Spekulaatio Jokerien ja Hartwall Areenan myynnistä – tiedotustilaisuus 28.6.2013

  • 366 411
  • 1 655

rpeez

Jäsen
Helsingin Jokerit on kuin onkin vuoden päästä koko Suomen Jokerit.

Kärjistetysti sanottu, mutta mielestäni tuossa on totuuden siemen.

Ja mitä tulee rahojen riittämiseen, niin en olisi siitä kovinkaan huolissani jos talkoisiin osallistuvat nämä areenan ostaneet herrat. Tämän päivän hesarissa on hieman taustaa, ja kummankin tahon omaisuutta ei lasketa miljoonissa vaan miljardeissa. Uutta oli minulle myös heidän paljot kytköksensä Suomeen. Esimerkiksi Rotenbergin pojat ovat käyneet kouluja Suomessa ja osaavat suomea.

Voisipa melkein sanoa, että jos ei näistä lähtökohdista onnistu suomalaisen joukkeen KHL ura, niin se ei tule onnistumaan mistään.

Mielenkiinnosta vilkaisin ruotsalaisia iltapäivälehtien sivuja, niin kyllähän tämä oli sielläkin uutisoitu. Expressen hieman myös raapaisi luonnollisesti ruotsalaisten toistaiseksi vähäisiä KHL suunnitelmia. En pitäisi mahdottomana etteikö esim Tukholmasta joku seura joskus osallistuisi kun Jokerit raivaa tietä. Kas siinä olisi paikkallismatsia kerrakseen Jokerifaneille.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HS:n sivuilla myös toinen hyvin mielenkiintoinen artikkeli. Linkki vie HS:n sivuille.

Rotenberg venäläislehdelle: Hartwall-areenan nimenvaihto tulee harkintaan


Samasta linkistä seuraava:

Roman Rotenberg puolestaan haluaa kasvattaa Jokereiden budjettia, joka on sangen vaatimaton KHL:n rikkaimpiin seuroihin verrattuna. Rotenbergin mukaan sponsoreita haetaan niiden Suomessa toimivien yritysten joukosta, jotka aiemmin eivät ole tukeneet paikallista jääkiekkoa, koska ovat pitäneet ympyröitä liian pieninä.

Edelleen pitää kysyä, miksi venäläiset antavat jatkuvasti lausuntoja "omistajan ominaisuudessa", vaikka kenenkään mukaan eivät omista mitään?
 

ennustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Samaa perhettä, perheellehän se hallikin myytiin, eikös Hjallis nimenomaan tätä termiä tiedotustilaisuudessa käyttänyt.

Kyllä. Gennadi Timtšenkolle ja Rotenbergien perhe ostivat Areenan ja he saivat option ostaa Jokereista osan.

Gennadi Timtšenko on SKA:n puheenjohtaja. Arkadi Rotenberg on puolestaan Moskovan Dynamon puheenjohtaja ja Roman Rotenberg vastaa mm. SKA:n markkinoinnista. Roman siirtyy myös johtamaan uutta Arena Event-yhtiötä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen pahoillani, kun toistelen näitä talousjuttuja, mutta mielestäni edelleen siellä se todellinen kysymys on.

Jokerifanin vieraspeli TPS:iä vastaan maksaa öpaut 30 ruplaa SM-liigassa. Sama vieraspeli lähintä naapuria vastaan (SKA Pietari) maksaakin jo 150-300 ruplaa. Seuraavaksi lähin vieraspeli Riiassa kustantaa sellaiset 200-350 ruplaa minimissään. Jokin Moskovan vieraspeli on luokkaa tuhat ruplaa minimihinnoin laskettuna.

Olenko väärässä vai oikeassa väitteessäni, ettei KHL-Jokereilla vieraskannatusta ole? Tai sitten Olli Garkit sponssaavat matkoja (miksi?) tahi sosiaalitukia nostetaan reippaasti.

Toivon olevani väärässä noissa luvuissa ja toivon tietysti Jokerifanien olevan niin varakkaita, että homma toimii. Itse kyllä hieman epäilen.

Joka tapauksessa Hjallis teki upeat kaupat.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko Turku-hallissa noin halvat kaljat? Ei kai vieraspelireissuille kukaan kuivin suin jaksa lähteä. Venäjällä saattaa se bisse olla halvempaa.

Juuh tarkennus - pelkät matkat ja matsilippu. Jokainen tietty makselee ostoksiaan oman rahankäyttönsä mukaan, eikä jotain matsikaljoja voi laskea mukaan.

Ja kyllä rajan takana olut on halvempaa (mikä ei olisi?), mutta se ei ole olennaista siihen kysymykseen, jonka asetin.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Naurettavin vasta-argumentti ikinä...

KHL korvasi venäjän mestaruussarjan ja siellä pelataan Gagarin Cupista. Last time I checked, Juri Gagarin oli Venäläinen/Neuvostoliittolainen kosmonautti. Se että KHL:ään saatu huijattua pari neuvostoliiton entistä alusmaata ja Hjallis, ei muuta sitä faktaa että KHL on sarja jossa kaikki langat on venäläisissä käsissä ja jossa pelataan Venäjän mestaruudesta. Nimeksi olisi varmaan annettu Putin Cup mutta Gagarin on länsimaissa se tunnetuin ja ehkä neutraalein venäläissankari.

NHL:ssä pelataan Stanley Cupista niin kuin on pelattu vuosikymmeniä. Ja se on kahden samalla kielialueella ja mantereella olevan maan sarja.

Mitäpä jos neuvoteltaisiin kasaan 2014 alkavan Euroopan-liigan ja NHL-liigan kesken seurajoukkueiden World-Cup turnaus, jossa molemmat pelaavat normaalisti selville ensin mestarinsa ja tämän jälkeen voisivat Stanley-cup finalistit & konferenssi finaalin hävinneet joukkueet (yht. 4kpl.) pelata Euroopan liigan 4:n parhaan joukkueen kanssa World Ice-Hockey-Clubs Champion Tournamentin vuoroin Euroopassa, vuoroin P-Amerikassa, rybyt voidaan jättää rannalle tästä. Fasel & Bettman varmasti saavat ilman Kaleakin neuvoteltua asiat kohdilleen tästä.

Jokereilta myös voisi SM-liigan hallituksen toimesta kaikkia liigaseuroja edustavan johtoryhmän esityksestä rangaistuksena evätä Jokerit HC Oyj:n liigalisenssi ja täten myös evätä joukkueen osallistuminen 13-14 liigaan perusteluna joukkueen äkillisen selkeä ja kiistaton valmistautuminen venäjän KHL-liigaan ja täten suhteettoman, kilpailua vääristävän etulyöntiaseman saaminen mm. SM-liigan ja joukkueen markkinoinnin, pelaajabudjetin ja pelaajiston osalta verrattuna muihin SM-liigaseuroihin. Vapautunut lisenssi voitaisiin myydä ensi kaudelle sellaiselle Mestis-seuralle, jolla olisi osoittaa riittävät taloudelliset resurssit ja muut liigakelpoiset fasiliteetit. esim. Vaasan Sportille. Tällöin kauden avaavat perinteiset paikallisottelu-parit voisivat olla: HIFK-BLUES, TPS-HPK, ÄSSÄT-LUKKO, ILVES-TAPPARA, PELICANS-SAIPA, JYP-KALPA ja SPORT-KÄRPÄT.
 
Viimeksi muokattu:

Terveis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En usko että matkat loppuvat ihan totaalisesti. Tietysti vähenevät isolla kädellä, mutta saatiinhan me suht iso porukka kasaan jo ET-finaaleihinkin. Pari isompaa reissua kaudessa varmasti tulossa.
 

ARGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit?
Miten niin todellinene kysymys? Miten tuo on Jokereilta pois?
Eikös tämä meinaa vain sitä että vierasmatkat vähenee ja kotipelien määrä lisääntyy niillä joilla ei kausikorttia ole?

Tottahan on että pienet bussimatkat jää pois, mutta varmasti tulee sitten jotain isompia paketteja joihinkin vieraspeleihin seuran/yhdistyksen puolelta.
 

ennustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks
Edelleen pitää kysyä, miksi venäläiset antavat jatkuvasti lausuntoja "omistajan ominaisuudessa", vaikka kenenkään mukaan eivät omista mitään?

Aika selväksihän se jo on käynyt että Areenan myynnin yhteydessä sovittiin myös diili Jokereiden kehittämiseksi ns KHL:ään valmiiksi. En nyt silti tuota mitenkään suoraa yhdistäisi omistamiseen. Roman vastaa SKA:n markkinoinnista ja varmasti vuorovaikutteinen näkyvyys välillä Helsinki-Pietari on yksi painavimmista syistä saada joukkue juuri Helsinkiin. Luulisi tuon yhtälön kiinnostavan myös monia yrityksiä.
 

ARGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit?
Jokereilta myös voisi SM-liigan hallituksen toimesta kaikkia liigaseuroja edustavan johtoryhmän esityksestä rangaistuksena evätä Jokerit HC Oyj:n liigalisenssi ja täten myös evätä joukkueen osallistuminen 13-14 liigaan perusteluna joukkueen äkillisen selkeä ja kiistaton valmistautuminen venäjän KHL-liigaan ja täten suhteettoman, kilpailua vääristävän etulyöntiaseman saaminen mm. SM-liigan ja joukkueen markkinoinnin, pelaajabudjetin ja pelaajiston osalta verrattuna muihin SM-liigaseuroihin.
Siis mitähän vittua tämä ulina (jota kuuluu muistakin kuin yhdestä lähteestä) oikein on. Jokerit on liigalisenssinsä hankkinut fair and square eikä liigassa ole palkkakattoa mikä ei todellakaan ole jokereiden vika. Mikähän järki liigalisensseissä on jos sen voi ottaa pois pelkästään siitä syystä että ei halua uusia sitä.
ps: Ainiin Kimmo Kapaselle terveisiä
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Miten niin todellinene kysymys? Miten tuo on Jokereilta pois?
Eikös tämä meinaa vain sitä että vierasmatkat vähenee ja kotipelien määrä lisääntyy niillä joilla ei kausikorttia ole?

Tottahan on että pienet bussimatkat jää pois, mutta varmasti tulee sitten jotain isompia paketteja joihinkin vieraspeleihin seuran/yhdistyksen puolelta.

No kertaan vielä sen isomman kysymyksen, jota perustelin tuossa muutama viesti takaisinpäin omasta mielestäni aika perusteellisesti.

Mikä on perus-Jokeri-fanien asema venäläisen suuren rahan liikkeissä? Eikö Teidän slogan ollut ainakin jossain välissä ainakin paikallisissa: Suomi? Luulisi vähemmästäkin tulevan ainakin jonkinasteinen identiteettikriisi?

Myönnän, että kysymys on isossa kuvassa triviaali. Money talks and cattle walks. Näinhän se menee.
 

Gubar

Jäsen
Slovanin pelit olivat niin suosittuja, että liput peleihin menivät kaupaksi muutamassa minuutissa. Niinpä Slovan keksi alkaa myymään lippuja huutokaupalla, mikä johti siihen että loppukaudesta lippujen hinnat maksoivat monta kertaa enemmän kuin alkukaudesta. Tämä johti myös siihen, että Slovan pystyi tekemään viime kaudella voitollisen tuloksen.

Tämähän kuulostaa todella helvetin hauskalta ja mukavalta idealta. Urheilua järjestetään rahanahneiden k*sipäiden toimesta. Kal€ meininkiä. Hienoa, että käy katsojia ja halli täynnä, mutta onhan tämänkaltainen skenaario totaalista perseilyä.

Ilkeää käyttää futisvertausta lätkäfoorumilla, mutta eikös Valioliigassa ole todettu että nykypäivänä on 'perinteet' pian heitetty romukoppaan ja tavallisen kansan "työväenlajista" on tullut rikkaiden ihmisten hupia. Kausarit jo niin kalliita että niistä ei _kohta_ keskiluokkainen pulliainenkaan voi kuin haaveilla. Arsenalin mokoma maksaa muistaakseni n. 1000£. Ei löytyisi rahkeita, saatika mielenkiintoa maksaa tuollaista summaa urheilusta.
Ei ikinä.

Mihin helvettiin tämä maailma on menossa tämän rahanahneutensa kanssa vielä? En ole sitä onneksi vuosisatojen saatossa näkemässä. Urheilu on serious business nykyään. Hieno homma. Onneks voin toistaiseksi mennä höntsäämään jatkossakin paikallisille kentille pelkillä varustehinnoilla. Seuraaminen onkin sitten toinen juttu.
 

Magni

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, NHL
Juurkin noin. Kokonaisbudjetti Jokereilla taitaa pyöriä siinä 7-8 miljoonan paikkeilla ja pelaajabudjetti taisi olla menneellä kaudella tasan 3 miljoonaa. KHL:ään siirryttäessä kokonaisbudjetti tulisi lähes kaksinkertaistaa.

HS:n sivuilla vertailu KHL-joukkueiden kokonaisbudjeteista. Linkki vie HS:n sivuille.
KHL-joukkueiden budjettivertailu
Tuo lista ei voi millään pitää paikkansa. Traktor on tätä nykyä suurseuraksi luokiteltava seura ja silti muka pienin budjetti? Mistä tuo on revitty.
 
Ilkeää käyttää futisvertausta lätkäfoorumilla, mutta eikös Valioliigassa ole todettu että nykypäivänä on 'perinteet' pian heitetty romukoppaan ja tavallisen kansan "työväenlajista" on tullut rikkaiden ihmisten hupia. Kausarit jo niin kalliita että niistä ei _kohta_ keskiluokkainen pulliainenkaan voi kuin haaveilla.

Englannin valtaapitävillä oli aikas hyvät perusteet lähteä poistamaan seisomakatsomoita ja keskiluokkaistamaan jalkapallon pääsarjan imagoa 1980-luvun kääntyessä 1990-luvuksi. Avainluvut, jotka tämän kehityksen laittoivat alulle: 39 ja 96.

Kausarit jo niin kalliita että niistä ei _kohta_ keskiluokkainen pulliainenkaan voi kuin haaveilla. Arsenalin mokoma maksaa muistaakseni n. 1000£.

Fulhamin, Crystal Palacen, Wimbledonin tai Charltonin kausikortin saat varmasti paljon halvemmalla.
 

ARGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit?
Tuo lista ei voi millään pitää paikkansa. Traktor on tätä nykyä suurseuraksi luokiteltava seura ja silti muka pienin budjetti? Mistä tuo on revitty.
Jep tuo lista ei millään pidä paikkaansa.
Jos muita khl seuroja katsoo, niin Lev Praha joka aloitti 2012 khl:ssä about 20 miljoonan kokonaisbudjetilla aloitti näin:

"Today, the brand-new KHL club LEV Prague has launched its official website on Lev Praha. Simultaneously the organization also announced the ticket prices for the next season. Fans can buy a season-ticket starting on €177, the single-game tickets price moves in region of €10."

Eli halvimmat kausarit 177 egeä ja yksittäisliput alkaen 10e. Tipsport areena prahassa vetää kutakuinkin saman mitä hartwall, 13 150.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Siis mitähän vittua tämä ulina (jota kuuluu muistakin kuin yhdestä lähteestä) oikein on. Jokerit on liigalisenssinsä hankkinut fair and square eikä liigassa ole palkkakattoa mikä ei todellakaan ole jokereiden vika. Mikähän järki liigalisensseissä on jos sen voi ottaa pois pelkästään siitä syystä että ei halua uusia sitä.
ps: Ainiin Kimmo Kapaselle terveisiä

Liigahallitushan toki samalla enemmistön päätöksellä asettaa ns. palkkakaton. Se mikä voidaan antaa, voidaan ottaa myös pois..näin useimmiten toimitaan varsinkin sooloilijoiden ja luopioiden kanssa!
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Mihin helvettiin tämä maailma on menossa tämän rahanahneutensa kanssa vielä? En ole sitä onneksi vuosisatojen saatossa näkemässä. Urheilu on serious business nykyään. Hieno homma. Onneks voin toistaiseksi mennä höntsäämään jatkossakin paikallisille kentille pelkillä varustehinnoilla. Seuraaminen onkin sitten toinen juttu.

Tähän on yksinkertainen ratkaisu ja se on jaloillaan äänestäminen. Jos kokee jonkun toiminnan vastenmieliseksi voi omalla varallisuudellaan tukea jotain muuta aktiviteettia. Kun kentällä on todellista kilpailua ihmisten rahoista ja vapaa-ajasta, niin ainoastaan parhaiten asiansa osaavat organisaatiot selviytyvät menestyksekkäästi.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Ja keskustelu jatkuu. Kannattanee lukaista alla olevan linkin kautta eras poleeminen arvio tasta Jokerien siirtymisesta KHL:aan. Tulilinjalla on tassa jutussa Kalervo Kummola, suomalaisen jaakiekkoilun yksinvatias. En tiennytkaan, etta aikaisemmin Kummola olisi kieltanyt moisen siirron, mutta Vehasen ja Engrenin siirtyminen Prahan Leijoniin muutti hanen mielensa..

KHL: Miksi Kalervo Kummolan takki kntyi? - Urheilu - Ilta-Sanomat
 

Nordis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hemmetin huono homma! Suomi myydään venäjälle pala palalta ja Hjallis näytti taas, että vain rahalla on merkitystä. Arenan myymisen vielä ymmärrän, mutta en jokerien pelaamista khl:ssä. Kyllä mun kiinnostus SM-liigaan on lopahtanut jo muutama vuosi sitten järjettömineen pelikieltoineen, lastensuojeluilmoituksineen ja nyt tämä jokerien pelaaminen khl:ssä oli viimeinen paukku! Aivan uskomatonta pelleilyä! Suomalainen joukkue joka ei kuitenkaan pelaa oman maan sarjassa? Ei nämä äijät Hjallis ja Kummola tiedä jääkiekosta hevonvittua. Hehkutetaan jotain EHL:ää! EHL:n pelaaminen oli hyvä idea, mutta ei jokerien loikkaaminen venäjän liigaan. Jatkossa tulen seuraamaan hyvin vahvasti NHL:ää..
 

Gubar

Jäsen
Englannin valtaapitävillä oli aikas hyvät perusteet lähteä poistamaan seisomakatsomoita ja keskiluokkaistamaan jalkapallon pääsarjan imagoa 1980-luvun kääntyessä 1990-luvuksi. Avainluvut, jotka tämän kehityksen laittoivat alulle: 39 ja 96.

Okei, en ole moisista avainluvuista tietoinen. Mutta veikkaisin huliganismia? Saatanan köyhät kun ei osaa käyttäytyä. Kyllä se hupi voisi ottaa vielä keskiluokaltakin pois ettei rikkaiden tarvitse katsella tuulipukuja katsomoissa. Ettei imago kärsi. Saa sitten öljysheikit katsoa ottelua kuninkaallisissa tuoleissaan ja rauhallisessa tunnelmassa.

Mutta joo, huliganismi ON vakava asia. Mikäli kyse siitä, niin on hienoa että sitä on saatu rauhoitettua. Mutta miksi asia ei ole näin Saksassa jossa liput fudismatseihin on oikeasti kai aika halpoja?

Fulhamin, Crystal Palacen, Wimbledonin tai Charltonin kausikortin saat varmasti paljon halvemmalla.

Aivan varmasti saa. Kiva heidän faneilleen. Arsenalin kannattajaa se ei varmasti lämmitä.

Anteeksi totaalinen offtopic.

Pointti oli siinä että en tue millään asteella sitä, että urheilusta saa nauttia vain rahalla ja kohta todennäköisesti pelkästään ISOLLA rahalla. Toivottavasti Slovanin kaltainen, oksettava malliesimerkki ryöstöstä ei toteudu Jokereiden kohdalla.

Kanavapaketit, ryöstihintaiset lippuhuutokaupat.. voi voi..

---

Mitä tähän Jokereiden siirtymiseen KHL:n tulee niin harmillinen lovi jää melkoisen värikkäästä seurasta SM-liigaan. Oma mielipiteeni on harmistunut. En seuraa KHL:ää, ankea liiga. Oli taitotaso sitten valovuosia edellä tai ei, mutta olen suomalainen ja minua kiinnostaa ensisijaisesti kotimainen liiga. Kaikessa urheilussa mitä seuraan.

Pietarin SKA:n voin käydä tsekkaamassa pariin kertaan Helsingissä, mutta eipä tule varmasti muutoin seurattua. Minulle KHL on aina ollut peikko ja tulee sitä olemaan jatkossakin. En ole seurannut sitä millään muotoa aikaisemminkaan joten tuskin tulevaisuudessakaan. Vaikka SM-liigan ehkä värikkäin seura sitä menee pelaamaankin.

Sympatiat kaikille Teille Jokerikannattajille jotka kokevat valtavan muutoksen negatiivisena, ymmärrän täysin teidän kantaanne. Onnittelut ja lämmin kädenpuristus Teille, jotka näkevät asian mukavana muutoksena, kaudesta 2014-2015 tulee olemaan teille erittäin mielenkiintoinen uusine tuulineen.

Jotenkin koen kuitenkin myötähäpeää niitä huutelijoita kohtaan jotka tuulettavat poistumista farmiliigasta, tästä höntsäsarjasta ja amatöörituomari pelleilystä. Minulle kotimainen urheilu on aina kotimaista urheilua, minua sitoo vahvasti urheiluun paikkaliset joukkueet ja sarjat. Nautin valtavasti kotikaupungin joukkueiden seuraamisesta kotimaisessa sarjassa, muita kotimaisia joukkueita vastaan. Vaikka tasoerot olisivat miten suuret paikallisen jääkiekkoseuran ja vaikkapa Boston Bruinsin välillä, menen matseihin silti. Mitä lie "kotimaa romantiikkaa" sitten onkin, niin minulla se menee niin. Joillekin faneille se voi myös olla sitä? Tiedä häntä.
 

Lunatico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja keskustelu jatkuu. Kannattanee lukaista alla olevan linkin kautta eras poleeminen arvio tasta Jokerien siirtymisesta KHL:aan. Tulilinjalla on tassa jutussa Kalervo Kummola, suomalaisen jaakiekkoilun yksinvatias. En tiennytkaan, etta aikaisemmin Kummola olisi kieltanyt moisen siirron, mutta Vehasen ja Engrenin siirtyminen Prahan Leijoniin muutti hanen mielensa..

KHL: Miksi Kalervo Kummolan takki kntyi? - Urheilu - Ilta-Sanomat

En puutu nyt asian ja tuon kirjoituksen pointtiin vaan siihen, että ainakin omien muistieni mukaan Leijonat on pelanneet kotipelejään (EHT) myös Turussa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös