Liverpool FC 2009-10

  • 160 335
  • 889
Kuten JJ Lehto jo kertoi, niin kyllä Rafa on viimeisinä vuosina käyttänyt saamansa rahat erittäin huonosti. Viimeisin niitti oli se, että osti joukkueeseen loukkaantuneen pelaajan. Nyt on jo neljäsosa valioliigasta pelattu ja puolet CL-karsinnoista ja edelleen tämä "Luigi" on loukkaantuneena. Tuskin on tämän vuoden puolella täydessä pelikunnossa. Muistaakseni tämäkin mies oli pitkästi yli 10 miljoonan punnan mies.

Aquilani maksoi lähemmäs 20 miljoonaa puntaa eli tarkalleen ottaen 17,9 m£ (lähde: Transfermarkt).

Koko kesänä Benitez nettosi pelaajien myynneistä pyöreästi 40 miljoonaa ja saman verran on mennyt uusiin pelaajiin. Onko tilanne sitten sellainen ettei omistajilta liikene yhtään rahaa hankintoihin ts. kaikki pelaajahankinnat pitää tehdä pelaajamyynneistä saatavilla punnilla? Tähän en osaa itse vastata, mutta melko huonot on pelimerkit jos yhtään siis yhtään rahaa ei hankintoihin heru. Toisaalta edellisillä kausilla rahaa on poltettu reilustikin, joten en tiedä onko omistajien suhtautuminen muuttunut täksi kaudeksi jotenkin.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kuitenkin ennen tätä kautta on menty tasaisesti eteenpäin.
Ei se nyt ihan noinkaan ole:

2004-05: 58 pistettä (sijoitus 5:s)
2005-06: 82 pistettä (3:s)
2006-07: 68 pistettä (3:s)
2007-08: 76 pistettä (4:s)
2008-09: 86 pistettä (toinen)

Voidaan siis sanoa, että toinen kausi (05-06) oli selvää eteenpäinmenoa pisteiden valossa verrattuna ensimmäiseen, mutta kaksi seuraavaa olivatkin sitten selvää taantumaa ennen hyvää viime kautta, jolloin Pool ihan pelillistekin näytti välillä vakuuttavalta.
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jep, ei asiat aivan mustavalkoisia tässäkään ole. Mutta mitä Poolilla on käsissä viiden vuoden ja > 200 M£ sijoitusten jälkeen?

Kahden miehen joukkue.

No, Torresin ja Gerrardin lisäksi valioliigan voittavassa joukkueessa voisi kenties pelata Reina ja ehkä Mascherano ja Johnsson. Loput on sarjaa ynnämuut. Ja tämä siis viimeisen viiden vuoden aikana yli 200 M£ sijoituksilla.

Jos minulle jostain siunaantuisi 100 k€ ylimääräistä autojen hankintaan, niin ostaisin todennäköisesti 1 huippuauton ja kakkosautoksi sen 20k normiräpsän. Rafa ostaisi 5 kappaletta 20k normiräpsiä rotaatioon. Ja ihmettelisi että mikä perkele vaivaa kun ei "kulje" naapurin urheiluautoa vastaan. Jotenkin vain tulee mieleen noista Rafan hommista Jokerien meininki. Paitsi että ei osteta kalliita huippumiehiä.
 
Viimeksi muokattu:

Steven

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Calgary Flames, Liverpool FC
Jos minulle jostain siunaantuisi 100 k€ ylimääräistä autojen hankintaan, niin ostaisin todennäköisesti 1 huippuauton ja kakkosautoksi sen 20k normiräpsän. Rafa ostaisi 5 kappaletta 20k normiräpsiä rotaatioon. Ja ihmettelisi että mikä perkele vaivaa kun ei "kulje" naapurin urheiluautoa vastaan. Jotenkin vain tulee mieleen noista Rafan hommista Jokerien meininki. Paitsi että ei osteta kalliita huippumihiä.

Öö, ihan ei aukene tämä vertaus nyt, tai koko viesti oikeemmin. Sanot siis, että pitäisi rahat käyttää yhteen huippumieheen, ennemmin kuin viiteen kohtuulliseen. Jaa. Mitäs näille muille paikoille sitten laitettaisiin, jos rahat menisivät yhteen? Siis toki huippupelaajia tarvitaan, mutta jos on käytettävissä tietty määrä rahaa, ja pelaajia tarvitaan useita, niin pakkohan silloin on ostaa sellaisia, ketkä mahtuvat budjettiin. En ymmärrä, että olisiko siis pitänyt esimerkiksi jättää Johnson ostamatta, ja sen sijaan sijoittaa tuo raha paremman keskikenttäpelaajan ostoon. Sittenhän täällä itkettäisiin tuota laitapakki tilannetta.
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Yritin kertoa mielipidettäni, että itse olisin paljon mielummin sijoittanut rahat enemmässä määrin todellisiin laatupelaajiin. Niitä ei kohtuu massiivisesta rahankäytöstä huolimatta ole rosterissa edelleenkään kuin ne 2, omaatuntoa venyttäen 4-5. Luulisi että yli 200 M£:lla tuossa ajassa saisi useammankin.

Rafan juttu on/oli rotaatio. Ja siihen ne rahat sitten menivätkin, hankittiin laadun kustannuksella kasa nuoria ja rivipelaajia. Toivottiin että nuorista niistä kasvaisi huippunimiksi (Babel, "uusi Henry"), mutta aika hiljaista on ollut. Osa pelaajista oli/on täysiä floppeja ja osa rahoista on menny kankkulan kaivoo a la Keane. Nyt sitten onkin rosteri täynnä tasapaksua massaa vaikka kahteen joukkueeseen, tosin niillä ei todistetusti kovia pelejä voiteta.

Toki niitä rivimiehiäkin tarvitaan, mutta kun Rafa ei ole mitään muuta ostanutkaan.

Jälkiviisastelu on toki helppoa, mutta faneille sallittua. Vastuu on edelleen Rafalla.
 
Suosikkijoukkue
TPS, LFC, FCB, Sens
Jos minulle jostain siunaantuisi 100 k€ ylimääräistä autojen hankintaan, niin ostaisin todennäköisesti 1 huippuauton ja kakkosautoksi sen 20k normiräpsän. Rafa ostaisi 5 kappaletta 20k normiräpsiä rotaatioon. Ja ihmettelisi että mikä perkele vaivaa kun ei "kulje" naapurin urheiluautoa vastaan.
Sinun manageroimassasi joukkueessa ei puolet jengistä edes pääsisi pelipaikalle ilman autoja. Rafa ei ole ostanut enempää huippumiehiä, koska siihen ei yksinkertaisesti ole ollut varaa. Millään yksittäisellä hetkellä ei käytettävissä ole ollut 100 miljoonaa puntaa tai edes viittäkymmentä. Houllierilta ei Anfieldille jäänyt kuin savuavat rauniot ja jollain keinoin on pitänyt rakentaa ykkösmiehistö, reservit ja jopa junnujoukkueet.
 

Bats

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Ässät, UFC
jossittelu jatkukoon

Verrataanpa Liverpoolin pelaajahankintoja esimerkiksi Arsenaliin:

Arsene Wenger maksoi pari vuotta sitten oikeasta laitapakista Sagnasta muistaakseni noin 3 miljoonaa puntaa. Rafa osti tänä kesänä Glen Johnsonin 17 miljoonalla punnalla. Kysymys kuuluu, että onko Johnson siis yli viisi kertaa parempi pakki kuin Sagna? Arshavinista Wenger maksoi tammikuussa noin 17 miljoonaa. Rafa taas maksoi Alberto Aquilanista noin 20 miljoonaa, vaikka mies on ollut lasaretissa pitkään. Tästäkään kaupasta ei vertaillen löydy paljoakaan järkeä, vaikka (huom!) Aquilanista saattaa siis kehittyä Arshaviniakin parempi pelaaja. Sitähän emme voi vielä tietää.

Kyllä laadukkaita pelaajia liikkuu maailmalla ihan kohtuu hintaan. Ne tulee vain löytää hyvällä scouttauksella. Tässä tapauksessa Liverpoolilla on paljon oppimista esimerkiksi Arsenalilta. Liverpool ei pysty ainakaan lähitulevaisuudessa kilpailemaan Chelsean, Man Cityn tai Manun kanssa hankintabudjetillaan, joten mielestäni tulisi huomattavasti nykyistä paremmin keskittyä lupaavien, Liverpoolin pelisysteemiin soveltuvien kykyjen löytämiseen. Tämä tapahtuu vain scouttausjärjestelmää kehittämällä.
 
Suosikkijoukkue
TPS, LFC, FCB, Sens
Irish Independentissä on mielenkiintoinen juttu otsikolla 'It's unfair to judge us simply on silverware'. Ohessa pari leikkausta jutusta. Ensinnä Aquilanin hankinnasta loukkaantuneena:

Irish Independent kirjoitti:
The manager told Tomkins that an independent medical assessor had told Liverpool that £17m Alberto Aquilani -- bought to link the midfield with Fernando Torres -- would be available by the end of August, a date which has been continually pushed back.

Ja pelaajahankinnoista:

Irish Independent kirjoitti:
Benitez said he considered 50 of the players he inherited from Gerard Houllier in 2004 to have been inadequate for his needs, including half of the first team, and he believes that the travails of some he has brought in -- £7m acquisition Andrea Dossena is "a top pro who has struggled with the system"-- have overshadowed the success stories like Emiliano Insua. Insua, bought for £1m, is the reason Dossena is out of first team contention, according to Benitez.

Koko juttu on lukemisen arvoinen.

Arsene Wenger maksoi pari vuotta sitten oikeasta laitapakista Sagnasta muistaakseni noin 3 miljoonaa puntaa. Rafa osti tänä kesänä Glen Johnsonin 17 miljoonalla punnalla. Kysymys kuuluu, että onko Johnson siis yli viisi kertaa parempi pakki kuin Sagna?

Benitez maksoi Torresista pari vuotta sitten 20 miljoonaa. Real Madrid maksoi tänä kesänä C-Ronista 80 miljoonaa. Onko hän neljä kertaa parempi pelaaja ja jos on, millä mittarilla? Siirtosummia arvioitaessa on otettava huomioon muitakin asioita kuin pelkkä pelaajan taso. Johnson on kotimainen pelaaja, joista Liverpoolilla on huutava pula. 'Englantilaisesta joutuu Englannissa maksamaan enemmän' on jo yleisessä tiedossa oleva fakta. Lisäksi Johnsonista käytiin ankara tarjouskilpailu. Vielä positiivisena seikkana Liverpoolin kannalta oli, että kaupalla saatiin kuitattua toiselta persaukiselta seuralta iso velka, jonka saamisesta ei muuten ollut kovin vakuuttavia takuita.

Onko Sagna sitten vastaavasti kolme kertaa parempi pakki kuin Insua ja onko tilanne sama vuoden tai kahden päästä?

Kyllä laadukkaita pelaajia liikkuu maailmalla ihan kohtuu hintaan. Ne tulee vain löytää hyvällä scouttauksella. Tässä tapauksessa Liverpoolilla on paljon oppimista esimerkiksi Arsenalilta.

Ja juuri tässä kohtaa Benitez on tehnyt suuren työn uudistaessaan Liverpoolin skouttausta ja akatemiaa, jotka molemmat ovat olleet retuperällä. Wengerillä on omalla työmaallaan ollut enemmän aikaa pistää asiat kuntoon ja näin ollen pelaajien etsintä ja kasvatus toimivat paremmin.

Skouttauksen merkitys tulee kasvamaan jatkossa ns. home-grown -säännön myötä. Liverpoolin uuden skouttauksen ensimmäinen helmi Emiliano Insua on äärimmäisen tärkeä pelaaja Liverpoolille myös siksi, että mahtuu tulevaisuudessa kotikasvatettujen pelaajien kiintiöön, vaikka argentiinalainen onkin. Reserveissä, lainalla ja nuorisojoukkueissa on tällä hetkellä pelaajia, joista on lupa odottaa jotakin tulevaisuudessa, tutummasta päästä esimerkiksi vaikkapa Nemeth, Pacheco ja Dalla Valle. Menestystä on nähty jo reserviliigassa ja nuorisocupissa. Liverpoolin ykkösjengissä ovat jo tällä kaudella esiintyneet Jay Spearing, Dani Sanchez Ayala ja Martin Kelly eli oikeaan suuntaan ollaan menossa. Pitkäjänteisyyttä on siis tässäkin asiassa syytä peräänkuuluttaa.
 

Bats

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Ässät, UFC
Siirtosummia arvioitaessa on otettava huomioon muitakin asioita kuin pelkkä pelaajan taso. Johnson on kotimainen pelaaja, joista Liverpoolilla on huutava pula. 'Englantilaisesta joutuu Englannissa maksamaan enemmän' on jo yleisessä tiedossa oleva fakta. Lisäksi Johnsonista käytiin ankara tarjouskilpailu.

Mielestäni siirtosummia arvioitaessa ei voida ottaa missään tapauksessa mitään muuta asiaa huomioon kuin pelaajan taso(!)
Ei kai kukaan maksa muusta kuin laadusta?! Pidän Johnsonista, hän on loistava pelaaja ja tuo arvoa Liverpoolille, mutta kyseenalaistan hänestä maksetun hinnan tässä taloudellisessa tilanteessa, jossa resurssit ovat rajalliset. Miksi Rafa maksoi 17 miljoonaa puntaa Johnsonista, kun puolella tuosta hinnasta olisi saatu varmasti tarpeeksi(!) laadukas pelaaja. Se, että pelaaja on englantilainen ei ole selitys; eikä varsinkaan se, että Johnsonista käytiin ankara tarjouskilpailu.

Skouttauksen merkitys tulee kasvamaan jatkossa ns. home-grown -säännön myötä. Liverpoolin uuden skouttauksen ensimmäinen helmi Emiliano Insua on äärimmäisen tärkeä pelaaja Liverpoolille myös siksi, että mahtuu tulevaisuudessa kotikasvatettujen pelaajien kiintiöön, vaikka argentiinalainen onkin. Reserveissä, lainalla ja nuorisojoukkueissa on tällä hetkellä pelaajia, joista on lupa odottaa jotakin tulevaisuudessa, tutummasta päästä esimerkiksi vaikkapa Nemeth, Pacheco ja Dalla Valle. Menestystä on nähty jo reserviliigassa ja nuorisocupissa. Liverpoolin ykkösjengissä ovat jo tällä kaudella esiintyneet Jay Spearing, Dani Sanchez Ayala ja Martin Kelly eli oikeaan suuntaan ollaan menossa. Pitkäjänteisyyttä on siis tässäkin asiassa syytä peräänkuuluttaa.

Oikein hyvä kirjoitus, mutta:
1. Onko Insua oikeasti Liverpoolin uuden scouttauksen löytö vai sattuma?
2. Mainitsemasi pelaajat Nemeth, Pacheco ja Dalla Valle ovat lupaavia pelaajia, mutta heidän merkitystään Liverpoolille emme voi vielä tietää. Heistä voi tulla erittäin hyviä pelaajia tai sitten samaa kategoriaa esimerkiksi Babelin kanssa. Tulevaisuus näyttää.
3. Rafa on erinomainen valmentaja - hän on vienyt Liverpoolia kohti sitä taktiikkaa ja pelisysteemiä, jolla uskon saavutettavan menestystä. Siksi häntä ei missään tapauksessa tulisi erottaa. Rafa ei kuitenkaan ole erinomainen pelaajien kehittäjä. Tästä kertoo se fakta, että hänen aikanaan ei ole Liverpoolin avaukseen noussut Insuaa lukuunottamatta ainoatakaan pelaajaa, joka olisi Liverpoolin kasvattamana noussut avauskentällisessä säännöllisesti peliaikaa saavaksi pelaajaksi.
 

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oikein hyvä kirjoitus, mutta:
1. Onko Insua oikeasti Liverpoolin uuden scouttauksen löytö vai sattuma?
2. Mainitsemasi pelaajat Nemeth, Pacheco ja Dalla Valle ovat lupaavia pelaajia, mutta heidän merkitystään Liverpoolille emme voi vielä tietää. Heistä voi tulla erittäin hyviä pelaajia tai sitten samaa kategoriaa esimerkiksi Babelin kanssa. Tulevaisuus näyttää.
3. Rafa on erinomainen valmentaja - hän on vienyt Liverpoolia kohti sitä taktiikkaa ja pelisysteemiä, jolla uskon saavutettavan menestystä. Siksi häntä ei missään tapauksessa tulisi erottaa. Rafa ei kuitenkaan ole erinomainen pelaajien kehittäjä. Tästä kertoo se fakta, että hänen aikanaan ei ole Liverpoolin avaukseen noussut Insuaa lukuunottamatta ainoatakaan pelaajaa, joka olisi Liverpoolin kasvattamana noussut avauskentällisessä säännöllisesti peliaikaa saavaksi pelaajaksi.

1.Aika erikoisesta lähtökohdasta arvioit Liverpoolin skouttaussysteemiä. Pelaajia jotka eivät nouse edustukseen arviot skouttussysteemin huonoutena, onnistumisia tuurina. Oletko ensinnäkään perillä siitä, mikä prosentti tuon tason seuroissa akatemian ja reservien kautta ikinä tekee läpimurtonsa edustukseen?

2.Tulevaisuus tosiaan näyttää. Voi olla että kukaan heistä ei mahdu koskaan edustukseen. Selvää on se, että jokaisesta noista pelaajista maksettaisiin jo tällä hetkellä useiden miljoonien siirtokorvaukset. Voi olla että jokaisesta heistä tulee Sinama-Pongollen kaltaisia hyviä euroopan tason pelaajia jotka ovat tuottaneet Liverpoolille isoa taloudellista voittoa. Onko silloin epäonnistuttu? Onko Benitez syyllinen huonoon työhön? Jos heistä tulee Babelin tasoisia Hollannin maajoukkuepelaajia ja 8 miljoonan hintaisia pelaajia, niin ollaanpa tosiaan menty pahasti metsään.

3.erikoisessa valossa arvioit myös Benitezin kykyjä pelaajakehittäjänä. Nuo nuoret pelaajat kun eivät ole päivittäin Benitezin kanssa tekemisissä, vaan heitä valmentavat akatemian ja reservien valmentajat. Tälläkin hetkellä noin viisi nuorta pelaajaa harjoittelee Liverpoolin edustuksen kanssa varsinaisen ykkösringin lisäksi. Jos arvioidaan Beniteziä pelaajien kehittäjänä, itselleni tulee mieleen esimerkiksi uransa ehdottomalle huipulle Benitezin alaisuudessa nousseet Reina, Carragher, Alonso, Mascherano, Gerrard, Kuyt, Torres, Benayoun. ”kekearmstrongit” tätä aina jaksa hiffata.

Kannattaa lukea toi linkki minkä laitoin. Kaikkien Liverpoolin kannattajien ja varsinkin kaikkien ”kekearmstrongien”, eli niiden pinnallisesti Liverpoolia ja Beniteziä kritisoivien tahojen, jotka jauhavat rotaatiosta, aluepelistä ja floppihankinnoista.
 
Suosikkijoukkue
TPS, LFC, FCB, Sens
Kiitos kauniista sanoista Kuvernöörille. Vaikka aloitinkin tuossa jokin aikaa sitten postini: "Yritetään pojat kerran vielä..." niin kommentoidaan vielä vähän.

Mielestäni siirtosummia arvioitaessa ei voida ottaa missään tapauksessa mitään muuta asiaa huomioon kuin pelaajan taso(!)
No mitä kukakin tasolla ymmärtää. Varmasti pelaajan potentiaalista maksetaan monessa tapauksessa ks. Walcott, Babel, Ramsey. Pelaajan historia vaikuttaa hintaan ajatellen, mitä on saanut aikaiseksi aikaisemmin ja minkä verran on ollut lasaretissa. Kuten Johnsonin ja Alonson tapauksessa nähtiin, on pelaajan kansalaisuudella merkitystä, kun taistellaan eri kiintiöiden kanssa. Lisäksi huomioida pitää ajankohdan yleinen hintataso eli tuskin kukaan voi väittää, että C. Ronaldo on 180 kertaa parempi pelaaja kuin Kenny Dalglish. Kun pelaajista käydään kauppaa vaikuttaa myös kysynnän ja tarjonnan laki. Jos kiinnostuneita ostajia on enemmän kuin yksi, voi myyjä pyytää enemmän. Nämä vain muutamia esimerkkejä.

Miksi Rafa maksoi 17 miljoonaa puntaa Johnsonista, kun puolella tuosta hinnasta olisi saatu varmasti tarpeeksi(!) laadukas pelaaja.
Tässä tullaan siihen, ettei koskaan voi miellyttää kaikkia. Osa valittaa sitä, kun ei osteta tähtiä vaan vain "tarpeeksi" hyviä pelaajia ja osan mielestä näitä peruspelaajia on liikaa. Olihan Johnson kallis, mutta vasta aika näyttää, paljonko arvoa tuolla hinnalla saatiin.

1. Onko Insua oikeasti Liverpoolin uuden scouttauksen löytö vai sattuma?
Yhtä hyvin voidaan kysyä, oliko joku epäonnistunut hankinta paskan skouttauksen moka vai sattuma. Näitä osumia ei vielä ole ehtinyt juuri kertyä, koska homma on pyörinyt järkevästi vasta suhteellisen vähän aikaa. Nyt kuitenkin ollaan aiempaan verrattuna eri tilanteessa siinä mielessä, että reserveistä ja akatemiasta alkaa taas löytyä oikeasti lupaavia pelaajia.

2. Mainitsemasi pelaajat Nemeth, Pacheco ja Dalla Valle ovat lupaavia pelaajia, mutta heidän merkitystään Liverpoolille emme voi vielä tietää. Heistä voi tulla erittäin hyviä pelaajia tai sitten samaa kategoriaa esimerkiksi Babelin kanssa. Tulevaisuus näyttää.
Niinpä. Maailman lupaavinkin nuori pelaaja voi kaatua portaissa sillä seurauksella, ettei pelaa enää koskaan. Ilman kristallipalloa näitä on vaikea tietää, mutta nyt kuitenkin on pelaajia, joiden kohdalla on olemassa realistinen mahdollisuus, että he lyövät läpi ykkösjengissä.

3. Rafa on erinomainen valmentaja - hän on vienyt Liverpoolia kohti sitä taktiikkaa ja pelisysteemiä, jolla uskon saavutettavan menestystä. Siksi häntä ei missään tapauksessa tulisi erottaa. Rafa ei kuitenkaan ole erinomainen pelaajien kehittäjä. Tästä kertoo se fakta, että hänen aikanaan ei ole Liverpoolin avaukseen noussut Insuaa lukuunottamatta ainoatakaan pelaajaa, joka olisi Liverpoolin kasvattamana noussut avauskentällisessä säännöllisesti peliaikaa saavaksi pelaajaksi.
Rafan pääasiallinen tehtävä ei olekaan juniori- ja reservipelaajien kasvattaminen. Sitä varten on viime kesänäkin taas taustaorganisaatiota pistetty uusiksi, jotta akatemiassa ja reserveissä saataisiin potentiaali realisoitua. Toki uudessa sopimuksessa Rafan valtaa akatemian asioihin on lisätty. Yksi selitys siihen, ettei pelaajia juuri ole edustukseen noussut on - anteeksi vain kaikille sympaattisille entisille juniori- ja reservipelaajille - se, että Rafan ottaessa ohjat, seuran kirjoilla olleet pelaajat eivät vain olleet riittävän hyviä.
 
Viimeksi muokattu:

RDivis

Jäsen
. Jos arvioidaan Beniteziä pelaajien kehittäjänä, itselleni tulee mieleen esimerkiksi uransa ehdottomalle huipulle Benitezin alaisuudessa nousseet Reina, Carragher, Alonso, Mascherano, Gerrard, Kuyt, Torres, Benayoun. ”kekearmstrongit” tätä aina jaksa hiffata.
Vai, että "kekearmstrongeja"? Päivän naurut sain. Sinähän se varmaan olet joku kritisoimaan tämän foorumin käyttäjäkuntaa.

En nyt sanoisi, että Rafa mitään kredittiä noista huippupelaajista ansaitsee. Kovia jo Liverpoolin tullessaan. Pohjatyö ja kehitys huipulle on tehty jo paljon aiemmin, valmiita pelaajia siis Rafalle,

Rafa vastaa siitä, mitä hän saa irti heistä tällä hetkellä ja tämän kauden osalta siinä ei ole kehumista.

Mutta tällä "noitavainolla" mitä jotkut ovat Rafalle täälläkin harjoittaneet, ei ole välttämättä yksiseliteisesti mitään tekemistä tämän sesongin alun kanssa, näin ulkopuolisen silmin. Jo viime kaudella monista Rafan ratkaisuista maristiin. Ja nyt on hyvä syy jatkaa sitä
 

Bats

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Ässät, UFC
1.Aika erikoisesta lähtökohdasta arvioit Liverpoolin skouttaussysteemiä. Pelaajia jotka eivät nouse edustukseen arviot skouttussysteemin huonoutena, onnistumisia tuurina.

Käsitit väärin. Kommenttini ei ollut toteamus, vaan kysymys. Toxteth Terror käytti Insuaa esimerkkinä uuden scouttausjärjestelmän paremmuudesta. Minä taas esitin kysymyksen, että onko Insua järjestelmän seuraus vai poikkeustapaus.
Mitä tulee skouttaussysteemiin yleensä, niin eikö minkä tahansa skouttauksen tarkoituksen ole löytää pelaajia, jotka soveltuisivat organisaatioon ja mahtuisivat pelaavaan kokoonpanoon?

2.Tulevaisuus tosiaan näyttää. Voi olla että kukaan heistä ei mahdu koskaan edustukseen. Selvää on se, että jokaisesta noista pelaajista maksettaisiin jo tällä hetkellä useiden miljoonien siirtokorvaukset.

Rohkea väite. Olisi mielenkiintoista kuulla perustelusi siitä, millä tavoin heidän nykyinen hintansa liikkuisi useissa miljoonissa?

Onko silloin epäonnistuttu? Onko Benitez syyllinen huonoon työhön? Jos heistä tulee Babelin tasoisia Hollannin maajoukkuepelaajia ja 8 miljoonan hintaisia pelaajia, niin ollaanpa tosiaan menty pahasti metsään.

Pidät siis Babelin tasoa hyvänä. Minä en. Hän ei tuo mitään lisäarvoa Liverpoolin peliin. Babel on Rafan aikana hankittu pelaaja, jonka silloinen taitotaso ja/tai potentiaali arvioitiin liian korkeaksi. Rafa kantaa viime kädessä vastuun joukkueen rakentamisesta ja siksi hänen kritisoimisensa on mielestäni täysin perusteltua.

3.erikoisessa valossa arvioit myös Benitezin kykyjä pelaajakehittäjänä. Nuo nuoret pelaajat kun eivät ole päivittäin Benitezin kanssa tekemisissä, vaan heitä valmentavat akatemian ja reservien valmentajat.

Ei tämä toteamuksesi toimi vasta-argumenttina sille, että mielestäni Rafa ei ole pelaajien kehittäjä. Päinvastoin sehän kertoo juuri siitä, että Rafa silloin luovuttaa viisaasti kehittämistehtävän muille organisaatiossa.

Jos arvioidaan Beniteziä pelaajien kehittäjänä, itselleni tulee mieleen esimerkiksi uransa ehdottomalle huipulle Benitezin alaisuudessa nousseet Reina, Carragher, Alonso, Mascherano, Gerrard, Kuyt, Torres, Benayoun. ”kekearmstrongit” tätä aina jaksa hiffata.

Väität siis, että Benitezin kehittämistyön tuloksena kyseiset pelaajat ovat nykyisellä tasollaan? Minä taas väitän, että jokainen heistä oli saavuttamassa nykyisen tasonsa jo tullessaan Liverpooliin. Rafan merkitys heidän kehittymisessään on mielestäni siinä, että taktisesti hän on vienyt pelaajien tasoa eteenpäin - kokonaisvaltaisesti ei.

Kannattaa lukea toi linkki minkä laitoin. Kaikkien Liverpoolin kannattajien ja varsinkin kaikkien ”kekearmstrongien”, eli niiden pinnallisesti Liverpoolia ja Beniteziä kritisoivien tahojen, jotka jauhavat rotaatiosta, aluepelistä ja floppihankinnoista.

Luen erittäin mielelläni Liverpooliin liittyvät kirjoitukset. Tuon ala-arvoisen huomautuksesi "kekeamstrongista" ja pinnallisuudesta jätän täysin huomioimatta. Totean vain, että ilmeisesti sinun mielestäsi kritiikki ei ole soveliasta puhuttaessa kannattamastaan joukkueesta. Minun mielestäni se taas on kaiken kehittymisen ja menestymisen mitta.
 

Bats

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Ässät, UFC
No mitä kukakin tasolla ymmärtää. Varmasti pelaajan potentiaalista maksetaan monessa tapauksessa ks. Walcott, Babel, Ramsey.

Kuka ei tuossa kolmikossa sovi joukkoon? Tiedät varmaankin vastauksen itse.
Pelaajan hinnan määrittelee silloinen taitotaso+potentiaali+yleinen hintataso. Tämä on fakta, kuten itsekin toteat. Scouttausjärjestelmän laadusta kertoo se, miten pelaajasta maksettava siirtokorvaus vastaa hänestä saatavaan hyötyyn joukkueen menestymiselle. Tätä tulkintaa vasten Arsenal on onnistunut paremmin scouttausjärjestelmässään kuin Liverpool.

Tässä tullaan siihen, ettei koskaan voi miellyttää kaikkia. Osa valittaa sitä, kun ei osteta tähtiä vaan vain "tarpeeksi" hyviä pelaajia ja osan mielestä näitä peruspelaajia on liikaa. Olihan Johnson kallis, mutta vasta aika näyttää, paljonko arvoa tuolla hinnalla saatiin.

En tiedä mitä tarkoitat miellyttämisellä. Toistan vielä: mielestäni Johnson on loistava pelaaja, mutta hänen hankkimisensa niillä rajallisilla taloudellisilla resuresseilla, jotka Rafalla oli käytettävissään, ei ollut perusteltua.

Yhtä hyvin voidaan kysyä, oliko joku epäonnistunut hankinta paskan skouttauksen moka vai sattuma. Näitä osumia ei vielä ole ehtinyt juuri kertyä, koska homma on pyörinyt järkevästi vasta suhteellisen vähän aikaa.

Perusteluni scouttauksen kritisoimiselle on vain ja ainoastaan se, että hinta-laatusuhteeltaan huonoja hankintoja on Rafan aikana tullut aivan liikaa. Tämä kertoo taas siitä, että järjestelmässä on puutteita. Se, että onko tarkasteltava ajanjakso liian lyhyt, on toinen asia ja toivottavasti tulevaisuus tuo siihen muutoksia.

mutta nyt kuitenkin on pelaajia, joiden kohdalla on olemassa realistinen mahdollisuus, että he lyövät läpi ykkösjengissä.

Mielenkiintoinen toteamus. Kysynkin siis: miksi esimerkiksi Pachecon kohdalla olisi täten realistisesti paremmat odotusarvot, kuin esimerkiksi N´gogin kohdalla?
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Jos Torresin noususta maailman hyökkääjäeliittiin antaa yhtään kunniaa Rafalle, niin sitten on jo trollausmielellä liikkeellä. Poju olisi noussut tuolle tasolle vaikka minun valmennuksessani, kyseessä on kuitenkin luonnonlahjakkuus, joka oli loistava jo Ticossa, mutta iän myötä on kehittynyt aina vain paremmaksi pelaajaksi.

En muistanutkaan, että Kuve on näin kova Rafa-fani.
 

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin, tämä vastausketju mikä on seurannut palauttaa jälleen mieliin sen lähtökohdan, mistä Liverpoolista keskustellessa automaattisesti itsensä löytää. Jos puolustaa Rafaa ja Liverpoolin toimintatapoja, olet selkä seinää vasten. Jos heittelet Divisin kaltaisia heittoja että "kuka tahansa noista olisi noussut samalle tasolle ilman Rafaakin", saat osaksesi selkääntaputtelijoiden ryöpyn. Hämmästyttävän yhtäläisyyden olen löytänyt tuntemieni Liverpool-fanien tai -kirjoittajien kohdalla, nimittäin tämän seikan: mitä intensiivisemmin ja kriittisemmin Liverpoolia seuraa ja pohtii, sitä useammin ajatusmaailmat ovat sen suuntaisia kuin itse tuossa yllä kirjoitin.

"Kekearmstrongeilla" en tarkoittanut esimerkiksi ketään täällä, vaan yleisesti ottaen tätä ilmiötä, miten kevyin perusteluin Rafaa kritisoidaan. Ei siis ollut tarkoitus leimata ketään palstan kirjoittajaa (en ole edes lukenut kuin äärimmäisen satunnaisesti) miksikään puusilmäksi, varsinkaan Batsia joka kirjoittaa mielenkiintoisia näkökulmia. Mutta kuten Keke Armstrong toteaa, kuinka Benitez on idiootti kun puolustaa kulmapotkuja aluepuolustusmenetelmällä, ja jättää toteamuksen siihen analysoimatta yhtään tarkemmin Liverpoolin puolustusjärjestelmää tai mahdollisia vaihtoehtoja siihen. Tätä tarkoittaa "kekearmstrongilaisuus". Nytkin Chelsea on päästänyt kahdessa edellisessä ottelussaan käsittääkseni neljä erikoistilannemaalia ja Chelsea puolustaa erikoistilanteet hyvin samankaltaisesti kuin Liverpool. Tämä nyt vain esimerkkinä mainitakseni.

Minä en, Graigner, ole Rafa-fani vaan Liverpool-fani. Seuraan kriittisesti Liverpoolia kuten aina olen tehnyt, ja jos päätän jotain asiaa Pooliin liittyen kehua ja tukea kuten esimerkiksi teen Rafan suhteen, niin se perustuu hyvin pitkälliseen omaan seurantaan ja pohdintaan eikä mielipide heittele sen mukaan, häviääkö Liverpool valioliigassa 2 vai 7 ottelua yhden kauden aikana. Usein törmää kommenttiin, että Benitez ei ole pystynyt viemään Liverpoolia eteenpäin kun toisella kaudella saatiin 82 pistettä valioliigassa ja seuraavilla kahdella kaudella siitä jäätiin. Mielestäni tämä on juuri hyvin pinnallinen tapa arvioida Benitezin toimintaa ja Liverpoolin suuntaa. Siinä vaiheessa kun Benitezin Liverpoolissa tehdään mielestäni asioita strategisesti väärin ja joukkueen suunta kääntyy laskuun, eikä Benitezillä mielestäni ole annettavaa jäljellä, olen varmasti ensimmäinen joka tulee vaatimaan miehen eroa. Tällä hetkellä itse en näe mitään merkkejä jotka siihen viittaisivat, sanoisin että jopa päin vastoin Benitez on viimeisen parin vuoden aikana tehnyt parempaa työtä kuin ensimmäisten 3 vuotensa aikana Liverpoolin managerina.

Batsille tuosta Liverpoolin nuorten pelaajien hinnoista, Fulham tarjosi elokuun lopulla Lauri Dalla Vallesta 3,5 miljoonaa puntaa kylmää käteistä. Liverpool halusi 5, eikä kauppoja syntynyt. Dani Pacheco on kehityksessä Dalla Vallea edellä, ja Nemeth antaa parhaillaan näyttöjä kyvyistään Kreikan liigassa ja hiljattain nuorten MM-kisoissa. Kaikista näistä pelaajista pitää maksaa usean miljoonan suuruinen summa, jos haluaa ostaa. Pointti on lähinnä se, että jos Liverpoolin akatemiasta ja reserveistä pelaaja nousee edustuksen porteille, ja myydään voitolla johonkin euro cup-tasoiseen seuraan, se ei ole epäonnistumista vaan päin vastoin. Se näyttää nuorille pelaajille että Liverpool on paikka johon kannattaa tulla, eikä ura mene alas vaikka ei juuri Poolissa breikkaisikaan. En ole Babelin suoritustasoon tyytyväinen, koska hänestä maksettiin 10 milliä ja nyt saataisiin ehkä 8. Näitä sattuu. Mutta pointti on se, että jos joku 18-vuotiaana Pooliin tuotu lupaus nousee sille tasolle että hänestä saadaan usean miljoonan siirtokorvaus, mielestäni systeemi silloin toimii.

Vielä pakko kommentoida näitä pelaajia jotka luettelin esimerkiksi, miksi itse pidän Rafaa hyvänä pelaajien kehittäjänä. Torres oli jumiutunut La Ligassa 15 maalin mieheksi ja useat tuntemani Madridistat pitivät häntä jonkinlaisena vitsinä. Suurin osa bongaamistani mielipiteistä Torresin siirtymiselle Liverpooliin pari vuotta sitten olivat sen suuntaisia, että Torres on floppi tai vähintäänkin epäonnistuu, eikä sopeudu alkuunkaan englantilaiseen jalkapalloon. On melko hämmästyttävää, että kun 15 maalin tasolla pitkään polkenut pelaaja vaihtaa maisemaa ja maalimäärä tuplaantuu, Benitezillä ei ole mitään asian kanssa tekemistä. Xabi Alonso tuli Pooliin 21-vuotiaana 10 miljoonalla ja poistui 27-vuotiaana, seuraan mikä valitsee pelaajat, 30 miljoonalla. Gerrard ei ollut pelannut yhden yhtä 10 maalin kautta ennen Rafaa. Carragher tuhlasi uraansa laitapakkina, ennen kuin Rafa teki hänestä Hyypiän toppariparin ja Liverpoolin puolustuksen kuninkaan (kuka nyt herranjumala pitää Carraa sen tason lahjakkuutena, että hän olisi joka tapauksessa noussut niinkin korkealle tasolle??) - mikään ei kuitenkaan ole ikuista kuten viimeinen vuosi on näyttänyt. Yossi Benayoun, 5 miljoonan hankinta ja enpä ihan heti keksi, keneen saman pelipaikan pelaajaan haluaisin hänet Valioliigassa vaihtaa. Mascherano oli West Hamissa koirankopissa, hänen uransa oli paitsiossa, ja nyt hän on siellä missä on - ja vieläpä itse julkisesti sanonut että Beniteziä on kiittäminen hänen uransa pelastumisesta ja nykyisestä tasosta. Kaikkia edellä mainittuja pelaajia vieläpä yhdistää se, että he ovat kehuneet Beniteziä erinomaiseksi valmentajaksi. Jermaine Pennantit ja Djibril Cisset eivät varmaan pidä Rafaa kovin hyvänä valmentajana.

Onhan se täysin selvää, että ei Benitez eikä kukaan muukaan tee pelaajasta yhtäkkiä erinomaista. Rafa on näiden pelaajien kohdalla tarjonnut oikean roolin, tuen ja ympäristön missä pelaaja on saanut itsestään parhaan irti. Eikä se ole itsestään selvyys huippupelaajienkaan kohdalla, esimerkiksi Gerrard pelaa nyt parasta peliään maajoukkueessa, kun Capello on löytänyt hänelle käyttökelpoisen ja sopivan roolin.

Mielestäni on keskustelun kannalta harmillista esim. Graignerin kaltaiset trollausheitot, kun kirjoittaa omista mielipiteistään. Toteat että Benitez ei ansaitse yhtään kunniaa siitä että Torres nyt pelaa tuolla tasolla. Todellako olet tuota mieltä?
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Minä en, Graigner, ole Rafa-fani vaan Liverpool-fani.

Tiedän. Olet vain sen verran kärkkäästi nyt ollut puolustelemassa miestä, aiheutti hieman ihmetystä, ei sen kummempaa. Tuo "Rafa-fani" ei ollut loukkausmielessä kirjoitettu, toivottavasti et ottanut sitä niin.

Muista listan pelaajista en osaa sanoa, mutta Torresin uraa suht paljon Atletico-aikoina seuranneena, ei tarvinnut olla kummoinen maagikko, että näki pojasta tulevan jotain suurta. Oli ärsyttävän loistava jo Ticossa, vaikka ei Real Madridin verkkoon usein osunutkaan. Rafalle kunnia siitä, ettei saanut Fernandon kehitystä pysähtymään, joiltakin suomalaisilta jääkiekkovalmentajilta olisi varmaan sekin onnistunut.

Toteat että Benitez ei ansaitse yhtään kunniaa siitä että Torres nyt pelaa tuolla tasolla. Todellako olet tuota mieltä?

No tottakai kunnia siitä, että on antanut Torresille peliaikaa, jne. Mutta ei hän ole miestä tuolla tasolle saanut, vaan geenit ja mies itse sen on saanut aikaan.

Ei tuo mielestäni trollaamista ole, olen ihan vilpittömästi sitä mieltä.
 

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin kysehän oli siitä että totesit minun olevan trollaamassa, kun annoin Rafalle krediittiä siitä mitä on Torresin kanssa saanut aikaan. En käsittääkseni missään vaiheessa väittänyt Benitezin tehneen Torresin kohdalla kullasta paskaa ja ollut rakentamassa patsasta missä Rafa kantaa Torresia sylissään kultainen hattu päässään. Yritin tuoda esille pointtia, että oli pelaaja kuinka hyvä tahansa niin hän tarvitsee oikean ympäristön, roolin, valmentajan, kaikki mahdolliset osatekijät tuekseen että voi saada maksimaalisen onnistumisen. Tästä lähinnä on kyse Torresin kohdalla ja jos siitä ei kykene antamaan Rafalle kredittiä, voin vain todeta olevani vahvasti eri mieltä sellaisen henkilön kanssa.

Edit. ei kullasta paskaa vaan päin vastoin.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Yritin tuoda esille pointtia, että oli pelaaja kuinka hyvä tahansa niin hän tarvitsee oikean ympäristön, roolin, valmentajan, kaikki mahdolliset osatekijät tuekseen että voi saada maksimaalisen onnistumisen.

Tottakai, mutta tuon pitäisi olla itsestäänselvyys.

Viestistäsi sai kuitenkin sellaisen kuvan, että Rafa on nimenomaan tehnyt keskinkertaisista lupauksista (Alonso, Gerrard ja Torres lähinnä) huipputason pelimiehiä. Näin ei kuitenkaan ole, vaan jokainen olisi todennäköisesti kehittynyt tuolle tasolle ilman Rafaa, kenties jopa paremmiksi. Sitä emme koskaan saa tietää.

Pitäisikö esimerkiksi Messin kehityksestä antaa kunnia Frank Rijkaardille? Ei, koska Messi oli siinä iässä Rijkaardin alaisuudessa, että hänen aikansa oli nousta huipulle. Torres ja kumppanit ovat pelanneet toistaiseksi parhaat vuotensa Rafan alaisuudessa, mutta syy on myös siinä, että Torres oli nuori poika ja on kasvanut mieheksi vasta Englannin vuosiensa aikana. Ei siitä kaikkea kunniaa voi mitenkään antaa valmennukselle, Nando on vain yksinkertaisesti jalostunut superstaraksi Liverpoolissa, mutta olisi tehnyt sen myös Madridissa.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos Torresin noususta maailman hyökkääjäeliittiin antaa yhtään kunniaa Rafalle, niin sitten on jo trollausmielellä liikkeellä. Poju olisi noussut tuolle tasolle vaikka minun valmennuksessani, kyseessä on kuitenkin luonnonlahjakkuus, joka oli loistava jo Ticossa, mutta iän myötä on kehittynyt aina vain paremmaksi pelaajaksi.
Muista listan pelaajista en osaa sanoa, mutta Torresin uraa suht paljon Atletico-aikoina seuranneena, ei tarvinnut olla kummoinen maagikko, että näki pojasta tulevan jotain suurta.
Kaikki lahjakkuudet eivät ikinä nouse sille tasolle, mitä odotetaan. Olihan Torresin lahjakkuus jo taso hyvin tiedossa. Onneksi itsekin korostit Torresin maagisuutta kesällä 2007 miehen siirryttyä Liverpooliin:
Toki Liverpoolin kuvioihin kuuluu hankkia muiden joukkueiden ylijäämäpelaajia satumaisen suurella hinnalla ja vielä maksaa näille pelaajielle satumaisen suurta palkkaa.

Ehkä ne rahat olisi voinut käyttää parempaankin viimeistelijään kuin Fernando Torres.
Fernando Torres on vajonnut lähelle keskinkertaisuutta. Ei lähelläkään huippuhyökkääjän titteliä enää nykyään.
Onnea Torresista, maailman yksi yliarvostetuimmista pelaajista vaihtoi siis pois Madridin kakkosjengistä, mutta Tico tuskin huononi, koska sen verran kovia hankintoja on kesän aikana tehty. Mielenkiintoista nähdä miten Fernando sopeutuu kintuille potkiviin toppareihin ja ainaiseen vesisateeseen. Ensi kesänä jo Valenciassa? Toinen vaihtoehto on 15 maalia Valjussa. Veikkaan alle kymmentä maalia, mutta ei hätää, et kävele enää yksin Torres.
Need I say more?
 

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No jos lähdetään niinkin perustavanlaatuiselle keskustelulle jalkapallosta että kuka ansaitsee kreditin jonkun pelaajan menestyksestä, niin oma vastaukseni on että ainoastaan se yksittäinen pelaaja eikä kukaan muu. Jotkut hyvät valmentajat voivat auttaa pelaajaa urallaan, ja yhtä lailla jonkun lahjakkaan pelaajan ura voi ottaa pahaa takapakkia väärässä valmennuksessa väärässä paikassa väärään aikaan. Enhän minä nyt herranjumala pidä Beniteziä minään kultasormena joka tekee keskinkertaisuuksista huippuja. Benitez kuitenkin ansaitsee kredittiä että on niinkin monesta kovan tason pelaajasta saanut parhaat tehot irti.

Samassa suhteessa on varmaan sitten perusteetonta väittää Rafaa huonoksi pelaaijen kehittäjäksi, jos kerran pelaajien kehittyminen ja taso on vain heistä itsestään kiinni?

Vielä taustaa miksi itse arvostan Benitezin panosta suuresti, Liverpool on taloudellisesti sen verran Manua, Chelseaa, Man Cityä, Barcaa, Real Madridia, AC Milania ja joka Bayernia jäljessä, että jos haluaa kilpailla näiden seurojen kanssa valjun ja mestarien liigan voitoista, pitää löytää valmentaja ja valmennustiimi joka ymmärtää panostaa seuran kokonaisvaltaiseen kehittämiseen ja luo omavaraisuuteen perustuvan systeemin kuten Rafa on tehnyt Poolissa. Jos Liverpool lähtisi potkimaan valmentajia yksittäisten valju-kausien pistemäärien perusteella, kohta tilanne olisi se että Benitezin kaltaiset osaajat eivät enää halua tulla valmentamaan Liverpooliin. Sen jälkeen kun Poolia luotsaisivat keskitason valmentajat ja yrittäisivät kilpailla näillä rahamäärillä mainitsemiani seuroja vastaan, menestys loppuisi ja otettaisiin ensimmäinen askel kohti Valioliigan keskitasoa ja pahimmassa tapauksessa jopa Newcastlen mallia. Ei mulle merkitse onko Liverpool tällä kaudella toinen tai neljäs, tai vaikka yhdellä kaudella jäisi mestarien liigasta ulos. Aivan sama tuleeko mestaruus 2010 tai 2015 tai 2025. Ainakin itse diggaan kovasti siitä linjasta millä Liverpool on nyt ja toivon mukaan tuo linja jatkuu pitkän aikaa. Sitten kun toiminta on jatkuvasti huipputasolla joka rintamalla niin menestystäkin tulee.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Onneksi itsekin korostit Torresin maagisuutta kesällä 2007 miehen siirryttyä Liverpooliin:

Myönnän kyllä senkin, että Torresin ura lähti uuteen nousuun Liverpoolissa, mutta en minä sitä ihan ensimmäisenä valmennuksen ansioksi ole sanomassa.

Torres oli parikymppisenä pitelemätön, sitten alkoi taantuma. Kaudella 2003-04 mies iski parikymmentä maalia, sitten tasaiseen laskuun, sillä kolme seuraavaa kautta tuottivat järjestyksessä 16, 13 ja 14 osumaa. Sitten tulikin siirto Englantiin juuri, kun alkoi näyttää, ettei tästä miehestä koskaan tule mitään suurta. Liverpoolissa tulikin 24(?) liigamaalia avauskaudella, joten Torres käänsi taantuman uudeksi nousuksi.

Olen hyvin epäileväinen silti, että Rafa Benitez olisi ollut tuon käännöksen takana, vaan ennemminkin uskoisin, että maisemanvaihdos teki Torresille hyvää. Se, että Torres sopeutui puujalkaisten topparien kanssa samalle kentälle ja vielä saa tuhoa aikaan, vaikka vastustajat potkivat nilkoille, käänsi aika lailla täysin omat käsitykseni miehestä. Ennen ylimielinen valittaja Atleticon paidassa, nykyisin vastuunsa kantava joukkuepelaaja Liverpoolissa.

Myönnän, olen takkini kääntänyt.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vielä taustaa miksi itse arvostan Benitezin panosta suuresti, Liverpool on taloudellisesti sen verran Manua, Chelseaa, Man Cityä, Barcaa, Real Madridia, AC Milania ja joka Bayernia jäljessä, että jos haluaa kilpailla näiden seurojen kanssa valjun ja mestarien liigan voitoista, pitää löytää valmentaja ja valmennustiimi joka ymmärtää panostaa seuran kokonaisvaltaiseen kehittämiseen ja luo omavaraisuuteen perustuvan systeemin kuten Rafa on tehnyt Poolissa.
Benitez on kieltämättä pistänyt koko helahoidon uusiksi ja tuonut omat miehensä organisaatioon. Täydellinen siivousoperaatio oli välttämätön tässä tapauksessa, koska Houllier oli jättänyt aikamoiseen tilaan seuran.

Kokonaisvaltaisesti on helppo sanoa, että Pool on tällä hetkellä paremmassa tilassa kuin Rafan tullessa. Kysymysmerkiksi silti nousee, että saapuuko projekti koskaan maaliinsa? Aina voidaan tietenkin olla tyytyväisiä tuollaisesta organisaation kokonaiskehityksestä, mutta faktaa on kuitenkin, ettei Pool ole 19 vuoteen voittanut mestruutta ja fanit alkavat olla aika kärsimättömiä. Tämä siis ihan yleistä pohdintaa Liverpoolista. Viime kaudella Pool näytti pelillisesti ensimmäisesti kertaa Rafan alaisuudessa edes etäisesti mestarijoukkuetta muistuttavalta. Ja tunnustus siitä kyllä Rafalle. Luulen, ettei kovinkaan moni muu manageri olisi repinyt joukkueesta yhtä paljon irti.

Nykyisessä omistuksessa vaikea nähdä Liverpoolin menevän finanssipuolella eteenpäin. Mitä nämä omistajat ovat tehneet hyödyntääkseen esim. Aasian potentiaalin?

Edit: Myönnän kyllä, että Liverpoolin pisteiden tuominen eri kausilta keskusteluun on sinänsä pinnallinen arvio. Jokainen toki voi tehdä siitä syvällisen analyysin, esim. miten pelaajakaupat sun muut ovat vaikkapa vuosien 2006-2008 välillä onnistuneet.

Ajattelin tuoda ainoastaan vähän faktaa mukaan keskusteluun. Joku lähemmin Liverpoolia seuraava voi tehdä sitten syvempää analyysiä, mitä noiden taantuneiden pistemäärien takaa löytyy.

Edit 2: Itse en ihan varauksettomasti nostaisi Rafaa jalustalle pelaajien kehittäjänä. Luulenpa, että Wenger olisi jo tehnyt Babelista huippupelaajan (ns. intuitio). Eikä Lucas näytä menneen sen kummemmin eteenpäin. Molemmat itse asiassa näyttävät pelaavan täysin ilman itseluottamusta.

Babel maksoi 12 miljoonaa, joten ei hirveän hyvin ole, jos hinnan on saanut laskettua 8 miljoonaan ;) Crisse maksoi muistaakseni ManU:lle myös jotain 12 miljoonaa, mutta jälleenmyyntiarvo siis kymmenkertainen, mitä se tod.näk. Babelilla olisi...
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös