MM-kisat 2010: Slovakia

  • 23 323
  • 74

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Harjoitusottelu 17.4.

Tshekki - Slovakia 3-2 (0-1, 1-0, 2-1)

0-1 Tomanek
1-1 Hubacek
2-1 Klepis
2-2 Panik im.
3-2 Mojzis

Ensimmäiset 20 minuuttia olivat aika unettavaa surffailua molemmilta. Tshekki vei laukaukset selvästi, mutta pelin taso oli kehno. 2. erä oli jo aavistuksen jääkiekon näköistä peliä. Kolmannessakin periodissa tunnisti, että askissa pelataan lätkää - eikä ringetteä (vaikka hieno laji sekin). Peli tasoittui avauserän jälkeen, mutta Tshekki otti ansaitun 3-2-voiton. Mojzisin voittomaali syntyi 6 sekuntia ennen loppua.

Ilahduttavaa oli nähdä, että Hanlon luotti kahteen nuorimpaan pelaaajansa Tatariin ja Panikiin viimeisellä minuutilla. Panik laittoi Tatarin syötöstä kiekon häkkiin. Ilman maalivahtia tehty osuma oli laiha lohtu, kun Lintner uinahti tontillaan ja Mojzis pääsi laittamaan limpun verkkoon ajassa 59.54.

Perjantaihin verrattuna Tshekki pelasi aavistuksen löysemmällä asenteella ja Slovakia vähän paremmin, joka teki taistosta näennäisen tasaisen. Slovakian nuorukaiset tulevat olemaan vastustajien kovassa lätkäoppikoulussa seuraavat viisi viikkoa.

Slovakian kokoonpano

Ciernik - Zagrapan - Panik
Zaborsky - Zalesak - Tomanek
Bartanus - Bulik - Tatar
Hascak - Buc - Chovan
Jasko ei ole kokoonpanossa


Starosta - Vydareny
Svarny - Lintner
Granak - Frühauf
Slovak - Grundling

Stana (Hamerlik)

Kaikkien pelinumeroita ei ole käytettävissä, mutta Zaborsky on #68.


Vetonlyöntiin kokeillaan taas Tshekki -1,5 - Slovakia <1> 1,86 (Bet365.com). Eli Tshekille vähintään kahden maalin voitto. Panosta hivenen vähemmän kuin eilen.



Millainen tilanne on vanhalla suosikillani Phoenixista Ladislav Nagylla? Onko loukkaantunut vai eikö vaan mahdu? Viime vuonna ainakin oli mukana MM-karkeloissa.
Nagystä e ole kiuulunut yhtään mitään. Päävalmentaja Hanlon, manageri Bondra ja koko slovakkimedia ovat olleet tyystin hiljaa koko kaverista. Epäilen lähes 100-varmasti, ettei miestä nähdä MM-kisoissa, sillä KHL-runkosarjan päättymisestä on mennyt jo useita viikkoja ja maajoukkueen valmistavat leirit ovat pyörineet hyvän tovin.

Nagy edusti päättyneellä runkosarjakaudella Tsherepovetsia. Nagyn seuratoveri maalivahti Rastislav Stana saapui jo reilu viikko sitten Slovakian ns. epäviralliselle minicampille ja on ollut maajoukkueen mukana kymmenisen päivää. Eli mistään valmennusjohdon antamasta muutaman viikon lepoajasta ei ole kyse. Tärkeimpien KHL-slovakkien tilanteesta kuultiin jo alkuviikolla, joten kyllä Nagystäkin olisi pitänyt tihkua jotain tietoja.

Entisen Phoenix-laiturin poisjäännin yksi syy lienee päättyvä kahden vuoden noin 3 miljoonan USD:n arvoinen sopimus Tsherepovetsissa. Miehen palkan pitäisi olla nykyiseen tasoon nähden noin 10 kertaa pienempi, mutta minkäs teet kun nimet laitettiin paperiin jo kesällä 2008.

Nagyn ura on tullut alas kuin lehmän häntä 2000-luuvn puolivälin jälkeen. NHL:ssäkin ukko tunnettiin aika flegmaattisena taiteilijapersoonana, joka pelipäälle ryhtyessään nakutteli reilusti yli piste per peli -tahdilla pojoja ja kieputteli vastustajien puolustuksia solmuun. Jostain syystä ura on ollut jyrkässä laskusssa. Suurin syy on hyvin todennäköisesti korvien välissä.
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Slovakian joukkue 2. MM-leirille 21.-25.4. Füsseniin Saksaan*

* Valko-Venäjällä järjestettävä neljän maan turnaus (BLR, GER, SUI, SVK) on peruttu Islannin tulivuorenpurkauksen aiheuttaman lentoliikenteen epävarman sujuvuuden vuoksi.


Maalivahdit

Peter Hamerlik, Trinec (CZE)
Rastislav Stana, Tsherepovets (KHL)

Puolustajat


Peter Frühauf, Banska Bystrica
Dominik Granak, Rögle (SWE)
Richard Lintner, Dinamo Minsk (KHL)
Ivan Majesky, Skellefteå (SWE)
Vladimir Mihalik, Norfolk (AHL)
Tomas Slovak, Jekaterinburg (KHL)
Tomas Starosta, Niznekamsk (KHL)
Ivan Svarny, Litvinov (CZE)

Hyökkääjät

Marek Bartanus, Liptovsky Mikulas
Milan Bartovic, Liberec (CZE)
Tomas Bulik, Banska Bystrica
Michal Chovan, Zvolen
Ivan Ciernik, Köln (GER)
Marcel Hascak, Poprad
Michal Macho, Mlada Boleslav (CZE)
Richard Panik, Norfolk (AHL)
Andrej Podkonicky, Liberec (CZE)
Tomas Tatar, Grand Rapids (AHL)
Roman Tomanek, Banska Bystrica
Tomas Zaborsky, Ässät (FIN)
Marek Zagrapan, Tsherepovets (KHL)
Miroslav Zalesak, Skalica

Tshekki-kaksoimaaottelun jälkeen ryhmästä putosivat puolustajat Martin Gründling (Skalica), Juraj Valach (Zvolen) ja Rene Vydareny* (Sparta Praha, CZE) sekä hyökkääjät David Buc (Poprad), Tomas Jasko (SaiPa, FIN) ja Radoslav Tybor (Dukla Trencin).

* Vydareny loukkaantui la 17.4. harjoitusottelussa Tshekkiä vastaan ja on sivussa ainakin 2. MM-leiriltä. Vamman vakavuus selviää myöhemmin.

2. MM-leirille tulevat uusina puolustajat Ivan Majesky (Skellefteå, SWE) ja Vladimir Mihalik (Norfolk, AHL) sekä hyökkääjät Milan Bartovic (Liberec, CZE), Michal Macho (Mlada Boleslav, CZE) ja Andrej Podkonicky (Liberec, CZE).

Lähde: http://www.hokej.sk/clanok72977-Zra...Vydareneho.htm?utm_source=Neprehliadnite_ZLTE
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Islannin tulivuorenpurkaus aiheuttaa ongelmia myös kansainväliseen jääkiekkoon. Slovakia on perunut osallistumisensa Valko-Venäjällä järjestettävään neljän maan turnaukseen, sillä eurooppalaisilla lentoviranomaisilla ei ole mitään takeita lentoliikenteen sujuvuudesta lähipäivinä. Mikäli olen ymmärtänyt oikein, Slovakian, Valko-Venäjän, Sveitsin ja Saksan kiekkoliitot pääsivät yhteisymmärrykseen turnauksen perumisesta. Lähde.

Slovakian muuttunut ohjelma tietää sitä, että Glen Hanlonin luotsaama maajoukkue suuntaa Füsseniin Saksaan tavalliselle harjoitusleirille. Sen on määrä alkaa huomenna keskiviikkona. Alkuperäiseen rosteriin on lisätty hyökkääjä Michal Macho (Mlada Boleslav, CZE).
 
Sellainen korjaus tuohon vetoon pelaajalistaan, että kuten hän itsekin totesi, Jasko pudotettiin pois. Sen sijaan hänen tilalleen voisi laittaa Marcel Haščákin, joka on edelleen mukana. Minulle ihan kokonaan uusi tuttavuus tämä Popradin 23-vuotias hyökkääjä. Onkohan jotain sukua SM-liigassakin pelanneella Oto Hascakille?
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Sellainen korjaus tuohon vetoon pelaajalistaan, että kuten hän itsekin totesi, Jasko pudotettiin pois. Sen sijaan hänen tilalleen voisi laittaa Marcel Haščákin, joka on edelleen mukana. Minulle ihan kokonaan uusi tuttavuus tämä Popradin 23-vuotias hyökkääjä. Onkohan jotain sukua SM-liigassakin pelanneella Oto Hascakille?
Hyvä että korjasit. Slovakian kiekkoliiton piikkiin laitan tuon Hascakin puuttumisen myös minun tekemästä listasta, mtuta Jaskon nimen olin unohtanut pyyhkiä yli tästä uusimmasta rosterista.

Kysymykseesi Marcel Hascakin perheyhteyksistä Oto Hascakiin osaan sanoa sen verran, että he eivät ole ainakaan läheistä sukua keskenään. Otolla on sen sijaan poika, Marek Hascak, joka pelaa Slovakian Extraliigassa Zvolenin joukkueessa.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Saksan, Slovakian ja Sveitsin kiekkoliitot sopivat pikavauhdilla korvaavista harjoitusotteluista, kun Valko-Venäjän neljän maan turnaus jää pelaamatta. Slovakia kohtaa Sveitsin Füssenissä perjantaina 23.4. kello 20.30 (Suomen aikaa). Slovakia puntaroi Saksan vireen Ravenburgissa sunnuntaina 25.4. kello 18.00 (Suomen aikaa). Lähde.

Samaisessa lähteessä mainitaan, että puolustaja Ivan Baranka (Spartak Moskova, KHL) on varmuudella sivussa MM-kuvioista polvivamman takia. Hyökkääjä Marcel Hossa (Dinamo Riika, KHL) on yhä ilman sopimusta seurajoukkueeseen ensi kaudeksi ja manageri Peter Bondra tuhahti "ajan olevan loppumassa". Hossan poisjäänti MM-kisoista näyttää noin 95 % varmalta.

MM-kisoista poisjäävien lista (21.4.)

Maalivahdit


Jaroslav Janus, Norfolk (AHL) | loukkaantuminen (polvi)
Jan Lasak, Atlant Mytishtshi (KHL) | henkilökohtaiset syyt

Puolustajat


Ivan Baranka, Spartak Moskova (KHL) | loukkaantuninen (polvi)
Andrej Meszaros, Tampa Bay | pikkuvammat
Jaroslav Obsut, Spartak Moskova (KHL) | pikkuvammat
Martin Strbak, MVD (KHL) | maajoukkueura ohi
Boris Valabik, Atlanta | loukkaantuminen (polvi)
Lubomir Visnovsky, Anaheim | henkilökohtaiset syyt ja loukkaantuminen (ranne)

Hyökkääjät

Lubos Bartecko, Färjestad (SWE) | henkilökohtaiset syyt
Pavol Demitra, Vancouver | henkilökohtaiset syyt
Martin Cibak, Spartak Moskova (KHL) | henkilökohtaiset syyt
Marian Gaborik, NY Rangers | pikkuvammat
Zigmund Palffy, Skalica | maajoukkueura ohi
Branko Radivojevic, Spartak Moskova (KHL) | henkilökohtaiset syyt
Stefan Ruzicka, Spartak Moskova (KHL) | henkilökohtaiset syyt
Josef Stümpel, Barys Astana (KHL) | henkilökohtaiset syyt
Richard Zednik, Lokomotiv Jaroslavl (KHL) | henkilökohtaiset syyt
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Vähän jänskättää tää Slovakian tilanne sikäli että yhdellä maalintekijällä esim. M.Hossa, yhdellä isolla puolustajalla esim. Chara ja yhdellä perusvarmalla veskarilla esim. Halak, joukkue näyttää jo ihan erilaiselta.

Lisäksi mielenkiintoinen nimi olisi Roman Kukumberg joka on kai aika pitkälti hyvä maalin tekijä :)
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Lisäksi mielenkiintoinen nimi olisi Roman Kukumberg joka on kai aika pitkälti hyvä maalin tekijä :)

"Maalin tekijä"? Mies on ilmeisesti siis ammatiltaan se henkilö, joka valmistaa eli tekee jääkiekkomaaleja? Sellainen on toki aina hyvä olla matkassa, jos vaikka kehikko menee rikki.

Maalintekijöitäkin toki joukkue tarvitsisi pelitilanteissa.

Ja se pakollinen hymiö perään oikeakielisyyden leppymättömän varjelun jälkeen.

;-)
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Hyökkääjä Marcel Hossa (Dinamo Riika, KHL) on yhä ilman sopimusta seurajoukkueeseen ensi kaudeksi ja manageri Peter Bondra tuhahti "ajan olevan loppumassa". Hossan poisjäänti MM-kisoista näyttää noin 95 % varmalta.

Petturi-Hossan uusi seura on Ak Bars Kazan. Sääli!
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Petturi-Hossan uusi seura on Ak Bars Kazan. Sääli!
Slovakkimedia on ollut hiljaa tästä uutisesta. Olisikohan tässä pienet saumat nähdä Hossa MM-kisoissa? Hossa olisi eittämättä johtohahmo hyökkäyksessä, kun rosterissa ei ole ainakaan liikaa syvyyttä.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Harjoitusottelu 23.4., Füssen, Saksa

Slovakia - Sveitsi 3-2 (2-0, 0-1, 1-1)


1-0 Bartovic (Svarny, Podkonicky)
2-0 Tomanek (Zagrapan)
2-1 Brunner (Jenni, B. Plüss)
2-2 Ambühl (Brunner, Vauclair)
3-2 Tatar (Macho)

Maalivahdit


Stana SVK
Mancato SUI (0-30 min.) ja Genoni SUI (31-60 min.)

Jäähyt


SVK 4x2 min, SUI 2x2 min

Slovakian kokoonpano

Panik - Zagrapan - Zalesak
Ciernik - Podkonicky - Bartovic
Bartanus - Bulik - Tomanek
Zaborsky - Macho - Tatar

Majesky - Starosta
Lintner - Svarny
Slovak - Mihalik
Frühauf

Stana (Hamerlik)

Sveitsin kokoonpano


Christen - Jenni - B. Plüss
Wick - Monnet - Bürgler
Brunner - Ambühl - Simek
Sciaroni - Romy - Stancescu

Du Bois - Hirschi
Back - Vauclair
Helbling - Seger
Grossmann - Geening

Mancato (0-30 min.) ja Genoni (31-60 min.)
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Harjoitusottelu 25.4., Ravenburg, Saksa

Saksa - Slovakia ja 2-3 (1-2, 0-0, 1-0)


0-1 Zagrapan (Ciernik, Svarny)
1-1 Müller (Wolf)
1-2 Bulik (Chovan, Hascak)
2-2 Müller (Wolf, Hördler)
2-3 Podkonicky (Majesky) ja.

Maalivahdit

Zepp GER
Hamerlik SVK

Jäähyt

GER 3x2 min, SVK 5x2 min

Saksan kokoonpano

Hager - Hospelt - Greilinger
Müller - Ullmann - Wolf
Rankel - Seidenberg - Tripp
Kreutzer - Barta - Lewandowski

Holzer - Schmidt
Krueger - Braun
Fischer - Butenschön
Hördler - Baxmann

Zepp

Slovakian kokoonpano

Zalesak - Podkonicky - Bartovic
Ciernik - Zagrapan - Panik
Zaborsky - Macho - Tatar
Chovan - Bulik - Hascak

Majesky - Starosta
Lintner - Granak
Slovak - Mihalik
Frühauf - Svarny

Hamerlik
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Slovakian joukkue 3. MM-leirille, Skalica 26.4.-2.5.

Maalivahdit (3)


Peter Hamerlik, Trinec (CZE)
Branislav Konrad, Slovan Bratislava
Rastislav Stana, Tsherepovets (KHL)

Puolustajat (8)


Peter Frühauf
, Banska Bystrica
Dominik Granak, Rögle (SWE)
Richard Lintner, Dinamo Minsk (KHL)
Ivan Majesky, Skellefteå (SWE)
Vladimir Mihalik, Norfolk (AHL)
Tomas Slovak, Jekaterinburg (KHL)
Tomas Starosta, Niznekamsk (KHL)
Ivan Svarny, Litvinov (CZE)

Hyökkääjät (15)


Marek Bartanus, Liptovsky Mikulas
Milan Bartovic, Liberec (CZE)
Tomas Bulik, Banska Bystrica
Michal Chovan, Zvolen
Ivan Ciernik, Köln (GER)
Vladimir Dravecky, Kosice
Stanislav Gron, Kosice
Marcel Hascak, Poprad
Michal Macho, Mlada Boleslav (CZE)
Richard Panik, Norfolk (AHL)
Andrej Podkonicky, Liberec (CZE)
Rastislav Spirko, Pardubice (CZE)
Tomas Tatar, Grand Rapids (AHL)
Marek Zagrapan, Tsherepovets (KHL)
Miroslav Zalesak, Skalica

- Hyökkääjät Roman Tomanek (Banska Bystrica) ja Tomas Zaborsky (Ässät, FIN) putosivat 3. MM-leiriryhmästä.

- Uusina niminä 3. MM-leirille tulevat maalivahti Branislav Konrad (Slovan Bratislava) sekä hyökkääjät Vladimir Dravecky (Kosice), Stanislav Gron (Kosice) ja Rastislav Spirko (Pardubice, CZE).
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Peter Budaj ja Marek Svatos pelaavat MM-kisoissa

Slovakian valmennusjohdolle tuli pitkästä aikaa positiivisia uutisia Pohjois-Amerikasta, kun Coloradon maalivahti Peter Budaj ja hyökkääjä Marek Svatos kertoivat halukkuutensa pelata Slovakian MM-joukkueessa. Budaj'n ja Svatosin tilanne oli sikäli hankala, että molempien sopimus umpeutuu kesällä, mutta siitäkin huolimatta he tulevat MM-kisoihin. Budaj ja Svatos saapunevat Slovakiaan alkuviikon aikana. Tarkka päivämäärä selviää tiistaina. Lähde.
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Glen Hanlonin alkuperäisen suunnitelman mukaan hyökkääjät Rudolf Huna (Kosice), Juraj Kolnik (Servette, SUI) ja Radovan Somik (Pardubice, CZE) olisivat kuuluneet 3. MM-leirin miehistöön, mutta koko kolmikko kärsii eriasteisista loukkaantumisista. Lähde1 ja Lähde2.

Los Angelesin putosi NHL:n pudotuspeleistä su-ma -yönä ja samalla päättyi sentteri Michal Handzusin kausi. Maajouklkueen GM Peter Bondra ottaa yhteyttä Handzusiin lähipäivinä. Lähde1. Ma-ti -yönä putoamisvuorossa oli Buffalo ja puolustaja Andrej Sekera.

Nyt näytää siltä, että Euroopassa kiekkoilevista slovakeista vain Kazanin hyökkääjä Roman Kukumberg tullaan lisäämään MM-miehistöön. Tämä tarkoittaa sitä, että Slovakian lopullinen kisaryhmä on kasassa jo nyt muutamaa pelaajaa lukuunottamatta.
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
NHL:n pudotuspelien 1. kierros lähenee loppua. Tällä hetkellä viisi slovakkia jatkaa varmuudella 2. kierrokselle:

Boston: Zdeno Chara (p), Miroslav Satan (h)
Chicago: Marian Hossa (h), Tomas Kopecky (h)
Vancouver: Pavol Demitra (h)

Washington - Montreal -parissa voitot ovat 3-3 ja homma ratkeaa 7. ottelussa:

Washington: Milan Jurcina (p)
Montral: Jaroslav Halak (mv)

1. kierroksella pudonneet:

Buffalo: Andrej Sekera (p)
Colorado: Peter Budaj (mv), Marek Svatos (h)
Los Angeles: Michal Handzus (h)

Budaj ja Svatos liittyvät tällä viikolla MM-leiriryhmään. Sekera ja Handzus eivät ole kertoneet osallistumishaluistaan. Lähipäivinä saadaan lisäinfoa.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Andrej Sekera pelaa MM-kisoissa

Buffalon puolustaja Andrej Sekera kertoi maajoukkueen General Managerille Peter Bondralle olevansa käytettävissä MM-kisoissa. Sekeran on vielä läpäistävä NHL-seuransa lääkärintarkastus, jotta pelilupa heltiää Saksan kisoihin.

Los Angelesin sentterin Michal Handzusin osallistumisesta ei vielä ole tietoa.

Lähde.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Handzus ja Kukumberg kysymysmerkkejä. Hossa, Huna, Kolnik ja Somik sivuun MM-kisoista

Keskushyökkääjä Michal Handzus (Los Angeles) pohtii osallistumistaan MM-kisoihin pari päivää. Hän kertoi GM Peter Bondralle tarvitsevansa pienen pohtimisjakson, sillä putoaminen NHL:n playoffseista tuntuu erityisen raskaalta. Lähde.

Tuore KHL-mestari, Kazanin hyökkääjä Roman Kukumberg pelasi KHL-finaalit polvivaivaisena, joten hänen tilanteensa näyttää synkältä ajatellen MM-kisoja. Kukumbergin polvi magneettikuvataan Slovakiassa loppuviikosta, jonka jälkeen tulee lopullinen tieto vamman laadusta. Lähde.

Hyökkääjät Marcel Hossa (Dinamo Riga, KHL), Rudolf Huna (Kosice), Juraj Kolnik (Servette, SUI) ja Radovan Somik (Pardubice, CZE) jäävät varmuudella pois MM-kisoista eri syiden takia. Lähde1 ja Lähde2.

MM-kisoista poisjäävien lista (3.5.)

Maalivahdit


Jaroslav Janus, Norfolk (AHL) | loukkaantuminen (polvi)
Jan Lasak, Atlant Mytishtshi (KHL) | henkilökohtaiset syyt

Puolustajat


Ivan Baranka, Spartak Moskova (KHL) | loukkaantuninen (polvi)
Andrej Meszaros, Tampa Bay | pikkuvammat
Jaroslav Obsut, Spartak Moskova (KHL) | pikkuvammat
Peter Podhradsky, Barys Astana (KHL) | ei kutsuttu?
Peter Smrek, Tsherepovets (KHL) | ei kutsuttu?
Martin Strbak, MVD (KHL) | maajoukkueura ohi
Radoslav Suchy, Zürich (SUI) | maajoukkueura ohi
Boris Valabik, Atlanta | loukkaantuminen (polvi)
Lubomir Visnovsky, Anaheim | henkilökohtaiset syyt ja loukkaantuminen (ranne)
Rene Vydareny, Sparta Praha (CZE) | loukkaantuminen (polvi)

Hyökkääjät

Lubos Bartecko, Färjestad (SWE) | henkilökohtaiset syyt (väsynyt)
Pavol Demitra, Vancouver | henkilökohtaiset syyt (perhe)
Martin Cibak, Spartak Moskova (KHL) |
henkilökohtaiset syyt (väsynyt)
Marian Gaborik, NY Rangers | pikkuvammat
Michal Handzus, Los Angeles | henkilökohtaiset syyt (väsynyt)
Marcel Hossa, Dinamo Riga (KHL) | henkilökohtaiset syyt (sopimusasiat)
Rudolf Huna, Kosice | loukkaantuminen
Juraj Kolnik, Servette (SUI) | loukkaantuminen
Ladislav Nagy, Tsherepovets (KHL) | ei kutsuttu?
Zigmund Palffy, Skalica | maajoukkueura ohi
Branko Radivojevic, Spartak Moskova (KHL) | henkilökohtaiset syyt (perhe)
Stefan Ruzicka, Spartak Moskova (KHL) | henkilökohtaiset syyt
Peter Sejna, Zürich (SUI) | ei kutsuttu?
Radovan Somik, Pardubice (CZE) | loukkaantuminen
Rastislav Spirko, Pardubice (CZE) | loukkaantuminen (polvi)
Josef Stümpel, Barys Astana (KHL) |
henkilökohtaiset syyt (väsynyt)
Richard Zednik, Lokomotiv Jaroslavl (KHL) | henkilökohtaiset syyt (väsynyt)
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
NHL:n pudotuspelien 1. kierros on saatu pakettiin. Montreal hilasi itsensä viimeisenä joukkueena jatkoon pitkälti slovakkivahti Jaroslav Halakin ansiosta. Halak pelasi kolme viimeisintä ottelua Washingtonia vastaan aivan uskomattomalla varmuudella ja torjuntaprosentti kipusi lähelle häkellyttävää 98,00 %. Halak jatkaa siis 2. kierrokselle taalakaukaloissa.

Puolustaja Milan Jurcinan seurajoukkuekausi päättyi Capitalsin pudottua. Jurcinan sopimus umpeutuu Capsin kanssa kesällä, ja hänestä tulee UFA. Lisää kysymysmerkkejä herättää slovakkipakin pelivire. Hän ei ollut Washingtonin pelaavassa kokoonpanossa kertaakaan yli kahteen kuukauteen ja tuorein pelituntuma on Vancouverin olympialaisista. Slovakian MM-joukkueen alakerta näyttää tällä hetkellä erittäin hauraalta. Jopa yli kaksi kuukautta pelaamatta ollut Jurcina olisi todennäköisesti vahvistus. Karutont' on kertoma.

Päävalmentaja Glen Hanlon paljasti todennäköisen maalivahtikolmikkonsa Saksan MM-kisoihin. He ovat Peter Budaj, Rastislav Stana ja Peter Hamerlik. Lähde.
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Michal Handzus ei pelaa MM-kisoissa

NHL:n pudotuspelien 1. kierroksella pudonneen Los Angelesin keskushyökkääjä Michal Handzus on henkisesti väsynyt raskaan seurajoukkuekauden jäljiltä, eikä tule edustamaan Slovakiaa viikon päästä alkavissa MM-kilpailuissa. Handzus pohti kantaansa useita päiviä, mutta ylimääräistä virtaa ei lopulta löytynyt tarpeeksi maajoukkueeseen. Lähde.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Kukumberg liittyy maajoukkueeseen, Spirkon polvesta menivät sivusiteet

KHL:n tuore mestari, Kazanin hyökkääjä Roman Kukumberg on saanut lääkäreiltä luvan liittyä Slovakian maajoukkueeseen. Kukumberg sai lievän polvivamman KHL:n pudotuspeleissä, mutta jalan kunto on parantunut muutaman päivän levolla. Kukumberg saatetaan nähdä tositoimissa jo tänään maanantaina Latviaa vastaan Slovakian viimeisessä harjoitusottelussa ennen MM-kisoja. Lähde.

Hyökkääjä Rastislav Spirko (Pardubice, CZE) loukkasi vasemman polvensa pahasti sunnuntain Latvia-pelissä. Spirkon vasemmasta polvesta menivät sivusiteen, joten hän on varmuudella ulkona MM-kisoista ja edessä on kuukausien pakkolepo. Lähde.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoon A-juniorit, Mathias Klockars (MMA)
"Maalin tekijä"? Mies on ilmeisesti siis ammatiltaan se henkilö, joka valmistaa eli tekee jääkiekkomaaleja? Sellainen on toki aina hyvä olla matkassa, jos vaikka kehikko menee rikki.

Maalintekijöitäkin toki joukkue tarvitsisi pelitilanteissa.

Ja se pakollinen hymiö perään oikeakielisyyden leppymättömän varjelun jälkeen.

;-)

Alkuperäisessä viestissähän mainittiin maalin tekijä. Maalin tekijä ei tarkoita mitään. Henkilö, joka tekee maaleja, on ammatiltaan maalinvalmistaja tai maalintekijä, mutta ei maalin tekijä tai maalin valmistaja.

Suomen kielessä ei ole artikkeleja, joten olisit voinut jättää kirjoittamatta "se henkilö". Miten niin tarvitsisi? Mielestäni jokainen jääkiekkojoukkue tarvitsee maalintekijöitä.

Ps. Vetoo kirjoittaa asiantuntevasti ja oikeakielisesti.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Harjoitusottelu 2.5., Skalica

Slovakia - Latvia 4-3 (0-1, 1-2, 3-0)

3.13 0-1 Martins Karsums

24.27 0-2 Andris Dzerins (Mikelis Redlins, Guntis Galvins)
24.58 0-3 Sergejs Pecura
26.36 1-3 Richard Lintner (Dominik Granak, Richard Panik) yv.

41.48 2-3 Andrej Podkonicky (Milan Bartovic, Tomas Slovak)
54.00 3-3 Marek Zagrapan (Panik, Granak)
57.33 4-3 Ivan Majesky (Stanislav Gron)

Maalivahdit

Rastislav Stana SVK 6+6+5=17
Edgars Masalskis LAT 8+9+8=25

Jäähyt

SVK 6x2 min, LAT 7x2 min

Slovakian kokoonpano

Zalesak - Podkonicky - Bartovic
Spirko - Zagrapan - Panik
Gron - Macho - Bartanus
Dravecky - Bulik - Tatar

Majesky - Starosta
Lintner - Granak
Svarny - Frühauf
Slovak - Mihalik

Stana (Hamerlik)

Latvian kokoonpano

Daugavins - Sprukts - Karsums
Darzins - Dzerins - Redlins
Meija - Pecura - Stals
Jekimovs - Berzins - Saulietis

Rekis - Pujacs
Jass - Galvins
Sotnieks - Andersons
Sirokovs - Cibulskis

Masalskis (Raitums)
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Harjoitusottelu 3.5., Skalica

Slovakia - Lativa 0-2 (0-0, 0-2, 0-0)

21.02 0-1 Janis Sprukts (Guntis Galvins)
24.11 0-2 Martins Karsums (Galvins, Maris Jass)

Maalivahdit

Peter Hamerlik SVK 3+7+7=17
Edgars Masalskis LAT 11+12+8=31

Jäähyt

SVK 3x2 min, LAT 5x2 min

Slovakian kokoonpano

Gron - Zagrapan - Panik
Zalesak - Podkonicky - Bartovic
Kukumberg - Macho - Ciernik
Dravecky - Bulik - Tatar

Lintner - Granak
Majesky - Starosta
Slovak - Mihalik
Frühauf - Svarny

Hamerlik (Stana)

Latvian kokoonpano

Nizivijs - Vasiljevs - Cipulis
Daugavins - Sprukts - Karsums
Darzins - Dzerins - Redlihs
Meija - Pecura - Stals

Rekis - Pujacs
Jass - Galvins
Sotnieks - Andersons
Sirokovs - Cibulskis

Masalskis (Lusins)
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Slovakian joukkue Saksan MM-kisoihin 7.-23.5.

Maalivahdit (3)


Peter Budaj, Colorado
Peter Hamerlik, Trinec (CZE)
Rastislav Stana, Tsherepovets (KHL)

Puolustajat (7)


Peter Frühauf
, Banska Bystrica
Dominik Granak, Rögle (SWE)
Richard Lintner, Dinamo Minsk (KHL)
Ivan Majesky, Skellefteå (SWE)
Vladimir Mihalik, Norfolk (AHL)
Andrej Sekera, Buffalo
Tomas Starosta, Niznekamsk (KHL)

Hyökkääjät (13)


Milan Bartovic, Liberec (CZE)
Tomas Bulik, Banska Bystrica
Ivan Ciernik, Köln (GER)
Vladimir Dravecky, Kosice
Stanislav Gron, Kosice
Roman Kukumberg, Kazan (KHL)
Michal Macho, Mlada Boleslav (CZE)
Richard Panik, Norfolk (AHL)
Andrej Podkonicky, Liberec (CZE)
Marek Svatos, Colorado
Tomas Tatar, Grand Rapids (AHL)
Marek Zagrapan, Tsherepovets (KHL)
Miroslav Zalesak, Skalica

Maajoukkueeseen liittyvät uusina niminä maalivahti Budaj, puolustaja Sekera ja hyökkääjä Svatos. Koko kolmikko tulee NHL:stä, ja he ovat toistaiseksi ainoat vahvistukset taalaliigasta.

MM-joukkueesta putosivat 3. MM-leirin jälkeen maalivahti Branislav Konrad (Slovan Bratislava), puolustajat Tomas Slovak (Jekaterinburg, KHL) ja Ivan Svarny (Litvinov, CZE) sekä hyökkääjät Marek Bartanus (Liptovsky Mikulas), Michal Chovan (Zvolen), Marcel Hascak (Poprad) ja Rastislav Spirko (Pardubice, CZE).

Maalivahti Konrad oli väliaikainen apu viime viikon leirillä. Spirko loukkasi polvensa sivusiteet sunnuntain Latvia-harjoitusottelussa ja joutui jäämään pois MM-ryhmästä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös