EURO 2012 - Yleinen keskustelu

  • 90 846
  • 480

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tanskalle ikävä takaisku kisojen alla, ykkösveskari Thomas Sørensen loukkaantui treenimatsissa Brasiliaa vastaan ja jättää kisat väliin.

Tilalle ryhmään nousee Kasper Schmeichel, ja jos nyt hyvää tilanteesta haetaan niin mikäs sen hienompi kuin että Tanskan Euroopan mestaruuden 20-vuotisjuhlakisoissa saadaan mestarijengin sankarin poika mukaan kantamaan komeaa nimeä.

Tanskan veskarit kisoissa siis Ranskan liigan Évianissa torjuva entinen Brøndby-vahti Stephan Andersen, sekä Manchester Unitedin Anders Lindegaard. Heidän lisäksi ryhmässä nyt siis isänsä poika, Kasper Schmeichel.

Kova on lohko ja toivoisin että Lindegaard pääsisi tolppien väliin osoittamaan tasonsa ja johdattamaan Olsenin jengin kohti superyllätystä eli uutta Euroopan mestaruutta. Mikäs sen hienompi tapa juhlia tuota 20-vuotistapahtumaa ja juhlavuoden kisoja!

Pari vaikeaa matsia siinä tosin on hoidettavana ensin.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Tilalle ryhmään nousee Kasper Schmeichel, ja jos nyt hyvää tilanteesta haetaan niin mikäs sen hienompi kuin että Tanskan Euroopan mestaruuden 20-vuotisjuhlakisoissa saadaan mestarijengin sankarin poika mukaan kantamaan komeaa nimeä.

"Mitä ihmettä? - Schmeichel Tanskan EM-maalivahdiksi!" - Iltalehti

Miksihän suomalaisessa mediassa asiallisten uutisten tekeminen on niin helvetin vaikeaa? Kyllä, saavat varmasti massia jokaisesta painalluksesta, mutta silti. Aika legendaaristahan se on nähdä Scmeichel Tanskan joukkueessa, iltapäivälehtien otsikoista huolimatta. On se kyllä ihan isänsä näköinen.
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Kroatian EM-joukkue @ EURO 2012


Maalivahdit:
Stipe Pletikosa (Rostov)
Danijel Subasic (Hajduk Split)
Ivan Kelava (Dinamo Zagreb)

Puolustajat:
Vedran Corluka (Leverkusen)
Josip Simunic (Dinamo Zagreb)
Ivan Strinic (Dnipro)
Gordon Schildenfeld (Frankfurt)
Domagoj Vida (Dinamo Zagreb)
Jurica Buljat (Maccabi)
Danijel Pranjic (Bayern München)

Keskikenttäpelaajat:
Darijo Srna (Shahtar Donetsk)
Ognjen Vukojevic (Dynamo Kiova)
Ivan Rakitic (Sevilla)
Tomislav Dujmovic (Zaragoza)
Luka Modric (Tottenham)
Milan Badelj (Dinamo Zagreb)
Niko Kranjcar (Tottenham)
Ivan Perisic (Dortmund)
Ivo Ilicevic (Hamburger SV)

Hyökkääjät:
Mario Mandzukic (Wolfsburg)
Eduardo da Silva (Shahtar Donetsk)
Nikica Jelavic (Everton)
Ivica Olic (Bayern München)

Päävalmentaja: Slaven Bilic

--------------------------------------------------

Uskomaton team, ei voi muuta sanoa. Kisojen komein tolppien välissä ja luottoa löytyy muutenkin kuin peilin edessä, Go Stipe! Pakistossa annetaan vähän tasoitusta, joka otetaan kuitenkin sitten keskikentällä takaisin, siis nimellisesti. Karsinnoissahan oma laatikko pysyi puhtaana 6 kertaa, eli pakisto kyllä toimii. Eikä Josipkaan ole kuin 34v, eli parhaat vuodet menossa edelleen. Sääli ettei Lovren tullut kuntoon ajoissa, olisin mielelläni nähnyt hänet kisoissa. Keskikentällä mm. superstara L.Modric ja kapteeni Srna, eikä tietysti unohdeta Nikoa. Kärjessä Olliin voi aina luottaa (Ei pelaa avauksessa mitä luultavimmin). Jelalta odotan kuitenkin eniten. Lisähuomiona se että Bilić on viimeistä kertaa peräsimessä ja toivonkin sen antavan joukkueelle jonkunlaista extraa suorituksiin.

Tiedoissa/huhuissa on kerrottu että Bilićin mukaan kisojen avauksessa lähdetään Irlantia kaatamaan tämmöisellä avauksella: Stipe Pletikosa, Domagoj Vida, Vedran Ćorluka, Gordon Schildenfeld, Ivan Strinić, Darijo Srna, Tomislav Dujmović, Luka Modrić, Ivan Perišić, Mario Mandžukić sekä Nikica Jelavić ja käytössä on 4-4-2.

Lohko on kieltämättä mukavan haastava ja jos jatkoon mennään niin juon kuin finaaliin olisi päästy. Ihmetystä herättää se että Klasnic ei ole mukana, mutta kaippa SB tietää mitä tekee. Jos Irkut haastetaan muodostelmassa 4-4-2 (ja se kun on tietysti se tärkein peli) niin Italiaa ja Espanjaa vastaan lähdettäneen luultavasti 4-5-1:llä. Kuten todettu niin lohko on äärimmäisen kova, mutta on se samalla hienoa päästä näkemään kuinka omat pelaa moisia tähtisikermiä vastaan.

Niin ja lyödään nyt tähän lopuksi vielä vähän täytettä, eli tilastot siitä miten Kroatia karsinnoissa pelasi:

Latvia – Kroatia 0-3 (Petric, Olic, Srna)///Kroatia – Kreikka 0-0///Israel – Kroatia 1-2 (Kranjcar 2)///Kroatia – Malta 3-0 (Kranjcar 2, Kalinic)///Georgia – Kroatia 1-0///Kroatia – Georgia 2-1 (Mandzukic, Kalinic)///Malta – Kroatia 1-3 (Vukojevic, Badelj, Lovren)///Kroatia – Israel 3-1 (Modric, Eduardo 2)///Kreikka – Kroatia 2-0///Kroatia – Latvia 2-0 (Eduardo, Mandzukic)///Turkki – Kroatia 0-3 (Olic, Mandzukic, Corluka)///Kroatia – Turkki 0-0

Luonnollisesti aito kotipaita on ollut jo päiviä päällä ja sunnuntaita odotellaan! Hrvatska! Sunnuntaina suihkuun! Tule jo sunnuntai!
 
Viimeksi muokattu:

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko tuo Sörensenin puuttuminen välttämättä niin paha juttu Tanskalle? Eikö hänelle ole maajoukkueessa tullut aika paljon ns. outoja maaleja? Tietenkin jos muut kassarit ovat täysin kirjoittamattomia kortteja niin onhan tuo paha paikka.

Espanja vakuuttaa lähtökohdiltaan ainakin vielä näihin kisoihin, mutta pientä EM-kisojen magiikkaa on esteenä. Mikään joukkue ei ole koskaan uusinut mestaruuttaan.
 

#25 Primeau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Espanja vakuuttaa lähtökohdiltaan ainakin vielä näihin kisoihin, mutta pientä EM-kisojen magiikkaa on esteenä. Mikään joukkue ei ole koskaan uusinut mestaruuttaan.

Niin jos Espanja hoitaisi homman kotiin olisi saavutukset ihan kunnioitettavat

2008 EM-kultaa
2010 MM-kultaa
2012 EM-kultaa?
 

archieG

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Slavia Praha
Tšekki on nimennyt joukkueensa turnaukseen. Ei mitään yllätyksiä, ellei Plžeňin pelaajien runsaus yllätä. Tosin Euroopan sarjoissa pelaavien tšekkien määrä on tippunut huippuvuosista, joten otettava oli joukkueseen ne jota saatavilla olivat. Suurin tähti löytyy maalipuiden välistä ja tämän herran mukana joukkue menee jatkoon etukäteen tasaisesta lohkosta. Tietysti jonkun pitää niitä maalejakin tehdä ja siihen sitten valmennus jaksaa edelleen luottaa vanhaan sotaratsuun Milan Barošiin tai sitten laitetaan kehiin nuorempaa kalustoa, Necid tai Lafata. Keskikentän kaikki kaikessa on Tomáš Rosický ja se ei ole paljoa se.

Maalivahdit: Čech (Chelsea), Drobný (Hampuri), Laštůvka (Dněpropetrovsk)

Puolustus: Limberský (Plzeň), Gebre Selassie (Liberec), Suchý (Spartak Moskova), Sivok (Besiktas), Hubník (Hertha), Kadlec (Leverkusen), Rajtoral (Plzeň).

Keskikenttä: Hübschman (Šachtar Doněck), Jiráček (Wolfsburg), Kolář (Plzeň), Petržela (Plzeň), Pilař (Plzeň), Darida (Plzeň), Plašil (Bordeaux), Rosický (Arsenal), Rezek (Famagusta).

Hyökkäys: Lafata (Jablonec), Necid (CSKA Moskova), Pekhart (Nürnberg), Baroš (Galatasaray).
 

RDivis

Jäsen
Onko tuo Sörensenin puuttuminen välttämättä niin paha juttu Tanskalle? Eikö hänelle ole maajoukkueessa tullut aika paljon ns. outoja maaleja? Tietenkin jos muut kassarit ovat täysin kirjoittamattomia kortteja niin onhan tuo paha paikka.
Kyllähän hänen uransa on myös seurajoukkueessa ollut kovassakin vastatuulessa. Begovic pyyhki juutilla pitkään nurmea, sitten Sörensen otti hieman tonttiaan takaisin. Tämän kauden loppupuolesta en ole satavarma miten meni.

Kasper on kyllä ihan kova kassari mielestäni eikä vain "se jätkä joka faijansa nimellä ratsastaa".
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
BBC:n eilinen dokkari Puolan ja Ukrainan huligaaneista:https://www.youtube.com/watch?v=NXY4oa5cNAg&feature=relmfu

Sanotaanko näin, että todella rasistista ja sairasta menoa. Toivottavasti Euro 2012 saadaan vietyä rauhallisissa merkeissä läpi. Epäilen kyllä vahvasti, että stadioneiden ulkopuolella rytisee.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Surullista, säälittävää ja pelottavaa.

On aina hämmentävää nähdä slaaveja huutamassa natsien iskulauseita, tekemässä natsitervedyksiä yms. natseja ihailevaa toimintaa.
 
Viimeksi muokattu:

RDivis

Jäsen
Mm. Sol Campbell on kehoittanut englantilaisia jättämään kisat väliin, koska kotiinkuljetus saattaa järjestyä suoraan ruumishuoneelle jos paikanpäälle lähtee.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Surullista, säälittävää ja pelottavaa...

Samaa mieltä.

Pakko silti todeta, että repeilin antaumuksella tälle Harkovan poliisikomentajalle (?), joka kyselyihin natsitervehdyksistä stadioneilla (dokkarissa juuri näytetty vähintään satojen ihmisten tekeminä) vastaili vain jotain "njet njet, fanit vain osoittelivat pelaajia kentällä jne" ja kielsi muutenkin kaiken, kaikki on hyvin ja rasismia/vihapuheita/väkivaltaa ei ole, "njet, njet" !

Hehee, kuulostaa osin TOJ:n unelmaduunilta :)
 

Brocchi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Milan, Italia, Marlins, Silke Spiegelburg
Sanalla sanoen oksettavaa.

Tietysti vähän tökkii, kun muiden maiden ongelmista ovat aina kärkkäimmin älähtämässä englantilaiset, joiden oma "lakaistaan maton alle" -mentaliteetti tiedetään. Siellä se Terrykin palloilee muina miehinä tänä kesänä, koska eihän nyt oman kultapojan käytöstä voi turhan ankarasti tuomita. Jos nyt on pakko tarkemmin tutkia, niin sopivasti vasta EM-kisojen jälkeen.

En toki tuon dokkarin kaikkia tekijöitä ole tekopyhiksi väittämässä, ja myönnetäänhän tuossa brittien omatkin ongelmat. Ja tärkein pointti on se, että oli dokumentin takana sitten BBC tai joku muu, siinä näytetyt pätkät puhuvat puolestaan. Helvetin kuvottavaa katsottavaa. Ei voi kuin toivoa, että kisat saataisiin vietyä läpi ilman suuria tragedioita, ja että jonakin päivänä noissakin maissa "tosifani" voisi tarkoittaa jotain muuta kuin natsitervehdyksiä tekevää rasistireppanaa.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sanalla sanoen oksettavaa.
Tietysti vähän tökkii, kun muiden maiden ongelmista ovat aina kärkkäimmin älähtämässä englantilaiset, joiden oma "lakaistaan maton alle" -mentaliteetti tiedetään. Siellä se Terrykin palloilee muina miehinä tänä kesänä, koska eihän nyt oman kultapojan käytöstä voi turhan ankarasti tuomita. Jos nyt on pakko tarkemmin tutkia, niin sopivasti vasta EM-kisojen jälkeen.
Siis mitä helvettiä? Eihän FA voi sille mitään, että oikeudenkäyntiä päätettiin siirtää EM-kisojen jälkeiselle ajalle. Päinvastoin, olisi ollut FA:n kannalta paljon parempi asia, jos selvyys olisi saatu jo ennen kisoja. Nyt Terry on ainakin toistaiseksi syytön, mutta kapteenin nauhan FA vei siitäkin huolimatta.

Soisi siellä Italiassakin jotain konkreettista tehtävän rasismin poistamiseksi katsomoista.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs

Brocchi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Milan, Italia, Marlins, Silke Spiegelburg
Siis mitä helvettiä? Eihän FA voi sille mitään, että oikeudenkäyntiä päätettiin siirtää EM-kisojen jälkeiselle ajalle. Päinvastoin, olisi ollut FA:n kannalta paljon parempi asia, jos selvyys olisi saatu jo ennen kisoja. Nyt Terry on ainakin toistaiseksi syytön, mutta kapteenin nauhan FA vei siitäkin huolimatta.

Tuskin se FA:ta ihan hirveästi haittaa, että John Terry saa pelata toistaiseksi syyttömänä EM-kisoissa. Okei, tämä ei ollut maailman paras esimerkki, sillä häntä ei ole syylliseksi todellakaan todettu. Pelatkoon rauhassa kisansa, vaikka joku vähemmän tärkeä pelaaja olisi voinut jo epäilyjen ja oikeuskäsittelyn sekä niiden tuoman ikävän julkisuuden myötä pullahtaa joukkueesta kokonaan ulos. FA:n kannalta nopea käsittely olisi ollut parempi, jos Terry on syytön. Jos ei ole, niin nyt FA/Hodgson ainakin vältti suuremmat paineet jättää mies pois joukkueesta.

Jos Terry-viittaus oli kuitenkin mielestäsi huono ja FA on toiminut tilanteessa esimerkillisesti, se olkoon mielipiteesi. Viittasin lähinnä siihen, että englantilaisella futisväellä on ollut taipumusta osoitella muita sormella, vaikka omassakin pesässä olisi paskaa siivottavaksi, ja englantilaisten kommentteihin muista maista tulee aina suhtauduttua pienellä varauksella. Toki edelleen samaan hengenvetoon totean, että tämä dokumentti oli hyvä, eli en ole tässä ollut mitenkään erityisen närkästynyt.
EDIT: Joo, siis hyvä pl. tuo kartta...

Soisi siellä Italiassakin jotain konkreettista tehtävän rasismin poistamiseksi katsomoista.

Klassinen "hyökkäänpä kirjoittajan suosikkijoukkuetta vastaan" -kuittaus, pisteet siitä. Vaan arvaapa mitä? Olen ihan samaa mieltä. Rasismi on todellakin yksi Italian futiskatsomoiden suurimmista ongelmista, ja sille pitäisi tehdä paljonkin konkreettista. Uutiset rasismitapauksista futiskatsomoissa tai -kentillä (tai missä tahansa) ovat aina yhtä surullisia, tapahtuivat ne sitten Italiassa, Englannissa, Espanjassa tai Ukrainassa.

Rauhaa.
 

Killeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ruotsi nimesi lopullisen joukkuueensa ja täytyy hattua nostaa naapurimaan futikselle. Ei ole todellakaan mikään huono joukkue kisoihin ja pakko tunnustaa, että on ns "salainen suosikki" Harvoin Ruotsin puolta pitää, mutta kyllä nyt sen aion tehdä.

Ruotsin joukkue jalkapallon EM-kisoihin:

Maalivahdit: Andreas Isaksson (PSV Eindhoven), Johan Wiland (FC København), Pär Hansson (Helsingborgs IF).

Puolustajat: Mikael Antonsson (Bologna FC), Andreas Granqvist (Genoa CFC), Olof Mellberg (Olympiacos FC), Jonas Olsson (West Bromwich Albion FC), Martin Olsson (Blackburn Rovers FC), Behrang Safari (RSC Anderlecht), Mikael Lustig (Celtic FC).

Keskikenttäpelaajat: Emir Bajrami (FC Twente), Rasmus Elm (AZ Alkmaar), Samuel Holmén (İstanbul BB SK), Kim Källström (Olympique Lyonnais), Sebastian Larsson (Sunderland AFC), Anders Svensson (IF Elfsborg), Pontus Wernbloom (PFC CSKA Moskova), Christian Wilhelmsson (Al-Hilal FC).

Hyökkääjät: Johan Elmander (Galatasaray AŞ), Tobias Hysén (IFK Göteborg), Zlatan Ibrahimović (AC Milan), Markus Rosenberg (SV Werder Bremen), Ola Toivonen (PSV Eindhoven).
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Miten niin muka ei ole? Kuinka monta parempaa topparia koko kisoissa edes on mukana, taitaa yhden käden sormet riittää, kahden ainakin. Onko sellaisilla jengeillä kun Ruotsi, Ukraina, Puola ja Venäjä muka kaikilla selvästi paremmat topparit. Ranskallakin mukana Koscielny joka ei millään mittareilla ole parempi.

Englantia nyt jostain syystä aliarvioidaan täällä..
Heti alkuunsa täytyy todeta että liputan kisoissa kyllä Kolmen leijonan puolesta kuten aiemminkin, enkä mielestäni aliarvioi heitä. Ei tuota porukkaa kannata aliarvioida vastustajienkaan, vaikka huippumenestykseen yltämiseen se tarvitsee profiilipelaajilta kuten Rooney, Young, Terry, Lampard, Gerrard jne. aivan huippuesityksiä, ja nuorilta (Carroll, Welbeck, Oxlade-Chamberlain, Jones -akselilta odotan itse paljon tässä turnauksessa) esiin nousua, sekä tietysti sitä että Hart näyttää maalilla olevansa tämän hetken euroopan paras veskari.

Lescottiin palatakseni... Epäilen Lescottin olevan huono valinta kentälle ihan miehen ominaisuuksien takia. Tasainen suorittajahan on kyseessä kaikin puolin, vaikka hasardeja tuleekin aika usein. Mutta suurin ongelma on siinä ettei ole erityisen hyvä jalalla eikä päällä, ja mikä tärkeintä, on miehen ajoitus tilanteissa (ilmassa tai maassa) pahasti hakusessa. Toppareita ei pidä jalkapallossa vertailla vastustajien toppareihin tyylillä kuka on paras, vaan hyökkääjiin joiden kanssa usein ratkaisutilanteissa ovat vastakkain.

Sitten Downing/Sturridge parivaljakkoon vielä kun joku sitä kyseli. Vaikka Liverpoolin kannattaja olenkin, niin sen verran pyrin puusilmäisyyttä välttämään että kiikaritehoilla läpi kauden vetänyttä Downingia ei olisi pitänyt joukkueeseen nimetä, vaan Sturridge joka on kauden aikana kyllä kaikille näyttänyt olevansa terävämpi pelaaja joka tilanteessa. Lisäksi Sturridge osaa viimeistellä maalin kun paikka tulee.

Näillä miehillä kuitenkin mennään, ja onkin hauska nähdä millaisen kokoonpanon ja taktiikan Roy vetää ensimmäisiin matseihin. Pappa ei ole tunnettu ainakaan siitä, että ennakkoluulottomasti antaisi nuorille mahdollisuuksia näyttää kykyjään. Lauantain harjoitusmaaottelussa Belgiaa vastaan varmasti saa kuitenkin jo hyvin viitteitä siitä millaisen taktiikan Roy on turnaukseen laatinut.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Lohko on kieltämättä mukavan haastava ja jos jatkoon mennään niin juon kuin finaaliin olisi päästy. Ihmetystä herättää se että Klasnic ei ole mukana, mutta kaippa SB tietää mitä tekee. Jos Irkut haastetaan muodostelmassa 4-4-2 (ja se kun on tietysti se tärkein peli) niin Italiaa ja Espanjaa vastaan lähdettäneen luultavasti 4-5-1:llä. Kuten todettu niin lohko on äärimmäisen kova, mutta on se samalla hienoa päästä näkemään kuinka omat pelaa moisia tähtisikermiä vastaan.

Klasnic sai vähän heikohkosti tällä kaudella peliaikaa, ainakin ajoittain. Ei muutenkaan ollut kovin kummoinen kausi. Itseäni harmittaa enemmän että Petric ei enää ole mj-tasolla.

Kroatian vahvuus on kuitenkin materiaalin puolesta keskikenttä ja kärjet. Varsinkin se että kärjet pystyvät jatkamaan Srnan erinomaisia keskityksiä maaliin sekä jalalla että päällä.

Pelityyliltään toki Bilic on vanha toppari ja sen huomaa.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
Viittasin lähinnä siihen, että englantilaisella futisväellä on ollut taipumusta osoitella muita sormella, vaikka omassakin pesässä olisi paskaa siivottavaksi, ja englantilaisten kommentteihin muista maista tulee aina suhtauduttua pienellä varauksella.
...

Onkohan englantilaisella futisväellä mitään tekemistä tuon dokkarin kanssa? Ehkä tuo oli kuitenkin ihan normi Panorama-ajankohtaisohjelman tutkiva juttu, jonka aiheena oli ohjelma-ajan rajoissa käsitellä Puolan ja Ukrainan futiskatsomoiden huligaaniongelmia. Tuskinpa ohjleman taustalla oli mitään BBC:n ja englantilaisen futisväen masterplania viedä huomiota pois englantilaisen jalkapallon ongelmista tai muuta vastaavaa. Ainoa ohjelmassa esiintynyt englantilainen futishenkilökin taisi olla Sol Campbell.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Onkohan englantilaisella futisväellä mitään tekemistä tuon dokkarin kanssa? Ehkä tuo oli kuitenkin ihan normi Panorama-ajankohtaisohjelman tutkiva juttu, jonka aiheena oli ohjelma-ajan rajoissa käsitellä Puolan ja Ukrainan futiskatsomoiden huligaaniongelmia. Tuskinpa ohjleman taustalla oli mitään BBC:n ja englantilaisen futisväen masterplania viedä huomiota pois englantilaisen jalkapallon ongelmista tai muuta vastaavaa. Ainoa ohjelmassa esiintynyt englantilainen futishenkilökin taisi olla Sol Campbell.

Vastaavasta aiheesta on tullut dokkari(eli puolalaisista fudis-huligaaneista) aiemminkin. Joten ei mitään uutta auringon alla. Toki sinänsä kornia että tämmöisille maille annetaan mitään kisoja, kun taloudellisesti menee päin persettä ja sitten vielä tuolla tasolla tuo käytös muutenkin.

Tosin surullista sinänsä että jossain ns. kunnon fudismaissa kuten Espanja ja Italia ollaan samalla tasolla rasismissa ajoittain, puheissa/huudoissa. Tosin onneksi kaukana noin mellakoinnin/väkivallan tasolla. Varsinkin kun näissä maissa ainakin jossain määrin myös paikallinen liitto, poliisi ja pelaajat puuttuvat tälläisiin tapahtumiin. Toisin kuin jossain Puolassa tai Ukrainassa(tai Venäjällä), missä selkeästikkään ei ole aikomustakaan puuttua näihin.
 
Viimeksi muokattu:

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Mistäs johtuu, että Ukrainan puolustukseen ei mahdu Dmytro Chygrynskiy? Onko takana loukkaantuminen, ainakin hyvin vähän miehelle on Shaktarissa tällä kaudella pelejä kertynyt. Vai onko alamäki alkanut Barcelonan vierailun jälkeen?
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Aika heikoilla ollaan jos yksittäisen pelaajan (vaikka olisikin joukkueessa mukana) yksittäinen lause rinnastetaan tähän touhuun Ukrainassa ja Puolassa ja mitä muuallakin tapahtuu. Puhumattakaan siitä että jotenkin koetaan että kun tätä lausetta ei ole selvitetty vielä perinporjin niin ei pitäisi tuoda ihan eri kokoluokan epäkohtia julki.

Englannissa oikeasti on näille asioille tehty jotain. Kuten eagle tuossa mainitsi niin Espanjiassa ja Italiassakin näitä ongelmia on olemassa myös merkittävissä määrin vaikka toki siellä jotain asioille tehdään.

Mikä tässä on valitettavaa on se että UEFA, tai FIFA:kaan, ei ole näistä jutuista kiinnostunut sitten pätkän vertaa.
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Mistäs johtuu, että Ukrainan puolustukseen ei mahdu Dmytro Chygrynskiy? Onko takana loukkaantuminen, ainakin hyvin vähän miehelle on Shaktarissa tällä kaudella pelejä kertynyt. Vai onko alamäki alkanut Barcelonan vierailun jälkeen?

Loukkaantuminen taas kerran.

Itse tulen kyllä seuraamaan suurimmalla mielenkiinnolla Ukrainan jengistä Yarmolenkoa ja Konoplyankaa. Eli kumpaakin laituria. Yarmolenkoa nähnyt enemmän EURO-pelien takia, mutta paljon ei potentiaalissa häviä Konoplyakaan. Tässä tulevat olemaankin todennäköisesti ne Ukrainan ratkaisevat pelaajat.
 

Brocchi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Milan, Italia, Marlins, Silke Spiegelburg
Onkohan englantilaisella futisväellä mitään tekemistä tuon dokkarin kanssa? Ehkä tuo oli kuitenkin ihan normi Panorama-ajankohtaisohjelman tutkiva juttu, jonka aiheena oli ohjelma-ajan rajoissa käsitellä Puolan ja Ukrainan futiskatsomoiden huligaaniongelmia. Tuskinpa ohjleman taustalla oli mitään BBC:n ja englantilaisen futisväen masterplania viedä huomiota pois englantilaisen jalkapallon ongelmista tai muuta vastaavaa. Ainoa ohjelmassa esiintynyt englantilainen futishenkilökin taisi olla Sol Campbell.

Olet aivan oikeassa, ja ehkä minun ei olisi pitänyt tässä yhteydessä mitään sanoa, kun itsekin totesin, että dokkari oli hyvä enkä sen tekijöitä mistään syytä...Tuskin olen kuitenkaan ainoa, joka näkee jotain hullunkurista siinä, että Englannista tulee isäntämaiden rasismia päivittelevä dokumentti juuri, kun oman maajoukkueen ex-kapteeni on rasismikohun kourissa. Ehkä tämä heittoni nyt enemmän pohjautui vanhoihin juttuihin kuitenkin, joten annetaan englantilaisten nyt olla rauhassa tämän kerran.

Tämä on nyt kuitenkin vähän turha sivupolku, joka tuskin johtaa mihinkään järkevään, ja jonka toki itse varomattomasti aloitin. Rasismi on yhä ongelma kaikkialla, ja nyt kun ollaan Puolassa ja Ukrainassa, keskityttäköön niihin. Ennen kaikkea keskityttäköön EM-kisoihin.

Jossain viestissä ylempänä mainitun Ruotsin otteita tulee kyllä seurattua mielenkiinnolla. Ei naapurimaastatuksen takia, vaan ennen kaikkea Zlatanin (ja miksei muidenkin Serie A -pelaajien) ansiosta. Ruotsin puolella olen ehdottomasti D-lohkossa, ja näkisin heillä olevan hyvät mahdollisuudet jatkoon tuosta porukasta. Ranska on tietenkin suosikki tuossa, muttei mikään varma menestyjä kuitenkaan. Englannin kanssa Ruotsilla tulee varmasti olemaan tiukka taisto. Jos jatkopaikka tulee, vastus ei ainakaan helpotu, kun todennäköisesti kohtaavat joko Italian tai Espanjan puolivälierässä. Muiden kuin Italian ollessa vastassa olen tuossakin vaiheessa vielä Ruotsin puolella. Eikä myöhemminkään voi tulla muita Ruotsin edelle kiilaavia kuin Kreikka, eli kappas, Zlatan&co. onkin kolmossuosikkini koko kisoissa.

Mikä tässä on valitettavaa on se että UEFA, tai FIFA:kaan, ei ole näistä jutuista kiinnostunut sitten pätkän vertaa.

No tässä on kyllä kaksi niin läpimätää organisaatiota, että niitä voimme varmasti haukkua kaikki iloisina yhdessä. Tai ei nyt niin kovin iloisina, mutta kuitenkin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös