HIFK:n maalivahdit kaudella 2011-2012

  • 342 075
  • 1 132

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei varmaan kannata treenata, kun ei ole treenaajaa.

Tarkoitat mitä? Ettei voi osallistua joukkueharjoituksiin, kun Jan Lundell on pelaajavalmentaja? Meinaat, että Jannella ei ole mitään annettavaa Mika Norjalle? Mielenkiintoista.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Treenaako se Norwegian wonder IFK:n kanssa ollenkaan? Ei sitä kannata lähteä kylmiltään upottamaan tonne noiden puupäiden keskelle.

Norja treenaa IFK:n joukkion kanssa ainakin osittain.

Noiden puupäiden keskelle ei tällä hetkellä kannata laittaa ketään. Tai ehkä Petu maaliin treeneissä, pääsisivät jätkät purkamaan turhautumiaan oikeaan osoitteeseen...

Ai niin, Norja itse on eri mieltä tuosta. Jannen kanssa synkkaa eikä ole mv-valmennuksessa moitittavaa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Norja pelasi molemmat KiVan matsit viikonloppuna, toisesta tuli voitto ja toisesta tappio. Molemmissa peleissä kaksi omiin, muuten ei mitään hajua, kuinka hyvin pelasi. Onhan se ihan jees, että hankittiin kolmoskassari, joka saa pelailla sitten mestistä. Olis varmaan Norja saanut ihan suorankin sopparin Vantaalle, niin ei tarvitsisi käydä pyörähtämässä Nordiksella treeneissä, kun mitään muuta tekemistä ei sieltä tunnu löytyvän.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Norja pelasi molemmat KiVan matsit viikonloppuna, toisesta tuli voitto ja toisesta tappio. Molemmissa peleissä kaksi omiin, muuten ei mitään hajua, kuinka hyvin pelasi.

KooKoo-pelissä mustaoranssit tekivät vain yhden Norjan taakse toisen mennessä tyhjiin. Oli ainakin perjantaina Vantaan parhaita pelaajia ja antoi KiValle saumat jopa yllätysvoittoon, vaikka toki ei vierailijakaan ihan parastaan esittänyt.
 

scholl

Jäsen
Entisiä IFK veskareita tilastoissa 3 kpl ennen Riksmania. Ahonen, Ahlqvist ja Noronen. Samaan aikaan Norja 3. Mestiksen tilastoissa. Herää kysymys, miksei Norja saa näyttöpaikkaa? Nyt tulee SaiPa, Tappara ja HPK vastaan. Luulisi, että noista peleistä jonkun hänkin saisi pelata.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Uskon Norjan antaneen treeneissä sen verran vahvat näytöt, ettei tartte liigassa pelata. Riksman tarvitsisi enemmän lepoa. Tänään peruspeli, mutta kauhea imaisu toiseen maaliin, jolla päästi Kärpät vielä teoriassa peliin mukaan.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Turska luukulle, PRKL !!

Eilisestä kenttämestarin erikoisesta => tuli vähän Da Housu mieleen... OK, hassu vahinkohan tuo, mutta mun silmääni näytti, että Juuso oli väärin sijoittunut, siis liikaa oikealle? Mä olen aina opettanut omille junnuilleni, että jos kiekko tulee tuollaisena "kumura-kaarena" kohti niin pysykää keskellä maalia ja peittäkää, that's it! Juuso ilm. siirtyi ekan korkeamman pompun kohdalla hieman kiekon kulkusuuntaan oikealle ja sitten kun se toinen pomppu pomppasikin vasemmalle niin the rest is in the books...

Muuten kyllä taas totuttua Juusoa, hyvä tästä tulee!
 

scholl

Jäsen
Muuten kyllä taas totuttua Juusoa, hyvä tästä tulee!

Eikö Riksmanin kanssa nimenomaan ole sanottu, ettei saa ylipeluuttaa, koska muuten tulee taas selkäflunssa? Pitäisi löytää toinen veskari, joka pelaa riittävästi ja antaa Juusolle lepoa.

Harjoitusten näytöillä ei ole mitään väliä. Euroviisuissa ja missikisoissakin suomalaiset ovat aina harjoituksissa kärjessä, mutta sitten kun tulee tosipaikka niin kaikki menee mönkään paitsi sillä yhdellä kerralla, kun öriseminen hyväksyttiin laulukilpailuun. Emme saa tietää, osaako Norja torjua vai ei, jos häntä ei laiteta torjumaan.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Liikaa menee omiin. Ok, eilinen toinen oli "työtapis", mitä sattunut viimeksi The Housulle. Jos narrirottia vastaan päästään max kahteen päästettyyn, olisi se loisto suoritus. Mieluiten niille spedeille luu käteen.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Liikaa menee omiin.

Todellakin menee, tässä päästetyt 13 pelin jälkeen.

5, 3, 0, 4, 5, 3, 2, 0, 3, 3, 4, 3, 3

Eli ainoastaan 3/13 pelissä omiin on mennyt alle 3 maalia, ja se on kyllä sellanen lukema, ettei surkea sarjasijoitus ole yllätys. Riksman ei ole päässyt vielä omalle tasolleen, ja pelisysteemi kusee enemmän ja vähemmän. Siksi lukemat ovat tuollaisia. Nyt toivoisi kovin, että kahdessa kotipelissä (Jokereita ja SaiPaa) vastaan päästäisiin tuohon tavoitteeseen max 2 omiin/peli. Tästä viikosta on saatava se 9 pinnaa, kaikki muu on pettymystä.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Riksman pelasi eilen ekan erän ihan ok, mutta sitten nämä pari lapsusta menee kyllä herran piikkiin.

Eka maali tuli pienestä, lähes nollakulmasta, ja miksi Juuso oli silloin jo jäissä ja kolaamassa jo niinku valmiiksi? Toinen maali, tämä ns. kenttämestarin erikoinen meni sisään vain ja ainoastaan siksi ettei Riksman ollut hereillä. Taisi suunnitella uusia perhoja kun peli oli toisessa päässä. Sitten laukaus kohti, herätys eikä nähnyt kiekkoa koko aikana. Peruskonttaus muka tielle, ilmeisesti äänen perusteella, ja kas kun kolisee.

Vähän skarppausta peliin, ei 5-1 -johto tarkoita että peli on voitettu. Olisit kysynyt vaikka Aralta.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Nii-in, toivoa sopii, että näyttöpaikkoja oikeasti tulisi myös HIFK-paidassa. Olisi mielenkiintoista nähdä, kuinka hyvin hän liigassa suorittaa. Ehkä tuon mj-tauon jälkeen voi odottaa ensimmäisiä pelejä?

Periaatteessa nyt pitäisi toivoa siis Riksmanilta selän kestävyyttä.

Ylläri, ylläri; jospa(?) olisikin niin että Janne The Idol onkin laittanut itseään kondikseen, eikä Norjalla olekaan nyt ihan heti käyttöä?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ylläri, ylläri; jospa(?) olisikin niin että Janne The Idol onkin laittanut itseään kondikseen,

Käy mulle. Ihan sama, kuka siellä maalilla stondaa, kunhan torjuu IFK:lle voittoja.

Juusolle upea nollapeli tänään ja ilmeisesti kauden ensimmäinen "kunnon" nollapeli. Ne kaksi aiempaahan tuli jotain heittopusseja vastaan, eikä niitä lasketa. Sen suuntaista kommenttia täällä on taidettu jossain vaiheessa heittää, mikä ainakin mua ihmetyttää. Ikään kuin nollapeli olisi jokin helppo nakki, heh. Joka tapauksessa Juusolta hyvä peli tänään tilastojen valossa ja siitä iso kiitos.

Olisin toivonut Mr. Norwaylle näyttöpaikkaa lauantain SaiPa-pelissä, mutta mies on siis toistaiseksi Kouvolassa. Olisiko ylihuomenna Lunkan vuoro?
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä että nollapeli tuli. Ei ollut kyllä tasollisesti kovin kaksinen ottelu. Ifk hyödynsi maalipaikat paremmin ja ansaitsi voiton. Juuso pääsi aika helpolla, eikä joutunut kunnolla venymään kertaakaan. Juuso pelasi hyvää ja varmaa peruspeliä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä että nollapeli tuli. Ei ollut kyllä tasollisesti kovin kaksinen ottelu. Ifk hyödynsi maalipaikat paremmin ja ansaitsi voiton. Juuso pääsi aika helpolla, eikä joutunut kunnolla venymään kertaakaan. Juuso pelasi hyvää ja varmaa peruspeliä.

Eikös ne - mv-asiantuntijat siis - sano, että maalivahti on pelannut suht' virheettömän pelin silloin, kun sen ei ole tarvinnut turvautua haamuhanskoihin ja muihin paraatipelastuksiin? Korjatkaa, jos olen väärässä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Eikös ne - mv-asiantuntijat siis - sano, että maalivahti on pelannut suht' virheettömän pelin silloin, kun sen ei ole tarvinnut turvautua haamuhanskoihin ja muihin paraatipelastuksiin? Korjatkaa, jos olen väärässä.

Sanotaanko niin, että tällöin on puolustuspelaaminen onnistunut erinomaisesti, jos veskari ei joudu tekemään haamupelastuksia. Maalivahdin pelaaminen kuitenkin on todella paljon riippuvainen myös itse puolustuspelaamisesta ja päinvastoin. Tänään Juuso pelasi eleettömästi ja oli jälleen se sama viilipytty, mitä viime kevään matseissa. Viikonloppuna sitten Lundell maalilla, oletan?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
En kyllä tiedä typerämpää puuhaa kuin vähätellä maalivahdin nollapeliä kertomalla, että se tuli ihan helppoa joukkuetta vastaan. Täyttä bullshittiä. Nollapelit ovat harvinaisuuksia ja peleistä valtaosassa toinen joukkue on selvästi parempi. Jos nollan pelaaminen olisi helppoa huonompaa joukkuetta vastaan, nollapelejä pelattaisiin enemmän. Viime kaudella eniten nollapelejä pelasi Jypin Myllykoski. 9 kpl / 32 ottelua ja tämä lienee liigan kovin suoritus kautta aikojen? Suunnilleen joka 3. matsi oli nollapeli. Oli miten oli, harvemmin kukaan veskari vetää yli kymmenen nollapeliä per kausi. Nostan hattua ihan jokaiselle nollalle, ne kiekot pitää kuitenkin siellä ihan henkilökohtaisesti torjua ja jos tasoero on kova oman joukkueen hyväksi, saattaa veskari seisoskella 18 min / erä melkein työttömänä ilman aitoa pelituntumaa.

Mitä tulee haamuhanskoihin, niin ne kuuluvat Antero Mertarannan ihmeelliseen kiekkomaailmaan. On helvetin paljon järkevämpää ohjata torjunnasta kiekko maalin taakse tai kulmiin kuin tarjota aloitus omalta puolustusalueelta. Eurooppalaisveskareilla tämä oli vielä ei-niin-kauan-sitten suurin este NHL-tähteydelle. Toinen este oli surkea mailapeli, joka oli seurausta siitä, että sellaista ei odotettukaan täälläpäin. Haamuhanskailu oli kivempaa. Yksi juttu, missä Janne on parantanut vanhoilla päivillään on se, että hän ei enää länttää paniikissa hanskaa kiekon päälle sen nähdessään, vaan osaa välttää ilmaista oman pään aloitusta.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Muutamia juttuja:

1. Janne - tälle miehelle seura on saletisti suurempi kuin omat jutut. Joten jopa pelkkä mukahassuttelu siitä, että Janne "laittaisi" itsensä pelaamaan on pelkkää paskaa

2. Juuso - joo, selkä oli rikki. Nyt oikeasti se lääkärintodistus tänne tai jotain muuta todistetta kehiin. Muuten tuo turina on vain spedeilyä

3. Norja - ymmärrykseni mukaan on mies kaavailtu ensi kaudelle mukaan kuvioihin. Joskus asioilla saattaa olla pidemmän välin tavoite.

Hupaisaa on, että nimimerkki JHag kärkenä saa itkeä täällä ihan kuinka paljon vain jonain suurena auktoriteettinä.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
En kyllä tiedä typerämpää puuhaa kuin vähätellä maalivahdin nollapeliä kertomalla, että se tuli ihan helppoa joukkuetta vastaan.

Tuota noin... Mielestäni maalivahdin suoritusta pitää arvioidan hänen omasta tekemisestään lähtien riippumatta siitä onko vastassa hyvä vai huono joukkue.

Nollapeli vaatii käytännössä aina & poikkeuksetta joukkueen kenttäpuolustuksen onnistumista. Tämä taasen yleensä on helpompaa huonoa joukkuetta vastaan, joten nollapelin voi saada "helpommin" kuin vaikkapa tappion kovaa jengiä vastaan päästäen pari / kolme maalia?

Mutta tänään tosiaan Juusolta eleetön ja vakuuttava esitys => oikeissa paikoissa oikeaan aikaan ja sopivasti tukea kenttäpelaajilta!
 

John Copter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nöyrästi ylimielinen rikollislauma, #9
Norja - ymmärrykseni mukaan on mies kaavailtu ensi kaudelle mukaan kuvioihin. Joskus asioilla saattaa olla pidemmän välin tavoite.

Norjasta puheenollen, olisiko niin että siirrettiin kouvolaan hakemaan peliaikaa jos vaikka jossain vaiheessa vielä sais paikan näyttää liigassa osaamistaan?
Rämö on poikki ja tarvitsee lepoa, joten eiköhän Norway pari peliä kouvolassa pelaa. Niissä onnistumisia niin tiedä vaikka nähtäisiin IFK:n maalilla vielä kuluvalla kaudella.
Ja eikös Kookoolla ole täyspäiväinen mv-koutsikin? Varmasti parempi Norjalle että on koutsi joka ehtii katselemaan tekemisiä kuin että on koutsi joka katselee toisen tekemisiä oman torjumisensa ohella?

Nollapeli vaatii käytännössä aina & poikkeuksetta joukkueen kenttäpuolustuksen onnistumista.

Lisäisin tuohon vielä että usein tarvitaan myös hyvää kommunikointia mv:lta pelaajille että pelaajilta mv:lle.
Itse nautin pelaamisesta silloin kun maalivahti auttaa ja ohjeistaa sekä huutaa neuvoja, on sitten kiekko itsellä, kaverilla tai vastustajalla.
 
Viimeksi muokattu:

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
En kyllä tiedä typerämpää puuhaa kuin vähätellä maalivahdin nollapeliä kertomalla, että se tuli ihan helppoa joukkuetta vastaan. Täyttä bullshittiä...

Just näin. Jos 0-peli tulee, niin kaikki jossittelu yms. on turhaa. Poffeissa 0-pelillä voitetaan aina. Runkkarissa sillä päästään vähintään 1 pisteeseen, eli rankuille. Nollapeliä ei tule siis koskaan vähätellä, oli iltapuhde muuten millainen tahansa.
 

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei todellakaan pidä väheksyä. Riksman pelasi tänään erittäin varmasti ja ei antanut kertaakaan helppoja irtokiekkoja eteen vaan liimasi suurimman osan kiinni, loput ohjasi hyvin kulmiin tai suoraan jopa puolustajille. Toki puolustajatkin hoitivat homman hyvin, mutta kyllä Juuso oli tänään the varmuus maalillaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös