Sekalaisia kommentteja Mestiksestä

  • 1 126 230
  • 6 116

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Koska tätä aihealuetta ei ole ainakaan Hakua -käyttämällä olemassa niin kysyn teiltä tässä:

Toimiiko teillä kellään StarGM -valmentajapeli tällä hetkellä?

Olen yrittänyt jo torstaiaamusta päästä sivustoille mutta turhaan. Sen jälkeen kun sivusto sulkeutui ke 16.1. noin 22:00 niin sinne ei ole ollut mitään asiaa minun koneeltani millään selaimella.

Olen lähettänyt useita kyselyjä asiasta ylläpidolle, mutta mitään vastausta en ole saanut.

Miten siis teillä muilla?

Jos tästä on keskustelua muualla enkä osannut sinne eksyä Hakua käyttäen niin voisiko joku linkittää sen tähän. Tai jos jossain on yleensäkin keskustelua StarGM -valmentajapelistä niin olisin kiitollinen linkistä.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Olipa surullista. Vantaan hallissa Kiekko-Vantaa - Sport ottelussa oli myynnissä paljon myös Jokereiden fanikamaa...
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Mistä löytyisi Mestiksen kuntopuntari? Eli viime pelien menestyneimmät kotona/vieraissa ja molemmissa?
Paljon muuta hyvää ei ko. lafkalla ole, mutta kuntopuntari on ihan kelvollinen.

Eli Urheilutilastot - Veikkaus

Ja sieltä valitse:

Jääkiekko -> Eurooppa -> Suomi -> Mestis -> Taulukot -> Kuntopuntari -> Otteluiden määrä väliltä 2-10.

Aivan käsittämättömän vaikeasti toteutettu ja ei edes linkitettävissä oleva, mutta onneksi sangen selkeä Mestiksen kuntopuntari.

Edit: ja Sam oli nopeampi, aika jäätävää, että haettiin samaa kuntopuntaria. Tosin ei niitä kovin montaa muuta hyvää taida netissä olla esillä Mestiksen osalta.
 

Sim_Sam

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP, Punamustat pelipaidat, 60min paine ja DDR
Edit: ja Sam oli nopeampi, aika jäätävää, että haettiin samaa kuntopuntaria. Tosin ei niitä kovin montaa muuta hyvää taida netissä olla esillä Mestiksen osalta.

Sai tosiaankin etsiä jonkun aikaa ennen, kun edes tuo veikkauksen kuntopuntarin löysi. Todella harvassa on kyllä nuo Mestiksen vähänkin tarkemmat tilastot. Tai sitten en vaan osaa etsiä oikeasta paikasta. Kai tuolta jääkiekkoliiton tai Mestiksen sivustoilta ois jotain löytänyt, jos ois jaksanut kaivaa, mutta tuo nappas nopeasti silmään.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Kopsasin JA:n elisen SaPKo - Peliitat pelin raportista koomisen lauseen.

"SaPKokin tuhlasi erän pulivälissä puolitoista minuuttia kahden miehen ylivoimaa"

Huomatkaa ajankohta, erätauot voisi nimetä uudelleen. Puliväli, mikäs sen osuvampi nimi.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Pääsin suorittamaan pienen ja hyvin epävirallisen gallupin Mestiksen tunnettavuudesta.

Viisi ei-Mestispaikkakunnilta olevaa ihmistä, joita kaikkia pyysin nimeämään yhden henkilön tämän hetken Mestiksestä. Yksi (nainen, joka seuraa kyllä omien sanojensa mukaan jääkiekkoa) ei osannut sanoa spontaanisti ketään. Kaikki muut (miehiä) sen sijaan nimensivät heti Juhani Tammisen. Tosin kaksi heistä yhdisti vastauksessaan Tamin edelleen Vaasaan, toiset kaksi eivät maininneet erikseen mitään joukkuetta tai paikkakuntaa.

Seuraavaksi pyysin vielä näitä neljää nimeämään jonkun pelaajan tämän kauden Mestiksestä. Kolme heistä vastasi Matt Nickerson. Neljäs nimesi puolestaan erään sarjassa piipahtaneen nuoren pelaajan (johtuen siitä, että oli hänelle sukua).

Eipä tästä aihetta sen kummempiin johtopäätöksiin, mutta todistaa kai vanhan viisauden, että "sama se mitä kirjoitetaan, kunhan kirjoitetaan"...

Kokeilkaapa joku muukin samaa, jos olette joskus Mestis-ummikkojen seurassa.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Erittäin hyvä uudistus. Näin sitä Mestistä pitää kehittää. Saadaan joku tolkku tolle pelaajarallille.

Kyllä, kertakaikkisen mahtava ja tervetullut päätös. Jotenkin yllättää vähemmän, että taustalla tässäkin on liigajoukkueet. Mestiksen vässyköistä jos olisi homma ollut kiinni, niin tähänkään hommaan ei olisi tullut minkäännäköistä rotia missään vaiheessa.
 

Buffalo_1988

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jokerit ja JYP varmaan kiroaa eniten tätä uudistusta, kun molemmilla on paljon näitä nuoria pelaajia jotka saavat kokemusta liigasta vain jos joku loukkaantuu. Kyllähän se on reiluinta että jokaisella on sama määrä pelaajia kevään peleihin.
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Näistä yksittäisistä havainnoista on ollut tarkoitus kirjoitella aiemminkin, mutta nyt kun perjantainen TUTO-SaPKo -ottelu sattui sisältämään nämä kaikki elementit, niin tyhjennetään pajatso kerralla.

Aikoinaan filmaaminen oli lähinnä italialaisten jalkapalloilijoiden erityistaito, vaikka toki aina kiekkokaukalossakin on ollut tyyppejä, jotka muita taitavammin ovat osanneet kalastella jäähyjä. Sellaiset tyypit ovat olleet kaikkien tiedossa, ja tuomaritkin ennemmin tai myöhemmin ovat ymmärtäneet pelin hengen. Viime vuosina Mestikseenkin on kuitenkin pesiytynyt yleinen käytäntö esittää loukkaantunutta esim. mailan osuman tai taklauksen jälkeen. Jäähän jäädään tuskissaan makaamaan mahdollisesti kasvoja pidellen odottamaan jäähyä. Monesti kipu kuitenkin hellittää, mikäli tuomari ei puhallakaan peliä poikki. Jos makoilulla saadaan pelikatko aikaiseksi ja varsinkin jos vastustajalle saadaan jäähy, voidaan joukkukavereiden tukemana nousta jäästä ja liukua vaihtoaitioon ihan vaan palatakseen heti kaukaloon pyörittämään ylivoimaa.

Tuomareillahan olisi mahdollisuus antaa filmaamisesta jäähy, mutta tällaisissa tilanteissa niin ei koskaan tehdä. Toki kipukynnys on jokaisella erilainen, mutta tuskin koskaan pelaajat jäävät jäähän makaamaan saatuaan vaikkapa lämärin jalkaansa. Turha jäädä, sillä siitähän ei voi tulla vastustajalle jäähyä. Lämärin jälkeen pelaajat hyppivät tuskaisen näköisenä omaan vaihtoaitoon mahdollisimman nopeasti, mutta ns. loukkaantuneilla on tuskin koskaan kiire pois jäältä. Sinänsä tästä on turha syyttää pelaajia, vaan järjestelmää, joka on päästänyt tilanteen tällaiseksi. Katsojaa tuollainen kuitenkin ärsyttää suuresti, ja onhan se takapuolen näyttö koko pelillekin, jos edellisessä vaihdossa kuollutta esittänyt pelaaja ratkaisee ottelun performanssia seuranneen ylivoiman aikana.

Joskus muinoin tuomarit puuttuivat siihenkin, mikäli pelaajan paita ei ollut suorana housujen päällä. En tiedä onko asiassa tapahtunut sääntömuutos, mutta nykyään on todella paljon pelaajia, joilla paita on takaa housuissa niin, ettei nimeä, eikä välttämättä oikein numeroakaan pysty lukemaan. Varusteet ovat varmasti vuosien myötä kasvaneet, mutta ei paidan saaminen housun yläosan yli vieläkään mitenkään mahdotonta ole. Onnistuu se, olen itse kokeillut. Mukavaa varmasti sille paikalliselle sponsorille, jolle on myyty mainostilaa hyvältä paikalta selästä numeron alta ja kaikissa kuvissa juuri se osa paidasta on piilossa housujen alla.

Kolmas havaintoni on vaihtoaitioiden luukkujen pitäminen auki pelin ollessa käynnissä. Tähänkin tuomarit puuttuivat aiemmin. Nykyään on ihan yleistä, että toinen luukku on auki vaikkapa koko ylivoiman ajan pelin pyöriessä kaukalon toisessa päädyssä. Turvallisuusnäkökohtaan kai tuo sääntö on perustunut, mutta ei sitä millään lailla enää tunnuta noudattavan.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
sarjaohjelma

Voisikohan Jyp-Akatemia ja SaPKo sopia pelaavansa paras 20:stä sarjan panoksena tarjota voittaneelle saunailta.
On muuten hemmetin tympeää (etenkin nyt kun sattuu omalle kohdalle) että kausi päättyy kahdella joukkueella 9.2. siis keskellä talvea. Paskaa.
 
Pistetäänpä tähän ketjuun tämmöistä nippelitietoa. Eli montako eri pelaajaa joukkueissa on pyörähtänyt kauden aikana. Sinänsä ei mitään mullistavaa maan päällä, mutta kyllä sieltä omaan silmään pistää kaksi joukkuetta, farmijoukkue Jokipojat ja täysin itsevaltainen KooKoo. Ja ehkäpä tuon toisenkin farmijoukkueen pelaajamäärä pistää silmään, eli Jukureiden.

Jokipojat (32)
Jukurit (34)
Sport (36)
Hokki (42)
JYP-akat. (42)
SaPKo (44)
KooKoo (45)
TUTO Hockey (47)
Peliitat (49)
K-Vantaa (50)
HCK (57)
LeKi (62)

Loppupää ei hirveästi kyllä yllätä. Eikä kyllä herätä mitään muuta kuin vitutuksen.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ja ehkäpä tuon toisenkin farmijoukkueen pelaajamäärä pistää silmään, eli Jukureiden.

Joo, farmiseura toiminta kukoistaa. Onneksi vuosikausia Jukureita farmiksi ja meidän lainaruletista haukkuneilla kouvolalaisilla on paremmin asiat. (*hymiöitä*).

Tänään on illalla YLE puhe kanavalla Mestis-ilta klo 18 alkaen. Paikalla on ainakin Jukureista Jukka Toivakka ja alustavien tietojen mukaan myös J. Tamminen TuTosta. Näinköhän Tami avaa sanaisen arkkunsa myös livenä "nenätysten"..
 

Patrick Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Loppupää ei hirveästi kyllä yllätä. Eikä kyllä herätä mitään muuta kuin vitutuksen.

Kyllä tuo Kookoon touhu on aiheuttanut sitä itteään ainakin meikäläiselle. Vaikka ei virallista farmispimusta olekaan, niin ukkoa tulee ja menee vuodesta toiseen.

Onhan niillä lainoilla paikattu loukkaantumisia ja kun oikeita palasia ei rosteriin tunnu löytyvän mitenkään. Seli seli..

Kaikesta huolimatta on mukava katsoa lopullista sarjataulukkoa, jossa selkeät farmijoukkueet ovat häntäpäässä. Ainoastaan SapKon olisi pitänyt ponnistaa 2-3 pykälää ylemmäs.

Toiveissa olisi, että Roki nousisi takaisin mestikseen ja pysyisi itsenäisenä Kärppien lähentelyistä huolimatta.
 

viking

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Voisikohan Jyp-Akatemia ja SaPKo sopia pelaavansa paras 20:stä sarjan panoksena tarjota voittaneelle saunailta.
On muuten hemmetin tympeää (etenkin nyt kun sattuu omalle kohdalle) että kausi päättyy kahdella joukkueella 9.2. siis keskellä talvea. Paskaa.

Onnea jokatapauksessa Savonlinnaan karsintapaikan välttämisestä. Mestis ilman SaPKoa olisi ainakin näin Jukurikannattajana huomattavasti tylsempi. Jos oikein kova lätkän himo vaivaa niin tervetuloa Mikkeliin seuraamaan Jukureiden (tai vaikka Lekinkin) otteita ainakin puolivälierien verran. Toivottavasti päätyyn asti mutta ei siitä vielä sen enempää...
 

Jukuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Hydraulic oilers, JYP, HIFK
Voisikohan Jyp-Akatemia ja SaPKo sopia pelaavansa paras 20:stä sarjan panoksena tarjota voittaneelle saunailta.
On muuten hemmetin tympeää (etenkin nyt kun sattuu omalle kohdalle) että kausi päättyy kahdella joukkueella 9.2. siis keskellä talvea. Paskaa.

Onhan tuo sarjajärjestelmä ihan käsittämätön. Eletään ydintalvea ja kiekkokausi pitäisi olla parhaimmillaan niin joillain joukkueilla on alkanut jo "kesäloma" Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Onko Tuusalla tai jollain muulla tietoa, että pystyykö tota YLE Puheen Mestis-iltaa kuuntelemaan jälkilähetyksenä netistä kun en itse pääse radion ääreen tuhoon aikaan?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös