Chicago Blackhawks 2011-12 - Takaisin Cup-kisaan?

  • 224 895
  • 760

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Meinaat että on Carcillon vika että joukkue päästää 5 maalia kahteen erään playoffeissa ?

Hockey is a game of momentum.

Toki on sanottava että Carcillon ja Talbotin tappelusta kaikki tosiaan alkoi...

Ehkä hieman tapani mukaan kärjistin asiaa, mutta ottelu oli taputtelua vajaa valmis Philadelphialle ja seiskaan mentäessä alla olisi ollut siis ottelusarjassa 1-3 tilanteesta tasoihin nousu; Game 5 meni Philadelphialle Iglussa lukemin 0-3.

Talbotin ottama turpasauna (jonka vielä kruunasi legendaarinen Wachovian hyssyttelyele) oli Crosbyn mukaan se asia, joka herätti Pittsburghin kunnolla taistelemaan. Carcillon nahina Talbotin kanssa oli täysin tarpeettomasti tarjottu mahdollisuus momentum shiftille, jonka Pittsburgh hyödynsi täydellisesti ja tämä varmaan alleviivaa tätä miehen taipumusta joukkueen kannalta hölmöihin tekoihin väärällä hetkellä. Toki se (sekä Jeff Carterin sunnuntailuistelu Crosbyn perään ottelun loppuhetkillä) kertoo jotakin myös Philadelphian joukkueesta, mutta tästä Carcillo kuitenkin muistetaan.
 
Ehkä hieman tapani mukaan kärjistin asiaa

Juu ymmärsin tuon hyvin, tahdoin vain tuoda esille että tuo Carcillon tahattomasti "tarjoama" momentum shift Pittsburghille on virhe muiden joukossa, eikä edes erityisen paha sellainen.
Se että Talbot ja Penguins kykeni hyödyntämään tuon on Penguisin ja Talbotin hyvyyttä, ei Carcillon huonoutta.

Kuten olen sanonut monesti näistä "likaisista likaisen työn tekijöistä" jääkiekossa niin: Rapatessa roiskuu.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
...tuo Carcillon tahattomasti "tarjoama" momentum shift Pittsburghille on virhe muiden joukossa, eikä edes erityisen paha sellainen.

Pittsburgh meni tuon voiton turvin ottelusarjasta 4-2 jatkoon jäätyään reilussa neljässä edellisessä erässä kokonaan maaleitta. Wachovian yleisö ja kotijoukkue ei ollut tuossa kohti minkäänlaisen extrasytykkeen tarpeessa. Vaihtaisin "eikä edes erityisen paha"-ilmauksen joksikin muuksi, mutta näkemysasioitahan nämä. Kävi varmaan myös selväksi, että en pidä Dan Carcillosta pelaajana vaikka käsiä yllättävän paljon tuollaiseksi rotaksi onkin.
 
Pittsburgh meni tuon voiton turvin ottelusarjasta 4-2 jatkoon jäätyään reilussa neljässä edellisessä erässä kokonaan maaleitta. Wachovian yleisö ja kotijoukkue ei ollut tuossa kohti minkäänlaisen extrasytykkeen tarpeessa. Vaihtaisin "eikä edes erityisen paha"-ilmauksen joksikin muuksi, mutta näkemysasioitahan nämä. Kävi varmaan myös selväksi, että en pidä Dan Carcillosta pelaajana vaikka käsiä yllättävän paljon tuollaiseksi rotaksi onkin.

Vertasin virhettä esimerkiksi Campolin tekemään virheeseen Chicago- Vancouver sarjassa viime playoffeissa (Campoli=kiekollinen pakki, Carcillo= hämmentäjä molemmat tekivät virheen ns. leipälajissaan).
Sanoin Carcillon virhettä "ei erityisen pahaksi" siitä syystä ettei se itsessään sarjaa ratkaissut.
Mutta samaa mieltä olen että kyse on näkemyserosta, ja ehkäpä jopa erillisesta ajatusmailmasta siitä miten ns. Enforcereita ja pelin sekoittajia tulee käyttää vai käyttääkö ollenkaan NHLssä.

Carcillo on tervetullut lisä Chicagoon, hyvässä ja pahassa.

Ja juu ymmärrän ettet pidä Carcillosta, eikä se haittaa, kertonee että mies on tehnyt hyvää duunia jos hänestä ei pidetä?
 

Ben Marco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Jaahas, kausi alkaa pikkuhiljaa lähestyä ja näpytellään nyt hieman jotain kuulumisia meitin leiristä.

Raffia reeniä B´Hawkseista kesän aikana on vetänyt ainakin Bolland, Smith & kane. Pattyn reeni katkesi kuin kanan lento tuon rannevamman (veneluu) takia, mutta luistelua on kuitenkin pystynyt jatkamaan. Estimaatti on että kauden alkaessa mies on mukana. Muutenkin joukkue on nyt saanut latautua kautta varten hyvin ja tämä palvelee kahta herraa eritoten. Hossa ja Keith ovat nämä maisterit. Hossalla kuitenkin ennen tätä kesää todella pitkät ja kiekon-täyteiset kolme kautta, joissa mies pelasi jokaisessa deep-deep-runit. Duncsin viimekautta en viitsi enää muistella, vaan toivon ja uskon, että tekeminen on hyvällä malilla pelien alkaessa, kun on kiekosta ollut oikeaa lomaa ilman kaikenmaailman höpöhöpö SC-juhlia. Itsevarmasti toteankin, että Marian tappelee (vähintään) sisäisen maalipörssin voitosta ja Keith on mukana Norris-skabassa, ugh.. Alla linkki tuohon Rotan reenaukseen.

Bolland working hard in hopes of breakout season - 2011 Offseason News

Bleacherin mukaan joukkue ei käytä kolmospaitaa kauden aikana lainkaan. Itse (kuten moni muukin) olisin halunnut nähdä edes muutamassa matsissa tuon 1996-2007 black alternaten, mutta näillä mennään nyt. WC-paitakin oli ihan ok, vaikka alussa hieman kammoksuinkin sitä.

Chicago Blackhawks: Third Sweater? We Don't Need No Stinkin' Third Sweater! | Bleacher Report

Sami Lepistö. Saas nähdä kuin äijän käy. Joukkueeseen siirron varmistuttua mies itsekin totesi jossain haastiksessa, että nyt on näytettävä, jos mielii vielä uraan saada nostetta. Peli-filosofiaan luulisi jokseenkin sopivan, joten eikun peukut pystyyn ja Samille upea kausi alakerran kolmosparissa. Sami pelannee Montadorin parina(?), jollei ihmeempiä satu. Miksei enemmänkin jos tilanne niin vaatii. Lepistö ottaa #20, jota kantoi aikoinaan alakerrassa muuan Gary Suter.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Lepistö ottaa #20, jota kantoi aikoinaan alakerrassa muuan Gary Suter.

Jep! Numero velvoittaa, kun vielä yläkerrassa tuota numeroa kantoi muuan Al Secord. Ja löytyyhän noita turhempiakin, mutta kukas muistaa kuka suomalainen on pelannut Blackhawksissa samalla numerolla?

***

Heja Sverige!

Kiitos Bowmanien, Niklas Blomgrenin ja Mats Hallinin, Blackhawks on parina viime kautena varannut suht reippaasti ruotsalaispelaajia joukkueen listoille. Krugerin jälkeen on napattu AIK:n sentteri Joakim Nordström, Brynäsistä OHL-liigaan siirtyvä Ludvig Rensfeldt ja tämän vuoden varaustilaisuudessa huudettu Linköpingin puolustaja Klas Dahlbeck sekä todennäköisesti Rensfeldtin kuteja ensi kaudella OHL:ssä torjuva Johan Mattsson.

Näistä edellämainituista Nordström, Rensfeldt ja Mattsson edustivat Ruotsia alle 20-vuotiaiden turnauksessa Lake Placidissa pari viikkoa takaperin. Nordström ja Rensfeldt pelasivat vahvan turnauksen, vaikka Ruotsin tehokkaimpia eivät olleetkaan. Nordström teki viidessä ottelussa neljä maalia, joista kaksi alivoimalla. Rensfeldtin tehot olivat muistaakseni 3+2. Mattsson torjui kahdesti Ruotsin maalilla ja niistä molemmista tilastoihin voitot.


Joakim Nordsrtöm on pelannut raporttien mukaan hyvää harjoituskautta ja kehittynyt harppauksin eteenpäin. Kyseessä on kahden suunnan sentteri, joka pääsi viime kaudella jo haistelemaan Elitserienin tunnelmaa. Tälle kaudelle on tarjolla jo isompaa roolia. Oli pakko käydä scouttaamassa nuorukainen harjoituspelissä Ilvestä vastaan, mutta eipä tuon yhden pelin perusteella pitkälle meneviä johtopäätöksiä voi vetää. Kohtalaisen kokoinen (pitkä, massaa hankittava), hyvä luistelija ja peliäly hyvällä tolalla. Pelasi jatkuvasti puolustus ensin -mentaliteetilla, mutta pääsi myös pari kertaa hyvälle maalintekopaikalle. Tällä kertaa ei vaan onnistunut. Mutta on välillä jopa loistanut syksyn harjoituspeleissä, mikäli median hypeä on uskominen: 19-year-old best when AIK played out Brynäs.

Ainakin lisää mielenkiintoisia seurattavia lukuisten muiden Blackhawksin nuorten varattujen pelaajien joukkoon, jos ei muuta. Vaan miltä kuulostaisi tällainen kolmoskenttä parin vuoden kuluttua: Rensfeldt-Nordstrom-Kruger, Hjalmarsson-Dahlbeck? Maalissa tietenkin Mattsson.. Herja Sverige!

**

Joillakin harjoitusleiri on jo alkanut: Training camp begins now, in Switzerland, for Hjalmarsson, Scott and five other Blackhawks
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Jep! Numero velvoittaa, kun vielä yläkerrassa tuota numeroa kantoi muuan Al Secord. Ja löytyyhän noita turhempiakin, mutta kukas muistaa kuka suomalainen on pelannut Blackhawksissa samalla numerolla?

Olipa tiukassa, hatarat ovat Ville Niemisen suoritusten muistot muutenkin.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Lepistö ottaa #20, jota kantoi aikoinaan alakerrassa muuan Gary Suter.
Näin turhaakin turhempana huomiona voisi mainita, että tuota numeroa kantoi viime kaudella pelaaja, jota vastaan Lepistö on ottanut tähän mennessä ainoan myllynsä NHL:ssä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hockey´s Future on päivittänyt Blackhawksin Top 20 prospect-listan:

Leddy remains number one in Blackhawks top 20

Mielenkiintoinen listaus HF:ltä. On todettava vielä ties kuinka monennenko kerran, että Blackhawksin syvyys prospect poolissa on kyllä loistava. Mitään supertähtiainesta ei välttämättä altaasta löydy, mutta listalla on useita pelaajia, joilla on realistiset mahdollisuudet luoda uraa NHL:ssä. Jos nyt pelipaikkakohtaisesti listataan lupauksia, niin HF:n rankingin mukaan tilanne näyttää tältä:

C: Marcus Kruger, Mark McNeill, Brandon Pirri, Kevin Hayes, Joakim Nordström

LW: Jeremy Morin, Brandon Saad, Kyle Beach, Phillip Danault, Ludvig Rensfeldt, Phillippe Paradis

RW: Ben Smith, Jimmy Hayes, Maxim Shalunov

D: Nick Leddy, Dylan Olsen, Shawn Lalonde, Adam Clendening, Stephen Johns, Justin Holl

G: Alexander Salak, Kent Simpson, Marc Carruth, Johan Mattsson

Sentteriosasto näyttää hyvältä, kun tuohon listaan lisätään vielä nelosketjun ainesta olevat Rob Flick ja Andrew Shaw. Myös vasempaan laitaan on luvassa kilpailua ja hyvä niin, koska tuo on yksi heikoimpia osa-alueita tällä hetkellä joukkueessa. Prospect-puolella oikealaita on laadullisesti ja määrällisestikin heikointa tasoa, mutta Kane, Hossa ja Frolik takaavat laatua nyt ja tulevaisuudessa ylhäällä.

Puolustus on ehkä vahvin osa-alue lupausten suhteen. Leddy, Lalonde ja Clendening ovat kiekollisen pelin lähettiläitä, Campbellin mahdollisia korvaajia. Olsen on enemmän puolustavaa sorttia ja Johns erittäin fyysinen pakki. Maalivahdeista ei osaa sanoa kyllä yhtään mitään. Salak on tuosta nelikosta tällä hetkellä ylivoimaisesti paras ja lupaavin.

Nuorissa pelaajissa riittää seurattavaa ja mielenkiintoista nähdä kuka näistä raivaa tiensä aikanaan parrasvaloihin ja kuka katoaa kadotettujen lupausten joukkoon? Sinne yhdessä mm. Eric Lecompten, Ty Jonesin, Mihail Yakubovin, Pavel Vorobievin ja jne, jne.. kanssa.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Carcillo ei kyllä jätä kylmäksi. Antoi tuossa pätkässä itsestään aika kusipään kuvan, mutta toisaalta näitä kusipäitä oli kova ikävä viime kaudella. Antaa pelien näyttää onko Carcillosta iloa vai surua. Itse pysyttelen tässä vaiheessa optimistisena. Innolla saa ainakin odottaa marraskuun kuudetta, jolloin kohdataan Canucks ekan kerran. Henkilökohtaisesti odotan siitä pelistä voittoa ja valasruumiita jäällä.

Sitä saa mitä tilaa ja jokaisesta joukkueesta pitää löytyä näitä rottia/duunareita jotta peleistä ei puuttuisi sitä sähköä! ;)
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kiitos, anteeksi ja näkemiin!

No niin pojat ja tytöt. Sitä on tullut kirjoiteltua tänne Jatkoaikaan yli 10 vuotta (nyt tajusin että aika on lähes vilissyt silmissä). Chicago Blackhawksiin liittyvien asioiden seuraamisesta on tullut lähes elämäntapa ja Jatkoajan keskustelupalsta toi siihen aivan uuden tason. Mahdollisuus jakaa omia ajatuksia muiden kanssa ja saada toisenlaisia näkökulmia niihin, vaikka vahvasti omista poikkeaviakin, on tehnyt tästä niin koukuttavaa.

Nyt omassa elämässäni on edessä uudet haasteet ja niiden haasteiden tieltä on luovuttava jostain. Vaikka oma aktiivisuuteni kirjoittelun suhteen ei olekaan pörssin kärkisijoilla, tulee aikaa vietettyä täällä todella paljon. Siispä tämä keskustelupalsta on looginen kohde ensimmäisten raivausten joukossa. Lopullisesti oma näppikseni hiljenee toistaiseksi viimeistään ensi kuun alusta, mutta ihan viimeisiä tässä vedetään.

Haluan kiittää kaikkia Jatkoajan nimimerkkejä, varsinkin Blackhawksin kannattajia, mutta myös kaikkia muitakin nimimerkkejä kokoon tai mielipiteisiin katsomatta. Täällä on aivan älytön määrä erilaista osaamista ja tietoutta sekä toinen toistaan hauskempia ja persoonallisempia virtuaalihahmoja.

Chicago Blackhawksin seuraamista en kuitenkaan lopeta, vaan joukkueen muutosten, menestysten ja pettymysten myötäeläminen säilyy vahvasti rinnalla jatkossakin. Nyt on kuitenkin oikea hetki vetäytyä taustalle kirjoittelusta. Ja mikäs se on tehdessä, kun suosikki on vuoden takainen mestari ja loistavassa kunnossa nyt että tulevaisuudenkin kannalta haastamaan kenet tahansa mestaruuskilvoittelussa. Ja kun vielä hyviä että intohimoisia Blackhawks-kirjoittajia täällä riittää, niin mikäs tässä.

Se on hyvin pitkälle moro nääs!

LET´S GO HAWKS!
 
Se on hyvin pitkälle moro nääs!

LET´S GO HAWKS!

No jopas. Kukas nyt pitää Kanerin aisoissa ? :(

Minä toivotan sinulle oikein hyvää jatkoa ja jään ehdottomasti kaipaamaan kirjoituksiasi mutta ymmärrän hyvin että joskus valinnat on tehtävä ajankäyttönsä suhteen.

Mielestäni Blackhawks osio on huomattavasti köyhempi sinun kirjoitusten loppuessa mutta erityisesti nostan hattua teikäläiselle kaikista näistä hienoista vuosista.

Onnea ja menestystä jatkoon!
 

Cramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kiitokset Secordille todella asiantuntevista ja hyvistä kirjoituksista joita olen saanut lukea reilut 10 vuotta. Omalla kohdalla yksi mieleenpainuvimmista kommenteistasi oli jossain vuosituhannen alun kausiketjussa jossa toivoit että Wirtz & Pulford olisivat sen verran selvinpäin että saisivat aikaa jotain järkeviä kauppoja. En muista tarkkaa muotoa eikä näin omin sanoin muistettuna vaikuta kummoiselta, mutta se oli niin hauska ja osuva kommentti kyseisten laihojen vuosien aikaan, siitä syystä jäänyt hyvin mieleen.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
No onpa harmillista, että menetämme Secordin ihan kokonaan.

Kiitokset Secordille pitkään jatkuneesta ja laadukkaasta viestittelystä täällä jatkoajassa tämän hienon jääkiekkojoukkueen ympärillä. Me koitamme hämmentää soppaa tästäkin eteenpäin ja toivotaan että uusia päitäkin nousee mukaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kiitos secord!

Tullaan nyt myös täältä vihulaisten leiristä kommentoimaan tätä secordin lähtöä. Nimimerkki secordin kirjoituksia on ollut hieno lukea tässä vuosien aikana ja olet ollut yksi niistä oikein tervetulleista lähtövirran hahmoista myös tuonne Canucks-ketjuun. Arvostankin sinua kirjoittajana korkealle, sillä kokemuksesi kiekon seuraamisesta on näkynyt monien asioiden kautta ja lisäksi olet (tyhjänpäiväisten heittojen sijaan) perustellut näkökulmasi hyvin.

Harmi kun lopetat tänne kirjoittamisen toistaiseksi, mutta joskus joutuu tekemään hankalaltakin tuntuvia liikkeitä elämässä. Toivotan sinulle menestystä tulevaisuuteen ja toivon, että näen vielä jonakin päivänä nimimerkki secordin paluun Jatkoajan keskustelupalstalle.
 

M10

Jäsen
Viime keväänä jenkeissä käydessäni pitelin tilaisuuden sattuessa käsissäni Al Secordin Toronto Maple Leafsin gameworn-pelipaitaa. Uskokaa tai älkää, niin siinä kohtaa tuli nimilaattaa katsellessa mieleen myös jatkoajan nimim. Secord. Nuff said, kait.

Palstoja tulee ja menee, mutta se oikea elämä on paljon tärkeämpää. Tsemit sinne!

Blackhawks sucks. Musiikkimaku sinulla oli kuitenkin kohdallaan.
 

bates

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Todella harmi kuulla että yksi originaali putoaa kelkasta veks. Liittymispäivämäärästä päätellen Secord lienee aitoja Kiekkopesäläisiä. Tämä siis tarkoittaa sitä että muiden pitää nostaa profiiliaan ja olla aktiivisempia että keskustelun taso pysyy kiitettävällä tasolla.

Onnea ja menestystä Secordille jatkossa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kiitos teille kaikille positiivisesta palautteesta!

***

Mutta kuten kaikki jo tietävätkin, tämä päivä on tarjonnut ikävän uutisen lentoturmasta Venäjällä. Uhrien joukossa on ilmeisesti entisiä Blackhaws-pelaajiakin. Valmennustiimiin kuuluneet Igor Korolev ja Alexander Karpovtsev eivät ehkä koskaan kuuluneet fanien suosikkeihin, mutta on silti paikallaan kunnioittaa heidän muistoaan muiden joukossa, mutta tässä ketjussa erityisesti näiden kahden. R.I.P. Igor ja Alexander!
 
Kanerin kanssa muissa yhteyksissä saatiin kina aikaiseksi siitä että tekeekö Bickell tulevalla kaudella yli 20 maalia.
Minä väitän että tekee Kaner väittää että ei tee.

Kysynkin nyt rakkailta palstaveljiltäni ja Blackhawks faneilta mielipidettä tuosta meidän Bickellistä ja hänen maalinteko taidoistaan. Ylittyykö 20 ensikaudella vai ei ? Kasvaako Bryanista Bust vai Goalscorer ?
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kysynkin nyt rakkailta palstaveljiltäni ja Blackhawks faneilta mielipidettä tuosta meidän Bickellistä ja hänen maalinteko taidoistaan. Ylittyykö 20 ensikaudella vai ei ? Kasvaako Bryanista Bust vai Goalscorer ?

Ensinnäkin aivan järkyttävä tuo Venäjän lentoturma, vetää sanattomaksi.

Tuo 20 häkkiä Bickelille ei ole mikään mahdottomuus, se riippuu toki hänen saamastaan vastuusta tulevalla kaudella. Mutta jos Troy Brouwer siihen pystyi, niin miksei Bickell pystyisi. Brouwerhan sai silloin vastuuta myös ykkösessä ja tuhlasi uskomattoman paljon maalipaikkoja.

Bolland miehelle voisin heittää vastakysärin. Pystyykö Bolland rikkomaan tuon 20-maalin rajapyykin Chicagon paidassa?
 
Bolland miehelle voisin heittää vastakysärin. Pystyykö Bolland rikkomaan tuon 20-maalin rajapyykin Chicagon paidassa?

82 tervettä peliä niin mikä jottei. Tosin Bolland tarvinnee kyllä tarjoilua laitureiltaan ylittääkseen tuon 20.
20-25 maalia on ihan mahdollista yli 25 on jo aika turhaa optimismia.
Playofffit on sitten aivan eri pelit tietty.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Ylittyykö 20 ensikaudella vai ei ? Kasvaako Bryanista Bust vai Goalscorer ?

Jos ajattelee puhtaan matemaattisesti, niin kuin teen kun hirveämmin Bickelliä pelaajana tunne, niin kysymyksen voi helposti asetella toisin päin: Pystyykö Bickell nostamaan maalia per peli -keskiarvoaan reilu kahdella sadasosalla viime kauden n. 0,22:sta n. 0,24:ään? (olettaen siis että pystyy pelaamaan täydet 82 peliä)

Mielestäni vastaus kysymykseen on aika helppo. Eikös Bickellillä ole mahdollisuus nyt Brouwerin kauppaamisen jälkeen murtautua ihan ykkösketjuun asti rouhimaan ja lapioimaan kiekkoja maalin edustalta häkkiin Toewsin ja Kanen (vai Hossan) namupasseista?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös