Ti 19.10.2010 SaiPa - KalPa

  • 12 075
  • 43

Susilogo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Philadelphia Flyers, sympatiat Kärpille.
Lappeenranta. Tuo pirullinen paikka kuopiolaisille.
KalPan peli on viime kausina mennyt täysin jäähän sputnikkien luvatussa kaupungissa.
Nyt KalPa pyrkii lähtemään kostoretkelle muutaman viikon takaisen tappion takia. Tuolloin SaiPa oli tyly vieras Kuopiossa ja ratkaisi ottelun vasta viimeisillä minuuteilla (0-1).

KalPa on noista ajoista parantanut paljon. On hommattu uusia pelaajia ja vanhoiltakin on lähteneet suurimmat gorillat ja Virrat selästä roikkumasta.
Paavali-Pedro-Kisu ketju toimi kuin ajatus perjantaina Tapparaa vastaan. Ja samalla ketjulla lähdetään hakemaan voittoa myös Lappeenrannasta.

Kolme pointtia joita odotan huomiselta KalPalta:

- Jäähyjen vähentyminen. Näitä ei kärsitä ottaa, niin kliseiseltä kuin se kuullostaakin. KalPa on liigan jäähyrikkain joukkue ja SaiPan koti-YV on sarjan kolmanneksi parasta!
- Brendl-Pedro-Kisu korporaatio. Perjantaina neljä maalia värkkäämässä. Jatkuuko sama tahti myös tänään?
- KalPan puolustus. Aivan käsittämättömiä virheitä sattuu jatkuvasti omassa päässä. Kuten Peksi on sanonut; uudet puolustajat eivät omaksu pelitapaa. Ja tämän kyllä näkee heistä.
Lisäksi Masuhr istuu viimeistä peliään vankilassa ja Timonen on vielä pitkän tovin telakalla.

KalPan kokoonpano:

Pavel Brendl - Robert Petrovicky - Tuomas Kiiskinen
Janne Jalasvaara - Kai Syväsalmi.

Janne Laakkonen - Tommi Miettinen - Kalle Kerman
Samuli Suhonen - Henri Laurila.

Tommi Jokinen - Mathias Månsson - Toni Hyvärinen
Mikko Kukkonen - Pasi Hirvonen.

Timo Salo - Tapio Laakso - Sakari Salminen.

Ahonen

Lähteenä mullikka.

Toivotaan energistä matsia ja reilua peliä molemmilta joukkueilta!
Toisen keltamustan joukkueen kannattajat analysoikoot oman joukkueensa illan peliin. :-)
 
Viimeksi muokattu:

Pianisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ohhoh. Sakari Salminen nelosketjussa? Taitaa olla juuri niin että Ässien nykyisestä urheilullisuudesta saadaan kiittää yhdeltä osin Saken siirtymistä Kuopioon. Onko siitä ollut siellä yhtään mihinkään?
 

shineman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HaMu -12
Onko siitä ollut siellä yhtään mihinkään?

Täräytti maalin Tapparaa vastaan. Hyvin se on vetäny..

Savonlinna. Tosiaan väkevä avaus susilogolta, ellei sitten ollut tarkoituksellista hakua..

Kyllähän viime vuosien menestykseen tottuneena lähtökohta on sen luontoinen, että kelta-mustan pitäisi lähteä ennakkosuosikkina illan otteluun. SaiPa on valahtanut huomaamatta sarjan häntäpäähän, tosin pari voittoa/muiden tappiota heilauttaa kuviot täysin uusiksi. Siitä huolimatta pidän SaiPaa vahvempana kuin moniin vuosiin. KalPa puolestaan näyttäisi löytäneen jossain määrin pelillistä identiteettiään, Tappara-peli antoi ainakin osviittaa tähän suuntaan. Ulkkarit alkavat lunastaa odotuksia, kuten myös mm. Kiiskinen (ja toivottavasti myös tuo Sakari). Vielä kun tuo pakkikalusto saataisiin kuosiin ja pelikiellot ja loukkaantumiset kuittailtua niin ei oo mittää hättää.

Tiukan väännön jälkeen, niitähän nämä itä-suomen herruus -kamppailut aina tuppaavat olemaan, veikkaan vierasvoittoa lukemin 2-4.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lätkä Lentää Oy
Nyt kun Kalevan Pallo Iisalmelta saapuu Saimaan Pallon kotikentälle Savonlinnaan, niin odotan itse suurta jääkiekkospektaakkelia. Ottelun kulminaatiopisteeksi muodostunee miten SaiPan tönkkösuolatut lörtsypakit pysyvät vikkelien Olvi-pullon kokoisten iisalmelaisten perässä. Savonlinnalaisten edellinen vieraspeli Lempäälän Ilveksen vieraana päätyi kirvelevään tappiomaalikilpailuun. Tuossa ottelussa SaiPalaiset istuivat jäähyaitiossa tiiviisti kuin kesäisin kotikaupungin oopperajuhlien kutsuvierasaitiossa.

Toivottavasti savonlinnalaiset saapuvat hallille runsain joukoin kannustamaan kotikaupungin pojat voittoon!
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Aijai, kerrankin on tähdet ja kuut ja muut taivaalla liikkuvat hökötykset oikeissa kohdissa, työmatka on suuntautunut Lappeenrantaan, ja pääsen katsomaan paikan päälle SaiPan peliä, täältä kun on vain lyhyt matka Savonlinnaan.

Mä lähden ihan takki auki tähän peliin. SaiPa voittaa Kaliningradin Pallon 4-0. En oikein tiedä mille optimisistisuuteni pohjustan, ulkkarit on fleguillu viime aikoina ja vaikka esityksiin on muun joukkueen osalta ilmeisesti saatu miehisyyttä, ei tulokset ole silti olleet kovin kaksisia, jollekin jumbo-Ilveksellekin hävittiin viimeksi. Kaliningradin pojat nyt on ihan toista luokkaa, kaikennäköisiä eksoottisia slovakkeja ja itä-preussilaisia pelimiehiä siellä kalakukko paidassa tänäänkin viilettää. Adam "Tossunalunen" Andersson/Masuhr on sentään pelikiellossa.

Eli syitä hyvään ennakkofiilikseen on vaikea löytää. Todennäköisesti tulee siis vitusti turpaan, ainakin jos SaiPan ennakkoasenne on samaa luokkaa kuin meikällä. Mutta nyt voin vielä fiilistellä jo näin etukäteen Kisapuiston glamouria, varmaa 4-0 voittoa, McTavishin kahta räkämaalia ja aina niin pahaa mutta silti pakollista vetyä, jonka suunnittelen vetäiseväni kitusiini toisella erätauolla. Savonlinnan Pallo, SavPa, go go!
 

atsku

Jäsen
KalPan pelihän ei vielä ole lähtenyt odotettuun lentoon, vaikka valmentaja Olavi Virta kovasti tekeekin töitä sen eteen. Kun joukkueella on kuitenkin melko pitkä matka Kuopiosta tänne Etelä-Suomeen ja Lappeenrantaan (470km), niin voi olla, ettei KalPan joukkueen jalat tänään ole liukkaimmillaan. Uskoisin, että Selin on vihdoin ottanut joukkueen haltuun ja tekee tänä iltana murhaavaa tulosta. KalaPallo saa viettää pitkän ja pimeän kotimatkan Kainuun perukoille miettien 5-2 häviön syitä. Onneksi on tuliaisina aimo satsi vetyjä mukaan pakattu. Miksi tuolta KalPan ilmoitetusta rosterista puuttuu Hannu Kapanen, eikö hän ole joukkueen ykköstähti kuten aiempinakin vuosina? Luulisi, että miehen pitkä ura NHL:ssä (ainakin 50 peliä?) osattaisiin Kainuussakin käyttää hyväksi.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lätkä Lentää Oy
Miksi tuolta KalPan ilmoitetusta rosterista puuttuu Hannu Kapanen, eikö hän ole joukkueen ykköstähti kuten aiempinakin vuosina?
Oliko tämä se neekeri vai se kenen akka jakaa persettä koko kylälle?
 

stiffler

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kyllähän tässä on Olvilaisilla selvä revanssin paikka. Surullisen kuuluisa 0-1 tappio sputnikeille tulee antamaan varmasti lisää halua murskata pelillisesti idän ihmeet. Tänään on löydyttävä se Tappara -pelissäkin vilahtanut pelillinen identiteetti. Kiekon hallinnalla, syöttelyllä ja pyörittelyllä viedään tänään sputnikkeja kuin pässejä narussa. Ahonen liimaa tänään jokaisen kudin, joita tulee kylläkin hävyttömän vähän. Nooh, nollapeli kuin nollapeli. Kiiskinen 1+2, Kerman 2+0, Petrovicky 0+3, Brendl 2+0, Salminen 2+2. Siinäpä ainakin illan varmat. ;)

Ohhoh. Sakari Salminen nelosketjussa? Taitaa olla juuri niin että Ässien nykyisestä urheilullisuudesta saadaan kiittää yhdeltä osin Saken siirtymistä Kuopioon. Onko siitä ollut siellä yhtään mihinkään?

Kylläpäs Porin suunnalla ollaan huolissaan Saken viihtyvyydestä. Parantaa peliään kokoajan, joka alkaa pikku hiljaa realisoitumaan pisteissäkin. Ollaan tykätty. Että kiitokset vaan Satakunnan suuntaan. Jos Armialla tahti hiipuu, niin laittakaa vaan poika tulemaan Kuopioon, niin kokeillaan, josko maiseman vaihto piristäs. ;)
 

IJR79

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Laadukas ketju, ei siinä mitään :)

KalPa lähtee siis hakemaan revanssia SaiPasta, joka kävi ryöväämässä kaikki kolme pistettä Niiralasta aiemmin syksyllä. Tuon aiemman kohtaamisen taso ei varsinkaan KalPan puolelta päätä huimannut, joten pitäisi olla kohtuullisen helppo rasti parantaa. Lisäksi SaiPa on tällä hetkellä liigan toisiksi huonoin kotijoukkue ja KalPa pelaa vieraissa keskimäärin paremmin kuin kotona.

Lappeenranta on ollut vuodesta toiseen hankala paikka KalPalle. Tänään olisikin toiveissa täydet kolme pistettä slaavilais-savolaisella yhteistyöllä ykköskentän toimesta. Eihän se tietysti haittaisi, jos ratkaisijoita löytyisi saman ottelun sisällä myös useammista kentistä.

Porissa taitaa olla edelleen ikävä Super-Sakaria, kun ottelusta toiseen SS:n perään kysellään. Eipä tuo Laakson kenttä ole kuin nimellinen nelonen, turha siis huolestua. Salminen teki edellisessä pelissä avausmaalinsa KalPassa ja eiköhän niitä tehoja ala hiljalleen löytyä. Ketjukaveritkin vaihtunee taas viimeistään maajoukkuetauolla, koska en usko Brendlin sen pidempään Kuopiossa viihtyvän.
 

stiffler

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mitä sä sitten odotin tuon teidän leiristä tulleen ketjun avausviestin jälkeen? Asiakeskusteluako?

Veikkaisin inhimillistä erehdystä, joka toi kumminkin ihan kivaa väriä tähänkin ketjuun, mutta eikös yritetä pysyä pääosin kumminkin asialinjalla. :)
 

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
Mitä sä sitten odotin tuon teidän leiristä tulleen ketjun avausviestin jälkeen? Asiakeskusteluako?

Minusta tuo oli hauska pikku puukotus, koska eihän tuo Savonlinna-kytkös nyt niin kaukaa haettua ole kun SaiPasta puhutaan, sekä pelaajista että valmennuksesta kun noita kytköksiä ja SaPKo -historiaa löytyy viime kausilta enemmän ja vähemmän. Savonlinna on kova kiekkokaupunki. Toivottavasti kuitenkaan savolainen bussikuski ei sentään oopperakaupunkiin ajele!
 

Pianisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Porissa taitaa olla edelleen ikävä Super-Sakaria, kun ottelusta toiseen SS:n perään kysellään.

Ei ole ikävä sitä kaveria eikä asennetta. Olen vaan lyönyt viinapullon vetoa että se ei tee 25ttä pistettä runkosarjassa. Toistaiseksi menee ihan hyvin. Kaikkea hyvää Sakelle ja faneille kuitenkin Kuopioon.
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Liigan sivujen mukaan Suhonen poissa ja tilalla Riikola. Näinkö Peksi alkaa ajaa uutta junnua sisään liigaympyröihin?

Toki kyseessä sm-liiga.fi joten kaukana varmasta.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Sm-liigan sivujen mukaan Riikola korvaa Suhosen KalPan pakkiosastolla ja pelaa Jalasvaaran parina, kun taas Syväsalmi ja Laurila ovat keskenään pari. Onko Riikola pelannut vielä yhtään matsia runkosarjassa?
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Huomaa, että heti kun pääsee karjalaiset ja savolaiset vauhtiin niin huumoriahan syntyy. Hieno homma! KalPa on kyllä symppis veljesseura, mutta saa omasta puolestani lähteä pisteittä kotimatkalle!

SaiPalla on onneksi se kotikirous sillä tapaa katkaistu, että 3p voitto on plakkarissa. Jos nyt sitten se kotivoittaminen ei olisi enää niin vaikeata. Se jää nähtäväksi.
 

Susilogo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Philadelphia Flyers, sympatiat Kärpille.
Jaahas. Severi on siis kipiä ja Riikolaa ajetaan sisään. Loistavaa junnujen peluutusta Peksiltä!
18 -vuotias. Ensimmäinen peli miesten sarjassa. Rightin veto. Kuulemma ollut ihan laadukaskin kuti.
Vähän taas toisaalta pelottaa tuo pakisto. 72 kiloinen nuorukainen yrittää taistella yhtä liigan isokokoisinta joukkuetta vastaan. Toivotaan että Simo hoitaa tonttinsa kunnialla!
Onpahan taas yksi hyvä syy seurata illan peliä telkusta. :)
 

Uncle Ben

Jäsen
Liigan sivujen mukaan Suhonen poissa ja tilalla Riikola. Näinkö Peksi alkaa ajaa uutta junnua sisään liigaympyröihin?

Taitaa olla pakko. Pakkiosasto on nyt kyllä kovin kevyttä, Timonen saikulla, Masuhr pelikiellossa ja nyt sitten Suhonenkin jostakin syystä poissa. Riekkinen, joka voisi pakin paikalla tuurata, taitaa hänkin vielä parannella sormeaan.
Onko Riikola pelannut vielä yhtään matsia runkosarjassa?
Ymmärtääkseni tää on eka liigapeli Riikolalle. Häneltähän muuten löytyy SaiPa -taustaa.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
SaiPa lähtee haastamaan siilinjärveläisiä seuraavalla kokoonpanolla:

McTavish - Redenbach - T.Koskiranta
Barney - J.Koskiranta - Jasko
Koskinen - Koho - Kaksonen
Grünn - Löfman - Mankinen

Levokari - Tuominen
Lippojoki - PSN
Pukka - Backman

Levokarin paluu kokoonpanoon on iloinen asia, koska samalla Koponen on päästetty puhaltelemaan. Toivotaan, että tuo SaiPan toinen pakkipari onnistuu, koska sen ympärillä on eniten kysymysmerkkejä.
 

Droppen12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, persoonat
Todella hienoa tuo Riikolan liigadebyytti! Olen seurannut Simoa junnupeleissä ja on todella taitava kiekollisena ja luistelu on todella sulavaa. Lukee peliä erinomaisesti ja juuri siksi uskon ettei jää isojen saimaalaisten taklausten alle! Paikanpäältä olisi mukava saada raporttia pojan pelistä. Niinkuin edellä mainittiin niin kaverihan on lappeenrannassa kuin kotonaan SaiPa-taustan takia!
 

shineman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HaMu -12
SaiPa lähtee haastamaan siilinjärveläisiä seuraavalla kokoonpanolla:

Lippojoki - PSN

Pitipä oikein käydä kurkkaamassa kuka siellä kakkospakkiparissa kurvailee.

Isoon pahaan tyyliin KalPa vielä kerran:

PB - RP - TK
JJ - KS

JL - TM - KK
SS - HL

TJ - MM - TH
MK - PH

TS - TL - SS

Maalissa AA tai AA

Paitsi että SS taitaa nyt olla kipeenä, tilalle luistelee SPR. Jännää!
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös