Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2011-2012

  • 837 502
  • 1 611

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Näitä Top-listoja on aika turha muodostaa, koska jokainen näkee ensisijaisesti oman joukkueensa pelaajat muita korkeammalla. Esimerkiksi tuohon "Parry Soundin" listaan olisivat kuuluneet pelaajat laituri Tomas Zaborsky (6. paras maalintekijä) ja puolustaja Ryan Caldwell (toiseksi paras piste-per-peli pakeista).
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Koska pidän listauksista, laitan hiukan voimasuhdespekulaatiota pelipaikoittain ja joukkueittain. Puhutaan puhtaasti mielipiteestä ja näkemyksestä, mutta näin sen näin:
Mielenkiintoinen listaus - vaikka tietenkin olen eri mieltä muutamasta valinnasta.

Pelkkien kärkinimien määrä ei kuitenkaan kerro kovin paljon joukkueiden voimasuhteista. Suurempi merkitys on joukkueen "keskimääräisellä tasolla" kuin terävällä kärjellä. Toki riittävän terävä ja laaja kärkiosaaminen nostaa myös keskitasoa, eli vaikutus tulee pikemminkin sitä kautta...

Toisenlaisen näkökulman voisi saada vertaamalla joukkueita niin, että esim. ottaa joukkueen parhaan pakin ja kaksi parasta hyökkääjää pois laskuista, ja katsoo mitä sen jälkeen jää jäljelle? Tai katsoo alhaalta ylöspäin: 10 "heikointa" sopimuksen alaista pelajaa. Olisi mielenkiintoista nähdä miten hyvä on (niinkin vaikeasti määriteltävä kuin...) joukkueen 10. huonoin pelaaja? Jostain löytyy potentiaalisia maajoukkuepelaajia niinkin syvältä rosterista, jostain liigajyriä, jostain tulokasikäisiä junnuja...

Ei ole nyt aikaa tehdä kokeiluja, mutta uskoisin, että noiden ehdotusten kautta erottuisivat oikeasti "kovimmat" joukkueet tällä hetkellä.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
SM-Liigassa on tällä kaudella niin monta tasokasta pakkia, että kaikkia on mahdotonta saada TOP15:n, mutta kyllä mielestäni meidän Mikko Kousa kuuluu sinne. Pelasi uskomattoman hienon kauden ja oli kokonaisvaltaisesti HIFK:n paras puolustaja yhdessä Söderholmin kanssa.

Tulee nousemaan tulevana kautena kaikkien tietoisuuteen. Muistuttaa pelityyliltään todella paljon JYPin Vatasta. Tekee samanlaisia nousuja omalta puolustus alueelta, luistelee pirun hyvin ja ei ole hirveästi ongelmissa omassa päässäkään. Ainoa missä itse näen enää kehitettävää on laukausten laatu. Muuten aika timanttinen paketti jo SM-Liigan tasolle. Ensi kausi jäänee miehen viimeiseksi SM-Liiga kaudeksi, jos kaikki vaan menee normaalisti. IFK:n ykköspakki.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Kyllä tulee aika helvetinminen taistelu ensi kaudella paikasta kuuden joukkoon. Nimenomaan siis kahdesta viimeisestä paikasta eli 5 ja 6 sijasta. Omissa papereissani tällä hetkellä ranking on seuraava:

1. kori - Runkosarjanvoittaja löytyy täältä
JYP, HIFK

2. kori - Väkisin kuuden joukkoon.
Jokerit, Lukko

3. kori - Todennäköisesti kuuden joukkoon.
KalPa (Valmentaja kysymysmerkki), Kärpät

4. kori - Kaikilla mahkut kuuden joukkoon.
Blues (Valmentaja kysymysmerkki), HPK, Ilves, Pelicans, Tappara, Ässät (Valmentaja kysymysmerkki)

5. kori. - Ei mahkuja kuuden joukkoon.
TPS

6. kori. - Karsintoihin...
SaiPa
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
Tehdäänpä pikkuisen erilainen ryhmittely

Runkosarjan voittaja: HIFK
Sijat 2-4: Jokerit, Kärpät, JYP
Sijat 5-8: Lukko, Pelicans, KalPa, Blues
Sijat 9-13: HPK, Tappara, Ilves, Ässät, TPS
Sija 14: SaiPa
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Tässä oma veikkaukseni:

Sijat 1-6

Jyp
HIFK
Jokerit
Lukko
Pelicans
TPS

Sijat 7-10

Tappara
Kärpät
Blues
HPK

Sijat 11-14

Ilves
Saipa
Kalpa
Ässät


Monet ovat laittamassa Tepsin playoffien ulkopuolelle katsoessaan vain sokeasti viime kauden suoritusta. Nyt Turussa on alusta lähtien ammattitaitoinen koutsi joten uskallampa veikata paikkaa kuuden joukossa varsinkin kun pelaajamateriaali on kaikesta huolimatta hyvä.
Ilves meni yhden kauden nuoruuden innolla mutta tulee huomaamaan, ettei se yksinkertaisesti riitä SM-liigassa joten Ilves Karsii.
Jokerit nostaa kannua keväällä ja Pelicans katselee vierestä. HIFk vie pronssia Jypiä vastaan.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Monet ovat laittamassa Tepsin playoffien ulkopuolelle katsoessaan vain sokeasti viime kauden suoritusta.

Näköjään joku on myös laittamassa viime kauden runkosarjan kakkosta ja vitosta play offien ulkopuolelle katsoessaan sokeasti vain omaa joukkuettaan.

Itse en välitä edes yritä rankkailla joukkueita vielä, joten tyydyn rankkaamaan nimimerkkien arvioita. Viimeisen kolmen nimimerkin top3 on:

1. Kaukosäädin
2. Alvajärven Urho
3. Heinäsirkka
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tehdääs nyt jonkinnäköinen rankkaus:

HIFK
------------------
Jokerit
JYP
------------------
Lukko
KalPa
Ässät
Blues
------------------
Kärpät
Pelicans
Ilves
Tappara
TPS
------------------
HPK
SaiPa
------------------


Näin näkisin tilanteen tällä hetkellä. HPK ja SaiPa ovat ainakin toistaiseksi aika rutkasti muita perässä. Etenkin SaiPa, jonka hyökkäysosasto on suoraan sanottuna surkeahko. Ns. ykkösketjun miehiä vain Jarno Koskiranta, eikä hänkään kovin monessa jengissä sinne mahtuisi. HPK:lla on aikalailla samaa ongelmaa. Pakisto ihan kuosissa ja hyökkäyksestä puuttuu aika rutkasti taitoa.

TPS on kiikun kaakun kuuluisiko HPK:n ja SaiPan kanssa samaan kategoriaan. Puolustuspäässä ja senttereissä suurimmat aukot. Kestääkö Plihal koko kauden rasitukset? Terveenä erinomainen sentteri liigaan, mutta aika harvoin on saanut olla terveenä. Puolustus TPS:llä taas lienee aika lähellä liigan huonointa. Raboin, Berg, Seppänen, Huczkowski runko? Näistä viimeinen on ihan eliitti kamaa, muut vähän niin ja näin. Milloin viimeksi Berg on ollut ehjä koko kauden? Raboin pelasi hyvin hyökkääjänä, mutta miten on puolustamisen laita? Seppänen taas oli viime SM-Liiga visiitillään ainakin omaan silmään täysin paska. Veskareissa ei ole hätää, kiitos Urpo Ylösen.

Tapparalla periaatteessa ihan hyvä joukkue kasassa, mutta kärkiäijät älyttömän pienikokoisia. Liike lienee avainsana ensi kaudella Kirvespöksyillä. Tappara on joukkue joka voi ihan hyvin olla kuuden kärjessä, tai sitten kahden viimeisen joukossa.

Aliarvioin Ilvestä viime kaudella pahemman kerran, kuten varmasti moni muukin. Nyt on toisin asiat. Ilveksellä sama juttu kuin Tapparalla. Voi löytyä ihan mistä vaan. Joukkueen runko saatiin pidettyä täydellisesti kasassa, jengissä on nuoria nälkäisiä pelaajia, höystettynä muutamalla kokeneemmalla konkarilla. Suurin kysymysmerkki on ehdottomasti maalivahtipeli. Miika Wiikman oli Lukossa viime kaudella surkea. Ilveksessä otteet parani, mutta ei voi sanoa että olisi esittänyt jotain maagista. Todella mielenkiiintoista nähdä mihin riittää Tupsukorvien lento.

Pelicansilla on ihan jees nippu kasassa, mutta kun katsoo sopimuslistaa, niin kovin kapea se silti on. Ykkössentteri puuttuu ja jos se on yhtään kovempi nimi, niin voitaneen nostaa Pelsut kuitenkin yhden kategorian ylemmäs. Luotto Suikkasen Kaitsuun on pirun kova ja uskon Pelicansin pelaavan ensi kaudella playoffeja. Puolustuskalusto on paperilla liigan eliittiä. Seikola, Marttinen, Latvala, Järvinen, Brocklehurst ja lupaava Pietilä. Ei ainakaan jää kiekollisesta osaamisesta kiinni.

Oulussa ei ole enää mitään jäljellä niistä dynastia vuosista, ainoastaan Juha-Pekka Haataja. ;) Kärpillä on liikaa kysymysmerkkejä joukkueessa ja en usko sen taistelevan tänäkään vuonna Suomen mestaruudesta. Maalivahtikaksikko lienee aika lähellä SM-Liigan huonointa, puolustus on ehdottomasti kärkipäätä ja hyökkäys keskitasoa. Etenkin sentterit Oulussa ovat näin ulkopuolisen silmistä katsottuna huolestuttavat. Viuhkola, Saarenheimo, Huml, Kemppainen, Komulainen ja Koponen. Löytääkö Saarenheimo sen kolme vuotta kadoksissa olleen peli-ilon? Pystyykö kaveri joka on kärsinyt todella vaikeista selkävammoista pelaamaan sen 60 ottelua runkosarjassa ja mahdollisesti poffit päälle? Mielenkiintoisia kysymyksiä. Miten on valmennuksen laita? Onko Hannu Aravirta jo menneen talven lumia? Jokereissa kaikki meni mönkään, vaikka sai käsiinsä haluamansa joukkueen. Kesäharjoittelukin meni kaiketi täysin vituiksi? Maalivahtipeli, valmennus ja sentteriosasto. Siinä ne polttavimmat kysymykset.

Heitin viime kauden alussa Bluesin mustaksi hevoseksi ja teen sen nyt uudestaan. Maailmanmestarivalmentaja Matikainen lähti, mutta kaiketi Marjamäki on johtanut joukkuetta pelillisesti jo aika pitkään, joten en usko että tässä tulee mitään ongelmia matkaan. Blues on vahvistanut joukkuettaan selvästi viime kaudesta ja ainoa missä näen suurempia ongelmia, on Petri Koivisto ja maalivahdit. Kärpissä mies oli hyvin epätasainen.

Ässät jos hommaa joukkueeseen vielä sen ykkössentterin, niin kuka tietää. Taistelee jopa runkosarjan voitosta tulevalla kaudella. Joukkueen runko saatu pidettyä todella hyvin kasassa ja vaikka siellä ei enää olekkaan sitä Rautakalliota koutsina, niin ainakin täältä suunnalta on luottoa myös Karri Kiveen. Maalivahdit Porissa ehkä pienonen kysymysmerkki. Raanta on minun näkemmissäni peleissä pelannut viime kausina äärimmäisen hyvin, joten aika näyttää pystyykö nyt sitten ottamaan ykkösveskarin tontin Porissa.

Kuopion suunnalla on pullat ihan kivasti uunnissa. Laiturit on tähän liigaan aika hemmetin kovat, jos vielä se Hentunen tulee sisään. Vetää vertoja ihan IFK:lle, Jokereille ja JYP:llekin. Itse jos olisin joukkueen kokoajan roolissa, niin jättäisin kuitenkin Joroisten Härän hommaamatta ja heittäisin kaikki hillot ykkössentteriin. Tommi Miettinen on varmasti hieno pelaaja ja esimerkki pukukopissa nuorille pelaajille, mutta ei ikävä kyllä ihan ykkössentterin tasoa SM-Liigassa. Erinomainen kakkonen olisi. Valmennusosasto on kanssa helvetin iso kysymysmerkki, mutta toisaalta uskon myös Kapasen paluun auttavan aika paljon Tuokkolaa.

Raumalla tilanne on kutakuinkin pysynyt ennallaan. Joukkue ehkä aavistuksen verran heikentynyt, kun poislähtijöitä oli Petruzalek, McLean, Morrison ja sisälle tullut Pesonen, Huhtanen ja Beech. Okei, ehkä aika paljonkin heikentynyt. Olen viime vuosina luottanut Lukkoon kuin siihen kuuluisaan vuoreen ja uskonut sen olevan finaalikamaa, mutta tänä vuonna ei jostain syystä sellaista fiilinkiä ole. Urama on saanut vuosi toisensa jälkeen käteen nimekkäitä pelaajia ja hyvän nipun, mutta lopputulos on joka vuosi köyhä. Tänä vuonna tuli vaivainen pronssi, sitä ennen oli hiljaista. Eteenpäin Lukko ehdottomasti menee, mutta en usko sen kykenevän voittamaan mestaruutta Rauli Uraman kanssa. Materiaalista pitää sanoa vielä sen verran, että puolustuksessa runko pysyy kasassa, mutta onko se sitten hyvä vai huono asia? Playoffeissa kun katseli Lukon menoa, niin ainoastaan Otto Honkaheimo saa puhtaat paperit. Kaikki muut äijät aivan kuutamolla ja siis todella pahasti.

JYP alkaa siinä mielessä olemaan jo hieman tylsäkin joukkue, kun runko pysyy kasassa vuodesta toiseen. Veskariosastolle Helenius sisään, puolustukseen Laatikainen ja hyökkäykseen Pihlman. Onhan toi taas kerran kova nippu, vaikka ei ihan vertailussa ylläkkään Jokereiden ja HIFK:n tasolle. Tässäkin tulee kuitenkin se kysymys eteen, että onko se jatkuvuus edelleen hyvästä, vai alkaako olemaan jo pahasta? Sen verran monta vuotta runko pysynyt samana, että se ei välttämättä kohta enää toimi siihen tapaan kun toivotaan.
Mutta joo, aika vähän on JYPin joukkueessa heikkouksia. Pakisto on paperilla ihan timanttisen kova. Löytyy käsiä, kovuutta ja yleisosaamista. Kaikkea mitä toivotaan. Hyökkäyksessä kutakuinkin sama juttu. Oikeastaan maalivahtipeli on ainoa mikä askarruttaa ja sekin todella vähän.

Toistaiseksi suurimmat mestarisuosikit löytyy mielestäni Helsingistä. Itellä on todella kova luotto siihen, että nyt tulee ekaa kertaa moneen vuoteen Jokeritkin ja kovaa. Westerlundin sakki pisti viime kauden lopussa hallitsevan mestarin äärimmäisen tiukalle, kuilun partaalle suoraan sanoen. Ja se tehtiin vielä sellaisella materiaalilla joka oli suuniteltu täysin Jortikalle. Se on kova temppu. Nyt Erkka saa käsiinsä täysin oman joukkueen, joka näyttää paperilla jo pirun kovalta. Nuori, nälkäinen jossa on taitoa vaikka muille jakaa. Pelottavan hyvässä kuosissa on naapurikin.

HIFK on mielestäni jonkun verran Jokereita ja JYPiä edellä. Hallitsevia Suomen mestareita joukkueessa on 22. Lähtijöitä Haataja, Vallin, Wärn, Hamilton, Kovanen ja Ramstedt. Näistä kolme ensimmäistä pelasivat lähes kaikki playoff pelit. Voidaan sanoa, että Haatajan lähtö oli ainoa joka kirpaisi. Wärn tietysti olisi saanut myös omana poikana pysyä joukkueessa, mutta joskus pitää vaihtaa maisemaa jotta ura lähtee vielä parempaan nousuun. Muista yllämainituista pelaajista IFK ei kaiketi enää ollut edes kiinnostunut. Joukkueeseen uusina miehinä sisään tuli Hirschovits, Tuomainen, Jokela ja Somervuori. Päävalmentajaksi Petri Matikainen. Harvoin on käynyt niin, että hallitsevan mestarin joukkue sen kuin vahvistuu edelliskaudesta. Nyt kävi. IFK on minun papereissani, ihan ilman värilasejakin selvä ykkössuosikki tällä hetkellä. Jos jotain heikkouksia haluaa etsiä, niin se lienee ehkäpä valmennusosasto. Matikaisella unelmakevät tänä vuonna, mutta toistaiseksi herralla on maailmanmestaruuden lisäksi vain hävittyä hopeaa. Nyt hänellä on käsissä paras nippu koskaan. Mestaruus on ainoa tavoite.

Paremmat arviot vähän ennen kauden alkua. Pahoittelut jokseenkin vähän sekavasta tekstistä. Kirjoitusvirheitä löytyy varmasti.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers

Pitkälti täysin samaa mieltä, mutta itse uskon, että ainakin runkosarjassa Hifk:n kohdalla näkyy valmentajanvaihdos, kun taas JYP porskuttaa muiden hakiessa peliään ja nappaa runkosarjan voiton. Keväällä taas sitten toisenlaiset tuulet...
 

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
Runkosarjan vie IFK tai JYP, ylivoimaisesti suurimmat suosikit. Jokereita on hehkutettu mutta peruspessimistinä näen potentiaalia mutta en valmista pakettia. Muiden kohdalla on kysymysmerkkejä aika paljon ilmassa, uutta valmentajaa tai maalivahtia tms. isoja muutoksia. Sarja vaikuttaa näin ollen taas todella kiinnostavalta.
 
Pidetään tässäkin ketjussa keskustelu aktiivisena. Keskustelua ei ole listaukset ilman mitään perusteluja. Niiden paikka on kierrätyskeskuksessa, ei tässä ketjussa.

Moderaattorit
 

Dängleri

Jäsen
Tällä hetkellä eletään taas niitä aikoja, jolloin joukkueiden väliset voimasuhteet muuttuvat päivä päivältä. Siirtoikkuna on apposen auki, joten ukkoja tulee ja ukkoja menee.

Pikku hiljaa alkaa myös selviämään se, miksi jotkin joukkueet tekivät sainauksia paikoille, joille ei välttämättä ollut edes tarvetta. Esim. HIFK oli (ja on toki edelleen) pelottavan kova, mutta kun nipusta otettiin Petrell pois, niin eipä tuonne 1.-2.ketjujen laidoille enää niin suurta tunkua olekaan. Samalla tavoin Välivaaran siirtyminen KHL:ään tasoitti JYP:in pakistoa, joka myös näytti hetken aikaan turhan kovalta. Puustisen ja Tyrväisen lähdöt puolestaan olivat pahoja takaiskuja jo ennestään heikoille joukkueille. Tyrväinen oli käsittääkseni kuitenkin kohtuullisen iso palanen Pelicansin ensi kauden joukkueessa, ja varmaankin hinta-laatu -suhteeltaan edullinen, joten korvaajan hankkiminen tuskin lienee niin yksinkertaista, kuten caset Helminen ja York osoittivat. Puustinen oli luonnollisesti myös suuressa roolissa, mutta hänestä voisi kuvitella vapautuvan pelimerkkejä hieman eri määrä kuin vaikkapa tuosta Tyrväisestä.

On muuten mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon nämä "viime hetken" muutokset (varsinkin avainpelaajien osalta) vaikuttavat joukkueiden iskukykyyn ja voimasuhteisiin kauden alussa. Voisi nimittäin kuvitella, että mitä vähemmän on muutoksia, sitä valmiimpi joukkue on syksyllä. Tai sitten ei.
 

Heitinga

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
On muuten mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon nämä "viime hetken" muutokset (varsinkin avainpelaajien osalta) vaikuttavat joukkueiden iskukykyyn ja voimasuhteisiin kauden alussa. Voisi nimittäin kuvitella, että mitä vähemmän on muutoksia, sitä valmiimpi joukkue on syksyllä. Tai sitten ei.

HPK:lla nyt paketti on todella, TODELLA levällään. Viime kauden joukkueesta (mikä nyt ei ollut kuitenkaan mikään järin iskukykyinen) on lähtenyt 1. sentteri, 1. maalivahti ja 1. laituri. HPK:n kaksi lähtökohtaisesti parasta laitahyökkääjää ovat Scott Barney ja Janne Laakkonen, joista Laakkonen floppasi viime kaudella ja Barney oli meillä pelatessaan flegmaattinen ja suorastaan sanottuna huono. Sentteristöstä löytyy tällä hetkellä sellaisia kärkisenttereitä kahteen kenttään kuin Leavitt ja Piispanen. Toinen näistä tulee Saksan divarista, mutta on osannut joskus pisteiden valossa vähän pelatakkin ja toinen on tehnyt SM-liigassa parhaimmalla kaudella 19 pistettä. Pakisto on ainoa asia mistä voi sanoa että on edes jollain mittapuulla kilpailukykyinen pudotuspeleistä kamppailevien joukkueiden kanssa, sillä muutoksia oli vähän ja viimekauteen nähden ollaan saatu Grönholm sinne vielä tuomaan 2.-3. pakkipareihin ylimääräistä kovuutta.

Joukkue siis lähtökohtaisesti kamppailee tällä hetkellä sijoista 8-10 tällä tämän hetkisellä rosterilla. Ilmeisesti haetaan vielä kahta laituria ja sentteriä, mutta näistä tulevista hankinnoista sekä yhden laiturin että sentterin pitää olla ehdotonta ykkösketju kamaa että voidaan edes kuvitella ja haaveilla pääsystä sääläreiden kautta kamppailemaan mitaleista.
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Jokereiden pakka taas on todella, TODELLA hyvässä kuosissa nyt kun maailmanmestarit Lahti ja Väänänen pelaavat kuin pelaavatkin ensi kauden Jokereissa. Siis 37 maalia tykittänyt maalikuningas ja liigan paras puolustaja. Uskomatonta...

On se Kekäläinen kova...

Loistavaa!

Linkki uutiseen: Jokerit.com (linkki vie Jokereiden nettisivuille aihetta käsittelevään uutiseen.)
 
Viimeksi muokattu:

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Joukkue siis lähtökohtaisesti kamppailee tällä hetkellä sijoista 8-10 tällä tämän hetkisellä rosterilla.

Ei kamppaile. Kyllä tuo rosteri taistelee karsintojen välttämisestä.

Ilmeisesti haetaan vielä kahta laituria ja sentteriä

Näiden hankintojen jälkeen HPK taistelee todennäköisesti sijoista 8-10. Teillä on juuri nyt liigan huonoin hyökkäysosasto, Saipan ohella, ainakin nimilistan perusteella ja maalivahtiosastokin on täys kysymysmerkki. Omissa silmissäni HPK on kokenut todella pahat menetykset kevään/kesän aikana. Kaikista pahimmat koko liigassa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Pisti silmääni että Kalpa vaikuttaisi kovasti vahvistuneen viime kaudesta. Kapanen on varmasti edelleen liigan eliittiä ja Hentusenkin uskon osuvan paremmin tolppien väliin kun pääsee pois Ilmalan häikäisevistä valoista.

Kalpalla on mielestäni kaikki edellytykset taistella pudotuspelien kotiedusta.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Kalpalla on mielestäni kaikki edellytykset taistella pudotuspelien kotiedusta.

Täysin samaa mieltä. Kalpan ainoa kysymysmerkki on valmennus, mitä pidän liigan heikoimpana nimen perusteella. Toki kaikki elementit myös valmennuksen onnistumisella on olemassa hyvän rosterin ansiosta. Tuokkala voi yllättää täysin. Kalpa kaipaisi mielestäni myös vielä selkeän ykkössentterin, mutta sekään ei ole välttämättä pakollinen. Kupru ei Ässissä koskaan onnistunut nousemaan ykkössentteriksi, mutta ehkä Kalpassa sitten?
 

Heitinga

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ei kamppaile. Kyllä tuo rosteri taistelee karsintojen välttämisestä.

Oranssit värilasit ehkä hieman kaunistelevat lukuja, mutta sen verran omia puolustan että ei HPK lähtökohtaisesti kuitenkaan tän hetkisellä pelaajamateriaalilla SaiPalle häviä. Suurimmalle osasta muita joukkueita hävitään kuitenkin.

Tekstini kuitenkin valoitti sitä mitä hain takaa näin Hämeenlinnalaisena eli ei hyvältä meidän osalta näytä.
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Ihan näin subjektiivisesti värilasit päässä olisin aistivinani, että monet muut joukkueet pysyy suunnilleen samoissa tai jopa kokee pahoja menetyksiä kun Tampereen Ilves vahvistuu merkittävästi.

Riveistä poistuneet: Pasi Määttänen, Marko Anttila, Antti Bruun, Tommi Välimaa, Jani Hurme.

Tulleet: Ville Koistinen, Martti Järventie, Vesa Toskala + tukku junnusopimuksia.

Ilves sijoittui kaudella 10-11 sijalle kahdeksan. Pitäisin erittäin todennäköisenä, että sijoitus petraantuu alkavalla kaudella. Ja ihan suoraan sanottuna mielestäni täytyy olla todellinen puusilmä jos ei ole nyt tässä asiassa kanssani samaa mieltä.
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Ihan näin subjektiivisesti värilasit päässä olisin aistivinani, että monet muut joukkueet pysyy suunnilleen samoissa tai jopa kokee pahoja menetyksiä kun Tampereen Ilves vahvistuu merkittävästi.

Riveistä poistuneet: Pasi Määttänen, Marko Anttila, Antti Bruun, Tommi Välimaa, Jani Hurme.

Tulleet: Ville Koistinen, Martti Järventie, Vesa Toskala + tukku junnusopimuksia.

Ilves sijoittui kaudella 10-11 sijalle kahdeksan. Pitäisin erittäin todennäköisenä, että sijoitus petraantuu alkavalla kaudella. Ja ihan suoraan sanottuna mielestäni täytyy olla todellinen puusilmä jos ei ole nyt tässä asiassa kanssani samaa mieltä.
Olen puusilmä. Puolustus on selkeästi vahvempi. Maalivahtiosasto on kysymysmerkki ja hyökkäys on omalla tietotaidollani ensi kaudella heikompi mikäli pelimiehiä ei ole vielä Ilveksen toimiston ovella. Olenko ihan väärässä? Ilman värilaseja kiitos.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Olen puusilmä. Puolustus on selkeästi vahvempi. Maalivahtiosasto on kysymysmerkki ja hyökkäys on omalla tietotaidollani ensi kaudella heikompi mikäli pelimiehiä ei ole vielä Ilveksen toimiston ovella. Olenko ihan väärässä? Ilman värilaseja kiitos.

Tapparan miehellähän on aina värilasit kun Ilveksestä puhutaan, mutta pakko myöntää että Ilves on vahvistunut. Jos ei merkittävästi, niin ainakin melko paljon. Maalivahtiosastolla oli viime kauteen lähdettäessä floppi-Hurme ja liigakokemusta vailla oleva Aittokallio. Nyt siellä on Toskala, Wiikman ja Aittokallio, joka on kolmikkona liigan eliittiä. Heistä jokainen on nykyisin paremmassa kuosissa kuin Hurme viime vuonna. Puolustuksesta ainoa lähtijä on Bruun ja tilalle tullut liigatasolla huiput Koistinen ja Järventie, joten puolustus on vahvistunut merkittävästi. Hyökkäyksessä nuoret ovat tietysti vuotta kokeneempia, mutta kyllähän Anttila ja Määttänen pienen loven jättävät. Tosin Anttilan ollessa loukkaantuneena Ilveksen peli rullasi muistaakseni mallikkaasti, eikä Määttänen kentällä ollut korvaamaton. Pukukopissa kapteenilla varmasti oli suuri rooli, mutta eiköhän Koistinen, Järventie ym. pysty sen paikkaamaan. Tällä hetkellä sijoittaisin Ilveksen helposti kymmenen joukkoon voimasuhteista puhuttaessa. Ongelmaksi voi muodostua hyökkäys, joka on ennakkoon selvästi heikoin osa-alue. Esim. Niinimäen loukkaantuessa joukkue saattaisi olla pahassa pulassa.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Ihan näin subjektiivisesti värilasit päässä olisin aistivinani, että monet muut joukkueet pysyy suunnilleen samoissa tai jopa kokee pahoja menetyksiä kun Tampereen Ilves vahvistuu merkittävästi.

Riveistä poistuneet: Pasi Määttänen, Marko Anttila, Antti Bruun, Tommi Välimaa, Jani Hurme.

Tulleet: Ville Koistinen, Martti Järventie, Vesa Toskala + tukku junnusopimuksia.

Ilves sijoittui kaudella 10-11 sijalle kahdeksan. Pitäisin erittäin todennäköisenä, että sijoitus petraantuu alkavalla kaudella. Ja ihan suoraan sanottuna mielestäni täytyy olla todellinen puusilmä jos ei ole nyt tässä asiassa kanssani samaa mieltä.

Unohdit poistuneiden listasta Toni Rajalan, jonka kohdalla ei ole varmuutta kiekkoileeko hän ensi kaudella Ilveksessä vai P-Amerikassa. Muuten kyllä Ilves on vahvistunut, uskon että Määttäsen ja Anttilan puuttuminen korvautuu nuorten kehittymisellä sekä paremmalla pakiston taustatuella erityisesti yv:llä (ylivoima taisi Ilveksellä olla aika heikkoa viime kaudella?).

Jokereidenkin voi varmaankin sanoa vahvistuneen:

Lähtijät: Pirnes, Nokelainen, Hentunen, Hämäläinen, Juutilainen, Saarinen, Pitkänen, Helenius, Vauhkonen, Forrest, Mälkiä, Ölander, Lasak, Järvinen
Tulijat: Filppula, Hahl, Hardt, Wallen, Kalus, Tyrväinen, Nordlund, Klingberg, Lindbohm, Hetenyi, Kilpeläinen

Lisäksi Jokereillakin on aika paljon ringissä nuoria pelaajia joilta voi odottaa kehittymistä.
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
Unohdit poistuneiden listasta Toni Rajalan, jonka kohdalla ei ole varmuutta kiekkoileeko hän ensi kaudella Ilveksessä vai P-Amerikassa.

En unohtanut vaan jätin tahallaan pois, koska tällä hetkellä ei ole tietoa pelaako Pohjois-Amerikassa vai Ilveksessä. Todennäköisemmin kuitenkin Ilveksessä. Jos tämä toteutuu muiden heikentyessä, niin itse värilasit päässä näkisin, että tästä on tulossa potentiaalisin menestyskausi pitkään aikaan. Varsinkin kun tietää, että tulijat ovat sitoutuneita seuraan, eivätkä mitään onnenonkijoita.
 

George Parros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks 06-07
Tilastojen ja näköhavaintojenkin perusteella Ilveksen viime kauden runkosarjan suurimmat pelilliset puutteet olivat tosiaan 1. Ylivoimapeli (yv-prosentti liiga heikoin), 2. maalivahtipeli (torjuntaprosentit yhteensä liigan heikoimmat) ja 3. puolustuspeli (eniten päästettyjä maaleja), joista kohdat 2 ja 3 liittyvät luonnollisesti hyvin paljon toisiinsa.

Näihin puutteisiin voisi ainakin olettaa uusien pelaajien (Koistinen, Järventie, Toskala) olevan juuri sitä mitä lääkäri määrää.
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Jokereiden pakka taas on todella, TODELLA hyvässä kuosissa nyt kun maailmanmestarit Lahti ja Väänänen pelaavat kuin pelaavatkin ensi kauden Jokereissa. Siis 37 maalia tykittänyt maalikuningas ja liigan paras puolustaja. Uskomatonta...

On se Kekäläinen kova...

On taito signata pelaajia jotka ovat juuri ja juuri tarpeeksi huonoja kelvatakseen parempiin sarjoihin. Ja pelaajan motivaatio on aivan tapissa kun jatketaan siinä ponnahduslauta-organisaatiossa ja odotetaan seuraavaa siirto-ikkunan sulkeutumista. Katse enemmän faksissa kuin kiekossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös