Jukka Hentusen taklaus Camillo Miettiseen ottelussa Blues-KalPa

  • 57 683
  • 280
"NHL:ssä ois taputettu" -jengi taitaa elää jotain 90-lukua, kovemmat penaltyt siellä tulee näistä järjettömyyksistä kuin Suomessa. Hyi helvetti että näytti pahalta.

NHL-kortti otettiin heti alussa mukaan...

Tässä vielä hieman paremmalla hidastuksella varustettu pätkä taklauksesta.

Ja videota ketjuun, jotta kaikki pääsevät kommentoimaan samaa videota ja tietenkin täysin erilaisia näkemyksiä samasta videosta löytyy...

Se on Hentusen vallassa että lähteekö tollaisia blind side hitejä vetämään tuollaisella vauhdilla kyyryssä olevaa pelaajaa päin. Täydellistä vastustajan kunnioittamattomuutta.

Blind side <-> vai suoraan edestä?

Älä nyt jauha skeidaa, koska vähintään samassa määrin hölmö veto oli Miettiseltä leikata nähdyllä tavalla keskelle kikkailemaan.

Ja muiden paskanpuhuminen alkaa pikkuhiljaa ärsyttämään...

Puun takaa suoraan päähän, en kuitenkaan nähnyt osuiko olkapää vai kyynärpää. Ulosajon lienee aiheuttanut Miettisen kypärän irtoaminen päästä.

E: Läheltä katsottuna olkapää näytti osuvan. Joten ihan puhdas niittihän tuo oli, Jolla vain sattui olemaan ikävät seuraukset.

Spekulointi ulosajon syystä saa monia eri versioita...

Iltalehden mukaan ilmeisesti solisluu poikki, mikä kertoo myös mihin taklaus osui, joten keskustelu siitä osuiko päähän voidaan lopettaa.

Totuus löytyy Iltalehdestä...

Ei edes ole ns. blindside-osuma, eikä varsinkaan päähän.
Mutta kai tuomari toimi oikein näiden liigan paskasääntöjen mukaan, kun taklattavalle kerran tuli pipi?

SM-Liigan "omat" säännöt mainittu...

Juuri näin. Sitten voisimme jokainen JÄÄKIEKON ystävä ottaa lasillisen punkkua ja miettiä, että miltä taklattavasta tuntuu.
- Alpo Suhonen, Pori

Alpo Suhonen!!! :-)

No, mä pysäytän.

Linkki vie ImageShack.us-palvelun kuvaan, jossa Jukka Hentusen olkapää osuu Camilo Miettistä päähän.

Jatkoajan legendaariset kuvakaappaukset :-)

Mikäs ihmeen Aiwo Mies sieltä tulla tupsahti?

Kuka tässä nyt on aivotärähdyksen diagnosoinut? Solisluuhan se poikki meni.

Lääkäreitäkin löytyy...

Taklasi tahallaan siis. Perkele! On kyl jääkiekko menny hurjaksi. Tahallaan jos ruvetaan taklailee, niin tää peli karkaa ihan käsistä.

Huumoriakin löytyy...

Jos (ja tod. näk. kun) tuosta jaellaan vielä lisä penalttia, niin se entisestään alleviivaa sitä miten hieno peli, nimeltä jääkiekko on perseraiskattu. Tuo niitti oli täysin puhdas, eikä voi liikaa korostaa taklattavan vastuuta.
Ennen wanhaan NHL:ssa tuosta olisi saattanut tulla turpakäräjät, mutta muutoin ei aihetta olisi ollut edes hädin tuskin 2 minuutin jäähyyn. Vertailun vuoksi ja muistin virkistämiseksi kannattaa tsiigata netistä vaikka Scott Stevensin TOP-5 kolaukset. That's the way I like the play.

Scott Stevens TOP-X on myös legendaarinen näissä ketjuissa...

Tämän nähtyä voin myöntää olleeni väärässä. Taklaus ei osu päähän vaan Camilon pää retkahtaa ennenkuin Hentusen kyynärpää lähestyy päätä, enkä usko että edes osuu päähän. Erittäin voimakas taklaus saa tilanteen näyttämään pahalta.

Eri asia on tarvitseeko jääkiekko tälläisiä lähes puuntakaa tulleita taklauksia, joissa toinen osapuoli loukkantuu?

Harvinaista selkärankaa myöntää olevansa väärässä...

Jos tuon teki Karalahti, niin taas myytäisiin "keep your head up"-paitoja.

Jere mainittu...

Haukkukaa jumalauta kukkahattutädiksi, mutta jokainen aivotärähdys on turha. Jatkoajan miehiset miehet huutaa pää punasena päätä pystyy ja kelaillaan Scott Stevensin nauhoja muna pystyssä, mutta minkäänlaista hajua siitä, miltä tuntuu kun vedetään 100-0 pystyyn ei ole.

Kukkahattu-tädit... peruskamaa näissä ketjuissa :-)

Ei yllätä, että erimieltä ei (suomessa) saa olla.

Tiesitkö että kuopiolaiset ovat geneettisesti lähempänä ryssiä kuin suomalaisia? Näkeehän sen naamasta ja muutenkin: lyhytkasvuisia mongoolinaamoja. Sullakin on varmaan sellainen kiina-mongooli-ryssnä-naama mitä siellä sikiää ja persejalat ja pitkä selkä ala Olli Jokinen.

Nussi sinä niitä ruman näköisiä ryssänaamamuijia. Toivottavasti kuolet sukurutsareiden tauteihin kuten verenpaineeseen ja kolesteroliin, jotka itä-Suomessa ovat yleisiä. Miksiköhän muuten?

Joo eli paskahousussa vaan kanukkeja vastaan ja omia taitopelaajia surutta ura ohi -meinigillä.

Tämän ketjun idioottipalkinto menee nimimerkille... ?

Puuttuuko enää mitään? Ihan kuin olisin lukenut saman ketjun joskus aikaisemminkin? Alkaa ketjun taso laskea koko ajan ja henkilökohtaisia solvauksiakin esiintyy enemmän ja enemmän...
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Jos tiesi Miettinen, että keskelle leikatessa saattaa napsahtaa, niin samoin tiesi Hentunen tuolla tavalla taklatessaan lentävänsä 98 % todennäköisyydellä suihkuun.
 

Dängleri

Jäsen
eli käykääpä pojat NHL.comissa katselemassa Brendan Shanahanin tuomioita ja tulkaa sitten uudestaan miettimään näitä asioita.

Hyvä vinkki. Tässäpä video jossa Shanahan käy läpi tilannetta Malone vs. Campoli, ja perustelee miksi Malone ei saa tilanteesta pelikieltoa. Itse asiassa sopii hyvin tähän Hentunen vs. Miettinen keissiin, sillä molemmista tapauksista löytyy samoja elementtejä.

"“... in the end, we felt that Malone had committed to the hit when Campoli was upright. However, when the contact was made, Campoli's head position significantly changed just prior to the hit...
...overriding factor in our judgment was that Campoli's loss of the puck and subsequent bending forward for it just prior contributed significantly, if not entirely, to those elements...
."

Ei olisi pöllömpi idea, että Suomessakin nämä törmäykset tutkittaisiin, ja sen jälkeen perusteltaisiin, miksei tilanteesta kuulunut antaa jäähyä tai pelikieltoa. Sen myötä kaiken maailman kukkahattutädit ja itkupillitkin alkaisivat oppimaan sääntöjä ja lainalaisuuksia pelistä nimeltä jääkiekko.
 
Viimeksi muokattu:

Willis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo
Ei olisi pöllömpi idea, että Suomessakin nämä törmäykset tutkittaisiin, ja sen jälkeen perusteltaisiin, miksei tilanteesta kuulunut antaa jäähyä tai pelikieltoa.

Juuri näin. Samalla myös tuomarityöskentely voisi hieman kehittyä.

Onkohan Espoossa ottelunvalvoja kommentoinut tuota tilannetta mitenkään? Varmasti moni haluasi kuulla menikö tuo 5+20 min valvojan mielestä nyt ihan oikein.
 

RockenRolla'

Jäsen
Suosikkijoukkue
FC Barca, kaikki hyvää peliä esittävät joukkueet
Hieno yhteenveto...

The Hockey Handbook keräsi loistavan yhteenvedon keskustelusta. Upeaa!!!

Itse taklauksesta: niin puhdas kuin tuossa sekunnin parin tilanteessa pystyy tekemään. Tilanteet tulee niin nopeasti boxissa, että oli varmaan parempi (=turvallisempaa) Hentuselta viedä taklaus loppuun. Jälkeenpäinhän näitä voidaan jeesutella vaikka maailman tappiin ja analysoida kuva kuvalta. On niin hiton helppoa olla oikeassa jälkeenpäin.

Todennäköisesti yhdeksän pelaaja kymmenestä olisi vetänyt samalla tavalla samassa tilanteessa.

Camille pikaista paranemista ja toivottavasti näemme terrierin (ei siis ajokoiraa) vielä raastamassa ja repimässä jatkossakin.

Itse en tunne suurtakaan intohimoa kummankaan joukkueen suuntaan, mutta en voi kuin ihmetellä näitä 'Kauppatieteilijän' kommentteja: 'persjalkaisten'?? Onko Teillä Espoossa jokin uusi, evoluution tuottama, ylimääräinen kehonosa 'perseen' ja jalkojen välissä???
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin
Itse en tunne suurtakaan intohimoa kummankaan joukkueen suuntaan, mutta en voi kuin ihmetellä näitä 'Kauppatieteilijän' kommentteja: 'persjalkaisten'?? Onko Teillä Espoossa jokin uusi, evoluution tuottama, ylimääräinen kehonosa 'perseen' ja jalkojen välissä???

En siis allekirjoita yhtään "Kauppatieteilijän" kommenttia, mutta et kai nyt sentään väitä, että persjalkainen on sulle uusi ilmaus?

Jos on, niin tästä apua: persjalkainen | Urbaani Sanakirja
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös