Liigan Horror Team

  • 267 332
  • 432

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Eero Somervuoren arvo nousee kohisten näillä markkinoilla. Tämän hetken ominaisuudet:

-luistelee joka matsissa 1.200 kilometriä ilman ainuttakaan kontaktitilannetta
-luistelee joka matsissa 1.200 kilometriä ilman ainuttakaan kunnon kosketusta kiekkoon
-jättää loppukättelynkin väliin, koska siinähän joutuu ottamaan kontaktin vastustajaan
-pystyy luistellessaan pitelemään jääkiekkomailaa niin, että oikea käsi on alempana luoden täten illuusion rightin miehestä
-nostaa kovaa palkkaa


Tiedän, ollut joskus hyvä, mutta just nyt täysin tyhjä arpa ja nyt on nyt.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders

Tulee ihan Eeron Jokeriajat mieleen! Sai pelata Janeckyn, Tikkasen ja kumppanien rinnalla, mutta useimmiten peli oli silti kontakteja välttelevää pörräystä.

Yliarvostettu pelaaja ollut aina omasta mielestäni, mutta ei nyt välttämättä sentään tähän ketjuun mene, koska tekee ne 15-20 maalia kaudessa hyvien ketjukaverien vierellä.

Asiaan, Jokerit horror team:

Steve Passmore
Hermann Göring.. eiku siis Karl Goehring
Mikko Strömberg

Nico Manelius - Terran Sandwith
Robert Kantor - Samuli Jalkanen
Darren Stolk - Kimmo Eronen
Dan Focht

Bates Battaglia - Jesse Niinimäki - Pierre Dagenais
Mika Arvaja - Mika Nieminen - Tommi Turunen
David Nemirovsky - Michael Nylander - Thomas Sjögren
Brett Harkins - Janne Hauhtonen - Quinn Hancock

Paljon jäi käyttökelpoista materiaalia uloskin. Nelosketjuksi tarkoituksella kolmen sentterin kuvotuskenttä.
 

DiamondDoll

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Jesse Joensuu
Tälle listalle kuuluu ehdottomasti Ässien timanttinen pakkipari Honkanen - Malkamäki. Virheet paikataan vielä isommilla virheillä, Honkanen ei pysty luistimilla ottamaan kiinni edes kilpikonnaa jonka takia jatkuvasti myöhässä ja jäähyllä ja sitten Malkamäki syöttelee niin hemmetim hienoja highlight reel syöttöjä että ne päätyvät ainoastaan vastustajan lapaan. Lisäksi taitaa pojilla olla kova kilpailu siitä kumpi pystyy homman sössimään taidokkaammin. Tällä hetkellä Honkanen johtaa mutta Malkamäki tulee kovaa vauhtia perässä. Jos sattuu niin että Ässät johtaa turvallisesti niin pistetään nämä pojat peliin ja avot, johto kustaan alle kolmen minuutin.
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
JYPistä löytyy myös takavuosilta aika jäätävää osaamista, tuli olevinaan ihan liigatason ukkoja ja piti olla nousevia kykyjä, mutta hirveetä paskaa jäi käteen.

MAALIVAHDIT:

Tommi Satosaari - Markus Hätinen

Veskareiden kohdalla löytyy mainio kollektiivi kaudelta 99-00. Jollain keinoin JYP sitkutteli taloudellisesti hengissä ja oli jopa saanut muutaman ihan hyvän pelaajankin riveihinsä, mutta lopulta pennit olivat loppu maalivahteja palkatessa. Päädyttiin oman kylän aika pienen potentiaalin poikiin ja lopulta kun nimet kävivät ilmi oli ensimmäinen ajatus, että seurassa ei edes yritetä menestyä.

PUOLUSTAJAT:

Angel Nikolov - Lauri Kinos

Ykköspariin on heittää heti kaksikko, joiden kohdalla odotukset eivät "ihan" osuneet kohdalleen. En väitä, että Nikolov olisi ollut ihan sysipaska, mutta hän tuli JYPiin Tsekin maajoukkuepelaajan statuksella ja oli änhisvarausta ja kaikkea. Todellisuudessa erittäin ailahtelevasti pelannut ja ajoittain niin laiskan oloinen turhake, että samalla rahalla olisi varmaan löytynyt parempaakin. Kinoksella oli takanaan pari kautta P-Amerikassa sekä ECHL:aa ja AHL:aa sekä muutama peli Tapparassa. Kaikkihan ajattelivat, että menee varmaan ihan täysin jossain kakkos-kolmosparin varmistavassa roolissa. No vitut, olisi mennyt ehkä kakkos-kolmosdivarissa siinä roolissa, mutta liigassa ihan uskomaton virhelinko. Käsistäänkin sitä luokkaa, että näinköhän sai edes luistimennauhoja solmittua itse?

Markku Paukkunen - Ville Hyrkäs

Paukkunen tuli TPS:sta kasvamaan korkoa, mutta taisi olla vähän huono tuotto. Ihmettelyä aiheutti ennen kaikkea se, että miten voi niin nuori mies olla samalla niin hidas. Samettiset kädet, kiekko säilyi ehjänä joka kosketuksella. Hyrkäs puolestaan kävi Jukureista pelaamassa ensin lainalla pari peliä, joissa olikin oikeasti hyvä. Tämähän luonnollisesti poiki seuraavalle kaudelle ihan oikean liigasopimuksen JYPin kanssa. Oli ihan vähän väärässä sarjassa. Luisteli ihan ok, mutta ei erottanut vasenta ja oikeaa. Liigaura taisi loppua kutakuinkin siihen kun pelasi yhden vaihdon oikeana pakkina. Harmi vaan, että kentällä ollut Jyri Marttinen oli samaan aikaan oikea pakki.

Tomi Källarsson - Jamie Mattie

Tässä on haettu selvästi varmistava pakki - kiekollinen pakki -asetelmaa ja epäonnistuttu täysin. Ensin mainittu tuli Bluesin jämäpakkina hätävaraksi kun Tommi Kovanen teki yllättävän poistuman JYPistä. Hidas ja erikoisuutena vastustajan polvisuojiin kohdistetut laukaukset viivasta, sikäli kun nyt sattui ehtimään vetopaikalle. Mattie puolestaan oli scouttauksen helmi. Piti olla kiekollinen ja hyvin liikkuva puolustaja. Oli varmasti USHL:aan, jossa oli tehnyt hyvät tehot pari kautta aiemmin. SM-liigassa sen sijaan oli vähän vaikeuksia, koska myös vastustajalla oli pelaajia, jotka olivat joskus käyneet luistimilla. Liigahistorian kapeimmat hartiat, onnistui jollain ihmeen ilveellä imaisemaat hartiasuojat itsensä sisään, koska eivät erottuneet miehen päältä mitenkään.

HYÖKKÄÄJÄT:

Lucas Lawson - Tomi Hirvonen - Veli-Pekka Nutikka

Nopeutta, raakaa lihasta ja kahden suunnan pelaamista? No ei. Nutikka nyt on luku sinänsä, tuli aikanaan KalPasta ota 3, maksa 2-kaupassa. Ei nyt varsinaisesti pettänyt, mutta ei ollut kyllä kovin kaksinenkaan. Hirvonen oli kanssa yksi näitä "noste"-pelaajia. Harmi vaan, että kyvyt olivat juuri siinä, mihin ne olivat Ilveksessä asettuneet. Hankittiin jostain käsittämättömästä syystä ykkössentteriksi, vaikka kolmosessa olisi ehkä mennyt. Laukaus kuin tytöillä, ei oikein osannut harhauttaa ja kaikin puolin keskinkertainen. Teki toki ihan hyvät pisteet Petr Tonin ja Tomas Chlubnan välissä, mutta oli enemmän jarru tuolle kaksikolle. Lawson menee surullisten scouttausten sarjaan. AHL:stä hyvin luisteleva laituri. Oli joo, mutta oli myös ehkä maailman pehmein. Ihan väärässä roolissa ja varmaan väärässä paikassakin.

Petri Kujala - Dean Grillo - Robert Nordberg

Näistä saisi aikaan ehkä liigan hitaimman kolmikon ikinä. Kujala oli hakanut divarissa kovia pisteitä ja oli huonoon JYPiin etukäteen ihan hyvä haku. Jälkikäteen olisi saanut jäädä palkkaamatta. Pelasi kaukalopallomailalla, liikkui kuin Jabba the Hut. Grillolla puolestaan oli kahden suunnan sopimus NHL:ään. Taas olisi pitänyt scoutata paremmin. Pelaajan iskä istui San Josen johtoportaassa ja poika ilmeisesti ui organisaation palkoille vähän sitä kautta. Sahasi lähinnä siniviivojen väliä, koska juuri kun sai itsensä käännettyä ja vauhtiin, pelin virtaus tuli vastaan toiseen suuntaan. Nordberg taas oli sellainen 15 maalin jamppa Elitserienistä. Näistähän on hyviä kokemuksia, joten mukaan vaan! Teki yhden maalin ja häipyi vähin äänin. Aivan jäässä koko kauden.

Marko Ek - P-C Drouin - Radoslav Kropac

Ekin hankinta oli jäätävä. Joku sai hemmetin hyvän vision, että (ilmeisesti henkilökemioista johtuen) johtuen Ari Haanpäälle ei edes tarjota jatkosopimusta, ja otetaan tilalle halvempi maalitykki Marko Ek! Tykitti yhden maalin ja jätti peräänsä kysymysmerkkejä, että miten noilla kyvyillä pystyi olemaan SaiPassa niin tehokas. Pari ulkkaria menevätkin sitten siihen kastiin, joilla olisi ollut kykyjä tehdä jotain, mutta asenne oli mitä oli. Drouin saatiin myytyä Virmaselle (hyvä bisnes!), Kropac sen sijaan lätki koko kauden eikä käsittääkseni kukaan ole sen jälkeen kaipaillut.

Timo Vertala - Stefan Örnskog - Justin Duberman

Vertalan kanssa usko loppui kun ei osunut maaliin mistään. No meni sitten Tapparaan ja alkoi osua. Tosin ei osunut urallaan kunnolla missään muussa seurassa, ja tämä jäi ikuiseksi mysteeriksi. Sai kuitenkin pelata ihan hyvien ketjukavereiden kanssa. Örnskog kärsi ilmeisesti aika pahoista loukkaantumisista ja hommattiin ykkössentteriksi, vaikka oli ihan selvä jarruketjun pelaaja. Väärässä roolissa väärään aikaan ja hillittömään palkkaan nähden ihan turha hankinta. Duberman taas oli huippu, tuli Pittsburghista ekan NHL-lakon aikaan. Niin huonokuntoinen, että jaksoi ehkä kaksi erää ja loppupäivä meni tajunnan rajamailla. Lopulta ura ei kestänyt montaakaan vuotta alasarjoissa ja alkoi pelaaja-agentiksi. Ehtinyt pelaajauransa jälkeen tekemään myyräntyötä JYPille edustamalla jo aiemmin mainittua Jamie Mattieta hänen siirtyessään Suomeen. Näillä näytöillä tuskin nykyisin kovin kovassa huudossa Keski-Suomen kiekkomafiassa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Yliarvostettu pelaaja ollut aina omasta mielestäni, mutta ei nyt välttämättä sentään tähän ketjuun mene, koska tekee ne 15-20 maalia kaudessa hyvien ketjukaverien vierellä.

Totta haastat, kyllä Eero sinänsä ihan pelimies on, mutta ei kyllä minkäänlaisen hypen arvoinen. Sen lisäksi olen aina inhonnut jannelaakkosia, joilla on taitoa, mutta ei munaa mennä ottamaan mustelmia.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Espoo Blues horror all-stars


Mike Lephart - Filip Turek - Miika Elomo
Tero Konttinen - Kimmo Pikkarainen
Neil Little

Mike Lephart - Synonyymi Espoossa paskalle hankinalle. Tuli aikoinaan kesken kauden Pelicansista Bluesiin. Se miten mies saatiin Espooseen aikoinaan myytyä on ihme ja muistus siitä että Lahtelaisiin ei kannata luottaa.

Filip Turek - Huonoin näkemäni jääkiekkolija. Iso, kankee, uskomattoman hidas, pehmee ja eikä osannut laukoa. Se miten mies on pystynyt elättämään itsensä jääkiekkoa pelaamalla on mulle mysteeri.

Miika Elomo - Oli aikoinaan jopa ykköskierroksen varaus, mutta nelosketjun täytemies Bluesissa. Ehkä sitä odotti M.Elomolta liikoja ton korkean varausvuoron takia, mutta maalinteko tilanteissa heilutteli veljensä tavoin yleensä sitä päätyverkkoa. Elomojen jälkeen ei hirveästi turkulaisia ole espoossa nähty...

Tero Konttinen - Heiveröinen hazardipakki ja oikeasti pelkäsin aina kun oli kentällä. Sääliksi kävi kun Konttinen oli kentällä kun kaikki sen tajus että Konttisella on väärä liiga menossa. Vaihdetiin aikoinaan hyvään pukukoppipelaajan Töykkälään ja tämä treidi oli varmasti Holtarin suurin moka Blues vuosinaan.

Kimmo Pikkarainen - Hieman kookkaampi hazardipakki. Pikkaraisella oli vielä kaiken pahan lisäksi aika rahakas soppari Blues aikoinaan kun oli pelannut unelma kauden juuri ennen Bluesiin siirtymistään. Ei yllätä että pelaa nykyään Italian 2 divaria.

Neil Little - On kiistatta Bluesin/K-Espoon historian huonoin ykkösveska. Onni onnitomuudessa oli kuitenkin se että hänen tilalle hankittiin sitten se Bluesin/K-Espoon historian paras ykkösveska.
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
Bates Battaglia - Jesse Niinimäki - Pierre Dagenais
Mika Arvaja - Mika Nieminen - Tommi Turunen
David Nemirovsky - Michael Nylander - Thomas Sjögren
Brett Harkins - Janne Hauhtonen - Quinn Hancock

Tätä ihmettelin aikoinaan ja ihmettelen hieman edelleen. Mikä Mika Niemisessä aikoinaan Jokereiden faneja niin suuresti vitutti? Joo tiedän, mies oli aika flegmaattinen, ehkä jopa hieman ylipainoinen ja syrjäytti vanhenevan Janeckyn, mutta joukkueen sisäisen pistepörssin voitto ja liigan pistepörssin 8. sija eivät olleet aivan surkea suoritus joukkueessa, jonka kokoaminen vetää suuruudenhulluudessaan vertoja Penan lock-out-kauden kokoonpanolle. Muistelen, että Nieminen oli kauden aikana jatkuvasti omien fanien hampaissa.
 

J.Rita

Jäsen
Mikä Mika Niemisessä aikoinaan Jokereiden faneja niin suuresti vitutti?

Oli vuoden 1997 kotikisoissa Suomen paras pelaaja yhdessä Hantta Virran kanssa. 1997-98 oli Jokereiden ensimmäinen Areenalla, eikä joukkueen pitänyt hävitä otteluakaan. Veikolla taisi lisäksi olla niihin aikoihin ainutlaatuinen miljoonaliksa.

Nieminen pelasi flegmaattisuudestaan huolimatta kohtuullisen, mutta odotuksiin nähden umpisurkean kauden. Samoin kävi Yves Racinen kohdalla vuosi myöhemmin. Tuntuu siltä että nykyään asetetaan odotukset huomattavasti realistisemmin.
 

Starstruck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässillä on ollut ihan käsittämättömiä puolustajia joukkueessaan. Tero "mcDonalds" Määttä, Petr Aston, Atte Pentikäinen, Jani Honkanen ja kirsikkana kakun päällä:

ANSSI TIERANTA
En tiedä kuinka vanhoja tässä sopii kaivella, mutta: Alex Weinrich & Antti Boman, never forget! Oikeasti huonoin pakkipari missään koskaan.

Harri Laurila oli Ässä-kausillaan melkoisen maaginen. Tehot tippuivat Tappara ja JYP-kausista puoleen. Kaikki (hyvin lukuisat) pystysyöttöyritykset sukkana pitkäksi ja puolustuspäässäkin aivan karmea.
 

Starstruck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ässät Horror Team 90-luvulta tähän päivään.

Hyökkäysketjut:

Tuomo Harjula-Dan O'Connell-Tuomas Huhtanen
Todellinen tehoketju.

Timo Salonen-Rauli Raitanen-Pasi Nielikäinen
Laiturit vähän liiankin kovia yrittämään, sentteri ei yritä mitään. Raitanen teki toki suht hyvät tehot Ässä-vuosinaan, mutta yleinen flegmaattisuus (tyylikeino?) ja etenkin se legendaarinen ulkojalkakaarrepotkuttelu eivät jätä vaihtoehtoa.

Teemu Normio-Erik Rasmussen-Jakub Sindel
Miksi? Toimistolle iso käsi näistä.

Kimmo Salminen-Timo Hakanen-Pekka Peltola
Pahimmat alisuorittajat. Hakasen potentiaalista tosin voi olla montaa mieltä, mutta kyllähän sitä oli ihan huippusentteriksi asti.

Pakkiparit:

Alex Weinrich-Antti Boman
Klassikko jo syntyessään.

Tero Määttä-Aki Heino
Jotenkin tulee sellainen fiilis, että tämä olisi pitänyt kokea.

Atte Pentikäinen-Iikka Törnvall
Hyvää hosumista.

Maalivahdit:

Jim Hrivnak
(Kai Tillanen)


Kun "James Hurden" tietää, että Tillanen on varalla, ei tarvitse yrittää lainkaan.

Bubbling under:

Harri Lönnberg
Tomi Pöllänen
Markku Tähtinen
Anssi Tieranta
Atte Valli
Tommi Rajamäki
Jani Honkanen
Vesa Salo
Harri Laurila
Kaj Kuusisto
Tuomo Kyhä
Pasi Räty
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Ilveksen ulkomaalaiskolonnasta vuosien saatossa saisi aikamoisen horror punk -yhtyeen!

Ehkä näistä parhaimpana kuitenkin on jäänyt mieleen Junior Lessard. Huhujen mukaan mies ei "selviytynyt" rutiininomaisesta kuntopyörätestistä!
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Hyvät naiset ja herrat… Tänä iltana – RAUMAN LUKKOOOO!

Maaliin:

Pasi Häkkinen
Tom Lawson
Markus Korhonen

Hieman erikoisella torjuntatyylillä pelaava ja siitä muun muassa lempinimen Hauki ansainnut Pasi Häkkinen saa aloittaa itseoikeutetusti. Alaskan jättiläinen Tom Lawson on oiva pari akrobaattiselle Häkkiselle. Iso mutta kankea Lawson luottaa oikeinsijoittumisen jaloon taitoon. Plussaa nopeista vastaantuloista. Karhu-Korhonen paikkaa, jos jommallekummalle tulee pipi.

Puolustajat:

Mitja Robar - Sergei Makarov
Mikael Tjällden - Markku Paukkunen
Denis Chervyakov - Mikko Purontakanen
Ville Piekkola

Ykkösparissa on kaikkea: taitoa, liikkuvuutta ja fyysisyyttä. Slovenian lahja Raumalle ja Sergei Makarov, jonka espoolaiset ujuttivat Äijänsuolle nimen turvin. Kakkospariin sitten Tjällden ja miinus-Markku. Paukkunen jatkoi Lukko-uransa jälkeen luontevasti Norjaan ja Ranskaan. Tjällden matkusti Italian kautta Isoon-Britanniaan. Luin joskus jostain, että Denis Chervyakovin liikettä verrattiin maapallon pyörimiseen. Se oli hauska juttu, harmi kun en muista miten se meni. Maalipyssy Purontakanen purkaa kiekkoja katsomoon Deniksen pakkiparina. Ville Piekkola on "seitsemäs pakki". Voi toki pelata luotettavasti myös sentterinä, kokemusta löytyy siitäkin.

Bubbling under:

Juha-Petteri Purolinna
Doug O'Brien
Petri Tähtisalo
Jiri Hunkes
Jan Platil
Arttu Käyhkö
Timo Ahmaoja

Hyökkäykseen:

Bogdan Savenko - Michal Hreus - Roman Oksiuta
Sami Salonen - Jason Cipolla - Jussi Kiuru
Aleksejs Sirokovs - Greg Jacina - Jimmy Provencher
Chris Collins - Michal Straka - Noah Clarke

Tuli vähän ulkomaalaispainotteiset ketjut, kumma juttu. En nyt jaksa enempää kun masennuin tämän työn tuloksena. No kyllähän noillakin jotain tulosta tulisi.
 
Suosikkijoukkue
Los Wengeles - Newcastle United - Ukraina
Ja sitten, Oulun Kärpät horror team:

Hannu Roos
Peter Åslin

Oleg Romanovs – Ossi-Petteri Grönholm
Juho Jokinen – Ville Piekkola
Teemu Aalto – Patrick Thompson

Zdenek Nedved – Jason Dawe – Lasse Jämsen
Sami Mettovaara – Ville-Matti Koponen – Alain Lemieux
Denis Shvidki – Toni Sihvonen – Oleg Yashin
Michal Vondrka – Jevgeni Davidov – Vitezslav Bilek

Matti Alatalo
Mikko Haapakoski
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Tähän ei ole paljon lisättävää, näyttöjä on tällä kaksikolla. Eräs parhaimmista on Masa Virmasen kysymys jokerivalmennukselle, kun hän päätti napata HIFK:ssa pelanneen Roman Vopatin: "Onkse pakki vai hyökkääjä?" (tositarina).
Samainen Virmanen havitteli muinoin Jyväskylästä Tomas Chlubnaa. Ei ollut kaupan, mutta tilalle tarjottiin Pavel Vostrakia. "No otetaan sitten sellainen Vostrak". Jäätävä kauppamies.
 

Focker

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Medveščak Zagreb, Alaska Aces
Pakkipari Dimitri Filimonov - Igor Malykhin. Maailman suurin kiekkoilija ja Kallaveden reimari. Toisen ohi menivät kaikki, ensimmäisen päähän meni kaikki. Taisi meinaan ratistakin kärähtää Filimonov.

Onko ollut Kuopiossa ikävä?


Ei ole ollut ikävä noita eikä mm. ---->

Kyle"Vaippa"Peto
Tobias"Paskin koskaan"Åblad
Derry"Wizard"Menard
Nikos"Olen Chrisin serkku"Tselios
 

gebardi

Jäsen
Samainen Virmanen havitteli muinoin Jyväskylästä Tomas Chlubnaa. Ei ollut kaupan, mutta tilalle tarjottiin Pavel Vostrakia. "No otetaan sitten sellainen Vostrak". Jäätävä kauppamies.

Vostrak teki aikoinaan hippoksen hienoimman maalin. Komean nousun päätteeksi b-pisteen kaarelta hirvittävä lämäri etuyläkulmaan ja hippos räjähti.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Vostrak teki aikoinaan hippoksen hienoimman maalin. Komean nousun päätteeksi b-pisteen kaarelta hirvittävä lämäri etuyläkulmaan ja hippos räjähti.
Tämän näki myös Virmanen (Tulosruudusta toki) ja seurauksena Vostrak siirtyi pienen viiveen jälkeen Jokereihin.
 

Rystylaukaus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Liverpool, idän sputnikit
Aivan jäätävä ketju!

Kiitos kaikille, ei meinaa nauru loppua ollenkaan. Huikeita jamppoja on liigajäillä sirklannut... Täytyy kaiketi jossakin välissä omastakin joukkueesta laatia lista, materiaalia tunnetusti tähän Jokereilta löytyy.

Yks mieleenpainuvimmista liigapuolustajista oli Ossi Lairi, omasta mielestä huikea suoritus oli tiputtaa oma joukkue liigasta kolmena vuonna peräkkäin! Muistaakseni toimi jopa kapteeninakin näissä joukkueissa
 
Kiitos kaikille, ei meinaa nauru loppua ollenkaan. Huikeita jamppoja on liigajäillä sirklannut... Täytyy kaiketi jossakin välissä omastakin joukkueesta laatia lista, materiaalia tunnetusti tähän Jokereilta löytyy.

Yks mieleenpainuvimmista liigapuolustajista oli Ossi Lairi, omasta mielestä huikea suoritus oli tiputtaa oma joukkue liigasta kolmena vuonna peräkkäin! Muistaakseni toimi jopa kapteeninakin näissä joukkueissa

Ei sentään kolmea kertaa peräkkäin, mutta yhteensä on ollut pudottamassa joukkuettaan neljästi liigasta divariin. Ja tietenkin putoamisen jälkeen on vaihtanut aina joukkuetta. Keväällä 1986 Lairi pelasi SaiPassa ja SaiPa putosi. Seuraavana kautena Lairi esiintyi Jokereissa, mutta keväällä Jokereiden pudottua, Lairi siirtyi takaisin divarissa pelaavaan SaiPaan. Seuraavana kautena Lairi kuitenkin oli nostamassa SaiPaa liigaan kunnes keväällä 1991 SaiPa putosi. Lairi siirtyi nousijajoukkue Jokipoikiin, joka kuitenkin seuraavan kauden päätteeksi putosi takaisin divariin, jolloin Lairi jätti Joensuun ja palasi takaisin SaiPaan. SaiPassa Lairi pelasi sitten vielä divaria pari kautta.
 

NuuskaHP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ei ole taidettu Pelicansin osalta mm. Arttu Käyhköä mainita. Huikea puolustaja joka kävi muutaman viirun tekemässä Lahdessa.
 

Ch4InS4w

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #49 Tuomas Pihlman
Tämän näki myös Virmanen (Tulosruudusta toki) ja seurauksena Vostrak siirtyi pienen viiveen jälkeen Jokereihin.

Kyseinen maali nähtiin jo kaudella 2001-02, joten ei nyt sentään ihan pienestä viiveestä ollut kyse.

Eräs Jesse Niinimäki muuten teki samaisessa matsissa uransa ensimmäisen liigamaalin.
 

Nebula

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Crosbyn Pingviinit ja Lindrosin Flyers
Tässä KalPasta horror teamiin kolme hyvää vahvistusta.

Teemu Virtala: Niin sysipaska ja heiveröinen pelaaja, että vitutus nousi välittömästi stratosfääriin asti, kun tämä pelaaja laitettiin askiin. Oli vielä hidas kuin mikä. Nimi aiheuttaa edelleen näppylöitä.

Timo Kuuluvainen: Monet arvostaa, minä en. Päämäärätöntä kouhotusta ympäri kenttää, eikä ollut mikään fyysinen pelote todellakaan, vaikka sellaisena jotkut ehkä pitivätkin.

Jermu Pisto: Sama tässä. Jotkut arvostaa, minä en. En muista Jermun parhaista vuosista juurikaan mitään, mutta viimeisimmillä pelikausilla ei jäänyt positiivisesti mieleen. Jotenkin jäykän oloinen pelaaja.
 

rama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Habs, FC Jazz-j, Newcastle United
Oma 2000-luvun HorrorÄssät:

Maalivahdit

Jim Hrivnak
Tommi Tervo
Tomas Duba

Maalivahtiosastolla Taika-Jim on itseoikeutettu ykkönen. Aika on (onneksi) pyyhinyt pahimmat traumat miehen suorituksista ja olivathan ne alakulmiin menneet vedot välillä todella pahoja... Tommi Tervon esitys kolmannessa erässä eräässä paikallisottelussa Raumalla oli niin mykistävä, että sillä hyökätään suoraan luukkuvahdiksi. Torjuikohan se viimeisessä erässä kertaakaan? Varamiehen paikalle hyppää Penan "Autosta on moottori rikki, joten ostan uudet pyyhkijänsulat"-hankinta Duba. Tuomas Suomisen lähes puolesta kentästä Turussa tekemä maali on myös hyvin muistissa.

Puolustajat

Aki Heino - Tero Konttinen
Tero Määttä - Peter Aston
Anssi Tieranta -Mikko Palomäki

Bubbling under: Jussi Heikkinen, Iikka Törnvall, Atte Valli, Atte Pentikäinen, Vladimir Ryzhkov, Jussi Ruohola

Puolustuksessa ykkösparin ollessa kentällä kentällä ei ole yhtään puolustajaa vaan joukkue pelaa viidellä hyökkääjällä. Heinosta on syöpynyt mieleeni kauden avauksessa miehen ensimmäisen vaihdon jälkeen vierustoverin suusta kuultu "vittu toi Heino on paska". Kakkosparissa luutii Tero "Hesburger" Määttä sekä kiekollisuutta tuova Floridan superlupaus Aston. Määttää luulin joksikin paikalle eksyneeksi jenkkifutaajaksi kun mies odotteli Isomäen ravintelissa joukkueen esittelytilaisuutta. Aston taas ei meinannu saada kiekkoa maalille asti ilmassa ja oli fyysisesti täydellinen lapanen. Pääsi kuitenkin kokeilemaan peräti 129 AHL-ottelua lyhyeksi jääneen Porin reissun jälkeen. Kolmosparissa on sitten kokoa ja... ei mitään muuta. Palomäellä kuulemma mukaan oli kova laukaus, harmi vain että mies oli niin hidas ettei ehtinyt sitä koskaan käyttää. Paitsi siinä yhdessä tryoutaikana pelaamassaan pelissä, jossa teki 2 maalia ja sai samantien sopimuksen parille seuraavallekin kaudelle. Anssi Tieranta on varmaan ihan ok Mestis-pelaaja, Liiga oli Analle vähän väärä taso.

Hyökkääjät

Sandy Moger - Gabriel Karlsson - Jan Lipiansky

Kolme floppia. Moger oli ylihintainen vanhus, joka saatiin sentään kesken kauden myytyä IFK:hon. Karlssonin piti olla myyntipuheiden mukaan yksi Ruotsin lupaavimmista junioreista, mutta hänestä saimme "nauttia" vain 17 pelin ajan. Lipiansky floppasi kerran jo 90-luvulla mutta hänet oli toki pakko ottaa vielä uudestaan mukaan floppaamaan toistamiseen.

John Lammers-Ville Hirvonen-Tommi Turunen

Lammersia oltiin kuulemma yritetty jo vuotta aikaisemmin, mutta silloin jouduttiin "tyytymään" B.J. Crombeeniin. En tiedä mitä Takko ja Ässät olivat Lammersissa nähneet sillä kaveri oli pelisilmätön ja puukätinen koohottaja. Tuli kesken kauden ja lähti vielä samalla kaudella kesken pois. Ville Hirvonen oli Pajuojan porilaisen pirullisuuden ilmentymiä. Hankittiin kakkosentteriksi mutta nelossentterin roolikin olisi ollut liikaa. Tommi Turunen hankinta kesken kauden tilanteessa, jossa joukkueella ei ollut enää mitään panosta kuuluu sarjaan "Mitä vittua?". Olisi senkin ylivoimapeliajan voinut antaa jollekin juniorille eikä roudarieläkeläiselle.

Tuomas Jalava - Kamil Piros - Aleksander Naurov

Kolmoskentän laiturien paikat on täytetty teemalla "Kännissä auton ajaminenkin on elämys". Jalava puhalsi oman työpaikkansa jo alkukaudella kun taas Dallas-"apu" Naurov saikutteli ensin puolisen kautta Ässien piikkiin ja lähti sitten ajamaan Helsingissä kännissä. Piros ei tietääkseni kännissä ainakaan Ässä-aikana ajellut, mutta miehen peli kyllä näytti välillä siltä, että jossain aineissa se pelasi. Yksi iso nimi Pentti Matikainen Collectioniin ulkomaalaishankintojen suhteen.

David Bararuk - Adam Miller - Aleksander Plyuschev

Neloskentässä ovat kaksi paskinta itse Ässien paidassa näkemääni hyökkääjää sekä Las Vegasin nopein luistelija. Bararuk ehti käydä jo Ilveksessä tryoutilla laihoin tuloksin mutta toki Ässien piti vielä kokeilla josko tällä kertaa lotossa osuisi. Plyuschev oli melkoiseksi mysteeriksi jääneen "Ufa-yhteistyön" satoa. Häipyi lopulta aika nopeasti vähin äänin pois. ECHL-tähdistöpelin nopein luistelija ei Porissa häikäissyt muuta kuin paskuudellaan.

Bubbling under: Marcus Kristoffersson, Roman Horak, Preston Callander, Teemu Normio, Paul Healey, Martin Bergeron, Janne Seva

Valmentajan kaikki varmaan arvaavat...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös