Ti 16.10.2012 Blues - JYP

  • 19 854
  • 84

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Peverley voisi lakata odottamasta NHL alkua ja aloittaa pelaamisen. Todella ankea haluton esitys

Sääliksi kävi Riksmania. Loistavia torjuntoja ja omat pakit antaa vastustajan hakata kiekko sisään niin kauan että menee

Summasummarum parempaan päin Jypin peli on menossa

Niin kyllähän miehestä paistaa läpi kaksi asiaa. On todella kova pelimies ja väläyttelee ajoittain. Toinen asia on että jos pelaisi Perrinin/Hubacekin asenteella,olisi liigan kovin pelaaja pl.Karlsson. Kyllähän miehestä näkyy että hieman säästelee ja kenties odottaa sitä lentoa rapakon taakse,se on myönnettävä.
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
2-0 kotikentällä sarjakärkeä vastaan 5000 tuhannen katsojan edessä. Silti odottelin koko ajan että milloin joukkue syttyy pelaamaan, milloin kotiyleisö syttyy kannustamaan. Vaisuksi jäi.

Kolmas erä olikin sitten ihan yhtä maalia ja Jypin kokoylivoima tuli kyllä hyvin selväksi. Jäätiin pahasti jalkoihin. Bluesin paras momentum tuli kavennusmaalin jälkeen, siinä se peli olisi pitänyt naulata, mutta ratkaisut olivat monta kertaa turhan monimutkaisia.

Yritin tsekkailla Rosan peliä ja ei tuosta kovin hyvää arvosanaa voi antaa. Näytti hitaalta ja heikolta, ja oli syypää Jypin ensimmäiseen osumaan. Kauhoi sentään aloituksia hyvällä prosentilla mutta muuten oli kyllä vaisu, kuten loputkin ketjusta. Annetaan toki herralle aikaa.

Alkuhurmos on laantunut ja lähiaikojen otteluohjelma on todella paha, näyttää siltä että kauden ensimmäinen heikko jakso on saapunut.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Tänään JYP esitti Espoossa mitä tarkoittaa JYP-henki. Se on sitä ettei joukkue luovuta missään tilanteessa. Ei ollut nimittäin ensimmäinen kerta tällä kaudella kun tuo joukkue nousee 2-0 tappioasemasta voittoon. Tänään se onnistui jopa normaalilla peliajalla.

Blues olisi silti todella kova vastus eikä se erinomainen yv-tehokkuus ole ollut tuurista kiinni. Sen verran hyvin se toimi, että liigan paras av-ryhmittymä otti kaksi maalia omiin. Tarkki hörppäsi ensimmäisen, mutta sen jälkeen kokosi hyvin itsensä. Paljon parjattu Koskinen pelasi ihan ok pelin. Ei tehnyt ainakaan meikäläisen silmiin suurempia hasardeja. Ossi Louhivaara ja Max Wärn vastasivat kritiikkiin tehottomuudesta. Peverley sen sijaan olisi voinut vetää aikaisemmin tyhjiin, niin olisi tullut tännekin hieman rahaa. Ei sen niin väliä kun JYP kuitenkin tänään ne tärkeät kolme pistettä kävi ryöväämässä.
 
Saatana että ollaan kovassa tuloskunnossa. Ensin alkuilta chillaillaan ja annetaan pupulle pari askelta eteen, siinä hissukseen lataillaan pyssyä ja katsotaan kun pupu alkaa hyytyä ja BANG! Blues hyytyi ihan totaalisesti ja JYP rullaili taas voittoon. Peverley; rikkaalla miehellä on varaa tuhlailla. NHL, you play, goals make sometimes maybe? Paikkoja oli ja kruununa ei osu tyhjään maaliin. Well Rich, you stay home ice tonight, train shots, more shots rich boy! Hyvin se pelaa mutta mietin että saisko se maalia vaikka pelais meillä koko kauden. Rich on saanut riivakseen saman JYP-kartanon kummituksen joka piinasi Hubaa viime vuonna. No, jos tämä tällä tavalla sujuu niin mikäs siinä. Hallitseva mestari säästelee eväitä kevään tosipeleihin, siltähän tuo pienen pieni ylimielisyys vaikuttaa alkupeli(e)n tiimoilta. Onkos tässä nyt takana se voittamisen kulttuuri - JYPin voittamisen kulttuuri kostuu runkosarjamenestyjän rutiinista ja raudanlujasta tahtotilasta, voitontahdosta. Sitkeintä lihaa mitä kyliltä löytyy. Tästä taas nöyränä rennosti eteenpäin.
 

Rici

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, D, Pönttövuoren Peikot
Niin kyllähän miehestä paistaa läpi kaksi asiaa. On todella kova pelimies ja väläyttelee ajoittain. Toinen asia on että jos pelaisi Perrinin/Hubacekin asenteella,olisi liigan kovin pelaaja pl.Karlsson. Kyllähän miehestä näkyy että hieman säästelee ja kenties odottaa sitä lentoa rapakon taakse,se on myönnettävä.

Tänään Peverleystä paistoi mieluumminkin läpi itseluottamuksen puute. Tässä on iso ero verrattuna Perriniin. Tämän päivän Perrin on mies, jonka itse luottamus on rautaisessa kunnossa ja kun taitoakin on, niin tulos on sen mukaista. En oikein usko, että kyse on mistään säästelemisestä tai asenteesta. Mieluumminkin siirtyminen vieraaseen maahan, uuteen pelikulttuuriin ja kuitenkin melkoisen kovaan liigaan ei ole ollutkaan niin helppoa.

Sipiläiseen kiinnitin taas huomiota. Todella vahvaa raastamista ja joka tilanteessa täysillä. Näitä täysillä painavia sipiläisiä löytyi tänään JYPistä taas useampia. Erityinen sipiläispalkinto voitaisiin antaa tänään(kin) Abidille, Hubacekille, Miika Lahdelle, Auvitulle, Louhivaaralle, Jääskeläiselle...
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Joku JYP-kannattajista jo mainitsikin Ramstedtista, itse olisin hyvinkin paljon samaa mieltä: ehdottomasti yksittäisistä pelaajista vaarallisimman oloinen pelaaja vastustajajoukkueessa. Mielestäni Blues hallitsi kahta ensimmäistä erää, ja pelasi hyvää kiekkoa. Ei sinänsä yllätä enää, että joukkue löytyy runkosarjan kakkospaikalta tällä hetkellä. Mielenkiintoisesti saivat JYPin keskialueen karvauksen auki heittämällä varsin riskejä poikkikentän syöttöjä omalta siniseltä hyökkäyssiniselle useamman kerran, joita JYP ei kyennyt katkaisemaan. Niistä tuli hyviä paikkoja useita, joskaan ei maaleja. Minä pidin kyllä Bluesin pelityylistä, mielestäni kovin joukkue, jota vastaan JYP on tällä kaudella pelannut.

JYP oli hiukan aneeminen kaksi ensimmäistä erää, ja Blues oli selvästi luisteluvoimaisempi nuo erät. Sen sijaan kolmannessa erässä nämä kääntyivät päälaelleen, ja JYP nosti karvaustaan sekä pelitempoa. Kuten Häppöläkin Urhon kommentaattorina totesi, oli hyvin kuvaavaa se, että JYPin tasoituksen jälkeen se ei lopettanut pelaamistaan eikä näyttänyt lainkaan tyytyväiseltä tasapelitilanteeseen. Mielestäni lopulta ansaittu voitto, lähinnä osoituksena siitä, kumpi lopulta pisteitä enemmän halusi - kolmannen erän esityksellään.

Sanottava on, että on tuo JYPa kyllä ihan käsittämätön joukkue. Ei siis siinä mielessä, että se olisi mitenkään ylivoimainen, vaan se vain kääntää näitä pelejä peräjälkeen voitoiksi. Tulee mieleen viime kevät, toivottavasti tämä nyt ei vain tule liian aikaisin ja peli myös kehittyisi kauden edetessä. Sillä peli ei edelleenkään kovin valmiilta näytä, ehjää 60-minuuttista täälläkin päässä haetaan, mutta jos näemmä 3 pojon voittoja näinkin saadaan - mikäs siinä.

Lisäksi: kuinkakohan monta peliä JYP on voittanut siten, että se ei ole tehnyt ensimmäistä maalia tai ei olisi ollut takaa-ajoasemassa?

No, kiitos JYP!
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kommentoidaan nyt jotain.

***** JYPin kolmas erä ja nyt näytti siltä, mitä pelitavallisestikin ollaan odoteltu koko kausi. Dominointia.

**** Bluesin, selkeästi alkukauden pahimman vastustajan, voittaminen heidän kotiluolassaan ja meidän historialla = yhtälö, johon en vaan tänään uskonut (jep taustalla melko vaisut pelilliset esitykset painoivat tässä myös)

*** Pelaajista Louhivaara sai ehkä apinansa jo selästään, mutta Peverleyllä ja Wärnillä niitä uskoakseni edelleen vielä riittää. Alan jo sääliä Richiä. Pakkiparikohan se oli, joka sanoi, että kyse on itseluottamuksen puutteesta asenneongelman sijaan. Idealistina ajattelen samoin.

** Välivaara on noussut kuopastaan. Samoin Tarkkia ei taas tarvitse pariin matsiin jännittää.

* JYPin ylivoima, jos loukkaantumisia ei tule, hioutunee tällä joukolla kauden aikana yhdeksi SM-liigahistorian parhaaksi tuloksellisesti. Tämä on ennuste.

Kiitos sympaattisille espoolaisille 3 pisteestä. Maistuu paremmalta kuin uskoinkaan.

Jupa
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
RD:n aikakaudella JYP ei kyllä kovin montaa kertaa tullut takaa tasoihin ja ohi. Avausmaali oli voitto menestykseen. Nyt tuo takaa ja ohi alkaa olemaan jo aika tavanomaista - seitsemäs kerta taisi olla tälle kaudelle. Hyvä olo tuollaisen kolmannen erän jälkeen. Joitakin huomioita:

- Louhivaara. Kaksi ekaa erää pyörittelin päätäni: "ei se miksikään muutu". Mutta kolmas erä oli Opalta maaginen. Peverleyltä ei tosiaan paras peli tänään. Jotain tuon ketjun peli kuitenkin vielä kaipaa, vaikka hyvän kolmannen erän pelasikin.
- Puolustuksesta en erityisesti kehuisi ketään. Välivaara kun on omassa päässä yksin kiekon kanssa ja vastustaja tulee karvaamaan, niin alkaa ihmeellisesti pelottamaan. Taas valtava määrä turhaa ja epävarmaa neppailua. Jos Koskinen pelasi jossakin kohden miehekkäästi ja välillä antoi hyviä avauksia, niin kyllä tuli niitä erikoisia sijoittumisia ynnä muita huolimattomuuksia. Auvitun nousut taas piristää, mutta peruspeli ei ollut parasta Auvitua. Hyvä mies kuitenkin. Viitaseen ja Malmivaaraan voi tällä hetkellä kyllä luottaa.
- Jaatisesta ei taida kuitenkaan tulla sitä snaipperia.
- En vieläkään tajua, mitä tuo JYPin kakkosylivoima yrittää. Palikat ihan sekaisin.
- Lahti oli jälleen kerran hemmetin hyvä. Aina jaksetaan kehua noita heittäytymisiä (ja kaatumisia), mutta kyllä Rami pelasi tänään hyökkäyssuuntaankin pirun hyvin. Ihmeen hyvä kolmikko tuo "Sipi-Rami-Monni". Myös Jäsä pelasi tänään oikein äijämäisen matsin.

Pisteitä tulee todella kovalla tahdilla ja jos ei muistissa olisi tuo kevät 2011, olisin jo varma mestaruudesta. Mutta hyvä mieli, anyway.
 
Viimeksi muokattu:

Kröni

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kieltämättä aika paljon JYP joutui mailaa käyttämään ensimmäisessä ja toisessä erässä mutta toisaalta kyllähän Bluesiltakin noita koiruuksia nähtiin. Esimerkiksi nyt kun vielä näki tuon ensimmäisen maalin niin kyllähän tuosta blokista olisi voinut jäähyn antaa, sitomista ja estämistä tuossa oli mukana.

Minustakin Peverley pelaa hieman puolivaloilla, ei vain pelaa tilanteita niin hyvällä asenteella kuin pitäisi. Silti erinomaista sentteröintiä ja hänen ketjunsahan pelin käänsi JYPille.
 

Mike Bossy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valtra & Massey Ferguson
Näkemistäni ottelusta tämä oli JYP:n kauden paras ottelu pelitavallisesti. Erikoistilannepelaaminen ei ollut sitä tasoa, jolla tähän asti ollaan niitä otteluita pääasiassa ratkaistu, mutta nyt 5 vs 5 peli oli se asia, jonka perusteella pidän tätä parhaana pelinä toistaiseksi.

Avaintekijänä tähän hyvään viisikkopelaamiseen oli nämä alueelleviennit, jotka olivat jo selvästi parempia kuin esimerkiksi jossain muutaman viikon takaisessa Ässät kotipelissä. Nyt sitä kiekkoa ei enää roiskittu samaan malliin lähes jatkuvalla syötöllä punaviivan jälkeen päätyyn, vaan pyrittiin tuomaan peliväline alueelle joko syöttelemällä, tai sitten kuljettamalla. Nämä johtivat suoraan pidempiin hyökkäyksiin ja myös parempiin maalipaikkoihin ja mikä parasta, se vain koheni mitä pidemmälle ottelu eteni. Parempi suuntaus selkeästi, eikä auta kun toivoa, että tästä ei mennä taas askelia taaksepäin.

Karvauspelaaminen oli toinen asia, millä JYP pystyi sekottamaan Bluesin viivelähtöjä joko niin, että riistoja saatiin suoraan hyökkäysalueella, tai sitten Blues joutui turvautumaan lähes puolenkentän syöttöihin (omalta P-pisteenkaarelta hyökkäyssiniselle), eikä se ole kiekkokontrollitaktiikassa se tarkoitus. Toki välillä tämä meni vähän yli ja taisi se yksi Bluesin 2 vs 1 -hyökkäys toisessa erässä aiheutua JYP:n liian optimistisesta kolmenmiehen karvaamisesta, mutta onneksi Kuuselan syöttö ei ihan kohille osunut.

Tällä kertaa näin. Positiivista ovat myös nämä kahden maalin takaa-ajoasemista voittoon nousut tällä kaudella.
 

Valametti

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tänään oli pitkästä aikaa kiva käydä Baronalla, josta on muodostunut vime vuosina eräänlainen JYP-kannattajan Gomorra.

Kauden makein voitto - joskin jokainen piste on tärkeä. JYPiltä löytyy sitä munaa, jolla näitä tiukkoja matseja ratkotaan. Blues kyllä näytti, miksi keikkuu sarjan kärjessä.

Peverley olisi saanut heittää apinansa helvettiin, mutta ei. Wärnistä alan pitämään peli peliltä enemmän.

Tästä on parempi jatkaa...
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tilastonikkareiden iloksi JYP päätti myös peluuttaa miehistöään niin, että vain kolme pelaajaa pelasi tässä matsissa yli 20 minuuttia.

Jos SM-liigan sivuilla julkaistu tilastopläjäys pitää paikkaansa, eniten JYPistä peliminuutteja kertyi hyökkääjä Petr Hubacekille 20.41 minuuttia.

Aika pienet nuo peliajat on koko kauden olleet, Näkyvä saanut eniten vastuuta 20:59 keskiarvolla, muut pakit sitten 18-20 minuutin keskiarvolla. Tässä juuri JYP:n vahvuus on. Kolme tasapainoista pakkiparia ja vaikka sielä olisi Ikosta ja Auvista mukana niin silti peluutus pysyy melko tasaisena. Monilla joukkueilla kärkipakkipari joutuu pelamaan jopa 30 minuuttia parhaimmillaan eikä tuommoinen pitkässä juoksussa voi olla näkymättä. Siinä sitten kolmosparin pakit jää vain jämäminuutit ja tuntuman hakeminen voi olla vaikeaa. JYP:ssä voi melkein kenet tahansa pistää milloin tahansa kentälle ja silti voi hyvää odottaa. Samoin hyökkääjistä niin aikaisempina kausina varsinkin Hytösen ketju sai paljon peliaikaa, nyt peliajat on melko tasaisesti jakaantunut joka ketjulle ja pelaajat ei niin maitohapoille joudu, varsinkin tuo tasainen peluutus peräkkäisinä pelipäivinä antaa etua. Pelaajilla riittää virtaa tappiotilanteessakin ja pystytään tekemään tämänpäivän kaltaisia nousuja.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Hyvä ja tasokas lätkämatsi mielestäni. JYP laseilla tyytyväisyyttä herättä herättää eritoten se, että kaikesta näkee, joukkueessa olevan valtavasti iskukykyä realisoitumatta, eikä tässä vaiheessa kautta toisin tarvii ollakkaan.

Moni on tuolla todennut Bluesin pelin kolmanteen loppuneen, mutta minä jaan kyllä Laatikaisen näkemyksen, että JYP lisäsi yhden vaihteen pökköä lisää ja Blues jäi telineisiin ja tämä oli tasoero tänään.

Avausmaalissa Peverley meni kyllä totaalisen halpaan, kun alistui blokkiin, josta ehkä änärissä olisi ilman muuta laitettu jäähylle mutta täällä liigassa olisi pitänyt rimpuilla ja heittäytyä pelivermeet ympyrän säteelle leviten, siinä syy, miksi tuo maali yleensä pääsi syntymään.

Riksman oli maalilla kyllä hyvä ja takasi sen, että peli pysyi tasaisena loppuun asti.

JYPissä oli tänään kyllä iso tukku onnistujia, mutta Sipiläinen saa multa krediitin, loistavassa tikissä tällä hetkellä.

Ykkönen heräili pelilliseti lupauksia antavasti, vaikka vielä hyökkäyspelin ajoitukset vahvasti vaiheessa onkin, tänään tuntuivat selvästi hakevan toisiaan ja hetkittäin kohdilleen menikin. Peverleyn tapa kääntää hyökkäykseen on tyypillistä änärityyliä, johon ainakaan vielä Louhivaara ja Wärn ei osaa lähteä mukaan ja päinvastoin, vaan paranee edetessään katsokaapa vaan.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Avausmaalissa Peverley meni kyllä totaalisen halpaan, kun alistui blokkiin, josta ehkä änärissä olisi ilman muuta laitettu jäähylle mutta täällä liigassa olisi pitänyt rimpuilla ja heittäytyä pelivermeet ympyrän säteelle leviten, siinä syy, miksi tuo maali yleensä pääsi syntymään.

Eikös toi ollut Hubacek joka siihen blokkiin jäi. Ja tosiaan hyvin pääsi sen jälkeen Blegin pelaaja kävelemään maalintekoon.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Eikös toi ollut Hubacek joka siihen blokkiin jäi. Ja tosiaan hyvin pääsi sen jälkeen Blegin pelaaja kävelemään maalintekoon.

Kahtoinko niin kierosilmäisesti? minusta se näytti Peverleyltä. Olipa nyt kuka tahansa, oli kohtalaisen härski kärkikarvaajan poisotto pelistä ja olen edelleen sitä mieltä, että rimpuilu, kaatuminen ja kamojen levittely ois tuonu boksia bluesille ja oikeutetusti.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Kahtoinko niin kierosilmäisesti? minusta se näytti Peverleyltä.

Hubacek oli kyseessä. Mutta kieltämättä siinä otettiin linja pois Hubalta, mutta sopivan huomaamattomasti, joten ei tuo nyt käsittämätön tuomarivirhe ollut. Noita tulee pelissä monia, nyt siitä vain sattui JYPin kannalta ikävästi tulemaan maali. Hyvä nousu joka tapauksessa Ramstedtilta.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Olipa nautittava matsi ollakseen Blues-JYP! Poissaolollaan loisti tuo Bluesin aiempi "soturikiekko" ts. järkyttävä puolustuspään sumppu, estäminen ja roikkuminen. Peli oli todella vauhdikas, paikkoja siunaantui molempiin päihin ennenkaikkea hyvän hyökkäyspelin johdosta. Blues sai tilanteensa suorista nopeista hyökkäyksistä, JYP oikea-aikaisen karvauksen jälkeen.

Paljon parjatut Louhivaara ja Peverleyhän sieltä nousivat ratkaisijoiksi, ja taisivatpa Välivaara ja Koskinenkin jäädä reippaasti plussalle. Huikeaa oli katsoa JYPin pelaamista kolmannessa erässä, sarjakakkonen oli kotihallissaan täysi vastaantulija. Vaikka pelasikin todella hyvin!

Ossin lisäksi voisi framelle nostaa JYPin kolmoskentän, joka piti kiekkoa hienosti ja väsytti pitkillä päätypyörityksillä Bluesin alakertaa. Auvity oli mukana taas todella hyvällä jalalla. JYP ei tehnyt virheitä, ei edes tuo vanha ja hidas osasto.

Peverleyn maalittomuus on jonkin sortin mysteeri, mutta siellä lienee se sama apina harteilla, mikä Perriniä piinasi viime kaudella. "Bang! Monkey is dead on the ice!" - kuten Perrin tokaisi aikanaan. Sitä hetkeä odotellessa.

Hubacek luultavasti juoksi bussin perässä Jyväskylään yöllä. Ihan vaan verrytelläkseen.

Urhon selostamossa oltiin hieman liikaa kotiinpäin kallellaan, mutta sen nyt ymmärtää, jos studiossa on Laatikainen ja Häppölä.

Tästä on hyvä jatkaa.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mutta kuten joku kirjoittaja tässä ketjussa aijemin mainitsi niin Jypin alivoima oli helvetin hyvää. Bluesilla oli vaikeuksia ylittää edes siniviivaa ylivoimalla kun jo Jypin pelaaja sai kiekon lavasta ja heitettyä päätyyn. Jypin ylivoimakin taasen oli aika maagista. Lähes jokaisella Jypin YV:llä tuli vaarallinen tilanne Bluesin päätyyn.

Alivoimahan on ollut yksi "tämän päivän JYPin" vahvuuksista jo pitkään. Eilen kuitenkin alivoima päästi kaksi maalia, vaikka jäähyjä oli "vain" kuusi.

Tähän(kin) peliin kyllä sopii hyvin mielikuva Valtran dieselin hitaasta lämpenemisestä. Kaksi erä oli vaikeaa vaikka pelaaminen etenkin ekassa erässä suht tasaista olikin. Kolmannessa erässä taas poljettiin Blues täysin aseettomaksi; aggressiivista kahden tai jopa kolmen miehen karvausta ja sieltähän ne tarvittavat maalit syntyi.

Lähes koko joukkuetta vois varmasti tämän(kin) pelin jälkeen ylistää, mutta täytyy nostaa esiin Lahden vitja, vaikka tehoitta jäikin. Hyvää suorittamista läpi pelin ja useampi hyvä myllykin nähtiin hyökkäysalueella. Etenkin Sipiläinen tuntuu olevan elämänsä kunnossa.
 

Seventeen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tarkoitin tuolla sitä että jos ja kun peli voitetaan niin se ratkeaa siihen että erikoistilanteissa ollaan vahvempia. Lähtökohtaisesti siis oletan että Blues vie 5-5 peliä hienokseltaan. Ja todennäköisempää on että voittaa koko pelin.

No menipäs pieleen tuo arvio. Yhtämonta alivoimamaalia päästettiin mitä vieraissa koko kaudella. Ja 5vs5 pelissä noin paljon edellä.

Komea nousu ja taas tarkalle mennyt voitto. Jyp pelannut 14 matsia, joista voittanut suoraan 10, näistä 5 yhden maalin voittoja. yhden kerran otettu reilusti patan KalPalta. Maaliero vaan +12, vaikka johdetaan reilusti sarjaa pisteiden perusteella. Eli lähes kaikki tiukat pelit käännetty voitoiksi, tai ainakin puristettu piste.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Kyllähän kahdella tai kolmella karvaava vastustaja pitäisi väsyttää hengiltä, repiä reikäjuustoksi ja latoa taululle kaksinumeroiset luvut. Siihen Blues ei pystynyt, KalPa ilmeisesti aiemmin kaudella pystyi hieman tuota horjuuttamaan. Ja olisihan Blues nyt voinut muutaman lisää kahteen ensimmäiseen erään latoakin, mutta... missään nimessä tämä ei ollut kauden parasta Bluesia, ei edes keskitasoa. Vielä kun kaikki Jypin maalit tuli oman pään virheistä Jypin aktiivisen karvauksen vuoksi... nuo kaikki tilanteet olisi ollut vältettävissä, samoin kuin koko "Jypin paine" kolmannessa erässä. Kuitenkin läpi pelin Jyp loi enemmän tekopaikkoja yliaggressiivisen karvauksen aiheuttamista kiekonriistoista kuin itse peliä rakentamalla.

Yllätyin suuresti Jypin pelissä kyllä siitä, että joukkuehan on oikeasti jopa karikatyyri pystysuunnan kiekkoa pelaavasta joukkueesta. Toteuttaa pelisysteemiä hyvin ja orjallisesti, mutta todella yksinkertaista ja suoraviivaista kiekkoa pelaamalla on yleensä oltu syksyn komeetta ja keväällä tähdenlento. Todella jännä nähdä, miten Jypin peli jaksaa kevääseen. Jyp ei siis missään nimessä pelannut huonosti, mutta yllätyin suuresti siitä, miten Jyp pelasi.

Outo peli, jossa oli todella kaksi täysin eri tavalla pelaavaa joukkuetta, tuli mieleen lähinnä Raumalla pelattu Lukko-Blues, jossa Lukko pelasi myös täysin pystysuunnan kiekkoa ja Blues ei ollut ihan terävimmillään, vaikka peli olisi hyvänä päivänä voitettu hämäläislukemin. Hyvä tästä Bluesin touhusta kyllä tulee, kunhan vaan tilannenopeuteen ja -kovuuteen saadaan se yksi vaihde lisää.
 

Nypsi

Jäsen
Yllätyin suuresti Jypin pelissä kyllä siitä, että joukkuehan on oikeasti jopa karikatyyri pystysuunnan kiekkoa pelaavasta joukkueesta. Toteuttaa pelisysteemiä hyvin ja orjallisesti, mutta todella yksinkertaista ja suoraviivaista kiekkoa pelaamalla on yleensä oltu syksyn komeetta ja keväällä tähdenlento. Todella jännä nähdä, miten Jypin peli jaksaa kevääseen. Jyp ei siis missään nimessä pelannut huonosti, mutta yllätyin suuresti siitä, miten Jyp pelasi.
Tämä on luultavasti joku hassuttelu sinulta, mutta jos ei, niin pakko kysyä, että oletko ruvennut seuraamaan SM-liigaa vasta tänä vuonna?
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Tämä on luultavasti joku hassuttelu sinulta, mutta jos ei, niin pakko kysyä, että oletko ruvennut seuraamaan SM-liigaa vasta tänä vuonna?

Joo, päivä oli syyskuun 27. Googlasin suuresti ihailemani Keiko-valaan nimellä, mutta tuli typo ja Google valisti minua kiekosta. Ja se vei mukanaan, tästä aukesi kokonaan uusi maailma.

Enpä nyt ole Jypiä seurannut sen kummemmin, kun elämään mahtuu Keiko-valaan fanittamisenkin lisäksi vielä muutama muu aikaa vievä harrastus. Mutta yllätyin oikeasti todella paljon itse nähdessäni sen, että Jyp pelaa noin yksinkertaista peliä, vaikka asiasta on joissain medioissa puhuttukin ääneen. Tuossa ei ole mitään elementtejä siitä pelistä, jota esimerkiksi Blues pelaa tällä hetkellä.

Siis oletan nyt, että ihmettelit sitä, että ihmettelin Jypin pelityyliä. Nyt se toimii tuloksellisesti - jännä nähdä, kuinka pitkälle se kantaa.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Siis oletan nyt, että ihmettelit sitä, että ihmettelin Jypin pelityyliä. Nyt se toimii tuloksellisesti - jännä nähdä, kuinka pitkälle se kantaa.

Niinno, viimeiseen neljään vuoteen kaksi mestaruutta, yksi pronssi, yksi semi-paikka ja kolme runkosarjan voittoa. Jännä nähdä, kuinka pitkälle se tänäkin vuonna kantaa.

Tokihan täksi kaudeksi pieniä muutoksia on tullut. Pelataan enemmän kiekollista, mutta kuitenkin pääpiirteittäin sama pelitapa on, vaikka pelaajat ovat vaihtuneet.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Niinno, viimeiseen neljään vuoteen kaksi mestaruutta, yksi pronssi, yksi semi-paikka ja kolme runkosarjan voittoa. Jännä nähdä, kuinka pitkälle se tänäkin vuonna kantaa.

Tokihan täksi kaudeksi pieniä muutoksia on tullut. Pelataan enemmän kiekollista, mutta kuitenkin pääpiirteittäin sama pelitapa on, vaikka pelaajat ovat vaihtuneet.

Aikaisempiin vuosiin verrattuna Jypin pelitapa mielestäni entistä yksinkertaisempi. Esimerkiksi Bluesin ja Jypin välieräsarjassa 2011 Jyp pelasi paljon monipuolisempaa kiekkoa - vaikka jäikin silloin Bluesin jalkoihin juuri sen vuoksi, että Blues kontrolloi kiekkoa ja Jyp juoksutti itsensä ulos pelistä, eikä saanut henkistä otetta kiekottomalla pelillä. Tällä hetkellä Jyp ei pelaa yhtään mitään muuta kuin nopeaa ylöspäin ja yliaggressiivista karvausta. Luulin oikeasti Lukkoa vastaan tällä kaudella pelatun pelin olleen Lukon puolesta pystysuunnan kiekkoa parhaimmillaan/pahimmillaan - tämä kyllä meni vielä seuraavaan potenssiin.

Enkä oikeasti muista, että Jyp tai kukaan muukaan olisi säännöllisesti kolmella pelaajalla antanut painetta päätyyn - tuosta pitäisi saada helpostikin tehtyä reikäjuustoa.

Ja en mä mitenkään kritisoinut Jypin peliä, vaikken itse valmentajana systeemiäni noin rakentaisi. Tylsäähän tämä kiekko olisi, jos kaikki pelaisi samalla sapluunalla. Hienosti joukkue tuota toteuttaa ja se tuo tulosta - tulosurheilussa taululla näkyy se olennainen.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Enkä oikeasti muista, että Jyp tai kukaan muukaan olisi säännöllisesti kolmella pelaajalla antanut painetta päätyyn - tuosta pitäisi saada helpostikin tehtyä reikäjuustoa.

Ja en mä mitenkään kritisoinut Jypin peliä, vaikken itse valmentajana systeemiäni noin rakentaisi. Tylsäähän tämä kiekko olisi, jos kaikki pelaisi samalla sapluunalla. Hienosti joukkue tuota toteuttaa ja se tuo tulosta - tulosurheilussa taululla näkyy se olennainen.
Tapauskohtaisesti JYP karvaa, vastustajan ja pelitilanteen mukaan. Perussysteemi on kahdella karvaaminen joista kärkikarvaaja painaa päätyyn asti, toinen jää siihen vastustajan siniviivan tuntumaan. Eilisessä tilanteessa JYP antoi rohkeasti painetta Bluesin pelaajiin ja se kantoi hedelmää. Bluesin pelaajat olivat käytännössä sormi suussa JYPin agressiivisen karvauksen takia ja siitä syystä paskoivat housuihinsa.

JYP on kyllä vuosia kehittänyt omaa pelisysteemiään ja nyt Ahon aikana JYP pystyy jopa muuttamaan sitä kesken pelin. Sitä ei Dufvan aikana tapahtunut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös