Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

NHL-tulokkaat 2009-2010

  • 33 721
  • 87

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Viime kaudellakin oli pystyssä topicci tulokkaille, niin on sopivaa, että se tehdään ensi kaudellekin.
Tämän vuoden varaustilaisuudessa tehtiin monia mielenkiintoisia varauksia, joiden mahdollisuuksista pelata ensi kaudella joku enemmän tietävä voi kertoa enemmän.

Listaan tähän alle kaikki ensimmäisen kierroksen varaukset:

1. John Tavares - NY Islanders
2. Victor Hedman - Tampa Bay
3. Matt Duchene - Colorado
4. Evander Kane - Atlanta
5. Brayden Schenn - Los Angeles
6. Oliver Ekman-Larsson - Phoenix
7. Nazem Kadri - Toronto
8. Scott Glennie - Dallas
9. Jared Cowen - Ottawa
10. Magnus Paajarvi-Svensson - Edmonton
11. Ryan Ellis - Nashville
12. Calvin De Haan - NY Islanders
13. Zack Kassian - Buffalo
14. Dmitry Kulikov - Florida
15. Peter Holland - Anaheim
16. Nick Leddy - Minnesota
17. David Rundblad - St. Louis
18. Louis Leblanc - Montreal
19. Chris Kreider - NY Rangers
20. Jacob Josefson - NJ Devils
21. John Moore - Columbus
22. Jordan Schroeder - Vancouver
23. Tim Erixon - Calgary
24. Marcus Johansson - Washington
25. Jordan Caron - Boston
26. Kyle Palmieri - Anaheim
27. Philippe Paradis - Carolina
28. Dylan Olsen - Chicago
29. Carter Ashton - Tampa Bay
30. Simon Despres - Pittsburgh

Tänne ketjuun siis kaikki spekuloinnit tulokkaista ja sitten kauden aikana tulokkaiden suorituksia seuraillaan täällä.
 

M10

Jäsen
Starsin puolesta mielenkiintoisin tulokas on Ivan Vishnevskiy. Vuoden 2006 ykköskierroksen varaus on todella lupaava kiekollinen puolustaja, josta organisaatio odottaa uutta Zubovia. Vishnevskiy esiintyi kuluneen NHL-kauden viimeisissä otteluissa ja pyöritti yv:tä jo mallikkaasti. Jos Zubovia ei ensi kaudella Starsissa enää nähdä, niin Vishnevskiy saattaa päästä yllättävänkin suureen kiekolliseen rooliin Dallasissa.

Toinen mielenkiintoinen nimi on Jamie Benn, jonka tehot WHL:ssa ovat kiistattomat. Viime kausi Kelownassa oli täysosuma ja Benn voitti myös MM-kultaa Kanadan nuorten maajoukkueessa. Voi olla, että vielä ensi kaudella Benn ei tosin NHL:ssä vakituisesti tule pelaamaan, mutta joitain stinttejä emoseurassa 20-vuotias kanadalainen tulee saamaan. Pääosa kaudesta menee Texas Starsissa opetellessa ammattilaiskiekkoon. Tästä miehestä kuullaan joka tapauksessa vielä.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Islandersin puolelta tietenkin Tavares on pelaaja, jolta odotetaan ensi kaudella jo kohtuu tehoja. Itse kuitenkin toivoisin, ettei Tavares pelaisi vielä ykkössentterinä, vaan sen roolin hoitaisi Weight, jos pysyy terveenä. Loukkaantumisten sattuessa Tavares saattaa pelata isoja minuutteja jo ensimmaisellä NHL-kaudellaan.

Muita tulokkaita Islandersista ovat muun muassa -87 syntynyt puolustaja Dustin Kohn, joka on pelannut kaksi kautta farmissa, -88 syntynyt hyökkääjä Justin DiBenedetto (italiaksi Justin Siunattu), joka teki viime kaudella OHL:ssä tehot 45+38=93. Samassa joukkueessa pelasi toinen Islanders-lupaus, puolustaja Mark Katic (-89), joka on pelannut muun muassa U18 MM-kisoissa 2007 ja hänellä oli muistaakseni kisojen paras +/- -tilasto. Katicin ensi kausi sujuu kuitenkin lähinnä farmissa. Hyökkääjätulokkaita ovat mm. Jesse Joensuu ja Tomas Marcinko, joista vain Joensuulla on mahdollisuus pelata kunnon kausi NHL:ssä. Marcinkon ensimmäinen kausi AHL:ssä oli hieman heikko.
 
Viimeksi muokattu:

Nshr

Jäsen
Nikita Filatov

Viime kaudella Blue Jacketsissa viiletti kolme rookieta isossa roolissa: Steve Mason, Jakub Voracek ja Derick Brassard. Mason valittiin oikeutetusti vuoden tulokkaaksi. Voracek pelasi pääsääntöisesti kakkos- ja kolmosketjuissa keräten 38 pistettä, eli pisteen vähemmän mihin Rick Nash ylsi tulokaskaudellaan. Brassard oli pelaamissaan 31 ottelussa joukkueen paras pelaaja (10+15), kunnes ikävä olkapäävamma pilasi lupaavasti alkaneen kauden. Kolmikon ohella Derek Dorsett pelasi 52 ottelua (150 PIM!). Dan Lacosta tuurasi Masonia parin ottelun verran maalilla. Aaron Rome ja Maxim Mayorov pelasivat niin ikään ylhäällä muutaman ottelun.

Edellä mainittujen pelaajien lisäksi 19-vuotais Nikita Filatov pelasi Columbuksen miehistössä kahdeksan ottelun verran. Venäläislaituri teki pelaamissaan otteluissa neljä maalia, joista kolme syntyi ottelussa Wildia vastaan. Melko pienestä roolista huolimatta Filatov loi jatkuvasti paikkoja itselleen ja ketjukavereilleen, mikä lupaa hyvää. Suurin osa viime kaudesta kului AHL:n Syracusessa, jossa 39 ottelussa syntyi tehot 16+16. Tulevalla kaudella Filatov pelaa kaikella todennäköisyydellä ylhäällä, alustavasti kolmosketjussa. Kahteen ensimmäiseen ketjuun pelaajat ovat jo täynnä (Nash, Brassard, Huselius, Voracek, Vermette, Umberger). Ylivoimalla Filatov tulee varmasti saamaan peliaikaa.

Uskon, että onnistuessaan Filatovilla on mahdollisuudet 15-20 maaliin ja 40 pisteeseen. Voi toki olla, ettei ensi kausi ole Filatoville läpimurto, ja hän opiskelee vielä vuoden pienen kaukalon metkuja alhaalla. Syksyn training camp kertoo jo paljon.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Bostonin viime kausi oli hyvä tulokkaiden osalta:
]Blake Wheeler nousi kaikkien yllätykseksi suoraan Minnesotan yliopistosta Bruinsiin ja oli tulokkaiden pistepörssissä seitsemäs ja plus/miinus-tilaston ylivoimainen ykkösnimi.
Matt Hunwick pelasi 53 peliä runkosarjassa ja otti ison askeleen kohti kiekollisen pakin roolia NHL:ssa tehden enemmän pisteitä kuin edellisellä kaudella Prividencessa.
Byron Bitz yllätti myös positiivisesti valmiilla pelillään ja vaikka ei tule olemaan pisteiden valossa mikään huippu niin sopii Bruinsin nykyjohdon haluamaan pelaajatyyppiin kuin nyrkki silmään.

Myös Vladimir Sobotka (c), Martin St. Pierre (c), Johnny Boychuk (d) ja Mikko Lehtonen (rw) pukivat B-nutun päälleen (näistä Sobotka ei taida enää rookiesta mennä ja St. Pierre teki sittemmin sopimuksen Senatorsien kanssa.)

Ensi kauden onnistujiksi kristallipallo näytti seuraavia nimiä:
Johnny Boychuk (d) voitti AHL:n puolustajien pistepörssin ja kirjoitti yhden suunnan sopimuksen Bruinsin kanssa. Aloittanee ylhäällä seitsemäntenä pakkina.
Brad Marchand (rw) on ollut vakionimi Kanadan nuorisomaajoukkueissa, omaa taitoa mutta pelityyli enemmän agitaattorin kuin taitopelaajan. Takana ensimmäinen kausi AHL:ssa (runkosarja 79 ott. 18+41=59 p. +13 67 pim / playoff 16 ott. 7+8=15 -2 26 pim.)
Tuukka Rask (g) nousee Bruinsin kakkosvahdiksi universumin parhaan maalivahdin kannoille ja päässee pelaamaan Thomasin pysyessä kunnossa n. 20-25 peliä. Jos Timmy loukkaantuu niin en usko että Bostonissa on syytä paniikkiin, Rask on valmis pelaamaan enemmänkin jo tällä kaudella.

Mustana hevosena heitän vielä isokokoisen ruotsalaisen sentterin Carl Söderbergin joka tuli vaihdossa Hannu Toivoseen Bluesista. Isokokoinen, taitava mutta ei halua pelata AHL:ssa ja jos ei saa takeita paikasta Bruinsissa jatkaa uraansa kotonaan Malmössä. Carl ei ole myöskään osallistunut Bostonin leireille aiemmilla kausilla (en tiedä miten käy tän ävuonna) joten tämä hevonen on pikimusta.
 
Viimeksi muokattu:

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Käntrikaupungista kajahtaa seuraavaa:

Colin Wilson aloittanee kauden ylhäällä 3-4 ketjuista ja saa parempia näyttöpaikkoja kunhan Legwand ja Arnott törmäävät harjoituksissa toisiinsa. Jos peli lähtee kulkemaan niin voisin hyvin kokeilla myös kakkosylivoiman keskelle tätä kaveria, ei voi mennä huonommin mitä Leggyllä.

Jonathon Blum on yksi potentiaalisista läpimurron tekevistä pelaajista ensi kaudeksi. Massaa kaivattais hieman lisää, mutta käsien perusteella voisi lyödä jo kolmospariin ja kakkos ylivoimaan.

Ryan Ellis jatkaa OHL:ssä vielä yhden kauden joten miehestä ei sen enempää tähän topicciin.

Roman Josi jatkaa Euroopassa ainakin yhden kauden.

Tuossa ehkä ne tärkeimmät poiminnat. Prospecteja kyllä riittää vaikka muille jakaa, mutta Poile tykkää tuoda näitä ukkoja kärsivällisesti sisään. Zach Budish on itelle melkoinen kysymysmerkki ja lisätietoa luvassa jos siltä tuntuu.
 

bates

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Vuoden tulokas on... Sergei Shirokov. 23v, CSKA:n paras pistemies viime kaudella ja parhaita jo useita vuosia. Verrattuina Pohjois-Amerikkalaisiin tulokkaisiin Shirokov alkaa olemaan jo aika valmis pelimies. Nykyään ton kaliberin venäläisiä on aika vaikea saada edes houkuteltua lähtemään tulokassoppareilla P-Amerikkaan, eli voi kyllä osoittautua kullan arvoiseksi hankinnaksi vielä Canuckseille.

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=9264
 
Mun mielestä Leino on vielä tulokas, joten siinnä yksi vahva ehdokas. Saa nähdä tosiaan miten Rask suoriutuu ensi kaudella, jolloin läpilyönti pitää tehdä.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Saa nähdä tosiaan miten Rask suoriutuu ensi kaudella, jolloin läpilyönti pitää tehdä.

Miten niin pitää tehdä? Todennäköisintä kuitenkin on, että Thomas on Bruinsin ykköstorjuja vielä muutaman kauden, Raskin aika tulee sitten myöhemmin. Ellei häntä sitten siirretä seuraan, jonka luukkua ei vartioi yksi liigan top5-vahdeista.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vuoden tulokas on... Sergei Shirokov. 23v, CSKA:n paras pistemies viime kaudella ja parhaita jo useita vuosia. Verrattuina Pohjois-Amerikkalaisiin tulokkaisiin Shirokov alkaa olemaan jo aika valmis pelimies. Nykyään ton kaliberin venäläisiä on aika vaikea saada edes houkuteltua lähtemään tulokassoppareilla P-Amerikkaan, eli voi kyllä osoittautua kullan arvoiseksi hankinnaksi vielä Canuckseille.

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=9264
Shirokov on kieltämättä mielenkiintoinen tulokas, hänen saamisensa oli yllätys ja hienoa, että otit hänet esille, mutta hänen suhteen on aika paljon kysymyksiä (toki on monien muidenkin tulokkaiden kohdalla).

Isoin kysymys on, onko hänestä syrjäyttämään kolmeen ensimmäiseen ketjuun laitureiksi suunnitellut D. Sedin, Burrows, Demitra, Samuelsson, Bernier tai Raymond? Ja onko hänestä syrjäyttämään edes AHL:ssa viime kaudella 30 maalia tehnyttä, kesän 2006 ykkösvaraus Grabneria, jonka aika olisi periaatteessa nyt tai viimeistään kaudella 2010-11?

Aika näyttää Shirokovin onnistumisen (minä en lähde veikkaamaan mitään tässä vaiheessa), mutta vuoden tulokas-titteliin päästäkseen hänen pitää vähintään napata pelipaikka joltain kokeneemmalta NHL-pelaajalta ja nousta vielä kahteen ensimmäiseen ketjuun.

Ei helppo tehtävä ensimmäisellä kaudella Pohjois-Amerikan ammattilaissarjoissa, vaikka taustana onkin tuo CSKA:n pistepörssin voitto joukkueen nuorimpana vakiokokoonpanon hyökkääjänä. Joka tapauksessa mielenkiinnolla pitää seurata hänen onnistumistaan ensi kaudella, ja uskon vähintään siihen, että kyllä niitä pelejä ylhäälläkin tulee.

secord kirjoitti:
Vancouverilla on myös toinen varteenotettava ehdokas eli Cody Hodgson.
Samat sanat kuin batesille, mukavaa, että kokeneella pelisilmällä otit hänet esiin. Hodgson onkin suurin Canucks-lupaus vuosiin (mielestäni kokonaisuutena lahjakkaampi kuin Kaksoset aikanaan), mutta Bustin pelipaikka tullee olemaan ainakin alkuun kolmosen keskellä. Ja jos hän pelaa siellä, niin vaikeaa tulee olemaan tulokaskisassa menestyminen.

Muutenhan Vancouverissa luodaan toivottavasti ensi kaudella uusia vastuunkantajia Bustin, Shirokovin ja ehkä Grabnerinkin kautta. Omat toiveeni hyökkäyksen tulevaisuuden kahden ensimmäisen ketjun rungoksi ovat:

Sedin - Sedin - Burrows
Shirokov/Schroeder/Grabner - Hodgson - Kesler

Tummalla painetut ovat pelaajia, jotka näen yhdessä tulevaisuuden kahden ensimmäisen ketjun kaksikkoina. Mukana tuossa kaavailemassani TOP6-ryhmässä on viisi omaa varausta, mikä on mielestäni hyvä asia. Vain Alex Burrows ei ole omia varauksia, sillä häntähän ei varattu ollenkaan.

Kesler'han on alunperin sentteri ja ehkä hän pelaa siinä ensi kaudenkin. Mutta viime kaudella hän pelasi Sundinin laidalla tehokasta (laidalla 32 peliä ja 15+17=32 pistettä) ja hienoa koko kentän peliä, kun pääsi pelaamaan hyökkäävässä roolissa. Se antaa toivoa siitä, että hän voisi olla laidalla tehokas pelaaja oikeassa paikassa (toivottavasti Hodgsonin vierellä tulevaisuudessa).
 
Viimeksi muokattu:

Jeepeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Islanders
The Hockey News on oman listansa tulokkaista julkaissut ja se näyttää tältä:

1. John Tavares
2. Ville Leino
3. Cody Hodgson
4. Semyon Varlamov
5. Nikita Filatov
6. Colin Wilson
7. Victor Hedman
8. Matt Duchene
9. Artem Anisimov
10. Zach Boychuk

Linkin takaa löytyy kaikista myös pieni pala juttua
http://www.thehockeynews.com/articles/27579-THNcom-Top-10-200910-Calder-candidates.html

Vähemmän yllättäen Tavares on kärjessä, itsellä on Filatovista kummallinen kutina, että ilman loukkaantumisia hän on tässä kisassa korkealla. Myös Leinon otteita on taas kiinnostavaa seurata. Eniten kuitenkin odotan Hodgsonin näkemistä, foorumin Canucks-puolen loistavat kirjoittajat ovat saaneet istutettua minuun melkoisen kiinnostuksen ja odotukset Hodgsonia kohtaan.
 
Viimeksi muokattu:

ProCoach

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Oilers, Arsenal
Itse en taas oikein Filatoviin usko. Tosin paha näistä on mennä sanomaan, on niiin paljon kiinni roolista ja joukkueestakin. Hodgsonista itsellänikin ihan samanlaiset odotukset, sen verran Vancouver-ketjun hehkutukset ovat saaneet kiinnostuneeksi.
 
Ihan mielenkiintoinen listaus THN:ltä. Piristävää nähdä Leino noin kovassa porukassa mukana ja vieläpä kakkosena heti Johnny-boyn jälkeen. Itse en olisi sijoittanut Leinoa ihan noin korkealle, mutta kaipa tässä tulee se peruspessimisti taas vastaan. Eihän se voi onnistua kun se on suomalainen, viime kausi meni yli odotusten jne...

Jos nyt noita kymmentä rankattua kävisi lyhyesti läpi, niin on tämän kesän varaustilaisuuden kuumimmat nimet Tavares, Hedman ja Duchene. Näistä Tavares on tietysti turvallinen valinta listalle. Tulee saamaan vastuuta heikossa jengissä ja johdattamaan joukkojansa läpi pitkää kautta. Aika näyttää millaisia tehoja poika saa aikaan, mutta vastuusta se ei jää kiinni. Hedmanin kypsyydestä itselläni ei ole mitään epäilyksiä, eri asia sitten miten pitkälle perusvarma peli riittää Calder-kisassa. Mihinkään hirmutehoihin en usko Hedmanin tulokaskaudella. Duchene on sitten tämän porukan musta hevonen. Pelipaikka aukeaisi Sakicin lopetettua jo tulevalla kaudella, mutta poika saattaa vetää vielä kauden juniorikiekkoa ennen astumista isoihin valoihin.

Sitten löytyy korkeat varaukset, mutta tällä tasolla täysin kirjoittamattomat kortit Hodgson (11 AHL:n playoff-peliä), Boychuk (2 NHL-peliä + 2 AHL) ja Wilson. Näistä Hodgson on oma suosikkini. Varmaankin paras junioripelaaja NHL:n ulkopuolella, siis ennen tätä kautta. Tällä jätkällä on hieno tulevaisuus ja loistelias NHL-ura edessään. Itselläni ei ole mitään epäilyksiä etteikö Hodgson nousisi vahvaan rooliin jo tällä kaudella Vancouverissa. Tehoja ei välttämättä siltikään ole vielä tällä kaudella odotettavissa hirmuisesti, ei sen enempää kuin minkään muunkaan joukkueen kolmossentterillä. Boychukin kausi tulee menemään enimmäkseen AHL:n puolella, joten ei hänestä sen enempää. Colin Wilsonilla voi olla sen sijaan saumaa ottaa isokin ruutu Nashvillestä heti tulokaskaudellaan. Parhaassa tapauksessa saattaisi ottaa jopa kakkosentterin paikan. Sanoisin, että Wilsonilla on Hodgsonia isompi pistepotentiaali, mutta paljon enemmän kysymysmerkkejä.

Jäljelle jää vielä jo AHL/NHL:n kokeneet eurot Leino, Filatov ja Anisimov. Näistä toki Filatov ja Anisimov ovat vielä nuoria ja korkealla varattuja toisin kuin Leino. Filatov saattaa ottaa ison roolin Columbuksessa ja häntä pidänkin suosikkina Calder-kisassa. Anisimovin pelipaikka on tiukassa jälleen kerran uudistuneessa Rangersissa. Leinolla taas on hyvät näytöt alla ja melko turvallinen pelipaikka jo pelkästään sopimuksensa puolesta. Detroitin viime aikojen hyökkäyspään hankintojen jälkeen voi olla, ettei Leino sittenkään saa vielä tällä kaudella ihan niin isoa roolia kuin monet olivat kuvitelleet. Ehjä kausi ja ~30 pistettä, siinä riittää jo tavoiteltavaa riittävästi.

Niin ja onpahan siellä vielä yksi maalivahtikin, Capsin Varlamov, joka voi hyvinkin tehdä stevemasonit. Theodorella on henkilökohtaisia murheita, joten venäläisellä on hyvä sauma napata ykkösvahdin paikka heti kauden alusta. Jos kävisi niin ruusuisesti, että Varlamov ottaisi selvän ykkösvahdin paikan ja veisi joukkueensa pleijareihin, niin tässä saattaa olla ykkössuosikki vuoden tulokkaaksi.

Oma järjestykseni siis:
Filatov
Varlamov
Hodgson
Tavares
...muut + listan ulkopuolelta vielä Sergei Shirokov
 

thego

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville
Colin Wilsonilla voi olla sen sijaan saumaa ottaa isokin ruutu Nashvillestä heti tulokaskaudellaan. Parhaassa tapauksessa saattaisi ottaa jopa kakkosentterin paikan. Sanoisin, että Wilsonilla on Hodgsonia isompi pistepotentiaali, mutta paljon enemmän kysymysmerkkejä.

Hyvin todennäköisesti Wilson aloittaa kauden ylhäällä ja sieltä 3-4 ketjuista. Mahdollisesti kakkosylivoimaa pyörittämään ja omissa toiveissa on Leggyn siirtäminen laitaan jolloin saadaan Wilson kakkosen keskelle. Luultavasti Trotz ihan maltilla tuo poikaa sisään joukkueeseen eikä täällä muutenkaan mitään paineita pitäis olla. Arnott ja Legwand ovat varmasti yhteensä yli 20peliä pois kokoonpanosta joten näyttöpaikkoja pitäisi siunaantua.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Nostetaan keskusteluun mukaan myös Buffalon Nathan Gerbe. Tämä pygmi voitti viime kaudella AHL:n vuoden tulokkaan palkinnon ja saattaa hyvinkin saada paikan Buffalon kakkos-kolmoskentästä tänä vuonna. Pääsi jo viime kaudella haistelemaan menoa NHL:ssä ja tänä vuonna tiedossa onkin vastuullisempi rooli. Pieni koko on eittämättä suuri kysymysmerkki Gerben kohdalla, mutta se ei ole tätä nuorukaista aiemminkaan estänyt. Ensin loistava ura yliopistossa ja sen jälkeen AHL:ssä tulokkaana piste per peli- tahtia. Ehdottomasti musta hevonen Calder-kisassa.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
The Hockey News on oman listansa tulokkaista julkaissut

THN:n Ultimate Fantasy Pool Guide heittää myös lusikkansa soppaan ja arvio tulokkaiden top-10:n pisteitä:

THN kirjoitti:
John Tavares NYI 24+37=61p
Nikita Filatov CLB 23+30=53p
Cody Hodgson VAN 26+26=52
Evander Kane ATL 23+27=50
Matt Duchene COL 22+26=48
Matt Gilroy NYR 12+33=45
Colin Wilson NSH 12+32=44
Victor Hedman TB 9+32=41
Tyler Bozak TOR 14+21=35
Artem Anisimov NYR 12+22=34

Hämmentävän usein nuo Pool Guiden veikkaukset(?) tuntuvat menevän ainakin samalle seinälle, siis noin yleensäkin. Leinolle povataan muuten 23 pinnaa.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Särjistä tulokkaiden ykkösnimi lienee parin vuoden takainen ykköskierroksen varaus Logan Couture, joka saattaa saada peliaikaa ylhäällä. Miehen pahin miinus on kuitenkin se, että hän pelaa sentteriä ja ensimmäisten kahden ketjun sentterit ovat jotakuinkin lukittuja (Thornton, Pavelski). Korkeintaan kolmosketjuun siis, mutta siihen puuhaan kaverin palkka on aika korkea, ELS kaikkine bonuksineen...
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Boychukin kausi tulee menemään enimmäkseen AHL:n puolella, joten ei hänestä sen enempää.

Tällä hetkellä todellakin näyttää siltä, sillä Carolinalla on jo 12-13 (riippuen Conboyn pelipaikasta) hyökkääjää yksisuuntaisella sopimuksella. Mutta JR on myös aina todennut, että hyvillä otteilla sen paikan voi myös ansaita. Kuten tekivät aikoinaan mm. Shane Willis ja Eric Staal.

Boychukilla on kaikki taidot NHL:ään, mutta kokemuksen puolesta vuosi tai puolikas AHL:ssä hyvien muiden nuorten pelaajien kanssa olisi varmasti parempi vaihtoehto. Vuoden päästä NHL:ssä voi sitten olla useampikin Carolinan tulokas.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Leinolle povataan muuten 23 pinnaa.

Mikä on sinänsä hämmentävää, kun Leino teki kuitenkin viime kaudella 13 ottelussa 5 maalia. Eiköhän mies kakkosketjusta hieman enemmän pongoja kauden mittaan napsuttele... Calderiin saumoja? Miksikäs ei.
 

Touho

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Suomi, Minnesota
Juttuhan on selvä että Leino tekisi helposti (ja helposti) 40-50 pinnaa kakkosketjussa mutta miksi on laitettu vain 23 pinnaa on arvelus jos Leinon on arveltu pelaavan alemmissa ketjuissa
 

Lennu

Jäsen
Suosikkijoukkue
1-3-1
Mikä on sinänsä hämmentävää, kun Leino teki kuitenkin viime kaudella 13 ottelussa 5 maalia. Eiköhän mies kakkosketjusta hieman enemmän pongoja kauden mittaan napsuttele... Calderiin saumoja? Miksikäs ei.

Valitettavasti kyllä tämän hetken Detroitin rosteria katsomalla tuntuu aikamoiselta utopialta nähdä Ville kahdessa ekassa ketjussa.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Valitettavasti kyllä tämän hetken Detroitin rosteria katsomalla tuntuu aikamoiselta utopialta nähdä Ville kahdessa ekassa ketjussa.

No ei tuo nyt minusta niin utopiaa ole. Ehkä lähtökohtaisesti Ville pelaa kolmosketjussa, mutta jos ylempänä pojilla ei kulje niin varmasti saa tilaisuuden näyttää taitonsa ylempänäkin.
Ykkönen on varmaan Datysuk-Z-Cleary ja Filppula-Franzen muodostavat kakkosketjun. Tuohon kuitenkin mahtuu toiseen laitaan kolmas kaveri johon ovat tyrkyllä Williams, Bertuzzi ja Holmström.
Jokaisella on viime vuosina ollut enemmän tai vähemmän ongelmia loukkaantumisien kanssa, jonka vuoksi kaudet ovat olleet rikkonaisia. Lisäksi Bertuzzin ja Holmströmin urat ovat jo selkeästi ehtoopuolella ja luultavasti pistemäärät eivät enää ainakaan kohene viime vuosista.
Jos Leinolla kulkee edes kohtalaisesti alemmissa ketjuissa, kyllä häntäkin varmaan kokeillaan kakkosen laidassa ja ylivoimalla. Ylivoimaahan Leino pelasi viime kaudellakin useampaan otteeseen. Luulisin että Leino istutetaan sille paikalle missä Hudler pelasi viime vuonna, eli kolmosketjussa ja ylivoimassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös