Markku Tähtinen Jokereihin kolmen ottelun sopimuksella

  • 108 268
  • 302

JPL

Jäsen
Rehellisesti sanoen en tiedä mihin rooliin Kiilholma hankittiin. Edes kärppäfanit eivät tunnu tietävän sitä, sillä koko hankinta on aika iso mysteeri kaikille.

Oletko Shvidkistä edes samaa mieltä?

Kiilholma hankittiin paikkaamaan loukaantumisia sentteriosastolla sekä korvaamaan Karppinen, jonka taso ei riittänyt valmennusjohdolle. Osoitti olevansa kykenevä kantamaan sen roolin, johon häntä oltiin sijoittamassa, eli kolmos/neloskentän sentteri sekä alivoimapelaaja.

Shvidkiä kokeiltiin, mutta taso ei riittänyt ja peliaika jäi kokonaisuudessaan neljään otteluun ja 44 minuutin mittaiseksi. Mutta ei kait tuossa nyt mitään niin ihmeellistä ole?

Jokereissa kuitenkin olisi tarvetta hieman erilaisiin muutoksiin, kuin Tähtisen kolmen pelin soppariin. Tästä kait narri-fanit täällä avautuvat, eivätkä pelkästään Tähtisen koukkaamisista tai miehestä ylipäätänsä. Ei Markku tuon joukkueen umpisolmuja ole kuitenkaan avaamassa, vaan lähinnä paikkaamassa loukkaantumisia ja osoittamassa omaa tasoaan.
 
Shvidkiä kokeiltiin, mutta taso ei riittänyt ja peliaika jäi kokonaisuudessaan neljään otteluun ja 44 minuutin mittaiseksi. Mutta ei kait tuossa nyt mitään niin ihmeellistä ole?

Ei tietenkään ole mitään ihmeellistä. Se oli sellainen kokeilu ja pieleen meni, mutta mitään vahinkoa siitä ei joukkueelle koitunut. Liityin tähän koko keskusteluun siitä syystä, että osui silmiin tuo cobolin lausahdus "Kärppien alkukausi oli lähes yhtä paska kuin Jokerien eikä Kärppienkään valmennus ole sen parempi. Silti siellä ei lyödä hanskoja tiskiin ja hankita jotain pelaamattomia muiden jämiä kuten Jokereissa."

Ja sehän ei pidä paikkansa, kuten mielestäni jo perustelinkin oikein useammassa viestissä. Tulee väkisin mieleen sellainen ajatus, että Jokereiden (Hjalliksen) toimissa ei nähdä mitään hyvää, laitetaan kaikki typeryyden, paniikin tai paskan joukkueen rakentamisen piikkiin, mutta vastaavanlaiset tapaukset muualla esimerkiksi Oulussa nähdään aivan päinvastoin.

Tämä saa riittää minunkin osaltani tästä aiheesta, sillä eiköhän jokainen ajatteleva ja lukutaitoinen ihminen jo ole pystynyt muodostamaan jonkinlaisen ydinajatuksen, minkä olen halunnut sanoa tähän koko keskusteluun.
 

Brock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paras organisaatio
Tulee väkisin mieleen sellainen ajatus, että Jokereiden (Hjalliksen) toimissa ei nähdä mitään hyvää, laitetaan kaikki typeryyden, paniikin tai paskan joukkueen rakentamisen piikkiin, mutta vastaavanlaiset tapaukset muualla esimerkiksi Oulussa nähdään aivan päinvastoin.

Tässä olet oikeassa! Itseasiassa tämä sama laulu käydään melkein aina läpi Jokereiden hankintojen kohdalla. Käsi sydämelle: Kuinka moni teistä tämän hankinnan dissaajista teitte saman Stapletonin hankinnasta aikoinaan - näkemättä yhtään peliä? Aika moni täällä Virmasta nilkkaan pureva taisi silloin kirjoittaa että "missään muussa organisaatiossa ei hankita tällaisia tuntemattomia yliopistopelaajia, jotka ovat vielä höyhensarjaa...jne.

Kuinka moni kehtaa tunnustaa?

Ja EN sitten väitä, että Tähtinen olisi Staplen veroinen sainaus! Minun mielestäni vain tähän hätään hyvä kokeilu, kun korvaa kokonaan puuttuvan pelaajan.

Onko muuten joku oikeasti sitä mieltä, että Jokerit on parempi 11:llä hyökkääjällä kuin 11+Tähtinen?????
 

ludvig

Jäsen
Niin paljon olen haukkunut organisaatiota täysin aiheesta, mutta nyt on sietokyky ylittynyt ja ainut vaihtoehto henkisen hyvinvoinnin kannalta on ryhtyä yltiöpäiseksi optimistiksi. Uskonkin, että Tähtisen hankinta mahdollistaa seuraavat seikat:

* toinen liigatasoinen kiekollinen sentteri
* kaksi hyökkäysorientoitunutta ketjua
* pelinrakentaminen paranee, joka auttaa mm. Ritaa
* "sentterivoittoinen" pelityyli alkaa toimimaan
* tasaisempi peluutus, josta hyötyy erityisesti Pirnes
* kaksi toimivaa tutkaparia / ketjua hankaloittaa "vartiointia"
* enemmän mahdollisuuksia ylivoimalle

Yltiö-optimistina myös ostan täysin ajatuksen siitä, että maajoukkuetauolla kokenut Aravirta saa ajettua joukkueeseen yksikertaistetumman sekä materiaaliin soveltuvamman pelitavan, jonka myös Tähtinen omaksuu kokeneena liigapelaajana.

Näin ollen Tähtisen hankinta mahdollistaa seuraavat asiat:

* useampi laitahyökkääjä nousee tasollensa parempien ketjukokonaisuuksien ja roolituksien ansiosta > enemmän tehoja sekä tiiviimpi viisikkopuolustus
* tiivimmän viisikkopuolustuksen ansiosta maalivahtipeli paranee ja Riksmann löytää itseluottamuksensa
* runkosarjasijoitus paranee > hpj uskoo mestysmahdollisuuksiin > rekrytoidaan huippupuolustaja
* Hauhtonen osoittautuu ylimääräiseksi ja ylipalkatuksi > siirto muualle
* yleisömäärät kasvavat
* Jokerijuniorit ovat saavuttaneet vastuun myötä suuria kehitysaskelia
* lopullinen liigasijoitus on vaatimaton suhteessa resursseihin, mutta "vanhan ajan" -Jokerikiekon väläykset mahdollistavat hyvät lähtökohdat kaudella 10/11
* Virmanen katsotaan riittämättömäksi, tilalle rekrytoidaan Holtari ja Hjallis luovuttaa operationaalisen vallan täysin Kekelle ja uudelle utj:lle

Kummasti piristyi olo.
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Kiitos ludvig yllä olevasta kirjoituksesta. Piristää kummasti kaiken tämän paskan keskellä.

Ja joku kehtaa väittää ettei positiivinen ajattelu kannata...
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kuka on se/hän/he, joka sen tekee Jokereissa niin kauan, kun Hjallis pitää kiinni omasta "teatteristaan"? Kuka kyseenalaistaa sinne asti, että jotain konkreettista, todella konkreettista naapurissa, tapahtuu?

Jos Hjalmari on oikeasti kova bisnesmies, hänen olisi pitänyt huomata jo aikaa sitten, että Jokerien jääkiekkojoukkue on katastrofitilanteessa. Liikemiesvaiston pitäisi silloin sanoa, että ko. omaisuudesta pitäisi pyrkiä hankkiutumaan eroon. Ei Hjalliksella kuitenkaan mitään laji/joukkuerakkautta ole, muutenhan hän tekisi asioita paremmin. Oletan, että Jokerien liepeiltä löytyisi halukkaita sijoittajia, joiden suuntaan omistuspohjaa voitaisiin laajentaa. Uudet omistajatahot voisivatkin sitten olla aitoja narrifaneja ja käynnistää muutoksen kenkäämällä Virmanen. Siis ihan sama kuvio kuin meillä. Voin kokemuksesta sanoa, että tämän kokoisissa organisaatioissa kuin Jokerit ja HIFK, muutoksen pitää olla noin iso.

Avainhenkilönä on siis Hjallis itse. En tajua, miten kaveri jaksaa katsoa oman seuransa vajoamista alakastiin. Onko asuntokauppa Sipoossa kiinnostavampaa? Ei siinä mitään, jos kyseessä ei olisi julkinen tilanne, mutta kun Jokerien tapauksessa katastrofi on päivittäistä mediakauraa. Jos olisin ulkomailta tänne tähyilevä urheilubisnesmies, ruksisin Hjalmarin nimen ensimmäisenä yli mahdollisista yhteistyökumppaneista. Syy: Jokerit on hänen seuransa ja mitään todellisia muutoksia ei ole tehty vuosikymmeneen. Johtopäätös: Kaveri on urheilubisneksen suhteen täydellinen pahvi, ei kiinnosta kumppanuus.

Mulla ei ole siis yhtään mitään Hjalmarin henkilöä vastaan. Hänellä on paljon ansioita, mutta ne eivät ole enää vuosiin liittyneet Jokerien jääkiekkojoukkueeseen, jota hän ryvettää ikifaneista sen kummemmin välittämättä. Outo säätäjä.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
On liikuttavaa nähdä, miten Jokerien nykyinen alennustila houkuttelee muiden seurojen faneja kirjoittelemaan milloin opettavaisia, milloin vittuilevia ja milloin mitäkin kirjoituksia. Kiitos paljon neuvoista.

Ketju käsittelee Tähtistä enkä pysty näkemään, mitä haittaa on ottaa Tähtinen kolmen ottelun koeajalle. Meillä on jätkiä lasareetissa pilvin pimein ja on ollut koko kauden. Yksi on jopa lopettanut kokonaan uransa tällä kaudella. Hyökkääjien osalta ei saada edes neljää ketjua ilman Tähtistä. Lisäksi meillä on selkeä sentteripula. Tähtinen tuo myös lisää variaatioita YV:lle. Hyvä veto palkata näytille pelaaja, joka sentään on latonut pisteitäkin SM-liigassa.

Mitä tulee tämän kauden joukkueen kokoamiseen, en voi kauheasti moittia. Valmentajaksi saatiin paras mahdollinen vaihtoehto (ainakin näin ajateltiin vielä kesällä). Se oli etukäteen tiedossa, että Hauhtonen on kysymysmerkiki kakkossentteriksi. Niinhän siinä sitten kävi, että Hauhtosesta ei siihen ollut. Moka mikä moka. Toisaalta Janne Lahden loukkaantuminen jo alkukaudesta ja Tomek Valtosen uran päättyminen vei paljon voimaa ja osaamista sekä myös kokemusta hyökkäyksestä. Varmaan se on syönyt myös Hauhtosta, kun ei ole kädellisiä tai muuten vaan riittävän hyviä laitahyökkääjiä enää riittävästi. Ketjut ovat myös loukkaantumisten takia eläneet liikaa.

Jos oltaisiin saatu pelata yhtä ehjällä rosterilla kuin HIFK (poislukien Haataja) koko kauden, en usko, että oltaisiin siinä missä nyt ollaan. On myös surkuhupaisaa, että kun nuoria vihdoin ajetaan sisään, esim. Eronen ja TePulkkinen ykköskentässä, molemmat loukkaantuvat pitkäksi ajaksi. Samoin kävi Kivistön. Jotenkin tuntuu myös siltä, että kun Jokereissa joku loukkaantuu, hän ei toivu millään. Mikä helvetti Janne Lahdellakin on edelleen? Onko muilla myös paremmat lääkärit?

Puolustuksen osalta Kalteva näytti vihdoin kehittymisen merkkejä harjoituspeleissä, mutta loukkaantui tietenkin eikä ole pelannut kuin muutaman hassun ottelun koko kaudella. Näin jäi aimo annos voimaa puuttumaan pakistosta.

Olen todella pettynyt tähän kauteen, mutta voi kyllä sanoa, että yksikään taivaankappale ei ole ollut meidän puolellamme tällä kaudella.

Jaksan kaikesta naapurien ilkkumisesta ym. huolimatta edelleen uskoa siihen, että Jokerit nousee kauden edetessä. Mihin asti se riittää, on vaikea sanoa. Tärkeätä olisi nyt kuitenkin pelata uskon palauttava kevätkausi. Pohjalta on kiva nousta.
 

DC.PAPA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, vuodesta -72
Jos Hjalmari on oikeasti kova bisnesmies, hänen olisi pitänyt huomata jo aikaa sitten, että Jokerien jääkiekkojoukkue on katastrofitilanteessa. Liikemiesvaiston pitäisi silloin sanoa, että ko. omaisuudesta pitäisi pyrkiä hankkiutumaan eroon. Ei Hjalliksella kuitenkaan mitään laji/joukkuerakkautta ole, muutenhan hän tekisi asioita paremmin. Oletan, että Jokerien liepeiltä löytyisi halukkaita sijoittajia, joiden suuntaan omistuspohjaa voitaisiin laajentaa. Uudet omistajatahot voisivatkin sitten olla aitoja narrifaneja ja käynnistää muutoksen kenkäämällä Virmanen. Siis ihan sama kuvio kuin meillä. Voin kokemuksesta sanoa, että tämän kokoisissa organisaatioissa kuin Jokerit ja HIFK, muutoksen pitää olla noin iso.

Avainhenkilönä on siis Hjallis itse. En tajua, miten kaveri jaksaa katsoa oman seuransa vajoamista alakastiin. Onko asuntokauppa Sipoossa kiinnostavampaa? Ei siinä mitään, jos kyseessä ei olisi julkinen tilanne, mutta kun Jokerien tapauksessa katastrofi on päivittäistä mediakauraa. Jos olisin ulkomailta tänne tähyilevä urheilubisnesmies, ruksisin Hjalmarin nimen ensimmäisenä yli mahdollisista yhteistyökumppaneista. Syy: Jokerit on hänen seuransa ja mitään todellisia muutoksia ei ole tehty vuosikymmeneen. Johtopäätös: Kaveri on urheilubisneksen suhteen täydellinen pahvi, ei kiinnosta kumppanuus.

Mulla ei ole siis yhtään mitään Hjalmarin henkilöä vastaan. Hänellä on paljon ansioita, mutta ne eivät ole enää vuosiin liittyneet Jokerien jääkiekkojoukkueeseen, jota hän ryvettää ikifaneista sen kummemmin välittämättä. Outo säätäjä.

Sanasta sanaan samaa mieltä.

Tähtinen... hoh hoijjaa. Oliko tämä nyt parasta mitä keksitte siellä toimistolla?

Miten vitussa voitte olettaa ilman pelituntumaa olavan kaveri voivan auttaa yössä rämpivää jengiä 3 pelissä?? Keke, muistat varmaa pitkän tauon jälkeen, kuinka helppoa oli tulla peleihin takaisin...????

Tähtistä en dissaa, kaveri tekee duuniaan ja menee sinne missä maksetaan. Tähtinen on saanut niin paljon paskaa niskaansa että heikompaa hirvittää, toivottavasti uskaltaa tulla edes hallille.

Hjallis, eikö sinua hävetä seurasi alennustila. Vuodesta toiseen toppi budjetilla jylläävä Jokerit on lähinnä enää vitsi. Valmentajia tulee ja menee, samoin pelaajia. Yksi on vain ja pysyy, Masa ja Hjallis. Onko pieneen päähäsi tullut mieleenkään, vittu enhän mä osaakaan tätä hommaa, täytyy palkata tähän joku ammattilainen? Joku oli ansiokkaasti laskenut jossain muussa ketjussa käytetyt/menetetetyt miljoonat Masan aikana, karmeita summia.

Pelejä on nähty -70 luvulta lähtien, nyt tuli mitta täyteen. En kanna ropojani enää näille puuhastelijoille, onneksi en hommannut kausaria tälle kaudelle. Toivottavasti porukka äänestää jaloillaan, muuten mitään uudistusta ei ole näköpiirissä. Kuka menee uudelleen ravintolaan syömään missä ruoka/palvelu on paskaa?

Katellaan ensi kaudella uudelleen....
 
Viimeksi muokattu:

#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Hyvinkään Tahko, Pasi Nurminen
Näin ollen Tähtisen hankinta mahdollistaa seuraavat asiat:

* useampi laitahyökkääjä nousee tasollensa parempien ketjukokonaisuuksien ja roolituksien ansiosta > enemmän tehoja sekä tiiviimpi viisikkopuolustus
* tiivimmän viisikkopuolustuksen ansiosta maalivahtipeli paranee ja Riksmann löytää itseluottamuksensa
* runkosarjasijoitus paranee > hpj uskoo mestysmahdollisuuksiin > rekrytoidaan huippupuolustaja
* Hauhtonen osoittautuu ylimääräiseksi ja ylipalkatuksi > siirto muualle
* yleisömäärät kasvavat
* Jokerijuniorit ovat saavuttaneet vastuun myötä suuria kehitysaskelia
* lopullinen liigasijoitus on vaatimaton suhteessa resursseihin, mutta "vanhan ajan" -Jokerikiekon väläykset mahdollistavat hyvät lähtökohdat kaudella 10/11
* Virmanen katsotaan riittämättömäksi, tilalle rekrytoidaan Holtari ja Hjallis luovuttaa operationaalisen vallan täysin Kekelle ja uudelle utj:lle

Kummasti piristyi olo.

Hetken asiaa mietittyäni ja ylläolevan viestin luettuani itsellenikin palasi se "lapsen usko", että jospa sittenkin?
En nyt väitä että Tähtinen olisi mikään maailmanluokan sainaus, mutta annetaan miehelle mahdollisuus ja katsotaan sitten. On tämä kuitenkin jonkinlainen askel. Vielä kun "Jokela" saataisiin puolustukseen niin jospa tämä tästä...
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Ihmettelen suuresti miksei nyt saman tien hankita "varmaa korttia", kun mielenkiintoisia pelaajia riittää pilvin pimein jopa Euroopasta, tarve on ilmeisesti helvetin suuri, veroraja on jo ylittynyt ja huonot otteet ovat jatkuneet jo koko alkukauden (kohta 2 kuukautta). Tässä ei voi perustella viivettä millään "ison kalan väsyttämisellä", koska aikaa on mennyt jo näin paljon ja laatupelaajia on ollut esillä koko ajan (Kariya, Lupaschuk, Kaspar, Boumedienne, Månsson..)

Naapuri on aloittanut erittäin vahvasti, ovat (HPK ja KalPa ovat pelanneet ottelun enemmän) yhdellä voitolla sarjakakkosia, silti Nybondas oli kulissien takana sopinut jo kaiken valmiiksi uusimman puolustajan kanssa. Kun veroraja ylittyi, sopimus astui voimaan ja mies esiteltiin kansalle. Oikeaa toimintaa.

Mitä tekee Jokerit, tekee kummallisia ja toisilleen täysin ristiriidassa olevia hankintoja ja sekoittaa pakkaa entisestään. joku voi väittää ettei pakkaa voi sekoittaa tuota enempää, mutta olisihan se hieman rauhoittavampaa (eikä vähiten faneille) jos nyt esiteltäisiin 1-3 kovaa korttia jotka ovat KOKO kauden joukkueessa. Tähtinen on aivan turha jamppa eikä tuo Hauhtoseen verrattuna mitään lisäarvoa. Bremberg on pelimies mutta kiikaroi nyt Johanssonin valmentavaa Luganoa, jonka kanssa neuvotellaan ilmeisesti maajoukkuetauon aikana.

Jotain tarttis tehdä...
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Mun mielestä Tähtinen on ihan hyvä lisä tämän hetken Jokereihin. Oman näkemykseni mukaan kyseessä on kuitenkin luokkaa tai paria kovempi sentteri kuin vaikka Hauhtonen. Ainakin niinä parina kautena, mitä pelasi Lukossa, niin oli ihan käyttökelpoinen mies varsinkin ylivoimalla. Sinä kautena oli jopa loistava, kun muodosti Saarelan ja Torkin kanssa STT-ketjun. Tähtinen pystyy laittamaan ylivoimalla vastustajan neliön todella pieneksi ja poikittaissyötöillä maalin kulmille tulee varmasti esim. Ridalle paikkoja. Ei mielestäni mikään mahdottomuus, että Tähtinen pelaisi narreissa koko kauden.
 

ludvig

Jäsen
Olen todella pettynyt tähän kauteen, mutta voi kyllä sanoa, että yksikään taivaankappale ei ole ollut meidän puolellamme tällä kaudella.

Ei ole tullut apuja korkeammalta taholta, mutta hyvin hoidetussa organisaatiossa niitä ei tarvitakaan - ainakaan siinä määrin mitä Jokereissa. Kaikelle on yleensä syynsä ja nyt kärsitään seurauksista tai siis ollaan kärsitty pidempään. Esimerkiksi loukkaantumisia sattuu urheilussa väistämättömästi ja ne eivät voi toimia tekosyynä. Niihinkin voidaan vaikuttaa; valmennustiimi laatii oikeanlaiset pelaajakohtaiset harjoitteet ja tiimiin kuuluu itsestäänselvyytenä ammattitaitoinen kuntovalmentaja sekä erillinen maalivahtivalmentaja, lisäksi rekrytointivastaava selvittää pelaajia tarkkaillessaan heidän kunto- ja loukkaantumistaustansa etc. Jos / kun loukkaantumisia tai muuten vain suurempia epäonnistumisia tapahtuu, niin kokonaisuutta ei ole tietenkään rakennettu korttitalomaisesti, joka kaatuu yhden kortin petettyä, vaan seurassa on aina olemassa suunnitelma b tai c.

Näitä yllä olevia ym. asioitahan täällä sekä ties missä on käyty läpi suu kuivana tai sormenpäät hellinä ja lopputuloksena on aina ollut sama tekijä (ainakin suuremmassa mittakaavassa), eli ammattitaidottomat ihmiset organisaation... Anti olla, vaihdan taas positiivisuusmoodiin ja unohdan reaalimaailman.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Ainakin niinä parina kautena, mitä pelasi Lukossa, niin oli ihan käyttökelpoinen mies varsinkin ylivoimalla. Sinä kautena oli jopa loistava, kun muodosti Saarelan ja Torkin kanssa STT-ketjun. Tähtinen pystyy laittamaan ylivoimalla vastustajan neliön todella pieneksi ja poikittaissyötöillä maalin kulmille tulee varmasti esim. Ridalle paikkoja. Ei mielestäni mikään mahdottomuus, että Tähtinen pelaisi narreissa koko kauden.

Toivotaan todella, että Tähtinen tuo jotain Jokereitten ylivoimapelaamiseen. Ei se ainakaan hirveän paljon huonommaksi voi enää mennä. Omasta puolestani Tähtinen voi paikata rampautunutta hyökkäystä kolmen matsin ajan ja sitten ulos. En usko, että hän tulee pelaamaan Jokereissa loppukautta, enkä usko, että se kuuluu edes Jokerijohdon suunnitelmiin. Tai sitten ollaan heikoilla jäillä myös jatkossa.

Kaikkea pitää kokeilla, paitsi homoilua ja kansantanhuja. Kokeillaan nyt sitten tälläistä kuviota. Ensi viikon kotimatseista on tultava 6-8 pojoa tai sitten kokeillaan kenkää Aran perseeseen.
 

Brock

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paras organisaatio
ludvigille

Periaatteessahan olet oikeassa, mutta määrättyihin loukkaantumisiin (esim. Janne Lahti, vastustaja kaatuu päälle niin että nilkka vääntyy) ei oikein voi varautua. Samoin Tomekin olkapää, joka on lopullisesti sökö. Eikö Erosen ja Kivistönkin vammat ole peräisin taklaustilanteista. Samoin ranteille lyömiset (Pulkkinen?). Näihin ei vaikuta kuntovalmentajat eikä mitkään. Tässä suhteessa tuuri on ollut todella surkea.

Sinänsä tähän puoleen erikoistunut ammattimies olisi pitkässä juoksussa varmasti hintansa väärtti.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Vakiolle:

Sun kannattaa olla vain ja ainoastaan ylpeä siitä, että joukkueesi kiinnostaa muitakin kuin omia faneja. Vain omiaan kiinnostavia nippuja on nimittäin liiga yleisesti ottaen pullollaan. Kyllä meilläkin HIFK-osiossa nähdään jatkuvasti teikäläisiäkin ja se on mielestäni imartelevaa. Myös silloin kun teikäläiset tulevat vain vittuilemaan. Sitä on nähty tällä kaudella vähemmän, joten muutama vakiokirjoittajanne (heh, huomaathan pienen alkukirjaimen) onkin loistanut poissaolollaan puoleltamme. Lätkäjätkät ovat jääneet.

Mulla on aina tapana tulla Jatkoaikaan HIFK-osion kautta ja mennä Jokerien kautta veks. Riippumatta sarjatilanteesta. Ongelmana tässä on se, että kun HIFK on päähiekkalaatikko, osaan mennä oikeaan ketjuun. Meilläkin on silti ihan liikaa ketjuja auki ja jo viime kaudella päätin, että käyn kolmessa eri ketjussa, ne riittävät mainiosti: mv-ketju, peliesitykset ja pelaajaliikenne. Nyt hengailen meillä edelleenkin pääasiassa kolmessa ketjussa. Vielä huonommin osaan teidän osionne. Täällä on auki useita ketjuja ja jos ei löydy täsmäketjua "Tänne mielipiteitä Jokerien nykytilasta" tai sellainen löytyy ja edellinen kirjoitus on syyskuulta, tulee helposti mentyä uusimman kautta, koska jatkoaikakokemuksen perusteella "that´s the place where it all happens". Tähtisestä sain itse ainakin vaivatta suoran linkin siihen, mitä sanoin Ara-ketjussa: Organisaationne vaikuttaa ääriväsyneeltä.

Ja loukkaantumiset...Lempiaiheita omalla hiekkikselläni on se, että loukkaantumiset on maailman helpoin ja halvin tekosyy. Luuserivalmentajatkin käyttävät sitä usein. Pitkässä juoksussa loukkaantumisia sattuu ihan yhtä tasaisesti kaikille joukkueille. Silti jokainen perusfani luulee, että vain meillä viikate heiluu. Jos joukkueen konsepti ja pelitapa on kunnossa, malliesimerkkinä parin edellisen kauden Blues ja Kalpa, on suhteellisen sama ketkä siellä alemmissa kentällisissä pelaavat. Isossa kuvassa homma toimii, ei SM-liigan taso nimittäin niin kova ole, että jonkun kolmosketjun joutuminen sairastuvalle saa rukkaset tippumaan. Teillä ovat olleet pelissä koko ajan kirkkaimmat tähdet: Riksman, Pirnes, Hentunen, Rita. Samoin 2-sena Hauhtonen ja nyt tämä uusi Ruotsin heebo. Entäs Koivisto alakerrassa? Jos nämä kaikki olisivat yhtä aikaa lasaretissa, puhuttaisiin katastrofista. Se on huonoa scouttaamista / valmentamista / joukkueenkasaamista, että Hauhtosen kaltainen reliikki pelaa 2-senana, mutta ei tuo ykkösketjunne + Riksman nyt sentään aivan paska ole. HIFK kaaputti viime kauden pelkällä Hirson ketjulla ja sijoittui muutaman pykälän paremmin kuin te nyt. Osaavamman koutsin käsissä pelkän ykköskenttänne + maalivahtinne olisi pitänyt tuoda teille enemmän pisteitä!

Aravirralta kausi on siis myöskin floppi ja on makuasia miettiä, johtuuko se siitä, että organisaatio on perseestä vai siitä, että hänen junansa on mennyt jo. Ammattivalmentajan pitäisi kuitenkin kyetä jonkunlaiseen tasoon siellä, mistä palkkaa on päättänyt nostaa ja Aravirta alisuorittaa aivan järkyttävällä tavalla materiaaliin nähden. On siellä vaikka kuinka paljon loukkaantuneita, niin kyllä tuolla nipulla pitäisi olla paljon enemmän pisteitä.

Jep, kyllä Jokerit nousee vääjäämättä ja luulen, että lopputulos on lähellä HIFK:n monen kauden vakiopaikkaa eli seitsemättä sijaa. Ja paikalliset menevät tottakai Ilmalaan, ihan kuten meille viime kaudella. Ne ovat peilikuvia yleisestä sarjamenestyksestä näköjään ja mua ainakaan ei lohduttanut viime kaudella hevonvitun vertaa, että HIFK vei paikalliset. Iso kuva tässä ratkaisee. Ja isossa kuvassa HIFK ja Jokerit ovat aina isoja ruumiita, joita on kiva pienempien tulla potkimaan. Otetaan se imarteluna.

Ketjun topiciin palatakseni: Dahlman on vapaana ja selvästi parempi pelaaja kuin Tähtinen. Ottakaa se?
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ketjun topiciin palatakseni: Dahlman on vapaana ja selvästi parempi pelaaja kuin Tähtinen. Ottakaa se?
Tämä olisi jo Masaltakin aikamoinen Jokeri-hankinta. Anti-kiekollisia laitureita Jokereilla riittää yli oman tarpeen ja samaan aikaan joukkueessa on 1 liigatason sentteri ja 2-3 liigatason pakkia. Mikä olisikaan ovelampaa, kuin hankkia seuraavaksi melko kädetön laituri.

Tuosta Tähtisen Markusta vielä. Tuskin täällä kellään tai ainakaan kovin monella voi olla mitään itse Tähtistä vastaan, kyllä tyytymättömyys lähtee siitä, että monen mielestä tuo ei ole tässä tilanteessa oikea ratkaisu.

Ihailtavaa positiivisuuttakin ketjussa on havaittavissa, kyllä kaikista asioista aina joku positiivinen puoli löytyy. Se ainakin on helppo allekirjoittaa, että ei Tähtinen hommaa ainakaan huonommaksi saa, jos sillä lailla ajattelee.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Vakiolle:.....

Kiitos palautteesta. Hiekkalaatikko on tosiaan avoin kaikille. Totesin vaan sen, että silloin on aina enemmän "perivihollisiakin" liikkeellä kun Jokereilla menee huonosti. Tällä palstakokemuksella tiedän tämän kyllä entuudestaan. Kunhan nyt mainitsin.

Loukkaantumisten taakse on tietysti helppo mennä, mutta ei se tässä tapauksessa täysin vääräkään argumentti ole. Olet oikeassa, että joukkueissa, joissa pelitapa on kunnossa, kuten Blues, loukkaantumiset eivät vaikuta yhtä paljon. Mutta meilläpä ei ole pelitapa kunnossa. Kauteen lähdettiin uuden valmentajan opein viime kauden täydellisen peruuttelun jäljiltä. Uutta pelitapaa ei ehditty omaksua, joten ei ole mitenkään yhdentekevää kuinka paljon loukkaantumisia tulee ja kenelle. Jos olisi saatu mennä vakioketjuilla, olen varma, että pelitapa alkaisi jo vähän löytyä. Nyt on jouduttu jatkuvasti muuttamaan ketjuja ja kun pelitapaa ei ole selkäytimessä, homma on yhtä puuroa.

Mutta kaiken kaikkiaan virheitä on tehty monella osa-alueella ja lisäksi on ollut huonoa tuuria. Missä suhteessa näitä pitää painottaa, on jo tarkemman analyysin paikka, jota ainakaan itse en osaa tehdä.

En ole antamassa Aravirralle missään tapauksessa synninpäästöä. Joukkue on kummallisen hengetön ja hieman alistuneen oloinen. Kiltti-Ara ei oikein ole parhaimmillaan näissä kriisitilanteissa. Toisaalta, jos/kun joukkue itse löytää taas peli-ilon, Aran positiivisuus voi kääntyä eduksi.

Ja jos tädillä olisi munat...
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Mielestäni ei olisi nyt tärkeää löytää pelaaja joka teki viime vuonna enemmän pisteitä kuin joku Hancock tai Rita. Nyt tarvitaan tekijämiehiä a la Keller, Kontiola, Eaves (paluu Eurooppaan edessä?) tai jo eilen sainatut miehet.

Tähtinen ei sitten kauheasti muuta teekään kuin pisteitä joten jos niitä ei tule nyt heti näissä kolmessa pelissä, niin käsittämätön hankinta. Jos on keskenkuntoinen, niin miksi hankkia hänet kolmeksi peliksi? Jos on hyvässä kunnossa, niin miksi hankkia hänet kolmeksi peliksi?

=)
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Jos on keskenkuntoinen, niin miksi hankkia hänet kolmeksi peliksi? Jos on hyvässä kunnossa, niin miksi hankkia hänet kolmeksi peliksi?
Koska muuten joutuu joko pelaamaan vajaalla kokoonpanolla tai peluuttamaan B-junnua. Tuskinpa kukaan olisi valittanut, mikäli Jokerit olisi solminut kolmen ottelun mittaisen sopimuksen esimerkiksi Toni Dahlmanin kanssa.
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Tähtinen oli muuten Aran haku. Ara itse soitteli Tähtiselle ensimmäisen kerran jo kun tämä palasi ulkomailta. Aravirran joukkueeseen haluama pelaaja. Hetkeksi vai loppukaudeksi, sitä en tiedä, mutta mahdollisuudesta pelata loppukausi Jokereissa on Aran ja Tähtisen välillä keskusteltu. Lähteenä Tähtisen erittäin hyvä ystävä.

Sitä en ymmärrä, että miksi Tähtisen tulo ensin kiistettiin ja lopulta Aran pyyntöön kuitenkin suostuttiin. Menikö joku isompi kala ohi?
 
Viimeksi muokattu:

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Jos on keskenkuntoinen, niin miksi hankkia hänet kolmeksi peliksi? Jos on hyvässä kunnossa, niin miksi hankkia hänet kolmeksi peliksi?

Kyseenalaistatko Masan keksimän tryout-järjestelmän? ;)

Jos Tähtisestä on hyökkäyspäässä ottamaan rooli kakkossentterinä, olen tyytyväinen. Jo tämä helpottaisi hieman Pirneksen urakkaa ja voisi tuoda hänenkin peliinsä lisää virtaa. Jos Tähtisestä ei kakkossentteriksi ole, lähteköön mies takaisin hirvimetsälle tai missä nyt aikaansa viettääkin.

Kyllä kolmessa pelissä jo näkee, onko miehestä yhtään mihinkään.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sitä en ymmärrä, että miksi Tähtisen tulo ensin kiistettiin ja lopulta Aran pyyntöön kuitenkin suostuttiin. Menikö joku isompi kala ohi?
Eiköhän tuo kielletty siksi, että Masa oli juuri keksinyt chargerin nimeämän sala-try-outin ja kun veroraja ei vielä ollut ylitetty, tätä uutta sala-try-out järjestelyä ei haluttu paljastaa muille.

Lähtökohtaisesti hyvä juttu, että pelaaja on valmentajan toivoma.Eri asia on sitten se, kannattaako Araa enää kovin monessa asiassa kuulla. Nyt kun sala-try-outin paljastumisesta on kulunut jo reilu vuorokausi niin olo on pikkaisen rauhoittunut. Eihän tässä tosiaan enää mitään voi hävitä, joten katsellaan rauhassa muutama peli tauon jälkeen. Mun kirjoissani Jokerien osalta tämän kauden panoksena on enää lähinnä pelaajien ja Aran maine.

Rauhallisesta olosta huolimatta otsasuonen saa kyllä pullistumaan sillä, että ajattelee mitä Ara on joukkueen kanssa saanut aikaan 3-4 kuukauden yhdessäolon aikana. Se ei muuten ole paljon.
 

ludvig

Jäsen
ludvigille

Periaatteessahan olet oikeassa, mutta määrättyihin loukkaantumisiin (esim. Janne Lahti, vastustaja kaatuu päälle niin että nilkka vääntyy) ei oikein voi varautua. Samoin Tomekin olkapää, joka on lopullisesti sökö. Eikö Erosen ja Kivistönkin vammat ole peräisin taklaustilanteista. Samoin ranteille lyömiset (Pulkkinen?). Näihin ei vaikuta kuntovalmentajat eikä mitkään. Tässä suhteessa tuuri on ollut todella surkea.

Sinänsä tähän puoleen erikoistunut ammattimies olisi pitkässä juoksussa varmasti hintansa väärtti.

Toki, niinkuin edellä mainitsin, loukkaantumisia tulee väistämättä. Niitä voidaan kuitenkin minimoida oikeanlaisilla harjoitteilla, varamiesjärjestelmällä tai jopa toimivalla pelisysteemillä. Ylipäätänsä suunnitelmallisella toiminnalla. Esimerkiksi tähän kauteen lähdettäessä tiedettiin, että Tomekilla on ollut todella vakava loukkaantuminen. Olkapäätä olisi pitänyt vahvistaa oikeilla harjoitteilla ammattilaisen silmien alla (en tiedä tehtiinkö?) sekä varautua siihen, että se pamahtaa hajalle uudelleen ja tehdä näin plan b, jolloin olisi kartoitettuna kaikin puolin sopiva pelaaja hänen paikkaajakseen. Nyt tuli Ben-Amor / ei ketään, enkä jaksa uskoa että tämä oli suunniteltua tai jos oli, niin enpä kommentoi enempää. Myös (ainakin Jokereissa) loukkaantumisalttiin Lahden kohdalla oltaisiin voitu tehdä plan b, mikä se nyt oli?

Painotan, että toki loukkaantumisia tulee aina ammattiurheilussa, mutta toimivasta ja kaikkien tiedossa olevasta pelisysteemistä, ammattitaitoisista kuntovalmentajista, yksilökohtaisista harjoitteista ja paikkaajista lähtien niihin pitäisi varautua niin, etteivät ne kaada koko korttitaloa. Varsinkaan kauden alkuperiodilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös