoittamasi jälkeen en toisaalta ymmärrä, miten sinun mielestäsi Tuukka vie tuon vertailun hienoisesti. Puistola tulee mielestäsi tekemään enemmän pisteitä eikä puolustuksellisessa pelaamisessa ole eroja Puistolan heikkoudeksi. No, ehkä en vain ymmärrä tässä sitten sitä kuuluisaa isoa kuvaa tai jotain. All in all, mielestäni tämän hetken Mäntylä on tämän hetken Puistolaa parempi. Ei se tarkoita silti, etteikö viimeksimainittu olisi kova vahvistus Tapparaan.

Lisäksi Tapparan peleja enemmän seurailleet varmasti tietävät Leimun ja Clarken hazardi-alttiuiden. Leimusta oli viime kaudella enemmän haittaa kuin hyötyä. Mitä tekee yv-puolustajalla joka ei saa yv-aikaa ja ei osaa puolustaa / avata hyökkäyksiä nopealla eteenpäin syötöllä. Kyllähän odotusarvo (ja alustavat arviot) ovat luokkaa:

Puistola<Mäntylä
Tabacek>Clarke
Bailen>Leimu

Jolloin kokonaisuutena puolustuksen voi sanoa vahvistuneen viime kaudesta.

Ensinnäkin Leimu teki 22 pinnaa. Eli oli hänestä kyllä hyötyäkin ja aika paljon haittaa hänestä sai ollakin jos niin on että sitä oli enemmän kuin hyötyä. Bailen on katsomaton kortti liigassa, Tabacek lienee hyvä vahvistus. Voi Bailenkin tietysti olla. En vielä kuitenkaan näillä perusteilla toteaisi että pakisto on vahvistunut. Tabacekin ja Clarken kohdalla varmasti, muuten en olisi vielä niin varma.

Erkinjuntti oli liigan syöttöpörssin 9. ja Connolly koko pistepörssin 13. Ei nyt mielestäni "todella kaukana" pörssikärjestä. Ja mielestäni jo viime kaudella EJ&CC antoivat näyttöä siitä miten nostivat sentterinsä huipputasolle, tämän sentterin nimi on Jarno Koskiranta (en väitä Koskirannan pelanneen huonosti Saipassa). Pelaa nykyisin KHL:ssä. Koskirannan vahvuuksia toki oli erityisesti luistelu, sen myönnän joten McRaen pitää tätä pystyä kompensoimaan muilla vahvuuksilla.

Eli syöttöpörssin 9. ja pistepörssin 13. ovat sellaiset pelaajat jotka nostavat etukäteen arvioituna aikamoisen arvan liigan standardeilla huipputasolle? Okei, taas kerran voi tietysti näin olla mutta ei se nyt ainakaan heti todennäköistä ole. Kuten kirjoitin, ymmärtäisin mikäli tilanne olisi se että laitureina luistelisi pistepörssin ykkönen ja kakkonen tai edes lähelle sitä mutta 41 ja 36 pinnan kaveri eivät ennakkoon tällaisia muiden kannattelijoita ole. Koskiranta oli oma lukunsa, tasollisesti kovempaa kamaa, liigassakin useamman kauden pelannut sekä paikallisen tason hyvin tuntenut ja liigaan loistavasti sopeutunut pelaaja. Vähän eri luokan tekijä hän oli, ainakin arvioituna näin ennakkoon, kuin McRae (joka parhaalla kaudellaan on tehnyt AHL:ssä 39 pinnaa). Ja kuten kirjoitat itsekin, Koskiranta oli päävahvuudestaan johtuen liigaan erinomaisesti sopiva pelaaja. Luisteluominaisuudet ovat ensiarvoisen tärkeitä liigassa pärjäämisen edellytyksiä.

Niin, no Plihal on jo todistanut olevansa sm-liigassa varmasti riittävän hyvä kakkossentteri. Arvoitus Plihal on viime kauden takia + mahdollisten polviongelmien vuoksi. Plihalilta ei kuitenkaan odoteta Barkovmaisia hyökkäyksellisiä kykyjä. Hyvä kahdensuunnan pelaaminen, erikoistilanteet (aloitukset, alivoima) ja sellaiset +10 maalia laitureiden syötöistä on se mitä lähinnä odotetaan.

Eli kymmenisen maalia, av-osaamista ja aloitusten kaapimista odotetaan kakkossentteriltä? Jos nuo ovat ne standardit, joilla kakkossentteri liigassa määritellään riittävän hyvä, niin sitten olen samaa mieltä. Mutta onko tosiaan näin?

Arvioitahan nämä vain ovat ja kaikki sallitaan mutta kiinnostaisi tietää mitkä 2 seuraa arvioit varmasti Tapparaa paremmiksi. Itse uskon, että Tappara tulee olemaan runkosarjassa sijoilla 1-4. En osaa päättää mitkä muut seurat sinne olisi tyrkyllä. Liiga näyttää jopa entistä tasaisemmalta (ellei khl-jokerit vetäise jotain massiivista taas kun viimeinen chance voittaa mestaruus).

Mielestäni Jokerit ja Kärpät ovat sellaisia. IFK on kolmas jonka ennakoin sijoittuvan Tapparaa paremmin, mutta se on aina todella riskialtis jengi ennustaa. Aina sattuu ja tapahtuu IFK:n kohdalla jne., voivat olla jopa säälijengi tietysti.

Mutta tosiaan, ei näistä samaa mieltä kai kuulukaan olla. Vähän nuo Apheun, ja nyt myös sinun perustelusi ovat kuitenkin sellaisia että pistää silmään. Mutta mitä minä mistään tiedän...
 
Me voitetaan kun meillä on Rami, Ville ja Söde :) ja muilla ei oo.

No rehellisesti sanoen ollaan kyllä top4:ssä ainakin. Aika tasainen on liiga kuitenkin tällä hetkellä nimien puolesta. Luulen kuitenkin että ainakin Jokereihin ja Kärppiin tulee vielä liigan mittapuulla isoja nimiä ja toivottavasti Nordiksen keitaaseen.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Lukon laituriosasto on väkivahva. Odotan seuraavilta kavereilta yli 30 pisteen kautta huomioiden menneisyys ja tulevaisuus:

Toni Koivisto, Teemu Nurmi, Lauri Tukonen, Jerry Ahtola, Ville Vahalahti, Janne Keränen.

Näin kovaa laiturikalustoa ei ole millään muulla liiga- tai venäjäjoukkueella näin uskallan väittää. Myös puolustus ja sentteriosasto ovat liigan eliittiä. Zapolskin onnistuessa Lukko jyrää runkosarjan voittoon ja on siten ylivoimainen mestarisuosikki. Ilkka Mikkola on koko liigan mvp.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Lukon laituriosasto on väkivahva. Odotan seuraavilta kavereilta yli 30 pisteen kautta huomioiden menneisyys ja tulevaisuus:

Toni Koivisto, Teemu Nurmi, Lauri Tukonen, Jerry Ahtola, Ville Vahalahti, Janne Keränen.

Näin kovaa laiturikalustoa ei ole millään muulla liiga- tai venäjäjoukkueella näin uskallan väittää. Myös puolustus ja sentteriosasto ovat liigan eliittiä. Zapolskin onnistuessa Lukko jyrää runkosarjan voittoon ja on siten ylivoimainen mestarisuosikki. Ilkka Mikkola on koko liigan mvp.

Mietiskelin hetken aikaa onko tuo vakavasti kirjoitettua vai sarkasmia. Viimeisen virkkeen perusteella päädyin jälkimmäiseen vaihtoehtoon.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Nykyisellä piste/ peli keskiarvolla Tukosen pitäisi pelata lähes koko kausi yltääkseen 30 pisteeseen. Kova tavoite, siis lähes koko kauden pelaaminen.
Mihin joku justiinsa kirjoitti että Laten omien sanojen mukaan hänellä on ollut ensimmäinen oikeasti terve kesä sitten vuoden '06(?)?

Ja en mä tiedä, ehkä mä sitten katson tätä värilaseilla mutta mun mielestä tuo Lukon laituriosasto on kyllä liigan mittapuulla kova. Parhaaksi en uskalla väittää kun en ole niiiin tarkasti seurannut muiden joukkueiden rostereita.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tapparan osalta isoin kysymysmerkki on tosiaankin sentteriosasto. Sekä McRae että Plihal ovat viime kaudella kärsineet loukkaantumisista ja tällaisilla on vain ikävä taipumus uusiutua.
 

Ratikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUPLAMESTARIT 2021 & Red wings & Stevie Y
Nykyisellä piste/ peli keskiarvolla Tukosen pitäisi pelata lähes koko kausi yltääkseen 30 pisteeseen. Kova tavoite, siis lähes koko kauden pelaaminen.

Tavoitteita on oltava, eihän tästä mitään muuten tule.
 

Ratikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUPLAMESTARIT 2021 & Red wings & Stevie Y
Mietiskelin hetken aikaa onko tuo vakavasti kirjoitettua vai sarkasmia. Viimeisen virkkeen perusteella päädyin jälkimmäiseen vaihtoehtoon.

Laitureiden osalta Lukko on kyllä eliittiä. Kun Tukonen on saanut ehjän treenikauden alle. Lisätään laiturilistaan vielä Riska, Sipiläinen sekä mahdollisesti Saarela pelaa laidassa.

Viimeisen virkkeen voipi varmaankin unohtaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös