SM-liigapelaajien palkat kaudella 2011-2012

  • 114 186
  • 215

Dängleri

Jäsen
Ihmettelin samaa asiaa ja jotenkin tuntuu, että KalPan pelaajabudjettia ei todellakaan ole käytetty kokonaan, vaan sinne on jätetty varaa esim. ykkössentterin hankintaa varten.

Tai sitten jotkut pelaajat ovat naurettavan ylihintaisia. Ei ole myöskään tiedossa esim. Kiiskinen nykypalkka, tai vaikkapa tulokkaista Kuparisen. Myös Timosen ja Ahosen hiljattain sopimat uudet sopparit voivat olla merkittävästi kalliimpia kuin edelliset. Mielenkiintoista nähdä aikanaan verotustiedot, mitä kukakin on tienannut.
 
Palataanpa hieman keskustelussa taaksepäin.

Hauki on kala. Nostin juuri keskustelun tasoa.

Tämäntyyppiset viestit johtavat helposti sanktioihin ja nimimerkin JjZz kohdalla seurauksia on luvassa varmuudella, mikäli tämmöinen toistuu.

Oikea tapa käsitellä asiaankuulumattomia kirjoituksia on ilmoittaa niistä moderaattoreille käyttämällä raportointinappia.

Tässä tapauksessa JjZz selviää varoituksella, sillä ketjun aiempi anti on ollut harvinaisen tasotonta. Pidämme keskustelua silmällä ja seuraava onneton, joka lähtee ketjua vielä sutkauksillaan pilaamaan, kuittaa itselleen palkintona loman palstalta.

Moderaattorit.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Vaikea ymmärtää tätä itkua. Ei kai se Hifkin ja Jokereiden syytä ole että niillä on enemmän tuloja kuin pikkuseuroilla? Oltaisiinko sitten tyytyväisiä kun kaikkien pelaajabudjetit olisivat Saipan luokkaa ja Peltoset, Väänäset, Armiat ja vastaavat pelaisivat kaikki ulkomailla?
 

starcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
KalPan alempien ketjujen miehet esim. Jokinen, Riekkinen, Junnila ym. vasta sitten tienaakin? Ihmettelin samaa asiaa ja jotenkin tuntuu, että KalPan pelaajabudjettia ei todellakaan ole käytetty kokonaan, vaan sinne on jätetty varaa esim. ykkössentterin hankintaa varten. Kun noita rostereita vertaa, niin ei voi kyllä KalPalla olla kalliimpi jengi. Ehkä sitten JYPissä pelataan ilman.

Kun puhutaan budjetista niin silloin ei saa olla kaikkea rahaa olla käyttänyt. Aina pitää olla joku summa rahaa jäljellä yllättäviin menoihin. Toki t'ämä summa varmasti vaihtelee seuroittain...
 

Kiikartorni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anssi Rantanen
Taisi Pihlströmin Antti tipahtaa TOP 10:n ulkopuolelle, kun Jarkko Ruutu ilmoitettiin vielä Jokerien riveihin. Veikkaisin, että Ruudun HIFK-tarjouksen hylkäys ja "takinkääntö" maksavat kuitenkin Jokereille maltahia. Kiilaako jopa ihan sinne kärkipaikoille? Näin ollen "10 kovapalkkaisimmasta" 6 kantaa Jokerien pelipaitaa...
 

Faxing Berlin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Veikkaisin, että Ruudun HIFK-tarjouksen hylkäys ja "takinkääntö" maksavat kuitenkin Jokereille maltahia. Kiilaako jopa ihan sinne kärkipaikoille? Näin ollen "10 kovapalkkaisimmasta" 6 kantaa Jokerien pelipaitaa...

Heität omaa mututuntumaa jo sen mututuntuman päälle mitä Veikkaaja kirjoitti? Oletko ikinä kuullut, että lainan maksuun ei kannata ottaa lisää lainaa?

Kärkijoukkueiden pelaajabudjetit ovat ihan samanlaiset, niin aika pähkinöillä saa muut pelata Jokereissa, jos sieltä kerta löytyy 6 palkkakuningasta.
 

Malmi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat: DIF
Ruutu ilmoitti että olisi saanut kymmenkertaisen palkan venäjältä, tuskinpa sielläkään kukaan 2-3 miljoonaa olisi maksanut.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ruutu ilmoitti että olisi saanut kymmenkertaisen palkan venäjältä, tuskinpa sielläkään kukaan 2-3 miljoonaa olisi maksanut.

Veikkaan, että äskettäisellä lentoturmalla oli osansa siinä, ettei kaipuu Venäjälle vuolemaan ruplia ollut kovin suuri. Teki kuitenkin omien sanojensa mukaan päätöksen ns. 24 tunnissa. Toisekseen Jarkko on lähivuosina joutunut vaihtamaan seuraa kuin kenkää, joten 3-vuoden pahvi oli varmasti houkutteleva myös siinä suhteessa. Enkä usko, että ulkomailla oltaisi sitouduttu niin pitkään sopimukseen. Kotimaassa varmaan useampikin joukkue olisi ollut valmis tarjoamaan pituutta sopimukseen.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Palkkakeskustelu on täysin absurdi. Jos SM-liiga haluaa jotenkuten pysyä mukana kehityksessä, on kovia palkanmaksajia löydyttävä. Luojan kiitos on seuroja, jotka pystyvät maksamaan Euroopan mittakaavassa kilpailukykyisiä rahoja.

Kärjistettynä, mitä enemmän rahaa käytettävissä liigassa, sitä parempi tuote (ja joojoo, aina löytyy poikkeuksia, kuten viime kauden Ilves mutta kehityksen kannalta paalu on oleellinen ainesosa).

Helvetin huolissani olisin, jos SM-liigan palkkakuningas tienaisi €200.000/kausi.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Taisi Pihlströmin Antti tipahtaa TOP 10:n ulkopuolelle, kun Jarkko Ruutu ilmoitettiin vielä Jokerien riveihin.

Pihlströmin kuuluisi olla pois listalta muutenkin, koska esim. Lukosta löytyy kavereita joiden paikka on tuolla TOP-10 listalla.

Mitä sitten tulee Ruudun palkkaan, niin en oikein jaksa uskoa sen olevan yli 200 000 euron. Tuntuu vaan todella isolta summalta kaverille, jonka avut kiekollisessa osaamisessa ovat korkeintaan keskitasoa.
 

Sean #19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Helvetin huolissani olisin, jos SM-liigan palkkakuningas tienaisi €200.000/kausi.

Osaako joku sanoa, koska ollaan tähtipelaajien palkoissa oltu suunnilleen näissä summissa? Eli noin miljoonassa Suomen markassa. Lähinnä kiinnostaa, että miten tähtipelaajien palkat ovat kehittyneet.

Muistan vuosituhannen vaihteesta, kun Iltalehti paljasti pelaajien palkkoja. Tuolloin Jokeireissa pelannut Jan Benda oli lehden tietojen mukaan SM-liigan palkkakuningas. Iltalehti kertoi Bendan tienaavan 1,5 milj. mk ja lehdessä Matti Virmanen kommentoi asiaa jotenkin, että "helvetin kallis". Tapparassa tuolloin pelanneet J Ojanen ja A Barkov lihottivat tiliään n. 800 000 mk tileillä. Ilveksen Raimo Helminen taas ei nauttinut mitään erityisen kovaa liksaa, n. 450 000 - 600 000 mk muistaakseni. Oli tuolloin kuitenkin varma arvokisaedustaja jo kova pistenikkari.

Joskus 90-luvun puolivälissä joku lehti julkaisi Elitserienin suomalaisten palkkoja, ja tuolloin ainakin Keskinen, Ojanen ja Myllys nauttivat noin miljoonan markan nettopalkkaa.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Osaako joku sanoa, koska ollaan tähtipelaajien palkoissa oltu suunnilleen näissä summissa? Eli noin miljoonassa Suomen markassa. Lähinnä kiinnostaa, että miten tähtipelaajien palkat ovat kehittyneet.
Veikkaan että 1 000 000 FIM on ylitetty ekan kerran jo 80-luvun lopulla tai viimeistään 90-luvun alkupuolella jonkun yksittäisen pelaajan kohdalla. Muistanko väärin, että Carl Brewer olisi saanut HIFK:lta 50 000 dollaria jo 60-luvulla, mikä on ollut sen ajan Suomessa aivan helvetin kova palkka? Oli toki helvetin kova pelimieskin...
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Oletettu laatu maksaa niin jäällä kuin siviilielämässäkin.

Nimenomaan. Ja Hahlin kohdalla sitä laatua olisi ehkä sen 150 k:n verran. Toki mies on pelannut maajoukkueessa nelosketjussa ja jopa änärissä. Onhan sille sitten maksettava.

Lisätään vielä, että J.Ruutu saa varmasti yli tuon 200 k€. Tulee suoraan täällä palvotusta NHL:stä ja ollut useissa arvokisoissa mukana. Muutenhan miestä voi pitää lähes umpityhmänä, koska olisi saanut reilusti summan varmasti lähes mistä Euroopan kärki kiekkosarjoista vain.

Itse jos saisin valita, ottaisin mielummin hahlin kuin Ruudun joukkueeseeni. Tosin juurikin tuolla mainitsemallani 150 k€:n palkalla.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна

Selvitin ihan aidosta mielenkiinnosta kolmen eri KHL-pelaaja-agentin avulla 36-vuotiaan Ruudun reaaliarvon nykypäivän KHL:ssä. Ammattiarviot liikkuivat 600 000 ja 775 000 dollarin välillä. Keskiarvo osui 675 000 taalan tuntumaan, ja senkin saavuttaakseen Ruudun olisi ”pitänyt onnistua neuvotteluissaan vahvasti”.

Itse en ole tehnyt yhtään sopimusta KHL:ään, joten jätin tämän asian perkaamisen asiantuntijoiden käsiin.

Sitten lukion luotettava Maol-taulukko esiin: Mikäli Ruudun tili olisi ollut itärajan toisella puolen tämä yläkatoksi arvioitu 775k dollaria (eli 547 615 euroa), haluan onnitella Kekäläistä SM-liigan parhaasta pelaajasopimuksesta, kun hän sai Ruudun pelaamaan 54 761 euron vuosikorvausta vastaan. Tähän kohtaan pitäisi varmaankin sysätä hymiö mukaan.

Ei voi muuta todeta kuin että nähdyn kaltainen otsikointi on täysin hanurista.
 

trap

Jäsen
Ei voi muuta todeta kuin että nähdyn kaltainen otsikointi on täysin hanurista.

Urheilulehden netissä on kyllä tuo klikkihuoraus aika lailla samalla tasolla kuin jossain MTV3.fissä. Erona kuitenkin se, että Seppäsen jutut on pääpiirteittäin yleensä hyviä. Itse ainakin tykkään kovasti, ja tämäkin oli hyvä teksti aiheesta.

IFK:han pupelsi sopimusneuvottelut alkutekijöihinsä ja tuskin Jaken palkka mikään älytön on. Joskus aikanaan sitten nähdään että onko Ruutu palkkansa arvoinen.
 

Fordél

Jäsen
Veikkaan, että äskettäisellä lentoturmalla oli osansa siinä, ettei kaipuu Venäjälle vuolemaan ruplia ollut kovin suuri. Teki kuitenkin omien sanojensa mukaan päätöksen ns. 24 tunnissa.

Joku tiesi kertoa, että sopimus piti alunperin julkaista 7.9., mutta kun silloin tapahtui tämä lentoturma, siirrettiin tiedottaminen tähän päivään. Näin ollen lentoturmalla ei olisi ollut mitään tekemistä sopparin kanssa. En muutenkaan usko, että lentoturmalla oli mitään tekemistä Ruutun seuravalinnan kanssa.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK:han pupelsi sopimusneuvottelut alkutekijöihinsä ja tuskin Jaken palkka mikään älytön on. Joskus aikanaan sitten nähdään että onko Ruutu palkkansa arvoinen.

Tuskinpa pupelsi. Aivan varmasti on rahallisesti tarjous ollut kohdallaan varsinkin, kun kyseessä on NHL:stä palanneesta pelaajasta - paskapuheita IS:n puolelta, että pähkinöitä on tarjottu. Toisaalta on kuulunut tarjouksen olleen ihan kelvollisen ja tämä on helvetin helppo uskoa taustat huomioiden. Jarkko ja Kekäläinen ovat kavereita kaukalon ulkopuolelta jo pitkän matkan takaa ja luulen, että HIFK:lla ei ole ollut missään vaiheessa edes saumaa Ruutuun. Otetaan nyt tähän täysin hatusta spekulaationa sellainen näkökulma, että Ruutu neuvotteli HIFK:n kanssa vain suojatakseen imagonsa fanien silmissä, vaikka oli selvää että oli menossa Kekäläisen oppiin. Voi sitten pelata loukkaantumiskortin ja kääntää HIFK-fanien päät muualle. Tämän päiväisessä kummastutti vain Ruudun jaritus rahan merkityksettömyydestä. Tai eihän tässä valossa kummastuta HIFK:n tarjouksen hylkäys lainkaan, sillä rahasta se ei siis ollut kiinni. Anyway, Rudi on varmasti tulevalla kaudella palkkansa väärti. Mies esim. treenaa tunnollisesti missä tahansa pelaakin ja on pitänyt kroppansa kunnossa välttäen täten ison loukkaantumisen riskiä. Hieno pelaaja.
 
Viimeksi muokattu:

Mietsuslav

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En ole monien vuosien jälkeenkään ymmärtänyt miksi rahaseurana oleminen on negatiivista. Jos joku Ilves-fani huutelee, että Jokerit on rahaseura, miten se on negatiivista eikä positiivista? Itse ajan vm. -11 Mersulla enkä ottaisi loukkauksena jos joku -87 Datsun-kuski huutelisi, että olen rahamiehiä.

Jos top-10 palkatuimmista liigapelaajista kuusi on Jokerien miehiä niin hyvä. Jos kymmenen niin loistavaa. Fanina kiinnostaa vaan hyvä lätkä. Jos olisin osakkaana, niin voisi kiinnostaa optimaalinen menojen karsiminen, mutta nyt ei paljoa kiinnosta menot, vaan tulos kentällä ja toiminnan ylläpitävä tulos tilinpäätöksessä. Köyhät voivat laskeskella pennejään. Ässä-faneja varmaan vitusti ilahduttaa jos joka kausi jää 300k jaettavaa osakkeen omistajille.

Sitten kiistellään jostain kärpäsenpaskoista. Jos Ruutu saa 100k enemmän Jokereilta on se jopa 3% pelaajabudjetista. Ymmärrän, että nämä ovat isoja rahoja tamperelaisille, mutta IFK-fanit tuskin voivat Kokoomusta/RKP:ta näiden itkujen jälkeen äänestää. Kallion jonossa on tilaa, tyhjätaskut. Itseasiassa tyhjätaskuinen IFK-fani on paradoksi, vaikka niitä täältä palstalta satoja löytyykin, eikä kukaan heistä ymmärrä äskeistä virkettä.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En ole monien vuosien jälkeenkään ymmärtänyt miksi rahaseurana oleminen on negatiivista.

Sama. Mua enemmän kummastuttaa miksei esimerkiksi joku Ilves omaa enemmän fyrkkaa ja pidän tätä jokseenkin negatiivisena suorittamisena. Meillä on ollut aiemmin fyrkkaa, mutta esim. Pena tiesi miten se gämblätään taivaisiin ilman menestystä. Nyt on helvetin hyvä fiilis, että on rahaa ja tahot jotka osaavat käyttää sitä.
 
Rahaseurojen miinus on siinä, että eivät ne seurat suurinta osaa siitä rahasta ole saaneet urheilullisen menestymisen kautta, vaan ihan jostain muusta syystä. Toki tällaisessa kasvattajaliigassa Jokereiden kaltaiset seurat ovat elintärkeitä jo suomalaisen jääkiekkoilunkin kannalta.

Silti toivoisin, että jossain vaiheessa voitaisiin siirtyä lähemmäs NHL-tyylistä palkkakattoa, mikä tasoittaisi huomattavasti kilpailua. Palkkakattomaailmassa seurojen johdon pitää oikeasti miettiä, minkälaisia sopimuksia jaellaan, eikä toisen seuran työ ole yhtään sen helpompaa, koska lähtökohdat ovat suht samanlaiset. Esimerkiksi ennen palkkakattoa Detroit sai isoilla rahoilla kaavittua lukuisia valmiita tähtiä joukkueeseensa, mutta palkkakattoaikana tähdet on kasvatettu organisaation sisällä.

Toki tämä on vain utopiaa. Eikä palkkakatto tuollaisenaan toimisi yhdessä nykyisten suomalaisseurojen taloudellisten tilanteiden kanssa. Ja, olisiko se sitten edes järkevää suomalaisen jääkiekkoilunkaan kannalta? Eipä kai.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
SK:n Virta liite on hankkinut tietoonsa jostain Ässien palkka kuninkaat:

Dixon 180.000€
Kudroc 165.000€
Uusitalo 130.000€

Dixon olisi siis hieman ennakoitua halvempi ja Ude pelaa loppujen lopuksi todella halvalla jos tuo on tarkastetun sopimuksen vuosipalkka. Kudroc taas pelaa aivan liian kalliilla. Missä on Caldwell ja Zaborsky? Tienaako kummatkin oikeesti alle 130.000€? Siinä on hinta laatu/suhde sitten enemmän kuin kohdallaan ja alkaa selviämään miksi tuo joukkue ei ole kalliimpi kuin 1.900.000€.

Beech kuittaa muuten saman lehden mukaan Lukossa 235.000€, Lindgren 240.000€ ja Pettinen peräti 250.000€.
 

SjV

Jäsen

Miten ton nyt ottas. MTV3 tietojen mukaan Jokereiden pelaajabudjetti olisi 2,90 milj.€, kun taas tämän päivä Keskisuomalaisessa (13.9.11/paperi versio, ei linkkiä) vastaava summa olisi 3,46 milj.€.
Joten 8.9.11 - 13.9.11 välisenä aikana pelaajabudjetin kasvua olisi tapahtunut 0,56 milj.€, joten jossain on pilkkuvirhe tai jonkun tiedot eivät täsmää.
 

Bay

Jäsen
SK:n Virta liite on hankkinut tietoonsa jostain Ässien palkka kuninkaat:

Dixon 180.000€
Kudroc 165.000€
Uusitalo 130.000€

Dixon olisi siis hieman ennakoitua halvempi ja Ude pelaa loppujen lopuksi todella halvalla jos tuo on tarkastetun sopimuksen vuosipalkka. Kudroc taas pelaa aivan liian kalliilla. Missä on Caldwell ja Zaborsky? Tienaako kummatkin oikeesti alle 130.000€? Siinä on hinta laatu/suhde sitten enemmän kuin kohdallaan ja alkaa selviämään miksi tuo joukkue ei ole kalliimpi kuin 1.900.000€.

Beech kuittaa muuten saman lehden mukaan Lukossa 235.000€, Lindgren 240.000€ ja Pettinen peräti 250.000€.

Näihin kun suhteuttaa että Tuomas Huhtasen palkkapyyntö Tapparalta kuulemma oli 200 000 alkavalta kaudelta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös