Kärppien harjoitusottelut kesällä 2012

  • 43 383
  • 73

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Kärppien sivujen mukaan harjoituskausi on tällainen:

Koodi:
Pe 10.8.  klo 18.30  KalPa - Kärpät, Kuopio          [B][COLOR="DarkRed"]2-1[/COLOR][/B] ja
Ma 13.8.  klo 18.30  Kärpät - Skellefteå, Oulu       [COLOR="Red"][B]1-3[/B][/COLOR]
Pe 17.8.  klo 19.00  Kärpät - Salzburg, ET, Kajaani  [COLOR="Red"][B]3-5[/B][/COLOR]
Su 19.8.  klo 17.00  Kärpät - Budejovice, ET, Raahe  [B][COLOR="Lime"]3-1[/COLOR][/B]
Ti 21.8.  klo 18.00  Luleå - Kärpät, ET, Luulaja     [B][COLOR="Red"]3-1[/COLOR][/B]
Pe 24.8.  klo 17.30  Plzen - Kärpät, ET, Plzen       [COLOR="DarkRed"][B]3-2[/B][/COLOR] ja
Su 26.8.  klo 17.00  Brno - Kärpät, ET, Brno         [B][COLOR="darkGreen"]2-3[/COLOR][/B] ja
To 30.8.  klo 18.30  Kärpät - Luleå, ET, Kemi        [COLOR="Red"][B]2-4[/B][/COLOR]
Ti  4.9.  klo 18.30  Kärpät - Hamburg, ET, Oulu      [B][COLOR="DarkRed"]4-5[/COLOR][/B] vl
La  8.9.  klo 16.30  Berlin - Kärpät, ET, Berliini   [COLOR="Red"][B]3-0[/B][/COLOR]

Viime kauden tapaan siis suurin osa kotipeleistä pelataan pikkupaikkakunnilla, mutta nyt on pari peliä Oulussakin. Liigakausi alkaa sitten torstaina 13.9., jolloin perinteiseen tapaan tulee vastaan SaiPa, tällä kertaa koti-Raksilassa.
 
Viimeksi muokattu:

Hurjis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ja edelleen voi vain todeta, että me Rovaniemen Kärppä-fanit kärsimme vieläkin parin RoKilaisen liigahaaveista. No ehkäpä pitäisi ennen suurempia huuteluita joku päivä jaksaa kysellä toimistolta lisätietoja siitä, miksi Lappi Areenalla ei pelata, mutta silti ärsyttää. En varmasti ole ainut, joka odottaa näkevänsä Kärpät vielä pitkästä aikaa täälläkin pelaamassa.

Mielenkiintoisia pelejä jälleen luvassa. Onhan tuo aika tiivis urakka pelejä, mutta varmaan kierrätetään jätkiä paljon ja nuoretkin pääsee pelaamaan kansainvälisiä pelejä. Mielestäni kuitenkin parempi näin, että pelataan kaikki pelit alta pois ennen liigan alkua, sillä osa joukkueistahan jatkaa pelejä vielä liigan aikanakin. Toivotaan ettei väsy paina liigaan lähdettäessä ja pahemmilta loukkaantumisilta vältytään.
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Nostetaanpas ketjua ylös, kun huomenna pääsee katsomaan Kärppien edesottamuksia Skellefteåta vastaan.

Salomäki ja Pokka ovat olleet nuorten mukana maajoukkueleirillä, joten oletan, etteivät he pelaa vielä. Vaan näkyisikö Salomäkeä muutenkaan, kun hän sai ilmeisesti jonkin tärskyn ja pelasi vain pari ottelua? Onkohan asiasta mitään tarkempaa tietoa tullut?
 

Päätykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vakavasti otettavat organisaatiot.
Ne, jotka on tänään menossa katsomaan tätä Skellefteåta vastaan pelattavaa harjoituspeliä, niin laittakaapa vähän tänne tietoo näistä uusista tulokkaisita (Kähkönen, Plihal ja Norman), jos nyt tänään kaikki kolme ovat pelaavaassa kokoonpanossa. Tietenkin kiinnostaa ihan muutenkin, miltä se peli siellä kentällä näin harjoituskauden alussa näyttää.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Yritin etsiä tietoa, mut jäi epäselväks paljon tonne Skellefteå-peliin maksaa liput? Vois ihan mielenkiinnon vuoksi käydä kattoon matsin.
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Yritin etsiä tietoa, mut jäi epäselväks paljon tonne Skellefteå-peliin maksaa liput? Vois ihan mielenkiinnon vuoksi käydä kattoon matsin.

Istumapaikat 14/12/10€, seisomapaikoille pääsee vitosella. Kausarin ostaessani sain tuohon viiden euron hintaan myös lipun syyskuiseen Hampuri-peliin, tai ilmeisesti olisi saanut ottaa myös jompaan kumpaan peliin kaksi lippua.

Varmaan kannattaa mennä jo vähän ennakkoon hallille, jos sieltä meinaa lipun ostaa. Ainakin takavuosina on yleensä ollut kilometrin jonot harjoituspeleihin...
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Laitetaas vaikka tänne, että tulihan se lippu perjantain Kajaanin matsiin hankittua. Pitäähän se kerran vuodessa käydä uusvanhan yhteistyöseuran kunto tarkistamassa!
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Tulipahan nähtyä Kärppien kauden avauskotimatsi ja lyhyesti sanottuna pettymys oli kotijoukkueen esitys. Ennen varsinaista "pelianalyysiä" pitää antaa risuja Kärpille organisaationa. Miten voi olla mahdollista, että lipunmyyntiä ei saada sujumaan treenipelissä(!), vaan ulkona on jonoa palolaitokselle asti ja monet menettivät jopa koko ensimmäisen erän pelistä, koska eivät saaneet lippua ostettua!? Jumalauta Junno, palkkaa nyt muutama lipputyttö sinne kopille myymään lippuja, että halukkaat pääsevät halliin sisälle. Niin ja se katsojamäärä oli muuten 2500 katsojaa... ja jonoa oli siis parisataa metriä... us-ko-ma-ton-ta.

Itse pelistä ei jäänyt kovinkaan paljoa positiivista kerrottavaa etenkään pelillisesti ajateltuna. Pelaamisessa olivat samat ongelmat, mitä viime kaudellakin. Eli siis: surkeat hyökkäyksiinlähdöt, heikko ylivoimapelaaminen, maalinteko ja maalineduspelaaminen. Joojoo, treenipeli ja silleen... fakta on kuitenkin se, että samat ongelmat ovat edelleen nähtävissä eikä Ara tunnu löytävän näihin perusasioihin lääkettä. Eihän kirvestä siis vielä kaivoon heitetä SM-liiga kauden suhteen, mutta itse kyllä petyin siihen, että Kärpät pelaa edelleen tietyillä pelin osa-alueilla heikosti. Kausi on toki vasta aivan alkutekijöissä eikä näistä saisi sen kummemmin vetää johtopäätöksiä, joten annetaan sen verran anteeksi Kärpille tässä vaiheessa kautta. Eihän minkään joukkueen pelaaminen ole tässä vaiheessa valmista, eikä pidäkään olla. Katsellaan nyt kymmenkunta liigamatsia ja tehdään sitten isommat johtopäätökset pelaamisen tasosta.

Jos nyt hieman vielä avaa illan matsia, niin ylivoimapeliä tarjottiin kotituomareiden avustuksella oikein urakalla, mutta ei saatu tehtyä yhtään yv-maalia. Kaksi kertaa jauhettiin viis-kolmostakin, mutta ei saada kiekkoa maaliin millään. Erityisesti lämmittää mieltä se, että Ilu Mikkola pelaa viivatykkinä 5-3-ylivoimassa. Eihän siellä toki suurta osaa pelaajistakaan napannut pelata ja kyllähän se näkyin tekemisessä tasakentällisin ja erikoistilanteissa samaten.

Eniten uusista pelaajista petti tänään Plihal, joka oli kyllä heikko. Luistelu ei liiku mihinkään eikä muutenkaan näyttänyt uutta ykkössentteriä nappaavan. Muutamaa pommia haki, mutta ei oikein osunut vastustajiin. Vahva vääntäjä Plihal kuitenkin on ja aloituksissakin näytti onnistuvan välillä. Ketjukaveri Huml oli myös vaisu, vaikka siellä tulikin muutamia väläytyksiä. Niiden vastapainoksi tuli sitten järkyttäviä kiekonmenetyksiä, joista vastustaja sai vaarallisia paikkoja. Norman ei kyllä vakuuttanut tässä ensimmäisessä näkemässäni pelissä lainkaan. Toki vasta yksi peli nähtynä, mutta paljon saa kaveri parantaa jatkossa ja tosipeleissä. Annetaan nyt kuitenkin aikaa sopeutumiseen ja jospa sieltä saadaan vielä laatupelaaja joukkueen avuksi. Kähkönen pelasi Viuhkolan vierellä ja kova on ex-bluesilaisen taisteluasenne jopa näissä harjoitusmatseissa. Kähkönenkin sai muutaman maukkaan maalipaikan maalinedustalta, mutta ei uponnut vielä. Liike näytti hieman raskaalta, mutta eivätköhän ne jalat sieltä vielä löydy.

Hyökkäyspään onnistuja oli mielestäni Junttila, joka pelasi hyökkääjistä parhaan pelin. Vahvaa luistelua, haastoa ja yritystä. Vieläkin voisi Julle haastaa pakkeja vahvemmin ja pyrkiä hankkimaan sitten jäähyjä ellei maalipaikoille pääse. Keränen oli myös onnistuja, lähinnä tehdyn maalin vuoksi. Viuhkolan pelaaminen pitää kyllä nostaa esille. Jumalauta, Piku taklasi todella monta kertaa ja näytti esimerkkiä joukkueelle. Luistelukin näytti suhteellisen hyvältä eikä Jari säästellyt itseään kyllä yhtään kamppailutilanteissa. Miinus tulee kuitenkin kiekonmenetyksestä ottelun lopussa ja vastustaja pääsi iskemään kolmannen tyhjiin.

Pakiston paras oli Ville Mäntymaa, joka pelaa isolla sydämellä. Iso pelaaja Kärpille tulevalla kaudella. Niemelä ja Eminger olivat myös positiivisia yllätyksiä näin ensimmäiseen treenipeliin. Niemelä on mennyt fyysisesti eteenpäin ja ainakin luistelu/fyysinen vääntövoima näytti paremmalta edelliskauteen verrattuna. Emingerin fiksu pelaaminen kiekon kanssa oli myös hyvä juttu. Perustekeminen hyvällä tasolla jo nyt ja saattaa olla, että hän tulee saamaan peliaikaa kaudellakin loukkaantumisten sattuessa vaivaamaan muuta pakistoa. Lehtonen, Mikkola ja Eklund eivät nyt mitään ihmeellistä esittäneet tänään. Lehtonen ja Eklund pyrkivät laukomaan paljon, mutta ilman tulosta. Maskipelaaminen ei tosin (vieläkään) ollut riittävän vahvaa, vaan vastustaja piti oman maalin edustansa puhtaana. Kähkönen siellä yritti huseerata, mutta ei oikein tullut apuja.

Noh, pelit jatkuvat ja parannusta toivotaan, jo seuraavassa pelissä! :)
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Ne, jotka on tänään menossa katsomaan tätä Skellefteåta vastaan pelattavaa harjoituspeliä, niin laittakaapa vähän tänne tietoo näistä uusista tulokkaisita (Kähkönen, Plihal ja Norman), jos nyt tänään kaikki kolme ovat pelaavaassa kokoonpanossa. Tietenkin kiinnostaa ihan muutenkin, miltä se peli siellä kentällä näin harjoituskauden alussa näyttää.

Kähköseltä aika perusvarmaa peliä. Sellaista köyhän miehen Pyörälää. Paljon saa parantaa ja varmasti parantaakin.

Plihalilta aika vaisu esitys, joskin kolmannessa tuli pari näppärää väläytystä. Humlin kanssa ei vielä natsannut ja ehkäpä juuri Humlin vähän sinnepäin meno tänään jarrutti tätä kenttää. Haatajalla oli toki pari melko avointa paikkaa.

Norman pörräsi ihan ok Komulaisen kanssa. Komulainen ei tosin kuuluisi enään minnekään neloseen.

Eniten maininnan arvoinen "uusista tulokkaista" oli Vladimir Eminger. Minuun teki vaikutuksen hänen erittäin kiekkovarma esitys. Ahtaissakin paikoissa hallittua kiekonhallintaa ja syötöt meni perille. Toivottavasti löytävät peliaikaa tälle omalle tsekkikasvatille.
 

Jotasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pelistä en viitsi kummempia kirjoitella, kun sellaista harkkahöntsää oli. Pelaajista kuitenkin jotain.

Plihal: Jalka liikkui epäilyistä huolimatta ainakin vielä aivan riittävään tahtiin ja yksi hieno yhden käden limutus nähtiin sekä pari hyvää syöttöä, muuten oli aika näkymätön/saamaton.

Kähkönen: Oli nopeampi kuin muistelin. Muutenkin hyvin positiivinen "yllätys". Pelaa tilanteet loppuun, tekee maskia maalin edessä, eikä kaihda fyysisempääkään peliä. Tuli sellainen olo, että tällaista pelaajaa joukkue juuri kaipasikin. Voisin kuvitella Kähkösen nousevan omien suosikkipelaajieni joukkoon hyvinkin nopeasti, ellei noussut jo...

Norman: Hieman vaisuhko esitys vielä omaan silmään. Sai toki syöttöpisteen ja pari kertaa polki jo ihan hyvään vauhtiin, mutta ei oikein vielä natsannut kummemmin.

Eminger: Tämän illan perusteella on ajanut Niemelän ja Lehdon edelle. Sulavaa luistelua ja hyvää kiekonkäsittelyä sekä helppoja syöttöjä. Osasi myös puolustaa, selvitti mm. tilanteen, jossa Skellefteån mies oli jo yksin nokikkain Karhusen kanssa.

Mikkola YV:ssä ärsyttää edelleen! Junttila ei ole ainakaan hidastunut viime kaudesta tai sitten vastustajat olivat vain kovin kankeita. Karhunen oli hyvä, ei voinut maaleille paljoa. Positiivisen kuvan omiin silmiin jätti myös Huovinen, jolta nähtiin ihan mukavan näköinen esitys. Viuhkolakin vaikutti taas ihan terveeltä ja häneltä on lupa odottaa hyvää kautta ja 40+ pistettä.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Viuhkolan pelaaminen pitää kyllä nostaa esille. Jumalauta, Piku taklasi todella monta kertaa ja näytti esimerkkiä joukkueelle. Luistelukin näytti suhteellisen hyvältä eikä Jari säästellyt itseään kyllä yhtään kamppailutilanteissa.

Minustakin Viuhkolan pelaamisen voi nostaa esille, mutta hieman negatiivisemmalla sävytyksellä. Olen yllämainitun kuvauksen kannalla siinä mielessä, että nimenomaan sellaiselta kolmosketjun rouhijasentterin peliltä se Pikun tekeminen näytti. Entiset vahvuudet - kiekon suvereeni hallinta, napakat ja oivaltavat syötöt ja ketjun pelin rytmittäminen - loistivat (vieläkin) poissaolollaan. Oikeastaan ainoa väläytys nähtiin ihan pelin loppuhetkillä kun Viuhkola taikoi kiekon toimistosta maalin eteen, mutta muuten maestron kiekollinen peli oli surullista katsottavaa. Eipä silti, eivät siellä muutkaan ns. kovat nimet säväyttäneet, mutta potentiaali oli sentään nähtävissä. Illan kauneimmasta yksilösuorituksesta vastasi Plihal ihmeellisellä yhden käden haastollaan.

Pakistosta minusta Eklund oli aivan suvereeni ykkönen, Mäntymaalta varmaa peruspeliä ja Mikkola ja Lehtonen puolestaan olivat aika pihalla. Eminger yllätti minutkin positiivisesti, melkoisen kypsiä otteita mies esitti!

Melkoista höntsyähän tuo peli oli, kolmannessa erässä oli varmaan n. 75% kaikista maalipaikoista, joissa vierailija oli vähän tehokkaampi. Kaikesta huomaa, että kauden alkuun on vielä vähän aikaa.
 

Teroin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaukokiikarin lopputili
Kyllä tässä Eminger oli isoin positiivinen yllättäjä. Toki myös Junttila, mutta Jullelta on jo lupa odottaakin jotain. Karhuselta myös hyvä peli. Donskoi aivan hukassa.

Ei kai Plihal oikeasti noin hidas ole?
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Mikkola ja Lehtonen puolestaan olivat aika pihalla.

Kai tämä on sitä kuuluisaa "jännää", miten pelit voidaan nähdä niin erillä tavalla.

Lehtosen varmaa ja eleetöntä peliä havaitsin jopa ihailevani. Pari mukavaa lämäriäkin sai aikaiseksi. Ok, se Skellefteån voittomaali meni kyllä lelun piikkiin, mutta annettakoon anteeksi tässä vaiheessa kautta.

Aika voimakkaasti sanottu myös Mikkolasta, joka pelasi ihan peruspeliä mitänyt pari huonoa/hätäistä ratkaisua ehkä sieltä näky, mutta että pihalla.. nojaa. Tietysti jos tykkää viljellä voimakkaampia ilmaisuja, mitä oikeasti tarkoittaa.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Tietysti jos tykkää viljellä voimakkaampia ilmaisuja, mitä oikeasti tarkoittaa.

No "pihalla" on tietysti liioittelua, mutta kun Mikkola näytti selviävän paineen alla huonommin kuin "ei-vielä-liigapelaaja"-Eminger, niin eipä tuosta paljon kehuttavaakaan käteen jäänyt. Osa negatiivisesta kuvasta selittyy tietenkin silläkin, että joukkueen kapteeni saa edelleen liian paljon vastuuta.

Lehtonen taas oli mielestäni laiska, pari toivotaan toivotaan-syöttöä viivaa pitkin, kenties aika kelvollistakin puolustamista, mutta hyökkäyspäähän ei mitään. Ainakin toivoisin näkeväni Lelulta vähän parempaa tekemistä sitten kun tosipelit alkavat.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
No "pihalla" on tietysti liioittelua, mutta kun Mikkola näytti selviävän paineen alla huonommin kuin "ei-vielä-liigapelaaja"-Eminger, niin eipä tuosta paljon kehuttavaakaan käteen jäänyt.

No tämä Eminger oli muutenkin Kärppien parhaita tänään. Minun tekisi mieli sanoa, että paras. Lievennetään sen verran, että Eminger oli tänään odotuksiin nähden paras Kärppä. Eihän se Karhunenkaan yhtään virhettä tehnyt ja otti muutaman makean torjunnankin. Eklundia ovat monet kehuneet, mutta itse en vielä ylly, koska laukaukset olivat suorastaan junioritasoa tänään. Eminger olisi ollut mukava nähdä YV:llä niin olisi saanut tarkempaa kuvaa kaverista. Kyllähän hänet esim. juuri Mikkolan paikalle olisi voinut pari kertaa heittää.

Toisaalta hiukan masentavaahan näistä on vielä jauhaa, kun ei tällä pelillä ole mitään merkitystä tasan kuukauden päästä, kun Saipa tulee liiga-avauksessa vieraaksi. Eminger on junnuissa ja Backlund maalissa, jos nyt viitataan, vaikka tämän pelin onnistujiin.
 
Näistä peleistä voi ottaa irti kaksi asiaa: pelaajien otteet ja kokonaiskuvan palaset.

Ensin pelaajien otteet. Positiiviset ja negatiiviset sopivasti erikseen:

+ Eminger. Kaikista hienointa nuoren tsekkipuolustajan pelissä oli kiekollinen varmuus. Antoi hyviä syöttöjä, rauhoitti peliä kun piti rauhoittaa ja antoi hyviä purkuja tilanteen vaatiessa. Pelasi hyvin Ohtamaan vierellä puolustusalueella ja sai siellä myös puhtaat paperit. Hyvin potentiaalinen tapaus tulevaa kautta ajatellen. Mestiksessä iso rooli olisi plussaa, jos liigan puolella loukkaantumisia ei pahemmin tule vastaan. Eminger oli Kuopiossa hyvä, Oulussa hyvä ja toivottavasti saa myös viikonloppuna roolia Kajaanin ja Raahen peleissä. Niiden jälkeen saa jo kohtuullisen kokonaiskuvan tämän hetken tasosta.

+ Kähkönen. Oli vähän pihalla kuvioista ja luistin liikkui varsinkin alussa kehnosti, mutta uskalsi lähes ainoana Kärppänä mennä tosissaan maalille ja sai siellä aikaan jotain. Paremmalla viimeistelyllä ja tuurilla olisi napauttanut 1-2 maalia, niiden aika tulee vielä. Jo tässä vaiheessa mielenkiintoinen lisä Kärppien palapeliin, sillä tuollaisia todellisia maalinedustan pelaajia ei ole hetkeen täällä nähty.

+ Junttila. Aloitti hieman varovasti, mutta pelin edetessä uskalsi haastaa ja suojasi kiekkoa erittäin hyvin. Loi muutamia vaarallisia tilanteita ja käytti hurjaa vauhtiansa hyödyksi. Hyvässä ketjussa iskee varmasti sen 15 maalia ja toivottavasti pääsee eteenpäin myös ylivoimapelaamisen osalta. Jos vain saa siellä jossain vaiheessa roolia.

+ Eklund. Joo, laukauksissa oli parantamisen varaa, mutta edelleen puhutaan väläytyksistä. Positiivista on se, että Eklundille haettiin selvästi enemmän vetopaikkoja ja pääsi ottamaan isoa roolia ylivoimalla. Kutien täytyy olla jatkossa parempia, se on varma, mutta rutkasti potentiaalia hyökkäyspäässä on tarjolla. Omalla alueella liike oli jälleen erittäin sutjakasta ja pelin avaaminen oli hyvällä tasolla.

+ Karhunen. Varma, sopivan aggressiivinen ja venyi muutamaan erittäin tärkeään koppiin. Maaleille ei paljoa voinut mitään, Kärpiltä pahoja virheitä niitä edeltäneissä tilanteissa. Oikein hyvällä tasolla tällä hetkellä, 10-20 matsia menevät varmasti ilman ongelmitta tulevalla kaudella. Mennyt torjuntatyöskentelyssä eteenpäin jo viime vuoteen verrattuna.

+ Huml. Viime kevään kuumakalle pelasi yllättävän fyysisesti. Antoi aika kovia taklauksia välillä myös kiekottomiin ja pelasi aggressiivisesti tilanteissa. Pidin kyllä ja ilme oli muutamaa tilannetta lukuunottamatta varsin hyvä. Kärsi mielestäni sentteri-Plihalin hirveästä vaisuudesta ja Haatajan ajoittaisesta hitaudesta -> jäi yksin monissa tilanteissa, eikä saanut tarvittavaa tukea. Saisi ampua vähän hanakammin, haki paljon syöttöpaikkaa koko pelin ajan.

Ja sitten ne ei-niin-positiiviset suoritukset.

- Donskoi. Liikettä piisasi ja yritystäkin löytyi välillä, mutta yllättävän pahasti pelin ulkopuolella ja ratkaisut yllättävän vaisuja. Pääsi muutaman kerran hyvään vetopaikkaan, mutta haki joko syöttöä vielä tai kuti epäonnistui pahasti. Toki taustalla on edelleen paljon potentiaalia hyvää kautta varten, mutta toivottavasti käsijarru aukeaa nopeasti.

- Haataja. Erittäin hyvällä asenteella painoi menemään, mutta Donskoin tapaan käsijarru-efektiä oli Haatajankin osalta havaittavissa. Maali- ja vetopaikoissa terävyys loisti poissaolollaan ja oli välillä hirveän hitaasti tukemassa hyökkäyksiä toisesta aallosta. Harjoituspelien aikana homman toivoisi lähtevän rullaamaan paremmin, jotta viime syksyn kaltaista maalitonta putkea ei tarvisi katsella.

- - - Plihal. Ei tsekkisentteri nyt aivan järkyttävän hidas ollut, mutta ei kyllä siitäkään kauas jäänyt. Seilasi pelin ulkopuolella, oli tilanteissa jotenkin jäykkä, eikä pystynyt hyökkäyspäässä toteuttamaan oikein mitään. Ajoi välillä hyvin maalille, mutta oli siellä vaisu ja saamaton. Hävisi rutkasti aloituksia ja oli todella kaukana siitä tasosta, missä Kärppien ykkös- tai kakkosketjussa pitää olla. Paljon, paljon parannettavan varaa.

--

Pelillisen puolen kokonaiskuvasta. Viikonloppuna on mielenkiintoista seurata sitä, että jatkaako Kärpät fyysisellä linjalla. Nyt Kärpät antoi taklauksia selvästi viime kauteen verrattuna hanakammin ja haki niitä hieman isommalla riskilläkin. Esimerkiksi Mäntymaa haki laitojen lähellä selvästi aktiivisemmin taklauksia kuin edelliskaudella, eikä tyytynyt vain puolustamaan mailalla ja pysymään tarvittavan etäisyyden päässä kiekollisesta pelaajasta.

Kiekkokontrollissa pysyttiin vahvasti viime kauden mallissa. Kiekkoa palautettiin sopivasti alaspäin, jos avauspaikkaa ei ollut. Nyt avaussyöttöä haettiin paljon enemmän sentterille. Plihal haki muutaman kerran oikein mallikkaasti sopivan alhaalta ja keskeltä avaussyöttöpaikan, josta hyökkäyskolmikko pääsi oivaan suoraan hyökkäykseen. Kemppainen teki tätä viime kaudella paljon ja mukava nähdä, että miten esimerkiksi Salomäki, Viuhkola, Norman ja miksei Komulainenkin suoriutuvat tulevissa otteluissa sentterihakujen kanssa.

Hyökkäyspeli oli alussa hirveän tahmeaa ja hankalaa, mutta pelin edetessä paikkoja avautui paremmin ja paremmin. Maalinteko oli täyttä kesäterää, mutta eiköhän se siitä pelien edetessä. Hieman suoraviivaisuutta olisi kaivattu monessakin tilanteessa ja toivottavasti sillä osa-alueella suorittaminen paranee kauden lähestyessä ja sen alussa.

Puolustus- ja keskialueella tuli yllättävän paljon pahoja nukahduksia niin Lehtoselle kuin monelle muulle. Silti paketti oli sillä saralla kvarsin kohtuullisella tasolla, eikä mitään hälyyttäviä ongelmia ole näköpiirissä.

Ylivoima parani pelin edetessä, mutta sielläkin viimeiset ratkaisut olivat kehnoja. Paikkoja rakentui tarvittava määrä, mutta huonolla viimeistelyllä ei maalejakaan syntynyt. Pohja on hyvä ja terävällä viimeistelyllä prosentitkin ovat parempaa luokkaa.

Näistä lähtökohdista viikonloppuun.
 

Teroin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaukokiikarin lopputili
Salomäki ja Pokka ovat olleet nuorten mukana maajoukkueleirillä, joten oletan, etteivät he pelaa vielä. Vaan näkyisikö Salomäkeä muutenkaan, kun hän sai ilmeisesti jonkin tärskyn ja pelasi vain pari ottelua? Onkohan asiasta mitään tarkempaa tietoa tullut?

Kärppien sivuilta poimittua:

Nuorten leijonien matkasta palannut Miikka Salomäki oli katsomossa, vähän lommoisena.
- Kiekko tuli sormeen ennen ensimmäistä peliä harjoituksissa ja silmäkulman kolhin jäähän, mutta olen pelikunnossa jo perjantaina, lupasi hiuksensa armeijaluukkiin ajanut ”Härkä”.
 

Maaginen 56

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kajaanin hokki
Pari harjoitusmatsia takana ja kärppien kotisivujen, jatkoajan ja kalevan perusteella voinee olla luottavaisin mielin. Tehtyjä maaleja vähän, mikä on tähän aikaan vuodesta kovin normaalia, eikä huolestuta. Toisaalta päästettyjä maaleja myös vähän, eli puolustus ja mv-peli toimii jo nyt ja se on hyvä. Aivan loistavaa, että nämä nuoret haastavat näitä rutinoituneita konkareita, Eminger ja Pokka vs. esim. Mikkola ja Lehtonen, toivotaan nyt etä ara palkitsee ja konkaritkin ovat iskussa heti ensimmäisestä pelistä alkaen, vapaamatkustajia ei kiinnostaisi nähdä enää yhden ainuttakaan. Toki tässä vaiheessa kautta on syytä muistaa, että nuoret painaa hullun lailla saadakseen pelata ja konkarit menevät sieltä mistä rima on alimmillaan.

Kähköstä seuraan mielenkiinnolla, tämän tyylisiä pelaajia kärpät on kaivannut. Tämän ohella Kemppainen,Komulainen,Keränen ja Donskoi ovat suurennuslasin alla myös, kaikkien käyrät Donskoita lukuunottamatta ylöspäin ja Donskoilla alkaa olla pistepaineita ellei halua sm-liiga jyräksi, ok vähän liioitellusti, mutta kuitenkin. Peräpää tuntuu olevan kunnossa, nyt vaan odotetaan, että kärki alkaa sykkiä.
 

Tenkrat#67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Wild, Pekka Rinne
Noniin, tänään olis sitte Kärpät - EC Salzburg 18.30 (Kajaanissa). Mielenkiintoinen matsi varmasti tulossa "mestareita" vastaan. Ketjuista tämän verran informationia kotisivuilta:

Juho Keränen – Tomas Plihal – Juha-Pekka Haataja
Miikka Salomäki – Jari Viuhkola – Toni Kähkönen
Joonas Donskoi – Komulainen – Julius Junttila
Mika Halava – John Norman – Simon Suoranta.

Mikko Lehtonen – Ville Mäntymaa
Ilkka Mikkola – Oscar Eklund
Ville Pokka – Mikko Niemelä
Atte Ohtamaa – Vladimir Eminger.

Maalissa Backlund ja luukkua availee Karhunen.

Humlilla ja Kemppaisella pieniä vaivoja, mutta palaavat kokoonpanoon pian.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Tuli tuo (vielä kesken oleva) Salzburgia vastaan nahisteltu ottelu nähtyä. Alussa oli paikat ja nehän Kärpät käytti. Vastustaja pääsi juonesta kiinni ja luisteli ohi.

On se kyllä kiva todeta se dejavu kerta kerran jälkeen, kun erikoistilanteet on ihan hirvittävää kuraa tämän valmennuksen alaisuudessa. Ylivoima etenkin on jotain käsittämätöntä hapuilua, ettei pahemmasta väliä. Harjoituskauttahan tässä mennään, mutta jos se noin räikeästi kusee niin eipä se taida kummempaa povata liigaankaan.

Joku sentään Kajaanissa kannusti Kärppiä, josta pisteet nälkämaalaisille.
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Eli Piku, Junttila ja Keränen tippuivat jo ennestään sairaslistalla olleiden Humlin, Kemppaisen ja Körkön lisäksi pois. Yhtäkkiä Halavalla onkin suuri mahdollisuus. No, ehkäpä nuo poissaolot olivat vain varotoimia, mutta ei todellakaan ole hyvä, että edes pikkukolhuja tulee näin paljon ennen kautta. Äkkiä niistäkin saa loukkaantumissuman aikaiseksi. Monta hyökkääjää on sivussa.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Samoilla linjoilla Jääkoneenkuljettajan kanssa. Ylivoima ei toimi, ei sitten lainkaan. Ja mitä hemmettiä Mikkola tekee oikeasti ylivoimissa!? Pokkaa ei juuri käytetty siellä, mikä ihmetyttää itseäni suuresti. Toinen juttu, missä Kärpät on edelleen kusessa on se, kun vastustaja antaa kovaa painetta Kärppien pakeille. Kärpät jäätyi täysin, kun Salzburg alkoi karvaamaan kahdella, jopa kolmella pelaajalla. Niistä seurasi kiekonmenetyksiä, huonoja syöttöjä ja jäähyjä omalle joukkueelle.

Treenikautta toki mennään vielä, mutta pientä huolta on ilmassa. Maaleja saatiin onneksi tehtyä, mikä on selkeä parannus aiempiin matseihin. Huonoa oli alivoimapelaaminen eikä Backlundillekaan voi puhtaita papereita antaa.

Jos nyt etsii positiivisia asioita, niin Komulainen-Junttila-Donskoi oli pirteä ketju siihen asti, kunnes Julle tippui jostain syystä kokoonpanosta pois. Plihal oli vahva aloituksissa, mutta tehoja ei ole ykkössentterillemme vielä tullut. Niitä kaivataan. Tykkäsin myös Kähkösen pelaamisesta ja sieltä tuli se kärppäuran avausmaalikin. Yhteistyö Salomäen ja Viuhkolan kanssa tuntui toimivan ajoittain hyvin. Parannettavaa on toki silläkin osastolla, mutta tästä ketjusta saattaa tulla kova koostumus liigakaukaloihin. Toivottavasti Viuhkola vedettiin ottelusta pois varotoimenpiteenä eikä siellä nyt tullut mitään takapakkia... huolettaa aina ihan pirusti, kun Piku jää kesken pelin sivuun.
 
Voisko joku käydä huikkaamassa pojille että kausi on jo alkanut.

Kyllähän siellä ihan hereillä ollaan, ehkä jopa liiankin innokkaina. Vaikka toinen päätuomari Keränen olikin suhteellisen kuutamolla tietyissä vihellyksissä Salzburg-pelissä, niin kyllä siellä aivan uunoja jäähyjä tuli roppakaupalla.

Peruspeli on kohtalaisella malilla, mutta sen suhteen on vielä tekemistä. Tämä peli ei antanut paljoa ajatuksia kokonaiskuvasta, sillä ukkoa meni rikki äijä per erä ja lopussa mentiin aivan sekotetuilla koostumuksilla.

Norman oli lupaava, vaikka kiekon kanssa tuntuu olevan pieniä ongelmia. On nopea, karvaa kohtalaisesti, mutta sitten kun pitäisi tehdä peliä, niin välillä jäätyy liikaa.

Salomäki puolestaan oli illan vahvin Kärppä muutenkin kuin taklauksissa ja kaksinkamppailutilanteissa. Ajoi hyvin maalille, teki peliä edistäviä tekoja paljon ja ampui suhteellisen hanakasti. Kähkönen oli myös hyvä, vaikka loppua kohti alkoi älytön kuorma painaa.

Donskoi puolestaan väläytteli paljon ja pelasi hyvin Komulaisen ja Junttilan kanssa. Tuo on hyvä ketju, vaikka eivät aivan älyttömästi joutuneet testiin omassa päässä. Pelaavat hyvin yhteen ja loivat paljon painetta Salzburgin päätyyn. Junttilalla tuli vammaa ja sen jälkeen kentän yhteispeli hajosikin, kun toisella laidalla viiletti koko ajan eri mies.

Plihal puolestaan paransi selvästi. Nyt pääsi jopa ampumaan, eikä erottunut kentältä todellisena paskaläjänä. Tasavahvaa kahden suunnan pelaamista, hyökkäyksissä ei pystynyt hirveästi ihmeempiä tekemään.

Halavasta on vaikea sanoa vielä mitään. Peliaika kasvoi loppua kohden, mutta ei aivan hirveän hyvin päässyt peliin sisälle. Nyt kun loukkaantumisia tuli, niin varmasti Raahessa roolikin on isompi. Silloin pääsee paremmin esille. Taitava, laukoo hanakasti, ei puolusta kovin jämäkästi ja luistelee varsin kelvollisesti. Sisään kuvioihin ja katsotaan sitten mitä tapahtuu.

Puolustuksessa Eminger pelasi hieman vaisummin ja oli omassa päässä aika paljonkin pulassa. Muilta varsin tasapaksua esiintymistä, paitsi Ohtamaa osoitti erittäin hyviä näytteitä siitä, että on mennyt taas kerran paljon eteenpäin pelaajana. Hyökkäyspäässä maalin lisäksi paljon hyviä tekoja ja puolustuksessa paikkasi hyvin Emingeriä useassa tilanteessa.

Maalilla Backlundilla oli ajoittain aika vaikeaa. Varmaa perustorjumista, mutta ajautui välillä aivan liikaa vastaan ja oli välillä ulkona tilanteista. Maalit olivat vähän niin ja näin, joihinkin olisi voinut hyvänä päivänä yltää. Parantaa varmasti, en huolestuisi.

Ylivoima oli mennyt eteenpäin Skellefteå-pelin neppailusta, ainakin pelin alussa. Peliä eteenpäin mentäessä ja Viuhkolan tiputtua pois, ei ylivoimalla viisikko rauhoittunut tarpeeksi, vaan Salzburg pääsi helposti purkukiekoille. Alussa kaikkien oltua mukana toimi tehokkaasti ja useammalle maalille avautui hyviä tekopaikkoja.

Eiköhän se tästä. Hyvä mittari on edessä 3-4 pelin päästä. Nyt maalintekoon ja ylivoimaan tuli pieniä petrauksia. Seuraavaksi edessä on jäähyissä petraaminen ja toimivien ketjujen kasaaminen. Loukkaantumiset haittaavat kovasti, mutta toivottavasti aalto ei jatku tulevissa peleissä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös