KHL – ennen kautta 2011–2012

  • 148 541
  • 531
Omark nyt veti ainakin yhden kauden KHL:ssä ennen NHL:n siirtymistä, mutta ei noita montaa tosiaan ole. Tiedä sitten oliko tuo kausi Omarkinkaan kohdalla nyt niin kasvupaikka, vai taskurahan keräämistä ennenkuin lähtee unelmansa perässä Atlantin toiselle puolelle.

Omark tosiaan täyttää ehdot. Nyt kun asiaa oikein aloin tutkimaan, niin muita esimerkkejä en löytänyt. Ja kuten itsekin sanoit, niin Omarkinkaan kohdalla ei voida aukottomasti todistaa KHL:n vaikutuksesta miehen kehityksessä, vaikka turha sitä toki on väheksyäkään.

Mikko Lehtonen voisi olla ensimmäinen suomalainen tämän reitin kulkija, mutta hänenkin NHL-paikkaan on vielä pitkä matka. Komarov sitten toinen, jonka mahdollisuuksia pelata NHL:ssä pidän realistisempina.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Onko vielä joukkueita ilman valmentajaa? Tässä vaihessa usein paikat alkavat olla aika täynnä.

Heikkilä on sen verran arvostettu ja kun venäläinen valmentajien potkukulttuuri tunnetaan, niin voisi toisaalta uskoa, että voisi saada nopeastikin jonkun paikan kesken kauden.
 

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
Onko vielä joukkueita ilman valmentajaa? Tässä vaihessa usein paikat alkavat olla aika täynnä.

Atlant ja Lokomotiv eivät ainakaan ole kertoneet ensi kauden valmentajien nimiä. Myös Salavat Julaevin valmentajatilanne on Mihalev huhua lukuunottamatta auki, eli kyllä noita paikkoja on.

Edit> Unohtui, että Gustafsson on nimetty Atlantin päävalmentajaksi.
 
Viimeksi muokattu:

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
Norjalaismaalivahti Lars Haugenia huhuillaan Minskiin.
 

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
Aleksandr Barkov on nimetty Metallurg Magnitogorskin uudeksi päävalmentajaksi. Aika yllättävä nimitys, sillä Barkov on kokematon päävalmentajn paikalla.
 

Jonzze

Jäsen
Suosikkijoukkue
PEPO, SaiPa
Norjalaismaalivahti Lars Haugenia huhuillaan Minskiin.

Lars Haugen MV (Norja)

Danny Groulx P (Kanada)
Jordan Henry P (Kanada)

Daniel Corso H (Kanada)
Charles Linglet H (Kanada)
Teemu Laine H (Suomi)


Jos Lars Haugen tulisi, niin siinä pitäisi sitten olla nämä ulkomaalaisvahvistukset. Tosin eihän sitä kyllä koskaan uskalla sanoa, etteikö puheista huolimatta Minskiin hankittaisi muukalaislegioonaa ensi kaudeksikin. Itse en jaksa innostua Lars Haugenin mahdollisesta tulosta.
 
Ufan huhutuista talousvaikeuksista lisää tässä Dimitri Chesnokovin kirjoituksessa. Niille jotka eivät tiedä, niin Chesnokov on jenkeissä vaikuttava erittäin arvostettu venäläistoimittaja, joka on yleensä varsin hyvin perillä maansa kiekkoon liittyvistä asioista.

Jutussa siis puhutaan siitä, miten Ufa joutuu luopumaan kalleimmista pelaajistaan, mahdollisesti myös Radulovista. Tämä tarkoittaisi luultavasti Radulovin paluuta NHL:ään. Ja Radulovin paluu NHL:ään puolestaan tarkoittaisi paluuta Nashvilleen joko petturina tai sankarina.

Täältä voit puolestaan lukea juttua Ufan palkkakulujen leikkaamisesta. Sponsorit ovat kiristämässä kukkaronnyörejään ja koska sponsorit ovat suurin (ainoa) tulonlähde, niin jostain on menopuolella tingittävä jos tulopuolelta leikataan. Ja se mistä voidaan tinkiä on tietenkin palkkakulut. Tuon jutun mukaan Ufan mestarijoukkueesta ainakin 11 pelaajaa saa lähteä muihin maisemiin ensi kaudeksi. Mielenkiintoinen juttu kaiken kaikkiaan.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kamil Kreps ja Josh Gratton siirtyvät Barys Astanaan ensi kaudeksi. Grattonin kohdalla voisi kysyä, että mitä helvettiä?! Miten joku joukkue viitsii palkata tämän pelaajan? Ellei sitten ole tarkoitus käyttää samalla tavalla kuin Vityazissa?
 

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
Pari julkistettua siirtoa:

Ivan Vishnevski Rockford IceHogs => Atlant, Mytishi
Karlis Skrastins Dallas Stars => Lokomotiv, Jaroslav
Martin Cibak Severstal => Neftehimik
Sergei Konkov Neftehimik => OHK Dinamo
 

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
Grattonin kohdalla voisi kysyä, että mitä helvettiä?! Miten joku joukkue viitsii palkata tämän pelaajan? Ellei sitten ole tarkoitus käyttää samalla tavalla kuin Vityazissa?

Ehdin jo toivoa, että tätä pelleä ei olsi tarvinnut ensi kaudella katsella.
 

Paul Kemp

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Beatles 1965-1970
Jori Lehterä jatkaa sitten uraansa Venäjän kolmanneksi suurimmassa kaupungissa ja Sibir Novosibirskin paidassa. Pikaisella hockeydb-googlauksella siperialaisten rosteri ei kovin hurja ainakaan männäkaudella ollut, joten Jorille lienee peliaikaa ja vastuuta mukavasti luvassa.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Warg on pelaajatyypiltään hyvin samanlainen kuin Jarkko Immonen, heikommalla laukauksella varustettuna. Toki luistelu on sitten ruotsalaisen puolella tässä vertailussa. Tarvitsee hyvät laiturit vierelleen ja mielellään vielä semmoisen joka pystyy niitä paikkoja miehelle rakentamaan.
 

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
SKA on tehnyt pelaajasopimuksia:

Dmitri Kalinin Salavat Julaev => SKA. Pitäähän joukkueessa ainakin yksi Gagarin Cupin voittaja olla.

Jatkosopimukset:

Maksim Rybin 3 vuotta
Jevgeni Artjuhin 2 vuotta

SKA on ilmoittanut nuorentavansa joukkuetta, ilmeisesti tästä syystä johtuen nyt neuvotellaan Jagrin kanssa.
 

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
Toteutuneita ja huhuttuja siirtoja:

Vjatseslav Kozlov Salavat Julaev => OHK Dynamo, olisin luullut kaksinkertaisen Stanley Cup voittajan ja Gagarin Cupin voittajan menevän ZSKA :han. No ilmeisesti Znarok kaipasi enemmän kokemusta.

Aleksandr Eremenko Salavat Julaev => OHK Dynamo, entinen maajoukkuemaalivahti tippui Ufassa kolmoseksi ja hakee nyt kotiseurassaan paluuta huipulle.

Aleksei Ugarov OHK Dynamo => Torpedo, oli liekeissä 2010 pudotuspeleissä. Viime kausi oli pettymys ja saa lähteä hakemaan nostetta Nokan alaisuuteen.

Aleksandr Guskov Lokomotiv => ZSKA, Lokomotiv nuorentaa joukkuettaan. ZSKA :n nuoreen joukkueeseen kokenut puolustaja, jolla on painava laukaus.

Huhu:
Daniel Tjärnqvist Lokomotiv => Djurgården, Lokomotiv nuorentaa joukkuettaan. Kärsi viime kaudella pahasta aivotärähdyksestä mutta oli pudotuspeleissä Lokomotivin parhaita pelaajia.

Valmentajat:
HIFK :ssa ja SaiPassa liigaa pelannut Juri Kuznetsov on nimitetty Hannu Jortikan kakkoseksi Amur Habarovskiin.

Milos Riha tuo mukanaan luottomiehensä. HPK :ssa, Ässissä ja Kärpissä pelannut Andrei Potaichuk on mukana SKA :n valmennustiimissä.


Edit: Kaksinkertainen Gagarin Cupin voittaja Aleksandr Stepanov palaa kasvattajaseuraansa. Pieni voimahyökkääjä 174/104. Yrittäkää horjuttaa tuollaisella painopisteellä varustettua pelaajaa.
 
Viimeksi muokattu:

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
Oliko Emelinillä sopimus Kazanin kanssa ensi kaudesta?

Ei ollut. Mies oli vapaa.

On hienoa, että nämä puolustajat lähtevät kokeilemaan voimiaan KHL menestysten jälkeen. Puolustajana samantyyppinen Ninita Nikitinin kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Kazan on vahvasti tulossa Raumalle ennen kauden alkua. Löytyykö tietoa, että pelaako muitakin joukkueita vastaan Suomessa?
 

Theone

Jäsen
JYP yrittää viime vuotiseen tapaan saada Kazanin jkl:än pelaamaan...

Viime vuoden harjoitusotteluhan oli sovittu jo Immosen kauppaamisen yhteydessä, eli oli osa tuota diiliä. Tänä vuonna ottelun toteutuessa JYP joutuisi maksamaan Kazanin kulut + mahdollisen korvauksen Kazanille. Tiedä sitten minkälaisista summista tuossa sitten puhuttaisiin.
 
Ei ollut. Mies oli vapaa.

On hienoa, että nämä puolustajat lähtevät kokeilemaan voimiaan KHL menestysten jälkeen. Puolustajana samantyyppinen Ninita Nikitinin kanssa.

Vielä kun saisivat sen Ilja Nikulinin jollain konstilla houkuteltua NHL:ään. Tiedän sen olevan toiveajattelua*, mutta saahan sitä fantasioida. Luulisi Nikulinin itsekin haluavan kokeilla kuinka korkealle ne rahkeet oikeasti riittävät. Taso kyllä riittää helposti NHL:ään.

* tarkoittaa montaakin seikkaa, joista yksi on miehen voimassaoleva ja varsin rahakas sopimus Kazaniin kauteen 14/15 saakka. Toinen merkittävä seikka on se, että aiemminkin kiinnostus välillä NHL-joukkue - Nikulin on ollut varsin yksipuolista.
 
Viimeksi muokattu:

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös