Runkosarjan loppukiri vai loppuliri 2010

  • 18 486
  • 71

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toivottavasti joukkue ei lähde lauantaina yhtään varmistelemaan vaan hakemaan "pakkovoittoa". Seitsemäs sija olisi todella karvas pettymys kun suora playoff-paikka on täysin omissa käsissä. Tulee sieltä sitten JYP, KalPa tai Lukko niin jokaista vastaan TPS on ihan yhtä selvästi altavastaaja kuin viime kaudellakin. Parhaimmillaan sen altavastaaja-aseman pystyy esim. juuri yleisön tuella kääntämään voitoksi. KalPan ja Lukon peli on hieman yskähdellyt viime aikoina, mutta varsinkin Lukko pystyy mielestäni nostamaan tasoaan playoffeissa.

Sääliplayoffit ovat aina arvoitus ja meilläkin on ihan riittävästi kokemusta niiden häviämisestä. Kerran lähdettiin ennakkosuosikkina ja hävittiin sarja. Ennakkosuosikin asema sääleissä on todella vaikea. Esim. Kärpillä ja Jokereilla on kaikesta paskasta huolimatta riittävästi yksilötaitoa ja ratkaisuvoimaa ottaa kaksi voittoa.

Lähtökohdat runkosarjan viimeiseen peliin ovat kyllä todella herkulliset. Toivottavasti saadaan vaikkapa yli 8000 katsojaa paikan päälle ja tunnelma sen mukaiseksi. HIFK on täysin liekeissä tällä hetkellä joten voittoon tarvitaan todella hyvä esitys. Josko vihdoin päätettäisiin ykkösmaalivahdista ja Atte aloittaisi peli?
 
Ei olisi Lukko kyllä mukava vastus, mutta eipä tuolla ole oikeastaan mikään muukaan, jota vastaan TPS lähtisi ennakkoon vahvempana liikenteeseen. Kyllä uskon, että Lukkoakin vastaan tulisi hyvät rähinät ja Turkuhallikin voisi taas syttyä hurmokseen etenkin rakkaan naapurin ollessa vastassa. Mielenkiintoinen kevät tulossa joka tapauksessa!

Lukko on paras mahdollinen vastustaja. Jos ja kun Lukko tulee vastaan niin yleisöä tulee ainakin olemaan paljon Turkuhallissa . Pitää myös muistaa että Lukolla on kaikki paineet, sen verran paljon on media hehkuttanut kauden mittaan. HIFK olisi huonompi vaihtoehto, joukkueen peli toimii ja maalissa seisoo liigan kuumin veskari. Lisäksi TPS pudotti HIFKin heti kättelyssä viime kaudella joten heillä on varmasti jäännyt jotain "hampaan koloon". Juipin kanssa samaa mieltä tuli vastaan kumpi tahansa noista niin me ollaan altavastaaja.

Huom. Lukko - SaiPa pelistä ei kannata vetää mitään isoja johtopäätöksiä

EDIT: No HIFK ei ainakaan tuu vastaan heti ja hyvä niin...
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Huom. Lukko - SaiPa pelistä ei kannata vetää mitään isoja johtopäätöksiä

Ei mitään johtopäätöksiä. Kausi on ollut loistava, se ei riitä että se huomataan täällä foorumilla. Tavallinen kadun ihminen kiekkoa seuraamattomana, tai satunnaisesti seuraavana ei sitä huomaa. Tämä näkyy suoraan katsomossa. Nyt Tepsi on mainostanut kovaa Hifki ottelua, joten luulis et väkeä tulee paikalle paljon. Ainakin toivotaan, saa yleisökeskiarvoa hilattua ylös.

Ja eihän sillä väliä ole ketä vastaan tulee, vain voitettavaa on. Jotenkin vahvasti tuntuu että muita kuin juuri Lukkoa vastaan voisi olla enemmän mahiksia. Lukko kun seuran johtoa myöten haluaa vastaan juuri Tepsin, aneemisen pelityylin takia. Mutta jänskä kevät tulee, toivon mukaan joka otteluun lähdetään nyt taistelemaan oikeasti.

Toivon nyt kuitenkin että tulisi Kalpa.

Päivän Aamusetissä Vuori kertoo että Tepsiin jää vähän yli puolet nykyisistä pelaajista. Vaihtuvuus siis on suuri.
 

Vode

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Päivän Aamusetissä Vuori kertoo että Tepsiin jää vähän yli puolet nykyisistä pelaajista. Vaihtuvuus siis on suuri.

"Olemme kartoittaneet ne nykyiset pelaajamme, joiden kanssa haluamme jatkaa. Tällä hetkellä yli puolet tämän kauden joukkueesta on jatkamassa" Vuori toteaa.

Tuota voi tietenkin monella tapaa joko nega- tai positiivisesti.

Ennenkuin kuitenkaan mietitään puolivälierävastustajaa niin sinne pitää oikeasti päästä. Tappio HIFK:lle ja Tapparan voitto JYPistä niin sääläreissä ollaan ja jatko onkin taas huomattavasti vaikeampaa.

Jos ja kun sinne puolivälieriin kuitenkin runkosarjan kuudennelta sijalta lähdetään niin kyllähän Lukko tai KalPa olisi toivevastustaja JYPiin nähden vaikka tuo Hippos tuossa kivenheiton päässä onkin. KalPa siinä mielessä, että tuolla Kuopiossakin nyt voisi sitten piipahtaa käymässä vaikka pääsiäinen sekoittaa tuotakin pahasti.
 

TPS4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kun nyt kerran puhutaan tepsin vastustajasta, jos päästään kuuden joukkoon, niin oma suosikkini olisi KalPa tai Lukko. Oikeastaan loppujen lopuksi ihan sama ketä tulee vastaan kunhan annetaan kaikkemme. Kuudennella sijallakin kausi on jo voitettu.

Perusteluna vastustajasta on, että KalPaa vastaan TPS on pystynyt melko tasaisiin peleihin. Lisäksi näkisin, että KalPalla on vieläkin tiettyjä kysymysmerkkejä joukkueessa ajatellen pudotuspelikiekkoa. Materiaalikaan ei ole aivan niin kivikova kuin IFK:lla ja JYP:llä, jotka ovat minulle suvereenit mestarisuosikit. Suoritustason tasaisuuden, vireen sekä materiaalin vuoksi. Lukko on tepsille tietenkin paha. Silti näkisin, että heidän paras vireensä on mennyt. Pettinen ei taida pelata tällä kaudella? Ollut tärkeä mies alakerrassa. Vaikka Lukko on ylisuorittanut odotuksiin nähden ja siihen ei menetetty runkkarin voitto vaikuta niin kyllä tuo muiden "kiinniotto" vaikuttaa lievästi henkiseen tilaan. Samanlaista hurmosta ei Raumalla ei ole, vaan lievää epävarmuuttakin saatta takaraivossa olla. Sitä faktaa se ei silti poista, että joka tapauksessa Lukko on suuri suosikki tepsiä vastaan, jos kohtaavat.

Toivottavasti klaarataan tuo kuudes sija. Sen jälkeen on mukava lähteä voittamaan lisää ilman paineita. Jätkät on mielestäni pelanneet hyvän loppukauden ja otteisiin on saatu ainakin hieman lisää sitä tasaisuutta. Positiivista on muutamien pelaajien tasonnosto. Nordlund ja Vittasmäki ovat esiintyneet paremmin alkukauteen nähden. Näyttäisi myös siltä, että Suominenkin saattaa olla paremmin tulossa vaikka tehoissa tämä ei ole näkynyt. Erityinen hatunnosto on annettava maalivahdeille, jotka ovat pelanneet erinomaisesti viime ajat antaen joukkueelle joka pelissä realistiset mahdollisuudet voittoon.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Pelsu-matsia kun radiosta kuunteli niin jotenkin oli luottavaisen turvallinen olo koko ajan, vaikka Pelsulla olikin varmaan hyviä maalipaikkoja. Tämä on hyvä merkki. Atte on kuitenkin nyt itseluottamustaan maalissa saanut hilattua ylemmäs, joten luulen, että maalivahtipeli on aika hyvässä kondiksessa. Onhan siellä vielä Leggio stunttaamassa.

Muutenkin puolustus on alkanut pelaamaan paremmin, siitä kertovat jo vastustajan maalimäärät. Mielellään hyökkäys saisi paukuttaa enemmän häkkejä, mutta meneehän tämä näinkin. Tämän hetken tärkeimmät pelaajat Tepsillä ovat Sweatt, Engren, Vaha, Plihal, AUK, Filppula ja Birner, vaikka kaikki siellä toisaalta ovat tärkeitä omassa roolissaan (kuten Suominen, jonka kulmaväännöt eivät aina tulostaululla näy. Koko joukkueen pitää jatkossa onnistua jos meinataan tänä keväänä pelata paljon vielä matseja.

Itse kuulun siihen kastiin, jotka eivät katsele tulee vastustajaa, tulee kuka tulee. TPS pystyy hyvällä pelillä haastamaan tässä liigassa kenet vaan, joten katsotaan vasta kun lopullisesti on runkosarja pelattu. Lauantain matsiin toivottavasti saadaan paljon kansaa hallille!
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Onpahan loppu!
Koodi:
 1. LUK 52 101    1. JYP 57 110  +42          Viimeinen kierros:
 2. KAL 52 100    2. KAL 57 109  +30
 3. JYP 52  98    3. LUK 57 107  +44                HPK-PEL
 4. IFK 53  95    4. IFK 57 104  +34                JOK-KAL
 5. HPK 52  81    5. HPK 57  90    0                KÄR-LUK
[U] 6. KÄR 53  76[/U]   [U][B] 6. TPS 57  86   -1[/B][/U]                SAI-ILV
[B] 7. TPS 52  76[/B]    7. TAP 57  84   -1                TAP-JYP
 8. TAP 52  73    8. BLU 57  79  -12                TPS-IFK
 9. SAI 52  72    9. KÄR 57  78  -15                ÄSS-BLU
[U]10. BLU 53  70[/U]   [U]10. SAI 57  77  -18[/U]
11. ÄSS 52  69   11. JOK 57  75  -14
12. JOK 52  69   12. ÄSS 57  72  -17
[U]13. PEL 52  67[/U]   [U]13. PEL 57  71  -32[/U]
14. ILV 53  51   14. ILV 57  55  -40
Kuudes tai seitsemäs sija! Toinen tuntuu mestaruudelta, toinen joltain aivan muulta. HIFK-ottelusta tulikin ratkaiseva.
Mahdotonta ei ole sekään, että toista kautta peräkkäin runkosarjan päättävä HIFK-ottelu ratkaisisi TPS:n sijoituksen taivaan tai helvetin välillä.
Tähän se sitten meni! Taivas ja helvetti eivät ole ihan yhtä konkreettiset kuin viime vuonna, mutta vain voitolla sijoitus on omissa käsissä.

HIFK-ottelusta kelpaa ainoastaan voitto (vaikka sitten jatkoajalla); muuten joudutaan tuijottelemaan TAP-JYP -ottelun lopputulosta. Jos TPS ja Tappara päätyvät tasapisteisiin, Tappara sijoittuu kaikissa tapauksissa TPS:n edelle maalierolla. TPS häviää, Tappara voittaa jatkoajalla => TPS:n maaliero vähintään -2, Tapparan 0. TPS häviää jatkoajalla, Tappara voittaa varsinaisella peliajalla => TPS:n maaliero -2, Tapparan 0 tai positiivinen. Muita vaihtoehtoja tasapisteisiin sijoittumiseen ei ole.

Toivoa sopii, että Tappara ei saa kahden erän etua TV-yhtiöltä. Tapparan ottelu on nimittäin Urhon TV-ottelu. Normaalisti lauantain TV-ottelu alkaa vasta 18:30, jolloin muissa otteluissa ollaan pelattu jo kaksi erää. Toivottavasti SM-liigan toimistolla ollaan hereillä ja kaikki ottelut alkavat samanaikaisesti! Tuleeko lauantaina myös Nelonen Sport Prolta kuukauden ottelu? Onko tästä ottelusta mitään tietoa?

Mielenkiintoista on myös se, että ennen viimeistä kierrosta pudotuspeleissä TPS:n vastustajaksi voi tulla SM-liigan 13 mahdollisesta joukkueesta kahdeksan. Ainoastaan HPK, Ilves, Pelicans, Tappara ja Ässät eivät ole missään nimessä mahdollisia. Yksi voi tulla vastaan vähän teoreettisesti, mutta kaikki muut ovat täysin mahdollisia. Ei niin hirvittävästi päästä scouttaamaan tulevaa vastustajaa...

TPS sijoittuu kuudenneksi:
Koodi:
JYP tappio - KAL voitto - LUK voitto => JYP
KAL tappio - LUK voitto              => KalPa
JYP voitto - KAL voitto - LUK voitto => Lukko
IFK voitto - LUK tappio - TAP tappio => HIFK

TPS sijoittuu seitsemänneksi:
Koodi:
BLU voitto - KÄR voitto - SAI voitto => SaiPa
KÄR voitto - SAI tappio - JOK voitto => Jokerit
KÄR tappio - SAI voitto - JOK tappio => Kärpät
BLU tappio - KÄR voitto - SAI voitto => Blues

Muitakin tapoja tietysti on, mutta tässä yksinkertaisimmin. HIFK:n tulo vastustajaksi on kaikkein teoreettisin, mutta täysin mahdollinen. Se vaatii siis yhtäaikaisesti sekä Lukon, Tapparan ja TPS:n häviötä. Lisäksi HIFK:n on saatava maalieronsa (+34) paremmaksi kuin Lukon (+44). Ei aivan mahdoton esim. KÄR-LUK 5-0 ja TPS-IFK 0-5 tai sitten mikä tahansa vastaavanlainen kombinaatio. Kärpät on viimeksi voittanut Lukon Raksilassa 5-0 kaudella 2003-04, mutta HIFK:n viiden maalin tai enemmän voittoa Turusta saadaan metsästää jo Kupittaan ajoilta ja 80-luvun puolelta. Turkuhallissa se ei ole koskaan onnistunut!
Mitä kauemmin tuijottelin tuota tämän kauden taulukkoa kuusi kierrosta ennen päätöstä sekä joukkueiden otteluohjelmia, tulin seuraavaan lopputulokseen. Tänä vuonna 110 pistettä ei välttämättä riitä kuin runkosarjan kakkossijaan. Kuudes sija lohjennee 83 pisteellä ja säälipleijareihin pääsisi 78 pisteellä.
Kristallipalloon kurkistelut näyttävät pitävän 2/3 paikkaansa. Mitä ilmeisemmin 110 pistettä ei riitä runkosarjan voittoon ja 78 pisteellä ei pitäisi jäädä säälipleijarien ulkopuolelle. "Huonoimmassa" tapauksessa jopa 87 pisteellä voidaan jäädä seitsemänneksi. Kukapa olisi uskonut kuusi kierrosta ennen loppua, että runkosarjan kuudes ja seitsemäs takovat viimeisistä otteluistaan pisteitä 2,00 (TPS) ja 2,20 (TAP) keskiarvolla? Joukkueiden koko kauden keskiarvo on 1,51 (TPS) ja 1,47 (TAP) 57 kierroksen jälkeen. 52 kierroksen jälkeen, kun arvioni loppusijoitusten pisterajoista tein, joukkueiden pistekeskiarvot olivat 1,46 (TPS) ja 1,40 (TAP). Näillä pistekeskiarvoilla TPS:n koko kauden pistemäärä olisi ollut 84-85 ja Tapparan 81-82.
 

TPS4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Maalisuhde!

HIFK-ottelusta kelpaa ainoastaan voitto (vaikka sitten jatkoajalla); muuten joudutaan tuijottelemaan TAP-JYP -ottelun lopputulosta. Jos TPS ja Tappara päätyvät tasapisteisiin, Tappara sijoittuu kaikissa tapauksissa TPS:n edelle maalierolla. TPS häviää, Tappara voittaa jatkoajalla => TPS:n maaliero vähintään -2, Tapparan 0. TPS häviää jatkoajalla, Tappara voittaa varsinaisella peliajalla => TPS:n maaliero -2, Tapparan 0 tai positiivinen. Muita vaihtoehtoja tasapisteisiin sijoittumiseen ei ole.

Tepsin kotisivujen ottelurapossa oli virheellisesti, että Tepsille riittää pisteenkin saaminen IFK pelistä kuudenteen sijaan. Yritin etsiä netin syövereistä miten runkosarjassa tasapisteissä olevien joukkueiden paremmuus ratkaistaan. Olen aina ollut siinä uskossa, että maalisuhteella. Aika monessa sarjassa/turnauksessa on nykyään siirrytty yhä enemmän siihen, että keskinnäiset pelit ratkaisevat. Liigassa tosin olisi ongelmana tietyt vastukset joita vastaan pelataan viisi peliä. Korisliigassa vastaavissa tapauksessa ollaan otettu huomioon vain kaksi viimeistä peliä silloin, kun siellä pelattiin kolme ottelua kutakin vastaan. Se oli kyllä jotenkin jäätävää.

Keskinnäisten pelien säännöllä TPS olisikin niukasti edellä tasapisteissä. On kyllä pirun harmittava tuo maalisuhdetilanne. Onko tuo 100% varmaa, että menee maalisuhteen perusteella tuo sijoitus Fox? Uskon kyllä samoin, mutta kunhan kysyn.

Tepsillä aika kova paikka lauantaina. IFK on hirveässä vireessä ja TPS ei ole ollut parhaimmillaan paineen alla kotikaukalossa. Jotenkin mulla on sellainen kutina, että on pakko voittaa tuo peli, jos kuudenneksi mielitään. Toki JYP on kovassa vireessä myös ja taistelee runkosarjan voitosta, mutta Tappara on myös pelannut hyvin. Hoidetaan homma itse niin ei jää jossiteltavaa.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sääliplayoffit ovat aina arvoitus ja meilläkin on ihan riittävästi kokemusta niiden häviämisestä. Kerran lähdettiin ennakkosuosikkina ja hävittiin sarja. Ennakkosuosikin asema sääleissä on todella vaikea. Esim. Kärpillä ja Jokereilla on kaikesta paskasta huolimatta riittävästi yksilötaitoa ja ratkaisuvoimaa ottaa kaksi voittoa.

On kyllä huikean jännittävä viimeinen kierros. En kyllä kuitenkaan mitenkään voi käsittää, että joillekin 6. ja 7. sijan ero voi olla kuin "taivas ja helvetti".

Itse en näkisi mitenkään täydellisenä katastrofina säälejäkään. Toki kuudennesta sijasta pitää taistella kynsin ja hampain. Mutta jos kutsu sääleihin käy, niin pitää nopeasti nollata tilanne ja nähdä niissä myös mahdollisuus. Ja se mahdollisuus piilee siinä, että voittamalla sarja, saadaan joukkueelle ns. lentävä lähtö varsinaisiin playoffeihin.

Varsinkin viime vuonna TPS sai säälisarjan voitosta kovan itseluottamusruiskeen ja pisti tulevan mestarin välillä melkoisen ahtaalle. Tämän vuoden joukkueella tuo korostunut itseluottamus ja pelillinen lento saattaisi tuoda jopa paikan neljän parhaan joukossa. Ja sitä minä pitäisin jo puolittaisena mestaruutena.

Kaiken kaikkiaan playoffien ensimmäinen ottelu on TPS:lle järjettömän tärkeä. Huonolla pelillä ja kunnon selkäsaunalla saattaa koko kaudesta jäädä paska maku, mutta kunnon taistelulla, vaikka sarja hävittäisiin, on kauden imagollinen tulos plussalla.

Meni jo melkein pelkäksi playoff-spekuloinniksi. Taitaisi olla aika avata niille oma ketjunsa?
 
Suosikkijoukkue
TPS
Keskinnäisten pelien säännöllä TPS olisikin niukasti edellä tasapisteissä. On kyllä pirun harmittava tuo maalisuhdetilanne. Onko tuo 100% varmaa, että menee maalisuhteen perusteella tuo sijoitus Fox? Uskon kyllä samoin, mutta kunhan kysyn.

1. Maaliero
2. Tehdyt maalit
3. Keskinäisten otteluiden pisteet
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Tepsin kotisivujen ottelurapossa oli virheellisesti, että Tepsille riittää pisteenkin saaminen IFK pelistä kuudenteen sijaan. Yritin etsiä netin syövereistä miten runkosarjassa tasapisteissä olevien joukkueiden paremmuus ratkaistaan. Olen aina ollut siinä uskossa, että maalisuhteella.
En tiedä, onko tuota otteluraportin tekstiä sitten yön aikana muutettu, mutta ei mun mielestä tuossa enää pisteellä TPS:lle kuudetta sijaa jaeta.
TPS kirjoitti:
TPS jatkaa edelleen kuudentena, ja kun yksi kierros on pelaamatta, johtavat turkulaiset Tapparaa kahdella pisteellä. Mikäli TPS saa pisteenkin HIFK:lta, on Tapparan voitettava sarjakärki JYP suoraan kolmessa erässä. Voitolla TPS ei jätä mitään sattuman varaan.
Itse asiassa tuo lihavoimani teksti jää ikään kuin kesken. Puuttuuko siitä esim. sanat "sijoittuakseen kuudenneksi" tai "sijoittuakseen TPS:n edelle sarjataulukossa"? Onko juuri tätä lausetta muokattu yön aikana?
On kyllä pirun harmittava tuo maalisuhdetilanne. Onko tuo 100% varmaa, että menee maalisuhteen perusteella tuo sijoitus Fox? Uskon kyllä samoin, mutta kunhan kysyn.
No nyt kun noin suoraan kysyit, niin suoraan sanottuna mulla ei ole aavistustakaan. Mä vaan vetelen täällä näitä tekstejä ja tilastoja tunteella! Pakko oli ruveta tarkastamaan asiaa ja ei tuota niin helppoa ollutkaan löytää. Jääkiekkokirja 2009-10 tai Jääkiekon Sääntökirja 2006-2010 ei sanonut asiasta halaistua sanaakaan tai ei ainakaan mun silmiini osunut.

Ainoa paikka, josta löysin mustaa valkoisella oli Suomen Jääkiekkoliiton Kilpailusäännöt kaudelle 2009-10 (pdf-tiedosto). Siellä on kohta:

2.5.2. Järjestys sarjataulukossa
Tasapisteiden sattuessa ratkaisee järjestyksen sarjataulukossa koko sarjan maaliero (tehtyjen ja päästettyjen maalien erotus).
Jos maaliero on sama, ratkaisee järjestyksen tehtyjen maalien lukumäärä. Jos tehtyjen maalien lukumäärä on sama, ratkaisee järjestyksen joukkueiden sarjassa pelaamien keskinäisten otteluiden tulos. Mikäli tilanne on edelleen tasan, on vähemmän rangaistusminuutteja sarjassa saanut joukkue paremmalla sijalla.

Mutta tämä on siis Suomen Jääkiekkoliiton tekstiä, ei SM-liigan. Onko sillä jotain merkitystä? En tiedä!

Olen aina ollut siinä uskossa, että tasapisteiden sattuessa maaliero ratkaisee sijoituksen. Enkä tätä mielipidettäni muuta sitten millään, mutta niin olin viikko sitten vielä siinä uskossa, että 83 pistettä riittäisi kuudenteen sijaankin.
 
Suosikkijoukkue
TPS, Vallin-Kivi
Huomaa että kevät on tulossa kun ei millään malttaisi odottaa pelipäiviä. Toivottavasti Tepsi saa pidettyä kuudennen sijan, koskakohan muuten Tepsi on viimeksi ollut kuuden joukossa runkosarjan päätyttyä? Tuntuu vaan että Tepsi on ollu aina sääleissä kun ne ovat tulleet mukaan.

Ehkä hieman ohi aiheen mutta onko jollain jotain veikkaajan tai urheilulehden sarja ennakkolehtistä mistä voisi katsoa tai onko kellään muistikuvaa että miten Tepsi yleisesti rankattiin eri lehdissä ennen sarjan alkua?
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Ehkä hieman ohi aiheen mutta onko jollain jotain veikkaajan tai urheilulehden sarja ennakkolehtistä mistä voisi katsoa tai onko kellään muistikuvaa että miten Tepsi yleisesti rankattiin eri lehdissä ennen sarjan alkua?

Vahvasti muistelen Ilta-Sanomien tarjonneen Tepsiä sijalle 13. Takana vain Saipa. Tämä siis 95% todennäköinen muistikuva. Ikävä että Tepsin menestys ei kiinnosta mediaa yhtään, Helsinki vetoista..
 

TPS4ever

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vahvasti muistelen Ilta-Sanomien tarjonneen Tepsiä sijalle 13. Takana vain Saipa. Tämä siis 95% todennäköinen muistikuva. Ikävä että Tepsin menestys ei kiinnosta mediaa yhtään, Helsinki vetoista..

Nimenomaan! Jollain tavalla tuntuu, että superhyvin mennyt alkukausi on sai median unohtamaan TPS:n sijoitukset kausiennakoissa. Itse uskoin ehkä jopa lapsen uskolla, että TPS tulee olemaan saletisti sääleissä ja hyvällä maalivahtipelillä on mahkut jopa suoraan poffipaikkaan. Tähän toki vaikutti viime keväinen playoff-euforia. On vain pakko uskoa ja kyllä mä näen vieläkin tuossa joukkueessa potentiaalia. Hyökkäys oikein huokuu sitä ja onneksi tällä kaudella siitä on saatu irti melko hyvin.

Urheilulehti taisi rankata tepsin sijoille 10-11. Taakse taisi jäädä Ässät, SaiPa ja Lukko ja Pelicans olivat siinä samoilla sijoilla.

Tän kauden osalta on muuten todettava, että me oltaisiin tarvittu tuo Lee Sweatt jo kauden alusta alkaen. Tulos voisi olla vieläkin parempi. Ei joukkue yhtä miestä kaipaa sanotaan, mutta Leen vaikutus tepsiin on todellakin suuri. Ei ollut UL:n Seppäsen Esko väärässä, kun hieman keskustelunhakuisesti kirjoitti UL:n nettisivuilla, että Lee Sweatt on kauden hankinta. Ainakin suurimpia vaiktuksia koko joukkueen pelaamiseen kesken kauden hankituista miehistä koko liigassa.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Ehkä hieman ohi aiheen mutta onko jollain jotain veikkaajan tai urheilulehden sarja ennakkolehtistä mistä voisi katsoa tai onko kellään muistikuvaa että miten Tepsi yleisesti rankattiin eri lehdissä ennen sarjan alkua?
Jääkiekkolehden kultanumerosta (7/2009) nuo perinteisesti löytyvät kaikki.
Koodi:
[B][U]    AL  HS  IL  IS  KL  MTV UL  URH VEI YLE[/U][/B]
 1. JOK KAL JOK KÄR JOK JOK JOK KÄR KAL KÄR
 2. JYP KÄR KÄR JYP KÄR KÄR IFK IFK JOK JOK
 3. KAL JOK IFK JOK KAL IFK JYP KAL IFK JYP
 4. IFK JYP JYP HPK IFK LUK KÄR JOK JYP HPK
 5. BLU IFK KAL KAL HPK ILV BLU JYP KÄR BLU
[U] 6. KÄR HPK BLU IFK JYP KAL HPK [B]TPS[/B] LUK IFK[/U]
 7. HPK TAP HPK BLU BLU JYP KAL HPK HPK KAL
 8. TAP PEL TAP TAP TAP BLU ILV BLU PEL PEL
 9. [B]TPS[/B] ILV LUK LUK LUK HPK [B]TPS[/B] LUK BLU LUK
[U]10. ILV [B]TPS[/B] [B]TPS[/B] PEL [B]TPS[/B] PEL LUK TAP ILV [B]TPS[/B][/U]
11. LUK BLU ILV ILV ILV TAP PEL PEL [B]TPS[/B] ILV
12. PEL LUK PEL [B]TPS[/B] PEL [B]TPS[/B] TAP ILV TAP TAP
[U]13. ÄSS SAI ÄSS SAI ÄSS ÄSS SAI ÄSS ÄSS ÄSS[/U]
14. SAI ÄSS SAI ÄSS SAI SAI ÄSS SAI SAI SAI
Koodi:
AL  = Aamulehti         - Pekka Aalto
HS  = Helsingin Sanomat - Heikki Miettinen
IL  = Iltalehti         - Tomi Salomaa
IS  = Iltasanomat       - Petri Seppä
KL  = Kiekkolehti       - Hannu Kauhala
MTV = MTV3              - Mika Saukkonen
UL  = Urheilulehti      - Esko Seppänen
URH = UrhoTV            - J-P Jalo
VEI = Veikkaaja         - Marko Lempinen
YLE = Yleisradio        - Antero Mertaranta
Tästä nähdään, kuinka hankalaa tuo kristallipalloon kurkkiminen oikeasti on! Vain J-P Jalo (kotiseuturakkaudesta?) on osannut sijoittaa TPS:n yhdeksättä sijaa korkeammalle. Jokereiden huonoimmaksi sijoitukseksi on arvioitu neljäs. Yksikään toimittaja ei osannut veikata Lukkoa kolmen parhaan joukkoon tai vastaavasti Ilvestä viimeiseksi.

Tapparan Jori Lehterän pistepörssin voiton veikkasi oikein ainoastaan Iltalehden Tomi Salomaa. Puolet toimittajista (5) valitsi Jokereiden Hannu Aravirran vuoden valmentajaksi eikä siihen toiseen valmentajakategoriaan...

EDIT: taulukkoa muokattu lukijaystävällisempään muotoon
 
Viimeksi muokattu:

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Huomaa että kevät on tulossa kun ei millään malttaisi odottaa pelipäiviä.
Olen aina sanonut, että kevät on lätkäjätkän parasta aikaa!
Toivottavasti Tepsi saa pidettyä kuudennen sijan, koskakohan muuten Tepsi on viimeksi ollut kuuden joukossa runkosarjan päätyttyä? Tuntuu vaan että Tepsi on ollu aina sääleissä kun ne ovat tulleet mukaan.
Kaudella 2004-05 TPS:n sijoitus oli kuudes. 2000-luvun runkosarjasijoitukset voit tarkastaa SM-liigan tilastosivuilta.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Tähän ketjuun taitaa kuulua parhaiten, joten pakko se on päästä (kerrankin) nauttimaan oikeassa olemisesta.

TPS on runkkarissa sijoilla 8-6. Saa lainata keväällä.

Ok, tätä varmasti veikkasi kohtalaisen monikin TPS-fani, mutta silti. Hianoa olla oikiassa.
 
Viimeksi muokattu:

RomuLumi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Runkosarjan jälkeiset analyysit

Sijoitus on kuudes ja se on aivan MAHTAVA! Uskomattoman joukkueen on Ari Vuori saanut aikaiseksi pienellä rahalla ja loistavasti on Kai Suikkanen saanut sen pelaamaan. Iso kiitos ja kumarrus pelaajille ja edellä mainituille. Olen sanoinkuvaamattoman onnellinen.

Ennen kautta olin murheissani Tepsin ylivoimapelistä. Huolenani oli erityisesti kunnon ylivoimapelin pyörittäjän puutteesta. Lisäksi sentteri osasto vaikutti heikolta. Tämä ei ollutkaan niin iso ongelma, kiitos yhden miehen, eli Ilari Filppulan, jonka tasonnosto viimekaudesta on ollut ihan järjetön (23 pistettä vs. 49!). Ei tuollaista edes oikein voi uskoa todeksi, kun kyseessä on kuitenkin jo kypsä 28 vuotias pelimies! Ei se nyt tosin ihan totaalisesti puskista tullut sen puoleen, että hehkutin miestä joidenkin otteluiden jälkeen jo Tepsin ykkössentteriksi hyvin menneiden pelien jälkeen viimekaudella, mutta silti. Jos mies olisi aina yhtä hyvä kuin parhaimmillaan, vain taivas on rajana.

Alivoimasta olin myös huolissani. Lähinnä koska puolustus vaikutti heikentyneen ja meiltä puuttui kunnollinen alivoimasentteri (Töykkälä). Tämä oli ja onkin yhä edelleen ongelma kohta ja Aki Bergin pelaaminen puolikuntoisena ja poistuminen vahvuudesta ei ole asiaa auttanut. Kokkalalla oli lisäksi aivan liian suuri vastuu nelosen sentterinä, eikä oikein missään vaiheessa ollut riittävän hyvä. Siten ylempien kenttien miehet joutuvat pelaamaan yli- ja alivoimaan, eivätkä saaneet lepovuoroa. Tässä sentteri osasto hieman petti. Virtala on tuonut tähän hieman helpotusta.

Pelaajista positiivisin yllättäjä Ilarin lisäksi on ollut Birner. En olisi harjoituspelien perusteella uskonut. Mies on hyvin lähellä joukkueen MVP statusta kaikin puolin. Miestä olenkin jo vuolaammin kehunut hänen omassa ketjussaan


Varsinaiset runkopelaajat ja kantavat voimat, AUK ja Vahalahti, ovat suoriutuineet jälleen kerran urakasta erinomaisesti. Vahalahdella jo onkin jatkoa ja AUK:lle sitä toivoisin myös.

Pienoisena pettymyksenä voisi mainita EJ:n pelillisen kehityksen. Vaikka pisteitä tulikin mukavasti, ei ole jotenkin ottanut sitä seuraavaa askelta. Liike, joka tämän tyyppisille pelaajille on kaiken A ja O, ei ole parantunut. Lisäksi pelinluku ja syöttöjen jakelu on vieläkin aika vaikeaa (Syöttötekniikka itsessään on hyvä). Suominen on myös viime kevään jälkeen jopa selvä pettymys. Mies junnaa vuodesta toiseen paikallaan. Joka kausi odotetetaan Suomisen 20 maalia ja tuloksena nyt vajaa kymmenen. On toki Play-Off pelaaja vailla vertaa, mutta silti. Plihal tuli tänne ihan oikealla NHL statuksella, joten tuon tason pelaajan vaan pitäisi tehdä se 40 pistettä, eikä viidenkympin rikkoutumistakaan pitäisi suuremmin ihmetellä. Ei ollut riittävän kiekollinen, mutta kun roolitettiin oikein maalin eteen alkoi pisteitä tulla. Välillä jalka näyttäisi vaivaavan miehen pelaamista todella paljon ja voi olla osasyynä suoritustasoon.

Engren on nyt lunastamassa sitä potentiaalia, jota on huudeltu. Työ tuottaa tulosta ja tämä on hieno asia. Vain vuoden jatko on itselleni pettymys. Uskon miehen pystyvän kantamaan Tepsiä ykkösmolarin elkein ensikaudella, mutta olisi työstä mukava saada vähän pidempikin palkka. Leggiokin on nyt pelannut hyvin, mutta miksi ihmeessä tänne hankitaan puolivalmis molari vuoden sopimuksella? Ei mene jakeluun.

Norlundia olenkin jo mukavasti haukkunut. Miehestä olisi odottanut paljon enemmän tällä kaudella, mutta pelit ovat kulkeneet hyvin vasta nyt ihan viimepeleissä, joissa mies on jopa ottanut miestä ja taistellut. Lämärin Norlund on unohtanut ja siirtynyt lehmänhenkäysrannevippeihin, joka suuresti ihmetyttää. Tyhmää, mutta kaikesta huolimatta jotenkin tekisi mieli katsoa vielä se yksi kausi...

Puolustuksessakin on toki ollut muutama positiivinen yllätys. Erityisesti Vittasmäen otteet ovat mielyttäneet. Huima kehitys ja ilmiselvä runkopuolustaja ensi kaudella.

Muut jätettäköön nyt mainitsematta. Sanotaan vaikka, että Järvinen olisi vielä kiva mainita, mutta siitäkin olen jo tänne satuillut. Ja tietenkin liigan parasta kiekollista puolustajaa, jonka toki kaikki jo tuntee. Sweatt on todella tärkeä pelaaja ja häneen kannattaa ne €urot laittaa, jos jostain pelaajasta paljon maksetaan.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mainio suoritus TPS! Kuudes runkosarjassa liigan toiseksi pienimmällä budjetilla(?). Se osoitus siitä, että pelaajahankinnassa on tullut enemmän osumia kuin huteja.

Maalivahtipeli on terästynyt kauden tärkeimmällä hetkellä. Leggio tekee jo muutamia gamesavereita illasta toiseen ja Engren lienee saanut kuuppansa kuntoon. Tästä on hyvä jatkaa.
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Onhan tuo kuudes sija ihan helvatan kova sijoitus. Materiaali kauden alussa ei todellakaan luvannut lepokierrosta runkosarjan jälkeen. Tästä on hyvä jatkaa. Viime kevään kiima loppui hieman kesken, mutta nyt humalaisessa päässäni on mielessä ajatus siitä, että tänä kautena olisi taas samanlainen "mind over matter" kuin Ässillä oli 05-06.

Torilla tavataan!
 
Kopioidaan tänne tuolta "Jatkoajan tähdet"-ketjusta

Michal Birner 30+12=42
Tomas Plihal 19+20=39
Atte Engren 18+20=38
Aki Uusikartano 21+6=27
Ilari Filppula 8+18=26
David Leggio 10+15=25
Antti Halonen 11+8=19
Ville Vahalahti 11+6=17
Antti Erkinjuntti 12=4=16
Lee Sweatt 0+16=16
Tuomas Suominen 11+3=14
Markus Nordlund 6+3=9
Sami Venäläinen 4+4=8
Veli-Matti Vittasmäki 4+4=8
Max Kolu 3+4=7
Marko Mäkinen 0+6=6
Joni Ortio 5+0=5
Mike Radja 4+0=4
Lassi Kokkala 2+2=4
Antti Reivonen 1+2=3
Joonas Järvinen 2+1=3
Marko Virtala 0+2=2
Aatu Hämäläinen 0+2=2
Jens Skålberg 0+2=2
Mikael Aaltonen 1+1=2
Darcy Campbell 2+0=2
Per Johnsson 0+1=1

Joissakin otteluissa ei annettu kaikkia tähtiä, muutoin virhemarginaali +-1

Jos tuosta katsottaisiin tasaisimmat suorittajat ja kärkipäästä niin Plihal ja Engren olisivat TPS:n parhaat tämän kauden runkosarjassa. Tietysti ottelumäärät vaihtelevat joidenkin kohdalla paljonkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös