Kevään 2011 karsinnat: Joko nyt?

  • 224 637
  • 880

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
On tullut tuon Jukureiden voittaman kärkitaistelun jälkeen seurattua tarkemmin myös heidän osiotaan, sekä yleistä kirjottelua ympäri jatkoaikaa, ja aika helppo on huomata Jukurifanien ottaneen vaasalaisten paikan täällä.

Toivon todella, että Mestiksen finaali olisi Kookoo vs. Jukurit, sillä vaikka mikkelistä tuleekin raivostuttavia faneja, ovat he silti kouvolan poikain kanssa ainoat joukkueet joilla on edes teoreettisia mahdollisuuksia karsinnoissa. Raha-asiat on sitten eri asia, mutta niitä on aika katsella sitten kun niiden aika joskus tulee.


Korjataan nyt vielä, kun kerkiää. Mikkeliläiset eivät ole ottaneet kenenkään "paikkaa", eikä meillä ole siihen tarvetta. sen kertokoot lukuisat mestaruudet menneinä vuosina. Ennemmin koen viisautena olla puuttumatta jokaiseen KooKoo-junioritiimin lohkaisuun kuin ylimielisyytenä.

Katsotaan mitä tulevat vuojet tuovat. Kookoon kannattajana olisin hieman varpaillani, mutta tehkää miten haluatte.
Jokatapauksessa erittäin mielenkiintoinen kevät tulossa. Mestis-finaaleissa pelaavat todennäköisimmin D Team ja Jukurit. Joista Jukurit jatkoon.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Yhteistyö ja farmisopimus on kaksi eri asiaa. Tästä on aivan turha alkaa vääntämään.

Jeps. Sun on tosiaan aika turha alkaa vääntämään tuosta asiasta, koska SaiPa ja Jukurit ovat solmineet yhteistyöseurasopimuksen 10.8.2010 ja Jääkiekkoliitto kertoo aika selvästi seuraavaa:

5.9. Yhteistyöseurasopimus (ns. farmisopimus)
Kaksi eri seuraa voi tehdä keskenään yhteistyöseurasopimuksen (ns. farmisopimus).

Voidaan toki sopia, että tällä palstalla ei enää puhuta Jukureista SaiPan farmiseurana vaan ainoastaan SaiPan ns. farmiseurana.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Nyt kun on pienoinen tauko ja liigaa jäljellä 10-11 ottelua joukkueesta riippuen, voitaneen jo alkaa miettimään karsintoja...

Käytännöllisesti katsoen karsintojen välttämisestä pelaavat SaiPa, Pelicans ja TPS. Laskennallisesti ehkä myös muutamalla muulla joukkueella olisi mahdollisuudet, mutta realistisesti ajateltuna näillä mennään.

SaiPa kohtaa vielä kertalleen sekä Pelicansin että TPS:n, mutta lahtelaisilla ja turkulaisilla ei ole enää keskinäisiä otteluita. Käytännössä nuo kohtaamiset määrittelevät hyvin pitkälti marssijärjestystä
* Jos SaiPa ottaa 6 pistettä, ovat he 59 pisteessä ja 8 ottelua jäljellä. Tällöin TPS:llä on 48 pistettä ja 10 ottelua, Pelicansilla 45 pistettä ja 10 ottelua. Tässä tilanteessa Pelicansin pitäisi saavuttaa 1,8 pisteen keskiarvo tasapisteisiin lappeenrantalaisten kanssa ja TPS:nkin 1,5 jos SaiPa pelaa loput 8 ottelua 0,5p/o:n keskiarvolla. Kova urakka molemmille.
* Jos TPS vie 3 pistettä ja SaiPa 3, ollaan tilanteessa SaiPa 8 ottelua 56 pistettä, TPS 10 ottelua 51 pistettä ja Pelicans 10 ottelua 45 pistettä 10 ottelua. Tällöin Pelicansin täytyisi ottaa 6 pistettä enemmän kuin TPS viimeisestä 8 ottelusta jos karsinnat haluttaisiin välttää. Kova urakka ja jos TPS:n nykyinen 0,98p/o jatkuu, olisivat turkulaiset tässä skenaariossa 60-61 pisteessä. Pelicansilta vaadittaisiin siis 1,6 pisteen keskiarvo karsintojen välttämiseen.
* Jos Saipa saa 3 pistettä ja Pelicans 3, ollaan lahtelaisten kannalta parhaassa tilanteessa. Tällöin SaiPalla on 56 pistettä 8 ottelua, TPS:llä ja Pelicansilla taas 10 ottelua ja 48 pistettä. Ero SaiPaan olisi kova, mutta karsintojen välttäminen täysin omissa käsissä.
* Jos sekä TPS että Pelicans saavat 3 pistettä, oltaisiin sivustaseuraajan kannalta mielenkiintoisimmassa tilanteessa. Tällöin SaiPalla olisi 8 ottelua ja 53 pistettä, TPS:llä 10 ottelua ja 51 pistettä ja Pelicansilla 10 ottelua ja 48 pistettä. Tässä skenaariossa TPS voisi ohittaa SaiPan jo "tasoittavalla" kierroksella ja Pelicanskin pääsisi iskuetäisyydelle.

Toki nämä laskelmat ovat vain suuntaa antavia. Yhdenkin ottelun päätyminen jatkoajalle tai VL-kilpailuun muuttaisi asetelmia hiukan.

SaiPa - 50 ottelua, 53 pistettä
Mielestäni SaiPa on parhaimmassa asemassa. Joukkueella on kaikki mahdollisuudet käytännöllisesti katsoen varmistaa karsintojen välttäminen ottamalla 6 pistettä keskinäisistä kahinoista. Myöskään 0 pisteellä joukkue ei vielä automaattisesti tipu jumboksi, mutta homma menisi vaikeaksi.

Kärkijoukkueista SaiPa kohtaa vielä Jypin, HPK:n, HIFK:n, Jokerit ja KalPan. Myös toiseksi viimeisessä ottelussa vastaan tuleva Blues voi olla kova pala jos suora pleijaripaikka on vielä mahdollisuutena. Keskinäisten otteluiden lisäksi SaiPan otteluohjelma ei häikäise, joten niissä otteluissa ratkotaan suuria asioita.

TPS - 49 ottelua, 48 pistettä
TPS on osittain puun ja kuoren välissä. SaiPa on täysin iskuetäisyydellä, mutta Pelicans on vain 3 pisteen päässä. Jos karsijakandidaattien keskinäiset kohtaamiset menevät TPS:n kannalta huonosti ristiin, ollaan Pelicansin kanssa tiukassa väännössä ja yhdelläkin pisteellä voi olla ratkaiseva merkitys.

Loppuohjelma ei välttämättä ole kaikista paras TPS:lle. Ennen SaiPan kohtaamista vastaan tulevat Jokerit ja HIFK. Myöhemmin vastaan tulee vielä Jyp, Ässät, KalPa ja HIFK toistamiseen, mutta pelottavin paikka voi olla päätöskierros Bluesia vastaan. Jos marginaalit karsijakandidaattien kanssa menevät tiukoille ja Blues taistelee suorasta pleijaripaikasta, voidaan Turussa pelata viimeinen ottelu veitsi kurkulla.

Pelicans - 49 ottelua, 45 pistettä
Puhtaasti pisteiden valossa Pelicans on tukalimmassa paikassa. Viimeisestä 11 ottelusta on saatava 4 pistettä enemmän kuin TPS, toisin sanoen p/o:n pitää olla 0,36 korkeampi. Kova saavutus, kun ottaa huomioon koko kauden pistekeskiarvon, 0.92.

Vastaan tulee vielä kärkiporukoista HPK kahdesti, Jyp, Ässät, KalPa ja HIFK. Myös Lukko ja Blues voivat olla ilkeitä vastustajia riippuen miten heidän sarjasijoituksensa elävät.

Kokonaisuutena liigasta karsintaan joutuva joukkue ei tulle pääse valmistumaan liian helpolla. Erot ovat niin pieniä ja otteluohjelmat eivät lupaile liikaa "helppoja otteluita", että ratkaisu saattaa hyvinkin jäädä päätöskierrokselle.

Viimeiset runkosarjaottelut pelataan 10.3, karsinnat aloitetaan 19.3. Pahimmassa tapauksessa reilussa viikossa pitäisi nollata pettymys ja valmistua kohtaamaan nousua hamuava ryhmä.

Mestiksen puolelta parhaimmat mahdollisuudet liigakarsintoihin ovat Jukureilla ja KooKoolla. Runkosarjan voitto on täysin Jukureiden omissa käsissä ja voittamalla tänään ero venähtää 4 pisteeseen. Tosin pudotuspelimaailmassa kaikki on mahdollista ja Jukurien mahdollinen finaalikotietu ei ole mielestäni niinkään ratkaiseva tekijä.

Mestiksen finaalit ratkeavat aikaisintaan 12.3, tarvittavat ottelut pelataan 14.3 ja 16.3. Nousukarsinnat voivat siis pahimmassa tapauksessa alkaa lähes suoraan mestaruusjuhlista.

Mielestäni oleellisinta karsintoja ajatellen ovat:
- Milloin liigajoukkue pääsee valmistautumaan karsintoihin? Pettymys voi olla valtava ja pahimmassa tapauksessa siitä ei päästä yli. Näin meinasi käydä Ässille muutama kausi takaperin.
- Mikä joukkue tulee Mestiksestä karsimaan? Tällä kaudella Jukurit ja KooKoo ovat olleet niin suvereeneja, että monelle joukkueelle jo pelkästään Mestiksen voittaminen voi tuoda liian hyvänolon tunteen. On myös huomioitava se, että karsijan taloudelliset tai muut resurssit eivät välttämättä riitä liiganousuun: buumi voi jäädä syntymättä ja sporttimaista nousuhuumaa ei synny.
- Milloin Mestiksen finaalit ratkeavat? Jos mennään viimeiseen otteluun, joukkue pelaa 3 kovaa ottelua 8 päivään ennen karsintoja. Varsinkin avainmiesten kohdalla tämä voi näkyä väsymyksenä. Myös henkisellä puolella voi olla vaikeuksia valmistautua pelaamaan ennakkoon kovempaa vastustajaa vastaan kovan finaalisarjan ja mestaruusjuhlien jälkeen.

Villinä korttina haluaisin vielä lopuksi nostaa esille valmennuksen. Ässien ja Sportin välisessä taistossa homma näytti kulminoituvan hyvin pitkälti Tammiseen ja Suhoseen. Riippuen miten kauden päätöspelit menevät, joukkueiden henkisessä vireessä saattaa olla huimakin ero. Mestisjoukkue voi joko jyrätä huimalla itseluottamuksella eteenpäin tai olla liian tyytyväinen mestaruuteen. Liigajoukkue taas voi kärsiä itseluottamuksen puutteesta ja/tai kärsiä pettymyksestä. Tällaisessa tilanteessa näkisin valmennuksen erittäin merkittävänä tekijänä: pystyykö piiskari saamaan kaiken irti pelaajistostaan ja saadaanko joukkue asennoitua karsintoihin vaaditulla tavalla?

Mestisjoukkueista Ika on jo pitkään hamunnut liiganousua ja ainakin itse uskon hänen olevan täysin valmis piiskaamaan joukkueensa hurmokseen. Samoin Jukurien Pikkaraisella on tuoretta kokemusta karsintojen maailmasta. Vaikka Jokipoikien kannalta karsinnat olivat lähinnä vain pelailua, ei tuosta kokemusta varmasti ainakaan haittaa ole.

Liigassa TPS on käynyt läpi jo useamman vaihdoksen. Jukka Koivulla kunnioitettava ura takanaan ja TPS näytti saaneen pienen boostin hänen tulostaan. Uskoisin myös pitkän ja vaiherikkaan uran auttavan Jukkaa kestämään median luomat paineet. SaiPan ja Pelicansin kohdilla en olisi yhtä rauhallisin mielin liikenteessä. Varsinkin Pelicans vaikuttaa ajoittain kurittomalta ryhmältä ja Räsänen ei välttämättä omaa kaikista suurinta auktoriteettia. Nurmisen rooli saattaa olla merkittävä jos Pelicans joutuu karsimaan ja karsinnoissa pelataan kunnolla elämästä ja kuolemasta. SaiPan valmennuksesta en itse osaa tarkemmin sanoa mitään, mutta käsittääkseni Selin ei saa ainakaan täysin puhtaita papereita fanien keskuudessa.

Mielenkiintoinen kevät tosiaan tulossa. Vaikka tunnustaudunkin SaiPaa symppaavaksi henkilöksi, tällaiset ajat ovat urheilun suola, toki niin kauan kun oma joukkue ei ole vaarassa. Draamaa tulee riittämään vielä kuukauden verran ennen karsintoja ja moni fani tulee tuona aikana olemaan onnen huipulla, menettämään yöunensa ja elämään tunteella mukana.
 

Iskender

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP,LA Kings, Türkiye Buz Hokeyi Federation
Päättäjillä varmaan näppinsä taas pelissä. Ihme että ei oo vika mahdollinen mestisfinaali 18.3....
Alkaako karsinnat SM-liigajoukkueen kotihallissa?
 

Pianisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Draamaa tulee riittämään vielä kuukauden verran ennen karsintoja ja moni fani tulee tuona aikana olemaan onnen huipulla, menettämään yöunensa ja elämään tunteella mukana.

Allekirjoitan tämän. Mikään ei tarjonnut minulle vuorollaan täydellistä epätoivoa ja rajatonta onnistumisen tunnetta sekä suurta median ryöpytystä kuin vakanssini Ässäfanien fanimatkavastaavana karsintojen aikana. Jos menee tiukalle niin tarvitaan paljon terapiaa.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Allekirjoitan tämän. Mikään ei tarjonnut minulle vuorollaan täydellistä epätoivoa ja rajatonta onnistumisen tunnetta sekä suurta median ryöpytystä kuin vakanssini Ässäfanien fanimatkavastaavana karsintojen aikana. Jos menee tiukalle niin tarvitaan paljon terapiaa.

Jotenkin voin kuvitella tuon tunteen. Toisaalta taas en luultavasti pääse kuvitelmissani lähellekään tuota ässäfanien kokemaa helvettiä.

Totuus on joskus tarua ihmeellisempää.
 

Pianisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jotenkin voin kuvitella tuon tunteen.

Mun piti kirjottaa niitä muistelmiakin mutta työt ja Pataljoonan hommat pitää kiireisenä. Josko sitten ehtis kun Ässien kausi on paketissa. Sen verran moni on niiden perään kysellyt että teen ne kyllä.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Mun piti kirjottaa niitä muistelmiakin mutta työt ja Pataljoonan hommat pitää kiireisenä. Josko sitten ehtis kun Ässien kausi on paketissa. Sen verran moni on niiden perään kysellyt että teen ne kyllä.

Odotamme innolla, mutta rauhassa. Eli ei mitään hätää.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Mun piti kirjottaa niitä muistelmiakin mutta työt ja Pataljoonan hommat pitää kiireisenä. Josko sitten ehtis kun Ässien kausi on paketissa. Sen verran moni on niiden perään kysellyt että teen ne kyllä.

Eli miten pelataan totaalisen perseelleen ja saadaan kuitenkin kannattajat juhlimaan sitä? Noh, toivottavasti jossain muodossa esiintyy myös Olli Lindholm.

Kyllähän tuo vahvasti näyttäisi TPS:n ja Pelicansin kamppailulta tällä hetkellä. TPS:sta ei voi sanoa mitään, siellä voi vielä kaikki mennä vituilleen vaikka pientä piristymistä on havaittu.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
Post-rock/ Post-punk
Mielestäni oleellisinta karsintoja ajatellen ovat:
- Milloin liigajoukkue pääsee valmistautumaan karsintoihin? Pettymys voi olla valtava ja pahimmassa tapauksessa siitä ei päästä yli. Näin meinasi käydä Ässille muutama kausi takaperin.

Nyt voisi kuvitella että ainakin Pelicansin ja TPS:n kannalta haaveet kymppipaikasta voidaan jo heittää ja tuskin SaiPakaan sinne menee. Toki järjestys näiden joukkueiden kesken voi vaihdella, mutta pointtini siis, että mitään karmaisevaa viimeisen runko-ottelun viimeisen sekunnin maalin aiheuttamaa sääli-ikkunan sulkeutumista ei tapahtune, tahi karsiva liigajoukkue ei ole kahden hävityn play out-sarjan väsyttämä. Eli sitä ns. surutyötä voidaan ainakin kulisseissa jo tehdä ja hieman valmistautua karsintoihin just in case.. Toki viimeistä sijaa pyritään välttämään kaikin keinoin, mutta voihan se jo varmistua pari kierrosta ennen loppua ja ei tarvitse valuttaa verta ranteista sen takia, vaikka varmasti vituttaakin.

Jotenkin sellainen fiilis tulee karsintamenettelystä, että aivan kuin vuorikiipeilijältä, joka on päässyt viimeiselle vuorenkummulle, napattaisiin vielä lisähappi pois ja näytettäisiin uhkaavana lumimyrskyn takaa jossain kaukaisuudessa pilkottavaa huippua kehoituksella: "saa suorittaa". :D
 
Viimeksi muokattu:

Banys

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jugurit
Alla vinkki näille muutamille Liigan jalustalle nostaville.

Asioita ei tarvitse kääntää aina Liigan eduksi:

- Ässien huonohenki = tiukka karsintasarja, Sportin materiaali ei olisi muuten riittänyt
- KooKoon/Jukureiden hurmos = henki ei riitä näissä peleissä, liigaseuran rutiini ja materiaali voittaa


Samalla perusteella ne voitaisiin kääntää juuri toisinpäin..

- KooKoon/Jukureiden hurmos = tiukka karsintasarja, liigajengi tiukilla
- Ässien huonohenki = ei ratkaise näissä otteluissa, liigan materiaalieron turvin voitti. Sport olisi pudottanut runkosarjassa Ässien alapuolelle jääneet joukkueet, näiden rutiinin ja materiaalin ollessa heikompi pidemällä aikajaksolla.



Tässä vain pieni huomautus eräille kirjoittelijoille. Itsehän ajattelen asiaa molemmilta kanteilta, enkä rummuta KooKoota liigaan joka välissä. En myöskään väitä etteikö karsintojen voittaminen olisi mahdollista.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Nyt voisi kuvitella että ainakin Pelicansin ja TPS:n kannalta haaveet kymppipaikasta voidaan jo heittää ja tuskin SaiPakaan sinne menee. Toki järjestys näiden joukkueiden kesken voi vaihdella, mutta pointtini siis, että mitään karmaisevaa viimeisen runko-ottelun viimeisen sekunnin maalin aiheuttamaa sääli-ikkunan sulkeutumista ei tapahtune, tahi karsiva liigajoukkue ei ole kahden hävityn play out-sarjan väsyttämä.

Toki kymppipaikka on jo käytännössä tavoittamattomissa. Hain enemmänki sitä, että jumbosija saattaa ratketa vasta viimeisellä kierroksella ja kun pisteetkin ovat noin lähekkäin, pahimmassa tapauksessa laskeskellaan jo maalieroja. Maalierotkin ovat melko minimaalisia (kurottavissa yhdessä ottelussa), että pettymys voi tosiaan olla huikea. Jotenkin en jaksa uskoa joukkueiden pystyvän henkisesti valmistautumaan karsintoihin jos täydellä höyryllä yritetään välttää niitä.

Tällä kaudellahan vain liigajumbo joutuu karsimaan eikä mitään playoutteja pelata: asian voi tarkistaa vaikka liigan sivuilta.
 

Pianisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eli miten pelataan totaalisen perseelleen ja saadaan kuitenkin kannattajat juhlimaan sitä? Noh, toivottavasti jossain muodossa esiintyy myös Olli Lindholm.

Sinä et sitä kokenut joten et voi tietää siitä fiiliksestä mitään kun suosikkijoukkueesi voittaa seitsemännessä pelissä karsinnat. Muu Suomi ihmetteli kun Ässäfanit juhlistivat liigapaikkaa kuin mestaruutta. Kyllä siinä tuli juhlittua kun niinkin veitsenterällä oltiin. Olli Lindholm ei valitettavasti muistelmissa esiinny mutta pyrin sinun iloksesi ottamaan Simo Frangenin ja itkevät hitsarit mukaan!

Karsijaksi veikkaan TPS:ää tällä kaudella. KooKoo voittaa Mestiksen.
 

Hockey Story

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
puskista?

Tilanne on mestiksen kohdalla vähintäänkin mielenkiintoinen.
KooKoo on käytännössä ainoa joukkue resursseiltaan joka kykeneen nousemaan kun sillä on työllä ja vaivalla kerätyt palikat koossa laajalla säteellä sitä varten, vaikka säätämistä vielä tarvitsisikin osiltaan tehdä. Kuitenkaan Kookoo ei tällähaavaa dominoi mestistä vaan piikkipaikkaa pitää vieläkin Jukurit.
Yhtäläisyyksiä vuoden 1999 kevääseen löytyy siinä ettei tuolloin Pelicanskaan dominoinut mestistä vaan pujahti liigaan Kärppien ohi vauhdilla näiden seuratessa myöhemmin perästä. KooKoon asema on siten "paineeton" kakkosena, pitää vain koettaa hilautua sopivasta raosta loppuotteluun ja liigan viimeistä haastamaan.Liigaa ei kuitenkaan missään tapauksessa lähdettäne kutistamaan syntyneen vahvan infrastruktuurin ja myös euroliigan ilmeisen "uhan" takia vaan kaikki pysyvät liigassa joka kasvaa toistaiseksi 15 joukkueeseen jos mestisvoittaja nousee ja jakautuu kahteen alkulohkoon ellei pelejä muuten saada survottua sopivaan kattorajaan?
Historia toistaa itseään muilta osin?

Edit. Mainittu alkulohkojako jossa ylempi loppusarja ja alempi loppusarja/karsintasarja olisi luonnollisempi kuin esim. kahden 10 joukkueen lilliputtiliiga ja lilliputtikakkosliiga joissa samat joukkueet pelaisivat vähänväliä kyllästymiseen asti pelkästään toisiaan vastaan,lohkojaottelussa lohkot pelaisivat osan peleistä itsensä sisällä mutta myös lohkojen välillä pelattaisiin tietty määrä otteluita joten kauden aikana kaikki kohtaisivat ainakin kerran toisensa. vaikka ao liigasysteemi onkin kokonaan toinen keskusteluasiansa se liittyy tähän liiganousuun ja järjestelyihin kiinteästi, koska arvioimme sekä euroliigan vaikutusta että liigan karsintasarjaa jatkossa versus joukkuemäärä.Kenenkään pudottaminen tai putoaminen ei siten ole välttämättä yhteisen intressin mukaista kun koko liigasysteemi elää muutoksen alla.
 
Viimeksi muokattu:

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Olli Lindholm ei valitettavasti muistelmissa esiinny mutta pyrin sinun iloksesi ottamaan Simo Frangenin ja itkevät hitsarit mukaan!

Muista mainita myös, miten perinteinen Luxemburg Blues, pitkäjänteisestä työstään tunnetun Jussi "kaappi-h" Salonojan johdolla ei ollut karsimassa.

Mutta tällä kaudella karsii TPS, jonka veikkaan häviävän karsinnat.
Silti Tammisen sanoin: Mikään ei muutu. Kukaan ei nouse eikä putoa.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Yhtäläisyyksiä vuoden 1999 kevääseen löytyy siinä ettei tuolloin Pelicanskaan dominoinut mestistä vaan pujahti liigaan Kärppien ohi vauhdilla näiden seuratessa myöhemmin perästä. KooKoon asema on siten "paineeton" kakkosena, pitää vain koettaa hilautua sopivasta raosta loppuotteluun ja liigan viimeistä haastamaan.

Siihen ne yhtäläisyydet loppuukin. KooKoo on Mestiksen joukkueista ainoa, joka oikeasti huutelee liiganousustaan. Samoin joukkue on ainoa, jolta oikeasti odotetaan edes jotenkin realistisesti liiganousua. Vuonna 1999 ei ollut ihan samanlainen tilanne, vaan Kärpät oli silloin "KooKoo", jonka piti liigaan nousta.

KooKoon asema on kaikkea muuta kuin paineeton. Mestisjengeistä eniten satsattu nousuun ja Mestisjengeistä eniten paineita saavuttaa vähintään se Mestiksen mestaruus. Näin ollen joukkue ei tosiaankaan tule mitenkään hiipimään salaa nousukarsintoihin.

Vai oliko koko kirjoitus sarkasmia?
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eli miten pelataan totaalisen perseelleen ja saadaan kuitenkin kannattajat juhlimaan sitä?
Nyt et tiedä mistä puhut. Et vaan ymmärrä, koska et ole vastaavaa kokenut. Puhumattakaan siitä, että Blues ei Espoossa merkitse kaupunkilaisille yhtään mitään.

Toisella jengillä hirveä kiima koko sarjan ajan ja toinen jengi olisi jo halunnut olla lomilla. Lähellä käytiin.
 

Lohipoika

Jäsen
kaikki pysyvät liigassa joka kasvaa toistaiseksi 15 joukkueeseen jos mestisvoittaja nousee.

Onko minulla mennyt jokin ohi, mutta miksi moni täällä huutelee, että liiga muka laajenisi, jos mestisjoukkue voittaisi karsinnat, eikä liigajoukkuetta pudotettaisikaan. Viimeksi kun minä katsoin sarjajärjestelmää, liigajumbo putoaa Mestikseen, jos Mestiksen mestari voittaa neljästi ja lunastaa liigaosakkeen. Miten minä olen ymmärtänyt tuon sitten väärin? SM-liigassa oli niin hirveä halu saada parillinen määrä joukkueita keväällä 2005, joten miksi he nyt olisivat muuttamassa asioita? Vai onko tämä vain sitä, että karsijauhan alla olevien joukkueiden fanit eivät halua myöntää itselleen, että putoamisuhka on todellinen?
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Muista mainita myös, miten perinteinen Luxemburg Blues, pitkäjänteisestä työstään tunnetun Jussi "kaappi-h" Salonojan johdolla ei ollut karsimassa.
Nyt et tiedä mistä puhut. Et vaan ymmärrä, koska et ole vastaavaa kokenut. Puhumattakaan siitä, että Blues ei Espoossa merkitse kaupunkilaisille yhtään mitään.

Heheh, taisi osua arkaan paikkaan. Noh, Porissa tosiaan pitkään asuneena, eli en siis enää asu, tuli totuttua Ässien häviöjuhliin, esim. hopeajuhlat jne.

Ja Halmela nyt tuli tosi hyvin haettua Salonoja kaappihomoksi. Sanan säilä oikein leiskui.

Ja hei, kyllähän meikäkin on ollut Espoossa katsomassa finaaleita loppuunmyydyssä hallissa. Mutta ei kai se sitten mitään merkkaa tosiaan. Ja nousujuhlissakin on oltu paikan päällä, se oli komiaa kyllä.

Ottakaa pojat ihan rauhassa, ettei vain teistä olisi jompikumpi se joka potkaisi meikäläistä takaapäin päähän vaakunassa kun mainitsin ettei Ässillä mene hyvin? Noh, vitsit vitsinä. Hienosti on porilaiset pelanneet tällä kaudella.

Pelicans tai TPS siellä karsijan paikalta löytyy. Kuten jo edellä mainitsin niin TPS voi, vaikkakin nyt on jo piristynyt, valahtaa helposti takaisin jumboksi. Eipä ole kovin vakuuttavaa kuvaa antaneet Koivun yms. lausunnot ja pelaajien esitykset. Ainoa toivo turkulaisilla on se, että Lahdessa mennään vielä enemmän perseelleen. Mutta kummankaan en usko tippuvan. KooKoota vastaan voi mennä tiukille molemmilla, mutta ei tule uutta joukkuetta liigaan.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Miten luulet mikko6000, että Newcastle-fanit olisivat reagoineet, mikäli Villaa vastaan olisi tullut voitto kauden viimeisessä pelissä 2009? Voin sanoa, että tunteet olisi Geordie-läskeillä ollut pinnassa, mutta se ei olisi muuttanut kuitenkaan isoa kuvaa. Eli Castle-fanit olisivat silti halunneet Ashleyn ulos samalla tavalla kuin Ässä-fanit halusivat hallituksen vaihtoon (mikä sitten tapahtuikin).
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC
Miten luulet mikko6000, että Newcastle-fanit olisivat reagoineet, mikäli Villaa vastaan olisi tullut voitto kauden viimeisessä pelissä 2009? Voin sanoa, että tunteet olisi Geordie-läskeillä ollut pinnassa, mutta se ei olisi muuttanut kuitenkaan isoa kuvaa. Eli Castle-fanit olisivat silti halunneet Ashleyn ulos samalla tavalla kuin Ässä-fanit halusivat hallituksen vaihtoon (mikä sitten tapahtuikin).

Hyvin sanottu. Tosin vielä toivotaan notta se Newcastlen johto saadaan pihalle, hehe. Toisaalta vituiksi se kausi olisi kuitenkin mennyt. Nyt saatiin hiukan ryhtiliikettä divarin kautta.
 

Hockey Story

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Siihen ne yhtäläisyydet loppuukin. KooKoo on Mestiksen joukkueista ainoa, joka oikeasti huutelee liiganousustaan. Samoin joukkue on ainoa, jolta oikeasti odotetaan edes jotenkin realistisesti liiganousua. Vuonna 1999 ei ollut ihan samanlainen tilanne, vaan Kärpät oli silloin "KooKoo", jonka piti liigaan nousta.

KooKoon asema on kaikkea muuta kuin paineeton. Mestisjengeistä eniten satsattu nousuun ja Mestisjengeistä eniten paineita saavuttaa vähintään se Mestiksen mestaruus. Näin ollen joukkue ei tosiaankaan tule mitenkään hiipimään salaa nousukarsintoihin.

Vai oliko koko kirjoitus sarkasmia?
No ei oikein sarkasmiakaan: Sarjataulua katsellessa siellä on kolmikko Jukurit, KooKoo ja kaupan päälle vielä äskettäin maalin verran liigasta jäänyt Sport.
Totta on että noista kolmesta vain KooKoolta julkisuudessa odotetaan ns. reaalisia liigatavotteita, mutta Jukurit on yhtä kovaäänisesti puhunut liigasta niin kauan kuin muisti taaksepäin pelaa, Sport taas tuskin sekään jäisi istumaan paikalleen jos uusi karsintapaikka ykskaks aukeasi, kyllä siellä liigaan yritettäisiin ihan samalla vimmalla kuin vuotta aiemmin. Näiden kulissien valossa KooKoon asema on edelleen vain yksi kolmesta sarjan suuresta ja paineitten keruu on siksi yhtä tyhjän kanssa koska muutkin ovat pelillisesti samalla viivallanoista kolmesta ja tekevät kouvolan aseman kaikkea muuta kuin itsestään selväksi, puhumattakaan mistään ennakkosuosikista.
Asia olisi mielestäni toinen jos KooKoolla olisi ollut selkeä ykkösen asema sarjassa jo pitemmän aikaa ja vaikka 20 pisteen johto muihin, sitten niitä paineita pitäisi alkaa kasaamaan lapiolla.Nykyinen lähtöasema ei siihen aihetta vielä anna.Minun päässäni tuo muinainen Kärpät-Pelicans asetelma jossa Pelicans kyttäsi takana ja voitti vaan jotenkin muljahti nykyiseen Jukurit-KooKoo asetelman toisintoon, mikä ei pidä paikkaansa jos Jukurien liigassa pelaamisen mahdollisuuksia tarkastellaan: Vaikka joukkue johtaa ja voisi noista ehkä jopa liigaankin, ei muut puitteet liigassa oloon mahdollisuuksia helpoksi tee, siinähän se suurin ero Pelicansin nousuun on. KooKoon "huomaamatta liigaan" -ajatus oli ajateltu kolmen kärkijoukkueen tasaväkiseksi väännöksi jossa joukkue ei pääse helpolla mutta yleisessä tasaisessa kärkihulinassa pudottaa ennakkosuosikin haasteet harteiltaan kun ei olekkaan paraatimarssia liigaan.
No, selvin päin lauantai-iltana tälläinen pähkäily on vanhalle ukolle vähintään yhtä tuskaista kuin se KooKoon paineeton pelaaminen ja kuulostaa varmasti melko sekavalta ajatuskulkuineen.Otetaan taas vettä ja kippis, huomenna aamuvuoroon töihin aamuviiteen missä kiekkoajatukset vielä entisestään muuttuvat kummallisemmiksi...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös