La 29.12.2012 JYP-Akatemia- Jukurit

  • 2 614
  • 9
Tänään pitäisi kyllä kolme pistettä ottaa, ei tästä ottelusta oikein muuta voi odottaa.

Jukureiden kokoonpano tälle illalle:

Similä (Bernard)

Ahonen-Rukajärvi
Järvinen-Purolinna
Akkanen-Maalahti
Laamanen

Savolainen-Asplund-Nöyränen
Partanen-Rohtla-Laine
Hyvärinen-Memonen-Hietaharju
Otranen-Ojanen

Eiliseltä siis tuli jobinpostia Koiviston aivotärähdyksen mukana. Sen lisäksi sivussa on polveaan poteva Hakkarainen, joka huilasi eilenkin. Eikä Piitulaistakaan näy, vaikka piti tänäänkin vielä pelata jukuripaidassa.

Positiivista sitten on nimet Miika Otranen ja Elmeri Laamanen. Otraselle uran ensimmäinen mestispeli ja Laamaselle toinen.
Toivottavasti pojat saa tänään peliaikaa ja käyttävät sen hyväkseen iskemällä vaikka maalin tai pari ;)

Kyllä tänään vakaasti uskotaan vierasvoittoon, vaikka kolmella ketjulla joudutaan lähtemään. Veikataan nyt varovaisesti 1-4 ja jukurimaaleista vastaavat Laamanen, Otranen, Laine ja Memonen.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Eikä Piitulaistakaan näy, vaikka piti tänäänkin vielä pelata jukuripaidassa.

Jepe sai eilen aika kovan mailaniskun kasvoihin (ei jäähyä..), liekö siinä syy poissaoloon. Hienoa, että Otranen ja Laamanen saavat näytönpaikkaa. Ainut harmi, että se tulee muiden loukkaantumisten kautta. Jyväskylään on matkattava poikien otteita seuraamaan paikan päälle. Pari bussillista taitaa Mikkelistä matkaan käydä.
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Piitulainen on kutsuttu takaisin SaiPan kokoonpanoon paikkaamaan pelikieltoja ja flunssaisia.
 
Ja Akatemian kokoonpano:

Rajaniemi (Perhonen)

Lepine-Ikonen
Salonen-Jokinen
Kemiläinen-Pulli

Ruohomaa-Quirk-Roine
Pitkänen-Nättinen-Sammalmaa
Kostner-Myttynen-Stumpf
Nenonen-Halinen-Salmio

Ykköskenttä vaikuttaa kohtuu kovalta, mutta muuten aika tuntematonta porukkaa ainakin itselleni.
 

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP

#13 Mikael Ruohomaa #24 Cory Quirk #9 Miika Roine (A)
#38 Jason Lepine #17 Ossi Ikonen (C)

#27 Riku Pitkänen #14 Topi Nättinen #22 Joonas Sammalmaa
#33 Aleksi Salonen #3 Jaakko Jokinen

#23 Simon Kostner #36 Matias Myttynen #8 Daniel Štumpf
#20 Valtteri Kemiläinen #2 Juuso Pulli

#28 Markus Nenonen #37 Petteri Halinen #11 Mikko Salmio (A)

#1 Sami Rajaniemi (#34 Samu Perhonen)

Yllä siis JYP-Akatemian kokoonpano, eihän siinä mitään suuria ihmeitä ole. Ketjuja hiukan sotkettu ja näin, noh sen voi sentään mainita että Lepine pelaa taas pitkästä aikaa, toivottavasti saisi onnistumisia alle potentiaalia on.. JYPillä saattaa silti ehkä kärsivällisyys pikkuhiljaa loppua... Myös Köksän eli Quirkin onnistumiset olisi jee, enkä pahastuisi myöskään mikäli meidän selänne alkaisi pikkuhiljaan pelaamaankin (Štumpf)

Linkki vie youtubeen.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Akatemialle taas tärkeä voitto ja hyvä pisteputki sai jatkoa. Pari liigapeluria sai akatemia tähän otteluun vahvistukseksi, mutta onhan tuo peli kulkenut ilman apujakin sen verran vahvasti, että hyvältä näyttää.

Paikanpäältä olisi hyvä kuulla raportteja varsinkin näistä JYP:n ulkomaanvahvistuksista eli Lepine & Quirk. Quirk ainakin teki maalin.

Ainakin tilastojen mukaan melkoista tykitystä ollut kummalakin maalilla ja ainakaan ei ole ollut Jukureiden hallintaa, aloituksiakin hävinnyt kovalla prosentilla Jukurit.

Tässä vielä Linkki ottelun tulospalveluun kun ei mestiksen sivut ( taaskaan) toimi.
 

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
Quirk sekä Lepine pelasivat molemmat todella vahvan pelin, Quirk teki hyvin peliä ja liikkellään sai parikolme hyvää maalipaikkaakin joista sitten yhdestä teki maalin. Kyseessä oli läpiajo ja vaikka hetken vaikutti että Cory tuhlaa tilanteen niin lopulta se lirui längeistä(?) sisään.

Lepine pelasi myös erittäin vahvaa kiekollista peliä, eikä ollut omassa päässäkään vaikeuksissa, voitti kaksinkamppailut lähes järjestään. Yksi hyvä paikkaus Lepineltä oli, kun hävisi kaksinkamppailun ja näytti jo että Jukuripelaaja pääsee avoimista ovista maalipaikkaan, mutta niin vain Jason pienellä pyrähdyksellä ottaa miehen kiinni ja riistää kiekon takaisin.

Myttynen oli aika näkymätön, mutta teki kyllä yhden todella näyttävän suorituksen, Kostner laittoi tilanteesta kiekon sitten tyhjään maaliin. Hyökkäyspään aloitus JYP-Akatemialla, Myttynen voittaa sen itselleen suoraan eteenpäin tekee pienen vartaloharhautuksen ja maalivahti vissiin peittää etukulman ja luulee Myttysen vetävän, Matias syöttää kuitenkin poikittain takaviistoon Simonille jolla on tyhjä maali edessään ja laittaa kiekon nuottaan.

Itse kuitenkin ihailin eniten puolustajapari Kemiläinen - Pulli työtä, erittäin varmaa tekemistä puolustussuuntaan Pullin esimerkillä ja Kemiläinen sitten loisti hyökkäyssuuntaan. Kemiläisen maali oli sitä perus Valtteria, kova lämäri ja kiekko maaliin, olen tämän saman nähnyt niin monesti ennekin, junnuissa ja nykyään Akatemiassa. Lisäksi Kemiläinen syötti aivan maagisen pitkän syötön josta parin pompun kautta myönnettäköön tuli tuo Quirkin läpiajotilanne josta Cory teki maaliin. Syöttö meni, Pullille joka jakoi sen sitten lyhellä syötöllä Corylle ja nopeat jalat.

Štumpf näyttää oppineen joukkueen pelisysteemin ja sellaista palloilua ei enään ole havaittavissa, lapanenhan se on yhä kaksinkamppailutilanteissa, mutta muuten pelamaminen on mennyt eteenpäin. Hänelläkin oli yksi näyttävä yksilösuoritus, joku Akatemian pakki taisi heittää roikkukiekon jonka Jukurit pelaaja ottaa kädellä alas ja lapaan, Daniel spurttaa ja riistää kiekon suoraan lavasta ja on läpiajossa, harmi vain ettei viimeistely onnistunut, erittäin näyttävä suoritus, jossa nähtiin Danielin vahvuuksia. Štumpf pääsi myös muuten parikolme kertaa hyvään vetopaikkaan, mutta vedot osuivat järjestään maalivahdin päähän.

Ottelusta yleisesti jos jotain sanoo, niin Akatemian pelintaso oli mukavan korkea, hirveästi virheitä ei tullut. Pelinhallintakin oli ainakin omaan silmään JYP-Akatemialla, joka kyllä itseä yllätti, ennakkoon odotin vähän erilaista peliä. Jukurit sensijaan tekivät todella paljon virheitä, erityisesti omalla alueella ja keskialueella, joista Akatemia sai paljon paikkoja, mutta viimeistely ei ollut parasta. Toki neljä maalia Jukureita vastaan on jo hyvä suoritus, kuitenkin läpiajoja ja ylivoimahyökkäyksiä oli kotijoukkueella todella paljon.

Pelin nähneenä ei uskoisi, että Jukurit johtaa sarjaa tai vastavuoroisesti, että akatemia on noinkin alhaalla.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Hiphei ja terkkuja pelikieltopuolelta :D

Joo Jukureilta toinen uninen peri perättäin (tosin eilen kolmas erä sellainen ettei naapuri välillä tiennyt miten päin olla kun sinikeltainen hurrikaani pyöri todenteolla), eikä sinänsä edes yllätä. Jos vanhat merkit pitävät lainkaan paikkaansa, niin siellä on alkanut taas viimeistään tapsanpäivänä pleijjarikuntopiikin hankkimiseen tarkoitettu treenijakso. Vielä kun runkosarjan voitto on jo käytännössä plakkarissa, niin joukkueen fokus on siirtynyt täysin kevätkunnon maksimoimiseen.

Sama tilanne oli myös vuosi sitten, mutta silloin joukkueen peli ei palannut oikein missään vaiheessa enää uomiinsa harkkajakson päätyttyä. Saa nähdä miten tänä vuonna. Ainakin porukka on selkeästi parempi kokonaisuutena, niin luottoa piisaa reilusti enemmän kuin vuosi sitten. Antaa muiden tapella kieli vyön alla jämäpaikoista kun ite voidaan keskittyä jo pleijjareihin.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Eipä jäänyt Jyväskylän pelistä paljon jälkipolville kerrottavaa Jukureiden osalta. Akatemialle täysin ansaittu voitto, tosin liian pieni sellainen. Jos haluaa välttämättä etsiä onnistujia Jukureista, niin Iiro Memonen, Pentti Nöyränen ja Henry Hietaharju ansaitsevat maininnan. Muut voivat katsoa peiliin ja kysyä itseltään, mikä meni pieleen. Varsinkin puolustus oli ihan kujalla lähes koko pelin. Elmeri Laamaselle olisin antanut peliaikaa, varsinkin, kun korvattavia pakkeja oli jäällä ihan kiitettävästi.

No tämä vuosi on pelien osalta taputeltu. Eihän tuo ihan persiilleen mennyt, kun taulukkoa katsoo. Tämän iltaisia otteita ei enää tarvita yhtään.

edit. Mistähän nuo maalivahtien torjuntalukemat on kaivettu; Rajaniemi 38 ja Similä 48. Torjuntojen suhde voi olla oikein, mutta nuo määrät ei varmasti ole.
 
Viimeksi muokattu:

Gameson

Jäsen
Jalat taisivat jäädä eiliseen peliin ja ajatus samalla. Joukkuepelaaminen unohtui täysin ja homma meni liiaksi yksinyrittämiseksi. Varsinkin puolustajien liike loppui täysin ja luisteleminen näytti vaikealta ja ihmetytti todella paljon miksi Laamanen istui koko pelin vaihtoaitiossa. Olihan Jukureilla paikkoja ratkaista matsi, mutta vähän vaikeeta tehä maaleja jos et lauo suoraan syötöstä eikä kukaan oo maalivahin näkökentän eessä ja tehtiin jälleen vastustajan maalivahdista sankari. Similän poikittaisliike ei oo edelleenkään sillä tasolla mitä vaaditaan, että oot joukkueen ykkösmaalivahti.
Tähän loppuun voisi vielä lainata erästä suomalaista junnua:
Pelataan logolle, ei nimelle. -Olli Määttä
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös