Huonot toimittajat vauhdissa

  • 1 157 682
  • 4 662

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Yle siirtyy verorahoituksen turvin yhä vakaammin muiden paskamedioiden suuntaan julkaisemalla puhdasverisen "katso video" -uutisen: "Norjalaispojat syöttivät veneestä miekkavalasta". "Toimittajan" toimenkuva on nähtävästi käynyt yllättävän helpoksi, kun "uutisen" tekoon riittää se, että referoi, mitä Youtubessa tai jossain muussa mediassa julkaistulla videolla tapahtuu.

Ei tule helevettiäkään, jos Yleisradio rupeaa tällä viisiin kilpailemaan MTV3:a vastaan MTV3:n heikkouksilla.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
- pelkoa suomalaisten lomalennolla | Kotimaan uutiset | Iltalehti.fi

"Vakava vika laskeutumisessa, matkustajat kokivat kauhunhetkiä, ylösveto jne..."

Olin itse tuossa koneessa, ja en kyllä havainnut mitään paniikkireaktiota yhdelläkään matkustajalla. Ylösvetokin oli sitten todella lievä, koska sen huomasi ainoastaan pidempänä lasketumisaikana ja yllättävänä kierroksena meren yllä. Kapteeni kuulutti vian olevan "minor", ja sen selviämisen jälkeen, että "it was nothing serious, but needed to be solved before landing"...

Kentällä ei näkynyt paloautoja tai vaahtoa, ja tavallista rajumpi laskeutuminenkin oli todella köykäinen - esim. Finnairilla olen kokenut huomattavasti rajummankin...

Ai niin... olinko humalassa? Mielestäni en, nautin vain yhden valkoviinilasillisen koneessa...

edit: ja kyse ei ollut lomalennosta vaan reittilennosta.

edit2: Näköjään meikäläisen avautuminen tänne huomioitiin "matkustajan näkökulmana" FlightForum.fi:llä.

http://www.flightforum.fi/forum/index.php/topic,106756.0.html

Heh, mikäpä siinä. Tuolta foorumilta nimimerkki Arttu Heinonen on näemmä ehdottanut korjauksia uutiseen, ja iloitsee siitä, että uutinen korjattiin. Mikäpä siinä. Minäkin laitoin pitkän palautteen Iltalehteen, ja uutinen korjattiin aika lailla palautteeni mukaiseksi. Ainakin kahdesta suunnasta tullut palaute on siis huomioitu.

Iltalehteen voi sittenkin luottaa? Näemmä.
 
Viimeksi muokattu:

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Suora lainaus Urheilusanomien tämänpäiväisestä Suomikiekon nykytilaa muuten asiallisesti käsittelevästä jutusta:

Vesa Rantanen kirjoitti:
Granlund voittaa Hart Trophyn ennen kuin Teräväinen pelaa ensimmäisen NHL-pelinsä

Olen arvostanut ja arvostan Rantasta toimittajana, mutta en ymmärrä mitä järkeä on laukoa tällaisia väitteitä, joiden toteutumismahdollisuus on pyöreä nolla. Vaikka Granlund tekisi huikean NHL-uran, on äärimmäisen epätodennäköistä että hänet valittaisiin kertaakaan koko NHL:n arvoḱkaimmaksi pelaajaksi. Ihan muutamia mainitakseni esimerkiksi Teemu Selänne, Pavel Datsyuk, Ilja Kovaltshuk tai Jarome Iginla eivät ole koskaan voittanut Hart Trophya, vaikka kaikki nuo ovat kiistatta ovat/ovat olleet NHL:ssä aivan ykköskategorian pelaajia.

Rajuille kärjistyksille on toki aikansa ja paikkansa, mutta pisti ärsyttämään kun muuten juttu oli tosiaan sävyltään asiallinen.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Aamulehti-niminen jätesanko vetää taas kerran pohjat juttujensa otsikoilla:

"Älä nakuile – tällaiseen yhdenkoon säkkiin poliisi sinut pukee" (aamulehti.fi 27.5.2013)

"Tulipalo Suomessa valmistetulla loistoristeilijällä sammutettiin ripeästi Karibialla" (aamulehti.fi 27.5.2013)

"Hyväosainen saa muita enemmän myös lapsia" (aamulehti.fi 27.5.2013).

Nyt on näköjään saavutettu sellainen pohjakosketus, ettei edes toimittajien rekrytointi Tampereen yliopistolta kelpaa enää selitykseksi.

Ps. Kaikkien aikojen AL-otsikkosuosikkini on edelleen: " 'Nostin automaatista' vastasi mies poliisille kasasta 5 senttisiä" (aamulehti.fi 11.1.2011). Hojo hojo ja vittu mitä paskaa!
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Niiin... Eiköhän se pointti tuossa ole, että Rantanen ei usko Teräväisen pelaavan peliäkään NHL:ssä.

Onhan tämä mahdollista, mutta tässäkin tapauksessa olisin toivonut väitteelle perusteluja, koska tällä hetkellä tilanne on se, että Teräväinen on 18-vuotias ykköskierroksen varaus, joka on kehittynyt tasaisesti ja noussut liigatasolla vakiorooliin, joten mielestäni on aika radikaalia väittää ettei Teräväinen tule pelaamaan yhtäkään NHL-peliä uralla. Läpimurron tekeminen on sitten asia erikseen.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Iltasanomien klikkihuorausjuttu on juuri sitä, mitä se otsikon perusteella lupaakin: Keittäisitkö vetesi Adolfin Hitleriltä näyttävällä pannulla?

Kahvipannussa on kahva. Se kuulemma sitten viittaa Hitler-tervehdykseen. Pannussa on kannessa nuppi. Se viittaa ilmeisesti Hitlerin viiksiin. Pannussa on muovinen nostokahva. Se näyttää ilmeisesti Aatun hiuksilta.

Vittu! Mitä! Paskaa!, sanoisi Spartan kuningaskin.
 

Fernando

Jäsen
Suosikkijoukkue
los serranos
SuomiKiekko: "Pitsiturnauksen joukkueet selvillä – SM-liigan hallitseva mestari mukana"

Tuli mulle aika suurena yllätyksenä, itseasiassa torilla kultajuhlassa mietein osallistuukohan Ässät enää Pitsiturnaukseen.
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Oho,mikä haba! Aina yhtä hehkeä Serena Williams esitteli sekä lihaksiaan että tuuletustaan Ranskassa,Pariisissa pelatussa Ranskan avoimessa tennisturnauksessa. Williams voitti vastustajansa Roland Garrosin.

Hyvä,että voitti.... Päivän Ilta-Sanomista bongattu.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Sama tapahtuma, kaksi lehteä:

Otsikot:

IS: Kahdeksan pidätettiin - päiväkodin kevätjuhlassa puhkesi vanhempien joukkotappelu.

IL: Päiväkodin kevätjuhlalle "todella ruma" loppu USA:ssa: 8 pidätettiin.

Jutun kuvitus otsikon yhteydessä/nettisivun uutisvirrassa:

Iltasanomat.

Iltalehti.

Lisäksi huvittaa, että tuo Iltasanomien kuva on myös ihan nimetty Lehtikuvan Antti Aimo-Koiviston nimiin, hieman kuin jostain oikeasta tilannekuvasta puhuttaisiin.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Sattumaa vai ei?

26.05.2013 - Cottonmouth nosti wanhan Pokauslauseet-ketjun ylös reilun kahden vuoden (04.03.2011) hiljaiselon jälkeen.
31.05.2013 - Iltalehti "uutisoi" Perjantai-illan iskurepliikit: Kokeile näitä!

Mahtaakohan jokainen noista Iltalehden iskurepliikeistä löytyä myös tuosta Pokauslauseet-ketjusta?
Onkohan "toimittaja" Ville Halonen entisiä Jatkoajan toimittajia?
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Iltalehden etusivulta:

Nyt se varmistui! Valioliigaa Helsingissä

JUURI NYT!Jalkapallon Englannin valioliigajoukkueet Arsenal ja Manchester City pelaavat harjoitusottelun Helsingin Olympiastadionilla 10. elokuuta. Lue lisää...

Jepjep...
 

Hurjis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mies teki romanttisen eleen - päätyi putkaan | Kotimaan uutiset | Iltalehti.fi

Iltalehti soitti Kuopion poliisille selvittääkseen, mitä lajiketta miehen silmää miellyttäneet kukat olivat. Kuopion poliisiasemalta ei kuitenkaan kukkatietoutta löytynyt.

- Minä en tiedä kukista mitään, pahoitteli toimittajan tavoittama poliisi.

Siellä on taas painettu hiki hatussa hommia. Tokihan tämä on muutenkin "symppis"-jutuksi kirjoitettu, mutta ei sitä nyt varmaan pelkästään kukkien repimisen takia putkaan yöksi viedä.
 

Ruutu8

Jäsen
Aina yhtä laadukas Maikkarin Tulosruutu laittaa taas parastaan. Urheiluankkuri eilistä Rooman Timanttiliigan osakilpailua käsittelevässä jutussa: USA:n Justin Gatlin sai startissa hyvän lähdön.
 

Burkie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Aina yhtä laadukas Maikkarin Tulosruutu laittaa taas parastaan. Urheiluankkuri eilistä Rooman Timanttiliigan osakilpailua käsittelevässä jutussa: USA:n Justin Gatlin sai startissa hyvän lähdön.

Ihan oikeinhan tuo kieliopillisesti Maikkarilta on. Tosin aikamoista kapulakieltä, joten siinä mielessä ymmärrän pointtisi.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Meni, Eeliks:en on taiteilijanimi, ei taivutusmuoto. Rasittavan kuuloinen kylläkin.

Ei ihan mennyt silti. Toimittaja oli keskittänyt kaiken tarmonsa tuohon taivutuksen oikeaoppisuuteen, ja siksi vaatimattomasti vain 3/5 kirjoituskerroista oli kirjoittanut nimen alkuosan väärin, Eeliks:en versus Eliks:en.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Salama iski Näsinneulaan kertoo Iltasanomat. Vau, onhan se tietysti ihme, että salama iskee ukkosella korkeisiin kohtiin.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Ei ihan mennyt silti. Toimittaja oli keskittänyt kaiken tarmonsa tuohon taivutuksen oikeaoppisuuteen, ja siksi vaatimattomasti vain 3/5 kirjoituskerroista oli kirjoittanut nimen alkuosan väärin, Eeliks:en versus Eliks:en.

Eikä nimen perään sitä paitsi kuulu laittaa mitään kaksoispistettä, ellei kysymys ole lyhenteestä. Tälläkin palstalla on joku ihme muotivimma kirjoittaa jokaisen vieraskielisen nimen päätteen kanssa kaksoispiste (Moses:n), vaikka suomen kielessä taivuttaminen tehdään kielen omilla ehdoilla (Mosesin). Mikäli nimi ääntyy lopussa niin, ettei siihen sovi laittaa suoraan taivutuspäätettä, kuuluu suomen kielessä käyttää heittomerkkiä, ei kaksoispistettä (Montreaux'hon).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös