La 27.10.2012 HPK - HIFK

  • 15 242
  • 36

Ralph

Jäsen
Jännittävänä lauantai-iltana Hämeenlinnassa vastakkain asettuvat Hämeenlinnan Pallokerho sekä Helsingin IFK. Ainakin kotijoukkueen osalta paljon odotettuun otteluun joukkueet lähtevät sijoilta seitsemän ja yhdeksän, HPK ensin mainittuna. Molemmilla on 17 ottelua pelattuna. Kerho on ennen tätä ottelua pelannut kahdeksan kotiottelua ja voittanut niistä viisi, kun IFK on kolme kahdeksasta vieraspelistään.

Loukkaantumistilanteessa HIFK antaa tasoitusta kotijoukkueelle. Nimittäin HPK:lta huilaa loukkaantumisen vuoksi ainoastaan Juuso Honka, joka ei muutenkaan mahtuisi pelaavaan kokoonpanoon. Vastaavasti vierailta puuttuu ulkomaalaiset Joel Perrault ja Kyle Klubertanz sekä Joni Töykkälä joka voi palata tähän peliin. Lisäksi Ville Peltonen huilaa vielä tämän ottelun pelikieltonsa vuoksi.

HPK kulkee juuri nyt kolmen ottelun voittoputkessa. Viimeisimmät viisi ottelua alkoivat kotivoitolla Bluesista. Seuraavaksi tuli maalirikkaasta ottelusta pataan kotona Pelicansilta, mutta sitten kaatui Jyväskylässä paikallinen joukkue. Kapteeni Ville Viitaluoma ratkaisi rankkarilla KalPaa vastaan ja nyt perjantaina kaatui Tappara Tampereella. HIFK sen sijaan on pelannut hyvin 4-1 painoitteesti. Ensin Kärpiltä pataan Oulussa 4-1. Sitten Kärpät voitti Helsingissä 4-5 voittomaalikilpailussa. Tämän jälkeen Raumalla IFK hävisi 4-1, voitti Pelicansin kotona 4-1 ja nyt perjantaina pataan kotona Padalta 4-1.

Kerhon kultaista kypärää kantaa ykkössentteri Ville Viitaluoma tehoin 5+8, joka löytyy pistepörssin sijalta 20. HIFK:n vastaava, eli tehosentteri Joakim Eriksson on pistepörssin sijalla 26. tehoin 6+6. Viitaluomaa Kerhon sisäisessä pörssissä seuraa velikullat Tuomas Santavuori ja Jesse Saarinen sekä nestoripakki Marko Tuulola. HIFK:lta Erikssonin kultaista kypärää jahtaavat Tyler Redenbach, Roope Talaja ja Ville Varakas.

HPK on saanut keskimäärin noin yhdeksän minuuttia jäähyja pelaamissaan kotiotteluissaan, joka on koko liigan pienin saldo. Vierailija sen sijaan on napannut pelaamissaan vieraspeleissä keskimäärin 11 jäähyminuuttia ja ovat tällä saldolla liigan toisiksi viimeisenä, eli nämä faktat puoltavat vähäjäähyistä ottelua. HPK:n kotiylivoimapeli on ollut ihan jees tasolla, nimittäin se on 17% varmuudella toimivaa. HIFK:n vastaava vierassaldo on heikko, alle 10%. Alivoimapelissä HPK on ollut hyvä kotonaan, saldo näyttää ihan kivaa 87%. IFK:n vierastilasto näyttää myös samaista 87%, eli ennakkoon voisi odottaa vähäistä jäähymäärää ja hyvää alivoimaa. Kerhon ykkössikailija, eli jäähykuningas on Ossi-Petteri Grönholm 29 jäähyminuutillaan. IFK:n Toni Söderholm on ottantu 18 jäähyminuuttia ja johtaa HIFK:n omaa tilastoa.

HPK:n ykkösmaalivahti Mikko Tolvanen on aloittanut 17 ottelusta peräti 14 ja aloittanee tässäkin pelissä. Kakkosmaalivahti Mika Järvinen pelasi juuri Tapparaa vastaan ja tämä oli hänelle kauden kolmas aloitettu ottelu. Tolvasen torjuntaprosentti näyttää 90,09% ja päästettyjen maalien keskiarvo on 2,55. Järvisellä vastaavat lukemat ovat 94,79% ja 1,43. Vierasjoukkueella on vieläkin yksipuolisempaa ollut pelaaminen, sillä Joni Ortio on aloittanut jo 15 ottelua, kun Mika Norja loput kaksi. Ortio pelasi juuri Ässiä vastaan, joten huilaisiko tänään? Ortiolle on tarttunut kiekkoja 91,63% varmuudella ja omiin on mennyt keskimäärin 2,35 per peli. Norjan torjuntaprosentti on 87,10% ja päästettyjen maalien keskiarvo tasan kolme. Maalilla aloittaa siis kotijoukkueelta luultavasti Mikko Tolvanen, vierailijan aloittavaa maalivahtia ei ole tiedossa, veikkaan Mika Norjaa.

Joukkueiden kokoonpanot julkaistaan myöhemmin ja niihin voi tulla muutoksia edellisiin peleihin verrattuna, sillä molemmilla alla peli perjantaina. Kotijoukkueelta voi Jaakko Turtiainen, Teemu Rautiainen ja Joni Tuominen nousta mukaan, vieraalta Joni Töykkälä ja esimerkiksi Toni Leinonen tai Niko Piiparinen. Laitan tähän nyt edellisten otteluiden kokoonpanot, päivitän ne oikeiksi kun oikeat kokoonpanot julkaistaan. Muiden ei siis tarvitse vaivautua.

HPK:

#76 Jere Sallinen - #39 Ville Viitaluoma - #16 Eric Fehr
#91 Tuomas Santavuori - #72 Arsi Piispanen - #85 Jesse Saarinen
#71 Marko Luomala - #37 Juha Kiilholma - #19 Tuomas Vänttinen
#43 Antti Aarnio - #7 Otto Paajanen - #28 Teemu Rautiainen

#34 Aleksi Laakso - #3 Dan Spang
#36 Marko Tuulola - #5 Juuso Vainio
#15 Ossi-Petteri Grönholm - #6 Johan Larsson

#60 Mika Järvinen
#33 Mikko Tolvanen

HIFK:

#39 Arttu Luttinen - #46 Thomas Nykopp - #81 Iiro Pakarinen
#11 Markus Granlund - #10 Joakim Eriksson - #19 Roope Talaja
#9 Kimmo Kuhat - #72 Siim Liivik - #29 Toni Leinonen
#42 Micke-Max Åsten - #40 Nico Friman

#26 Toni Söderholm - #3 Stephane Robidas
#8 Ville Varakas - #41 Ilari Melart
#47 Juuso Salmi - #27 Mikko Jokela

#30 Mika Norja
#31 Joni Ortio

Toisissa jengissä ennen pelanneita löytyy. Ville Viitaluoma on kokoonpanoon mahtuvista ainoa joka on pelannut joskus HIFK:ssa ja pelaa nyt Kerhossa. Vierailijan paidassa pelaavat Eero Somervuori ja Mikko Jokela muistetaan myös HPK:sta.

Taistelupareja:

Ville Viitaluoma vs. Joakim Eriksson
- Samanlaiset pelaajat, sentterit joista hyötyä molemmissa päissä. Kelpo aloittajia kumpikin, toki Eriksson parempi. Kumpainenkin on muuten kultakypärä joukkueessaan, vaikkeivat olleet viime ottelussa.

Johan Larsson vs. Stephane Robidas
- Kaksi rightin ulkomaalaista, jotka ovat vasta saapuneet joukkueisiinsa. Kumpikin puolustajia joiden vahvuus puolustuspäässä.

Eric Fehr vs. Roope Talaja
- Pakko oli Fehrkin tähän napata, Talaja tuli pariksi koska on myös laituri joka osaa tehdä maaleja ja rouhia. Fehr debytoi kotiyleisön edessä.

HPK:ta valmentaa Ari-Pekka Selin, ensimmäistä kauttaan. IFK:ta valmentaa Pasi Sormunen, ensimmäistä kauttaan. Väittäisin, että valmentajataisossa edge menee kotijoukkueelle.

Joukkueet kohtasivat jo aiemmin Helsingissä, jolloin kotijoukkue voitti 3-0. Tehopelaaja keskenäisissä peleissä on ollut Toni Söderholm, yllättäen HIFK:sta, tehoin 0+2.

No niin, nyt on Kerhon peleissä sellaista menoa että huhhuh. Hieno päästä paikanpäälle. Odotan kyllä Eric Fehriltä paljon, hienossa debyytista tuli saldo 1+1. Myöskin vaihteeksi osunut puolustaja Dan Spang ja uusi ruotsalaispakki Johan Larsson kiinnostavat paljon. Fehr voi kyllä päästä huikeisiin tehoihin, kun pääsee pelaamaan Ville Viitaluoman, tuon huikean sentterin, ketjukaverina. HIFK on ollut sen sijaan heikommassa tikissä ja joukkue on kyllä vahva. Joni Ortio voi torjua yksin pisteitä, eikä tuo hyökkäyskään ole kauhean heikko. Kiinnostavin nimi on Iiro Pakarinen, kova taistelija ja onnistui välierissä 2010 Hämeenlinnassa KalPan paidassa. Kuitenkin, Kerholta odotan siis nyt voittoa. Sellainen 3,4,5 - 1,2 tulosvetoon, vahva tunne on siis HPK:lle. Myöskin yleisöä tulee todella paljon Rinkelinmäelle, kiitos myös HIFK-faneille tästä. Uskallan veikata, että 5 000 tulisi täyteen, nyt kun voittokin alla ja ihmisiä kiinnostaa ostaa lippuja pelipäivänäkin.

Eli, kello 17:00 lauantaina 27.10.2012 pelataan Hämeenlinnan Rinkelinmäellä HPK - HIFK. Paikalle kannattaa tulla, jos lipun saa tai sen voi katsoa myös UrhoTotalilta.
 
Viimeksi muokattu:

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Ketjun avaus oli hyvä, mutta en jaksanut lukea. Liian vähän kuvei.

Syksyn päättävä matsi HIFK-joukkuetta vastaan ja täysi halli, kyllähän tää pitää nähdä ja kokea.

Fehr play!
 

Topnaattori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho ja Kulman Pojat
Alkaa oleen halli aika täynnä. Hajapaikkoja enään jäljellä.
Istumapaikoiltaan näin, mutta seisomapaikoilla varmasti paljon tilaa! Joten mikäs sen parempaa, kuin tulla G-kulmaan toivottamaan Eric tervetulleeksi ja kannustamaan Kerho voittoon!

"Hämeenlinnasta
Oranssi jengi on
Sitä aina kannustan
Oi Pallokerho-oo
"

Joko mennään?
 

Anthero

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Symp. Jukurit
Miten kutkuttava tilanne tämä onkaan ja miten hienoa olisi päästä paikan päälle katsastamaan peli. Joutuu kuitenkin tyytymään Estrellan tarjoamaan Urhon nettilähetykseen näin etäkannattajana. Pitäkäähän meteliä niin että kotikatsomoissakin kuuluu!
 

Harald73

Jäsen
Suosikkijoukkue
1897
Jossei sentään kakkoseen, mutta eilisen perseilyn jälkeen en enää odota mitään, paitsi turpaan ja huolella.

Uusi satsi viiniä haetaan kohta, sillä selvinpäin en katsele enää tätä paskaa. Jortiokaan ei meitä nöyryytykseltä pelasta. Suossa ollaan ja suossa eletään.

P.S. on melkein hellyyttävää, miten tosissaan ketjun aloittaja suhtautuu tähän matsiin, eipä taida tietää, kuinka sekaisin vastustajan hommat on? Otan vinettoa!
 

Topnaattori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho ja Kulman Pojat
HPK tänään:

Sallinen - Viitaluoma - Fehr
Santavuori - Piispanen - Saarinen
Luomala - Kiilholma - Vänttinen
Aarnio - Paajanen - Rautiainen

Laakso - Spang
Tuulola - Vainio
Grönholm - Larsson

Järvinen
(Tolvanen)

Järä yllättäen jatkaa maalissa, kuumaa toki kannattaa peluuttaa. Liekö Tolvasella jotain pientä vaivaa taustalla vai ihan vain pelillinen päätös? Ainoa muutos muuten on Leino katsomoon ja Rautiainen neloseen.

Kohta mennään, viimeisetkin ostamaan lippuja!
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Huhu kertoo, että Järä olisi syksyn mittaan haeskellut paikkaa jostain muualta peliajan puutteen takia. Kyseessä siis huhu, eikä mitään varmaa, mutta selittäisikö tämä Järvisen kasvaneen peliajan? Eikä hän huonosti ole pelannutkaan, että ymmärrän täysin tämän maalivahtivalinnan. Veikkaan, että vastaan luistelee näyttöhaluinen HIFK joka kuitenkin taipuu Kerholle 3-2 tai 4-2. Alkais jo, HIFK sytyttää aina!
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Ketjun avaus oli hyvä, mutta en jaksanut lukea. Liian vähän kuvei.

Tähän on pakko sanoa sama. En edes yrittänyt, koska oli yhtä sekavanoloinen kuin IFK:n peli. Toinen syy on toisaalta se, että eilisen jälkeen odotukset ovat koko lailla nollissa.

Jotenkin sitä toivoisi nollapelin viemisellä olevan jotain merkitystä tälle illalle, mutta se oli niin typerä tuurimaali. Olisi oikeastaan saanut jäädä tulematta.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Vaisusti karvaava trap, 5 pelaajaa kiekon alla ja Ortion torjunnat saattavat tuoda HIFK:lle pelistä 1-3 pistettä, mutta ei se HIFK:n isoa kuvaa muuta. Tietysti ymmärrän, että HPK:n näkökulma on toinen ja joukkue haluaa vain voittaa illan pelin ja viihdyttää kotikatsomoaan lauantai-pelissä.
 
Johan Larsson vs. Stephane Robidas
- Kaksi rightin ulkomaalaista, jotka ovat vasta saapuneet joukkueisiinsa. Kumpikin puolustajia joiden vahvuus puolustuspäässä.

Ei ainakaan Robidaksen tilastot anna viitteitä siitä, että olisi jotenkin vahvuudet puolustuspäässä. 5 ottelua, 0+1, 4min ja -6.
En sitten kertooko tuo tilasto enemmän Robidaksen asenteesta vai HIFK:n nykytilanteesta, mutta kohtuullisen surkeat tilastot on NHL-pakille, jonka vahvuudet nimenomaan pitäisi olla oman pään pelissä.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No niin, uusi annos otettu ja positiivisin mielin HPK:n kaatoon.

HIFK:n peli on illalla jo niin sekaisin, että kerhon ukot naureslee laitojen vieressä mahat kipeenää ja pissat housussa etteivät muista pelata juuri ollenkaan. Tätä jatkunee pari ekaa erää ja HIFK on siinä ajassa pystynyt rutistamaan yhden maalin. Kolmanteen erään kerho tulee siteet silmillä etteivät nää missä vastustaja heiluu miten sattuu, mutta heillä on pelitapa selkärangassa ja tekevät Ortion huippupelastuksista huolimmatta kolmisen maalia.

Soppa selvittää pelin jälkeen että pari erää oli homma hallussa mutta kolmannessa alkoi peliruuhkan tuoma väsymys painaa jalkoja ja liike loppui, mutta eteenpäin mennään koko ajan, paitsi sarjataulukossa, joka ei tässä vaiheessa kautta kerro vielä mitään. Kokonaiskuva ratkaisee.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Joko Hämeenlinnalaisten puntti tutajaa? Häh? Tässä illan valkoiset lampaat (muutama musta saattaa olla joukossa):

Luttinen-Nykopp-Pakarinen
Söderholm-Robidas

Granlund-Eriksson-Talaja
Varakas-Melart

Kuhta-Liivik-Leinonen
Salmi-Jokela

Åsten-Friman

Norja
(Ortio)
 
Viimeksi muokattu:

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Nico Friman on ilmeisesti se #40 HIFK:lla.

Onkohan osa pojistamme lähtenyt eilisen pelin jälkeen Helsingin yöhön ja ovat kylmettyneet aamuyön pakkasissa taksijonossa pelikyvyttömiksi. No, ei kai nyt sentään, ammattipelaajat...
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Aamulla sängystä noustessani olin kompastua rottiin, jotka jo hyvissä ajoin jättivät uppoavaa laivaa. Voisin melkein sanoa, että nyt ollaan tultu puolessatoista vuodessa lakipisteestä toiseen. Hämeenlinnaan matkaa tänään sm-liigan ylivoimaisesti heikoin joukkue.

Luvassa HPK:lle maalintekoharjoitus ja kun tiistaina JYP ottaa näytöstyyliin omansa, niin maajoukkuetauolla uusi valmentaja ajaa IFK:ssa sisään pelisysteeminsä aakkosia. Oikeen viihtyisää kiekkoiltaa, josta ennakkoasetelmissa tulee melkoinen oranssi Mardi Gras.

Tuossa vielä jatkoajan toimituksen näkemys nyky-HIFK:sta: HIFK ui syvissä vesissä - â€Miksi näytätte faneille persettä†- SM-LIIGA - 26.10.2012 - Kolumnit - Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hehheheh en tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa, mutta milloin viimeeksi HIFK on ollut niin sekaisen ettei se saa kasattua neljää hyökkäysketjua? Tai ehkä se oltais saatu kasattua, mutta ei haluttu. Tyler kärsii tänään jostain kumman syystä, vaikka on kyllä tehnyt kaikkensa joukkueen eteen, mutta eihän se hänen vikansa ole, että hän on HIFK:n ykkössentteri. Ihan asiallista, että joukkuetta yritetään herättää, mutta olisi nyt vaan sen Reden jättänyt ykköseen ja laittanut neloseen muotoon Åsten - Nykopp - Friman?

No, Soppa kaivaa itseään pois jatkuvasti valmentajapestistä tyhmillä siirroillaan. Pistin pitkävetoon varman rastin kotijoukkueelle.
 

Ralph

Jäsen
Pelottavan heikolta näyttää tuo HIFK:n kokoonpano, sillä nyt ihan hävettäisi hyvetä tuolle joukkueelle. Tuskin kuitenkaan on siitä vaaraa, että HPK lähtee surffailemaan sillä yleisöä on kuitenkin harvinaisen paljon tulossa hallille, että meteli tulee olemaan kovaa ja pelaajat saavat lisää tahtoa.
 

Sakkoliha

Jäsen
Tänään IFK tulee häviämään suurinumeroisesti ja kaiken järjen mukaan tämä jää Sormusen viimeiseksi otteluksi IFK:n päävalmentajana. Jo edellisessä kohtaamisessa HPK vei IFK:ta mielinmäärin ja vain Ortio pelasi voiton meille. Kokoonpanoa katsoessa miettii vain, kuinka suurilla numeroilla IFK häviää. Katsotaan missä vaiheessa sammuu televisio. Eilen katselu loppui 1.erän jälkeen.

Pitkäveto kohde HPK - HIFK (+1) tarjoaa HPK:n voitolle 3,05 kertoimen. Tuota täytyy painaa isolla. Hyvät tuotot sai jo eilen laittamalla Ässille yli kahden maalin voiton. Sekin taika on kadonnut, että IFK sattuisi juuri silloin voittamaan, kun pelaa vastaan.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Kyllähän nyt ennakkoasetelmat tätä ketjua lukiessa luulisi olevan selvät, mutta eivät ne ole.
Kerhon kannattajilla on kova luotto omiinsa ja HIFK:n kannattajat jopa vähän värittävät omiensa paskuutta ja muka uskovat suurinumeroiseen tappioon.
Taitaa siis IFK viedä tämän matsin.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Missä ovat Redenbach, Petrell ja Somervuori? Ei sillä, että kaipaisin (paitsi Lennua tietysti), kunhan vain ihmettelen. Aika paljon HIFK antaa Kerholle köyttä tänään. Eikä sitten mitään vuoristoratailmiötä Kerholta eilisen eleettömän varman voiton jälkeen, kiitos. Kuten joku jo totesi, olisi hiukan synti hävitä kotona täydehkön tuvan edessä tuolle nipulle.

Onkos tämä muuten niitä matseja, missä molemmat leirit toivovat Kerhon voittoa? Vai onko Sormusen lähtö jo selviö?
 

Ben_D

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chris Simon
Nöyryys on päivän sana. Ei kannata henkseleitä paukuttaa, vaikka kaverilta ukkoja jääkin kotiin. Kyllä siellä pelimiehiä piisaa. Jos asenne ei ole kunnossa niin tulee IFK:lle kyytiä, mutta veikkaan tasaista peliä.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Toivon ihan vilpittömästi HPK:lle suurinumeroista voittoa. Nyt tietenkin sitten menevät häviämään ja kärsimys jatkuu... Kuhta vois tehdä byyrin, muille epäonnistumisia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös