Philadelphia Flyers 2011-2012

  • 379 662
  • 973

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Jääneet taas tänne kirjoittelut hieman vähemmälle, joten laitan nyt niitä omia mietteitä tuosta WC:stä kun matsista ei kukaan muukaan näyttäisi vielä mitään sanoneen. Sitten lisäksi tuosta viime yöstä.

Mutta joo Winter Classic Citizens Bank Parkilla Rangersiä vastaan oli tapahtumana upea ja varmasti mielii jäävä näin ruudunkin välityksellä, mutta puhtaasti pelinä ei se sitten tarjonnut mitään uutta näiden kahden joukkueen välillä vaan aikalailla samalla kaavalla mentiin kuin aiemminkin tällä kaudella. Raportiksi voisi melkeinpä copypasteta jommankumman noista aiemmista ja aika yks yhteen osuisi. Flyers oli jälleen pirteällä jalalla liikkeellä, kontrolloivat peliä pari ensimmäistä erää ja loivat selvästi enemmän laadukkaita maalipaikkoja, mutta ei niin. Lunkka oli jälleen kerran aivan huikea sekä muu Rangers-nippu yhtä uhrautuva ja taisteleva. Pääsihän Flyers toki kolmanteen johdossa, mutta olisi se enemmänkin voinut olla. Lisäksi se Ruppin osuma tuli aika tyhjästä vaikka komea veto olikin ja voisin melkeinpä lyödä pääni pantiksi, ettei toiseen päähän olisi tuollainen mennyt. Ihan jo senkin takia, että tuskinpa tuosta keskeltä olisi kukaan Flyers päässyt tepostelemaan noin vapaasti tuollaiselle vetosektorille. Kolmannessa sitten Rangers pelasi ehdottomasti ottelun parhaan eränsä, mitä puolestaan Flyers ei tehnyt ja homma kääntyi päälaelleen. Olihan tuossakin ne paikat sen ottelun tasoittamiseen kuin voittamiseenkin, mutta sama virsi jatkui tuollakin saralla. Rangers kykeni kuitenkin kolmannessa aika hyvin pitämään Flyersin poissa aivan niiltä huipputonteilta.

Rangers pelaa siis omalla tavallaan ihailtavaa, mutta samalla myös pirun ärsyttävääkin kiekkoa sillä kykenivät tällä hetkellä voittamaan Lunkan suuruuden sekä muun joukkueen tiiveyden vuoksi otteluita vaikka paikkoja eivät aivan vastustajan tapaan loisikaan. Niissä omissa tilanteissaan ovat vain pirun suoraviivaisia eli ei mitään turhia hautomisia ja kuskailuja vaan kiekkoa maalille ja toisessa sitten estävät varsin tehokkaasti vastustajaa tekemästä tätä. Muutenkin tuosta pelaamisesta vain näkyy se, että jokainen kaveri haluaa antaa kaikkensa tilanteesta toiseen. Sellainen tiivis ja pirun yhtenäinen sekä materiaaliltaan tasainen nippuhan tuo olisi, josta löytyisi myös sitä kärkiosaamista.

Flyersin peli siis toimi ne kaksi erää aivan mukavasti eikä sen suurempia ongelmia ollut kuin tuo tehottomuus. Kyllähän Rangerskin sai niitä yksittäisiä paikkojaan jo senkin vuoksi, että tuo Flyersin rohkea pelaaminen jossa ihan jo pakitkin tekevät reilummin niitä nousujaan vain tuottaa niitä kontrauspaikkoja vastustajille ja Rangers kun on vieläpä varsin taitava joukkue näitä hakemaan/kyttäämään, niin niitä yksittäisiä harppuunoita nähtiin ihan riittämiin. Flyersin etu on kuitenkin se, että tuo nopea ja työteliäs hyökkäys pystyy paikkaamaan paljon tuota omalla takakarvaamisellaan.

Jokainen ketju kykeni luomaan läpi matsin niitä paikkoja eikä pakeistakaan sen ikävämpää sanottavaa jäänyt. Ei mitään huippumatseja, mutta sellaista laadukasta perussuorittamista. Tällä(kään) kertaa se ei vain Rangersiä vastaan riittänyt.

Jagr meni hajoamaan avauserän lopussa, eikä enää sen suuremmin pelannut vaikka penkillä muita loppu matsin kannustikin. Viikosta hieman reiluun tulisi tosiaan tsekille näillä näkymin tuosta huilia, joten tämä tiesi siis Matt Readille nousua Giroux'n vitjaan ja muutenkin ketjut elivät tuohon viime yön Hawks-kohtaamiseen ollen...

Hartnell - Giroux - Read
Talbot - Briere - Voracek
JVR - Schenn - Simmonds
Rinaldo - Couturier - Zolnierczyk

Schennin NHL-uran avausosuma pitää vielä nostaa esiin tuosta WC:stä. Ei oikein paljon parempaa paikkaa runkosarjasta voi tuolle keksiä. Brayden on omiin silmiini pelannut sen, mitä nyt pelaamaan on tällä kaudella päässyt, hyvin ja siis niitä omia silmiäni miellyttäen, mutta ne osumat kuin tehotkin ovat vain tuntuneet kiertävän miestä. Toivottavasti se ketsuppipullo nyt aukeaisi ja hyvältähän to viime yönäkin näytti ja tehotkin kasvoivat syötön verran. Noin muutoin nuorukaisen esityksestä ei ole jäänyt valitettavaa, mukavan fyysinen ja ns. kokonaisvaltaisen oloinen lupaushan Brayden olisi.

Hawks-matsin Viluyo jo kävi läpikin, joten ei siitä sen tarkempaa. Todella vauhdikas ja viihdyttävä otteluhan tuo oli. Kun vastakkain asetetaan kaksi tasokasta, taitavaa, nopeaa sekä hyvin aktiivista kiekkoa pelaavaa joukkuetta niin ottelutkin ovat monesti ihan mukavaa seurattavaa kaikille muille paitsi heikosta sydämestä kärsiville. Eikä tuo asetelma pettänyt tälläkään kertaa.

Flyers teki viisi osumaa, jotka jakautuivat kaikille neljälle ketjulle sekä tuo viimeisin sitten lopun YV:llä, joten tuo kertonee sen kaiken olennaisen tuosta materiaalin leveydestä. Jälleen kerrran joukkue pystyi pelaamaan vahvaa neljän ketjun kiekkoa siten että kaikki kykenivät rakentamaan niitä tilanteita.

Tuo "nelosen" tulokasvitja oli taas kerran mukavan vauhdikas ja energinen ja toivat juuri sitä mitä neloselta sopii odottaakin. Mielestäni tuo on vain se paras kokonaisuus mitä tuonne ovat tällä kaudella löytäneet. Jagr:n palatessa meneekin jälleen mielenkiintoiseksi sillä JVR/Voracek ja kumppanit eivät tuo vain juurikin tuohon kenttään sitä samaa mitä Rinaldo ja Zolnierczyk vaikka noin muutoin parempia ja kokonaisvaltaisempia pelureita ovatkin. No Lavi pähkäilkööt tätä ja eiköhän tuota ennen taas joku muu kerkeä loukkaantumaan, joten turhapa tuota on sen suuremmin ainakaan vielä murehtia vaan parempi nauttia tuon ketjun pelaamisesta. Sattuihan noille tulokkaille niitä virheitäkin, joista Hawks iski kylmästi kaksi osumaa, mutta se ei poista sitä, että vahvastipa pelasivat. Lisäksi siitä toisesta voi osoitella hieman Laviakin sillä Hawksin noustua kolmannen lopulla maalin päähän kentälle asetettiin, siihen mennessä ottelun kriittisimpään vaihtoon, neljä tulokasta eli tuo ketju + Bourdon puolustukseen. Vaikka kaikki näistä vahvasti pelasivatkin, niin tulokkaat ovat silti tulokkaita, joten olisin toivonut Peteriltä hieman enemmän sitä pelisilmää vaikka nämä ne tuoreimmat miehet siellä penkillä Flyersin parin ylivoiman jälkeen eittämättä olivatkin. Tosin onhan se mukava seurata kuinka valmennus luottaa näihin nuoriinsa. Tuo on vain sen nuorten pelaajien kehittymisen kannalta tärkeää, josta myös nuo rookiet ovat jo tähän mennessä kiittäneet.

Nämä toivat myös mukavasti tuota suoraviivaisuutta kuin muutenkin viime yössä oli, kuten Viluyo jo esiin nosti, pääpuolin viime aikoja selvästi suoraviivaisempaa sekä hieman yksinkertaistetumpaa pelaamista Flyersilta se loputtoman hinkkaamisen sijaan ja kas kummaa myös niitä maaleja syntyi. Jos ei lauo ei voi osuakaan on toki kliseistä tavaraa, mutta samalla niin totta. Tuota toivoisi nähtävän jatkossakin.

Ihan kiva otteluhan tuo jälleen noin kokonaisuudessaan oli, vaikka jäälleen kerran niitä vastahyökkäyksiä omiin silmiini liiaksi vastustajalle kertyikin eri huolimattomuuksien ja erheiden siivittämänä. Toki tuo aika ajoin jopa yliaktiivinen ja rohkea pelaaminenkin johtaa eittämättä näihin siinä missä luo tilanteita toiseenkin päätyyn. Mutta siis tuo pelaaminen olisi tällä hetkellä ihan hyvällä mallilla. Ei nyt mitään SC tänne ja heti kiekkoa vaan parannettavaakin löytyy, mutta se perustekeminen on ollut vain viime otteluissa mukavan laadukasta, jolla kaatuivat laadukkaista nipuista niin Hawks kuin Penskin. Harmi vain että Rangersillä se oli vieläkin laadukkaampaa ja ennen kaikkea terävämpää. Rangersiä vastaan saldo olisi nyt tältä kaudelta kolme tappiota kolmesta ottelusta, johon olisi kyllä tärkeää saada korjausta loppu kauden kohtaamisissa, ettei joukkue nyt ala nousemaan aivan liian suureksi möröksi. Tämä jo senkin vuoksi, että tuo Tortorellan nippu tuntuisi ainakin tällä hetkellä niiltä, jotka pitäisi pystyä keväällä kaatamaan mikäli SC kiinnostaisi.

Ehkäpä se suurin ihmettelyjen ja epävarmuuden aihe löytyisi jälleen kerran tuolta maalinsuulta, mutta kaipa tämä sitten vain kuuluu Flyers-kiekkoon, pelasivat tuolla sitten ketkä hyvänsä. Toivottavasti Bryz nyt saisi taas nostettua sitä tasoaan. Viime yö ei ollut huonoa tekemistä, mutta ei nyt ihan sitä itseluottamusta ja varmuutta hehkuvaakaan, jolloin ne kiekot tarttuvat melkeinpä tilanteessa kuin tilanteessa. Se etenkin veskarille tärkeä luottamus omaan tekemiseen täytyisi saada taas tappiin ja siten flow-käyntiin. Bobo osoitti mielestäni WC:ssä sen, ettei nyt kuitenkaan taida olla vielä valmis siksi todelliseksi ykköseksi suuren mediamylläkän keskellä, mikä sai taas melkoiset kierrokset edellisenä päivänä Lavin ja Reesen päätöksen jälkeen. Ei pelannut huonosti, mutta kyllähän sen eron Lunkkaan nyt kaikki näkivät ja varsinkin se Ruppin toinen oli sitä osastoa, joka ei vain saisi mennä ja siinä tuo kaverin suurin heikkous eli matala ylös reilusti tilaa jättävä perusasento tuli aika karusti esiin. No katsellaan.

Jatkuu...
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Timonen tosiaan tippui ja toivotaan, ettei sen pidempää huilia nyt tule. Omasta mielestäni tuo jäljelle jäänyt viisikko suoriutui aivan mallikkaasti. Ehkäpä siinä kahdessa nopeassa takaiskussa näkyi, että penkiltä puuttuivat pari kokenutta veteraania eli Jagr ja Timonen, joiden maltillisista rauhoittavista olemuksista olisi etenkin noissa hetkissä paljon apua, mutta noin muuten hyvinhän tuo sujui ja vastus siis oli yksi liigan kovimmista eli siitä ei jäänyt kiinni. Varsinkin Bourdonin peliä pitää kehua tai on pitänyt kehua jo pidemmän aikaa. Huomaa kyllä selvästi kuinka ottelumäärän ja kokemuksen karttuessa kaveri on päässyt sisään tuohon palettiin ja lisäksi se tärkein eli itseluottamus on entisestään noussut. Uskaltaa ottaa sitä riskiä kiekon kanssa, nousta hyökkäysten tueksi etc. ja kun tuohon lisää sen varman ja fyysisen omanpään pelaamisen ja maltillisen kiekon siirtelyn niin eihän tuosta voi kuin pitää. Tavallaan tuo mahdollinen Timosen poissaolo voisi olla loppukautta ajatellen jopa eduksi (mikäli ei vain liian pitkäksi veny) sillä se tarjoaisi Bourdonille entisestään sitä roolia, joka saattaisi säteillä entistä parempana pelaamisena ja sen seuraavan askeleen ottamisena sillä tuossa kaverissa olisi mielestäni yhä sitä käyttämätöntä potentiaalia vaikka jo nyt pelaa tuollaista laadukkaan ja monipuolisen syvyyspakin pelaamista. Niin ja en nyt sanoa, että hyvä kun Kimmo meni loukkaantumaan sillä ei tuon tasonpakin loukkaantuminen ole koskaan hyvä asia, mutta ainakin itse haluan katsoa "Lavimaisesti" tuossa sitä valoisampaa puolta. Mahdollisesta poissaolosta kuin pituudestakaan ei ole vielä mitään kuulunut vaan se selvinnee tämän päiväisissä tutkimuksissa. Lisäksi tämä saattaa tarjota myös Erik Gustafssonille niitä näyttöpaikkoja, joten rookieden esiinmarssi jatkukoon, jos sille nyt tarvetta ilmenee. Varmastihan tuo tulisi jollain tapaa näkymään varsinkin siinä pidemmässä juoksussa, jossa tuo Kimmon tasaisuus ja laadukkuus illasta toiseen ja siis sen puuttuminen korostuisi, mutta samalla muut saavat niitä omia mahdollisuuksiaan ja etenkin näiden nuorten kohdalla se voi heijastua kehitystä ajatellen todella positiivisestikin, jolloin olisivat myös valmiimpia ja laadukkaampia niitä pienempiä minuuttejaan ja rooliaan varten aikanaan Kimmon palatessa, jolloin tuo puolustus saattaisi olla taas entistä vahvempi. Sen pään pensaaseen työntämisen, sijaan katsetta entistä korkeammalle.

Tuo Timosen sekä Jagr puuttuminen näkyi ehkäpä konkreettisemmin tuolla ylivoimalla ja osoitti jälleen kuinka ns. yksilökeskeinen ja kovien yksilöiden huippuominaisuuksien varassa tuo Flyers YV on sen ns. toimivan systeemin ja systemaattisen pelaamisen sijaan, joka kestäisi paremmin yksittäisiä poissaoloja kuin muitakin vaihdoksia. Nyt kun kaksi avainpalasta ja kovan luokan YV-pelaajaa oli poissa niin hyvä kun saivat siinä kolmannen lopulla aikaan sitten mitään vaan Hawks tappoi sen näiden kannalta pahalta näyttäneen neljä minuuttia, josta tulleilla energioilla iskivät sitten heti perään ottelun tasoihin sen sijaan, että Flyers olisi hyödyntänyt tuon etsikkoaikansa siirtymällä kolmen maalin johtoon. Tuolla kohtaa v-käyrä kävi kyllä kohtuu korkealla. No saivat sentään sen lopun YV:n hyödynnettyä, joten jotain positiivistakin sentään tuostakin.

Asiasta toiseen Michael Leighton sai kunnian tulla kolmannen kerran urallaan valituksi AHL:n vuotuiseen tähdistöotteluun. Kyllähän Leighton on tälläkin kaudella osoittanut olevansa loistava AHL-kassari. NHL:ssä ne kyvyt riittävät "ainoastaan" siihen kakkosen tonttiin. Philadelphiassahan kuin Flyers-kannattajien keskuudessa noin muutoinkin mies on viime vuosista johtuen noin yleisesti melkoisen kestovitsin asemassa, mutta itse ainakin osaan arvostaa kaveria. Toivottavasti ensi kesänä saisi jostain NHL-seurasta sen kykyjensä mukainen kakkosen paikan, eikä nyt jatko Flyersiinkaan Bryzin kakkosena täysin poissuljettua ole, mikäli Homer päätyy kauden jälkeen Bobon treidaamiseen.

Kerran kun Phantomseihin siirtyi, niin muistutuksena sellainen, että ensi yönä pelaisivat samaisella Citizens Bank Parkilla vuorostaan AHL:n ulkoilmaottelun Phantomsien ja Capsien farmiseura Hershey Bearsien välillä. Ottelusta nyt luulisi olevan eri streamejä tarjolla kun kerran televisioisivat sen ihan pääkanavilla ympäri USA:ta ja Kanadaa. Matsi alkaisi itärannikon aikaa 7 PM.

Sen verran vielä, että tässä olisi ollut viime kauden tapaan sopivan hissukseen ja rauhalliseen työn alla katsaus NHL:n ja AHL:n ulkopuolella pelaavien Flyers-prospectien otteista. Sen nyt näkee millä aikataululla tuon viitsii viimeistellä, mutta lähipäivinä olisi näillä näkymin tuloillaan.
 

d2uce

Jäsen
Brieren hattutempulla voitto Ottawasta. Peli soljui aika viihdyttävästikin päästä päähän. Molemmat maalivahdit pelasivat hyvin, eli Bryzgalovin itseluottamuksen kannalta tärkeä ehyt ottelu.

Briere tosiaan iski hattutempun ja pudotti vielä hanskatkin Turrisia vastaan. Hyökkäyksessä Giroux'n ketju oli totutun vahva, mutta myös Voracek oli jälleen huikealla pelipäällä. Toi komeasti kiekkoa ylös voimakkaalla luistelulla.

Pitää vielä loppuun kehua tuota nelosketjua. Ovat pelanneet viimeaikoina todella hyvin. Vaikka tänään ei maalia tullutkaan, niin silti vaihdosta toiseen kiekko oli vastustajan maalin lähistöllä. Couturier on selvästi ketjun aivot, Rinaldon ja Zolnierczykin rymistellessä laidoilla. Etenkin Rinaldon taklauksilla ketju voitti paljon kiekkoja vastustajalta ja Couturier pelaa kyllä kuin veteraani. Erinomainen kiekon suojaus.
 

DefenceX

Jäsen
Jagr on ilmeisesti käynyt alkulämpöjen aikana jäällä, mutta lähtenyt 5 minuuttia ennen muita pois jäältä. Todennäköisesti ei siis pelaa.

E: Nyt Jagr on ainakain dailyfaceoff.comin mukaan ykkösen laidassa, en tiedä kuinka hyvin nuo kokoonpanot pitää paikkaansa. Kohtahan tuo selviää kun matsi alkaa.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Matkusti kuitenki Ottawaan joukkueen mukana ja on muutamis harjotuksis ollut jo normaalisti mukana. Ja nyt ku tarkemmin katto ni Harry Z on sivussa, koska Jagr ilmeisesti pelaa.

Ja Flyersin Facebookin mukaan on kokoonpanossa, joten taitaakin pelata. Pahoittelut virheellisestä informaatiosta.
 

Isotuoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moustaches
Ja Flyersin Facebookin mukaan on kokoonpanossa, joten taitaakin pelata. Pahoittelut virheellisestä informaatiosta.

Pelasi tosiaan, mutta ei tuonut ykkösvitjan peliin mitään uutta. Viimeiset pari-kolme matsia Giroux'n kenttä ollut aivan hyödytön. Eilisen kruunasi se, että olivat kentällä viimeisen kahden takaiskumaalin aikana.

Mikäköhän Claudelle on tullut? Jotenkin herran peli ollut väkinäistä pyörimistä kiekon kanssa ilman tulosta.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Pelasi tosiaan, mutta ei tuonut ykkösvitjan peliin mitään uutta. Viimeiset pari-kolme matsia Giroux'n kenttä ollut aivan hyödytön. Eilisen kruunasi se, että olivat kentällä viimeisen kahden takaiskumaalin aikana.

Mikäköhän Claudelle on tullut? Jotenkin herran peli ollut väkinäistä pyörimistä kiekon kanssa ilman tulosta.

Suvanto kausia tulee kaikille, sen takia muitten pitääkin nostaa tasoaan eikä aina luottaa ykkösvitjaan. Eilinen kyllä söi miestä, totaali housuunpaskominen kolmannessa erässä ja Sens vei pisteet kotiin, Bryziä on turha tosta häviöstä haukkua sen enempää, ehkä se Karlssonin veto olisi ollut otettavissa, kyllä siellä ihan muut kaverit pelasivat pää perseessä. Jotenkin johtoasemassa ei osata taas pelata, Chicagoa vastaan meinasi jo käydä kylmät kun tulivat 4-2 johtoasemasta tasoihin. Plussaa tietysti että eilisessä maali iloittelussa rookiet tekivät maaleista kolme, mutta se on laiha lohtu kun pisteitä ei tullut pelistä. Gustaffson olisi kiva nähdä ylhäällä kokeilemassa jälleen. Seuraavaksi vastassa Carolina ti/ke välisenä yönä, katsotaan josko siellä saataisiin vahva 60 minuuttinen.
 

Isotuoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moustaches
Ensi yönä vastassa Hurricanes, joka on Giroux'n kannalta tärkeä peli. Herra on jäänyt parissa pelissä ilman pisteitä ja turhautuminen ja yliyrittäminen on alkanut paistamaan otteissa. Kertaakaan tällä kaudella Claude ei ole jäänyt pisteittä kolmea ottelua peräkkäin.

Hurricansia vastaan Flyers on pelannut tällä kaudella jo kolmesti: 2 voittoa ja 1 tappio, maalierolla: 12-6. Tehoista Hurricanesia vastaan on vastannut pääasiassa ykkösketju: Giroux 3+4, Jagr 2+2 ja Hartnell 1+2.

Oma veikkaus on, että tarpominen jatkuu ja ottelu menee rankkareille, jossa 'Canes vie voiton 4-3.
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
PHI 2 CAR 1

Eipä mitenkään hirveän vakuuttavana Flyersin otteet jatkuneet, mutta voitto tuli kuitenkin. Hyvin pitkälti Bobon erinomaisen maalivahtipelin seurauksena. Flyersin maaleista vastasivat tällä kertaa superjunnut eli Schenn ja Couturier molemmat ottivat maalin mieheen. Hienoa nähdä, että nämä molemmat alkavat pääsemään rytmiin mukaan ja maaleja alkaa tulla. Ja varsinkin Schenn on pelannut viime aikoina erittäin hyvin hyökkäyksessä.

Alkukauden syömähammas Hartnell-Giroux-Jagr on nyt jotenkin pahemman kerran jumiutunut. Ehkä siellä (varsinkin Jagrilla) vammat aiheuttavat vaivaa, mutta jotenkin nyt se itseluottamus on kariutunut ja kaikessa näkyy yliyrittämistä.

Kuitenkin ihan hyvä voitto, mutta parannettavaa on vielä paljon. Puolustus on vieläkin ajoittain todella pahasti tuuliajolla ja kun maalivahtien vire vaihtelee (huonosta hyvään Bobolla, keskinkertaisesta todella huonoon Bryzilla), niin omissa on soinut aivan liikaa viime aikoina.

Voitto oli muuten Lavin 100. voitto Flyers-valmentajana. Onnittelut siis hänelle.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Pisteet kelpaa hyvin, Schenn sekä Couturier tosiaan jatkavat hyviä otteitaan, Bobs pelasi myöskin varsin hyvän pelin. Walker lainattu Adirondackiin ja Gustaffson kutsuttu ylös, korvaako Gustaffson jo Islesia vastaan Liljan? Itse näkisin mielelläni Lavin tekevän tälläisen liikkeen.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Jep, hienon voiton ottivat Carolinasta. Ei ole Flyers ihan yhtä kuuma nippu kuin alkukaudesta, mutta silti ovat ihan hyvissä asemissa itäisessä konferensissa. Eli pisteitä ovat tasaisesti keräänneet koko ajan. Ainut asia vaan, että miten pitkään siellä pysyvät, kun muut idän kärkiporukat ovat varsin hyvissä putkissa menossa. Huolta ei silti vielä ole, koska pudotuspeliviivan alapuolella ei tällä hetkellä ole juuri merkittäviä uhkaajia.

Hyvä, että nuoret pojat kantoivat vaihteeksi maalinteossa vastuuta ettei kaikki ole ykköskentän harteilla. Schenn teki sitten kauden toisen osuman. Vaikea on hänellä kausi ollut, mutta uskon, että hän pelaa vielä hyvän loppukauden. Couturierkin on väläytellyt parissa viime pelissä tarkkaa rannelaukaustaan. Nytkin teki hienolla vedolla voittomaalin. Bobo pelasi maalilla todella hyvin ja torjui lähes kaikki Canesin maalintekoyritykset. Giroux'lla ja koko hänen ketjullaan on hieman vaisumpi vaihe. Samaa mieltä Jayn kanssa, että jokaisella tulee joskus huonompiakin vaiheita.

Olen muuten huomannut, että Flyersin maalivahdit käyttävän ruskeita varusteita. Ei ole ennen minun silmään pistänyt tuon väriset varusteet. Onkohan se jokin uusi kikka saada Bryzgalovin peli kulkeemaan?
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Olen muuten huomannut, että Flyersin maalivahdit käyttävän ruskeita varusteita. Ei ole ennen minun silmään pistänyt tuon väriset varusteet. Onkohan se jokin uusi kikka saada Bryzgalovin peli kulkeemaan?

Nuo ruskeat kamppeet tehtiin Winter Classicia varten, mutta ilmeisesti käyttävätkin niitä vielä jonkun aikaa. Taitaa vielä Bobolla ja Bryzillä olla vielä Winter Classicin maski käytössä. Käyttähän Pensissäkin Fleury WC-kamoja, kun jengi pelaa niillä paidoilla. :)
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Viime aikojen otteet olleet joo hieman tasapaksuja ja sanoisiko sellaisia pehmeitä ja aneemisia eli se terävyys ja tarkkuus on ollut enemmän tai vähemmän puutteellista, jolloin myös erinäisiä virheitä on nähty tavanomaista enemmän. Näitä kuitenkin mahtuu ja pitääkin mahtua pitkään runkosarjaan, joten ei nyt sen suurempaa huolta ainakaan vielä tässä vaiheessa löydy ainakaan täältä. Hyvää on se, että vaikka pelaaminen on ollut nihkeää, niin ilman tuota toisen Sens-matsin kolmannen hairahdusta tilillä olisi kolmesta viime ottelusta kolme kolme voittoa, joten se perustekeminen ja paletti toimisi kuitenkin.

G-line ei ole viime matseissa hirveämmin loistanut, mutta eihän tuo kerro kuin sen, että ovat vain ihmisiä. Jagr on tuolta erottunut omiin silmiini negatiivisemmin ihan sen takia, että miehen liike olisi tuon pikku loukkaantumisen jäljiltä vielä hivenen hakusessa, mikä sitten heijastuu tshekin kaikkeen tekemiseen. Aikailla samaa oli havaittavissa aiemminkin tällä kaudella kun Jaromir huilaili muutaman ottelun. Veteraanilla kesti hetken päästä vauhtiin, jonka jälkeen meno oli jälleen tuimaa. Toivotaan samaa nytkin. Giroux’n pelaamisesta ei ole muuta kritisoitavaa kuin viime matsien tehojen puute. Noin muutoin pelaa sitä samaa nöyrää kahdensuunnan kiekkoa, mitä niiden tehojenkin kanssa. Nyt niiden puute on aiheuttanut joo pientä puristusta, mutta toisaalta täytyyhän tähtipelaajien kokea näitäkin hetkiä ja oppia nousemaan pikku aallonpohjistaan. Katsellaan nyt miten Roo käsittelee tämän. Niin ja paikoillehan tuo ketju on näissäkin matseissa päässyt, mutta ei ole vain uponnut. Täytyy toki huomioida, että Sens oli tehnyt pirun hyvin kotiläksynsä ja tiesivät tasan tarkkaan kuinka hyvä pelaaja Glaude Giroux on. Se tärävyys, millä pelasivat tätä kuin tuota koko ketjua vastaan, oli vain ihailtavaa. Canes puolestaan luistelutti jokaisessa vaihdossa vastaan omasta mielestäni yhden tämän hetken parhaista nuorista kahdensuunnan senttereistä, mitä liigasta vain löytyy eli Brandon Sutterin. Olivat molemmat mukana vuoden 2008 kultaa kauhoneessa Kanadan U20 joukkueessa, joten senkin puolesta toisen metkut luulisi olevan tiedossa.

Tuon kentän tehottomuudella on sitten aika suoraan johtava vaikutus koko joukkueen tekemiseen, mutta toisaalta tuo on ihan hyvä, että muutkin joutuvat ottamaan sitä vastuuta niiden otteluiden ratkaisemisessa. Briere ensimmäisessä Sens-matsissa ja rookiet Canesia vastaan. Tekee mielestäni siinä pitkässä juoksussa joukkueelle ainoastaan hyvää. Varsinkin tuo Schenn – Couturier tandemi olisi saanut vahvojen otteidensa palkinnoksi viime otteluissa mukavasti tehojakin. Niin ja onhan Matt Read nyt aivan loistava pelaaja "neloseen". Huonetoverit Rinaldo ja Zolnierczyk tappelevat sitten siitä viimeisestä hyökkääjän tontista. Kovaa ja fyysistä Sensiä vastaan pelasi Rinaldo ja pehmeämpää Canesia vastaan Zolnierczyk, joten liekö tuo sitten Lavin pelikirja tässä valinnassa?

Jokin aika sitten koottu JVR – Schenn – Simmonds on näyttänyt varsin mukavalta. Kolmea hyvin liikkuvaa, hyvän kokoista taitavaa sekä ennen kaikkea kärkkäästi maalille työntyvää ja ajavaa pelaajaa ovat muodostaneet ehdottomasti toimivan kokonaisuuden. Tuovat kivasti sitä suoraviivaisuutta tuohon peliin.

Maalivahtitilanteesta sen verran, että ensimmäinen Sens-matsi oli Bryziltä oikein mallikas ja aikalailla sitä mitä mieheltä varmaan odotetaankin, mutta seuraavana päivänä ei saatu jatkoa tälle. Ei Ilya nyt huonosti pelannut, mutta ei siis kyennyt tekemään niitä joukkuetta kannatelleita pelastuksiakaan, joilla se kolmannen tyrmäys olisi voitu välttää. Canesia vastaan oli vuorostaan Bobon vuoro pelata yksittäinen huippumatsi, joten tuota rataa tuo nyt olisi viime ajat mennyt. Vuoron perään pelaavat yksittäisiä hyviä otteluita, mutteivät ole pystyneet niihin tasaisen vahvoihin esiintymisiin ottelusta ja illasta toiseen. Tätä varsinkin Ilyalta odotettaisiin. Hetken aikaa näytti jo hyvältä, mutta ailahtelevaisuus olisi ollut jälleen se viime aikojen sana "the universen" tekemisessä. Tämän hetken Flyers ei toki siinä mielessä ole mikään veskarin kultapaikka johtuen tuosta rohkeasta ja aktiivisesta pelaamisestaan, jolla parhaimmillaan dominoidaan ihan ketä tahansa, mutta se myös johtaa siihen, että ne vastustajienkin paikat ovat keskimäärin aika hyviä ja vaarallisia sekä ennen kaikkea niitä tulee epätasaisesti. Monesti vieläpä sellaisia "salama kirkkaalta taivaalta" -tilanteina. Ero johonkin puolustavampaan ja tarkempaan pelaamiseen, missä keskitytään sen ydinsektorin tukkimiseen nopeiden kontrausten korostuessa vuorostaan omassa hyökkäämisessä, jolloin veskari monesti saa niitä kuteja reilummin, muttei niinkään todelliselta vaarasektorilta, jolloin lämpö pysyy yllä, tilastot mukavina sekä kohdatut tilanteet miellyttävämpinä. Mikäli itse saisin näin ilman omakohtaista veskarikokemusta päättää, niin kyllä tuo jälkimmäinen ideaalimmalta tuntuisi. Ei tämä kuitenkaan poista sitä, etteikö Bryzin pitäisi pystyä nähtyä parempaan, mutta vaikuttahan veskarin tekemiseen ja otteisiin myös se millä tavoin viisikko ja joukkue siinä edessä pelaa, vaikka monesti tämä tilastoja ja yksittäisiä erheitä korostettaessa sivuutetaankin.

Nödlistä vielä sen verran, että oli ihan kiva nähdä kaveria sitten toviin, mutta samalla täytyy vain sanoa, että eipä tullut liiemmin ikävä. Se pelaaminen näytti vain niin samalta kuin Flyersissakin eli tekee paljon hyviä asioita tuolla jäällä, on pirun tunnollinen ja uhrautuva pelaaja jne. mutta se jokin ns. massasta erottava ominaisuus vain puuttuisi ja osittain siten ei vain kykenisi nousemaan sen erikoisemmaksi pelaajaksi oikein missään roolissa. Pystyy pelaamaan melkeinpä ketjussa kuin ketjussa, mutta ei ole missään ns. roolissaan/ketjussa sen erityisempi. Ei huono, mutta jotenkin vain turhan aneeminen omaan makuuni. Kuitenkin symppistyyppi, jolle voi toivoa vain ja ainoastaan hyvää tulevaisuutta.

Mutta sitten siihen varsinaiseen asiaan eli sain nyt lopultakin tuon katsaukseni Flyersin prospectien alkukauden otteista valmiiksi, joten tässähän sitä…

Tässä ollaan siis huomioitu P-A:n ammattilaiskaukaloiden ulkopuoliset kaverit. Tilastojen lisäksi olen pyrkinyt sanomaan ja poimimaan jokaisesta edes jotain, mitä nyt on yhdestä sun toisesta ympäri interwebbiä kauden mittaan toisten sanomana tarttunut. Hovista lukuun ottamatta en ole näitä tositoimissa nähnyt kun Ruotsin kultajuhliin päättyneissä kaksikymppisten kisoissakaan ei yhtään Flyers-prospectia nähty. Samalla Flyers oli ainoa NHL-organisaatio, jonka varauksia ei tuossa turnauksessa pelannut. Couturier nyt olisi toki muutoin ollut aika varmalta tuntunut valinta Kanadan joukkueeseen tänäkin vuonna, mutta kaikkien tiedostamasta syystä oli estynyt tästä kunniasta. Vertailun vuoksi otin mukaan myös viime vuoden statsit, jotka nekin nyt antavat hitusen sitä omaa osviittaansa nuorukaisten urien suunnista vaikka niiden liiallista tuijottelua vieroksunkin.

Maalivahdit:

Niko Hovinen: 13-Mar-1988, 6'6'' 200 lb, Pelicans, SM-Liiga

2011-12: GP 30 (17-7-4), SV 92,4%, GAA 2.13 (12.1.2012)
2010-11: GP 49 (17-25-5), SV 92,1%, GAA 2.59


Hovinen on pelannut niissä muutamissa matseissa, mitä Pelicansilta olen toistaiseksi nähnyt vahvasti ja sama meno on jatkunut kaiketi noin muutoinkin. Loukkaantumiset olisivat hieman kiusanneet, mutta tuolla ottelumäärällä ja pelitahdilla millä kaveri on alkukauden vetänyt, lienee myös osansa tässä. Kaverin ura ja kehitys kulkisivat siis mukavassa myötätuulessa. Keväällä saataneen yksi hyvä mittari lisää, sillä tämän kauden Pelsut olisivat jo sellainen joukkue, miltä voisi sitä playoffmenestystäkin odottaa pelkän näihin pääsemisen sijaan, joten kovat pelit ja odotukset yhdistelmääkin lienee vielä tällä kaudella luvassa. Ehkäpä tähän mennessä kauden kovin paikka eli Karjala turnaus sujui ainakin vakuuttavissa merkeissä, joten toivotaan että keväällä sujuisi samaa rataa vaikka Pelsuille ei noin muutoin sympatiaa liikenekään. Ensi kaudeksi sitten Phantomsien maalin suulle. En nyt sen suuremmin kaverista kirjoittele sillä uskon, että niin tämän ketjun kuin etenkin palstan lukijoista löytyy läjäpäin tällä(kin) kaudella Hovisin otteita runsaammin nähneitä. Oma SM-Liigan seuraamiseni ei vain ole läheskään niin intensiivistä, mitä se aiemmin oli, mutta sen mitä olen nähnyt ja lukenut niin hyvältä on näyttänyt.

Mainitaan sen verran ohi aiheen, että viime keväänä ilman Flyers-sopimusta jäänyt ja siten ns. markkinoille vapautunut Flyersin kesän 2008 seitsemännen kierroksen varaus Joacim Eriksson olisi myös pelannut todella vahvaa alkukautta ja tiettävästi herättänyt kiinnostusta useammassa NHL-organisaatiossa. Jatkossa on kyllä mielenkiintoista nähdä miten tämän kaksikon kehitys etenee suhteessa toisiinsa.

Niin ja pyörisihän noissa Flyersin kotisivujen In-the-system –listauksissa yhä vain Jakub Kovarinkin nimi. Käsittääkseni aikanaan kun kaveri varattiin Flyersin toimesta, niin NHL:llä ja Tshekin-liitolla ei ollut keskenään voimassa olevaa sopimusta (mm. kesken sopimuksensa siirtyvän pelaajan korvaus, kasvattajakorvaus etc.) jossa tuo varauksen "erääntyminenkin" olisi määritelty, joten kaipa Kovarin oikeudet sitten vain ovat Flyersin hallussa yhä tänä päivänäkin vaikka varauksesta (2006) on jo aikaa vierähtänyt. Kaipa se nimi olisi tuolta poispyyhitty, mikäli näin ei olisi. En nyt ottanut kaveria tähän mukaan sillä jotenkin on vain syntynyt kuva, että Flyersin toimistolla syystä tai toisesta kaveri olisi jo hieman menneen talven lumia. Niin tai näin vahvaa kauttahan tuo viime kauden tapaan Tshekin pääsarjassa pelaisi ja ainakin itse näkisin enemmän kuin mielelläni Kovarin vielä jonain päivänä yrittämässä NHL:ään Flyersin organisaatiossa, mutta voipi olla ettei se AHL enää tässä vaiheessa kiinnosta vaan paikka ylhäällä pitäisi olla taattuna ja mikäli ei ole niin suuntaisi mieluummin isomman ja varmemman rahan perässä KHL:ään. Sitä kysyntää meinaan, luulisi noilla otteilla Kovarilla olevan.

Jatkuu....
 
Viimeksi muokattu:

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça

Puolustajat:


Ricard Blidstrad, 10-Apr-1992, 6'2'' 210 lb, Regina Pats, WHL

2011-12: GP 1, 0+0=0, +/- 0, PIM 0 (12.1.2012 , Cougars)
2011-12: GP 30, 3+10=13, +4, PIM 16 (10.1.2012, Regina)
2010-11: GP 70, 3+14=17, - 30, PIM 26


Blidstrandin kehitys ei ole jatkunut ihan siten kuin olisi toivonut. Viime kaudella kuului WHL:n tulokaskaudellaan Reginan ns. syvyyspuolustajiin, minkä vielä jotenkin ymmärsi, mutta kun muutosta tuohon ei tullut tälläkään kaudella, vaan melkeinpä päinvastoin, niin tilanne alkaa olemaankin jo hieman huonompi. Tällä kaudella on meinaan tehnyt tilaa ja istunut useampaankin kertaa katsomossa Reginan nuorempien kesillä 2012 ja 2013 varauskelpoisten nuorukaisten pelatessa. Tilastot näyttävät toki viime kautista paremmilta, mutta tuo kertonee lähinnä ainoastaan sitä, että koko Reginan joukkue on huomattavasti viime kautista laadukkaampi ja WHL:n pohjamutien sijaan taistelevat tällä kaudella konferenssinsa kärkipäänsijoista. Ruotsalaiselta löytyisivät eri raportointien mukaan yhä ne samat ongelmat tuolta pelikäsityksen puolelta, mikä sitten säteilee niin puolustus kuin hyökkäyspäässäkin. Omassa päässä se sijoittuminen on mitä on ja puolestaan kiekollisesti sinänsä ihan hyvä taitotaso ei vain pääse esiin kun pää ei vain toimisi samaan tahtiin. Plussaa toki petraantuneesta luistelusta ja monet Pats-fanit pitävätkin kaveria puolustuksensa nopeinpana miehenä, mutta eipä tuostakaan sitä maksimaalista hyötyä saada irti juurikin tuon pelikäsityksen puutteellisuuden ja ns. putkinäköisyyden vuoksi. Kesän 2010 varauksena kaveri pitäisi solmia sopimuksen alle ennen tulevaa kesää, mutta ainakin tällä hetkellä näyttäisi aika selvältä, ettei Blidstarandin varausta tultaisi lunastamaan. Reginassa jatkaminenkaan ensi kaudella näytti jo pitkän aikaa hyvin epätodennäköiseltä, sillä joukkueet voivat peluutta ainoastaan kolmea ns. yli-ikäistä peluria eli tällä kaudella vuoden 2011 ja ensi kaudeksi siis vuoden 2012 aikana 20-vuotta täyttänyttä pelaajaa ja tuskinpa joukkueen edunmukaista olisi ollut kuluttaa yhtä näistä ruotsalaiseen syvyyspakkiin, joka siis samalla vie yhden import-tontinkin, vaan halunevat nuo parempaan käyttöön. Blidstarandin kanssa Reginalla oli kokoonpanossaan 9 ensi kaudella tähän "yli-ikäisten" kiintiöön laskettaa pelaajaa eli siis -92 syntynyttä. Näistä siis ainoastaan kolmelle olisi sijaa ensi kauden joukkueeseen. Näihin ei siis Blidstrand selvästikään kuulunut, jolloin se kauppa tuli vaihtoehdoksi. Regina teki tuolla kaupalla samalla selvän panostuksen tätä kautta ajatellen sillä laittoivat Blidstarandin lisäksi ensi kesän Bantam Draftin ensimmäisen ja toisen kierroksen varauksensa (lisäksi 5th rounderin 2013 draftiin) saadakseen konferenssinsa häntäpäähän ankuroituneista Cougarseista Oilersin varaaman slovakkipakki Martin Marincin sekä myöhempiä varausvuoroja, joten selvä upgradetushan tuo Patsien puolustukseen olisi, joka siis samalla tiesi Blidstrandille maisemanvaihtoa. Saapa nyt nähdä mitä saa aikaan uudessa seurassaan. Ilman mainittavaa petrausta ja ns. massasta esiinnousua kaverilla saattaa olla ensi kesänä edessä paluu Ruotsiin.

Nick Luukko, 29-Nov-1991, 6'2'' 183 lb, University of Vermont, H-East

2011-12: GP 17, 0+3=3, +/- 0, PIM 4 (12.1.2012)
2010-11: GP 45, 7+10=17, +1, PIM 20 (USHL)


Luukkon otteista ei sen hirmuisempaa kuvaa ole syntynyt osittain senkin vuoksi, ettei tuosta joukkueesta sen runsaammin ja etenkään yksityiskohtaisemmin ole niitä juttuja löytynyt. Vermontin alkukausi on sujunut enemmän tai vähemmän alakanttiin, jota toki nuori joukkue ja etenkin puolustus ovat varmasti edesauttaneet. Luukko olisi käsittääkseni saanut jo freshmaninä ihan ok roolia tuolta puolustuksesta eikä nyt ainakaan sen negatiivisemmin ole osunut mistään kommenteista esiin. Vaikea kuitenkaan sanoa sen suuremmin. En kuitenkaan aseta kaveriin edelleenkään sen suurempia odotuksia kuten myöhempien kierrosten varaukselle nyt pidäkään. Varmaan joo ihan ok AHL/ECHL –kiekkoilija tässä olisi näillä näkymin tulossa. Yliopiston kautta kulkevien kohdalla olisi toki se etu, ettei näiden varaus raukea samalla tapaa kuin näiden muiden kohdalla parin vuoden kulutta varauksesta vaikka sopimusta NHL-organisaatioon ei olisikaan, joten antaa ajan näyttää.


Colin Suellentrop, 10-Jun-1993, 6'1'' 198 lb, Oshawa Generals, OHL

2011-12: GP 40, 2+10=12, +5, PIM 44 (12.1.2012)
2010-11: GP 59, 0+14=14, +21, PIM 70


Oshawa koki puolustuksessaan melkoisen muutoksen täksi kaudeksi kun kaikki kolme viime kauden kärkipakkia Calvin de Haan, Scott Valentine sekä Tony DeHart vaihtoivat täksi kaudeksi ammattilaiskaukaloihin, jolloin moni nuori kaveri joutuikin yksinkertaisen pakon sanelemana huomattavasti suurempaan rooliin ja valokeilaan, mihin olivat aiemmalla OHL-urallaan tottuneet. Colin Suellentrop näiden mukana. Käsittääkseni nuoret ovat pelanneet ihan hyvin, mutta eihän näiltä nyt välittömästi voi odottaa mitään nousua noiden saappaiden täyttäjiksi vaan kyllähän Oshawan puolustus on ollut tällä kaudella se joukkueen akilleenkantapää ja samalla syy miksi aivan sitä menestystä, mitä joukkueelle ennakkoon varsinkin nimivahvan ja laajan hyökkäyksen turvin povattiin, ei ole tullut. Varsinkin sellainen kiekollinen johtaja olisi puolustuksesta puuttunut. Suellentropin kehitystä ajatellen tuo muutos olisi kuitenkin ollut ehdottomasti eduksi, sillä viime kaudella kuului vielä joukkueensa syvyyspakkeihin siinä missä nyt olisi ehdoton suurenkuorman ja tilannetta kuin tilannetta pelaava profiili/avainpakki. Kaverin otteista ei nyt niin hirveätä kuvaa ole tullut sillä Oshawan kannattajat ovat keskittyneet manaamaan hyvin ympäripyöreästi tuota alakanttiin sujunutta kauttaan ja lisäksi eivätpä tuollaiset ns. näkymättömämmät stay-at-home –kaverit monesti noin muutenkaan niin tuolta silmiin paista, jotta näistä voisi sen suurempia sanoakaan. Koska Suellentroppia ei sen suuremmin ole arvosteltu niin uskon, että ihan hyvin olisi vetänyt ja sitä nuo tilastotkin tukevat sillä joukkueen pelaajien teholukemat ovat enemmäkseen pakkasen puolella siinä missä Suellentropin ilman sen merkittävämpiä tehoja ei ole.

Hyökkääjät:


Nick Cousins, C, 20-Jul-1993, 5'11'' 177 lb, Sault Ste. Marie Greyhounds, OHL

2011-12: GP 39 , 20+28=48, -6, PIM 47 (12.1.2012)
2010-11: GP 68, 29+39=68, -14, PIM 56


Cousinsista tuli täällä jo aiemminkin muutama sananen kerrottua, mutta siis joukkueensa ykkössentteri ja hyökkäyksen suurin syömähammas. Siinä samalla härnää ja ärsyttää vastustajiaan sen minkä kerkeää, mikä olisikin tärkeää sitä NHL-tulevaisuutta ajatellen, mikä ainakin näillä näkymin olisi tuollainen pelitaitoinen agitaattori sillä puhtaasti tehoilijaksi ne lahjat eivät välttämättä riittäisi ainakaan Flyersin kaltaiseen vuodesta toiseen sitä cuppia jahtaavaan organisaatioon. Mutta siis nopea, taitava ja kontakteja arkailematon kahdensuunnan pelaaja ja agitaattori. Jos nyt jotain miinusta hakee, niin ei vastaisi teoistaan ilman hanskoja. Ymmärrän, ettei joukkueen avainhyökkääjän kannata sen suuremmin boksissa istustella kuin mihinkään varmoihin turpasaunoihinkaan lähteä (se vaatisikin jo sitä kanttia), mutta aina silloin tällöin sellaisia ns. kohtuullisiin haastoihin vastaaminen olisi ihan suotavaa ja toivottavaakin, jolla myös nostaisi sitä omaa arvostustaan etenkin vastustajien ja näiden kannattajien silmissä. Enkä nyt itsekään tykkää katsella mitään no fights –mussuttelijoita, vaan niitä omia sotkuja on silloin tällöin ihan hyvä selvitellä. Ihan mielenkiinnolla pitää kaverin otteita kuitenkin seurata sillä olisihan tällä vain näitä massasta eroavia ominaisuuksia ja etuja puolellaan.

Jatkuu...
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Derek Mathers, RW, 4-Aug-1993, 6'3'' 225 lb, Peterborough Petes, OHL

2011-12: GP 40, 4+6=10, -5, PIM 120 (12.1.2012)
2010-11: GP 55, 1+4=5, -11, PIM 171


Mathers olisi siis jo tähän mennessä tuplannut viime kauden tehonsa, mikä ei toki vielä hirmuisesti ole, mutta kuitenkin. Noista pisteistä ensimmäiset viisi tulivat aivan kauden alussa ensimmäisten seitsemän tai kahdeksan ottelun aikana, jolloin heräsi jo ajatus, että millaista kautta Derek olisi pelaamassakaan, mutta sen jälkeen tulikin pitkä kuiva kausi ja seuraavat tehomerkinnät näkivät päivän valon joskus 25. ottelun jälkeen. Tuossa välissä pelasi toki useampia otteluita Petesien puolustuksen loukkaantumissuman vuoksi pakkinakin, jollaisena tuli aikanaan varatuksi OHL:kin, joten selittää osittain tuota hidastunutta tahtia. Pakkina hommat sujuivat tiettävästi siten kuten syvyspakeilla noin yleensäkin eli kun joukkuella sujuu, niin kehutaan ja nostetaan esiin, ettei erottonut sen negatiivisemmin vaan tarjosi hyvää peruspeliä. Vastaavasti kun se joukkueen pelaaminen ei niin suju, niin näiden rajallisuus tulee myös esiin ja sitä puukkoakin tulee. Se tärkein ja kaverin ns. leipätyö eli tappeleminen olisi kuitenkin sujunut komeasti ja olisikin nostanut entisestään profiiliaan yhtenä ja jopa kaikista pelätyimpänä iskijänä O:ssa. Monien mielestä se O:n tämän hetken kovin karju ja varmasti jokaisen sarjaa enemmän tai vähemmän seuraavan top-3:ssa. Noin muutoin kaverin käsiä ja laukausta ollaan kehuttu ihan mukaviksi varsinkin tuollaiselle super-heavylle, eikä pelisilmäkään kaiketi mitenkään onneton olisi. Liike olisi sitten se missä moni näkisi eniten sitä parantamisen varaa, vaikkei nyt mikään täi tervassa olisikaan, mutta kyllä vain tämän päivän NHL:ssä tuo liike on aivan helvetin tärkeä ominaisuus, eikä hitaahkoilla pökkelöillä tyyliin Jody Shelley ole vain hirveämmin tekoa. Mathersin NHL-tulevaisuutta ajatellen noiden muiden ominaisuuksien ja siten teholukemienkin petraaminen olisi siis tärkeää ja ehdottomasti ainakin se seuraavan ja mahdollisesti parinkin seuraavan kauden tavoite. Mielestäni kaveria kannattaa peluuttaa yli-ikäisenäkin O:ssa juurikin tuon muun pelaamisen kehittymisen kannalta vaikka puhtaasti hanskaamisen puolesta aikaisempi hyppäys AHL:ään kovempien haasteiden pariin voisikin olla ideaalimpaa. Mikäli tämä vain Peteseille tai missä mies silloin pelaakaan, sopii. Näkisin Mathersin, näkemättä tätä omin silmin hanskauksia sekä yksittäisiä highligtspätkiä (maalit + muutama muu vahva pelaaminen) suuremmin, ihan kehityskelpoisena nyrkkisankarina. Lisäksi se mistä olen pitänyt noissa tappeluissa niin sen puhtaan voiman lisäksi olisi myöskin taktisesti älykäs hanskaaja eli osaisi hakea ja vaihtaa hyvin otetta, vaihtaa löyntikättä, sitoa vastustajaa ja siis ylipäätään tehdä vain niitä järkeviä liikkeitä hanskattomana ilman että se tekeminen olisi pelkkää päätöntä huitomista ja energian tuhlaamista kuten turhan usein näillä isoilla voimanpesillä. Tämän vuoksi se menestyskin noissa kärhämissä on varsin hyvää.


Marcel Noebels, LW/C, 14-Mar-1992, 6'3'' 201 lb, Seattle Thunderbirds/Portland Winterhawks, WHL

2011-12: GP 1, 0+0=0, +/- 0, PIM 2 (12.1.2012, Portland)
2011-12: GP 31, 10+14=24, -22, PIM 18 (10.1.2012, Seattle)
2010-11: GP 66, 28+26=54, -11, PIM 23


Kuten tilastoistakin näkyy, niin eihän Noebelsin kausi ole sujunut toistaiseksi läheskään siten kuin olisi toivonut ja lopulta se johti seuran vaihtumiseenkin. Olihan Marcelilla ennen kauppaamistaan toki joukkueensa paras ottelukohtainen pistekeskiarvo, mutta se ei paljoa lohduta silloin kun sen pitäisi olla selvästi suurempi. Lisäksi tuo -22 oli joukkueen suurin miinuslukema, mikä samalla karusti kertonee, ettei se pelaaminen todellakaan ole aivan sujunut. Paljon ovat raportoineet siitä, että nuori saksalainen yksinkertaisesti yrittäisi aivan liikaa ja josta se pelaaminen kärsisi. Se rentous ja luonnollisuus olisi vain puuttunut. Samaa vikaa on ollut toki koko Seattlen tekemisessä, mutta tähänkin on vaikuttanut Noebelsin sekä muutaman muunkin avainhyökkääjän mollivoittoinen alkukausi. Pientä excusea tarjoaa se, että joukkueen avainsentteri Colin Jacobsin aina joulukuuhun asti jatkuneen poissaolon vuoksi Noebels joutui pelaamaan laiturin sijaan sentterinä eli ei aivan sillä omalla pelipaikallaan, mikä sekään tuskin auttoi yhtään. Lisäksi alkukaudesta raportoivat sellaisista ns.väliinpitämättömistä ja kurittomasta pelaamisesta, jonka vuoksi istuikin yhden ottelun healthy scratchattuna. Tiedä sitten oliko tuo pientä oireilua WHL:ään jäämisestä sillä vaikka Noebels antoikin Flyersille vallan päättää tulevan kauden osoitteensa, niin olisihan mies mieluummin Saksaan palannut, mutta organisaatio päätyi toiseen vaihtoehtoon. Vaikea alkukausi olisi siis kaverilla takana.

Tässä varsin mainiota Let’s go Birds –blogia ylläpitävän Thunnexin mietteitä Marcelin alkukauden otteista tuossa loppu syksystä/alku talvesta:
"Marcel Noebels just isn't a very good hockey player right now. He is a very talented player who isn't playing the game the right way for the moment. I know it sounds like I'm blasting him, which isn't my intent. Like I have said before, he continues to try to do too much with the puck. I think he is not making smart decisions and is not trusting his teammates and tries to force the play. Good hockey is good hockey and it doesn't change depending on the player. The talent level of the player affects the results that are produced from playing good hockey. That is why lesser talented players can still be good hockey players and have good results and good players can struggle. That being said, I have faith in his ability. I've seen Noebels play very good hockey because he is a very good hockey player. There is a reason why Philly drafted and signed him. He just isn't focusing on the things that would allow his natural talent to take over and affect the game."

Ja tässä toinen hyvä tiivistys Noebelsin alkukaudesta MyNorthwest.comin T-Birds beat writer Mike Caccioppolin näppäimistöltä:
"This time last season I gave Noebels an A-. Has his play gone down that much? Not entirely, in fact he's the second leading scorer on the team (25 games..9-11-20). However he also has the highest minus number (minus 17). The issue is expectations. In his second season with the Birds and an NHL drafted 19 year old, much more is expected of him. But you know what? He knows this as well. He expects more from himself. At times he's gotten frustrated this season...at himself. Moving to center didn't help his cause and he needed adjustment time. There are stretches where he tries to do too much on his own. Some of the fans like to call it "puck hog." Marcel is uber-talented, in fact he just impressed a lot of people with his play in the World Juniors in Germany. Let's hope that carries over into the second half for him. He needs to channel that frustration in a positive way. The Birds are counting on him."

Niin ja tällä kertaa Caccioppoli antoi Noebelsille midseason arvosanaksi C:n. Tuosta maajoukkue edustuksesta vielä sen verran, että Noebels ja Saksan U20 joukkue kävivät U20 1 Divisionan A-lohkossa hakemassa sen mitä nyt ennakkoon joukkueelle osasi povatakin eli nousun porrasta ylemmäs kamppailemaan seuraavan vuoden U20:n mestaruudesta. Noebels saalisti neljässä ottelussa tehot 4+5=9 ja teholukeman +5, joilla sijoittui niin joukkueensa sisäisessä kuin koko turnauksenkin pistepörssissä jaetulle toiselle sijalle Preds-varaus David Elsnerin kanssa. OHL:n Kitchener Rangersin Oilers-varaus Tobias Rieder oli puolestaan turnauksen pörssikärki. Tuota toivottua lisäpotkua ja piristymistä ei kuitenkaan tullut ja lopulta Seattle päätti reagoida tähän kauppaamalla saksalaisen avainhyökkääjänsä trade deadlinen kynnyksellä Portlandiin. Vastineeksi saivat Seth Swensonin sekä Portlandin ensimmäisen kierroksen varausvuorot niin 2012 kuin 2013 Bantam drafteihin eli selvä panostaminen tulevaisuuteenhan tuo oli joukkueelle, jolla ei niitä menestymismahdollisuuksia vielä tällä kaudella liiemmin ole. Saivat itse asiassa todella kovalta tuntuvan hinnan vaikkeivät nuo Bantam draftin kärkipickit aivan NHL:n vastaavan veroisia olekaan johtuen vieläkin nuorempien pelaajanalkujen kehityksen ennustamisen vaikeudesta, mutta toisella puolella on sitten alisuorittanut euro, jonka WHL-uraa voi hyvinkin olla enää tämä kevät jäljellä. Portland toki taistelee siellä WHL:n sarjataulokon kärkipäässä ja näillä olisi tänäkin vuonna kova nippu kasassa, joten sen näkee sitten kuka viimeksi nauraa. Toivotaan kuitenkin tästä kaupasta etenkin Noebelsille sitä henkilökohtaista piristymistä.

Noebelsin ensikauden pelipaikka olisi tällä hetkellä aikalailla yhtäsuuri arvoitus kuin viime kesänäkin. Sopimus Flyersin kanssa olisi siis jo olemassa ja vahvoilla otteilla ensi kesän campeillä siirtyminen Phantomseihin olisi sellainen luonteva juttu, mutta luulisi Portlandinkin tuon hinnan jälkeen herättelevän niitä toiveita, joska saksalainen sittenkin pelaisi vielä sen "yli-ikäiskautensa". Niin ja haluaako tämä itse sitten jälleen Saksaan? No tuo nähtäneen aikanaan. Itse en kaverista sen suurempia odota, mutta antaa ajan näyttää tässäkin suhteessa.

Jatkuu...
 
Viimeksi muokattu:

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Michael Parks, RW, 15-Feb-1992, 5'11'' 190 lb, University of North Dakota, WCHA

2011-12: GP 21, 3+1=4, -3, PIM 17 (12.1.2012)
2010-11: GP 56, 25+16=41, +18, PIM 42 (USHL)


Parksin otteet eivät noin tilastojen valossa suuria lupaile tai kerro, mutta se mitä varsin laadukkaalta UND:n urheilu-forumin kiekko-osiosta kuin muualtakin on tullut alkukauden mittaan luettua loisi jo selvästi positiivisemman kuvan. Eihän kaveri ole aiemminkaan urallaan kunnostautunut luontaisena tehomiehenä, mistä on risuja tullut tällä freshman-kaudellakin, mutta kaverin vahvuudet eli loputon sekä väsymätön duuni ja taistelu illasta toiseen joukkueen eteen uhrautuen ovat keränneet niitä kehuja. Tuo yhdistettynä vahvaan liikkeeseen mahdollistaisivat kehityksen jatkuessa sen mahdollisuuden myös NHL:n alempien kenttien duunariksi nousemiseen. Ehkäpä Parksin kohdalla se eniten riemastuttava asia olisi tuo yliopisto missä pelaisi. Tuolta olisi meinaan "jokunen" nuorukainen noussut ja luonnut merkittävän tai ainakin maininnan arvoisen NHL-uran. Vaikkapa viimeisen noin parinkymmenenvuoden ajalta seuraavat: Murray Baron (entinen Flyers-varaus ja hetken pelaajakin), Jason Blake, Mike Commodore, Taylor Chorney, Matt Frattin, Matt Greene, David Hale, Greg Johnson, Ryan Johnson, Brian Lee, Bradley Malone, T.J. Oshie, Zach Parise, Matt Smaby, Geoff Smith, Drew Stafford, Jonathan Toews, Dixon Ward, Landon Wilson, Travis Zajac. Varsinkin 2000-luvun saldo näyttää hyvältä. Listalle pääsivät yli 400 NHL ottelua pelanneet tai tällä kaudella NHL:ssä kiekkoilleet UND taustaiset pelurit. Huomattavasti vähemmällä pelimäärällä löytyi toki toinen läjä pelureita, mutta heitä ei tässä nyt huomioitu. Näistä Matt Frattin sekä Bradley Malone kuuluivat UND:n viime kauden joukkueeseen ja ovat siis jo tehneet NHL-debyyttinsä. Molemmat ovat Parksia ajatellen ihan mielenkiintoisia indikaattoreita, sillä molemmat olivat Parksin tavoin aikanaan keskikierrosten varauksia ja etenivät yliopistourallaan varsin tasaisen etenevin askelin eli freshmaneina ei vielä mitään ihmeitä, mutta vuosi vuodelta rooli kasvoi ja lopulta neljäntenä vuotena (viime kaudella) senioreina olivat joukkueensa tähtiä ja nyt siis debytoineet jo isossa liigassakin. Toivottavasti Parksin suuntaus olisi samanlainen.

Petr Placek, LW, 28-Dec-1992, 6'4'' 215 lb, Harvard University, ECAC

2011-12: GP 10, 0+1=1 , -3, PIM 2 (12.1.2011)
2010-11: GP 16, 8+9=17 (USHS)


Liekö sitten Harvard jo sen verran nörtähtävä miljöö vai mitä, mutta sen suurempaa ja etenkään laadukkaampaa keskustelua joukkueesta ja näiden otteista ei vain ole oikein missään silmiin osunut. Erinäisiä ottelu/tapahtuma raportteja toki kuin sellaista nollatason paskanjauhantaa, mutta ei sen kummempia arviointeja ja perusteltuja mielipiteiden ilmaisuja oikein kenenkään otteista vaan nekit ovat sitten olleet hyvin ympäripyöreitä koko joukkuetta käsitelleitä arvioita. Placekista ei siis noita tilastoja kummempaa olisi ja niiden perusteella ei nyt mitenkään sen loisteliaammin olisi yliopistoura käynnistynyt, mutta harvassapa ne säihkyvät ja loistavat freshmanit ovat vaan monesti se on sitä roolin kasvattamista vuosi vuodelta sen oman kehityksen ja vanhempien joukkuetovereiden poistumisen mukana. Itse en tuosta Harvardista näin jääkiekkoilijan kannalta ole, niin innoissani sillä yliopistoa ei nyt tunneta sen suuremmin laadukkaasta kiekko-ohjelmastaan. Aika vaikea on löytää niitä sanotaanko vaikka, että huomionarvoisen NHL-uran tehneitä Harvardin kävijöitä vaikkapa sitten viimeisen 20 vuoden ajaltakaan. Graig Adams, Dominic Moore, Ted Drury sekä joukkueen nykyinen päävalmentaja Ted Donato olivat ainoat tähän aikaväliin mahtuneet omiin silmiini osuneet sellaiset merkittävät NHL-uran luoneet pelurit ja tuo on meinaan vain aika vähän noin 20 vuoteen. Otin rajaksi saman kuin tuon UND:n vertauksessa. Ehkäpä se kaikista komeimman NHL-uran luonut menee toki hieman kauemmas ja olisi siis pitkälti päälle 1000 otttelun Bruins-legenda Don Sweeney. Harvardin tuorein" NHL-tuotos" olisi puolestaan AHL:n ja ison liigan väliä pitkään pyörinyt Noah Welch, joka tosin siirtyi täksi kaudeksi Elitserieniin eli se vakituinen NHL-rooli jäi siis ottamatta. En siis nyt mitenkään mahdottoman suuria odottelisi Placekiltakaan, mitä nyt 6. kierroksen varaukselta tarvitse odottaakaan Lisäksi mitä Placekista on sellainen hämärä kuva syntynyt, niin se olisi sellainen fiksun ja älykkään nuoren miehen kuva, mitä toki tuo Harvardin kaltaisen huippuyliopiston valinta kuin sinne pääsykin hieman kuvaisivat. Toki urheilija-stipendillä tuolla opiskelisi, mutta tuskinpa niitäkään hirveämmin millekään aivan tyhjäpäille Harvardista heittelevät vaan jonkinlaista koulumenestystä ja ennen kaikkea omistautumista ja kunnianhimoa opinnoille luulisi vaadittavan, mikä vain helposti on sitten pois siltä kiekolta. Ja näin päästiinkin aivan luontevan kiertotien ja rönsyilyn kautta tähän lätkä-jätkät ovat idiootteja yleistykseen… ;) Mutta siis Harvardin luulisi olevan paikka missä urheillaan opiskelujen lomassa eikä niinkään opiskella urheilun lomassa.

Brendan Ranford, LW, 3-Apr-1992, 5'10'' 189 lb, Kamloops Blazers, WHL

2011-12: GP 39, 21+29=50, +2, PIM 49 (12.1.2011)
2010-11: GP 68, 33+53=86, -10, PIM 68


Ranfordin kausi käynistyi hieman muuta joukkuetta myöhemmin tämän missattua kauden kolme ensimmäistä ottelua kärsittyään loput viime kauden lopulla saamastaan kuuden ottelun pelikiellosta. Liekö sitten tuon vai minkä johdosta koko kauden aloitus oli Brendanilta viime kautta huomattavasti hitaampi, siis niiden tehojen valossa ja sitä todellista heräämistä ja tahdin parantumista on tapahtunut vasta viimeisen noin parin kuukauden aikana. Oman vaikutuksensa tuohon on varmasti silläkin, että tämän kauden Blazers olisi vuotta vanhempi ja siten huomattavasti tasokkaampi, jolloin ne tehotkin ovat jakautuneet huomattavasti laajemmin eikä Ranfordin ole edes tarvinnut ottaa samanlaista ylikorostunutta roolia joukkueensa ykköstehomiehenä, mitä toki tälläkin hetkellä on, vaan vähempikin on riittänyt. Eikä valmennuksenkaan ole tarvinnut ns. ylipeluuttaa ja -roolittaa miestä vaan joukkue on pystynyt jopa jyräämään huomattavasti leveämmän materiaalin turvin. Toivottavasti tämä sitten näkyisi siinä, ettei Ranford väsähtäisi ja hyytyisi aivan samalla tavalla kuin viime keväänä, jolloin tehot vähenivät jopa räjähdysmäisesti syyspuoliskosta vaan ennemmin se suuntaus olisi toisinpäin. Toivotaan ainakin näin. Mitä noihin ominaisuuksiin tulee, niin liikettä kehuisivat viime kautta paremmaksi ja mikä samalla olikin koko huomioiden se kaverin suurin pelillinen ongelmakohta suurempia areenoita ajatellen. Kauden päätteeksi luulisi saavan sopimustarjousta Flyersilta ja siten varauksen realisoimista. AHL:ään siirtymiseen en vielä ensi kaudeksi usko ja toiseksi toivonkin Ranfordin pelaavan vielä seuraavan kauden WHL:ssä ihan jo senkin takia, että Kamploopsissa olisi nyt sellainen joukkue rakenteilla, jolta voisi odottaa sitä menestystäkin, jos ei vielä tältä niin seuraavalta kaudelta. Tarjoisi niin sanotusti otollisen paikan kehitykselle.

----------------

Tämän päivän Flyerseista vielä sen verran, että ensi yönä olisi vieraissa vastassa Isles.
 
Viimeksi muokattu:

Viluyo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Jokerit, Arsenal FC
Eagerilta hyvää raporttia tulevaisuuden toivoista, pitää lukea myöhemmin kunnolla ajatuksen kanssa. Viime yönä voitto 3-2 ja G-line pääsi yhden maalin värkkäämään. Highlightsit katsoin aamulla joten paljon ei pelistä kerrottavaa. Yksi juttu mikä on pistänyt silmään viime peleissä on Couturier ja hänen maalinsa. Niitä on nyt tullut muutama viime peleihin ja oletteko nähneet tuon viimeistelyn? Se kuinka helpon näköistä se on. Tiukka rannari ja näyttää että kädet eivät liikoja tee. Niin kai se on kun sen osaa. Huomaa myös että nuorella miehellä on onnistumisten kautta itseluottamus kasvanut. Lupaa hyvää jatkoa ajatellen!
 

d2uce

Jäsen
Highlightsit katsoin aamulla joten paljon ei pelistä kerrottavaa. Yksi juttu mikä on pistänyt silmään viime peleissä on Couturier ja hänen maalinsa. Niitä on nyt tullut muutama viime peleihin ja oletteko nähneet tuon viimeistelyn? Se kuinka helpon näköistä se on. Tiukka rannari ja näyttää että kädet eivät liikoja tee. Niin kai se on kun sen osaa. Huomaa myös että nuorella miehellä on onnistumisten kautta itseluottamus kasvanut. Lupaa hyvää jatkoa ajatellen!

Couturier on ollut nyt viimeisimmissä näkemissäni peleissä Flyersin paras hyökkääjä ja nelosketju on saanut vaihdosta toiseen paineen vastustajan päähän. Nuo Couturierin maalit tosiaan ovat aina samasta muotista, pienellä liikkeellä tarkka ja kova rannelaukaus. Todella vaivattoman näköistä. Couturier pelasi jo alkukaudesta oman puolustavan tonttinsa, kuin veteraani ja nyt kun onnistumisia on ruvennut tulemaan aina vaan enemmän hyökkäyspäässäkin, niin mikäs sen hienompaa.

Itsekin olin tämän pelin osalta pelkästään highlight koosteen varassa, mutta sen perusteella Bobrovsky oli iskussa. Tai ainakin pari todella näyttävää koppia tarttui.

Taustoista kauheasti tietämättä tällä hetkellä näyttää siltä, että ihan fiksusti teki Holmgren, kun ei pistänyt Hartnellia tai Bobrovskyä lihoiksi, kun huhut pyörivät.
 

Viluyo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Jokerit, Arsenal FC
NHL.comin sivuilla juttua mahdollisesta treidistä Schenn<-->JVR, huhuna siis tietysti. Itse en tälle lämpene, vaikka ymmärrän Philadelphian akuutin pakkivahvistustarpeen. JVR ei ole tällä kaudella ollut parhaassa mahdollisessa iskussa ja tuntuukin että kaikkea tästä kaverista ei ole vielä saatu irti. Kokoa ja liikettä riittä eikä nyt mikään puukäsikään ole. Kauppatavarana on hyvää valuuttaa varmasti mutta täältä kiitos ei.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Voimahyökkääjillä kestää yleensä aika pitkään kehittyä huipuiksi, hyvänä esimerkkinä Lucic onnistui rikkomaan 30 maalin rajapyykin vasta neljännellä kaudellaan. JVR:llä kehityskäyrä on kuitenkin tasaisen nousujohteinen, vaikka tilastojen valossa viime aikoina on vähän vaikeampaa ollutkin ja lisäksi ainakin viime kaudella mies paransi otteitaan selvästi kevään edetessä, joten en pitäisi kovin järkevänä peliliikkeenä miehen kauppaamista tällä hetkellä. Lisäksi yksi hyvä argumentti, joka on jo joskus aiemmin mainittukin, Holmgren on jo vuoden sisällä treidannut kaksi pitkän sopimuksen omannutta pelaaja, ei varmaan Flyersin maine hirveästi paranisi vapaiden agenttien silmissä jos tuo luku kasvaisi kolmeen.

Irtoaisikohan jossain huhuissa pyörinyt Gleason Gustafssonilla/Bourdonilla + 2ndilla siirtotakarajalla?

Couturier omaa BTW aivan jäätävän rannelaukauksen. Vittumaista vastustajan kannalta kun nelosen sentteri pystyy paikan saadessaan tuollaiseen ratkaisuun.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Islesiä vastaan joukkue jatkoi aikailla samaa rataa kuin mitä nuo viime pelit ovat tarjonneet. Eihän tuo mitään kaunista ja kaikkein terävintä pelaamista ole juuri nyt, mutta se tärkein eli pistesaldo on tästäkin huolimatta karttunut ihan mukavasti, mikä on ehdottomasti positiivinen asia ja laadukkaan joukkueen merkki.

Couturier olisi tosiaan kolmen ottelun maaliputkessa ja siten itseluottamus myös hyökkäämistä ajatellen on mukavassa nosteessa. Lavi peluutti ja kuormitti kolmannen lopulla Talbotilla vahvistettua Couturier-Read kaksikkoa Tavares-Okposo tandemia vastaan ja kykenivät aika mallikkaasti nollaamaan nämä ja tällä tavallahan se Couturierin osumakin syntyi. Ensiksi Tavaresin nousu poikki ja seuraavaksi kohti toista päätyä.

Bob puolestaan pelasi sen toisen vahvan pelin putkeen kun näitä tuossa viimeksi huutelin, joten katsellaan miten käyrä jatkaa kulkuaan.

G-Line puolestaan katseli niitä molempia Isles osumia, joten ei nyt aivan putkeen mennyt ketjulta vaikka yhden YV-osuman värkkäsivätkin. Varsinkin Jagr jatkaisi nuhaisella liikkeellään niitä mollivoittoisia otteluita, mutta josko se siitä taas jossain välissä.

Hieno juttu on kuitenkin se, että muut ovat onnistuneet nousemaan esiin ja siten joukkue keräämään hyvin pisteitä vaikka suurimmat syömähampaat eivät parhaalla mahdollisella tavalla ole viime otteluissa suorittaneetkaan. Jahka vielä tuo ketju pääsisi takaisin raiteilleen, niin voisi näyttää ihan mukavalta.

Ensi yönä olisi sitten Preds vieraissa, joten helppoa matsia ei olisi edessä. Samalla Timonen ja Hartnell palaavat toisen kerran vanhoille kotikonnnuilleen Flyers-nutussa, joten varmasti mukavia muistoja palailee kaksikon mieliin.

Erik Gustafsson oli kertoillut jo eilen medianedustajille, että tulisi pelaamaan Predsiä vastaan, joten Liljan voisi olettaa siirtyvän katsomoon ja ihan hyvä niin sillä on vain ollut viime aikoina turhan virhealtis.

Irtoaisikohan jossain huhuissa pyörinyt Gleason Gustafssonilla/Bourdonilla + 2ndilla siirtotakarajalla?

Riippuu ihan siitä millaisessa arvossa Canes näitä nuoria kavereita pitää ja mitä muita tarjouksia olisi valittavana. Jos tuo olisi se paras niin sitten, mutta näitä nyt on täältä käsin mahdoton arvioida. En toivoisi kuitenkaan Bourdonin käyttämistä tuollaisessa kaupassa sillä näen Marc-Andressa potentiaalia paremmaksi kiekkoilijaksi, mitä Tim Gleason on, juurikin tuo kiekollisen potentiaalin vuoksi. Bourdon ei kuitenkaan ole mikään nimekäs kovan hypen tähtiprospecti ja kun ei ole vielä noussut tuota laadukasta syvyyspakkia suurempaan rooliin niin kaverin markkina-arvo ei ole läheskään sitä mitä se voisi vaikkapa vuoden parin kuluttua olla. Mikäli vain kanadanranskalaiseen sitä luottoa löytyy, niin tähän rakoon tuo kauppaaminen ei olisi se kaikista järkevin liike vaan parempi antaa mahdollisuus sen potentiaalin realisoitumiseen kun kerran selvää kehitystä ja eteenpäinmenoa ollaan jo nähty. Vähän samat Gustafssoninkin kanssa eli katselisin näitä kahta vain ihan rauhassa kuin manaisin sitten aikanaan, että miksi tuli hätäiltyä? Muutenkaan en oikein näe järkeä kaupassa tyyliin top-5:n murtautunut Bourdon pois ja aikalailla sen saman roolin täyttävä (tuossa puolustuksessa) Gleason tilalle? Kokemusta tuossa toki tulisi, mutta olisiko se sitten sen arvoista? Akuutein tarve olisi kuitenkin joko todelliselle laadulle (Prongerin poissaolo) tai sitten sille että saisivat laadukkaamman kutospakin ja siten Liljan tuolta katsomoon.

En ylipäätään oikein näe mitään pakottavaa tarvetta sen veteraanipakin hankkimiselle, ainakaan tällä hetkellä. Toki jos kohdalle osuu sopiva mies sopivalla hinnalla, niin en vastusta, mutta pahasti pelkään että ylihinnan puolellehan tuo taas menisi. Toki nuo nuoret rookiepakit ja näiden kokemuksen puute voivat kostautua niissä kevään kovissa peleissä, mutta sittenpä kostautuu. Tämä siksi, että noin muutoinkin joukkueessa olisi aika vahva rookiepanos kuin muutenkin paljon nuoria kavereita uusissa rooleissa, jolloin ei tuota joukkuetta nyt ole kasattu miksikään cup tai ei mitään veteraaninipuksi vaan katse on kirkkaasti siellä tulevassa, jota mielestäni ajaa niin Bourdonin kuin Gustafssoninkin sisään ajaminen monen muun tulokkaan ohella.

Mikäli Gustafsson nyt vakuuttaa niin en näkisi sitä hankintaa mitenkään pakollisena vaan voisin aivan hyvin hyväksyä, että playoffeihin lähdetään seuraavilla pareilla:

Timonen - Coburn
Carle - Bourdon
Gustafsson - Meszaros

Toki voisihan tuohon jonkun "Gleasonin" lisätä ja toinen noista tulokkaista sitten sivuun, mutta en nyt näkisi sitä minään pakkona, mikäli vain Gustafsson esiintyy vahvasti ja hinnat ovat mitä ovat. Flyers lähtisi kuitenkin joka tapauksessa tuohon kevääseen nuorena ja nälkäisenä haastajana sellaisen kovien ennakko-odotusten suosikin sijaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös