Savupommit ja Jokerit-kannattajien poistaminen hallista

  • 67 374
  • 431

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Savuttajaa en pysty osoittamaan enkä osoittaisi vaikka tietäisin. Se ei mitään hyödyttäisi ja eri tahojen tehtävä on selvittää ylilyöntejä.
Mielestäni tuossa jo vastattiin varsin hyvin mikä on Jokerikannattajien mielipide koko asiasta. Niin kauan kuin kyseisen fanijoukon suurin osa on tuota mieltä, niin aivan oikein on poistaa koko joukko hallista.

Heti kun Eteläpäädyltä yms. joukkioilta alkaa löytymään yhteistyökykyä ja halua voidaan ruveta keskustelemaan näistä "ulkopuolisista" ja heidän teoistaan. Siihen asti on mielestäni lähes oikein tuomita koko ryhmä.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Ilmeisesti kannattajajayhdistyksillä ei ole vierasreissulla vastustajan jäähallissa mitään juridista vastuuta. Ry puolella en ole asiantuntia, mutta jos joku on toista mieltä niin kaivakoon siitä vaikka lakipykälän esille.
 

Handyy

Jäsen
Ei ole kenenkään etu, että eilisen kaltaisia tapauksia sattuu. Itse en asiaan pysty vaikuttamaan, mutta olen 100% varma, että EP ry:n hallituksessa joka iikka ajattelee samalla tavalla. Siellä tehdään, uskokaa tai älkää, paljon duunia faniyhdistyksen etujen eteen. Kiitoksena uurastuksesta tulee kuitenkin pelkästään paskaa niskaan eilisen kaltaisten tapausten seurauksena. Vituttaahan se itse kutakin.
Ihan näin vilpittömänä kehitysehdotuksena hallitukselle, mites jos vaikka noista soihdutteluista, joista tällä hetkellä nähtävästi tuomitaan vuoden kielto, sen sijaan tuomittaisiin vaikkapa elinikäinen kielto? Onko tuo jollain tapaa toimiva sääntö, jos henkilö halutessaan voi keskeyttää yhden SM-Liigan ottelun kaudessa?

Samoin olisi varmaankin järkevää pysyä päätöksessä, että reissuille mukaan ei tule ulkopuolisia. Ei puolen kauden mittainen banni vaikuta tällaisissa tapauksissa mihinkään. Toinen vaihtoehto olisi tehdä ne turvatarkastukset ennen busseihin astumista. Jotenkin kuulostaa typerältä vaihtoehdolta ahtaa bussi täyteen matkustajia, kun on nyt jo aika paljon jo esimerkkejä taustalla, että jollain siellä bussin sisällä voi olla pommeja mukana.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Jotenkin vaan en usko että nuo sauhuttelijat olisivat joka kerta omatoimimatkustajia ja ihan outoja tyyppejä koko porukalle. Kyllä tämä nyt haiskahtaa.

Jokerit saataisiin pudottaa Mestikseen niin olisivat fanitkin siellä kaltaistensa kanssa.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Erittäin hyvä ehdotus, jonka toivottavasti toimitat edelleen SM-liigan toimistolle. Tuohon loppuun lisäisin vielä, että tämä toimisi myös luonnollisesti toisinpäin eli toisi oikeusturvaa myös faniryhmille, järjestäjien toiminnan pettäessä, jolloin järjestävä seura voitaisiin tuomita pelaamaan kotiottelujaan tyhjille katsomoille.
Yhä jos faniyhdistys ei onnistu pitämään matkoilla kuria vaikka järjestävä organisaatio on hoitanut hommansa lain mukaan niin häiriköivien fanien seuralle sama rangaistus.
Kun näitä häiriköintejä kopioidaan tuolta euro-futiksen puolelta niin rangaistuksetkin pitää varmaan ryhtyä kopioimaan sieltä.
Kyllä se alkaa kummasti vaikuttamaan Jokeri-faneihinkin jos Jokerit pelaavat kotiottelut Jaffalassa on vain vierafanit tai peli pelataan kokonaan tyhjälle hallille.

JYP:n osaltahan tässä oli kaikki tehty lain mukaan kun mitään täydellisiä ruumiintarkastuksia ei ole mahdollista tehdä jäähallilla ja järjestyksenvalvojia oli riittävästi.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Tosiasia on se, että tämä nykyinen tilanne on täysin ihanteellinen näille faniyhdistyksille ja -ryhmille. Heillä on ja he voivat vaatia kaiken maailman oikeuksia ilman velvollisuuksia. Nythän he saavat sen oman katsomo-osan - mikä on periaatteessa se ainoa asia joka heille merkitsee ja mitä he haluavat.

Ja jos ongelmia tulee niin aina on helppo vierittää vastuu muualle, milloin järjestäjille, milloin omamatkalaisille...

Mikä on se intressi miksi jotkut faniyhdistykset ajaisivat sitä asiaa, että esimerkiksi "vain rekisteröityneet jäsenet pääsevät katsomoon X" jne.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Jotenkin vaan en usko että nuo sauhuttelijat olisivat joka kerta omatoimimatkustajia ja ihan outoja tyyppejä koko porukalle. Kyllä tämä nyt haiskahtaa.

Jokerit saataisiin pudottaa Mestikseen niin olisivat fanitkin siellä kaltaistensa kanssa.
Miten muuten Pataljoona teki niille jäsenille, jotka hyökkäsi TPS:n kannattajakatsomoon, sekä sille joka pahoinpiteli TPS:n turvallisuuspäälikön?
 

Tuomas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vain yksi jengi Stadista
Samoin olisi varmaankin järkevää pysyä päätöksessä, että reissuille mukaan ei tule ulkopuolisia
Hallitus saa tehdä kannanottonsa ja ratkaisunsa noihin muihin asioihin mutta onhan sitä porukkaa melko paljon ketkä eivät edes suostu reissaamaan yhdistyksen "joulukuusien" kanssa samalla dösällä.

Jotenkin vaan en usko että nuo sauhuttelijat olisivat joka kerta omatoimimatkustajia ja ihan outoja tyyppejä koko porukalle. Kyllä tämä nyt haiskahtaa.
Noh jos poliisit ja turvallispäällikkö ilmoittaa hallilla että heillä on kuvat epäillyistä tekijöistä ja nämä on viety putkaan. Ja nämä eivät ole olleet faniyhdistyksen dösässä niin mitenköhän ne ovat sitten hallille tulleet...
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Noh jos poliisit ja turvallispäällikkö ilmoittaa hallilla että heillä on kuvat epäillyistä tekijöistä ja nämä on viety putkaan. Ja nämä eivät ole olleet faniyhdistyksen dösässä niin mitenköhän ne ovat sitten hallille tulleet...

Ainakin minulle se on yhden tekevää miten nämä sankarit ovat hoitaneet logistiikkansa.

Sen sijaan minua kiinnostaa tietää mitä kautta he ovat hankkineet lippunsa juuri tuohon katsomonosaan. Nimittäin jos he ovat saaneet lippunsa faniyhdistyksen kautta, niin sitten on ihan sama ovatko he jäseniä tai tulivatko he polkupyörällä hallille.
 
Viimeksi muokattu:

Tuomas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vain yksi jengi Stadista
Sen sijaan minua kiinnostaa tietää mitä kautta he ovat hankkineet lippunsa juuri tuohon katsomonosaan.
Itsehän tuonne katsomaan pystyi netistä ostamaan liput kuka tahtoi.

EP ry oli toimittamassa heidän kautta lippunsa ostaneiden sekä matkalla olleiden nimilistan Jypin henkilökunnalle jotta olisivat voineet tehdä vertailun poliisin listan ja yhdistyksen nimilistan välillä, ja päästää syyttömät halliin. Jypin henkilökuntaa ei vain asia kiinnostanut. Lisäksi EP ry ei myy pelkkiä lippuja kuin yhdistyksen jäsenille.
 

JPL

Jäsen
Siinä vaiheessa, kun järjestysmiehet tekivät päätöksensä poistaa ko. katsomonosa ihmisistä sekä muutkin jokerifanit, heillä tuskin on ollut tiedossa että kyseiset sankarit ovat tulleet omalla autollaan tai että he eivät kuulu EP:hen - Eikä sillä varmaan olisi ollut ratkaisuun mitään vaikutustakaan.

On havaittu että joillain Jokerifaneilla on ollut taas pahat mielessä, joten turvataan ottelun loppuunvienti sillä tapaa, millä se varmasti turvataan. Ja otteluhan pääsi alkamaan sekä loppumaan suht - normaalisti, joten tässä onnistuttiin.

Parempi on kuitenkin aina ylireagoida, kuin jättää jotain sattuman varaan. Miten järjestelyt olisivat onnistuneet, jos Jokereiden kannattajat olisi päästetty halliin ja savuttaminen tai joku muu vahingonteko / rähinä olisi jatkunut? Kuka sen sanoo, että kaikki loput Jokeri-fanit olivat puhtaita pulmusia tämän suhteen? Minibussillakin tulleeseen porukkaan on todennäköisesti kuulunut enemmän kuin 3 henkilöä - entä jos kyseisillä järjen jättiläisillä olisi pälkähtänyt mieleen heittää seuraavaksi soihtu JYP:n vaihtoaitioon?

Järjestävä taho teki kaikkensa, jotta heidän vastuullaan ollut ottelu pystyttiin järjestämään sovitusti ja tällä kertaa rapa roiskui myös syyttömien päälle, niinkuin se usein tekee.

Toivottavasti nämä sankarit saivat nyt porttikiellon jokaiseen jäähalliin Suomessa, vähintään henkiseen aikuisikään saakka. Lisäksi toivon, että Jokereiden järkevät fanit tekevät kaikkensa, jotta vastaavaa ei enää tapahtuisi missään heidän järjestämillään matkoilla. Kaikkea ei voi mitenkään ennakoida, mutta ei se sattumaa ole että tapahtumat sattuvat pääsääntöisesti Eteläpääty RY:n fanimatkoilla. Johtuuko se Eteläpääty Ry:stä tai ei, heidän pitää osoittaa muille jotta he tekevät kaikkensa estääkseen näiden toistumisen. Kyllä ne henkilöt siellä viimeistään nyt on tiedossa ja on suoraselkäistä kertoa heille että he eivät ole tervetulleita samaan katsomoon oikeiden kannattajien kanssa. Jos he omilla lipuillaan ja omilla kyydeillään sitten menevät jonnekkin muualle halliin tekemään tyhmyyksiään, minkäs sille sitten enää tekee?

Julkinen (siis jokerifanien) halveksunta on ainut, mikä vaikuttaa tämän tyyppisiin henkilöihin jotka ainoastaan hakevat huomiota sekä hyväksyntää, mitä ilmeisesti eivät elämässään muuten riittävästi saa.
 

Islanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän se nyt on fakta, että aika monet EP:n jäsenet tietävät ketkä näitä ongelmia siellä aiheuttavat. Minun mielestä suurin vastuu tämäntyylisen "kulttuurin"(lue perseilyn) poiskitkemisessä nimenomaan muilla jokerikannattajilla. Kyllä sitä ryhmäkuria löytyy, jos se halutaan löytää. Eikä jokerit ja jokeri-fanit ole ainoita ketkä painivat ryhmänsä sisäisten ongelmien kanssa, siellä ehkä nämä ongelmat ovat vain astetta vakavampia tällä hetkellä.

Kumpia oli enemmän normaaleissa EP:n jäsenissä kun savu syttyi:
a) niitä keitä rupesi heti harmittamaan savu ja sen sytyttäjät, koska tiesivät tästä seuraavan harmia ja koko porukan maineen tippumista.

b) niitä ketkä tanssivat ja lauloivat onnessaan mukana.

Ja mitä täällä jotkut vierittävät syytä järkkäreiden niskoille, niin haloo. Onko poliisin vika jos joku pahoinpidellään kadulla? Jokainen tietää ihan hyvin, että nuo soihdut kun ovat n. dynamiittipötkön kokoisia, saa niitä minkä tahansa turvatarkastuksen läpi. Varsinkin kun halleilla tarkastetaan 4000-10000 henkeä n. tunnissa. Kyllä sen vastuun täytyy olla käyttäjällä, eikä valvojilla.

Tästähän oli vuosi-pari sitten vähän puhettakin kun liiga halusi saada henkilöpapereidentarkistusoikeuden hallien oville, jotta häiriköt voidaan seuloa ulos. Ei huono idea....
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Jokerit saataisiin pudottaa Mestikseen niin olisivat fanitkin siellä kaltaistensa kanssa.

Ei Mestiksessä kaivata tuollaisia häiriköitä. Vaikka Mestiksessä esimerkiksi Vaasan Sportin kannattajien enemmistö on intohimoista, kovaäänistä ja joskus varsin riehakastakin porukkaa, jotka kuitenkin käyttäytyvät niin kuin sivistyneessä yhteiskunnassa kuuluu, niin Mestiksessäkin on ollut ajoittain riesana Sportin kannattajaporukan keskuudessa lymyilevä vastaava pieni mutta vajaamielinen häirikköosasto, joka on saanut kaikenlaista turhaa ja ikävää aikaiseksi.

Valitettavasti hyvin pieni vähemmistö antaa huonon maineen kaikille, ja muutamien tyyppien teoista kärsii laajempi ryhmä. Toisaalta pienen faniryhmän jatkuva häiriköinti kertoo, että kyseinen toiminta on isomman faniryhmän hiljaisuudessa (eikä aina niin hiljaisuudessakaan) hyväksymää. Samantapaisia selityksiä kuin Jokerien "faneillakin", ja koskaan ei myöskään kukaan tunnu ottavan vastuuta, kukaan ei ole nähnyt mitään eikä tiedä mistään mitään. Oikeastihan minkään suomalaisen joukkueen aktiivifanien porukka ei ole niin suuri ja muodoton, etteikö häiriköitä tiedettäisi tai löydettäisi, varsinkin jos ongelmat toistuvat jatkuvasti. Ulkoisia sanktioita voi antaa ja seurauksiin puuttua, mutta ne eivät lopeta ongelman perussyytä. Sen voivat lopettaa vain faniyhteisöt itse. Jos ne eivät siihen kykene, silloin tapahtumajärjestäjien on puututtava yhä kovemmin keinoin, ja silloin taas kärsii suuri joukko sivullisiakin.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Eihän se ollut edes varattu vieraskannattajille. Siellä oli paikallisia vaikka kuinka paljon.

Mitäköhän kautta nämä paikalliset sitten saaneet lippunsa C-katsomoon - saatikas sitten nämä helsinkiläisnuoret sankarit - kun niitä ei saa netin kautta ostettua... ainakin seuraavaan Ässät peliin näyttäisi olevan tarjolla katsomot A1-A4 ja B1-B4 plus seisomapaikat...

Keskisuomalainen ainakin puhuu nimenomaan Jyväskylän Synergia-Areenan vieraskannattajille varatusta C-katsomosta, mutta eiköhän tämä ole sitä landejen propagandaa.
 
Viimeksi muokattu:

Tuomas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vain yksi jengi Stadista
Mitäköhän kautta nämä paikalliset sitten saaneet lippunsa C-katsomoon - saatikas sitten nämä helsinkiläisnuoret sankarit - kun niitä ei saa netin kautta ostettua...
Suoraan sanottuna en nyt tiedä mikä on C-katsomo mutta veikkaisin että ostaneet jonkun normaalin seisomakatsomolipun mutta tulleetkin siihen katsomoon mihin olisi Jokerikannattajillakin ollut. Ilmeisesti sinne on päässyt ilman mitään tarkastuksia, joku paikallinen täällä kirjoittikin että mitään järkkäreitä ei savun tullessa ollut lähistöllä tarkkailemassa. Itse en koskaan edes katsomoon asti näiden vittumaisten tapahtumien takia päässyt niin ei ole tietoa...

Keskisuomalainen ainakin Jyväskylän Synergia-Areenan vieraskannattajille varatusta C-katsomosta, mutta eiköhän tämä ole sitä landejen propagandaa.
No sitähän se on, soita vaikka Tynille ja varmista asia.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mielestäni tuonne vieraskatsomoon kyllä pääsee ihan helposti kuka tahansa ja jos vieraiden kannattajaporukka ei ole kovin suuri, niin ainakin siinä kaarteessa seisoo paikallisiakin. Sikäli kaikki peleissä käyvät tietävät missä se katsomo on eivätkä sinne mene. En tiedä miten tuo kaarre luokitellaan, mutta siinä paikalliset ja vierailijat kyllä kohtaavat usein.

Niin ja kyllä sinne mielestäni pääsee ihan seisomalipulla.
 

dugeroow

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Onko jossain Suomen jäähallissa niin aukton systeemi että siellä on joku vieraskannattajilta eristetty katsomon osa jossa kontrollointi myös kokoajan pelaa?

Olen aika kiitettävästi pyörinyt eri jäähalleissa Suomessa ja Hartwall Areenallakin sillä istumalipulla voi kävellä ihan mihin vaan istumaan kunhan joku toinen siinä ei vaan istu. Rauma taitaa olla ainut paikka jossa en ole käynyt.

Nimimerkillä Jaffalassa ostan lipun yläkatsomoon ja erätauolla tsekkaan tyhjät paikat alempaa ja siirryn sinne. Toimii muuten kaikissa Suomen jäähalleissa tai vaikka seisomapaikkalipulla jos sellaisia halliin myydään.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Onko jossain Suomen jäähallissa niin aukton systeemi että siellä on joku vieraskannattajilta eristetty katsomon osa jossa kontrollointi myös kokoajan pelaa?
Futiksessa ainakin Valkeakoskella, Tampereella ja Myllykoskella on täysin omat alueet kaikkine palveluineen vierasjoukkueen kannattajille. Muutenkin Veikkausliiga on edellä 100-0 mitä tule vieraskannattajien kohteluun ja järjestyksenvalvontakysymyksiin.
 

SjV

Jäsen
Synergian C1 katsomo lohko on neljänneksen hallin toisesta päädystä, C2-C4 katsomot kuuluavt Hurrikaani-ravintolan istumapaikoille. Varsinaisesti ko. lohkoon ei ole järjestetty omaa kulkua vaan Synergialla kaikki seisomaliput on seisomalippuja. Hallikartassa varsinainen seisomakatsomo on merkittynä hallin toiseen päähän. Tuo C1 lohko vetää varmasti sellaiset 300 katsojaa, joten aikas suuri saa olla vierasjoukkueen fanimäärä, jotta pelkästää vierasjoukkueen FC:lle tuo lohko kannattaisi uhrata. Joten jos vierasjoukkueen FC ostaa about 300 lippua, on Synergialla (ehkä) kannattavaa estää muiden pääsy ko. lohkoon.

Hippokselle menee ilmoituksen mukaa 1612 katsojaa seisomaan ja C1 on 1/5 osa seisomapaikoista.
Hallikartta
ja tuossa C1 on kuvan vasemmassa reunassa alhaalla "panoraama-katsomo" tekstin alla, A1 ja C1 välissä oleva kaari ei kuulu tuohon, pääsääntöisesti vierasfaneille varattuun alueeseen.

Veikkausliiga futista on vähän turha vetää tähän mukaan, koska futiskatsomoissa on varmasti tilaa viedä vieraskannattajat "toiselle" puolelle paikallisista. SM-liigassa tällä kaudella vain 4 joukkuetta on tilanteessa, jossa katsoja keskiarvo ei ole ylitä 70% hallin kapasiteetistä. Synergialla tuo luku on 88,15% (tilanne to SaiPa-pelin jälkeen)
 
Viimeksi muokattu:

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Suoraan sanottuna en nyt tiedä mikä on C-katsomo mutta veikkaisin että ostaneet jonkun normaalin seisomakatsomolipun mutta tulleetkin siihen katsomoon mihin olisi Jokerikannattajillakin ollut.
- - -

Säälittävää selittelyä, parahin Tuomas.

Kaikesta huomaa, että joko tunnet tai ainakin tiedät ja tunnistat nuo häirikköpommipellet. Vaan mitä olet valmis ja halukas tekemään asian eteen jatkossa? That´s the point. Mitä sitten, kun tarpeeksi monen yrityksen jälkeen pommi räjähtääkin jonkun silmille ja näkö pois?

Järjestäjän vastuu on yleisötapahtumissa melko suuri ja usein käykin niin, että vaikka häiriön aiheuttaa "joku ulkopuolinen", niin vastuun kantaa ja sakot maksaa järjestäjä. Vaikka olisi mitä tehnyt asian estämiseksi ja ennakoimiseksi.

Kaikkeen ei vaan voi nykyisillä resursseilla varautua, mutta pitäisi ainakin yrittää laittaa oma porukka ruotuun.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Futiksessa ainakin Valkeakoskella, Tampereella ja Myllykoskella on täysin omat alueet kaikkine palveluineen vierasjoukkueen kannattajille. Muutenkin Veikkausliiga on edellä 100-0 mitä tule vieraskannattajien kohteluun ja järjestyksenvalvontakysymyksiin.

Koska on mitä myydä. Veikkausliigan stadioneilla on tilaa järjestää aitauksia hölmöille, SM-liigassa ei välttämättä ole johtuen pelien suosiosta ja tilan rajaamisen vaikeudesta. Ulkostadionille saat rajattua huomattavasti helpommin sisäänkäynnin ja oman katsomo-osan kuin betonista rakennettuihin hallein. Olet silti oikeassa toisessa ketjussa, jossa puhuit henkilöstön asenteista eli liigan turvaihmisten pitäisi ottaa lusikka kauniiseen käteen ja kutsua faniryhmien vastaavat palaveriin, jotta nämä tapaukset vältettäisiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös