MM-kisat 2009: Slovakia

  • 35 059
  • 138
Tila
Viestiketju on suljettu.

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Vähän kuulostaa huonolta Gaborikin tilanne tällä hetkellä MM-kisoja ajatellen. Mike Russo pohtii blogissaan että Gaborik jättäisi MM-kisat väliin juurikin siitä syystä että miehen sopimus Wildin kanssa loppuu tähän kauteen. Periaatteessa ihan ymmärrettävä ratkaisu jos näin tekee, sillä loukkaantuminen kisoissa ja ensi kauden saakin sitten pelata hieman pienemmällä palkalla.

Suora lainaus tuosta blogista...

I did not talk to anybody that was aware of Slovakia’s team, but I would have to think that Marian Gaborik will make a business decision here and decline Slovakia’s invite. He’s got a huge summer ahead of him, and I can’t imagine he’d risk getting hurt.

Siinäpä se. Toivotaan nyt että mies kuitenkin itsensä MM-kisoihin raahaisi, Gaborik on kuitenkin sellainen pelaaja jota on ilo seurata kun homma kulkee.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Gaborikin MM-matka lääkärintarkastuksesta kiinni

Minnesotan laitahyökkääjä Marian Gaborikin saapuminen MM-kisoihin näyttää olevan lääkärintarkastusta vailla selvä asia. Mies on itse halukas tulemaan kisoihin. Ei voi muuta kuin nostaa Gabbylle hattua, että sopimuksettomassa tilassa tulee auttamaan kotimaataan MM-Sveitsiin. Varmitus varmaan saadaan tiistaina. Gaborik on matkustanut Coloradoon erikoislääkärien luo, jotka tutkivat tuon leikatun lonkan ja varmasti siinä sivussa muutakin kroppaa.

Linkki Gaborikin uutiseen: http://hokej.sme.sk/c/4389817/gaborik-mieni-prist-na-majstrovstva-sveta.html

Tämän foortumin viesti jonkinlainen vahvistus, että ymmärsin Gaborikin tilanteen oikein: http://forums.internationalhockey.net/showpost.php?p=144634&postcount=22
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Tänään on sitten luvassa varmasti aika paljon lisäinfoa, kun Slovakian kenties tärkein MM-leiri alkaa Bratislavassa. Yleensä näin leiriviikon aluksi valmennusjohto on pitänyt tiedotustilaisuuden. Lähdetään liikkeelle, mitä asioita tänään saatetaan kertoa.

1. Marian Gaborik. Uskoisin valmennusjohdon päivittävän Gaborikin MM-tilanteen. SME:n (slovakialainen uutistoimisto) mukaan Gaborik on vahvistanut halukkutensa tulla MM-kisoihin päävalmentaja Jan Filcille ja GM Peter Bondralle. Matkan tiellä on vielä lääkärintarkastus, jossa katsotaan alkukaudesta leikatun lonkan kunto. Näillä näkymin Gabbyn mahdollisuudet pelata MM-kisoissa ovat paremmat, mitä Minnesotan paikallislehden blogisti uskoi toissapäivänä.

2. Peter Olvecky. Minnesotan AHL-joukkue Houston pääsi kuin pääsikin farmisarjan pudotuspeleihin ja Olvecky kuului Aerosin pelaajalistalle, jolla olevat pelaajat saattavat "joutua" tositoimiin AHL:n playoffseissa. Olveckyn sopimustilanne on kesällä RFA. Tiedä sitten heikentääkö se kovinkaan paljoa MM-matkan todennäköisyyttä.

3. Richard Zednik. Kysymys ratkaistu. Zednik ei pelaa MM-kisoissa. Katso seuraava viesti >>>

4. Michal Handzus, Andrej Sekera ja Boris Valabik. NHL-kolmikko on ehditty jo virallisesti melkein julistaa MM-vahvistuksiksi. Lääkärintarkastuksia oli vielä pari päivää sitten tekemättä, mutta trion MM-matka saanee viimeisen sinetin tänään.

5. Viimeiset Euroopassa kautensa päättäneet slovakit. Slovakian ja Tshekin Extraliigat saatiin päätökseen ja näistä sarjoista päävalmentaja Filc on kertonut testaavansa useita pelaajia. Listat ovat vähän eläneet ja viimeisten tietojen mukaan vain Kosice-kaksikko Rudolf Huna ja Stanislav Gron tulisivat näytille MM-leirille. Myös Kosicen Tomas Slovakin, Karlovy Varyn Frantisek Skladanyn, Bielin Jiri Bicekin ja Slavia Prahan Karol Slobodan nimiä on väläytelty leiritysvahvuuteen.

6. Ketkä tippuvat leirimiehistöstä? Kun uusia pelaajia tulee sisään, niin vanhoja on ulostettava sama määrä. Viime lauantaina leiriryhmää karsittiin Tomas Bulikilla, Richard Stehlikillä ja Juraj Valachilla. Uusina miehinä mukaan tulevat Juraj Mikus, Dominik Granak ja Kristian Kudroc. Jos ja kun uusia pelaajia tulee 2-5:een ennen NHL-vahvistusten saapumista, niin tästä nykyisestä maajoukkueesta raivataan sama mokova pois.

7. Nykyisen leiriyhmän terveystilanne. Ainakin keskushyökkääjä Roman Kukumbergilla on olkapäävaivoja. Hän kävi viikonloppuna kuvauksissa, mutta x-ray:n tuloksia ei ole kerrottu. Myös sentteri Rastislav Pavlikovskyllä oli Norja-pelien jälkeen pientä jomotusta vartalossa, mutta hänen tilanteensa on ilmeisesti sellainen, ettei kuvauksiin ole tarvinnut lähteä.

8. Pudotuspeleihin menneet NHL-pelaajat. Taalakaukaloiden playoffsit starttaavat parin päivän päästä. Jo nyt on selvää, että joko Bostonin puolustaja Zdeno Chara tai Montrealin maalivahti Jaroslav Halak putoaa avauskierroksella, sillä kaksi NHL:n legendajoukkuetta kohtaavat toisensa. Kaikki playoffseihin menneet slovakit ovat näyttäneet vihreää valoa mielenkiinnosta MM-kisoja kohtaan. Tilanne Pohjois-Amerikassa on kuitenkin niin lähtökuopissa, että asiaan palattaneen kunnolla vasta aivan MM-kisojen kynnyksellä.


Nämä asiat nousivat minulla ensimmäisinä mieleen. Katostaan mitä tiistai tuo tullessaan.
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Zápas nie je ľahké hodnotiť, sme veľmi sklamaní. Súper hral dnes veľmi dobre, my sme mu súboj uľahčili chybami. Fanúšikom sa môžeme len ospravedlniť. Je to pre nás veľmi zlý výsledok, nehrali sme vôbec dobre. -Ján Filc 2.5.2009-

Ottelua ei ole helppo arvioida, olemme hyvin pettyneitä. Vastustaja pelasi erittäin hyvin tänään, autoimme heitä helpoilla virheillä. Voimme vain pyytää kannattajiltamme anteeksi. Tämä on meille erittäin huono tulos, emme ole pelanneet lainkaan hyvin. -Ján Filc 2.5.2009-
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Tänään oli sitten luvassa aika paljon lisäinfoa, kun Slovakian kenties tärkein MM-leiri alkoi Bratislavassa. Yleensä näin leiriviikon aluksi valmennusjohto on pitänyt tiedotustilaisuuden. Lähdetään liikkeelle ja katostaan mitä asioita tänään käytiin läpi.

1. Marian Gaborik.
Hän on eiliseen tapaan halukas tulemaan MM-kisoihin. Päävalmentaja Jan Filcin mukaan Gaborik käy läpi Wildin lekuriseulan, sillä hyökkääjä on edelleen Minnesotan pelaaja. Gaborik käy keskiviikkona Vailissa, Coloradossa tapaamassa hänen lonkkansa operoinutta lääkäriä Marc Philipponia, joka tutkii slovakin kunnon. Tuloksia odotetaan torstaina. Luotsi on luottaavinen lääkärintarkastusten läpimenosta. Gaborikin sopimus Wildin kanssa päättyy 1.7.2009, ja hänestä tulee UFA.

2. Peter Olvecky.
Minnesota Star Tribune -lehden blogisti Mike Russo kertoo viimeisimmässä kirjoituksessaan Olveckysta seuraavaa: According to sources, the Wild has placed center Peter Olvecky on waivers with the hope of getting him to Houston for the playoffs. Päävalmentaja Filcin mukaan Olveckyn tilanne on auki, eikä hän kommentoinut tarkemmin tilannetta. Hän lisöäsi, että Pohjois-Amerikassa pelaavat ovat aina kiinnostuksen kohteena. Tämä vahvistaisi oletuksia, että Olvecky kammetaan Houstonin paitaan vääntämään AHL-pudotuspelejä. Todella harmi. Olisin halunnut nähdä Olveckyn maajoukkuekasteen Sveitsissä. Toki hänen pelaaminen MM-kisoissa on yhä mahdollista.

3. Richard Zednik.
Floridan laitahyökkääjä Zednik ei osallistu Sveitsin MM-kisoihin. Kieltäytymisen syyt ovat henkilökohtaiset, joiden laatua päävalmentaja Jan Filc ei täsmentänyt.

4. Michal Handzus, Andrej Sekera ja Boris Valabik.
NHL-kolmikko liittyy maajoukkueen käyttöön, mutta vasta torstain ja perjantain Latvia-pelien jälkeen. Kaikki muodollisuudet NHL-seurojen kanssa on ilmeisesti saatu hoidettua kuntoon.

5. Viimeiset Euroopassa seurajoukkuekautensa päättäneet slovakit.
Päävalmentaja Filc totesi, että on turha lähteä kutsumaan tässä vaiheessa mukaan juuri pari päivää sitten kautensa päättäneitä slovakkeja. Osalla on takana riemukas mestaruus, joku on ollut finaaleissa häviävänä osapuolena ja jollain on takana raskas karsintasarja. Käskyttäjän mukaan nämä pelaajat ovat sekä henkisesti että fyysisesti väsyneitä, ja heidän pitää antaa ladata akkuja tämä viikko. Ainoa poikkeus on Skalican Juraj Mikus, jolle pääpiiskuri kaavailee isoa roolia Slovakian MM-joukkueessa. Filcin mukaan vahvimmat ehdokkaat ovat Kosicen mestarikaksikko Rudolf Huna ja Stanislav Gron. Myös Bielin Jiri Bicekiä ja Karlovy Varyn Frantisek Skladanya saatetaan kokeilla. Luotsi muistutti myös, että Slovakialla riittää leveyttä hyökkäyspäässä, mutta edellä mainituille kavereille on annettava näyttöpaikka.

6. Ketkä tippuvat leirimiehistöstä?

Kolmen NHL-vahvistuksen mukaantulo ensi viikolla ei välttämättä tiedä saman määrän supistamista alkuperäisestä leiriryhmästä, vaan päätösviikon leirityksellä Sveitsissä nähdään 3 maalivahtia ja 25 kenttäpelaajaa. Näin kilpailutilanne pysyy vireänä ja mm. Bicek, Skladany, Huna ja Gron pääsevät antamaan MM-näyttöjä. Vaikeaksi asian tekee se, että valmennusjohtolla ei ole heistä minkäänlaista näkemystä harjoitusotteluista. Filc valotti, että NHL:n 1. kierroksen playoffs-tapahtumia seurataan erittäin tarkasti. Hän haluaa pitää ovet auki NHL-vahvistuksille nin pitkään kuin mahdollista. Kaikkia kisapasseja ei luonnollisesti leimata heti kisojen alettua, mutta Filc arveli kaikkien 3+22-kisapassin leimattavan viimeistään jatkosarjassa.

7. Nykyisen leiriyhmän terveystilanne.

Keskushyökkääjä Roman Kukumbergilla on ollut olkapäävaivoja, mutta muuten leiriporukka on terve. Kukumbergin vaivat ovat sen verran merkittävät, että häntä saatetaan lepuuttaa Latvia-otteluissa.

8. Pudotuspeleihin menneet NHL-pelaajat.

Taalakaukaloiden playoffsit starttaavat parin päivän päästä. Jo nyt on selvää, että joko Bostonin puolustaja Zdeno Chara tai Montrealin maalivahti Jaroslav Halak putoaa avauskierroksella. Nämä kaksi NHL:n legendajoukkuetta kohtaavat toisensa kuumassa Itäisen konferenssin ottelusarjassa. Kaikki pudotuspeleihin menneet slovakit ovat olleet kiinnostuneita MM-kisoista ja kieltäytymisiä ei ole tiedossa.


Slovakian alle 20-vuotiaiden sankariveskarista Jaroslav Janusista kerrotaan tässä artikkelissa, että hänelle kelpaisi kolmosvahdin rooli MM-kisoissa. En sitten tiedä, miten pihalla kyseisen jutun kirjoittaja on, sillä Janusilla ei ole mahdollisuuksia MM-koneeseen. Stana ja Lasak ovat varmat vahdit, Petrik kolmoskassari jos Halak ei tule Montrealista MM-vahvistukseksi.


Slovakian ennakoidut kentälliset Latviaa vastaan torstaina 16.4.

Hossa - Kukumberg - Bartecko
Ruzicka - Mikus - Radivojevic
Nagy - Pavlikovsky - Bartovic
Stefanka - Macho - Surovy

Vydareny - Baranka
Granak - Obsut
Kudroc - Smrek
Starosta - Svarny

Lasak (Stana)

Päävalmentaja Filc suunnitelee pelitaktiikaksi puolustavampaa tapaa. Slovakia on hallinnut kaikkia neljää aikaisempaa harjoitusottelua ja voittanut mm. laukaukset, mutta nyt pienellä Hanlon-vetäytymisellä puolustusta pystyttäisiin testaamaan ja hyökkäämään vastaiskuin. Filc ilmoitti, että ensimmäiset varmat paikat MM-joukkueeseen ovat tarjolla Latviassa. Hän haluaa osittain rauhoittaa pelaajatilannetta ja luoda rauhallisen ilmapiirin kisoihin paikkansa ansaitseville.

Joukkue matkustaa Latviaan keskiviikkoaamuna ja käy jäällä alkuillasta. Torstain ja perjantain kamppailut alkavat kello 19.00 Suomen aikaa Riika Areenalla. Ensi viikon maanantaina alkaa viimeinen leirityssessio Klotenissa ja silloin mukana on siis 3 maaiivahtia ja 25 kenttäpelaajaa. Maalivahtina aloittaa torstaina Lasak.

STV3 lähettää striimin sekä torstaina että perjantaina klo 19.00 alkaen.
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Peter Olveckyllä ei käyttöä MM-kisoissa

Päävalmentaja Jan Filc on supistanut mahdollisesti mukaan tulevien MM-pelaajien listaa. Minnesotan hyökkääjä Peter Olvecky lähetettiin Houstonin AHL-joukkueeseen pelaamaan farmin pudotuspelejä. Samalla varmistui, ettei hänellä ole käyttöä Slovakian MM-joukkueessa. Filc perusteli ratkaisuaan sillä, että maalla on tällä hetkellä rosterissa 13 hyökkääjää ja heidän korkea laatu tyydyttää häntä. T'ämän lisäksi joukkueeseen liittyy ensi viikon alussa varmuudella Los Angelesin Michal Handzus.

Euroopassa pelaavista hyökkääjistä kahdella kaverilla on vielä mahdollisuus päästä viimeiselle MM-leirille, joka alkaa Sveitsin Klotenissa maanantaina 20.4. He ovat Kosicen Stanislav Gron ja Bielin Jiri Bicek. Kosice voitti Slovakian mestaruuden ja Biel onnitsui säilyttämään pääsarjapaikansa Sveitsin liigassa. Filc mainitsi tiistaina, että Groniin ja Bicekiin ollaan yhteydessä Latvia-otteluiden jälkeen. Bicek harmitteli haastattelusta, että kausi venyi ja ei päässyt Latvia-peleihin, joihin hänelle oli omien sanojensa mukaan luvattu näyttöpaikka.

Kosicen hyökkääjän Rudolf Hunan kausi on paketissa. Hunan viime joulukuussa tullut vamma on uusiutunut. Näin Huna ei ole maajoukkueen käytettävissä, kertoo Radio Kosice. Tshekin tuore mestari, Karlovy Varyn hyökkääjä Frantisek Skladany kertoo vetäytyvänsä perheen pariin, kunhan mestaruusbileet ovat ohi. Hän sanoi kauden viimeisen pelinsä olleen ratkaiseva Tshekin liigan finaali. Näin Skladanyn nimi voidaan vetää yli ehdokkaiden listalta.
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Latvia - Slovakia 2-4 (1-1, 0-2, 1-1)

0-1 Hossa (Stefanka)
1-1 Nizivijs (Cipulis)
1-2 Tatar (Macho)
1-3 Svarny (Vydareny, Baranka)
2-3 Lavins (Redlins)
2-4 Radivojevic (Ruzicka)

Slovakian kokoonpano


81 Hossa - 20 Stefanka - 23 Bartecko
41 Ruzicka - 21 Mikus - 92 Radivojevic
27 Nagy - 19 Pavlikovsky - 10 Bartovic
26 Surovy - 17 Macho - 22 Tatar

29 Vydareny - 7 Baranka
15 Granak - 43 Obsut
3 Kudroc - 21 Smrek
33 Starosta - 12 Svarny

35 Stana (25 Lasak)


Slovakia otti viidennen peräkkäisen voittonsa huhtikuun harjoitusotteluissa kukistamalla Latvian vieraskaukalossa lukemin 2-4. Latvian saldo sen sijaan synkentyi entisestään, sillä tappiosarakkeeseen lisättiin jo neljäs merkintä huhtikuun aikana. Latvialla on mahdollisuus ottaa revenassi perjantaina, kun joukkeet kohtaavat uudelleen. Slovakialle ottelu on viimeinen ennen MM-kisojen avauspeliä Unkaria vastaan.

Dinamo Rigan kantavia voimia läpi KHL-kauden ollut Marcel Hossa on lisäämässä pökköä pesään myös kansainvälisissä ympyröissä. Slovakian avausosumassa Hossa näytti parasta osaamistaan. Hän nousi röyhkeästi laidalta puolustajan ohi ja taiteili näyttävästi 0-1-maalin. Avauserän loppu oli slovakialaisittain synkkä, sillä Latvia pääsi peliin ilmaiseksi mukaan Nizivijsin kihauksella. Slovakia hallitsi ensimmäistä 20-minuuttista.

Toisessa erässä Slovakialla oli edelleen aloitteellisempi osapuoli, ja se piti kiekkoa enemmän hallussaan. Joukkueen kuopus, 18-vuotias Tomas Tatar pääsi tuikkaamaan paluukiekosta A-maajoukkueuransa ensimmäisen maalin. Toinen harvemmin maalintekijätilastoihin pääsevä Ivan Svarny karkasi suoraan jäähyboksista läpiajoon ja pisti Latvia-veskarin five-holesta Slovakian 3-1-taukojohtoon.

Päätöskolmanneksella päävalmentaja Jan Filcin peräänkuuluttama puolustuspelaamisen testaus otettiin sanammukaisesti käyttöön. Pelin virtaus muuttui täysin ja Slovakia oli pahasti altavastaajana. Isännillä oli tukuttain paikkoja tehdä osuma jos toinenkin, mutta Rastislav Stanan erinomainen työskentely maalilla ja latvialaisten surkea viimeistelytaito estivät tasoituksen syntymisen. Vain Rodrigo Lavins kykeni ohittamaan mainiosti pelanneen Stanan. Viimeisetkin Latvia-pyristelyt tainnutti Branko Radivojevic tuikkaamalla päätösminuutilla loppunumerot 2-4.

Pelillisesti tämä oli Slovakian heikoin peli, jonka olen nähnyt tänä keväänä. Vertailupohjana minulla on neljä aiempaa näkemääni Slovakian harjoitusottelau. Ainoastaan toinen Norja-ottelu jäi minulta katsomatta, koska siitä ei ollut striimiä. Latetaan ranskalaisin viivoin tärkeimpiä huomioita torstain pelistä.

- Niin kuin sanoin aiemmin, pelillisesti tämä oli huonointa Slovakiaa huhtikuussa. Perjantaina on vielä mahdollisuus parantaa, jotta jää luottavainen fiilis MM-avaukseen Unkaria vastaan.

- Pelillise perusjutut ovat kunnossa ja en ole nistä huolissani. Suurimmaksi kysymysmerkiksi näyttää nousevan valmistautumisen puute peleihin. Torstaina arviolta puolet joukkueesta lähti huonosti valmistautuneena illan peliin. Puolet jengistä oli hereilllä, kuten Hossa ja Tatar.

- Stana oli virittäytynyt kiitettävälle tasolle veräjällä. Veskariosasto tuntuu olevan kunnossa MM-kisoihin mentäessä ja Jaroslav Halakin mahdolliseen poisjääntiin voi suhtautua rauhallisin mielin. Lasakin torjuntavuoro on perjantaina.

- Puolustuksen uudet kaverit Kudroc ja Granak olivat vielä vähän jäässä. Etenkin vahvat Elitserien-pudotuspelit pelannut Granak vaelteli ajoittain yössä. Kudroc jäi myös normaalitasostaan, mutta oli kaksikosta parempi.

- Mikus sentteröi "right-ketjussa" ensimmäistä kertaa. Tuntui pojalla menneen latautuminen yli ja tekeminen ei ollut missään nimessä rentoa. Ruzicka ja Radivojevic olivat jälleen Slovakian parhaimmistoa. Ruzickan pelistä muodostui kuitenkin painajalinen (lue ylempää).

- Puolustuksella on edelleen vaikeuksia antaa ensimmäistä helppoa syöttöä hyökkääjälle. Sentteri ja laiturit tekevät järjestäen itsensä hyvin pelattavaksi, myös keskustaan. Avaussyöttöihin tarvitaan tarkkuutta.

- Bartovicin pirteät otteet saivat torstaina jatkoa. Pidän ihmeenä jos hän vielä putoaa kisajoukkueesta. Bartovic on ollut jokaisessa Slovakian pelissä TOP5-hyökkääjä. Liikettä, työmoraalia ja käsiä riittää.

- Hossa ja Nagy ovat selvästi nostaneet tasoaan viikkojen mittaan. Hossalta nähtiin näyttävä yksilösuoritus 0-1-osumassa torstaina. Nagy osoitti pariin otteeseen vaarallisuuttaan kiekon kanssa. Nagya vaivaa influenssa, ja hän jätti kentän kesken ottelun.

- Tatar pääsi pelaavaan kokoonpanoon, kun Roman Kukumberg ei kyennyt pelaamaan loukkaantumisen takia. Tatar kiitti luottamuksesta, pelasi erinomaisen ottelun ja iski bonukseksi ensimmäisen osumansa slaavipaidassa.

- Tatar pääsee todennäköisesti perjantainakin kokoonpanoon, sillä Slovakia alkaa kärsiä pienestä hyökkääjävajeesta Riiassa, kun Kukumberg ja Ruzicka olkapäävammaisina sekä Nagy influenssassa.

Perjantaina samat joukkeet, sama aika ja sama paikka. Huomenna ensimmäisille pelaajille vahvistetaan lopullinen paikka MM-joukkueessa. Uskoihin heidän olevan: Stana, Lasak | Baranka,
Granak, Obsut, Kudroc, Starosta, Sekera, Valabik | Hossa, Bartecko, Mikus, Radivojevic, Nagy, Pavlikovsky, Bartovic, Surovy, Handzus.
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Gaborik ja Ruzicka ulkona MM-kisoista, Kukumbergilla olkapäävamma ja Nagy flunssassa

Marian Gaborikin vierailu hänen lonkkansa operoineen lääkärin luona Vailissa Coloradossa on tuottanut huonoja uutisia maajoukkueelle. Tarkastuksessa löytyi sen verran onglemia, mutta lääkäreiltä ei herunut pelilupaa MM-kisoihin. Näin Slovakia menettää selkeän johtotähtensä MM-miehistöstään. Ensiksi Gaborik oli lupautunut kisoihin jos lekuriseula menee läpi, mutta lääkäri iski terveystarkastuksen päätteeksi tiskiin punaista valoa.

Muutaman tunnin sulattelun jälkeen päädyn kuitenkin ajattelemaan Gaborikin parasta. Mies alkaa juuri nyt olla uransa parhaassa iässä, 27 vuotta, ja edessä on miehen urheilu-uran tärkein kesä. Hän tulee allekirjoittamaan mitä todennäköisimmin 5-8 vuoden sopimuksen. Yksille höntsäkisoille ei pidä antaa liian suurta painoarvoa, kun 9 kuukauden kuluttua taistellaan olympiamitaleista Vancouverissa. Annetaan miehen parannella kroppa kuntoon syksyä varten, tehdä uusi NHL-sopimus ja toivoa vilittömästi loukkaantumisvapaata kautta.

Huonot uutiset eivät jääneet Gaborikin poisjääntiin. Slovakian harjoitusotteluiden parhaalta hyökkääjältä Stefan Ruzickalta meni olkapää sijoiltaan torstain Latvia-ottelussa. Minulla tämä tilanne meni ohi ja ihmettelenkin missä vaiheessa se on tapahtunut, koska Ruzicka merkittiin Slovakian 2-4-maalin syöttäjäksi. Maali tuli minuutti ennen pelin loppua. Ruzickan olkapää kuvataan perjantaiaamuna Riikassa. Vaikka olkapäästä ei löytyisi isompia vauroita, joutuu Ruzicka käyttämään ainakin kolme viikkoa kantosidettä. Täten MM-kisat voidaan unohtaa varmuudella.

Ja mitä unohtui? Eikä tässä vielä kaikki, valmennusjohdolta tuli lisää jobinpostia. Keskushyökkääjä Roman Kukumberg potee yhä viime viikon Norja-ottelussa saamaansa olkapäävammaa ja laitahyökkääjä Ladislav Nagy on influenssan kourissa. Nagy pelasi torstain Latvia-pelissä vain reilun erän, mutta kuumeen kellistämä luottohyökkääjä jätti leikin kesken. Arvioisin, että Kukumbergin vamma estää MM-kisat, mutta Nagy ehtii hyvin toipua viikon päästä alkaviin karkeloihin.

Slovakian MM-joukkueen kasaaminen oli hyvällä mallilla vielä kaksi viikkoa sitten, mutta sen jälkeen on tullut vain ja ainoastaan negatiivisia uutisia. Mies yksi toisensa jälkeen on pudonnut MM-kandidaattien joukosta. Koko ruljanssi saatiin käyntiin 16 päivää sitten. Tässä päivämäärät huhtikuun aikana kieltäytyneistä.

1.4. Budaj
7.4. Svatos, Mihalik
10.4. Stümpel, Palffy
14.4. Zednik
15.4. Olvecky, Huna, Skladany
16.4. Gaborik, Ruzicka

Jos voisi jotenkin purkaa tuntojani sanoiksi, niin joudun lainaamaan juuri irtisanottua suomalaista paperimiestä eräässä pääuutislähetyksessä. "Aamulla oli vielä hyvä fiilis tulla töihin, mutta nyt vituttaa!". Vitutuksen tasoa kuitenkin laskee se fakta, että tänä vuonna on kasassa huomattavasti iskukykyisempi ryhmä kuin viime vuonna.

Hyökkäysosastoa on koeteltu kovalla kädellä. Parissa viikossa on haihtunut taivaan tuuliin pari ketjullista maan 15 parhaan hyökkääjän joukkoon kuuluvia kavereita. Svatos, Stümpel, Zednik, Gaborik, Ruzicka ja Olvecky (sekä Palffy) voidaan kaikki luokitella kiistata Vancouverin olympiaryhmään kuuluviksi pelaajaksi. Tietyllä tavalla tämä ei kuitenkaan ole aivan musertava kolaus menestyshaaveille.

Hyökkäyskalustoon kuuluu hyvin vähän kolmena aikasempana MM-vuotena mukana olleita. Nyt muutamat kisat passanneilla varsin kokeneilla hyökkääjillä on mahdollisuus saada isot saappaat jalkoihin. Eri asia on, miten he pystyvät vastuullisesta tehtävästä suoriutumaan. Kuuden kärkihyökkääjän, Hossa, Handzus, Bartecko, Nagy, Pavlikovsky, Radivojevic, taso kestää vertailun useisiin maihin edelleen. Taustalla on vielä Bartovicin, Bicekin, Surovyn ja Mikusin tasoisia ukkoja, niin esimerkiksi viime vuoteen verrattuna tilanne on vieläkin jopa erinomainen. Kovaksi iskuksi nämä kieltäytymiset kuitenkin voi luokitella, ei siitä pääse mihinkään.
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Latvia - Slovakia ja 3-2 (1-1, 0-0, 1-1, 1-0)

0-1 Mikus (Radivojevic)
1-1 Nizivijs
1-2 Obsut (Radivojevic, Hossa)
2-2 Jekimovs (Dzerins)
3-2 Cipulis (Nizivijs)

Pelirangaistukset tappeluista: SVK: Svarny, Kudroc, Radivojevic | LAT: Sirokovs, Berzins, Jerofejevs.

Slovakian kokoonpano


Nagy - Pavlikovsky - Bartovic
Hossa - Stefanka - Bartecko
Surovy - Macho - Tatar
Kukumberg - Mikus - Radivojevic

Vydareny - Baranka
Granak - Obsut
Kudroc - Smrek
Starosta - Svarny

Lasak (Stana)

No niin, nyt on harjoitusottelut takana ja ensimmäinen tappiokin näki päivänvalon. Latvia otti ansaitun revanssin Slovakiasta ja voitti kamppailun maalein 3-2 jatkoajalla. Slovakian pelin trendi on ollut nyt kolmessa peräkkäisessä ottelussa laskeva. Vielä eilen kirjoitin, etten ole huolissani, mutta nyt pientä epävarmuutta on havaittavissa. En sitten tiedä mikä on sekottanut Slovakian iloista ja yritteliästä pelaamista. Onko ilmassa sitten ylimielisyyttä, huonoa latautumista vai mailanpuristamista on allekirjoittaneelle avoin asia. Fakta on kuitenkin se, että perjantain peli oli heikko Slovakialta. Tuskaa tuottaa edelleen ylivoimapeli, joka takkuaa pahasti. Sen on ehdottomasti parannuttava jatkossa.

Kaksi ensimmäistä erää oli kokonaisuudessaan unettomavaa kiekkoa ja samoin yleisöllä oli tylsää. Jotenkin päätöskolmannekselle onnistuttiin kaivamaan taistelutahtoa ja latvialaisyleisökin alkoi muistuttaa tutun äänekkäältä. Latvia oli agressiivinen ja luisteli hanakkaasti. Slovakialla ei liiemmin ollut tilaa hyökkäysalueella ja slaaveja vaivasi varsinkin laatan liikuttelun hitaus. Jokainen hautoi kiekkoa itsellään aivan liian kauan. Osaselitys on sekin, että pelikaverit eivät tehneet itseään pelattavaksi tarpeeksi aktiivisesti.

Slovakian maaleista vastasivat Juraj Mikus avauserässä ja päätöskolmanneksella Jaroslav Obsut kahden miehen ylivoimalla. Latvian voitto-osuman iski Cipulis 4-3-yv:llä jatkoajalla. Ottelussa nähtiin peräti kuusi pelirangaistusta, kun ensiksi Svarny nujakoi nyrkein latvialaisen kanssa. Sitten aivan lopussa Kudroc oli mielihommissa ja voitti oman taisteluparinsa. Myös Radivojevic näytti katsojille uskaltavansa pudottaa hanskat. Tässä mittelössä Radio oli vastaantulija, koska hikipaita jumittui silmien eteen ja Latvian poika pääsi antamaan pari kunnon iskua opaskoira-keppi-Radiolle.

Slovakian kokoonpanoa oli vähän jouduttu viilaamaan torstaista vain hitusen. Stefan Ruzicka joutui huilaamaan sijoilta menneen olkapään takia. Olkapäävammasta toipunut Roman Kukumberg otti Ruzickan paikan. Ladislav Nagy pystyi pelaamaan, vaikka lehdistö kertoi hänen olevan sairaana. Muut hyökkäysketjut pysyivät ennallaan, pakkiparit olivat samat ja maalivahtivastuun kantoi Jan Lasak Rastislav Stanan huilatessa.

Miten tästä sitten eteenpäin? Slovakian joukkue saapuu lauantai-iltapäivällä Bratislavaan, jossa joukkue kokoontuu yhteiselle illalliselle. Yhteisen tilaisuuden jälkeen päävalmentaja Jan Filc ilmoittaa Sveitsiin lähtevän MM-joukkueen. Filcin suunnitelmissa on pitää yllä isoa pelaajarinkiä ensi maanaintaina starttaavalla viimeistelyleirillä. Ryhmän on ilmoitettu olevan 3+25-vahvuinen. Tästä putoaa sitten ainakin 5 kenttäpelaajaa ennen MM-kisojen ensimmäistä ottelua Unkaria vastaan.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Peter Olvecky mukaan MM-joukkueeseen, useiden terveystilanne parantunut

General Manager Peter Bondra kertoi neuvotelleen Minnesotan seurajohdon kanssa laitahyökkääjä Peter Olveckyn tilanteesta. Wildin johto lupasi Bondralle, että Olvecky annetaan Slovakian maajoukkueen käyttöön AHL:n playoffseista. Hieno ele Wildilta, jos tämä tieto pitää paikkansa loppuun asti. Olveckyn tulo on tervetullut lisä maajoukkueelle, sillä useiden viime päivien kieltäytymisten jälkeen miehelle on totisesti käyttöä. Alunperin näytti selvältä, että Olvecky jatkaisi farmipudotuspeleissä loppuun asti. NHL-vahvistukset Michal Handzus, Andrej Sekera ja Boris Valabik ovat saapuneet Slovakiaan ja liittyvät suunnitelmien mukaisesti alkuviikolla maajoukkueen vahvuuteen.

Torstain Latvia-ottelussa laitahyökkääjä Stefan Ruzickan olkapää meni sijoiltaan ja ensiarvio vamman vakavuudesta oli tyly. Maajoukkueen lääkäri arvioi heti ottelun jälkeen, että Ruzicka joutuisi kolmen viikon pakkolepoon. Perjantaina tilanne näytti kuitenkin paremmalta. Ruzicka kertoo olkapään tuntuvan "yllättävän hyvälle" ja toivoo selviävänsä parin päivän levolla. Tarkemmat tutkimukset tehdään magneettikuvien kera Bratislavassa tulevana maanantaina. Ruzicka on pyytänyt, että päävalmentaja Jan Filc pitää hänet MM-joukkueen listalla kisojen alkuun asti.

Laitahyökkääjä Ladislav Nagyn sairasteluista oli torstaina tietoa, että hän olisi sairaana. Ainakin perjantaina Nagy pelasi ja oli Slovakian yksi parhaimmista pelaajista. Nagy on parantanut koko ajan esityksiään ja ottanut isompaa roolia jäällä. Olkapäävammasta viimeisen viikon kärsinyt hyökkääjä Roman Kukumberg palasi kokoonpanoon perjantain Latvia-ottelussa. Mukava huomata, että maajoukkueesta ei kuulu pelkästään huonoja uutisia. Viimeiset päivät ovat menneet pelkästään negatiivisten asioiden kanssa.

Euroopasta on mahdollisuus saada vielä kaksi uutta pelaajaa MM-joukkueeseen. Kosicen hyökkääjä Stanislav Gron on kertonut olevansa käytettävissä. Filc ja Gron olivat viime viikolla puhelinyhteydessä ja silloin luotsi kehotti hyökkääjää olevan valmis saapumaan Sveitsin viimeistelyleirille. Toinen vapaana oleva hyökkääjä Bielin Jiri Bicek on niin ikään ilmaittanut olevansa valmis tulemaan Sveitsin valmistelevalle leirille. Filc kertoi Bicekille puhelimessa alkuviikolla, että häntä ei valita torstain ja perjantain Latvia-otteluihin eikä mahdollisesti ensi viikon viimeistelyleirille Sveitsiin riippuen NHL-pelaajien tilanteesta. Nyt tilanne on muuttunut, kun useat NHL-pelaajat ovat estyneitä tulemaan kisoihin. Uskoisin Filcin kutsuvan molemmat mukaan, sillä alunperin käskyttäjä kertoi ottavansa Sveitsin valmisteluviikolle kolmen maalivahdin ja 25 kenttäpelaajan vahvuisen joukkion.
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Slovakian joukkue MM-kisoihin

Maalivahdit

Jaroslav Halak, Montreal
Jan Lasak, Pardubice (CZE)
Rastislav Stana, Tsherepovets (RUS)

Puolustajat

Ivan Baranka, Spartak Moskova (RUS)
Dominik Granak, Färjestad (SWE)
Jaroslav Obsut, Luulaja (SWE)
Andrej Sekera, Buffalo
Peter Smrek, Plzen (CZE)
Boris Valabik, Atlanta
Rene Vydareny, Budejovice (CZE)

Kisapassi leimaamatta
Ivan Svarny, Litvinov (CZE)

Hyökkääjät

Lubos Bartecko, Luulaja (SWE)
Milan Bartovic, Liberec (CZE)
Jiri Bicek, Biel (SUI)
Michal Handzus, Los Angeles
Marcel Hossa, Dinamo Riika (LAT)
Juraj Mikus, Skalica
Ladislav Nagy, Tsherepovets (RUS)
Peter Olvecky, Minnesota
Rastislav Pavlikovsky, Novosibirsk (RUS)
Branko Radivojevic, Spartak Moskova (RUS)
Stefan Ruzicka, Spartak Moskova (RUS)
Juraj Stefanka, Vitkovice (CZE)
Tomas Surovy, Linköping (SWE)

Kisapassi leimaamatta
Michal Macho, MHC Martin

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Slovakian MM-joukkueen tilanne (27.4.). Tässä on huomioitu loukkaantuneet, kieltäytyneet ja valitsematta jääneet. Ne on jätetty pois listalta.

Lihavoidut pelaajat kuuluvat tämän hetken MM-joukkueeseen. Vahvuus 3+8+14=3+22, passi leimattu 3+7+13=3+20.


Maalivahdit

Jaroslav Halak, Montreal
Jan Lasak, Pardubice (CZE)
Rastislav Stana, Tsherepovets (RUS)


Puolustajat

Ivan Baranka, Spartak Moskova (RUS)
Dominik Granak, Färjestad (SWE)
Jaroslav Obsut, Luulaja (SWE)
Andrej Sekera, Buffalo
Peter Smrek, Plzen (CZE)
Ivan Svarny, Litvinov (CZE)
Boris Valabik, Atlanta
Rene Vydareny, Budejovice (CZE)


Milan Jurcina, Washington

Hyökkääjät

Lubos Bartecko, Luulaja (SWE)
Milan Bartovic, Liberec (CZE)
Jiri Bicek, Biel (SUI)
Michal Handzus, Los Angeles
Marcel Hossa, Dinamo Riika (LAT)
Michal Macho, MHC Martin
Juraj Mikus, Skalica
Ladislav Nagy, Tsherepovets (RUS)
Peter Olvecky, Minnesota
Rastislav Pavlikovsky, Novosibirsk (RUS)
Branko Radivojevic, Spartak Moskova (RUS)
Stefan Ruzicka, Spartak Moskova (RUS)
Juraj Stefanka, Vitkovice (CZE)
Tomas Surovy, Linköping (SWE)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Loukkaantuneet ja kieltäytyneet slovakit. Mukana on myös kutsutta jääneet NHL-slovakit.

Peter Budaj, Colotado (kieltäytynyt, henkilökohtaiset syyt)
Martin Cibak, Södertälje (peukalovamma)
Marian Gaborik, Minnesota (ei saanut pelilupaa lääkäreiltä, alkukaudella lonkkaleikkaus)
Rudolf Huna, Kosice (loukkaantunut)
Juraj Kolnik, Servette (olkapäävamma)
Richard Lintner, Dinamo Minsk (kieltäytynyt, henkilökohtaiset syyt)
Andrej Meszaros, Tampa Bay (polvileikkaus)
Vladimir Mihalik, Tampa Bay / Norfork AHL (ei saanut maajoukkuekutsua)
Zigmund Palffy, Skalica (kieltäytynyt, lopettanut maajoukkueuransa)
Peter Podhradsky, Novgorod (kieltäytynyt, välivuosi maajoukkueesta)
Peter Sejna, Zürich (kieltäytynyt, perhesyyt)
Frantisek Skladany, Karlovy Vary (kieltäytynyt, henkilökohtaiset syyt)
Josef Stümpel, Barys Astana (nilkkavamma)
Radoslav Suchy, Zürich (kieltäytynyt, lopettanut maajoukkueuransa)
Marek Svatos, Colorado (kieltäytynyt, perhesyyt)
Lubomir Visnovsky, Edmonton (olkapääleikkaus)
Richard Zednik, Florida (kieltäytynyt, henkilökohtaiset syyt)
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Slovakian joukkue pelaaja pelaajalta

Maalivahdit

Jan Lasak, Pardubice (CZE), 10.4.1979, 183 cm, 93 kg, L.

Aiemmat MM-kisat: 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2008.

Lasak on maajoukkueen monivuotinen luottovahti, jolta löytyy kaikki kolme Slovakian arvokisamitalia (MM-hopea 2000, MM-kulta 2002 ja MM-pronssi 2003). Ollut koko 2000-luvun Slovakian arvokisamaalivahtina, useana vuonna ykkösveskarina. Tänä vuonna rooli on kuitenkin kakkos-kolmosvahti, sillä Rastislav Stana aloittaa kisat ykkösenä ja Montrealin Jaroslav Halakin liittyessä MM-ryhmään, putoaa Lasak katsomon puolelle. Päävalmentaja Jan Filcin suosikkipelaaja pelaa korkeintaan yhden ottelun alkusarjassa, ehkei sitäkään.

Imrich Petrik, Banska Bystrica, 2.7.1983, 185 cm, 85 kg, L.

Aiemmat MM-kisat: ei ole.

Petrik on ollut mukana kevään jokaisessa MM-leirityksessä. Tiennyt alusta asti roolinsa: puhdas kolmosmaalivahti. Jos Halak ei saavu NHL:stä kisoihin, saa hän leiman kisapassiinsa. Ilman Stanan ja Lasakin loukkaantumista, ei pue yhteenkään otteluun.

Rastislav Stana, Tsherepovets (RUS), 10.1.1980, 186 cm, 79 kg, L.

Aiemmat MM-kisat: 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006.

Stanalla on palkintokaapissa maailmanmestaruus vuodelta 2002 ja MM-pronssi vuodelta 2003. Stana aloittaa MM-kisat ykkösvahtina ensimmäistä kertaa urallaan. Ollut mukana koko leirityssession ja pelannut tasaisen varmasti. Putoaa kakkoskassariksi, jos Halak tulee vahvistamaan veräjänvartijaosastoa NHL:stä. Joutunut aiempina vuosina tyytymään pieneen rooliin MM-kisoissa, mutta tänä vuonna Stanan paineensietokyky mitataan ensimmäistä kertaa. Rauhallisella stand-up –tyylillä kiekkoja pysäyttävä Stana on avainasemassa Slovakian menestyksessä.

Puolustajat

Ivan Baranka, Spartak Moskova (RUS), 19.5.1985, 189 cm, 91 kg, L.

Aiemmat MM-kisat: ei ole.

Pitkään Pohjois-Amerikassa kiekkoillut Baranka palasi Eurooppaan täksi kaudeksi. Takana melko vaisu kausi KHL:ssä tehopisteiden valossa. Omaa potentiaalia ja MM-kisoissa saa mahdollisuuden näyttää osaamistaan. Tulee samaan paljon peliaikaa ja on Slovakia neljän kärkipuolustajan joukossa. Hyvä luistelemaan , kohtalaisen tekninen kiekon kanssa ja pystyy avaamaan peliäkin. Tekee arvokisadebyytin Sveitsissä.

Dominik Granak, Färjestad (SWE), 11.6.1983, 181 cm, 77 kg, L.

Aiemmat MM-kisat: 2004, 2005, 2006, 2007, 2008.

Kuulunut jo vuosia Slovakian luottopuolustajiin MM-kisoissa. Mennyt seurajoukkuekausi oli Granakille uran toistaiseksi paras. Kiekollisesti etevä ja kykenee liikkumaan sulavasti. Hyvä pelinäkemys, mutta laukauksessa kehitettävää. On Slovakian TOP4-pakki ja valmennusjohto antaa miehelle paljon peliaikaa. Ylivoimapakki.

Jaroslav Obsut, Luulaja (SWE), 9.3.1976, 186 cm, 96 kg, L.

Aiemmat MM-kisat: 2005.

Kolunnut vuosikaudet Pohjois-Amerikan eri sarjoja ja pelannut muutaman ottelun NHL:ssä. Siirtyi 2000-luvun puolivälissä Ruotsiin ja esiintynyt tasaisen varmasti joka kausi. Tekee nyt neljän vuoden tauon jälkeen paluun maajoukkueeseen. Kiekollisesti varma pakki, joka kykenee tukemaan hyökkäyksiä. Laukaus heikohko, mutta kokemus tekee hänestä arvokkaan lisän puolustusosastolle. Runsaasti peliaikaa luvassa. Neljän ykköspakin joukossa.

Andrej Sekera, Buffalo, 8.6.1986, 183 cm, 87 kg, L.

Aiemmat MM-kisat: 2008.

Sekera on kiistatta joukkueen tärkein puolustaja. Ei lyönyt itseään lopullisesti läpi NHL:ssä tällä kaudella, mutta nousi kuitenkin uudelle tasolle. Viime keväänä tärkeässä roolissa Slovakian A-sarjapaikan säilyttämisessä. Omaa hyvän luistelutaidon ja pystyy tukemaan hyökkäyksiä, mutta tuottavatko vahvat hyökkääjät onglemia omalla puolustusaluella? Sekeralle on luvassa ensimmäistä kertaa urallaan ykköspakin rooli. Miten kestää paineet?

Peter Smrek, Plzen (CZE), 16.2.1979, 183 cm, 97 kg, L.

Aiemmat MM-kisat: 2002.

Voitti nuorena miehenä maailmanmestaruuden vuonna 2002. Sen jälkeen ura ei ole ollut nousussa. Tahkonnut Pohjois-Amerikan alasarjoissa, Saksan DEL-liigassa ja Ruotsin Elitserienissä, mutta vasta tällä kaudella löysi roolinsa Tshekin Extraliigassa. Jykevä otteinen peruspuolustaja, joka hoitaa oman tonttinsa yksinkertaisen varmalla pelillä. Rajalliset kiekolliset taidot ja lähes pelkästään puolustava puolustaja.

Ivan Svarny, Litvinov (CZE), 30.10.1984, 187 cm, 95 kg, L.

Aiemmat MM-kisat: ei ole.

Nousi yllättäen MM-joukkueeseen Tomas Starostan ja Kristian Kudrocin ohi. Smrekein tapainen peruspakki, joka pyrkii pelaamaan yksinkertaista peliä. Ei ole esiintynyt aiemmin edes Slovakian nuorisomaajoukkueissa ja nyt edessä ensimmäiset aikuisten arvokisat. Harjoitusotteluissa hyviä otteita, mutta joutunee odottamaan kisapassin leimausta kunnes NHL-vahvistusten tilanne on lopullisesti selvillä.

Boris Valabik, Atlanta, 14.2.1986, 201 cm, 105 kg, L.

Aiemmat MM-kisat: ei ole.

Yksi NHL:n isokokoisimmista pelaaista. Yli 2-metrinen traktori, joka ei juhli tehopisteillä. Pelaa kovaa omassa päässä ja riskinä jäähyherkkyys. Takaa omalle maalivahdille työrauhan putsaamalla vastustajat pois kakkoskiekoista. Epävarmuutta lisää iso kaukalo ja MM-kisojen tiukka tuomarilinja. Hoitelee tarvittaessa poliisin roolia. Peliaika lienee kortilla tasakentällisin, mutta käyttöä löytyy alivoimatilanteissa.

Rene Vydareny, Budejovice (CZE), 186 cm, 92 kg, L.

Aiemmat MM-kisat: 2005, 2006, 2008.

Kuulunut jo muutaman vuoden luotettavimpiin Euroopassa pelaaviin slovakkipakkeihin. Peruspeliin pyrkivä ajoittain riskialtis peräpään jäsen. Pystyy jonkinlaiseen kiekolliseen peliin, mutta rajat tulevat aika nopeasti vastaan. Enemmän peruspakki kuin hyökkäyksiä tukeva pelaaja. Saanee pelipaikan kolmesta ensimmäisestä parista ja kisapassi leimataan varmasti.

Jatkuu seuraavassa viestissä...
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
...Jatkoa edellisestä viestistä

Hyökkääjät

Lubos Bartecko, Luulaja (SWE), 14.7.1976, 183 cm, 84 kg, L.

Aiemmat MM-kisat: 2000, 2002, 2004, 2005.

Kokenut Bartecko on Slovakian yksi tärkeimmistä hyökkääjistä MM-kisoissa. Barteckolla on mitalikaapissa MM-hopea 2000 ja MM-kulta 2002. Monipuolinen jokapaikan höylä, joka omistaa erinomaisen peliälyn, hyvän mailatekniikan ja luistelun, korkean työmoraalin ja ripauksen fyysisyyttäkin. Toiminut kapteenina harjoitusotteluissa ja on vahva ehdokas MM-kapteeniksikin. Saa vastuuta niin ylivoimalla kuin alivoimallakin. Ehdoton joukkueen sytyttäjä omalla esimerkillään. Pelaa korkealla tasolla lähes jatkuvasti.

Milan Bartovic, Liberec (CZE), 9.4.1981, 182 cm, 87 kg, L.

Aiemmat MM-kisat: 2006.

Bartovicin ura oli alamaissa useita vuosia, kunnes yhtäkkiä saapui MM-leiritykselle täynnä tahtoa. Melko vaisu seurajoukkuekausi jälleen takana, mutta maajoukkuepaidassa meno on ollut aivan toisen näköistä. Tekee hullunlailla töitä, salamannopea luistimilla, omistaa tarvittavan hyvät kädet ja pyrkii yllätyksellisiin ratkaisuihin. Pelasi itsensä nelosketjusta ylöspäin puhtaasti antamillaan näytöillä. Antoi jokaisessa treenipelissä kaikkensa ja kaikki tämä tehty työ palkittiin odotusten mukaisesti paikalla MM-joukkueessa. Yksi jokerikorteista MM-jäillä, kannattaa kiinnittää Bartoviciin huomiota.

Jiri Bicek, Biel (SUI), 3.12.1978, 178 cm, 83 kg, L.

Aiemmat MM-kisat: 1997.

Tekee paluun MM-tasolle peräti 12 vuoden (!) tauon jälkeen. Oli 18-vuotiaana teininä mukana Suomen MM-kisoissa ja pelasi Marian Hossan kanssa samassa ketjussa. Aikoinaani Slovakian lahjakkain 1978-ikäluokan hyökkääjä. Pohjois-Amerikassa ura ei tuntunut ottavan ilmaa siipien alle. Joutui osittain kestomenestyjä New Jerseyn kovikovan hyökkäysosaston uhriksi, eikä saanut tarvittavaa näyttöpaikkaa. Seilasi NHL:n ja AHL:n välillä 7 kauden ajan, mutta mukavaksi palkinnoksi tuli Stanley Cup –voitto 2003. Kyllästyi yrittämään vakiopaikkaa NHL:stä ja päätti palata Eurooppaan. Kovin vahvasti ei Euroopassakaan sujunut, ennen kuin useiden seurojen hylkäämä Bicek sai mahdollisuuden KalPasta. Kuopiossa Bicek sai suuren roolin ja kiitti luottamuksesta. Tällä kaudella meno jatkui väkevänä JYP:ssä, mutta Jyväskylästä tuli lähtö sopimusteknillisten seikkojen vuoksi. Kiekkoili loppukauden Sveitsissä ja piti Bielin maan pääsarjassa. Paljon töitä tekevä epätyypillinen slaavipelaaja. Kykenee myös melko hyvään kiekollisen peliin. Mielenkiintoista nähdä, minkälaista roolia Bicekille on kaavailtu MM-joukkueesta.

Michal Handzus, Los Angeles, 11.3.1977, 196 cm, 98 kg, L.

Aiemmat MM-kisat: 2000, 2002, 2005.

Voittanut MM-hopeaa 2000 ja maailmanmestaruuden 2002. Harvoja kahden arvokisamitalin pelaajia tämänvuotisessa joukkueess.a Missannut useita MM-kisoja viime vuosien aikana loukkaantumisten takia. Myös NHL:ssä vammat ovat häirinneet uraa. Nyt takana kaksi täyttä NHL-kautta vaikean polvivamman jälkeen. Löysi tällä kaudella totuttua tasoaan ja paransi erityisesti loppukaudella peliään. Luotto kasvoi ja peliaikaa tuli myös ylivoimalla. Aikoinaan yksi NHL:n aliarvostetuimmista senttereistä on selvästi tekemässä paluuta takaisin huipulle. Sveitsissä on odotettavissa valtava rooli Slovakian ykkössentterinä. Maan yksi kolmesta kansainväliset mitat täyttävästä sentteristä on näistä ainoana mukana MM-jäillä. Handzusin monipuolinen pelityyli mahdollistaa niin pelinrakentelun kuin puolustavamman roolin. Isokokoisena keskushyökkääjä pystyy suojaamaan mainiosti kiekkoaa, omaa varsin hyvät kädet ja peliälyn. Vastuuta tulee eritysesti ylivoimapelissa ja on Slovakian yksi tärkeimmistä palasista MM-kisoissa.

Marcel Hossa, Dinamo Riika (LAT), 12.10.1981, 191 cm, 90 kg, L.

Aiemmat MM-kisat: 2005, 2006, 2008.

Montrealin ykköskierroksen varaus yhdeksän vuoden takaa. Ei pystynyt koskaan lunastamaan häneen asetettuja odotuksia Pohjois-Amerikassa ja vasta 10. ammattilaiskaudella alkoi käyttää potentiaaliaan hyökkäyspäässä. Isokokoinen jässikkä, joka pyrkii suojamaan kiekkoa. Hyvät kädet ja terävä kuti. Haastaa mielellään puolustajia 1-1-tilanteissa. Suurimmat puutteet pelinluvussa, eikä kykene toimimaan minään playmakerina. Ylivoimapelissä tärkeä rooli maalintekijänä. KHL-kausi teki nuoremmalle Hossalle todella hyvää ja nyt ensimmäistä kertaa maajoukkuepaidassa Marcelilta odotetaan lopullista murtautumista kansainväliseen eliittiin ja sitä kautta paluuta NHL-kaukaloihin isompaan rooliin.

Michal Macho, MHC Martin, 17.1.1982, 186 cm, 92 kg, R.

Aiemmat MM-kisat: ei ole.

Päävalmentaja Filcin yllätysveto sentteriosastolle. Harjoitusotteluissa ei mitenkään säkenöivästi esiintynyt Macho saa arvokisadebyytin Sveitsissä. Pienenä mutkana matkassa on se, että en usko kisapassin leimaamiseen ainakaan vielä alkusarjaan. Selkeästi varasentterin rooliin valittu kaveri. Pelasi kohtalaisen hyvän kauden Slovakian Extraliigassa melkein piste per ottelu -tahdilla (ei hirveän kova saavutus tuon tasoisessa liigassa). Kolusi läpi koko leiritysviidakon ja näillä näytöillä ilmeisesti vakuutti valmennusjohdon MM-paikan arvoisesti. Olemattomat saumat pelaavaan kokoonpanoon.

Juraj Mikus, Skalica, 22.2.1987, 187 cm, 91 kg, R.

Aiemmat MM-kisat: 2008.

Nuori tulevaisuuden sentteri löi itsensä ryminällä läpi kotimaisessa Extraliigassa. Sai kunnian pelata Zigmund Palffyn ketjussa koko kauden ja hurjat 90 tehopistettä selittyvät osittain sillä. Palffyn tasoisen kaverin kanssa on helppo nakutella tehoja, mutta siinä sivussa on kehitystäkin tapahtunut. Itseluottamus kasvanut huimasti , ja se näkyi vähän negatiivisena puolena Latvia-otteluissa, joissa Mikus sortui lievään yliyrittämiseen. Kaavailtu pelipaikka löytyy Stefan Ruzickan ja Branko Radivojevicin välissä. Riippuen tietysti siitä, onko Ruzickan olkapää pelikunnossa ensi perjantaina alkavissa kisoissa. Ylivoimalla odotettavissa jonkin verran peliminuutteja.

Jatkuu seuraavassa viestissä...
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
...Jatkoa edellisestä viestistä

Ladislav Nagy, Tsherepovets (RUS), 1.6.1979, 180 cm, 87 kg, L.

Aiemmat MM-kisat: 2001, 2002, 2003.

Plakkarissa MM-kulta 2002 ja MM-pronssi 2003. Tuntuu, että olisi ollut jo vuosikaudet maajoukkueen vakiokasov, mutta todellisuudessa Sveitsin MM-kisat ovat Nagylle ensimmäiset kuuteen vuoteen. Luova ja juonikas laitahyökkääjä on elementissään vastustajan hyökkäysalueella. Hyvän peliälyn ja taitavien käsien ansiosta parhaimpana päivänä lähes pysäyttämätön. Viljelee huippuluokan syöttöjä ja pystyy tarvittaessa itsekin viimesitelemään. Enemmänkuitenkin pelinrakentajatyyppi. Kärsi loukkaantumisista NHL-urallaan ja päätti tulla hakemaan uutta nostetta uralleen Euroopasta. KHL-kausi Venäjllä ei mennyt kuitenkaan käsikirjoituksen mukaan, sillä tehopisteitä kertyi 45 ottelussa vain 19. Turhautui omaan vaisuuteensa ja keräsi peräti 109 jäähyminuuttia, jotka ovat uran korkeimmat. Nagyn ruutu on todella iso MM-jäillä. Ykkösylivoimassa kapellimestarin rooli.

Peter Olvecky, Minnesota, 11.10.1985, 188 cm, 88 kg, L.

Aiemmat MM-kisat: ei ole.

Olvecky tekee ensiesiintymisessä maajoukkueessa Sveitsin MM-kisoissa. Takana ovat ainoastaan yhdet nuorten MM-kisat. Minnesotan organisaatioon vuodesta 2005 lähtien kuulunt Olvecky on mielenkiintoinen NHL-vahvistus ensi viikolla alkavissa kisoissa. Ensimmäiset kolme kautta Pohjois-Amerikassa menivät farmissa, mutta tälle kaudelle luottoa herui myös Minnesotan NHL-joukkueessa. Hyvä kahden suunnan laitahyökkääjä, jolla on kohtuulliset kiekolliset ominaisuudet. Työmoraali kohdallaan ja piilevää potentiaalia myös maalintekoon. Olveckyn rooli MM-joukkueessa on aikalailla kysymysmerkki. Pystyy oikeastaan pelaamaan mitä roolia tahansa ja kun Slovakialla on vielä niin tasaiset ketjut, niin pelipaikan osoittaminen liki mahdotonta. Saapuu Sveitsiin ensi viikolla suoraan AHL:n pudotuspeleistä. Kiitos Wildille, että antoivat Olveckylle luvan maajoukkuematkaan. Yksi mielenkiintoisimmista slovakkihyökkääjistä.

Rastislav Pavlikovsky, Novosibirsk (RUS), 2.3.1977, 180 cm, 85 kg, L.

Aiemmat MM-kisat: 2002, 2004, 2006.

Maailmanmestari 2002 ja luotettava sentteri jokaisena kolmena MM-kertana. Pavlikovskyn seurajoukkueura on ailahdellut ajoittain, eikä tämäkään kausi Novosibirsrkin joukkueessa KHL:ssä ollut tehopisteiden valossa mikään menestys. Maajoukkueessa sitä vastoin vakuuttavaa peliä ja yksi suurimmista onnistujista. Saa MM-kisoissa tärkeän roolin kakkos-kolmos-ketjun keskushyökkääjänä. Kohtalaisen hyvän mailatekniikan omaava Pavlikovsky pystyy pyörittämään myös ylivoimapeliä. Korkean työmoraalin ansiosta valmentajan yksi suosikkipelaajia ja minuutteja on luvassa myös alivoimalla.

Branko Radivojevic, Spartak Moskova (RUS), 24.11.1980, 185 cm, 92 kg, R.

Aiemmat MM-kisat: 2003, 2007.

MM-pronssimitalisti Suomen kisoista 2003. Junnasi NHL:ssä kolmos-nelosketjun pelaajan usean vuoden. Siirtyi juuri päättyneeksi seurajoukkuekaudeksi KHL:ään Spartak Moskovan riveihin. Sai ison roolin hyökkäyksestä ja kehittyi valtavasti. Kokonaisvaltainen pelaaja, jolla on korkea moraali työntekoon ja huseeraa kentän jokaisessa kulmauksessa. Nopea luistimilla, varsin hyvät kädet ja kohtalainen veto tekevät Radivovjevicista hyökkäyspäässä ratkaisuihin pystyvän pelaajan ensimmäistä kertaa arvokisoissa. Saa ylivoimavastuuta.

Stefan Ruzicka, Spartak Moskova (RUS), 17.2.1985, 184 cm, 97 kg, R.

Aiemmat MM-kisat: ei ole.

Teki Radivojevicin tavoin ratkaisun palata Eurooppaan. Uusi seura löytyi Venäjältä ja Ruzicka päätyi Radion kanssa samaan seruaan Moskovan Spartakiin. Ruzickan NHL-ura ei ottanut auetakseen, joten slovakki hyppäsi pois NHL:n ja AHL:n välillä kulkeneesta hissistä. Salamannopeat kädet omaava Ruzicka oli Slovakian paras hyökkääjä harjoitusotteluissa, mutta huonoksi onnekseen hänen olkapää meni sijoiltaan toiseksi viimeisessä pelissä Latviaa vastaan. Ensimmäisten arvioiden mukaan vamma esti Ruzickan MM-matkan, mutta sittemmin tilanne on muuttunut hitusen positiivisempaan suuntaan. Slovakia tarvitsee ehdottomasti liukkaan hyökkääjänsä maalintekovainua ja ratkaisukykyä. Vahvana laiturina pystyy myös suojaamaan kiekkoa ja puolustustyöskentely on parantunut sitten Pohjois-Amerikan kausien. Maajoukkueen ykköshyökkääjiä nyt ja tulevaisuudessa. Ihme jos ura ei jatku ensi kaudella NHL:ssä. Ehdottomasti se pelaaja, jota kannattaa eniten seurata Slovakiasta MM-kisoissa. Mikäli nyt pystyy pelaamaan...

Juraj Stefanka, Vitkovice (CZE), 21.1.1976, 188 cm, 98 kg, L.

Aiemmat MM-kisat: 2004, 2005.

Maajoukkueen ikänestori lähtee kolmansiin MM-kisoihinsa. Joka kerta rooli on ollut nelosketjussa rikkovana pelaajana. Puhdas puolustava hyökkääjä, jolla on kuitenkin jonkinlaiset kiekolliset taidot. Heitti mm. Latviaa vastaan jalkakynää ja muutenkin varsin pirteää ja energistä peliä. Lunasti varsin vahvoilla esityksillään paikan lopulliseen MM-joukkueeseen. On vahva ehdokas nelossentterin postille. Hoitelee jämäminuutteja ja tarivttaessa yksittäisiä alivoimatilanteita, mutta isompaa ruutua Stefankalle ei kannata antaa.

Tomas Surovy, Linköping (SWE), 24.9.1981, 184 cm, 95 kg, L.

Aiemmat MM-kisat: 2006, 2007.

Pittsburghin NHL-joukkueessakin kiekkoillut monipuolinen hyökkääjä hakee hyvitystä rikkoinaiselle seurajoukkuekaudelle MM-kaukaloista. Surovy oli useiden pikkuvammojen takia lähes puolet seurajoukkuekaudesta sivussa, ja hänen osallistuminen MM-kisoihin oli pitkään epävarmaa. Surovyllä on potentiaalia huseerata kaukalon kummassakin päässä, mutta rooli lienee tällä kertaa enemmän puolustusvoittoisempi. Paikkaa kaavaillaan nelosketjusta, mutta Slovakian hyökkäysosaston tasaisuus voi nostaa Surovyn nimellisesti ylempiin ketjuihin. Jostain kumman syystä hän ei ole ikinä saanut kunnon luottoa maajuokkueessa, vaikka kyvyjä on niin maalintekoon kuin pelinrakenteluun.


Huomenna koitetaan keksiä jotain kirjotettavaa valmennuksesta, maalivahdesta, puolustajista ja hyökkääjistä kokonaisuutena sekä pohtia tarkemmin Slovakian mahdollisuuksia ja tavoitteita MM-kisoissa kaikkien kieltäytymisten jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

Pappa1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Tribe, Tigers, Angels, Rangers (Texas)
Kiitoksia vetoolle näistä. Saa hyviä poimintoja erääseen manageripeliin.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Maajoukkue kokoontuu Bratislavaan maanantaina, josta suunnataan kisakaupunki Zürich-Kloteniin. NHL-avut Andrej Sekera, Boris Valabik ja Michal Handzus sekä Sveitsin liigan Jiri Bicek liittyvät Bratislavassa kirjamellisesti maajoukkueen vahvuuteen. Peter Olvecky saapuu Sveitsiin suoraan Pohjois-Amerikasta. Olveckyn lento on kisapaikkakunnalla tiistaina. Maajoukkueen ohjelmassa on päivittäiset jääharjoitukset tiistaista eteenpäin. Maanantaina joukkue majoittuu kisahotelliin. Stefan Ruzickan sijoilta menneestä olkapäästä otetaan magneettikuvat maanantaina, ja hänen osalistumisensa MM-kisoihin ratkeaa silloin. Jos vamma estää Ruzickan MM-kisat hänet korvaa Tomas Tatar.

Sunnuntaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa saatiin muutamia lisäasioita selville. Päävalmentaja Jan Filc kiitteli Minnesotan ratkaisua päästää hyökkääjä Peter Olvecky farmin pudotuspeleistä Slovakian käytöön MM-kisoihin. Samalla hän kertoi GM Peter Bondran neuvotelleen Pittsburghin johtajan Ray Sheron kanssa hyökkääjä Miroslav Satanin mahdollisuuksista päästä MM-kisoihin. Shero oli odotetusti torjunut pyynnön, sillä Pens pitää Satania playoffs-rosterissaan ja siirtää slovakin pelaavaan kokoonpanoon mahdollisesti loukkaantuvan hyökkääjän tilalle. Näillä näkymin Pens ei tee Satanilla mitään, sillä nykyinen hyökkäyskalusto pelaa erinomaisesti ja loppukaudesta on löytynyt toimivat ketjuratkaisut.

Päävalmentaja Filc paljasti myös, että hänen suunnitelmissa on rekisteröitä MM-kisojen ensimmäiseen otteluun 2 maalivahdin, 7 puolustajan ja 11 hyökkääjän kisapassit. NHL:n tilannetta seurataan edelleen tarkasti ja yhdelle maalivahdille ja kahdelle kenttäpelaajalle auki jätettävät paikat täytetään NHL-pelaajilla. Alkusarjan jälkeen saa nimetä vielä kaksi pelaajaa eli rosterin maksimikoko 3+22. Taalakaukaloissa pudotuspelejä tahkoavat Montrealin maalivahti Jaroslav Halak, Bostonin puolustaja Zdeno Chara, Washingtonin puolustaja Milan Jurcina, Detroitin hyökkääjä Marian Hossa sekä Tomas Kopecky, Vancouverin hyökkääjä Pavol Demitra ja Pittsburghin hyökkääjä Miroslav Satan.

NHL:n pudotuspelien aikataulu on sellainen, että 1. kierroksen mahdolliset 7. ottelut pelataan Suomen aikaan 29.4. ja 30.4. Näin viimeinenkin jatkoonmenijä on selvillä vappuaaton aamuna. Jos playoffssarjoja menee suoraan 4 ottelussa poikki, niin silloin pelit päättyvät Suomen aikaa 23.4. tai 24.4. Tästä kestää pari kolme päivää ennen kuin mahdolliset NHL-vahvistukset saadaan kisakaupunkiin ja kisavermeet puettua päälle kaikkien lääkärintarkastusten ja muiden pakollisten muodollisuukisen jälkeen. Eli vapautuvat NHL-pelaajat olisivat tositoimissa MM-kisoissa ensimmäisen kerran joko 2.5. tai 3.5. Suoraan 0-4-hävinnet ehtisivät paikalle todennäköisesti toiseen alkusarjan peliin Valko-Venäjää vastaan. Näin laskeskelen. Slovakian alkulohkon ottelut pelataan 24.4., 26.4., 28.4. Jatkolohkon (jos tänä vuonna ei sinne karsintakahinoihin mentäisi) päivämäärät ovat joka tapauksessa 30.4.-4.5. Puolivälierät 6.5. ja 7.5., välierät 8.5. ja mitalipelit 10.5. Eli pudotuspeleistä putoavien pitäisi saapua kisoihin kesken jatkolohkovaihteen.

NHL:n pudotuspelien tilanne 20.4.

Boston - Montreal voitot 2-0
Zdeno Chara - Jaroslav Halak

Washington - NY Rangers voitot 0-2
Milan Jurcina

Pittsburgh - Philadelphia voitot 2-1
Miroslav Satan

Detroit - Columbus voitot 2-0
Marian Hossa, Tomas Kopecky

Vancouver - St. Louis voitot 3-0
Pavol Demitra

Halakin ja Jurcinan tilanne näyttää "parhaimmalta". Uskoisin Montralin tippuvan nopeasti, joko neljässä tai viidessä ottelussa. Washingtonin kone on yskinyt, mutta arvelen dieselin lämpenevän pikku hiljaa ja Capsin tulevan takaisin. Maalivahtikysymys olisi ratkaistu jos Halak pääsee MM-kisoihin. Tällöin voittavasta veskarista ei tarvitsisi olla huolestunut. Katostaan nyt päivä kerralla miten NHL-tilanne kehittyy.

Mikäli MM-kisapasseja leimataan alkuun 2+7+11, niin uskoisin seuraavien pelaajat ovat niiden joukossa.

Maalivahdit

Jan Lasak, Pardubice (CZE)
Rastislav Stana, Tsherepovets (RUS)

Puolustajat

Ivan Baranka, Spartak Moskova (RUS)
Dominik Granak, Färjestad (SWE)
Jaroslav Obsut, Luulaja (SWE)
Andrej Sekera, Buffalo
Peter Smrek, Plzen (CZE)
Boris Valabik, Atlanta
Rene Vydareny, Budejovice (CZE)

Hyökkääjät

Lubos Bartecko, Luulaja (SWE)
Milan Bartovic, Liberec (CZE)
Michal Handzus, Los Angeles
Marcel Hossa, Dinamo Riika (LAT)
Juraj Mikus, Skalica
Ladislav Nagy, Tsherepovets (RUS)
Peter Olvecky, Minnesota
Rastislav Pavlikovsky, Novosibirsk (RUS)
Branko Radivojevic, Spartak Moskova (RUS)
Stefan Ruzicka, Spartak Moskova (RUS)
Tomas Surovy, Linköping (SWE)

Kentälliset

Hossa - Handzus - Bartecko
Ruzicka - Olvecky - Radivojevic
Nagy - Pavlikovsky - Bartovic
(Suorvy - Mikus)

Sekera - Baranka
Granak - Obsut
Valabik - Smrek
Vydareny

Stana (Lasak)
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
A-lohkon otteluohjelma ja televisioinnit

Lisätään tähän ketjuun lisäinfoa. Kanadan, V-Venäjän ja Unkarin rosterit seurajoukkuetehopisteineen, maiden väliset ottelut Slovakiaa vastaan historian saatossa etc.

PHP:
LOHKO A (KLOTEN)                      
                                        
pe 24.4.                                 
V-Venäjä - Kanada    klo 17.15 (FST5 ja TV2 LIVE)
Slovakia - Unkari    klo 21.15 (Urheilukanava LIVE)
                                        
su 26.4.                                 
Slovakia - V-Venäjä  klo 17.15 (Urheilukanava LIVE)
Kanada   - Unkari    klo 21.15 (TV2 LIVE)
                                        
ti 28.4.                                 
Unkari   - V-Venäjä  klo 17.15 (Urheilukanava LIVE)
Kanada   - Slovakia  klo 21.15 (TV2 LIVE)
                                       
                                        
Kanada    x  x  x  x  x- x   x    
Slovakia  x  x  x  x  x- x   x    
Unkari    x  x  x  x  x- x   x    
------------------------------    
V-Venäjä  x  x  x  x  x- x   x
 
Viimeksi muokattu:

KJR_63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa. LA Kings
Filc

"..Päätöskolmanneksella päävalmentaja Jan Filcin peräänkuuluttama puolustuspelaamisen testaus otettiin sanammukaisesti käyttöön. Pelin virtaus muuttui täysin ja Slovakia oli pahasti altavastaajana. "

Tämä on mielestäni Slovakian suurin heikkous. Tuollakin joukkueella Slovakian pitäisi hyökätä, mutta Filc tykkää peluuttaa täysin mahdotonta prosenttikiekkoa. World Cup 2005 oli slovakialta aivan kauhea turnaus ja syy oli suurimmalta osalta mielstäni Filcin. Puolustajat vain roiskivat kiekkoa vastustajan päätyä kohti ja Hossat, Demitrat ja Gaborikit vain pyörivät pelit omassa päädyssä puolustusneliössä.
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
KJR_63; kirjoitti:
"..Päätöskolmanneksella päävalmentaja Jan Filcin peräänkuuluttama puolustuspelaamisen testaus otettiin sanammukaisesti käyttöön. Pelin virtaus muuttui täysin ja Slovakia oli pahasti altavastaajana. "
Niin tämä oli tietyllä tavalla todella erikoinen ratkaisu Filciltä ottaa julkisesti esille, että Latvia-otteluissa pelitaktiikkaa muutetaan puolustusvoittoisemmaksi. Hän oikein ikään kuin haki tahtipuikon luovuttamista vastustajalle. Filc totesi näin ennen Latvia-otteluita:

"Olemme hallinneet edellisiä harjoitusotteluita (2 x Tshekki & 2 x Norja), ettemme ole pystyneet kunnolla testaamaan omaa puolustuspeliämme. Latvia-otteluissa pelitapamme on puolustavampi."

Slovakia vei Tshekkiä ja Norjaa vastaan laukaukset näin karkeasti heitettynä 40-15, mutta miksi ihmeessä toimivaa systeemia pitää muuttaa. Slovakialla on tämänkertaisessa joukkueessa paljon taitoa. Viimeksi käsiä on ollut enemmän MM-tasolla vuonna 2005. Kiekollisen pelin tahtipuikko pystytään pitämään omalla joukkueella kaikkia muita paitsi Kanadaa, Venäjää ja Tshekkiä vastaan. Katsomatta minkäänlaisten värilasien läpi, niin Slovakialla on enemmän käsi hyökkäyksessä kuin Suomella.

Varsinkin kahdessa ensimmäisessä harjoitusottelussa Tshekkiä vastaan kiekkokontrolli oli hämmästyttävän hyvää luokkaa ja "isoveljellä" ei ollut mitään jakoa. Kiekko liikkui lyhytsyötöin ja hyökkäykset vyöryivät useamman pelaajan rintamana Tshekki-maalille. Norja-peleissä pelitapa vähän mureni, mutta Latviaa vastaan oltiin ajoittain pahoissa vaikeuksissa. Kun Slovakia luopui pelinhallinnasta ja antoi kiekollisen hallinnan latvialaisille, niin baltit loivat kovaa painetta slovakkialueelle. Tämän joukkueen vahvuus ei todellakaan ole puolustuspelissä. Ohjakset on ehdottomasti pidettävä 60 minuuttia omalla joukkueella.

KJR_63; kirjoitti:
Tämä on mielestäni Slovakian suurin heikkous. Tuollakin joukkueella Slovakian pitäisi hyökätä, mutta Filc tykkää peluuttaa täysin mahdotonta prosenttikiekkoa. World Cup 2005 oli slovakialta aivan kauhea turnaus ja syy oli suurimmalta osalta mielstäni Filcin. Puolustajat vain roiskivat kiekkoa vastustajan päätyä kohti ja Hossat, Demitrat ja Gaborikit vain pyörivät pelit omassa päädyssä puolustusneliössä.
Ehdottomasti Slovakian suurin heikkous on nimenomaan silloin, kun vastustaja saa luotua jatkuvan paineen slovakkialueelle. Silloin tämä melko köykäinen puolustus on vaikeuksissa. Slovakia pystyy tällä hyökkäysmateriaalilla hyökkäämään. Sillä on kolme varsin hyvää kiekollista ketjua, vakka supertähtiä ei tällä kertaa olekaan mukana. Lasken suureksi mahdollisuudeksi, että kolmella ketjulla kyetään oma-alotteisesti rakentamaan tilanteita. Vastahyökkäystaktiikka on tunnetusti ollut Jan Filcin suosiossa, mutta tämänkertainen ryhmä ei ole mikään vuosituhannen alun tähtisikermä, vaan ns. B-tason miehistä koottu. Kuten sanoin taitoa riittää tässäkin ryhmässä riittämiin, mm. NHL-kokemusta on kaikilla kärkitusinan hyökkääjillä muutamaa lukuunottamtta.

World Cup 2004 oli kyllä katastrofaalinen. Kanadaa, USA:ta ja Venäjää vastaan ei ollut mitään jakoa. Silloin koko paketti oli täysin levällään ja vain koostumus Nagy-Demitra-Hossa sai jotain aikaiseksi. Gaborikilla oli muistaakseni Kanadaa vastaan yksi läpiajo avauspelissä, mutta mitään muuta ei saatu aikaan. Ja peli oli juuri mainitsemaasi roiskaisu keskialueelle - ja toivotaan -luokkaa.

Toivottavasti Tshekki-ottelut eivät sokaise minua, mutta olen toistaiseksi luottavin mielin. Uskon Filciltä löytyvän selkeä pelitapa, jota joukkue noudattaa. Toviottavasti se ei ole a) puhdas vastahyökkäyspeli b) kokonaan pelaajien vastuulle jäävä. Valmennuksen yksi suurimmista virheistä olisi olla tuppisuuna vaihtoaitiossa ja ihmetellä kentän tapahtumia toppatakin lämmössä. Katsotaan kaksi ensimmäistä alkusarjapeliä Unkaria ja Valko-Vebäjää vastaan ja kritisoidaan vasta sitten Filcin mahdollisia ja jopa olemassa olevia puutteita jääkiekosta.

Palaan tähän asiaan tarkemmin ennen kisoja, kun muutama epäselvä asia on saatu ratkottua kokoonpanosta.
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Ruzickan MM-osallistumiselle vihreää valoa

Laitahyökkääjä Stefan Ruzickan viime torstaina sijoiltaan mennyt olkapää tarkastettiin tänään magneettikuvauksin ja tulokset olivat hyviä. Ruzicka pystyy osallistumaan MM-kisoihin, joten alkuperäinen arvio kolmen viikon pakkolevosta oli väärä. Ruzicka oli Slovakian paras maalintekijä neljällä osumalla viidessä pelaamassaan ottelussa.

Ruzickan varamieheksi oli nimetty Tomas Tatar, mutta nuorukaisen arvokisadebyytti aikuisten ympyröissä nähdään parhaassa tapauksessa ensi vuonna. Olen vähän pettynyt valmennusjohdon ratkaisuun olla ottamatta Tataria jo alunperin mukaan MM-nippuun.

Slovakian MM-joukkue (tilanne 20.4.)
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
NHL:n pudotuspelien tilanne 21.4.

Boston - Montreal voitot 3-0
Zdeno Chara - Jaroslav Halak

Washington - NY Rangers voitot 1-2
Milan Jurcina

Pittsburgh - Philadelphia voitot 2-1
Miroslav Satan

Detroit - Columbus voitot 2-0
Marian Hossa, Tomas Kopecky

Vancouver - St. Louis voitot 3-0
Pavol Demitra


Halakin vapautuminen yhden tappion päässä, Jurcinan kahden, Satanin kolmen ja muut neljän päässä vapautumisesta. Näyttää vähän siltä, että Halak voisi hyvinkin ehtiä jo alkusarjaan Slovakian maalivahdiksi. Jurcinan edustama Capitals höykytti eilen Rangersia ja uskoisin Ovien & co:n näyttävän manhattanilaisille taivaan merkit. Satanilla ei ole roolia Pensissä ja Flyers-sarjasta tulee erittäin pitkä. Sitten Hossa, Kopecky, Demitra ja Chara marssivatkin nopealla aikataululla 2. kierrokselle, ja heidät voi unohtaa MM-kaavailuissa. Halak on ehdottomasti näistä seitsemästä vielä tällä hetkellä NHL:n pudotuspeleissä jatkavasta tärkein yksittäinen pelaaja Slovakialle. Tietty jonkun Hossan tai Charan saaminen voisi olla lähellä samaa arvoa joka Halakilla on maajoukkueelle. Veskariosasto saataisiin kerralla kuntoon Halakilla.
 
Viimeksi muokattu:

Sic

Jäsen
Kyllähän toi on mielenkiintonen lohko, Unkarihan tossa saa hartioilleen heittopussin roolin, mutta sit ainakin V-Venäjän ja Slovakian peli tulee olemaan sunnuntaina katsomisen arvoinen, uskosin että toinen tai kolmas slovakia on kuitenkin tässä lohkossa. Kanadaa vastaan pelattava matsi tulee toki olemaan mielenkiintonen myös, jos esim. Halak saadaan jo siihen kehiin jne, mutta katsellaan nyt miten noi änärin playoffitkin tossa menee.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Jaroslav Halak olisi kyllä mukava nähdä kisoissa, mikä näyttää aika hyvältäkin tällä hetkellä. Satanista ei ole takuuta olisiko kaverista paljoa hyötyä Slovakialle, mutta eihän Pittsburgh ole putoamassakaan tällä hetkellä. Jurcina olisi kanssa hyvä lisä puolustukseen tuoden sinne hieman lisää kokoa vaikka siellä onkin jo ainakin Valabik ja muutenkin kokoa riittää mutta kuitenkin.
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Slovakian kapteenina MM-kisoissa toimii hyökkääjä Lubos Bartecko. Varakapteeneiksi nimettiin hyökkääjät Michal Handzus ja Ladislav Nagy. Vähän erikoiseksi tilanteen tekee se, että kolmikko saattaa muodostaa ykkösketjun MM-kisoissa. Tällöin yhdessä hyökkäysketjussa olisi koko joukkueen kapteenisto. Ei siitä tosin mitään haittaa ole.

C Lubos Bartecko
A Michal Handzus
A Ladislav Nagy
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Ei voi kyllä kun nostaa hattua vetoolle noista teksteistä! Kaverihan elää ja hengittää pelkkää Slovakiaa, ainakin näin kisojen aikana...

Suuri kiitos pelaajakohtaisista infoista. Mietin jo että pyytäisin sua, että jos tekisit semmoisen, kun olin tossa 3 sivun alussa, mut päätin ettei kehtaa. Todella iloinen ja toivottu yllätys siis! Itse seurannut ja kannustanut Slovakiaa jo vuosia, mutta ne vähän nimettömämmät/ei ikinä nhl:ssä pelanneet ovat jääneet vähän taka-alalle minulta. Nyt esittelyidesi ansiosta saa jonkin verran kuvaa heistäkin.

Täytyy osallistua ketjuun myöhemmin vähän enemmänkin. Kiitokset vielä kerran!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös