Sm-liigan ulkomaalaispelaajat arvioinnissa

  • 10 908
  • 20

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Varmasti kotimaiset pelaajat ovat paremmin tiedossa kuin usein lyhyemmän ajan Suomessa viihtyvät ulkomaalaiset pelaajat.
Lähtökohtaisesti vain "oman" joukkueen pelaajia kannattanee arvioida ja aloitan näin Ilveksen ulkomaalaispelaajista :

Mark Lee, saapui viime kaudella Tanskan liigasta ilman odotuksia ja yllätti monet. Kova tsemppaaja ja kohtuullisen taitava, mutta maalintekijänä epäkanadalaisen aseeton. Tällä kaudella pettänyt muun ykkösketjun kanssa.

Ryan Glenn, pelaa kolmatta kauttaan ilveksessä saavuttuaan Södertäljestä. Erikoisesti liikkuva pelaaja huitelee pitkin kenttää melkoisella höntsyotteella ajoittain. Pelaa ajoittain loistavasti ja välillä tekee karkeita virheitä.

Nils Bäckström
, pelaa nyt toista kauttaan ilveksessä. Sai jostain syystä kahden vuoden jatkosopimuksen viime kauden jälkeen. Ei erityisosaamista vaan tasaista pelaamista joskin ajoittain virheherkkää. Liikkuu sujuvasti.


Kokonaisuutena heikko osasto suhteessa muiden joukkueiden ulkomaalaisvahvistuksiin.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Jatketaanpa sitten Jokereiden ulkomaalaispelaajien arvioinnilla:

John Klingberg - Kaverille ladattiin aika kovat odotukset meillä, ykkösylivoiman viivapelote ja mitähän kaikkea muuta. Ei epäröi ottaa riskejä, mutta ikävä kyllä riskinotot ovat haitanneet Jokereita enemmän kuin vastustajaa ja ei ole viime peleissä ollut edes Jokereiden kokoonpanossa. Kiekollinen puolustaja kuitenkin, eväät huipulle... no tällä hetkellä sitä on vaikea sanoa, mutta potentiaalia kaverissa kuitenkin on.

Jeremy Dehner - Kekäläisen viime vuoden yliopistolöytö, joka raivasi tiensä joukkueeseen try-outin kautta. Pienikokoinen puolustaja (172cm), mutta mainion liikkuvuutensa ansiosta pärjää omassa päässä hyvin. Varmaankin myös Jokereiden paras kiekollinen puolustaja tällä hetkellä.

Ben Eaves - Playoffeissa oli elementissään (lukuunottamatta game seveniä IFK:ta vastaan), tälle kaudelle pohjustuksena oli mainio harjoitusottelukausi I. Filppulan rinnalla ja ajottain leikittelivätkin kentällä vastustajien kanssa. Runkosarjan alettua leikittely vähentyi ja Eaves on selkeästi ottanut enemmän roolia maalintekijänä, vaikka hänet saatetaankin tuntea playmakerina. Loukkaantumisherkkyys on kaikkien tiedossa.

Nichlas Hardt - Sympaattinen tanskalainen asennepelaaja. Taklaa, rouhii ja lyö kiekkoa maaliin. Tällä kaudella päässyt nauttimaan yllin kyllin Eavesin ja Filppulan tarjoilusta, mutta ikävä kyllä kaveri laittaa avopaikoistakin suht kovalla prosentilla ohi (kuten harjoituskaudellakin). Eiköhän se siitä pikku hiljaa..

Zoltan Hetenyi - Unkarin sulttaani. Pelasi kaksi harjoitusottelua kesällä, toisessa pelasi upeasti nollan ja toisessa päästi kolme maalia taakseen haparoivan esityksen jälkeen. Saa varmaan näytönpaikkoja keväällä, mutta tällä hetkellä ilmeisesti K-Vantaan riveissä.

Ulkomaalaisia hankkiessa täytyy varmistua siitä, että he myös vahvistavat jengiä. Tällä hetkellä tämän kriteerin täyttävät Dehner, Eaves ja Hardt. Klingberg nuoresta iästään huolimatta ei ole ollut vahvistuksen arvoinen ja sitten toisaalta Hetenyi ei ole saanut edustuksessa pelejä.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Oscar Eklund - Loistava hankinta liigaan. Hyvä liikkumaan, loistava pelisilmä ja napakat avaukset kanssapelaajien lapaan. Potentiaalia vaikka mihin asti.

Ivan Huml - Pätevä kakkos/kolmossentteri. Plussaa, että kykenee pelaamaan myös laidassa. Tasainen suorittaja, jolla sattuu todella harvoin maagisia peliesityksiä.

Michal Vondrka - Floppi. Yksi surkeimmista ulkolaisista, mikä liigassa on nähty.

Jan Snopek - Tshekkiläinen kaivosmies. Hidas, kankea ja epävarma. Surkea alkukausi eikä ole paljoa positiivista kerrottavaa tästä "vahvistuksesta".
 
Joakim Eriksson, 8 ottelua, tehot 3+3 = 6. Voittaa lähes kaikki aloitukset. Ihan huippuäijä. Edelleen. Bluesin ykkössentteri.

Lars Volden. Jäänyt vähälle peliajalle. Huikea nollapeli ekassa liigamatsissa. Sitten kaksi heikompaa peliä joissa vaihdettu pois kesken pelin. Ei ole vakuuttanut myöskään A-junioreissa. Taitoa on, mutta kypsyyttä puuttuu.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Ivan Huml - Pätevä kakkos/kolmossentteri. Plussaa, että kykenee pelaamaan myös laidassa. Tasainen suorittaja, jolla sattuu todella harvoin maagisia peliesityksiä.

Normaalisti todetaan, että todella harvoin sattuu huonoja päiviä, on sen verta tasainen suorittaja. No kerrankin näinki päin, että harvoin sattuu niitä hyviä päiviä kun suorittaa niin tasaisen paskasti rooliinsa ja vahvistus-"statukseensa" nähden. Varmaan palkkakin on kohdillaan. Jos olisi suomalainen kolmossentteri sillä liksalla niin sitten varmasti kovinkin pätevä kaveri. Michal Bros oli pätevä kakkossentteri (Viuhkolan takana), Huml ei ole sielläpäinkään.
 

IJR79

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Adam Masuhr os. Andersson: Adam oli ensimmäisellä liigakaudellaan (2009-2010) liigan ykkösylivoimapyssy tehden runkosarjassa eniten ylivoimamaaleja (14). Puolustajien pistepörssissä sijoitus oli tällöin jaettu kolmas yhdessä Jukka Laamasen kanssa (31 p.), edellä Seikola (39 p.) ja Lajunen (38 p.). Sittemmin pistetehtailu on hieman taantunut (2010-2011 = 21 p.), mutta Masuhr on joka tapauksessa yksi KalPan johtavia puolustajia. Pelaa kovia minuutteja, jakelee paljon komeita taklauksia (Joojoo, terveisiä Raumalle, valitettavasti joskus tekevälle sattuu), laukoo lujaa ja liikkuu hyvin. Laitaväännöissä ehkä hivenen heiveröinen. Kaiken kaikkiaan Masuhr on hieno löytö, tuli kuitenkin Allsvenskanista aikalailla puskista vaikka oli joitakin Elitserien-kausiakin takana.

Ryan Lannon: Ryan Lannon tuli KalPaan kesken viime kauden (2010-2011). Alkuun pidettiin tyypillisenä toivotaan toivotaan AHL-hakuna, mutta Lannonin ei tarvinnut montaa peliä pelata, kun Kuopiossa oltiin ihastuttu miehen otteisiin. Sanakirjassa kohdassa "peruspakki" on varmaan Lannonin kuva. Voimakas jässikkä pelaa oman pään virheettömästi ja kovin, mutta puhtain, ottein. Taklaa kovaa ja on tarvittaessa valmis myös puolustamaan joukkuekavereitaan. Vajaalla ensimmäisellä kaudellaan Lannon sai aikaan yhden syöttöpisteen, tällä kaudella aukesi jo maalitili ja syöttöjäkin on kertynyt pari kappaletta. Ei mikään raketti, mutta korvaa puuttuvaa nopeutta hyvällä peliälyllään. Ja älyä löytyy myös siviilipuolelta, Harvard käytynä. Masuhrin tavoin KalPan tärkeimpiä puolustajia.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Ja heitetään sekaan JYP,vähän mutta laatua:

Eric Perrin: monen mielestä liigan paras ulkomaalainen ja joukkueensa tärkein pelaaja Vatasen kanssa. Ei heikkouksia joskaan ei mikään ominaisuus ihan absoluuttista huippua.

Pavel Skrbek: nousemassa Perrinin ja Vatasen kastiin miettiessä yhden pelaajan vaikutusta kokonaisuuteen. Ei vielä maaleja omiin tasakentällisin,huikea haku Holtarilta.
 
Ja heitetään sekaan JYP,vähän mutta laatua:

Eric Perrin: monen mielestä liigan paras ulkomaalainen ja joukkueensa tärkein pelaaja Vatasen kanssa. Ei heikkouksia joskaan ei mikään ominaisuus ihan absoluuttista huippua.

Pavel Skrbek: nousemassa Perrinin ja Vatasen kastiin miettiessä yhden pelaajan vaikutusta kokonaisuuteen. Ei vielä maaleja omiin tasakentällisin,huikea haku Holtarilta.

Vähän mutta laatua on muuten pätenyt jo aika pitkään Jypiin. Etkö laske Auvityä ulkomaalaiseksi?
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eric Perrin
Juonikas pelaaja, ja ne syötöt, syötöt..
Parhaalla AHL kaudella (2003-2004) 75 pistettä.
Parhaalla NHL kaudella (2007-2008) 45 pistettä.
Parhaalla Sm-liiga kaudella (viime vuonna, tuli kesken kauden) 50 pistettä.

Tämän miehen onnistumista mitataan paljon tehopisteissä ja pelaa ylivoimaa, mutta pelaa alaspäin viisaasti myös. Niinkuin sentterin pitääkin. Jypin ykkössentteri.

Pavel Skrbek
Iso ja varma pakki. Tähän mennessä pelnnut 6 ottelua, joista Jyp on voittanut kaikki ja miehellä teholukema +8.


Yohann Auvitu
Hyvin liikkuva ranskalainen, yleispelaaja. Katsotaan pääseekö pelaamaan.

Filip Riska
Taistelija henkeen ja vereen.

edit. yritetty korjata ranskalaisen nimen kirjoitus
 
Viimeksi muokattu:

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Cerny Paska

Schwarz Hermoraunio

Birner Turisti

Scalzo Turisti

Stone Turisti

Plihal
Yksijalkainen turisti

Mojzis Puolustaja
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Scott Barney: Todellinen kiekkokaukaloiden jättiläinen. Ratkaisija jumalan armosta. Lempinimet "Oshawan osaaja", "Kanadan kuvernööri" ja "Poltinahontien tuhopolttaja" kertovat kaiken miehestä. Liikkuu isoksi mieheksi kuin päivänkorento, heittelee isoa kroppaansa ympäri kaukaloa ja murskaa vastustajansa. Jokainen liigapakki pelkää Barneytä ihan oikeasti. Hakkaa maalinedestä kiekon häkkiin ja joskus survoo maalivahdit ja pakit sinne myös. Pelinumero on 44 ja varmasti myös käyttää Magnum kondomeja. KHL yrittänyt ostaa mutta ei myydä. Tulee kukkimaan keväällä, kuin teini-ikäisen naama.

Alex Leavitt: Täydellinen pelintekijä ja todellinen viisikon johtaja. Passit ja lätyt lähtee kuin laserina oman miehen lapaan. Syöttötarkkuus on tasan 100%, kukaan muu liigassa ei pysty samaan. Lempinimet "Edmontonin epätodellinen", "Albertan ainoa", "lätty lätisee" kertovat miehen arvostuksesta jotain. Liukasliikkeinen kuin saippua, kukaan ei saa kiinni. Tämän kauden pistepörssin voittaja.

Marek Zagrapan: Korpelan todellinen löytö. Riiva kyykytti Buffaloa viedessään tämän veijarin. Aivan mahtava potentiaali. Tulee dominoimaan NHL:ää tulevaisuudessa. "Presovin painajainen" on mahtava kiekonkäsittelijä. Kuuleman mukaan kukaan ei ole häneltä kiekkoa saanut pois. On kokoa on näköä. Vastustajat lankeavat miehen edessä.

Matias Porseland: "Göteborgin jööti" on mahtava all-around pakki. Laukaus on maaginen ja verkko pöllyää. Kukaan ei tule miestä kiertämään. Nicklas Lidströmin esikuva. Lidström sanoi, että ennen lopettamistaan hän haluaisi olla edes lähellä samaa tasoa Porschen kanssa. Miksi pelaa liigassa? En ymmärrä. Kuulemma Hämeenlinnan keskeinen sijainti on syynä. Liigan MVP tänä vuonna.
 

Sambody

Jäsen
Jeremy Dehner - Kekäläisen viime vuoden yliopistolöytö, joka raivasi tiensä joukkueeseen try-outin kautta. Pienikokoinen puolustaja (172cm), mutta mainion liikkuvuutensa ansiosta pärjää omassa päässä hyvin. Varmaankin myös Jokereiden paras kiekollinen puolustaja tällä hetkellä.

"Ron" Jeremy Dehner on kyllä hyvin lähellä liigan aliarvostetuimman pelaajan titteliä. Aivan huikea ukko kertakaikkiaan. Ei omista kovinkaan pehmeitä käsiä tai kovaa laukausta, mutta dominoi luistelullaan ja hoksottimillaan maaliviivojen välistä aluetta ja uskomattoman harvoin kokoisekseen jää kulmissakaan kakkoseksi. Ei nähdäkseni omaa tarpeeksi hyökkäyspään erikoisosaamista NHL:ään pääsemiseksi ja tuollaiset yleispakit NHL:ssä ovat yleensä sen 15cm pidempiä kuin Dehner.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapparan ulkomaalaiset on nopeasti käyty läpi;

Jan Platil on Lukon vuosien jälkeen pelannut pari kautta vakituiseen KHL:ssä, toisaalta kärsinyt pahoista loukkaantumisista. Sarjataso ja joukkue on vaihdellut tiuhaan, mikä kyllä näkyi noissa ennen aivotärähdystä pelaamissaan liigaotteluissa. Kiekollisesti epävarman oloinen, toisaalta pärjäsi puolustusalueella liikkeen puolesta joten ehkä hänestä vielä yleispuolustajaksi on SM-liigaan. Parannettava kuitenkin vielä koeajan aikana, että ansaitsee loppukauden sopimuksen.

Viktor Ekbom tuli Linköpingin kolmosparista eikä ole ihmeempiä esittänyt liigassakaan. Ollut myös loukkaantuneena, mutta välillä kokoonpanosta ulkona muutenkin. Olin näkevinäni kuitenkin jämäkämpiä otteita ennen taukoa, ja kun sai vastuuta alivoimalla hoiti ruutunsa hyvin. Peruspakki joka ei loista kiekon kanssa eikä ole vielä miesten pääsarjatasolla tehnyt koskaan maalia.
 
Suosikkijoukkue
Spartalaiset puukäsiajokoiragladiaattorit
Joakim Eriksson, 8 ottelua, tehot 3+3 = 6. Voittaa lähes kaikki aloitukset. Ihan huippuäijä. Edelleen. Bluesin ykkössentteri.
Lisäksi Kapten-Jockella on tehotilastossa +7. Ihan ok tulos, kun kyseisessä tilastossa toiseksi parhaalla hyökkääjällä, Toni Kähkösellä, on +1. Harmi, ettei aloitusvoitoista taida olla tilastoja sm-liigassa.
 

Kaivanto

Jäsen
Harmi, ettei aloitusvoitoista taida olla tilastoja sm-liigassa.

Kyllähän niistä tilastoja pidetään, mutta SM-liigan neljä vuotta sekaisin olleilta nettisivuilta, joista ei pysty kirjoittamaan ilman raivokohtausta, moisia ei löydy.

Tässä ketjussa on marraskuun alun aloitustilanne. Eriksson on tosiaan kärjessä.
 
Suosikkijoukkue
Spartalaiset puukäsiajokoiragladiaattorit
Kyllähän niistä tilastoja pidetään, mutta SM-liigan neljä vuotta sekaisin olleilta nettisivuilta, joista ei pysty kirjoittamaan ilman raivokohtausta, moisia ei löydy.

Tässä ketjussa on marraskuun alun aloitustilanne. Eriksson on tosiaan kärjessä.
Kiitoksia tästä! Erikssonilla ei ole niin paljoa otantaa kuin muilla, mutta on kuitenkin aika selvästi johdossa. Hyvä Jocke!
 

Patapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pori
Tomas Zaborsky: Jäätävän kova. Nopea luistimilla ja hyvä ja tarkka ranneveto. Ovela, pysyessään kunnossa ja Suomessa, voittanee maalipörssin. Ässien paras pelaaja. TOP5:ssa koko liigassa.

Stephen Dixon: Hieno mies. Parantaa koko ajan peliään. Voittaa kaksinkamppailuja molempien maalien edessä ja kulmissa, taklaa, rakentaa peliä, osaa tehdä maaleja. Mitä enempää voisi pyytää?

Radek Smolenak:Flegu, mutta tehokas. Tehnee jotain oikeinkin, kun pisteitä tulee näin paljon. Oikeassa paikassa oikeaan aikaan? Ei taklaa eikä tappele, vaikka niin kuviteltiin.

Patrick Yetman:Ei ole onnistunut eikä epäonnistunut. Kova asenne ja yritys, mutta harvoin tulee pisteitä. Ei silti varmaan kovin kallis, tuo lisäarvoa joukkueeseen mutta ei ehkä niin paljon mitä pitäisi.

Ryan Caldwell:Ei lähelläkään viime kauden tasoa, pitkähkö loukkaantuminen ja pelaamattomuus näkyy. Paras YV-pakki kuitenkin, osaa lisäksi taklata todella lujaa. Toivottavasti sai tauon aikana viimeisetkin kivut pois ja palaa tasolleen.

Kristian Kudroc:Kauden tasonnostaja #1. Viime kaudella olisin ilomielin luopunut kaverista, nyt en mitenkään. Ei yritä liikaa, tekee sitä mitä pitääkin ja myös pisteitä ropisee ennätystahdilla. Yksi alkukauden tärkeimmistä tekijöistä päästettyjen maalien pienessä määrässä.

Kaiken kaikkiaan, kolme helvetin kovaa vahvistusta (Zaborsky, Dixon, Kudroc), kaksi ihan ok:ta joilta kuitenkin odotetaan vielä enemmän (Caldwell ja Yetman) ja yksi todella hankala arvioitava (Smolenak), joka tehnyt enemmän pisteitä kuin odotettiin, mutta jotenkin touhu on välillä liian flegmaattista ja ylimielistä. Voidaan silti sanoa, että osumaprosentti tämän kauden Ässien ulkomaalaisvahvistuksissa on todella kova - vrt. edelliskausien Lammers, Bararuk, Naurov, Aston, Healey, Callander etc. etc...
 

Epsilon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahti vs. Everybody
No heitetäänpä Pelicansin miehetkin tähän:

Aaron Brocklehurst: Lukosta kesken viime kauden meille siirtyny leftin-puolen kanukki-pakki. Brocklen suurimmat vahvuudet löytyvät hyökkäyspäästä ja mies löytyykin tällä hetkellä puolustajien pistepörssistä sijalta kolme tehoin 5+8=13. Omassa päässä mies on edelleen joskus vaikeuksissa, mutta pelaaminen sielläkin on parantunu selkeästi viime kaudesta.

Ryan Lasch: Pienikokoinen rightin-puolen laituri, jonka nopeus on aivan huikeaa luokkaa. Pienelle koolleen mies ei mitään voi, mutta #lascher19 (linkki vie miehen twitteriin) on aina vaarallinen kiekon saadessaan ja yksi liigan ehdottomasti parhaista ulkomaalaispelureista. SM-liigan pistepörssistä Kaliforniasta lähtöisin oleva Lasch löytyy sijalta kuusi tehoin 6+13=19.

Justin Hodgman: Rightin-puolen sentteri, jonka rooli vaihtelee meillä ykkös - kolmoskentässä. Hodarilta ei mitään ihan mahdottomia odotettu, mutta on muodostanu todella vaarallisen yhdistelmän Pekka Jormakan ja Max Wärnin kanssa. Puutteita jos miettii, niin Hodgmanin kannattaisi laukoa hieman hanakammin ja välillä mies käy turhankin kuumana. Kanukki-sentteri löytyy liigan pistepörssistä sijalta 15, tehoin 4+11=15.

Meillä on kerrankin kaikki (yleensä ei yksikään) ulkoomaalais-hankinnat onnistununeita. Sisäisessä piste-pörssissä miehet ovat sijoilla 1, 2 ja 4.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Scott Barney: Todellinen kiekkokaukaloiden jättiläinen. Ratkaisija jumalan armosta. Lempinimet "Oshawan osaaja", "Kanadan kuvernööri" ja "Poltinahontien tuhopolttaja" kertovat kaiken miehestä. Liikkuu isoksi mieheksi kuin päivänkorento, heittelee isoa kroppaansa ympäri kaukaloa ja murskaa vastustajansa. Jokainen liigapakki pelkää Barneytä ihan oikeasti. Hakkaa maalinedestä kiekon häkkiin ja joskus survoo maalivahdit ja pakit sinne myös. Pelinumero on 44 ja varmasti myös käyttää Magnum kondomeja. KHL yrittänyt ostaa mutta ei myydä. Tulee kukkimaan keväällä, kuin teini-ikäisen naama.

Alex Leavitt: Täydellinen pelintekijä ja todellinen viisikon johtaja. Passit ja lätyt lähtee kuin laserina oman miehen lapaan. Syöttötarkkuus on tasan 100%, kukaan muu liigassa ei pysty samaan. Lempinimet "Edmontonin epätodellinen", "Albertan ainoa", "lätty lätisee" kertovat miehen arvostuksesta jotain. Liukasliikkeinen kuin saippua, kukaan ei saa kiinni. Tämän kauden pistepörssin voittaja.

Marek Zagrapan: Korpelan todellinen löytö. Riiva kyykytti Buffaloa viedessään tämän veijarin. Aivan mahtava potentiaali. Tulee dominoimaan NHL:ää tulevaisuudessa. "Presovin painajainen" on mahtava kiekonkäsittelijä. Kuuleman mukaan kukaan ei ole häneltä kiekkoa saanut pois. On kokoa on näköä. Vastustajat lankeavat miehen edessä.

Matias Porseland: "Göteborgin jööti" on mahtava all-around pakki. Laukaus on maaginen ja verkko pöllyää. Kukaan ei tule miestä kiertämään. Nicklas Lidströmin esikuva. Lidström sanoi, että ennen lopettamistaan hän haluaisi olla edes lähellä samaa tasoa Porschen kanssa. Miksi pelaa liigassa? En ymmärrä. Kuulemma Hämeenlinnan keskeinen sijainti on syynä. Liigan MVP tänä vuonna.
Kiitos viikon parhaista nauruista. Se on hyvä että edes joku jaksaa uskoa omiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös