TuTo 2011–2012

  • 320 564
  • 890

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Olen myös samaa mieltä siitä, että TuTon nimi ei vedä nykyaikana ja on todella vaikea myydä.

On totta, että TuTon nimellä on historiallista painolastia, joka ei tänä päivänä ihmisiin vetoa. En kuitenkaan sanoisi, että TuToa on vaikea myydä. Kyllä se ainakin näytti onnistuvan vielä muutama vuosi sitten V.Heinosen ja I.Lehkosen aikana, kun joukkue ja koko seuran toiminta oli tarpeeksi kiinnostavaa. Häkki saatiin täyteen ja TuTo oli turkulaisseuroista ehdottomasti se mielenkiintoisempi vaihtoehto. Väittäisin, että sama onnistuisi edelleen, jos vaan toiminnassa on riittävästi potkua. Seuran taustahenkilöiden touhusta se on kiinni, ei nimestä.

Voisi tietty käydä liigapuolen ketjuissa kyselemässä, mitä mieltä Espoossa ja Lahdessa oltiin aikoinaan nimenmuutoksista. Eli kiinnostiko kannattaminen senkin jälkeen, vai onko hallissa nykyään ihan eri ihmiset kuin Reippaan ja Kiekko-Espoon aikoina.
 

Shane Falco

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo, Sunnydale Razorbacks, Washington Sentinels
Käytännössähän tämä tarkoittaa että ostetaan sarjapaikka uudelle joukkueelle ja TuTo kuopataan lopullisesti. Keitä nämä sijoittajat luulevat halliin houkuttelevansa ”Lionsilla” tai ”HC kinkkupizzalla”? Poikkeuksia on, mutta rohkenen sanoa että TuTon kannattajat ovat hyvinkin seurauskollista porukkaa ja itsekin 15 vuotta Kupittaan katsomossa istuneena tunnistan yhä samat naamat illasta toiseen ja kaiken kukkuraksi vielä samoilla paikoilla. Ja rohkenenpa vielä sanoa sellaisenkin aavistuksen ilmoille, että tämän vanhan uskollisen koulukunnan parissa nimenvaihdos olisi myös loppu lippujen ostolle. Oltiin sitten huipulla tai pohjalla.

Uudelle brändille pitäisi houkutella kokonaan uusi yleisö. Kuitenkin varmaan aika suuri osa Tepsin ulkopuolelle jääneestä yleisöstä on juuri TuTon kannattajia ja nimenomaan TuTon, eikä vain ”sen toisen lätkäjoukkueen” kannattajia. Minä ainakin olen TuTon fani, en Tepsin vastustaja. Jos pelkkä palloseuran vastavoima on jollekin riittävä syy kannatukseen, niin ei voi kuin avoimesti ihmetellä.

Pari päivää olikin jo hyvänpuoleinen kutina päällä. Nyt sitten tämäkin homma ryssitään johonkin naurettaviin seikkoihin.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Minulle ainakin rahat ja nimenvaihto kelpaa! Nyt on nimittäin niin, että Turusta on löydyttävä todellinen vaihtoehto Tepsille. Jos se vaatii uuden nimen, niin siitä vaan.
Tässähän voidaan tehdä Interit eli Tuton paikan mestiksessä ottaa vaikka Tami Team ja TuTo jatkaa alemmissa sarjoissa.

Kannattaa sitten samalla vaihtaa Jatkoajan nimimerkki uuteen uskoon, sillä "Tami Teamin" tultua nimimerkillä "TOVERIT" ei liene paljoa käyttöä...

En kyllä näe, minkälainen vaihtoehto Tepsille olisi joko ex-tepsiläisistä ja/tai Tepsin nykysponsoreista koostuva koalitio, eräänlainen poroporvallinen pikku-Tepsi jolla olisi joku muovinen uusi nimi ja logo. TPS on TPS ja TuTo on TuTo. Kunhan TPS ei TuToa omistukseensa saa ja farmikseen tee, niin aika lailla samahan se on, mitä Tepsissä tapahtuu niin kauan kuin joukkueet eri sarjatasoilla pelaavat. Mutta ei Tepsiä vastaan pidä "taistella" kehittämällä uutta Tepsiä.

Jos TuTo on markkinoinnin termein tällä hetkellä ns. "heikko brändi", niin se on sitten markkinoinnin ongelma. Kyllä Tampereellekin hyvin on mahtunut kaksi tasapäistä seuraa Ilves ja Tappara, ei ole kummankaan tarvinnut muuttua miksikään "Tampere City Red Wings"-seuraksi tai pyyhkiä koko seuran olemassaolevaa historiaa ja saavutuksia tiehensä sen takia, että joku liikemiesporukka ei sitä arvosta. Ilvekselläkin on rikas ulkomaalainen liikemiesomistaja taustalla, eikä seuran nimeä ja olemassaoloa ole uhattu.

Mitä Interiin tulee, niin Interhän otti Turun Toverien jalkapallon sarjapaikan aikoinaan, ja sekä seuran nimi että värit on keinotekoisesti apinoitu Inter Milanista. Toki ennemmin Interin menestystä toivon kuin Tepsin, mutta pidän Interiä edelleen irrallisena ja irtonaisena seurana, johon on vaikea sen kummemmin kiintyä.

Ylipäätään pidän typerän lyhytnäköisenä ja surullisena sitä asiaa, että Suomessa ei yhä edelleen osata arvostaa omaa historiaa ja omia perinteitä, edes urheilussa. Pidetään jotenkin hienompana, jos vanha suomalainen seura tai sen nimi saadaan vaihdettua oikein englanniksi, tai sitten jonkun sponsorin mukaiseksi sen sijaan, että säilytettäisiin vanha nimi ja linja. Muutos pelkän muutoksen vuoksi ei ole koskaan tarpeellista, eikä jonkun vastavalmistuneen markkinapellen lanseeraama "kansainvälinen" nimi tai slogan ole koskaan niin fiksu ratkaisu kuin typerät pukupellet tuntuvat kuvittelevan.

Mutta jos nyt nimenmuutokseen mennään, niin Tami ja kumppanit voivat säästää rahaa yhden konsulttitoimiston palkkion verran, sillä tässä ilmaiseksi pari ehdotusta Aurinkokuninkaan porukoille:
-Hallin uudeksi nimeksi "Turku Versailles Ice Hockey Hesburger Palatsi"
-Joukkueen nimeksi "Turku Solar Kings"
-Sloganiksi "We Are Royal Hockey Menace - come and taste the pizza of Dennis!"
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jaa että TuTo olisi uusien omistajien myötä vaihtamassa nimeään? En tiedä, annetaanko vihollisseuran kannattajan näkemykselle tässä ketjussa mitään painoarvoa, mutta siitä huolimatta haluan sanoa, kaikella ystävyydellä ja ilman mitään ketunhäntää kainalossa: älkää tehkö sitä. Älkää jumalauta tehkö sitä.

En voisi koskaan kuvitella kannattavani TuToa, mutta kyseessä on kuitenkin oikeasti perinteikäs paikallisvastustaja, jota voi aidosti kunnioittaa - ja tämän voin sanoa siitä riippumatta, millä sarjatasolla TuTo pelaa ja mikä on sen sijoitus suhteessa Palloseuraan. Turku Lions, HC Dennis tai Hes Burgers tai whatever olisi aivan samanlainen mitäänsanomaton vitsi kuin Inter Turku. Sellaiseksi taantumista en voi toivoa edes suurimmalle mahdolliselle inhokille, jollainen TuTo ei muutenkaan ole.

Perinteikkäästä seuranimestä luopuminen voi ylipäänsä olla mielestäni perusteltua vain silloin, kun alkuperäinen nimi on kerännyt niin vahvan negatiivisen painolastin, ettei muita vaihtoehtoja kuin nimen vaihtaminen ole kertakaikkiaan enää jäljellä - kouluesimerkkinä lähinnä edesmennyt Lahden Reipas. TuTon kohdalla mistään tällaisesta ei ole kyse, koska seura on vakiintuneella sarjatasollaan menestynytkin aivan viime vuosina. Palataan sitten asiaan, jos joukkue pelaa kymmenen vuotta peräjälkeen mestiksessä tasolla Hyvinkään Ahmat - ja todetaan sittenkin, että ei helvetissä tehdä tästä hienosta ja perinteikkäästä seurasta uutta Turun Interiä. Hyi helvetti että sylettää pelkkä ajatuskin.

Nyt on toimittava ja otettava se mitä on tarjolla, nimelllä ei väliä! Olen kannattanut TuToa -80 luvulta asti ja suurimpana syynä siihen on ollut vain vaihtoehto palloseuralle, ei seuran nimi yms.

Tässähän se olennainen on tiivistettynä. TuTo on kaikkine mahdollisine puutteineenkin itsenäinen ja omilla jaloillaan seisova TuTo. Inter ei ole mitään muuta kuin ei-TPS. Jos se riittää niin mikäs siinä, mutta jos haluatte säilyttää ihan oman ja aidon seuraidentiteetin, niin suosittelen miettimään vakavasti, olisiko sittenkin olemassa asioita, joista jääkiekkoseuran ei kannata neuvotella. Ilahduttavan moni tähän ketjuun kirjoittanut näyttää onneksi ymmärtäneen asioiden oikean laidan.

Tamilla on kieltämättä ollut taipumusta jättää raunioita jälkeensä, mutta tämä olisi kyllä kaiken huippu.
 

Makke

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Power. Hieno kirjoitus. ASIAA!! Mustalle Nuolelle myös propsit.
 
Viimeksi muokattu:

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Niin kuin joku täällä jo mainitsi niin näytti kyllä pari päivää jo hyvältä, mutta nyt kyllä tuskahiki iski kun puhutaan jo nimenvaihdosta. Minun korvissa kyllä TuTo kuulostaa enemmän kiekkoseuralta kuin esim. Turku Lions, ja jos nimi ei myy niin sehän on markinointipäällikön vika. Eihän Vaasan Sportkaan ole maailman seksikkäin nimi mutta perinteitä siellä on ja ne lasketaan.

Kyllä meillä on mielenkiintoinen viikko edessä...saa nähdä mihin joudutaan...
 

Musashi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Mulle käy nimenvaihdos kyllä. Onko TuTolla enää mitään annettavaa? En tarkoita etteikö TuTo antaisi kannattajilleen elämyksiä ja tunteita mutta mutta.. Liiga on koettu eikä se kantanut kuin pari kautta. Valitettava tosiasia mielestäni on ettei TuTo pysty koskaan tosissaan haastamaan TPSää liigaseurana van siihen tarvitaan jotain aivan uutta. Eikä TuTo mihinkään katoa nimenvaihdon myötä. Vaihtoihan se nimeä jo jokin vuosi sitten Turun Tovereista TuTo Hockeyksi. Mun silmissä Reipas on nykyään Pelicans, Kiekko Espoo on nykyää Blues ja ehkä tulevaisuudessa TuTo Hockey on Turku Lions, mutta muistot säilyvät ja uutta rakennetaan vanhojen peruskiville, jotak kuitenkin säilyvät. Jos TuTosta tulee Turku Lions niin erittäin tärkeitä ovat ne kannattajat, jotka muistavat perinteet ja elävät kertomassa niistä. Muutos luo vastarintaa mutta valitettavasti se on monesti välttämätön.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Nimellä on suuri arvo. Nykyään lähes kaikki suurten areenoiden nimet on myyty jollekin taholle. Nimellä saa näkyvyyttä eri medioissa ja jotkut voisivat puhua maksuttomista mainoksistakin. Imagolla ja brändillä on roolinsa varsinkin mainosbisneksessä ja kyllä TuTokin jotain "päivitystä" tähän kaipaisi.

TuTo on nimenä hyvin tunnettu ja luo varmasti monia mielikuvia muillekin, kuin seuran kannattajille. Jos nimen vaihdos tulee, niin itse toivoisin että seuran historia ja perinteisyys huomioitaisiin uudessakin nimessä (jotain TuTosta voisi säilyttääkin). Täytyy tosin itsekin myöntää, että on sitä jollain tapaa tottunut TuTo nimeen eikä siitä mieluusti haluaisi vaihtaa.

Ei nimi miestä pahenna, jos ei mies nimeä?
 

toveri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Idrottsföreningen Kamraterna i Helsingfors
TuTo tai mitään

Minä lopetan seuran kannattamisen jos joukkueen nimi vaihtuu johonkin englannista väännettyyn mainostoimistonimeen. Jonkun suomenkielisen tyylikkään ja perustellun nimen saattaisin kestää, mutten sellaista itse keksi.

TuTo-nimen kuolema olisi minulle syvä kriisi.
 

Oadie

Jäsen
Nimellä on suuri arvo. Nykyään lähes kaikki suurten areenoiden nimet on myyty jollekin taholle. Nimellä saa näkyvyyttä eri medioissa ja jotkut voisivat puhua maksuttomista mainoksistakin. Imagolla ja brändillä on roolinsa varsinkin mainosbisneksessä ja kyllä TuTokin jotain "päivitystä" tähän kaipaisi.

Vuodesta 1929 asti tuo TuTo on kelvannut, mutta ei ilmeisesti enää? Pitäisi päivittää seuran nimeä todetaan... Siis mitä helvettiä??? Koska on sitten seuraava päivitys, vuoden päästäkö kun sponssi vaihtuu taas. Jonkin asian luulisi olevan "pyhää" tässä täysin kaupallistuneessa lajissa, mutta ei kai sitten ole. Jännittäväähän se on tosin päivityksiä odotella, kun ei yhtään tiedä mikä seura siellä Kupittaalla pelaa. Joka tapauksessa jos turkulainen TuTo siellä ei pelaa niin minulle on sitten aivan sama mikä siellä soheltaa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Mun silmissä Reipas on nykyään Pelicans, Kiekko Espoo on nykyää Blues ja ehkä tulevaisuudessa TuTo Hockey on Turku Lions, mutta muistot säilyvät ja uutta rakennetaan vanhojen peruskiville, jotak kuitenkin säilyvät. Jos TuTosta tulee Turku Lions niin erittäin tärkeitä ovat ne kannattajat, jotka muistavat perinteet ja elävät kertomassa niistä. Muutos luo vastarintaa mutta valitettavasti se on monesti välttämätön.

Kaikki muutos ei ole aina hyvästä. Muutos on toki TuTon taustaorganisaatiossa tarpeen, mutta mikään "Turku Lions" ei ole tarpeen. Jos TuTosta tulee "Turku Lions" (tai mikä tahansa muu vastaava), niin sillä ei silloin ole mitään perinteitä, se aloittaa kaiken nollapisteestä. Eikä sillä myöskään ole kuin osa vanhoista kannattajista, sillä iso osa tutolaisista taatusti hylkää "Turku Lionsin". Samalla saattavat tuuliviirimäiset sijoittajat ja melko häilyvästi eri kiekko-organisaatioissa huseerannut Tami hylätä uuden uljaan seuransa vuoden parin päästä, ja sitten onkin jäljellä enää kasa raunioita ja poltetut sillat.

Kai on vielä muistoissa, miten pizzamies Rafkinin edelliselle lempilapselle, käsipalloseura HC Dennikselle kävi? Rafkin sai Turun Weikkojen vanhan paikan, panosti seuraan hetken (kieltämättä tehokkaasti, ostojoukkue voitti mestaruudenkin) - ja sitten kun ei enää into/terveys riittänyt, niin sinne meni HC Dennis. Sen tilalle kehiteltiin HC Fenix, joka pyöri pari vuotta - kunnes se yhdistettiin ÅIFK:hon. Perusteluina muun muassa rahoitus ja seuraperinteet, sillä ÅIFK oli toiminut ÅIFK:na sata vuotta, HC Fenix muutaman vuoden. Sen pituinen se.

Se on selvää, että TuTo lisärahoitusta tarvitsee, jotta toiminta voisi jatkua ja seura vielä nousta. Mutta tarvitseeko se sitä sillä ehdolla, että seura lopetetaan, sen tilalle perustetaan muutamaksi vuodeksi parin liikemiehen leikkikalu, ja sitten kun he siihen kyllästyvät, niin pillit pannaan pussiin tai fuusioidaan toiseen seuraan sillä perusteella, että "Turku Lionsilla ei ollut perinteitä"?

Nyt jos koskaan olisi aika Reijo Paksalin ja Heinosten suvun tehdä sovinto ja lyödä viisaat päät yhteen TuTon toiminnan jatkamiseksi. Anteeksipyynnöt puolin ja toisin, kättä päälle ja mittava kokemus käyttöön. Heinosillahan oli ideana TuTon kehittäminen ennen kuin välit menivät poikki Paksalin kanssa, mutta erimielisyyksistä huolimatta kumpikin osapuoli ajoi itsenäisen TuTon asiaa ja toimi vuosikymmeniä yhdessä, joten vaikka sovinnonteko kirpaisisi, niin se olisi TuTon kannalta ehdottomasti tarpeen.

Jos joku TuTo-kannattaja vain Heinosia tuntee tai muuten voi asiaan vaikuttaa (miksei vaikkapa jopa vaalitilaisuuksissa, ovathan vaalit aivan kohta ja vaalipaneeleissa olisi syytä kulttuuripääkaupunkivuotena keskustella myös turkulaisesta urheilukulttuurista ja sen suunnasta), niin nyt olisi kreivin aika ottaa asiat vakavasti esille.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Oadie kirjoitti:
Vuodesta 1929 asti tuo TuTo on kelvannut, mutta ei ilmeisesti enää? Pitäisi päivittää seuran nimeä todetaan... Siis mitä helvettiä??? Koska on sitten seuraava päivitys, vuoden päästäkö kun sponssi vaihtuu taas. Jonkin asian luulisi olevan "pyhää" tässä täysin kaupallistuneessa lajissa, mutta ei kai sitten ole. Jännittäväähän se on tosin päivityksiä odotella, kun ei yhtään tiedä mikä seura siellä Kupittaalla pelaa. Joka tapauksessa jos turkulainen TuTo siellä ei pelaa niin minulle on sitten aivan sama mikä siellä soheltaa.

Tarkoitin lähinnä tuossa seuran imagon ja brändin päivitystä. Seuran logoa, paitoja yms. pientä päivitetään aika useinkin. Nyt tosin puhutaan varmasti isommasta muutoksesta. Loppu puolella totesin, että nimen vaihto ei ihan helppoa ole ja en siitä itsekään haluaisi ensimmäisenä luopua, sekä hylätä kaikkea historiaa. Tosin jos vaihtoehtona on uudella nimellä Liigaan tai vanhalla Suomi sarjaan, valitsisin ensimmäisen. Tosin eihän se näin helppoa ole.
 

TOVERIT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Mulle käy nimenvaihdos kyllä. Onko TuTolla enää mitään annettavaa? En tarkoita etteikö TuTo antaisi kannattajilleen elämyksiä ja tunteita mutta mutta.. Liiga on koettu eikä se kantanut kuin pari kautta. Valitettava tosiasia mielestäni on ettei TuTo pysty koskaan tosissaan haastamaan TPSää liigaseurana van siihen tarvitaan jotain aivan uutta. Eikä TuTo mihinkään katoa nimenvaihdon myötä. Vaihtoihan se nimeä jo jokin vuosi sitten Turun Tovereista TuTo Hockeyksi. Mun silmissä Reipas on nykyään Pelicans, Kiekko Espoo on nykyää Blues ja ehkä tulevaisuudessa TuTo Hockey on Turku Lions, mutta muistot säilyvät ja uutta rakennetaan vanhojen peruskiville, jotak kuitenkin säilyvät. Jos TuTosta tulee Turku Lions niin erittäin tärkeitä ovat ne kannattajat, jotka muistavat perinteet ja elävät kertomassa niistä. Muutos luo vastarintaa mutta valitettavasti se on monesti välttämätön.

Juuri näin, olen kanssasi tismalleen samaa mieltä ainakin tässä asiassa!
 

Musashi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
a/ TuTolla on nyt englannikielinen nimi, joka ei tarkoita mitään TuTo Hockey.
b/ Markkinavoimat määrää rahasta tässä maailmassa = jos kannattajat haluavat seuran, jolla vielä on työläiskaikua se on se seura, joka tänä vuonna melkein karsi mestiksessä pelaamisesta.
c/ Paksalin ja Heinosten kanssa jo kerran yritettiin liigassa. He tekivät varmasti parhaansa seuran menestymisen eteen, se ei riittänyt.
d/ Paksalin ja Heinosten kyky sijoittaa rahaa seuraan on aivan eri tasolla kuin Salmelan, Tammisen ja Rafkinin
e/ Meillä kannattajilla on paljon vaatimuksia ja haluja, mutta ei yhtään keinoja. Olemattomilla rahoilla pitäisi tehdä työläisaatetta kantava liigaseura. Ei onnistu yksinkertaisesti.
f/ Ainoa tapa pyörittää liigaseuraa on varmaan 10000 katsojaa, joka pelissä. Tällöin ei tarvittaisi yritysten rahaa. Ei onnistu. Telakan hitsaritkin istuu tepsin peleissä.
g/ Jos on sponsori, joka haluaa sijoittaa ison rahan Turussa lätkään, se raha ei tule TuTolle, vaikka olisi liigassakin. Se menee tepsille.
h/ TuTo liigassa = rikas omistaja, jolla irtorahaa. Enemmän katsojia peleissä kuin tepsillä. Paljon talkootyövoimaa. Valmennus ja osaaminen pelaajia houkuttelevalla tasolla. Mitään näistä ei ole, joten unohdetaan.

Valitettavasti
 

scholl

Jäsen
Ja näin nämä "huhut" saivat vahvistuksen.

Hyvästi, TuTo? | Jääkiekko | Iltalehti.fi

Nyt kannattaa lukea Jokereiden historiikki läpi. TuTon tulevaisuus työväen seurasta sirkusjoukkueeksi alkaa nyt. Sama tie on edessä kuin Töölön Vesalla Jokereiksi. Narrinimi on jo mennyt, joten seuran nimeksi tullee joku HC Turku Burgers. 40 vuoden päästä turkulaiset kannattavat Tepsiä ja kaikki junantuomat maalaiset Burgereita. Siinä vieressä sitten joku vanha ukko, joka on entinen TuTon kannattaja ja joka yhä käyttää STS:n pipoa ja jolla yhä on autovakuutus Turvassa, yrittää selittää, että kyllä hän turkulainen on. Joo, tämä on kaikki hyvin tuttua jo Helsingistä Jokereiden toimintaa sivusta seuranneille.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Omalla joukkueellani on lyhyt historia, mutta sillä on ollut johdossa jengiä joka ei ole ymmärtänyt rakentaa jatkuvuutta edes sen vähäisen historian päälle. Nyt on onneksi menty parempaan suuntaan 2000-luvun alkuvuosista, jolloin espoolaisuus oli Espoon joukkueessa suorastaan dismeriitti. Tälläkin parinkymmenen vuoden kokemuksella vetoan: Älkää tehkö sitä! TPS on jo ennestään niin sekaisin oleva seura ettei sen lisäksi Turkuun tarvita eikä mahdu mitään Wannabe-tepsiä.
 

Musashi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Scholl ja Paplov antakaa rahaa ja pelaajia :)
 
Olikos siellä Turussa jonkin aikaa koripallojoukkue "Piiloset"? Missä piilottelee nykyään ja millä nimellä? Seurasiko mitään kestävää?

Oulussa nykyisen Kiekko-Laserin taustalla on entinen TUL-seura Eka-Kiekko. se muutti joskus 90-luvulla nimensä poliittisten painolastien johdosta Kiekko-Ouluksi. Kiekko-Oulu toimii junnupuolella edelleen, mutta sen edustuskiekkoilu fuusioitui Laser HT:n kanssa ja siitä siis tuli Kiekko-Laser ja hyvin on mennyt.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Noniin, tässäpä muutama vaihtoehto uudeksi nimeksi, vapaasti muokattavissa/yhdisteltävissä:

HC Heshockey Turku
HC Heshockey Lions Turku
HC Heshockey Kings Turku
HC Lions Turku
HC Kings Turku
HC Minimega Turku
HC Oregano Turku
HC-14/HC-79 Turku
HC Tamihockey Turku
HC Dennishockey Turku
HC Heikkihockey Turku
HC Red Mayo Turku (tässä myös seuran taistolaisjuuriin sopiva nimi)
HC Sunny Turku Kings
HC Turku Sunny Kings
HC HesStars Turku

Kyllähän siitä tosi hyvä tulee...

Jos itse saisin päättää niin rehabilitoisin nimen Toverit. Vaan kun en saa.
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Nimimerkki Makke tässä ehdotti vähän huumorillakin että nimi muutettaisiin muotoon Turku Towers, ja siitähän lyhenne ei muutu. Jos sitä nimeä on pakko muuttaa niin Turku Towers ei ole minun mielestä yhtään hullumpi. Voidaan käyttää tuttua lyhennettä ja ottaa vaikkapa vanha logo takaisin. Ja markinointiin pukuherrat saavat englantilainen Towers, joka on helkkarin paljon parempi kuin kliseemainen Lions.

Tämähän olisi hyvä kompromissi uusien omistajien ja fanien kesken.
 

Devon

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
a/ TuTolla on nyt englannikielinen nimi, joka ei tarkoita mitään TuTo Hockey.
b/ Markkinavoimat määrää rahasta tässä maailmassa = jos kannattajat haluavat seuran, jolla vielä on työläiskaikua se on se seura, joka tänä vuonna melkein karsi mestiksessä pelaamisesta.
c/ Paksalin ja Heinosten kanssa jo kerran yritettiin liigassa. He tekivät varmasti parhaansa seuran menestymisen eteen, se ei riittänyt.
d/ Paksalin ja Heinosten kyky sijoittaa rahaa seuraan on aivan eri tasolla kuin Salmelan, Tammisen ja Rafkinin
e/ Meillä kannattajilla on paljon vaatimuksia ja haluja, mutta ei yhtään keinoja. Olemattomilla rahoilla pitäisi tehdä työläisaatetta kantava liigaseura. Ei onnistu yksinkertaisesti.
f/ Ainoa tapa pyörittää liigaseuraa on varmaan 10000 katsojaa, joka pelissä. Tällöin ei tarvittaisi yritysten rahaa. Ei onnistu. Telakan hitsaritkin istuu tepsin peleissä.
g/ Jos on sponsori, joka haluaa sijoittaa ison rahan Turussa lätkään, se raha ei tule TuTolle, vaikka olisi liigassakin. Se menee tepsille.
h/ TuTo liigassa = rikas omistaja, jolla irtorahaa. Enemmän katsojia peleissä kuin tepsillä. Paljon talkootyövoimaa. Valmennus ja osaaminen pelaajia houkuttelevalla tasolla. Mitään näistä ei ole, joten unohdetaan.

Olen samaa mieltä, mutta liittyvätkö nämä asiat ja ongelmat TuTon nimeen? Olisiko TuTo pysynyt keväällä 96 liigassa, jos joukkue olisi pelannut eri nimellä? Onko nimenvaihto tie onneen ja ratkaisu noihin ongelmiin?

Varmaan kaikki ovat samaa mieltä siitä, että TuTon omistus ja koko toiminta kaipaa uutta puhtia. Nimessä ei kuitenkaan mielestäni ole mitään vikaa. Ja kuten jo aiemmin kirjoitin, on TuTo-nimisen joukkueenkin ympärillä ollut nostetta ja positiivista kuhinaa, kun vaan oikeat ihmiset ovat olleet asialla ja toiminta on sitä kautta ollut riittävän kiinnostavaa ja uskottavaa.
 

hokihoki

Jäsen
Olikos siellä Turussa jonkin aikaa koripallojoukkue "Piiloset"? Missä piilottelee nykyään ja millä nimellä? Seurasiko mitään kestävää?

Piiloset Basket oli tosiaan aikoinaan nimi Turun koripallo edustusjoukkueelle. Seurahan oli NMKY ja nimi muutettiin sen aikaisen pääsponsorin mukaiseksi 1996-2000.
Piiloset voitti pronssia ja Suomen Cupin vuonna -99.
Joukkueessa pyöritettiin päävalmentaja Eero Saarisen toimesta kaudella 2000 sellaista pelaajarulettia että oksat pois. Mm jenkeistä raahattiin toinen toistaan surkeampia pelaajia try-outille isolla rahalla. Tämän seurauksena Piiloset kullutti enemmän kuin oli tarjolla ja suljettiin kaudeksi 2001 pois SM-sarjasta. Tämän jälkeen Turussa ei ole SM-liiga joukkuetta nähty. NMKY pelailee 2. divarissa ja välillä oli Kaarinan Uran kanssa yhdistetty joukkue 1. divarissa.

Pahoittelen pitkää off topicia.

Historia pelottaa edelleen ja pelkäänkin että jos TuTo nimi vaihdetaan, kyseessä on Piilosetin kaltainen "tähdenlento" joka vietettyään pienoisen aja "glooriaa" sukeltaa ja syöksyy pohjamutiin.
 

Yojimbo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Nimimerkki Makke tässä ehdotti vähän huumorillakin että nimi muutettaisiin muotoon Turku Towers, ja siitähän lyhenne ei muutu. Jos sitä nimeä on pakko muuttaa niin Turku Towers ei ole minun mielestä yhtään hullumpi. Voidaan käyttää tuttua lyhennettä ja ottaa vaikkapa vanha logo takaisin. Ja markinointiin pukuherrat saavat englantilainen Towers, joka on helkkarin paljon parempi kuin kliseemainen Lions.

Tämähän olisi hyvä kompromissi uusien omistajien ja fanien kesken.

Jos nimi (TuTo) on uusille sijoittajille ongelma, niin miksi he haluaisivat vaihtaa sen TuToksi? Siis eihän Turun Tovereista ole puhuttu missään yhteydessä enää pitkään aikaan, vaan nimen omaan TuTosta, melkeinpä vain Tutosta. Jos uudeksi nimeksi väännetään joku typerä Turku Towers (mitkä v**un tornit? Onpa myyvä nimi...) jotta kaikki saisivat puhua TuTosta ja vanha logokin saataisiin käyttöön, niin mitä hyötyä koko nimen vaihtamisesta olisi ollut? Jos nimi vaihtuu, niin se ei taatusti lyhene muotoon TuTo.

Itse en kuitenkaan haluaisi nimeä muutettavan. Nämä vierasmaalaiset nimet ovat todella typeriä. Uusi nimi, jos sellainen siis tulee, soisi olevan kotoperäinen ja viittaavaan Turkuun edes jollain tavalla esim. Turun Linnakundit, Aurajoen Lohet tai Kupittaan Kiekkovelhot ;-) Ja jos TuTo nyt kuitenkin säilyisi, niin sitten vaikka Turun Tontut :P
 

Toveri -82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO, HPK, ManU & #42 Lada Laatikainen
Jos nimi (TuTo) on uusille sijoittajille ongelma, niin miksi he haluaisivat vaihtaa sen TuToksi? Siis eihän Turun Tovereista ole puhuttu missään yhteydessä enää pitkään aikaan, vaan nimen omaan TuTosta, melkeinpä vain Tutosta. Jos uudeksi nimeksi väännetään joku typerä Turku Towers (mitkä v**un tornit? Onpa myyvä nimi...) jotta kaikki saisivat puhua TuTosta ja vanha logokin saataisiin käyttöön, niin mitä hyötyä koko nimen vaihtamisesta olisi ollut? Jos nimi vaihtuu, niin se ei taatusti lyhene muotoon TuTo.

Itse en kuitenkaan haluaisi nimeä muutettavan. Nämä vierasmaalaiset nimet ovat todella typeriä. Uusi nimi, jos sellainen siis tulee, soisi olevan kotoperäinen ja viittaavaan Turkuun edes jollain tavalla esim. Turun Linnakundit, Aurajoen Lohet tai Kupittaan Kiekkovelhot ;-) Ja jos TuTo nyt kuitenkin säilyisi, niin sitten vaikka Turun Tontut :P

Ja Turun Tontut on sitten helvetin hyvä ja myyvä? Luin just koko jutun Iltalehdestä ja Salmela siinä kertoo että uutta seuraa ei olla perustamassa, ja nimi TuTo tulee olemaan läsnä myös uudessa nimessä. Se tarkoitta varmaan sitä että nimestä tulee joku TuTo Lions (tai joku muu, ilmeisesti englantilainen sana).

Nyt minä en kommentoi tänne enää ennen kuin päätöksiä on tehty, koska heti kun antaa tänne joku ehdotus niin menne viisi sekuntia niin joku muu rupee huutamaan että "vittu sinulla on huonot ideat".
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös