Joukkue omista varauksista

  • 21 116
  • 89

Chip Whitley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canucks & B.C. | Langly & Posehn
Täytyy myöntää, että kovalta näyttää... ainakin hyökkäys. Ei jumalauta olla onnistuttu, kun 3 kunnon hyökkääjää varamaan ja yksi niistäkin pelaa jo muualla. Toivotaan, että joku kaartista Machacek, Holzapfel, Paquette etc. nousee top 6 hyökkäjääksi.

Kovalchuk, Heatley ja...?

Atlantan kohdalla painotan vielä sitä, että nuo onnistuneet varaukset (eli siis Ilya ja Heatley) olivat vielä ns. "varmoja ykkösvarauksia" joissa ei oikeastaan voinut mennä mönkään. Tietty Stefankin tuohon kastiin melkein kuului (draftin -99 ensimmäinen varaus, vaikka heikohko drafti olikin), ja vielä senkin kohdalla mentiin ojaan. Nuo scouttausporukkaa ja varaustyötä oikeasti mittaavat "jämäpickit" siellä myöhemmillä kierroksilla eivät ole Atlantalle pahemmin iloa tuottaneet. Enström ainoa onnistunut, ehkä varauksin Exelby.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Kovalchuk, Heatley ja...?

...Bryan Little. Kai tuota miestä voi jo onnistuneeksi varaukseksi sanoa. Tällä kaudella 21 vuotiaana 31 maalia ja yhteensä 49 pistettä tähän mennessä. Kyllä minä puhuisin jo onnistuneesta varauksesta. Ei tuo ainakaan huono ole.

Nuo scouttausporukkaa ja varaustyötä oikeasti mittaavat "jämäpickit" siellä myöhemmillä kierroksilla eivät ole Atlantalle pahemmin iloa tuottaneet

Kyllä tuosta Paul Postman voi laskea ehkä tuohon onnistuneet "jämäpickit"-luokkaan. Tällä kaudella 70 pelissä 84 pistettä WHL:ssä. Ei tainnut muita pakkeja edes olla top 30-pistepörsissä. Ei minusta huonosti 7:nen kierroksen varaukselta.
 

M10

Jäsen
Dallas Stars

Jarome Iginla - Niko Kapanen - Brenden Morrow
Loui Eriksson - Steve Ott - Jamie Langenbrunner
James Neal - Roman Lyashenko - Antti Miettinen
Jussi Jokinen - Joel Lundqvist - Todd Harvey

Nicklas Grossman - Matt Niskanen
Trevor Daley - Mark Fistric
Joel Kwiatkowski - Petr "All-Star" Buzek

Marty Turco
Mike Smith

Nuo siis pelkästään Dallasin varauksia eikä mukana Minnesotaa (Modano, Lehtinen jne.).

Ei tuo nyt kauhean huonolta näytä, vaikka sentteriosasto on aika kamala. Kolmosen sentterikin kuollut.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Ei tuo nyt kauhean huonolta näytä, vaikka sentteriosasto on aika kamala. Kolmosen sentterikin kuollut.
Kamala asia, mutta ei voi kuin nauraa. Taidan olla väsynyt.

"Kuollutkin kaveri on parempi kuin se kenet laitoin neloseen... puhumattakaan niistä ketkä jäi ulkopuolelle".
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Kun Leafsia ja Flamesia on seuraillut niin ei tarvitse juhannuksena kovin tarkkaan väijyä noita draft-tilaisuuksia. Monen asian summa mutta toistaiseksi kun olen tässä nämät 15 fantasy -joukkuetta katsellut, ei voi muuta sanoa kuin että Leafs ja Flames ovat selkeästi paskimmin varanneet.

No eipä tuo Carolina kovin kauaksi jää. Jos unohdetaan Whalers-aikojen vanhat jäärät ja muutama "varma" top4-varaus (mm. Staal), niin jäljelle jää... Hittolainen, eikö tosiaan 'Canes-ajalta varatuista laitahyökkääjistä ole pelannut tällä kaudella NHL:ssä kuin Cole, Ladd ja Bayda! Ja puolustus...niin yksi JJ ja yksi NTC-ruotsalainen. Eihän ihan hukkaan ole mennyt 12 vuotta?
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Jokatapauksessa tulevaisuudessakaan tuskin drafteihin kaadutaan. Joukkueeseen kuitenkin nousemassa Nick Petreckiä, Jamie McGinniä etunenässä ja Sexsmith ja Säteri jatkaa loistavaa maalivahtiperinnettä (toivottavasti)

Itse en malta odottaa Logan Couturen debyyttiä ammattilaiskaukaloissa. Siinä on vakuuttava pelaaja!

Kun varaamisen huonoudesta on puhe, Atlantaa on hankala ohittaa. GM Doug MacLeanin aikana Columbus tuntui olleen samalla tasolla. Yhdeksän draftia on takana ja uuden managerin Scott Howsonin positiivinen vaikutus näkyy joukkueessa etenkin kärkivarausten onnistumisena. Tämä ei ollut MacLeanin aikana mikään itsestäänselvyys, siitä ovat esimerkkeinä top-kympissä varatut Alexandre Picard ja Gilbert Brule. Brulella pieni koko on vaikuttanut siihen, että hänen WHL:ssä harjoittamansa fyysinen pelityyli ei mitenkään soveltunut NHL:ään. Tuloksena oli varsin pian venähtänyt rintalasta ja murtunut jalka. Syy on enemmän MacLeanin, kun hän ajoi käärmettä pyssyyn ja välttämättä halusi peluuttaa etukäteen hehkuttamaansa Brulea NHL:ssä jo 18-vuotiaana.

Rick Nash - Derick Brassard - Nikolai Zherdev
Nikita Filatov - Dan Fritsche - Jakub Voracek
Joakim Lindström - Andrew Murray - Tim Jackman
Derek Dorsett - Gilbert Brule - Jared Boll

Rostislav Klesla - Kris Russell
Marc Methot - Ole-Kristian Tollefsen
Aaron Johnson - Petteri Nummelin

Steve Mason
Pascal Leclaire

Pyrin pysymään nykyisissä NHL-pelaajissa. Nummelin täytyi tuoda Euroopasta, muuten kuusikkoa ei olisi syntynyt.
 
Viimeksi muokattu:

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Oma unelmakokoonpanoni Devilsin varauksista näyttäisi tältä. Ehtona siis varaus 1994 tai myöhemmin sekä jonkinlainen ura Devilsin organisaatiossa.

Zach Parise-Travis Zajac-Petr Sykora
Patrik Elias-Scott Gomez-Brian Gionta
Steve Sullivan-Petr Vrana-Nicklas Bergfors
Jiri Bicek-Christian Berglund-Vadim Sharifijanov
Cam Janssen

Paul Martin-Colin White
Sheldon Souray-Willie Mitchell
David Hale-Mike Commodore
Mark Fraser

Scott Clemmensen
Ari Ahonen

Devilsin parhaat draftipäivät ovat osuneet 1990-luvun alkuun, kuten tuosta ylläolevasta kokoonpanosta ja siitä puuttuvista nimistä voi päätellä. Vuosina 1990-1993 Devils varasi 13 (!) pelaajaa, jotka ovat pelanneet vähintään 400 ottelua NHL:ssä.

2000-luvulla varattujen pelaajien joukko näyttää sangen khrm... mielenkiintoiselta verrattuna tuohon edellä nähtävään nimilistaan, josta puuttuvat pari kirkkainta helmeä. Ykkösviisikko menettelee vielä ja jos ei muuta, niin nelosta vastaan ei ole hauska pelata.

Jotta tuohon kokoonpanoon saataisiin edes joitain nimiä, niin yksikin NHL-peli Devilsissä riittää. Tästä huolimatta pakistossa ei ole kuin kolme NHL:ään saakka ehtinyttä pakkia ja maalivahdiksi ei ole tarjolla kerrassaan ketään.

Vuodet 2000-2004 näyttävät Devilsin draftihistoriassa erityisen kamalilta. Noista vuosista ei jää haaviin kuin Martin, Parise ja Zajac, uudelleen draftiin palannut Mike Rupp sekä varauksin Petr Vrana ja Tyler Eckford. Vuodesta 2005 eteenpäin draftit sentään vaikuttaisivat tuottavan jotain muutakin kuin pettymyksiä.

Zach Parise-Travis Zajac-Nicklas Bergfors
Andreas Salomonsson-Petr Vrana-Alexander Suglobov
Matt Halischuk-Jason Ryznar-Barry Tallackson
Pierre-Luc Letourneau-Leblond-Aaron Voros-Cam Janssen
Tuomas Pihlman

Paul Martin-David Hale
Mark Fraser

Ja, jos nyt mehustellaan tällä aktiivipelaajista kootulla das über -kokoonpanolla, niin:

Patrik Elias-Scott Gomez-Brian Gionta
Zach Parise-Travis Zajac-Petr Sykora
Steve Sullivan-Brian Rolston-Bill Guerin
Brendan Shanahan-Brendan Morrison-Sergei Brylin

Kovan kärjen jälkeen Devilsinkin meininki tasoittuu. Ulkopuolelle jäi toki kelpo pelimiehiä: muun muassa Denis Pederson, Stephane Yelle ja Jay Pandolfo

Colin White-Scott Niedermayer
Willie Mitchell-Paul Martin
Sheldon Souray-Jason Smith

Pakistossakin ulkopuolelle jäi ihan kuranttia tavaraa, muun muassa Mike Commodore ja Mike van Ryn, joka tosin ei koskaan Devilsin kanssa suostunut tekemään sopimusta.

Martin Brodeur
Chris Mason

Maalivahtiosasto on kunnossa.
 
Viimeksi muokattu:

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Vyborny kärrätään Prahasta takaisin NHL:ään, vaikkei koskaan ole otteluakaan Oilersissa pelannut (tai on Cape Breton Oilersissa).
Vyborny ei kyllä ihan heti tule mieleen sellaisena laiturina, joka sopeutuisi ongelmitta puolustajaksi.
 

Ronning

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Vancouver Canucks, Cliff Ronning
Kokeillaampas sitten, vaikka mieluusti olisin nähnyt Chipin tai Nuckin versiot. Noh, eihän nämä mitään lopullisia ole joten kommenttia mieluusti ottaa näistä vastaan.

Vancouver oli kuuluisa surkeista vahdeistaan aikana ennen Luongoa, ja kyllä sama näkyy tuolla varauspuolella. Onneksi nykyään on hieman valoisammat näkymät yhden huippulupauksen ja toisen lupaavan nuoren kaverin myötä. Eli Canucks vahdit ovat sitten nuorukaiset:

Cory Schneider
Julien Ellis


Eipä näillä kahdella kovinkaan pitkälle kevääseen mentäisi tällä kaudella, mutta Schneiderin varaan olisi kyllä hyvä rakentaa tulevaisuutta. Cory sai arvokasta kokemusta Luongon ollessa loukkaantuneena. Tuosta korjataan satoa parin vuoden päästä.

Sitten pakisto:

Matthias Öhlund - Brent Sopel
Kevin Bieksa - Alexander Edler
Bryan Allen - Nathan McIver
Yann Sauve


Parasta tuossa sakissa on että viisi seitsemästä on edelleen organisaation palveluksessa, ja kolme heistä tärkeässä roolissa vielä. Kuten todellisuudessa, myös näissä pohdinnoissa nojataan vahvasti Matthias Öhlundiin sekä Kevin Bieksaan. Bieksa varsinkin on ollut aikamoinen löytö Nuckseille 2001 vuoden vitoskiepiltä. Sauven nostin seiskapakiksi koska on kuitenkin potentiaalinen tulevaisuuden nimi jolla on hyökkäyspään luonnetta ja ymmärtääkseni jonkinasteisia liiderin piirteitä. Mutta mukava huomata että surkeaksi varaajaksi kehuttu Vancouver on onnistunut luomaan puolustuksen runkonsa omista miehistään.

Hyökkäysketjut:

Kauttaaltaan Canucks on onnistunut haalimaan paremmin laatusenttereitä kuin laitureita, vaikkakin muutamasta on kasvanut useamman pelipaikan hybridi. Tuo Umbergerin nimi tuo kyllä lähes tippaa linssiin, kaveri kun on juuri se mitä organisaatio on huutanut useamman vuoden(tai nyt Sundinin myötä se on viimeinkin korjattu). Tämä Draft Team nojaa hyvin samanlaisiin koostumuksiin kuin nykyinenkin joukkue.

Daniel Sedin - Henrik Sedin - Ryan Kesler
Vuosia Canucks on laskenut kaksosten varaan, ja koittanut heidän vierellään kymmeniä eri kavereita. Viimein löytyi Alex Burrows joka on yllättänyt varmasti jokaisen liigaa seuraavan 26 maalillaan. Noh, häntä ei tähän voida laittaa koska Alexia ei koskaan ole varattu... Tuurajaksi napataan hänen hyvä ystävänsä ja ajoittain kohtuullisesti veljesten vierellä pelannut Ryan Kesler.


Matt Cooke - R. J. Umberger - Michael Grabner
Matt Cooke tuurasi aikanaan Bertuzzia ykkösketjussa ihan kiitettävällä menestyksellä. hyökkäyspään potentiaali on, vaikka tässä hänellä olisi varmistavampi rooli Umbergerin tehdessä peliä ja jakaessa kiekkoa maalinälkäiselle Grabnerille. Muistuttaa minusta RPM-ketjua hieman.

Jannik Hansen - Cody Hodson - Mason Raymond
Tämän ketjun näkisin mieluusti ensi vuonna vaikkapa juurikin kolmoskenttänä. Erittäin nuori kolmikko, heissä (plus Burrissa, Keslerissä ja Grabnerissa) lepää suuri osa hyökkäyksen tulevaisuutta. Hodsonista on jo kaikki ylisanat käytetty vaikkei kaveri ole ollut ensimmäisessäkään NHL,- tai edes AHL-ottelussa. Hansen pelasi mukiinmenevästi kaksosten kanssa ennen loukkaantumistaan, ja Raymond on kuin mikäkin yleismiesjantunen.

Jarkko Ruutu - Brandon Reid - Jason King
Reidin ja Kingin tehtävä on pörrätä energisesti ja Jakke tekee sitä mit vain Jakke osaa eli vituttaa vastustajia ihon alle menevällä pelityylillään. Jarkon ottaisin koska vain Canuckseihini takaisin.


Mike Brown - Josh Holden - Juraj Simek
Ihan loppuun asti ei taso riittänyt. Simek on kysymysmerkki, Holden stara(Hämeenlinnassa) ja Mike Brown alin standardi joka täytyy ylittää päästäkseen NHL:ään.

Mutta kyllä tuolla joukkueella voisi tehdä paljon tuhoa parin vuoden päästä kun Schneider pääsisi NHL-tasolleen. Ja yksi Luongo tuohon, ja kovalta näyttää. Rehellisyyden nimissä oletin joukkueen näyttävän paljon heikommalta. Päällisinä heikkouksina oikeastaan oikea laita ja maalivahdit. Keskusta ja pakisto on ollut Vancouverille hedelmällistä varaustilaisuuksien aikaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Nuck tietty voi kokoonpanoa täydentää, mutta tällaisen pohjasakan minä sain raavittua varauksista kasaan (varausten lähteenä hockeydb).
Eipä tuohon mitään isompaa muuteltavaa tule, jos katsotaan viimeisten 15 vuoden sisään varattuja pelaajia. Vancouverin taso on ollut onneton kokonaisuutena.

Minun "Dream Teamini" (otin mukaan myös pelaajia, jotka eivät syystä tai toisesta pelaa enää missään):

D.Sedin - H. Sedin - Kesler
Schaefer - Umberger - Raymond
Cooke - Chubarov - Hansen
Ruutu - Scatchard - Muckalt

Tyson Nash / Mike Brown (Sergei Shirokov / Michael Grabner / Cody Hodgson)

Öhlund - Edler
Allen - Bieksa
Sopel - Bourdon

Ference / McIver / Koltsov

Schneider
McVisar
Ellis

Koko ykkösketju pelaa tällä hetkellä Vancouverissa. Kakkosketjun sentteri Umberger lähti meiltä pois riideltyään Brian Burken kanssa sopimuksestaan. Kakkosen laidoista Schaefer oli aikanaan lupaava juniori ja pelasi työsulun jälkeen pari kohtalaisen hyvää NHL-kautta, mutta on nyt AHL:ssa. Toinen laita Raymond on aloittanut uransa NHL:ssa ja pelaa Vancouverissa.

Kolmosen sentteri Chubarov aloitti uransa NHL:ssa puolustavassa roolissa hienosti, mutta koti-ikävä + isompi tilipussi houkutteli takaisin Venäjälle. Cooke pelasi Vancouverissa pitkään, mutta hänet kaupattiin viime kauden lopussa Washingtoniin, josta tie vei kesällä UFA-pelaajana Pittsburghiin. Kolmosen toinen laita Hansen pelaa tällä hetkellä Vancouverissa.

Nelosen sentteri Scatchard oli aikanaan pidetty pelaaja Vancouverissa, mutta hän siirtyi NY Islandersiin, kun Canucks sai Hockey Newssin kausikirjan kanteen päässeen "tulevaisuuden maalivahti" Felix Potvinin. Nelosen laituri Ruutu oli hänkin aikanaan pidetty pelaaja Vancouverissa, mutta Ruutu sai isomman tilin Pittsburghista UFA:ksi tultuaan. Ketjun toinen laita Muckalt olisi voinut luoda puolestaan hyvän NHL-uran, ellei olisi kärsinyt lukuisista loukkaantumisista. Hän siirtyi Scatchardin kanssa ensin NY Islandersiin Potvin-kaupassa ja myöhemmin Yashin-kaupassa Ottawaan.

Varalle jätin hyökkäykseen Tyson Nashin, joka pelasi St. Louisissa ja Phoenixissa lähemmäs 400 NHL-ottelua taklaavassa roolissa. Toinen mukaan ottamani energiapelaaja Mike Brown kaupattiin tällä kaudella Anaheimiin. Nuoremmista Sergei Shirokov oli kesän 2006 varauksia. Hän on ollut tällä kaudella CSKA:n tehokkain pelaaja Venäjällä, mutta epäilen, ettei häntä nähdä koskaan NHL:ssä. Grabnerista on tullut AHL:ssa 30-40 maalin pelaaja ja Hodgson on pitkään aikaan lahjakkain Canucks-varaus.

Puolustuksen ykköspari Öhlund ja Edler pelaa tällä hetkellä Vancouverissa. Kakkospariin otin Vancouverissa myös tällä hetkellä pelaavan Bieksan ja Luongo-kaupassa Floridaan siirtyneen entisen suosikkini Bryan Allenin, joka on kärsinyt tämän kauden polvivammasta (pelannut vain kaksi ottelua). Kolmospariin sijoitin myös tällä kaudella loukkaantumisista kärsineen Brent Sopelin sekä viime kesänä kuolleen nuoren ja lahjakkaan Luc Bourdonin, jonka urasta olisi voinut tulla upea.

Puolustuksen varapelaajiksi otin mukaan kesän 1997 ykkösvarauksen Brad Ferencen, joka pelasi aikanaan Kanadan nuorten maajoukkueessa nuorten MM-kisoja, ja josta piti tulla "vladimirkonstantinov", mutta josta ei tullut mitään mainittavaa. Toiseksi puolustajaksi valitsin Kirill Koltsovin, joka on tehnyt Venäjän sarjassa puolustajaksi hyvin tehoja, mutta jota tuskin nähdään koskaan NHL:ssä.

Maalille ei ole laittaa kuin pari NHL-peliä pelannut Schneider, Chipin'kin mainostama McVicar (pelasi Edmontonia vastaan pari minuuttia NHL:ssä kaudella 2005-06, mutta ei joutunut torjumaan yhtään kiekkoa) sekä tällä hetkellä ECHL-joukkue Victoriassa pelaava Julien Ellis. Ei tätä joukkuetta voi muutenkaan liian lahjakkaaksi kehua, mutta maalivahtiosasto on tässäkin porukassa kaikkein haavoittuvaisin.

Tällä joukkueella olisi hyvät mahdollisuudet taistella (etenkin noilla maalivahdeilla) kärkivarauksista parin seuraavan kauden aikana. Kun siihen laittaisi mukaan Hodgsonin ja mahdollisesti Grabnerin ja katsoisi muutaman kauden päästä viimeisiä 15 vuotta, joukkueen varaushistoria ei olisi enää välttämättä niin kehno.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Pingviinit, Kärpät
Tälläkin hetkellä jossakin päin maailmaa pääsarjassa pelaavista omista varauksista Penguins saisi jalkeille aika kovan nipun:

Markus Näslund (LW) - Sidney Crosby (C) - Jaromir Jagr (RW)
Ryan Malone (LW) - Evgeni Malkin (C) - Mark Recchi (RW)
Luca Caputi (LW) - Jordan Staal (C) - Martin Straka (RW)
Daniel Carcillo (LW) - Max Talbot (C) - Colby Armstrong (RW)

Ryan Whitney (D) - Michal Roszival (D)
Brooks Orpik (D) - Kris Letang (D)
Rob Scuderi (D) - Alex Goligoski (D)

Marc-Andre Fleury (G)
Patrick Lalime (G)

Sentterit näkyvät olevan oikeastikin noin ja pakeista puolet pelaa heidät varanneessa joukkueessa. Jo lopettaneista hyökkääjistä tuohon sakkiin mahtuisi mukaan vielä lisäksi Mario Lemieux ja Shawn McEachern. Pakeista Ian Morania voisi ehkä harkita.

Tarjoaisin Strakan tilalle vaikka Tyler Kennedya. Recchin, Näslundin ja Jagr:n varauksistakin on hiukan kauemmin kuin 15 vuotta, joten unohdetaan heidät tästä tiimistä. Reservistä löytyisi tämmöisiä supertähtiä kuin Richard Park, Tom Kostopolous ja Erik Christenssen.

Joukkue näyttää kohtuullisen hyvältä, mutta lähinnä tietysti sen takia että 'guinsit konttasivat niin monta vuotta liigan kellarissa. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta joukkue on täynnä ykköskierroksen varauksia. Helmiä ei ole myöhemmiltä varausvuoroilta juuri löytynyt. Edes 94-99 -vuosien ykkösvarauksista kukaan ei liigassa enää pelaa eivätkä pelatessaan suurta vaikutusta tehneet (noh, ehkä Morozov hiukan).

Tulevaisuudessa odottaa kolmannelta kierrokselta varattu WHL:n pistekunkku Casey Pierro-Zabotel, joka toivon mukaan pystyy siirtymään menestyksekkäästi NHL:n puolelle parin vuoden sisään.
 
Viimeksi muokattu:

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Vyborny ei kyllä ihan heti tule mieleen sellaisena laiturina, joka sopeutuisi ongelmitta puolustajaksi.

Hah! Hyvin mä vedän. Mistäköhän tuollainen ajatuskatkos pääsi tulemaan. En edes varsinaisesti ajatellut asiaa vaan laitoin Vybornyn pakiksi. Täytynee siis vaihtaa tilalle ...öööö... Bryan Young, jolla on 17 NHL-peliä takanaan. Ja sitten nostetaan pressiboxiin myös Dan Syvret joka pelasi Oilersissa 26 ja Flyersissa toistaiseksi 2 peliä.
 
Viimeksi muokattu:

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Nuo siis pelkästään Dallasin varauksia eikä mukana Minnesotaa (Modano, Lehtinen jne.).

Itse otin kaksi aktiivi-North Starsia mukaan ja mieli olisi tehnyt ottaa mukaan Richard "The Foppa Killer" Matvichuk sekä Derian "Roenick's best friend" Hatcher, kun kumpikaan ei ole virallisesti vielä lopettanut. Langenbrunnerin olisi voinut heittää kyllä kakkosen sentteriksi, kun sitäkin paikkaa on paljon pelannut. Mennään nyt kuitenkin noilla. Ja maalivahdit nimenomaan tuossa järjestyksessä. M10, miten voit jättää Pavel Pa(n)teran listaltasi pois??!!

Brenden Morrow-Mike Modano-Jarome Iginla
Jamie Langenbrunner-Steve Ott-Jere Lehtinen
Loui Eriksson-Niko Kapanen-James Neal
Jussi Jokinen-Joel Lundqvist-Antti Miettinen

Healthy Scratches:
Tom Wandell
Juha Lind(huumorivalinta)
Raymond Sawada
Jonathan Sim
Pavel Patera(hv)

Trevor Daley-Nicklas Grossman
Mark Fistric-Matt Niskanen
Richard Jackman-John Erskine

HS:
Ivan Vishnevskiy

Mike Smith
Marty Turco
 

Ferris

Jäsen
Minkäs draftivuoden tähän nyt saa laskea vielä mukaan, -92 -93 vai -94? Kattelin että Henkalla oli ekassa postauksessa mm. McCarthy vuodelta -92, mutta ei sitten esim. Eriksonia vuodelta -93.

VAi oliko aikamäärettä mitenkään rajoitettu? Ei vissiin olekkaan kun onhan tuolla vieläkin vanhempia varauksia.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Minkäs draftivuoden tähän nyt saa laskea vielä mukaan, -92 -93 vai -94? Kattelin että Henkalla oli ekassa postauksessa mm. McCarthy vuodelta -92, mutta ei sitten esim. Eriksonia vuodelta -93.

VAi oliko aikamäärettä mitenkään rajoitettu? Ei vissiin olekkaan kun onhan tuolla vieläkin vanhempia varauksia.

Itse ainakin katsoin sen mukaan ketkä edelleen pelaavat ja jätin uudemmat "tyhjät arvat" suosiolla pois.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Minkäs draftivuoden tähän nyt saa laskea vielä mukaan, -92 -93 vai -94? Kattelin että Henkalla oli ekassa postauksessa mm. McCarthy vuodelta -92, mutta ei sitten esim. Eriksonia vuodelta -93.

VAi oliko aikamäärettä mitenkään rajoitettu? Ei vissiin olekkaan kun onhan tuolla vieläkin vanhempia varauksia.


Eipä siinä sen suurempia rajoituksia. Kunhan on pelannut NHL:sså ja mielellään olisi aktiivipelaaja.

Mietinnässä on vielä jonkunlainen ranking-systeemi näille organisaatioille. Yksi systeemi mikä tuli mieleen olisi laskea näiden varattujen pelaajien palkka-arvot yhteen. Kai se jotain suuntaa antaa kenenkä pickit ovat muuttuneet kaikista rahanarvoisimmiksi.
 

Ferris

Jäsen
Ohessa tällä kaudella NHL:ssä vähintään 1 ottelun pelanneista Caps-varauksista muodostettu joukkue:

Alexander Ovechkin - Nicklas Bäckström - Alexander Semin
Andrew Brunette - Chris Bourque - Eric Fehr
Richard Zednik - Boyd Gordon - Matt Pettinger
Oskar Osala - Brian Sutherby - Krys Barch

Ykkösketju silkkaa timangia, kakkosessa ei ole kunnon sentteriä ja C sekä RW kokemattomia. Kolmonen ja nelonen ihan kohtuullisia tuohon rooliin, tosin Osala mukana lähinnä siksi ettei löytynyt kokeneempia jannuja.

Brendan Witt - Mike Green
Sergei Gonchar - Jeff Schultz
Ken Klee – Karl Alzner

Pakisto itse asiassa mielestäni ihan hyvää NHL-tasoa. Kolmospariin voi vaihdella nykyisen pakiston tilalle esim. Steve Emingerin, Johnny Oduyan, Nick Boyntonin tai Nathan Paetschin.

Semen Varlamov
Olaf Kölzig

Veskari osasto kertoo pitkälti Capsien veskarivaraustaidon tason lähes kahden vuosikymmenen ajalta. Kölzig on vuodelta 1989, kun taas Varlamov 2006. Sille välille ei löydy YHTÄÄN tällä hetkellä NHL:ssä pelaavaa veskaria.

--------------------------

Jos joustetaan pikkaisen säännöissä ja sallitaan ottaa mukaan -92 vuoden draftin ja sen jälkeen varatut pelaajat, jotka ovat jo lopettaneet tai sitten pelaavat muualla, niin apuja saadaan jonkun verran.

Alexander Ovechkin - Nicklas Bäckström - Alexander Semin
Andrew Brunette - Jason Allison - Jan Bulis
Richard Zednik – Kris Beech - Eric Fehr
Boyd Gordon - Brian Sutherby - Krys Barch

Brendan Witt - Mike Green
Sergei Gonchar - Jeff Schultz
Ken Klee – Karl Alzner

Semen Varlamov
Olaf Kölzig
(Jim Carey)

--------------------------

Jos venytetään sääntöjä vielä sen verran, että mukaan saa ottaa kaikki -90 ja sen jälkeen draftatut kaverit, niin hyökkäyksen taso nousee taas lisää jonkin verran:

Alexander Ovechkin - Nicklas Bäckström - Alexander Semin
Andrew Brunette - Jason Allison – Peter Bondra
Steve Konowalchuk - Boyd Gordon - Richard Zednik
Jan Bulis - Brian Sutherby - Krys Barch
 

Samsonov

Jäsen
Suosikkijoukkue
HFBoards oikeinkirjoitus
Teppo Winnipegin ja Selänteen Teemun entinen seura Winnipeg Jets saisi jalkeille jotain tällaista.. Ja varmaan ois aika kohtuutonta pistää haarukaksi 90-luku, et venytetään nyt vaikka vuoteeeeen...1985! Osa pelaa vielä, monet lopettanu ja joku yrittää lopettaa siinä onnistumatta.

Shane Doan - Alexei Zhamnov - Teemu Selänne
Brad Isbister - Keith Tkachuk - Michal Grosek
Evgeny Davydov - Stu Barnes - Pat Elynuik
Mika Alatalo - Kris Draper - Juha Ylönen

Kärppä-taustaisten varausten vilttiketju:

Hannu Järvenpää - Esa Palosaari - Markku Kyllönen

Teppo Numminen - Fredrik Olausson
Igor Ulanov - Aaron Ward
Jason Doig - Bryan Marchment
Arto Blomsten

Nikolai Khabibulin
Sean Gauthier


Sitten toinen jo muualle siirtynyt joukkue, Quebec Nordiques. Nyt jätän kyl säännöt ja ihan organisaation koko historia otantana, eli vuodesta 1979. Iso osa lopettanu jo, mutta NHL-uraa kuitenki kaikilla. Sentterikalusto suht kova.

Chris Drury - Joe Sakic - Milan Hejduk
Anson Carter - Mats Sundin - Owen Nolan
Anton Stastny - Dale Hunter - Andrei Kovalenko
Valeri Kamensky - Eric Lindros - Adam Deadmarsh

Mika Strömberg - Tuomas Grönman (hehe)
Adam Foote - Tommy Albelin
Aleksander Karpotsev - Jeff Brown
Janne Laukkanen - Wade Belak

Tim Thomas
Manny Fernandez
Jocelyn Thibault
(Clint Malarchuk)
(Ron Tugnutt)


Mukava tapa kuluttaa aikaa.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Teppo Winnipegin ja Selänteen Teemun entinen seura Winnipeg Jets saisi jalkeille jotain tällaista..

Itse saattaisin jättää Blomstenin pois ja ottaa Boris Mironovin puremaan penkin päähän tuppea. Jos ei muuten niin varausvuosi ainakin olisi tällöin 90-luvulla. Niin ja eikös ton jengin itseoikeutettu ykköskoutsi olisi Suhosen Alpo.
 

Ilmaveivi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Colorado Avalanche
Colorado Avalanche

Alex Tanguay - Paul Stastny - Marek Svatos
Wojtek Wolski - Brad Richardson - Radim Vrbata
Brad Larsen - Samuel Pahlsson - Mark Parrish
Brian Willsie - Cody McCormick - Dan Hinote

Robyn Regehr - Martin Skoula
Tom Gilbert - Jeff Finger
Kurt Sauer - John-Michael Liles

Peter Budaj
Philippe Sauve

Muutaman muutoksen tekisin tuohon joukkueeseen.

Alex Tanguay - Paul Stastny - Marek Svatos
Radim Vrbata - Wojtek Wolski - Mark Parrish
David Jones - Samuel Pahlsson - Chris Stewart
Brian Willsie - Cody McCormick - Brad Larsen

T.J Hensick, Brad Richardson, Dan Hinote

John-Michael Liles - Robyn Regehr
Tom Gilbert - Martin Skoula
Kurt Sauer- Jeff Finger
Kyle Cumiskey

Peter Budaj
Brent Johnson
Marc Denis

Puolustus on jopa ihan ok, hyökkäyksestä puuttuu taitoa eikä maalivahditkaan vakuuta. Toivon mukaan kesän draftistä saadaan täydennystä tähän kokoonpanoon.
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
Ei tuo Anaheimin joukkue ihan säälittävältä näyttäisi. Pariin ensimmäiseen kenttään riittäisi tasokkaita hyökkääjiä, ja maalia tilkitsisi Bryzgalov. Ainoastaan puolustustukseen toivoisi vähän lisää tasoa, mutta ei sekään aivan paska ole.

Kyllä tuohon kokoonpanoon vähän lisää kovuuttakin kaipaisi kolmos- ja neloskenttään. Anaheim on muuten onnistunut haalimaan ihan päteviä pelimiehiä ilman varausta jääneistä pelaajista: Andy McDonald, Chris Kunitz ja Dustin Penner tulevat ainakin mieleen.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Minnesota Wild

Uusi joukkue, vähän drafteja mutta keskiviikko-känneissä saa aina jotain aikaiseksi.

Marian Gaborik - Mikko Koivu - Pierre-Marc Bouchard

Benoit Pouliot - Patrick O'Sullivan - Danny Irmen

Stephane Veilleux - James Sheppard - Cal Clutterbuck

Matt Kassian - Eric Johansson - Matt Foy


Brent Burns - Nick Schultz

Erik Reitz - Lubomir Sekeras

Tyler Cuma - A.J Thelen

Josh Harding

(Anton Khubodin)



Tuossapa tuo. Pikainen selittely, huomenna varmaan enemmän. Ensinnäkin, AJ Thelen tulee pilaamaan Cuman todella, TODELLA lupaavan uran tuossa kolmosparissa. AJ...olit vain vahinko, sorry. Maalivahtina Harding pelastaa paljon, mutta tuo näyttää aika heikolta jengiltä. Itseasiassa...ei vittu. Tuo näyttää juuri nykyiseltä Wildilta. Voi jeesus. Thanks Risebrough! Pakeissa ykköspari on aivan loistava, ihan NHL:n kärkipäätä parhaimmillaan. Kakkospari on ok, aika heikko jos sattuu huonompi päivä, kolmosparissa Cuma voi pelastaa paljon, mutta Thelen pilaa liikaa. Thelenkin on oikeastaan aika paljolti vain paska läppä. Siis valintana, pelaajana se on vain ja ainoastaan TURHA. Hyökkääjistö on ok, Koivu ykkössena, Gaby ykköslaituri, oikeat laidat pääsääntöisesti keskitasoa, Clusterfuck poislukien. Kakkoskenttä ihan helmi, "Menetetty lupaus/löysä paska" Pouliot vasemmalla, keskellä Patty O' ja oikealla "Unelmien Poikamies" - Danny Irmen.

That's that, joskus lisää.
 
Viimeksi muokattu:

Beneway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Mario Lemieux, Jyp
Thomas Vanek - Derek Roy - Jason Pominville
Ales Kotalik - Paul Gaustad - Drew Stafford
Clarke MacArthur - Wayne Primeau - Daniel Paille
Brad May - Scott Nichol - Patrick Kaleta

Brian Campbell - Cory Sarich
Henrik Tallinder - Dennis Wideman
Keith Ballard - Jay McKee

Ryan Miller
Martin Biron

Ihan hyvännäköinen poppoohan tuo olisi. Vähän laajemmalla otannalla tuohon saisi vielä monia helvetin kovia pelimiehiä mukaan lähinnä 80-luvun drafteista, kuitenkin sellaisia joita ei enää pelikentillä näy. Vaikkapa Timo Jutila.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Ottawa Senators saisi jalkeille kyllä pelottavan kovan joukkueen (otin kaikki vuodet mukaan, koska ne alkavat Ottawan kohdalla kesästä 1991):

Martin Havlat - Pavol Demitra - Marian Hossa
Magnus Arvedson - Jason Spezza - Daniel Alfredsson
Petr Schastlivy - Radek Bonk - Chris Neil
Brad Larsen - Brooks Laich - Patrick Eaves


Ylitse jäivät mm.: Alexei Yashin, Mike Fisher, Antoine Vermette, Alexander Daigle, Brandon Bochenski, Andreas Dackell...


Hyökkäys olisi kyllä joukkueen vahvin alue. Hyviä kentällisiä riittäisi vaikka kuinka ja näistäkin olisi saanut pienoisilla siirroilla paljonkin paremmat, mutta vedin hockeydb'n säännöillä, että pelipaikka on se mikä sielläkin. Muutenhan mm. Vermette voisi hypätä Arvedsonin paikalle.

Ykkös -ja kakkosketju olisivat kyllä perkeleen kovia. Arvedsonkaan ei mikään puukätisin pelaaja ollut, joten eiköhän Spezza ja Alfredsson jotain saisi taiottua myös hänelle. Ykkösketjussa Havlat, Hossa ja Demitra muodostaisivat ehkä mediaseksikkäimmän euroketjun sitten Stastnyjen. Alaketjuissakin riittää asennetta ja taitoa kun siellä pelaavat Neil, Laich ja Eaves.

Sami Salo - Andrej Meszaros
Chris Phillips - Anton Volchenkov
Bryan Berard - Tim Gleason


Ylitse jäivät mm.: Christoph Schubert, Patrick Traverse, Stanislav Neckar, Karel Rachunek, Greg Zanon

Puolustuskaan ei heikkoa ole. Se on tasaisen vahva ja siitä on mahdoton nimetä yhtä paria ylitse muiden. Se ainakin on varma, että Meszaros ja Salo yhdessä ylivoimalla viivamiehien paikalla = kuumat paikat maalivahdille.

Ray Emery
Jani Hurme


Ylitse jäi: Martin Prusek

Maalivahtiosasto on sitten heikointa laatua, mutta sekään ei mikään katastrofaalinen ole. Hurme olisi voinut ilman vammoja olla hyväkin maalivahti NHL:ssä asti ja kunhan uncle-Ray ottaisi sen asenteen pois sieltä mihin aurinko ei paista, niin johan häneltäkin alkaisi homma sujua.
 
Chicago Blackhawks 1993-2008 drafted

Tuomo Ruutu - Jonathan Toews - Patrick Kane
Mark Bell - Dave Bolland - Eric Daze
Kyle Calder - Tyler Arnason - Dustin Byfuglien
Ethan Moreau - Adam Burish(RW) - Troy Brouwer

Kyle Beach - Petri kontiola - Jack Skille

Duncan Keith - Brent Seabrook
Cam Barker - Anton Babchuk
Niklas Hjalmarsson - James Wisniewski


Paljon on tuttua ja tuntematonta mutta eipä tartte valittaa ettei ole osattu Draftata pelaajia, harmillisia ovat toki nuo Bell/Calder/Arnason tyyliset draftit kun miehistä piti tulla parempaa keskitasoa ja kaverit ei koskaan oikein onnistunu tasoaan nostamaan sinne minne periaatteessa rahkeet olisi pitänyt riittää.

Pakit ollaan osattu varata vaikkei tuosta listasta löydy semmoista yliarvostettua pistenikkaria vaan nimenomaan loistavia tasapainoisia puolustajia.

Maalivahdit sitten taas...

Corey Crawford
Michael Leighton
Craig Anderson

Tuossa listassa ei paljon kehuttavaa löydy vaikka "tosiasia" on että maalivahdit ovat parhaillaan iässä kolmekymmentä ja tuosta sinne asti yltäneitä ei ole ollenkaan joten nähtäväksi jää mutta empä jaksa uskoa että tuosta listasta NHLän ykkös maalivahtia syntyy mutta kuten sanottu, eihän sitä koskaan tiedä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös