La 20.10.2012 TPS - Tappara

  • 8 650
  • 31

Setämies

Jäsen
Tehdään tällekkin jo ketju.

Lauantai-illan vääntö, jonka jälkeen Tappara lähtee perinteiselle risteilylle.

Jos TPS ei ota täyttä 3 pinnan pottia tästä pelistä niin ihme on tapahtunut. Itse odotan tylyä teurastusta ja vähintään 3-4 maalin voittoa Tepsille.

Tapparan puolelta terveydellisistä syistä pois ovat tod.näk. Kaksonen ja Lucenius. Kaijomaa ja Halme tuskin mahtuvat kokoonpanoon tässäkään ottelussa pelillisistä syistä.
 
Suosikkijoukkue
TPS, Vallin-Kivi
Palloseuran ero viimeiseen säälipoffi paikkaan on venynyt jo yhdeksään pisteeseen, ja nyt aivan pakko alkaa ottamaan niitä kolmen pisteen voittoja. Joukkueet eivät ole tällä kaudella kohdanneet vielä runkosarjassa, elo-syyskuun taitteessa nähtiin kaksi vähä maalista european trophy peliä joukkueiden välillä, joista molemmat voittivat vieraspelinsä.

TPS on tehnyt yhteensä 28 maalia, keskimäärin 2 häkkiä/ottelu. Willsie on tehnyt peräti 9 maalia, hänen jälkeen joukkueen sisäisessä maalipörssissä toisena tulevat Anttila ja Birner ovat tehneet vain 3 maalia ja neljäntenä pörssissä keikkuva Russell kahdella tehdyllä maalilla muodostavat nelikon jotka ovat ainoat vähintään kaksi maalia tehneet Tepsiläiset. Meidän viime kauden ykköstykkimme Vahalahti on tehnyt vasta yhden maalin, ja viime kaudella viidenneksi eniten maaleja tehnyt Hattunen ei ole vielä tehnyt yhtään maalia. Eli liikaa on Willsien harteilla tämä touhu.

Vieraiden maalipörssi kärjen osalta: Barkov(9maalia),Nieminen(7),Ahtola(4),Koskiranta(4),Haapala(3),Aalto(3).

Tepsin ylivoima on ollut huonointa koko liigassa, TPS tarvitsee reilut 13 minuuttia ylivoimaa tehdäkseen maalin, kun taas vierasjoukkue Tappara heiluttaa häkkiä reilun 7 minuutin pyörityksen jälkeen, minkä takia joukkue onkin liigan kolmanneksi tehokkain ylivoimajoukkue.

Alivoimatilastoissa vierasjoukkue Tappara on viimeisenä ja isäntäjoukkue TPS sijalla seitsemän. Palloseuran verkko on heilunut keskimäärin kahdeksan minuutin alivoiman jälkeen, vieraille on riittänyt reilut viisi minuuttia.

Eiköhän siinä ollut tarpeeksi ja joillekin liikaakin tilastoja yhteen peliin. Yksinkertaisesti: Lisää ratkaisijoita, minkä kautta myös lisää maaleja ja YV kuntoon, niin kolme pistettä jäävät Turkuun. Eiköhän Engren/Niittymäki sen perus 40 koppia kuitenki tänään ota ;)

Tänään paluun Tepsin takalinjoille tekee muuan Nummelinin Petu, joka toivottavasti tarkoittaa sitä että Seppäsen Timo ei pelaa tänään.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olisi nähtävästi pitänyt avata ketju aikaisemmin, siksi niin jäätävä avaus tällä kertaa, mutta menkööt. Kai tämän ennen aamua olisi joku Palloseuran kannattajakin avannut, ja juuri tänään ehkä olisi ollut melkoisen hieno ele antaa näin tapahtua, mutta anti olla, peli on nyt jokatapauksessa avattu.

Tänään paluun TPS-sotisopaan tekee Petteri Nummelin. Aivan jäätävä jääkiekkohetki kyllä. Yksi hienoimpia pelaajia kansallisesta näkökulmasta katsottuna, ja ehdottoman hienoa että halusi tulla auttamaan kasvattajaseuraansa vielä. Jos tänään ei pelkästään Nummelinin ansiosta joka jätkä taas kasva sen muutaman sentin ja yv-peli parane, niin jo on kumma.
TPS jatkaa eilen alkanutta taivaltaan Pajuojan komennossa, ja joitain ihan hyviä elementtejä oli eilen saatu touhuun mukaan. Silti edelleen esim. vastustajan karvatessa korkealta ollaan hukassa. Jokerienlaista karvaamista tuskin kuitenkaan nähdään, se oli jopa ylikorostettua eilen, joskin toimivaa. Välillä Seppäsen (miksiköhän?) niskassa oli jopa neljä (4!) pelaajaa TPS:n alueella. Joku osaavampi olisi useasti näistä tilanteista kääntänyt yv-hyökkäyksen, mutta Seppästimo se jatkoi tutulla tötöilylinjallaan muutenkin. Onneksi se taitaa istua katsomossa tänään. Lockelle soisi muuten jo välillä taas onnistumisia, pelasi eilen hyvän pelin, ja ansaitsisi saada nimensä jo tilastoihinkin kun niin poikkeuksellisen määrän paikkoja alustaa lähes joka ottelussaan (viime lauantain Lukko-matsi oli mieheltä tosin surkea).

Tappara on ehdottomasti kova vastustelija, kiintotähtiä löytyy esim. Barkovin muodossa. Ristolainen-Barkov on muuten aika mielenkiintoinen vääntöpari illalle. Ja löytyypä jengistään myös Tampereen oma Jarkko Ruutu eli Ville Nieminen, joka kyllä herättää tunteita aika laajalla maantieteellisellä säteellä. Itse en arvosta, mutta varmasti arvokas pelaaja omilleen.

Kuten jo mainittu, joukkueet nyhjäsivät niukat vierasvoitot ET:ssä, ja toivotaan että tuo trendi ei jatku enää tänään. Toivotaan myös selkeää parannusta tuomarien suoritukseen eiliseltä, toivottavasti ja todennäköisesti eri kaverit pillipiiparoimassa tänään.

Anyways, nyt sitten niitä kolmen pinnan voittoja, alkaen tänään. Nummelin, we love you.

Fiilistelymatskua sitä kaipaaville:
Nummelinin maali Ruotsia vastaan (MM-2004)
Nummelin Sveitsin liigassa 06-07

Aika jännää, että oikeasti hyviä videoita ei ole kukaan tehnyt. Pikkaraisestakin on komeampaa materiaalia Youtubessa.

Tuleeko matsiin paljon Tappara-kannattajia? Vissiin, jos kerran risteilylle ollaan lähdössä. Välkommen, toivottavasti hallissa on ääntä :)
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
TPS tänään

Vahalahti - Korpikoski - Willsie
Pikkarainen - Nummelin

Locke - Koskiranta - Anttila
Martinez - Russell

Birner - Laakso - Virtala
Vittasmäki - Ristolainen

Tuomainen - Tuominen - Hattunen

Niittymäki
(Engren)
 

Huapala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tappara samoilla kokoonpanoilla + hyvin pelannut Jyrkkiö katsomoon ja hazardi Kaijomaa tilalle -_- I dont even...

17 Ville Nieminen - 16 Aleksander Barkov - 25 Henrik Haapala
61 Chris Connolly - 85 Jussi Makkonen - 74 Antti Erkinjuntti
21 Jerry Ahtola - 40 Jarno Koskiranta - 38 Sami Venäläinen
81 Jukka Peltola - 28 Jarkko Malinen - 34 Olli Palola

18 Tuukka Mäntylä - 83 Teemu Aalto
6 Pekka Saravo - 9 Juha Leimu
56 Kalle Kaijomaa - 12 Markus Kankaanperä

58 Pekka Tuokkola
(77 Juha Metsola)
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
On kyllä uskomattoman hienoa nähdä TPS:n kokoonpanossa #3 Petteri Nummelin!!!! Tänään on juhlapäivä ja perinteisesti poffeissa käytetty paita kaivetaan esiin ja mutkaan hyvällä mielellä nauttimaan matsista! Verhot vittuun, tupa täyteen, kolme pistettä ja Petulle 1+2!!!
 

Elbowing

Jäsen
Suosikkijoukkue
TAPPARA
Lopputulos tänään 5-1 tai 5-0. Alkaa olemaan luotto taas tämänkin kauden Tapparaan mennyt. Varsinkin kun katsoo päivän kokoonpanoa, Jukka oli ilmeisesti tyytyväinen eiliseen junnaukseen, ja päätti jatkaa samoilla vitjoilla. Mainiota.

Barkovin vitjalta alkaa olemaan patteri tyhjä, ja muut kentät eivät pääse paikoille, tai jos pääsevät, kukaan ei osaa kiekkoa ainakaan maaliin asti toimittaa. Lisäksi Tapparan megapaska alivoimapeli takaa sen, että TPS tekee ainakin 3 maalia, mikäli Tappara saa 5-6 2 minuutin jäähyä.

Toiveena olisi, että Tappara tarjoaisi risteilylle lähtijöille mukavan starttifiiliksen reissuun, mutta en usko. Taitaa viulu soida ja hunaja valua tänään turussa.
 

eCiuj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
TPS tänään:
1. Vahalahti - Korpikoski - Willsie
2. Locke - Koskiranta - Anttila
3. Birner - Laakso - Virtala
4. Tuomainen - Tuominen - Hattunen

1. Pikkarainen - Nummelin
2. Martinez - Russell
3. Vittasmäki - Ristolainen

Niittymäki
(Engren)

Ihmeellistä tuo maalivahdin vaihto, kun Engren oli eilen täysin liekeissä. Mutta ei tarvitse huolehtia ainakaan etukäteen, kyllä Niittymäki on pätevä kassari.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Ihmeellistä tuo maalivahdin vaihto, kun Engren oli eilen täysin liekeissä. Mutta ei tarvitse huolehtia ainakaan etukäteen, kyllä Niittymäki on pätevä kassari.


Pajuoja haluaa nähdä molemmat veskarit tositoimissa. Lähteenä Upi!
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Tämä peli ratkeaa takuulla maalivahtipelaamiseen. TPS:n veskari vetää omalla tasollaan huippupelin ja Tapparan liigan surkein ykköstorjuja Tuokkola torjuu taas kaikki eteensä parhaalle sektorille ja muutama helpompi menee kaukaa.

Ei voi ymmärtää, miksei Metsola pelaa tänään. Eilen(kin) molemmat SaiPan maalit Tuokkolan helppojen irtokiekkojen seurauksena. Maalivahti vs maalivahti-asetelmassa Tappara on tällä kaudella menettänyt todella monta pistettä...
 

Setämies

Jäsen
Ei paljoo naurata toi Tapparan kokoonpano... Haluaako Rautakorpi antaa kavereille etumatkaa ja alkaa kiriä sitten jouluna, vai mikä helvetti siinä on. Ville Nieminen sanoi, että ottelut kaatuvat henk.koht. virheisiin.. noh miksi helvetisää sitten popcorn-osastolla on virheettömästi pelannut Jyrkkiö, samalla kun Kaijo ja Leimu saavat pelata? Kai se on otettava vähän jotain alle kun rupeaa peliä seuraamaan, koska muuten se ei tule onnistumaan.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Lippupalvelun sivuilta kun tsekkasi niin ei saanut verhokatsomoihin sieltä buukattua paikkoja. Toivottavasti tilanne elää tässä muutamassa tunnissa paljon... Paljoa kansaa toivon näin upeat ennakkoasetelmat omaavaan matsiin.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Alkaa tuntumaan siltä että tuollaisella kokoonpanolla TPS:n on vain aivan helvetin pakko alkaa voittamaan noita pelejä vaikka penkin takana seisoisi Pekka Virta. Materiaali alkaa olla parempi kuin miesmuistiin Turussa, Tepsiä tosin vaivaa joku kirous tälläkin kaudella. Aivan sama ketä hyppää askiin niin jengi häviää ja pettää aina.

Toivottavasti ei tänään. Nyt on se pakkovoiton paikka.

On järkyttävän mahtava juttu että Petteri Nummelin kiitää tänään Turkuhallin jäällä mutta ainakin minulle olisi vielä suurempi asia kolme pistettä tästä pelistä.
 
Viimeksi muokattu:

Bonsai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikon muut joukkueet
Lopputulos tänään 5-1 tai 5-0. Alkaa olemaan luotto taas tämänkin kauden Tapparaan mennyt. Varsinkin kun katsoo päivän kokoonpanoa, Jukka oli ilmeisesti tyytyväinen eiliseen junnaukseen, ja päätti jatkaa samoilla vitjoilla. Mainiota.

Barkovin vitjalta alkaa olemaan patteri tyhjä, ja muut kentät eivät pääse paikoille, tai jos pääsevät, kukaan ei osaa kiekkoa ainakaan maaliin asti toimittaa. Lisäksi Tapparan megapaska alivoimapeli takaa sen, että TPS tekee ainakin 3 maalia, mikäli Tappara saa 5-6 2 minuutin jäähyä.

Toiveena olisi, että Tappara tarjoaisi risteilylle lähtijöille mukavan starttifiiliksen reissuun, mutta en usko. Taitaa viulu soida ja hunaja valua tänään turussa.

Itse taas olen ihan varma, että kolmikosta Makkonen, Erkinjuntti tai Venäläinen innostuu esittelemään taitojaan vanhassa kotihallissaan...on niinkuin kotipeli näille herroille. Kutina kertoo, että Sami Venäläinen tekee tänään pari häkkiä ja ouraisee ikävästi entistä seuraansa. Sitä en sitten tiedäkään riittääkö nuo maalit voittoon asti.

Toivotaan hienoa peliä ja kunnon tunnelmaa halliin....Petulle sitten kunnon aplodit!!!
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Seppänen odotetusti katsomoon ja Locke ansaitusti kakkoseen laidalle. Juuri samat siirrot olisin minäkin tehnyt lisänä myös tuon Niittymäen avauspaikan.

Ensimmäistä kertaa moneen vuoteen Tepsin pakisto näyttää vähintään kelvolliselta.
 

Lasipolvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Hifk ja Leijonat
Lippupalvelun sivuilta kun tsekkasi niin ei saanut verhokatsomoihin sieltä buukattua paikkoja. Toivottavasti tilanne elää tässä muutamassa tunnissa paljon... Paljoa kansaa toivon näin upeat ennakkoasetelmat omaavaan matsiin.

Verhot pysyy. Ylipäätään todella paljon paikkoja muutenkin vapaana. Yläkatsomossakin lähinnä alimmat rivit vain täynnä ja alhaallakin ruhtinaallisesti tilaa. No ei anneta sen pilata fiilistä. Ehkä siellä on sitten taas hallin lippujonossa se perus 3 tunnin jonot.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Ensimmäistä kertaa moneen vuoteen Tepsin pakisto näyttää vähintään kelvolliselta.


Ihan vaan kieli poskessa ja hymyssä suin on ihan pakko kysyä.. Mikä olis sun mielestä hyvä pakisto Tepsille jos vähintään kelvollinen sisältää pari pakkia NHL:stä, Petun ja Talentti-Ristolaisen? Pilkunnussimista mutta kun odotus ja jännitys on kova, koitan saada jotain turhaa lätinää aikaiseksi.. Vajaa kolme tuntia vielä..
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Se on kyllä pomminvarma asia, että joku nelikosta Ahtola, Makkonen, Erkinjuntti ja Venäläinen tekee tänään maalin. Varsinkin nämä omat kasvatit Ahtola ja Makkonen ovat aina olleet vireessä Tepsiä vastaan. Junttikin taisi kerätä useamman pisteen viime kaudella TPS-peleissä. Onneksi Lucenius ei pelaa.

En olisi Tappara-fanina vielä maatani myymässä. TPS:n pelaajisto on täynnä alisuorittajia joilla on gorillaperhe niskassa roikkumassa. Niin kuin Masa sanoi, tämän kauden Tepsillä ei vain oikein mikään tunnu onnistuva, aivan sama kuka siellä hiihtelee. Viittä maalia TPS ei tee tässäkään ottelussa, hyvä jos ne maagiset kaksi saadaan tehtyä. Toivottavasti olen väärässä ja maalihanat aukeisivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella (tai ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen.)

Ensimmäistä kertaa näen Nummelinin livenä pelaamassa. Toivottavasti kansa löytäisi hallille niin saataisiin ainakin taottua rahaa näillä NHL-pelaajilla ja muilla lainoilla. Ainekset hyvään kiekkoiltaan on olemassa.
 

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
TPS:ltä Korpikoski sittenkin pois sairastumisen takia.

Lähde: @HCTPS twitter.com
 

Silencie

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
TPS saa ilmeisesti vielä vaihtaa vaikka Kulmalan tilalle? Vai koska tuo dl joukkueen nimeämisen suhteen on?

Jaa-a. Kulmala, Seinelä ja Siiki mm. pelasivat jo tänään A-junioreissa. Eli A-juniorit ovat poissa laskuista. Sopivan komediavärinän tähän toisi Timo Seppäsen lisääminen hyökkäykseen.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Mikäköhän sillä tänään on? Meni tikku alkulämmössä sormeen?

TPS saa ilmeisesti vielä vaihtaa vaikka Kulmalan tilalle? Vai koska tuo dl joukkueen nimeämisen suhteen on?

Korpikoski näytti eilen omaa osaamistaan etenkin ekassa erässä ja muutama komea/rohkea haasto nähtiin alivoimallakin. Tokassa erässä taisi puolikuntoisen kunto painaa joten siitä varmaan poissaolokin.

Eiköhän sopimuspelaajia saa vaihtaa alkuvihellykseen saakka. Muistelisin pari kautta taaksepöin Kolun hypänneen katsomosta askiin jonkun pakin loukkaannuttua alkulämmittelyssä.

Anteeksi typot, autossa matkalla Turkuun. Tänään sama draivi kuin ekassa erässä niin Jutilat jäävät ilman pisteitä!
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Mikäköhän sillä tänään on? Meni tikku alkulämmössä sormeen?

Älä ny viitti, se oli iso tikku ja osu tosi pahasti peukaloon.

Kyllähän se ois väkisin alettava voittamaan. Mutta kyllä kaikki tapahtumat mitä seuran ympärillä tapahtuu alkaa vähitellen vaan naurattamaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös