Joukkueen rakennus kaudelle 2009-2010

  • 1 548 789
  • 4 530
Tila
Viestiketju on suljettu.

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eikös joka paikassa ole puhuttu, että pelaajamarkkinpoilla on nyt ylitarjontaa. Bonon korvaajaa ei noin vain löydykään, mutta tulevalle kaudelle ei seltyksesksi kelpaa se, että markkinat olivat kuivat.
Itse olen käsittänyt asian niin, että ylitarjontaa on nimenomaan perusjyristä mallia "mikkoturunen" ja sitten huonon tai huonohkon hinta-laatu -suhteen omaavista pelaajista mallia "hankpikkarainen" ja "kimmokuhta". Heikkinen on jo lähtökohtaisesti ykköskorin pelaaja ja heidät on kyllä aika tehokkaasti signattu uusiin seuroihinsa. Tämä oli monesti jo viime kaudella esillä, että peruspelaajille maksettavat 100k liksat alkavat olla menneisyyttä, mutta ns. tähtipelaajat saavat edelleen hyvää liksaa.

Ts. jos Turusen sopparia ei jatketa, niin korvaaja pitäisi löytyä helposti ja Kurvisen muodossa jo taisi löytyäkin. Heikkisen suhteen asia on sitten kokonaan toinen.
 

Stigu

Jäsen
Ensi kauden joukkueen kasaamisen käsikirjoitus etenee IFK:lle niin tuttuja uomia. Tarjoan 2 tuoppia jokaiselle palstasisarelle (rajataan hieman potentiaalisten tuoppien lukumäärää), mikäli ensi syksyyn mennessä ei tapahdu seuraavaa:

- Nyyperi pistää kaiken energiansa, intonsa, tarmonsa, vaikutusvaltansa ja kompetenssinsa Heikkisen korvaajan löytymiseen
- Heikkisen korvaajaa etsitään kissojen ja koirien kanssa Euroopasta, AHL:stä, Venäjältä ja jopa Afrikasta
- elokuuhun mennessä ei ole vielä "tärpännyt", kunnes elo-syyskuun vaihteessa jyrähtää: skouttausorganisaatio on löytänyt AHL-pakin, nimeltä Don Wash (nimi muutettu)
- Don tipahtaa about 10 pelin jälkeen ns. seitsemänneksi pakiksi
- kaiken tohinan keskellä on Nyyperi unohtunut, että veskari- ja hyökkäysosastoakin pitäisi hieman vahvistaa
- IFK:lla on jälleen kerran edessään ns. normikausi

Ja tämä on sitten faktaa.
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Ero ylisuuren ja sallitun suuruisen bonuksen välillä on tosiaan sitten kova. Entry level -pelaaja saa nykyään vain 10% NHL-palkastaan bonuksena, eli esim. tänä vuonna maksimit ovat: NHL palkka $875 000, josta allekirjoitusbonuksena $87 500 ja farmipalkka $65 000.

Entry-level palkan sekä allekirjoitusbonuksen maksimi määräytyy draft-vuoden perusteella ja varaamattomalla pelaajalla se määräytyy edellisen draftin lukemien mukaan. Näin ollen Heikkinen varaamattomana pelaajana saa juurikin nuo luvut jotka kerroit.

Niin ja tuo maksimipalkka pitää siis sisällään allekirjoitusbonuksen kuten kirjoitit. Eli maksimibonus on 87 500 dollaria ja palkka plus bonus saa olla yhteensä maksimissaan 875 000 dollaria. Ei noista bonuksista maksella mitään täällä haikailtua kuusinumeroista euromäärää sopimuksen purkuna.

Mutta tuossa kaksisuuntaisessa piilee se mahdollisuus, että mikäli Heikkinen ei saa paikkaa ylhäällä kauden alussa ja hänet osoitetaan farmiin, saattaa seura päästää hänet takaisin Eurooppaan pelaamaan koko kauden. Tässä on myös HIFKin mahdollisuus saada Heikkinen kuitenkin ensi kaudeksi riveihinsä. Mutta mikäli Heikkinen tosiaan allekirjoittaa, tai on jo allekirjoittanut, sopimuksen NHL-joukkueeseen ja lähtee leirille, hänellä ei ole sen jälkeen voimassa olevaa sopimusta HIFK:n kanssa. Joten käytännössä hän saisi siirtyä mihin tahansa liigaseuraankin niin halutessaan tuossa tilanteessa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
NYR on kyllä aika houkutteleva joukkue. Jos kaikki meneekin ihan nappiin, olet urheilijatähti Broadwaylla, keskellä Manhattania, Nykissä, The Big Apple. Tuntien kyllä GM Glen Satherin vähän puupäisen "old school"-tyylin kasata joukkue ja millaisia pelaajia yleensä pelaa Satherin joukkueessa, niin Heikkinen on vähän liian yleispuolustaja Rangersiin. Hänellä ei ole mitään erikoisosaamisen aluetta, joka tekisi Heikkiselle oman hoidettavan tehtävän, että kokonaisuus olisi parempi kuin ilman Heikkistä. Aika paljon pitää Heikkisen kasvaa kaikin tavoin, että paikka ylhäällä aukeaa jo ensi syksynä NYR:n porukasta. Saa sitä elämänkokemusta tietysti farmistakin ja kyllä NYR:n organisaatioon kannattaa lähteä kokeilemaan, jos sopimusta tarjotaan.

Kyllä se on niin, että Heikkisen tasoisella puolustajalla ei ole mitään asiaa Rangersin pelaavassa kokoonpanossa, AHL kutsuu ja sillä hyvä. Varsinkin jos lähtee rapakon taakse viime talvisella hiustyylillä. Kaikki varmasti muistavat mitä tapahtui Kiprun tukalle, hän näytti jopa ihmiseltä hiusten leikkun jälkeen vaikka unohtivatkin kammata naaman.

Mitään Heikkisen tasoista pakkia ei tulla näkemään myöskään HIFK:ssa, vaikka puolustukseen tuleekin iso lovi Heikkisen lähdön myötä. Kiva porukka taas ensi kaudella koossa, voi olla ettei tarvitse ensi kaudella hallille raahautua.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
HIFK:n ihmeelliset seikkailut pakkimarkkinoilla, part 333

Täälläkin olleet tiedot (nyt meni etiketti oikein...) ovat epäilleet Jeren Venäjään lähtöä, vaikka Nizhnin kanssa ehti pahvin tekemään. Tämä on siis ihan faktaa, että sopimus oli jo tehty. No, nyt ihan tuoreeltaan kuulin, että Venäjä tosiaankin jää äijältä väliin. Aiemmin en ole maininnut tästä, koska en ole kuullut asiasta ns. pomminvarmalta taholta. Toisin kuin nyt kuulin. Venäläisten kanssa kaikki on toisin ja ilmeisimmin sopimuksen pätkäiseminen on ilmoitusluontoinen asia, puolintoisin...Ja tässähän olisi ollut HIFK:lla oiva paikka iskeä heti väliin ja ottaa Bonolle stuntti. Mutta näin ei tapahtunut ja Jere suuntaa mitä todennäköisimmin takaisin Saksaan. Eikä peitellyt missään vaiheessa omaa haluaan pelata HIFK:ssa.

Mä sanon tähän, että voi vittu. HIFK:lla oli erinomaiset 4 ekaa pakkia ennen Bonon lähtöä ja ymmärrän kyllä, että siihen saumaan Jeren voi jättää väliin. Mutta en ymmärrä miksei nyt reagoitu, kun tilanne muuttui.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Oma veikkaukseni on ettei nykyjohdolla riitä munaa hankkimaan Jereä takaisin. Karalahden annetaan mennä muualle koska se on helpoin tapa toimia. Vituttaahan se mutta minkäs teet... osaltaan jere itse on luonut tämän tilanteen mutta toisaalta entinen johto antoi aivan liikaa siimaa Karalahdelle.

Vittumainen tilanne mutta minkäs teet? No onneksi Jeren tasoisia pakkeja on pilmin pimein tarjolla ja eiköhän nykyjohto kaavi parhaat päältä... ja sit heräsin ja vein kissan ulos.

Nykyjohto ei taida tajuta Karalahden statusta HIFK-fanien keskuudessa. Tai sitten asia on todellakin niin että joku isoista sponsoreista on jyrähtänyt kuten täällä monesti on veikkailtu.

- Tinke-80
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Mainittakoon Turusesta sen verran, että edistystä ei ole tapahtunut. Tumba on hieman hämmentynyt, kun ensin sanottiin, että ei ole käyttöä ja sitten ilmoitettiin, että vois meillä ollakin. Mutta minkäänlaista rahaksi puettua tarjousta hän ei ole tähän päivään mennessä kuitenkaan saanut. Legendaarista.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Surullisia uutisia Jhagin suusta. Miksei HIFK voi tehdä Jerelle tarjousta? Miksei sitä Turusta nyt signata? Miksei ens viikon lauantaina voi lottopotti osua? Viimeisen pystyy sentään rationaalisesti perustelemaan.

Jere, Majesky, Lupa. Noiden kaltasia nimiä HIFK kaipais nyt. Jo pelkästään kasvojenpesun takia. Sen sijaan kitistään Turusen kanssa mahdollisesta sopparista. Voi vittu.
 

mtuq

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Niin ja tuo maksimipalkka pitää siis sisällään allekirjoitusbonuksen kuten kirjoitit. Eli maksimibonus on 87 500 dollaria ja palkka plus bonus saa olla yhteensä maksimissaan 875 000 dollaria. Ei noista bonuksista maksella mitään täällä haikailtua kuusinumeroista euromäärää sopimuksen purkuna.

Ihan vaan sivuhuomautuksena asiaan, että jos et ole Heikkisen sopimusta ja siihen määriteltyjä NHL- taikka muita siirtopykäliä lukenut, niin kaikki yllä esitetty on pelkkää teoriaa, ja olettamuksiin perustuvaa spekulaatiota.

Toki NHL:n sääntöviidakko, jota täällä on ansiokkaasti selvitelty, on fakta, mutta pykälien hienovaraiseen kiertoon löytynee myös keino, jos toinenkin.

Heikkinen ei myöskään ole millään tavalla "mediaseksikäs kaappaus" jota retosteltaisiin pitkin iltapulujen sivuja, ja ei täten herätä mitään sen ihmeempää mielenkiintoa missään. Mahdollisen "siirtokorvauksen" ollessa vielä aika pähkinöitä jollekin NY Rangersille, niin en epäile yhtään, etteikö asiasta olisi saatu sovittua konstilla tai toisella. Teknisesti Bono varmaankin ostaa itse sopimuksensa ulos.

Ihan mielenkiintoisia asioita, mutta näistä voisi toki keskustella vaikkapa omassa topicissaan.

Onnea kuitenkin Bonolle P-Amerikkaan, fleguilu pois ja asenne kohdalleen, niin uskon, että jätkä pystyy ottamaan vielä sen yhden ratkaisevan askeleen eteenpäin pelaajana. Ominaisuudet olisivat kyllä muuten ihan kohdallaan - hyvä pelikäsitys, kokokin riittää hienosti ja lämäri on kova, vaikkakin vähän epätarkka. Ikä on juuri siinä hujakoilla, että jos meinaa mennä, niin nyt on mentävä.

Otsikkoon viitaten täytyy sanoa, että aika ison aukon Heikkinen jättää HIFK:n puolustukseen ja vastaavan korvaajan löytäminen (käytettävissä olevilla rahavaroilla) tulee olemaan aika vaikeaa. Sikäli, kun Bono meinataan paikata yhdellä pelaajalla, tulee paikkaajan olla mallia "Lupaschuck", ja tähän en itse jaksa uskoa.

Tämän johdosta itse panostaisinkin pakiston leveyteen, ja lähtisin hakemaan kahta ylemmän keskitason liigapuolustajaa tyyliin "Majesky" ja "Turunen". Turusen tilalla voi olla joko Mikko itse, taikka "Turunen". Majesky itsessään lienee kuitenkin aika hintava puolustaja, noin puolustustavaksi pakiksi, mutta voisi kuvitella, että vastustajasta ei ole kiva tulla maalille, kun pakkiparina heiluvat vaikkapa Majesky & Kanki. Söde ja Clarke pystynevät hoitamaan kiekollisen pakin tehtävät. Kyllä se täällä mainostettu Kudroc kelpaisi myös.

Aluksi Clarken hankinta vähän epäilytti, mutta aikansa asiaa pureskeltuani olen tullut siihen tulokseen, että hankinta oli varsin ok tasoa. Takuuvarmoja kiekollisia pakkeja on kuitenkin markkinoilla aika vähän. Loukkaantumishistoria kyllä hieman epäilyttää.

PS. Turusen hehkutus on taas samaa luokkaa, kun mitä "Kovasen korvaajan". Suurin osa toivotti Kovasen Hevon v*ttun jätkän vielä pelatessa meillä, mutta sitten Tommi sai mystisen "pleijareiden paras pakki" -arvonimen, jonka jälkeen kirjoittajien fantasiarostereissakin alkoi vilisemään jotain "Kovasta".

Sama tilanne Turusen suhteen; vuosi sitten aika moni olisi suonut Turuselle menolipun, kauniisti sanottuna, jonnekin muualle, mutta nyt taas yhden kauden hyvän +/- -saldon perusteella miestä ollaan (Jhagin sanoin) adoptoimassa. Itsekin olisin laittanut vuosi sitten Mikon jonnekin muualle, lähinnä sen takia, että kehitys tuntuu jumittaneen paikalleen, ja maiseman vaihto voisi tehdä ihan hyvää. Olen samaa mieltä vieläkin. En toki valita vaikka jääkin.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Ts. jos Turusen sopparia ei jatketa, niin korvaaja pitäisi löytyä helposti ja Kurvisen muodossa jo taisi löytyäkin.

Mitä tämä kertoo menestystä tavoittelevasta joukkueesta? Miten joukkue vahvistui, kun Turunen vaihtui Kurviseen?

Miksei sitä Turusta nyt signata?

Olisko nyt niin , että on jo laatikot täynnä. Enään tarvitaan täytemiehiä, kun tähdet on jo hankittu.
 

mtuq

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisko nyt niin , että on jo laatikot täynnä. Enään tarvitaan täytemiehiä, kun tähdet on jo hankittu.

Ihan vaan mielenkiinnosta pitää kysyä, että onko Turunen sitten jotain muuta kuin täytemies?

Vai onko tää nyt vaan sitä normaalia dissausta asiasta, kuin asiasta.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
PS. Turusen hehkutus on taas samaa luokkaa, kun mitä "Kovasen korvaajan". Suurin osa toivotti Kovasen Hevon v*ttun jätkän vielä pelatessa meillä, mutta sitten Tommi sai mystisen "pleijareiden paras pakki" -arvonimen, jonka jälkeen kirjoittajien fantasiarostereissakin alkoi vilisemään jotain "Kovasta".

Sama tilanne Turusen suhteen; vuosi sitten aika moni olisi suonut Turuselle menolipun, kauniisti sanottuna, jonnekin muualle, mutta nyt taas yhden kauden hyvän +/- -saldon perusteella miestä ollaan (Jhagin sanoin) adoptoimassa. Itsekin olisin laittanut vuosi sitten Mikon jonnekin muualle, lähinnä sen takia, että kehitys tuntuu jumittaneen paikalleen, ja maiseman vaihto voisi tehdä ihan hyvää. Olen samaa mieltä vieläkin. En toki valita vaikka jääkin.

Itse myönsin jo viimekaudella, että Turusta tuli dissattua(ei turhaan) ja vedin sanojani takaisin, koska jannu pelas hyvän kokonaisuuden, varsinkin loppukaudesta. Surullinen tosiasia on, ettei HIFK:n hankintakokonaisuudella(jengin viehättävyys, Nybari, menestys etc) ole varaa enää heitellä turusia pois. Kuuden pakin sääntöä jne, kyllä Turunen nyt vaan mahtuu rosteriin, heittämällä haveristen ja melarttien ohi.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Itsekin olisin laittanut vuosi sitten Mikon jonnekin muualle, lähinnä sen takia, että kehitys tuntuu jumittaneen paikalleen, ja maiseman vaihto voisi tehdä ihan hyvää. Olen samaa mieltä vieläkin. En toki valita vaikka jääkin.

Olin itse Turusen antifanclubin johtavia hahmoja ennen tätä kautta ja vielä osan syksystäkin. Mutta nythän kävi niin, että liigan pakkitaso putosi lujasti ja Turusen suhteellinen arvo nousi. Hyvät plusmiinukset ja suhteellisen virheetöntä peruspelaamista. Mutta ei minkäänlaisia oireita hyvästä pelisilmästä tai yv-pakin taidoista. Siinä Turunen paketissa ja muutama kausi sitten Turusen nykyisillä taidoilla ei olisi mahtunut liigaan kuin korkeintaan Saipan kolmospariin. Verrattuna Haverisen koomailuun ja Honkasen virhealttiuteen Turunen on nykyliigassa kuitenkin "ihan ok" -pakki ja hänet olisi ollut järkevämpi pitää kuin päästää pois. Tähän on tultu. Kun on tarpeeksi kauan puutteessa, rumempikin kelpaa. Ja sama logiikka pätee liigapakkeihin. Nyt menee kaupaksi vähän epäkuranttikin tavara. Kalpan pakisto oli itse asiassa täynnä mikkoturusia ja Pekka Virta näytti, että pelikirjalla (huoh..) kompensoidaan hyvin taitovajetta. Lisäksi tietenkin hyökkäyksessä oli oikeita tähtiäkin. Mitään syytä Turusen perään itkemiseen ei ole, jos hänen buutseihinsa astuu vastaava perusliigapakki. Ei tässä mitään NHL-prospektia ole menetetty ja periaatteessa Kurvinen voi tehdä Turuset. Mutta kun pakiston kärki juuri kapeni, pitäisi edes leventää. Periaatteessa Hank Pikkaraisen perään olisi enemmän syytä itkeä kuin Turusen perään. Parhaimmillaan Hank on suorastaan erinomainen kiekollinen pakki pelisilmän kera. Valovuoden Turusta parempi. Huonoimmillaan...no, kaikki tietävät tämän tarinan. Korvattava pakki on kuitenkin Pikkarainenkin.

Hyvin sanottu teikäläiseltä myös Kovasen mystisistä "loistavista pleijareista", jotka jäivät kyllä kaikkialla muualla huomaamatta. HIFK putosi säälärien jälkeen Bluesille 1-4 ja oli aivan sysipaska. Kovanen teki yhden maalin sääläreissä TPS;ää vastaan, eikä pystynyt luunkovasta iskustaan huolimatta mitenkään estämään joukkueen vajoamista uppotukiksi. Yhtä järkevää on etsiä Titanicista hyvin toimineita miehistön jäseniä. Varmasti heitäkin oli, mutta lopputulos on se, mikä jää käteen ja hyvät eivät olleet sielläkään tarpeeksi hyviä pitämään paattia pinnalla. Seuraavaksi etsitään hyvin ilman laskuvarjoa lentokoneesta hypänneitä. Siltikin otin esiin myös Kovasen lähtiessä, että siinä menee kuitenkin liigapakki ulos. Ihan niinkuin Turunen ja Pikkarainenkin. Ja jos vastaavaa ei tule tilalle, on joukkue huonontunut. Tilalle tuli Walsh. Joukkue huononi. Mutta Kovasenkaan tapauksessa ei menetetty mitään olennaista, ei ole häntäkään näkynyt edes EHT-jengeihin tyrkyllä. Pikkaraiseen liittyen: Kovasen luunkovat pleijarit menivät tehoin 1+0, Pikkaraisen samat pleijarit 1+7. Mutta nehän olivat väärin tehtyjä. Oman maalin edustalla vaahtosammutin-Kovasesta ei ollut silloin eikä tule koskaan olemaankaan mitään apuja. Niinpä tämän todella köyhän miehen Nummelinin ainoa arvo lepää hänen hyökkäyspään avuissaan, eikä siitä jäänyt paljon kerrottavaa. Mutta hei, lasinkerääjä on kuitenkin liigapakki. Kiistatta.

Menetetyt pelaajat saavat usein myyttiset mittasuhteet ja sille nyt ei voi mitään, että mestaruudet voitetaan puolustamalla. Niinpä hyökkääjistä, varsinkin laitureista, on loistavasti varaa vähentää, mutta pakistosta ei. Melart & Haverinen muodostavat parivaljakon, joka ei varmastikaan molempien osalta breikkaa liigatasolle. Saahan sitä toivoa toki. Mutta jos toinenkin näistä siirtyy rutiinitasoltaan lähelle "liigapakki" -arvonimeä, on meillä periaatteessa siinäkin Turusen korvaaja. Mutta itse pelaisin pienemmällä riskillä ja pitäisin Turusen. Jos taitopako liigastamme jatkuu, parin kauden päästä mestaruus voitetaan ykköspakkiparilla Turunen-Kovanen.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Ihan vaan mielenkiinnosta pitää kysyä, että onko Turunen sitten jotain muuta kuin täytemies?

Kun ( IFK-karman tuntien, niitä tulee..) loukkaantumisia tulee, niin ketä sinä laittaisit kentälle, kun pelataan 6:lla pakilla? Nuo pelaavat pakit joutuvat vetämään ihan pirun kovia minuutteja ja jos rosterista olisi loukkaantunutta pelaajaa varten nostettava joku joukosta; Turunen, Kurvinen, Haaverinen, Ahonen..., niin ketä arpa suosisi?
Enemmän mulla on Turhuskaa kohtaan luottoa, kuin noita muita. Turusen kehityskäyrä on kuitenkin tässävaiheessa vielä yläsuuntaan, vaikkei nyt ihan nousukiidossa olekkaan, mutta kuitenkin. Ja miksi yleensä edes hommataan mikkokurvisia joukkueeseen, jos meinataan antaa junnuille peliaikaa? Junnuilta tuon Kurvisen peliaika on mun mielestä pois, ei Kangen, eikä muidenkaan ykköskorilaisten.
 

mtuq

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
... klips ...

Vastaan nopeasti, kun on vähän kiire, ja jostain syystä forumi söi äskeisen vastaukseni sillä aikaa, kun olin puhelimessa.

Turuseen liittyen oma mielipiteeni on, että Mikko on ollut ihan jees peruspakki, ja tulee varmasti olemaan jatkossakin. Mikon junnuajat antoivat itselleni, ja varmasti monelle muullekin, luvan odottaa pykälää parempaa.

Maiseman vaihto voisi tehdä ihan hyvää. Seppänenkin alkaa olla Kalpassa ihan hyvä liigatason pakki, ei tosin se NHL-tason prospekti jota moni venttaili. :)

Kun ( IFK-karman tuntien, niitä tulee..) loukkaantumisia tulee, niin ketä sinä laittaisit kentälle, kun pelataan 6:lla pakilla? Nuo pelaavat pakit joutuvat vetämään ihan pirun kovia minuutteja ja jos rosterista olisi loukkaantunutta pelaajaa varten nostettava joku joukosta; Turunen, Kurvinen, Haaverinen, Ahonen..., niin ketä arpa suosisi?
Enemmän mulla on Turhuskaa kohtaan luottoa, kuin noita muita. Turusen kehityskäyrä on kuitenkin tässävaiheessa vielä yläsuuntaan, vaikkei nyt ihan nousukiidossa olekkaan, mutta kuitenkin. Ja miksi yleensä edes hommataan mikkokurvisia joukkueeseen, jos meinataan antaa junnuille peliaikaa? Junnuilta tuon Kurvisen peliaika on mun mielestä pois, ei Kangen, eikä muidenkaan ykköskorilaisten.

Lähinnä vaan kritisoin tota "tarvitaan enää vaan täytemiehiä" -lausetta, koska Turunen on tämän hetken näytöillä, yhden kauden hyvästä +/- -lukemastaan huolimatta täytemies.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Pakiksi kehittyminen on kyllä lähes aina pitempi prosessi kuin (laita)hyökkääjäksi kasvaminen. Vastuu pakin paikalla on heti ensimmäisestä minuutista alkaen suuri. Virheet näkyvät paljon karummin kuin jonkun hyökkääjäkokelaan kaahailu väärillä luistelulinjoilla tilanteiden ulkopuolella (mallia "kimmosalminen", viimeisin esimerkki alkukauden Hacker). Vastaavassa paikassa missä jollekin nelosen hyökkääjän koheltelulle voi jopa hieman hymähtää, pakin kanssa ollaan kusessa. Malliesimerkkinä tilanne, jossa Haverinen pelasi Bonon parina ja päästi oliko nyt Ipa-miehen itsensä ja siniviivan väliin ollessaan alempi pakki. Kun avaussyöttö hyökkääjälle lähti, Bono teki kaikkensa saadakseen Haveen liikettä. Bono vastaavassa mestassa ei olisi päästänyt ketään hiipimään taakseen. Periaatteessa kokemattoman pelaajan moka, mutta tuloksena läpiajo ja maali.

Lähtisin itse siitä, että junnulahjakkuuksista kasvaa kuitenkin liigapakkeja todennäköisemmin kuin latebloomereista. Tästä tullaan esimerkiksi Seppäseen ja Laaksoon, joiden peruslahjakkuus on kyllä selkeästi Turusta parempi. Niinpä näiltä sälleiltä odotetaankin vähän liian paljon liian nopeasti ja pudotus on karu. Haverinen ei ole ollut paska junnupakki, häntä pidettiin hyvänä pelinlukijana ja liikettä kehuttiin. Mutta kun liigapaikka tulee, lähtee tällainen kaveri usein yrittämään mahdottomia, siinä missä lahjattomampi tyytyy pelaamaan varman päälle. Olen ihan varma, että jossain vaiheessa junnulupauksista tietty osa nousee vakaalle liigatasolle, mutta se ei välttämättä tapahdu siinä omassa joukkueessa, jossa liigakaste tulee suoritettua. Lisäksi, kun pakeista on pula, jengit pyrkivät ostamaan niille paikoille valmista kauraa ja ennenpitkää materiaali loppuu, kun mikään jengi ei "kasvata" pakkeja liigamittoihin. Näiden jätkien kanssa tarvitaan pitkää pinnaa ja lisäksi he tarvitsevat myös peliminuutteja. Muuten menee viimeinenkin mahdollisuus kasvaa liigatasolle. Jos edes toinen Melart / Haverinen -duosta kasvaa meillä liigapakiksi, on hyötysuhde ollut kuitenkin hyvä.
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Ihan vaan sivuhuomautuksena asiaan, että jos et ole Heikkisen sopimusta ja siihen määriteltyjä NHL- taikka muita siirtopykäliä lukenut, niin kaikki yllä esitetty on pelkkää teoriaa, ja olettamuksiin perustuvaa spekulaatiota.

Toki NHL:n sääntöviidakko, jota täällä on ansiokkaasti selvitelty, on fakta, mutta pykälien hienovaraiseen kiertoon löytynee myös keino, jos toinenkin.

Toki olen sen perussopimuksen, minkä Heikkinenkin on tehnyt HIFKiin, lukenut läpi moneen kertaan. Liitteet ovat henkilökohtaisia ja niitä en luonnollisesti Heikkisen tapauksessa näe.

Siirtokorvauksen hienovaraistakaan kiertoa ei ole. Esimerkkinä nimenomaan tuo Toronto. Ellet sitten tarkoita että Heikkisen tuleva NHL-seura päästäisi jonkun in the system-pelaajansa HIFKiin ikäänkuin kompensaationa?
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nybondaksen ja Kautosen kaksi seuraavaa ***-kategorian hankintaa ratkaisee aika paljon ensi kauden osalta. Kuka on se pakki, joka hankitaan ykköspariin - toivon, että ei nyt tässä kohtaa haksahdeta johonkin Kärpät-biakseen. Sen paremmin J. Boumedienne kuin Martti Järventiekään ei ole käyttökelpoinen. Ensimmäinen on ylimainostettu ja toinen ainakin ylipalkattu. Onneksi se Kipru meni Ranskaan. Oon vahvasti siinä fiiliksessä, että nyt haetaan takuuvarmaa ulkomaan apua (Ivan Majesky?)

Toinen hankinta on sitten hyökkäyspään profiilipelaaja. Jos Kuhta ja Pikkarainen lähtee menemään, pitää laatikon täyttämiseen jäädä noista rahaa. HIFK:ssa ei voi mun käsitykseni mukaan olla ensi vuonna yhtään niin hintavaa pelaaja mitä Kuhta oli viime kaudella. Kun katsoo tällä hetkellä rosterissa olevia hyökkääjiä, ei voi olla välttymältä nimeltä Tony Salmelainen. Toisi huolella jalkoja tohon jengiin.

Erittäin mielenkiintoista, nyt kaikki sormet ristiin että ei jouduta toteamaan että " markkinat on tyhjät!".
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Taitaa olla operaatio "puolustajien uusiminen kokonaan" menossa. Söderholm ja Kurvinen olivat muutaman vuoden pois HIFK:sta, joten eivät edusta mitään jatkumoa. Kankaanperä ja Clarke ovat Jalosen ajan "tulokkaita". Loput ovat liiga-uraansa aloittelevia eli Haverinen, Melart, Purolinna ja Ahonen. Joni Haverinen taitaa olla nyt pisimpään yhtäjaksoisesti HIFK:ssa pelannut puolustaja Ahosen ja Purolinnan kanssa. Kaikki pelasivat muutamia pelejä HIFK:ssa jo kaudella 06-07. Kaudella 06-07 HIFK:n puolustus oli Murphy, Karalahti, Laakso, Saarinen, Korhonen, Schnabel, Turunen, Niskanen ja Kovanen, joista Schnabel ja Niskanen läksivät kesken kauden muualle. Jos ajatellaan kolmen vuoden takaista joukkuetta, niin siitä olisi saanut pakkiparit Laakso-Murphy, Turunen-Karalahti ja Kovanen-Saarinen niistä, jotka olivat kauden lopussa mukana. Kun vertaa tuota kuusikkoa siihen, joka meillä on ensi kaudella käytössä puolustajina, niin voi sanoa, että pari kokenutta pakkia olisi ihan pakko hankkia tai ollaan taas runkosarjan seiska-HIFK ja siinäkin on tekemistä. Jos lähdetään mv-kaksikolla Nieminen/Ahlqvist, niin edes puolustuksen heidän edessään tulisi olla ilman loukkaantumisia kokenut kuusikko. Pitäisi rakentaa nyt tämä mv- ja puolustaja-osasto kuntoon, niin joukueella olisi pelissään runko, jonka päälle voi rakentaa hyökkäyspelin vähän kehnommistakin osaajista ja onhan meillä kuitenkin ensi kauden liigan tasoiseen sarjaan jo kohtalaiset hyökkääjät. Luulisi, että Kuhta/Pikkarainen parista toinen pidetään ja toinen lähtee. Jos Kuhta ja Pikkarainen lähtevät, niin kauden 06-07 hyökkääjistä jää jäljelle vain Petrell. Tämän hetken sopimuspelaajista ainoastaan Petrell ja Ahlqvist pelasivat vähintään 10 peliä HIFK:ssa kaudella 06-07.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Tumba on hieman hämmentynyt, kun ensin sanottiin, että ei ole käyttöä ja sitten ilmoitettiin, että vois meillä ollakin. .

Sietäisi ollakin, kun miettii millaista hämmenystä hän on minulle aiheuttanut. Ensin syöttö meinaa lähteä lavasta, sitten ei olekaan syöttämässä, mutta heittää kiekon silti johonkin ja kohta omassa päässä soi. Toivottavasti mitään sopimusta ei tarjotakkaan. Vaikka turhake pelasikin ihan mukiin menevän kevään, oli kokonaisuudessaan melko turisti läpi ifk-uran. En tajua vieläkään sitä, miten hänestä leivotaan täällä varmaa peruspakkia. Sitä hän ei ollut.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vai että Heikkinen Nyriin. No ei siinä mitään, eihän se ollutkaan kuin yksi laatikon täyte HIFK:ssa. HIFK:n kotisivujen pelaajalista alkaa muuten pikkuhiljaa olemaan jo melko karua luettavaa. Tällä hetkellä kasassa on maalivahteja kaksi ja pakkeja kahdeksan (Heikkinen on vielä mukana mutta toisaalta kukaan ei ole jaksanut päivittää Kurvista sivuille). Hyökkääjiä on 13, joisssa ovat mukana Pöysti (kovasti tsemppiä Eetulle, kyseessä on kuitenkin paljon isommat asiat kuin joku jääkiekko) ja Granlund (numerolla 124!).

Ja Nybondas hoitamassa hommaa kuntoon? Tässä vaiheessa kesää? Tulee väkisinkin mieleen viime kesä ja Nybarin huikeat värväykset. No eipä siinä mitään, Nokka nyt on kuitenkin paska jos jengi ei menesty. Toista oli Baxu, sillä oli sentään rehellisesti sanoen paska porukka (http://fi.wikipedia.org/wiki/HIFK:n_jääkiekkojoukkue_2007–2008), vai mitä? Pentti vaikuttaisi olleen nero Nybariin verrattuna. Ainakin Baxun jengi Lasse Korhosineen ja Tommi Kovasineen oli selkeästi kovempi kuin Nybarin viritys.

No, keskeneräistä ei saisi arvostella, mutta en kyllä usko että Nybondas keksii jostain ne viisi-kuusi puuttuvaa palasta mitä tuo porukka tarvitsee. Ja kyllä, avoimien laatikoiden tai paikkojen tai miksi Nybari niitä sitten seuraavaksi kutsuukaan, lukumäärä on vain kasvanut.
 

mtuq

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toki olen sen perussopimuksen, minkä Heikkinenkin on tehnyt HIFKiin, lukenut läpi moneen kertaan. Liitteet ovat henkilökohtaisia ja niitä en luonnollisesti Heikkisen tapauksessa näe.

Eli suomeksi sanottuna et voi tietää mitä esim. Heikkisen sopimuksessa, ja juurikin niissä liitteissä sanotaan. Perussopimus on perussopimus, ja sillä sovitaan perus periaatteet. Liitteissä sovitaan ne yksilöön liittyvät jutut.

Siirtokorvauksen hienovaraistakaan kiertoa ei ole. Esimerkkinä nimenomaan tuo Toronto. Ellet sitten tarkoita että Heikkisen tuleva NHL-seura päästäisi jonkun in the system-pelaajansa HIFKiin ikäänkuin kompensaationa?

En tarkoita, mutta älä viitsi. Keinoja löytyy kyllä.
 

zaluun

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tanska
Aamun HBL tiivistettynä:

- Heikkinen Rangersiin. Nybarin mukaan paikkaamaan tarvitaan kokenut puolustaja, mutta hänen mukaansa Clarke paikkaa Heikkisen ja nyt etsitään lähinnä Hankille korvaajaa. Yksi ulkomaalainen ja yksi kotimainen pakki kiikarissa. Mielummin otettaisiin kotimainen, mutta kriteerit täyttävää kotimaista vaikea löytää.

- Pakin lisäksi haussa kaksi laituria. Näiden tarkoitus olla huippupelaajia, jotka valmiita kantamaan vastuuta.

- Kuhdan kanssa neuvotellaan. Pikkarainen ja Pesonen myös ilman sopimusta. Nybari sanoo, että isoja aukkoja paikattavaksi, mutta on ehkä aika tehdä muutoksia sillä mestaruutta ei ole voitettu kymmeneen vuoteen ja tarvitaan uusia tuulia.

- Nybari haluu, että jengi olisi valmis juhannukseen mennessä.

- Granlund pelaa HIFK:ssa ensi kaudella. Perhe muuttaa helsinkiin parin viikon päästä. Granlund on ollut olkapääleikkauksessa ja voi aloittaa joukkuetreenit heinäkuussa.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Aamun HBL tiivistettynä:

- Heikkinen Rangersiin. Nybarin mukaan paikkaamaan tarvitaan kokenut puolustaja, mutta hänen mukaansa Clarke paikkaa Heikkisen ja nyt etsitään lähinnä Hankille korvaajaa. Yksi ulkomaalainen ja yksi kotimainen pakki kiikarissa. Mielummin otettaisiin kotimainen, mutta kriteerit täyttävää kotimaista vaikea löytää.

- Pakin lisäksi haussa kaksi laituria. Näiden tarkoitus olla huippupelaajia, jotka valmiita kantamaan vastuuta.

Eli puolustus jätetään melkoisen kapeaksi. Joko Heikkisen lähtö on tiedetty jo pitkään tai sitten miestä ei aijota stuntata ja Clarke siirretään "Hänkkorista" "Heikkiskoriin". Laivalla jo kerrottiin laatikon "uupumisesta", näistä yksi täytettiin Kurvisella ja omien laskujen mukaan jos Heikkiselle haettaisiin korvaaja olisi pelaajia vielä haussa edelleen se neljä.

Sinänsä hienoa että Nybari sanoo, että laiturit tulevat olemaan huippupelaajia, toivottavasti pitää sanansa.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Mitä? Bono lähtee NY Rangersiin? Splendid! Toki hieno juttu Heikkisen itsensä kannalta, vaikka vaarana tietysti on, että se tulee sieltä ensi kesänä maitojunalla (vai -laivalla?) takaisin yhtä lesona kuin Talonmies pari kautta sitten. Eikös myös Hank käynyt nimenomaan Rangersissa?

NYR on kyllä aika houkutteleva joukkue. Jos kaikki meneekin ihan nappiin, olet urheilijatähti Broadwaylla, keskellä Manhattania, Nykissä, The Big Apple. Tuntien kyllä GM Glen Satherin vähän puupäisen "old school"-tyylin kasata joukkue ja millaisia pelaajia yleensä pelaa Satherin joukkueessa, niin Heikkinen on vähän liian yleispuolustaja Rangersiin. Hänellä ei ole mitään erikoisosaamisen aluetta, joka tekisi Heikkiselle oman hoidettavan tehtävän, että kokonaisuus olisi parempi kuin ilman Heikkistä. Aika paljon pitää Heikkisen kasvaa kaikin tavoin, että paikka ylhäällä aukeaa jo ensi syksynä NYR:n porukasta. Saa sitä elämänkokemusta tietysti farmistakin ja kyllä NYR:n organisaatioon kannattaa lähteä kokeilemaan, jos sopimusta tarjotaan.

Kyllä se on niin, että Heikkisen tasoisella puolustajalla ei ole mitään asiaa Rangersin pelaavassa kokoonpanossa, AHL kutsuu ja sillä hyvä.


Jopas nyt, täältähän saa lukea Rangers-uutisiakin. Vai että tällaisia kaloja sitä lähetetään Rangersin vahvistukseksi... jepjep. Yksi asia hämää näin aluksi, että minkä takia nämä pelaajat lähtevät NHL:ään tässä vaiheessa kun pelit eivät ole menneet parhaimman mukaan ja ajoittaisista motivaatio-ongelmistakin olen myös lukenut täältä IFK-palstalta..? Muutenkin odottasin pelaajan nyt ainakin olevan ensin vakiokasvo esim. EHL-turnauksissa... No tietysti tyylejä on monia.

IFK:n pelejä ei tullut niin paljoa nähtyä kaudella kuin Rangersin, mutta jo sen verran näin etten voinut esim. juuri yllämainitun Pikkaraisen otteita sietää edes SM-liigassa.

Ja mitä sitten tähän Heikkiseen. Nooh... hienosti sanottuna noin 90% varmuudella mies ei ainakaan Rangersissa pelaa, viimeisin lainaamani nimimerkki sanoo sen suomeksi. Hartfordissakin (Rangersin farmi) on ainakin Corey Potter ja täällä legendaksi muodostunut Brian Fahey, jotka menevät kaavailuissa varmasti edelle. Faheystä en varmaksi tiedä, koska ei päässyt NHL:ssä pelamaan viime kaudella, toisin kun Potter. Vieläkö mies pyörii IFK:n huhuissa?

Ja kaikkein tärkeimpänä, Rangersilla on myös hyvä nuoripolvi pakkeja kasvamassa miesten peleihin ja heihin on satsattu paljon, uusi Brian Leech (eli puolustukseen johtohahmo) mielessä. Mm. muutamien viime draftien ensimmäiset pickit ovat olleet pakkeja. Joten he varmasti menevät ainakin ohi suomalaisen kaavailuissa Rangersin tulevaisuuteen. Sitä kuinka nopeasti, en osaa sanoa.

Noin muuten Rangersilla oli erittäin hyvä ja tasapainoinen puolustus tälläkaudella, johon mm muutamat nuoret lupaukset saivat lopullisesti vakiinnutettua erittäin varmalla pelillään pelipaikan. Suurimmat viat kaudella löytyivätkin Rangersin hyökkäyksen puolelta. Pelit olivat erittäin vähämaalisia koko kauden = hyvä alakerta & huonot viimeistelijät.

Itse sanoisin realistisesti, että hyvä jos Hartfordiin mahtuu (muista organisaatioista ja niihin siirtymisestä en osaa tietenkään sanoa mitään) ja lähinnä uskoisin paluuta Eurooppaan.
Mielenkiinnolla kuitenkin seuraan miehen otteita, jos Rangersin organisaatioon pääsee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös