TPS kaudella 2009-2010

  • 539 111
  • 1 579
Tila
Viestiketju on suljettu.

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Joo tosiaan itseänikin kiinnostaisi mistä huhut Elomon tulosta ovat (taas) kerran tulleet pintaan? Oliskos jotain lähdettä vaikkapa?

Keuruun Larionovilta loistavaa ketjusommitelmaa, mutta pistetään nyt oma:

Vahalahti - AUK / XXX - Venäläinen
Erkinjuntti - Meunier - Suominen
Hattunen - Kokkala / AUK - T.Elomo
Kolu - Töykkälä / Rautee - Reivonen

Berg - Järvinen
Nordlund - Klubi / X
Halonen - Kipru

Lottovoittohan olisi jos tällä saldolla saataisiin Meunierin (jos tulee siis) lisäksi joku sentteri. Tällöin AUK pääsisi toteuttamaan itseään täysin rinnoin.
 
Tuskin tämä Meunier Tepsille lopulta tulee. Vuotanut sopimustarjouksen paikalliseen aviisiin, jotta saisi huhumyllyn pyörimään ja hintansa nousemaan kotipuolessa.

Nyt kun IS:kin asiasta uutisoi, niin joku KalPa kyykyttää Tepsiä ihan pilan päiten.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Kuli on kyllä iso osa tätä meidän playoff pushia, jollainen halutaan mielellään nähdä ensi kaudellakin? Mikäli palkka on kohdallaan ehdottomasti jatkoa ikitaistelijalle.

Ehdottomasti jos paalua riittää ja palkan ollessa kohdallaan(alle keskipalkan,~40-50k) niin pidettävä. Helvetin tärkeä pelaaja ollut kun on pelattu veitsi kurkulla viimeiset viikot. Ilmeisesti pukukopinkin puolella suuri pala tätä palapeliä. Jos ei kuitenkaan päästä eroon muutamista sopimuksen alaisista pelaajista niin jostain on luovuttava... Tämän takia Kulin tuohon listasin.

Itse heitin Elomon tuohon ihan esimerkkinä... Ainakin vapaana, TPS-tausta, viime kaudellakin pyöri huhuja paluusta. Noh.. kattellaan ja kuulostellaan. Toki olisin voinut iskeä pöytään jotain täysin fantasiaroster-nimiäkin, joita allekirjoittanut toivoisi näkevän TPS-paidassa kuten Koskenkorva tai Mäkiaho, mutta ei taida tässä tilanteessa hilut riittää...
 

stouni

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Itse lähtisin ensi kautta suunnitellessa liikkeelle siitä että Salak täytyy saada pidettyä, mikäli miehellä mielenkiintoa Tepsissä jatkaa ja kehittyä Upin opissa, saattaa jopa jäädä hivenen halvemmalla kuin mitä muissa seuroissa tienaisi!

Seuraava on sitten Suomisen sopimuksen jatkaminen (taitaa olla jo tehty), sen verran kovaa Tuo Tuo veti loppukaudesta, varmasti moni seura ollut kiinnostunut varsinki loppukauden otteiden perusteella.

Kolmas on sitten Töykkälä, mieshän pelaa uskomatonta kiekkoa, ei virheitä ja kohtalaisen hyvä aloittamaan, alivoimalla kultaakin kalliimpi, ja se mikä itselleni tuli täydellisenä yllätyksenä, niiin jäätävän kovia pommeja, tähän ei pysty Raku, joten Töykkälä tämän parin vahvin lenkki!

Onko Järvisellä sopimus tehty ensi kaudesta, jos ei, niin saman tien kolme vuotta lisää, sehän on selvästi parempi kuin mitä meidän Aki, sijoittuminen, liike, fyysinen peli selvästi parempaa, ainut missä Aki voittaa on avojää-pommeissa.

Kolulle ja tätä en olisi uskonut sanovani koskaan, mutta Klubertanzille myös jatkoa, vaikka on vähän kalliimpi kuin menneellä kaudella, mutta on selvästi play-off pelaaja, tietysti tuo oman pään peli on edelleenkin vähän huteralla pohjalla. Kolu nyt on Kolu, eihän me sitä päästetä mihinkään!

Ensi kaudeksi tarvitaan se ykkös-sentteri, sikäli mikäli Johnson lähtee, ja todennäköisesti lähtee, hiukan harmittaa, mutta talous tuskin antaa pitää ko. kaverin jengissä. Senttereitä olisi tässä vaiheessa AUK, Töykkälä, Jalo sekä Laine. Laine myyntiin ja Jalo nelosen sentteriksi ja sitten se ykkönen. Itse liigasta ottaisin SaiPasta Immosen avosylin, tai sitten mikäli paikat kestää niin kykynsä liigassa jo näyttänyt Bishai. Tietysti siitä ranskalaisesta mistä täälläkin joku huhu oli, niin kaiketi sekin on kokeilemisen arvoinen. Tai sitten kaksi sentteriä.

Eloranta sikäli mikäli ei kauheasti alenna palkkaa, niin voisin mieluusti kentällä nähdä Jussi Pesosen, samantyylinen pelaaja kuin Kuli, mutta nuorempi, oppinut fyysisen pelin Helsingissä ja omaa maalinteko taidon. Hannus myyntiin. Sitten alkaakin olemaan rosteri koossa hyökkäyksen osalta.

Puolustukseen muutoksia sen verran että Heikkinen ainakin sivuun, kerran pitää kuudella pakilla mennä, Järvinen Berg on oiva pari, Kipru Halonen/x Nordlund Klubertanz/x.

Halosen tilalle voisin ottaa Hifkistä Mikko Turusen, kokemusta liigasta, ja kehitystä havaittavissa, joten Suikkasen oppiin vain. Jollei Klubia saada pidettyä niin joko Jan Latvala/Henrik Petre kelpaavat.

Kentät menisivät suunnilleen näin:

Vahalahti-Immonen/Bishai/Meunier-Venäläinen/Pesonen
Berg-Järvinen

Erkinjuntti-Uusikartano-Suominen
Kiprusoff-Turunen/Halonen

Kolu-Töykkälä-Venäläinen/Pesonen/Eloranta
Klubertanz/Petre/Latvala-Nordlund

Hattunen-Jalo-Reivonen

Salak/Voittava maalivahti
Engren
Ortio

-Stouni-
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Hurmeessa piilevä riski on juuri ikä ja paikkojen kestävyys. Mites jos Jamppa loukkaantuu? Mennäänkö me sitten Engrenillä?

Jani Hurme on 34, se ei ole maalivahdille ikä eikä mikään. Suurempi ongelma on se, että juuri noista vaivoistaan johtuen miehen pelit ovat viimeisten kausien aikana jääneet melko vähiin. Onko tatsi kunnossa? Löytyykö se maaginen vire? Jos löytyy, Hurmeella on aineksia olla liigan paras maalivahti. Jos taas ei, soppari voi jättää pahan maun kaikkien osallisten suihin.

Vaikeita kysymyksiä. Itse voisin katsoa F. Norrenan suuntaan hempeästi ja silmäripsiäni väpätellen, enkä vähiten sen takia, että Norre on edelleen about kaikkien aikojen suosikkipelaajani Tepsissä. Rahaa miehellä luulisi jo riittävän, joten löytyisiköhän talkoohenkeä ja kiinnostusta tulla opettamaan nuorille kolleille, miten kiekkoja torjutaan ja vastustajia pahoinpidellään?

EDIT: ja siitä ei ole kahta kysymystäkään, että TPS tarvitsee taas ensi kaudeksi huippuveskarin. Jos hyökkäyskalusto pystyisi paukuttamaan illasta toiseen sellaiset 4-5 maalia rutiinilla, luukulla voisi hyvinkin olla joku nevahööd-osaston jamppa, jolle livahtaisi joka ilta helppo tai pari. Koska näin ei kuitenkaan ole, Tepsi tarvitsee taas kerran sen maagisen ihmemiehen, joka torjuu 47 vetoa ja pitää joukkueensa mukana peleissä.

Ei ole toki mitenkään mahdotonta toivoa, että tällainen ihmemies löytyisi vaikkapa junnuista, sillä jos jossain niin Turussa moinen on mahdollista. Upi tietää, kuka on pelimies ja kenelle voi antaa vastuuta.
 
Viimeksi muokattu:

KJ hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Samoilla linjoilla ollaan. TPS on aina nojannut vahvaan maalivahti-peliin eikä tästä asiasta päästä pois millään. Kun joukkueen hyökkäyksessä ei ole niitä "kärkipelaajia", niin silloin puolustuksen pitää toimia hyvin, tässä kohtaa molarilla on kova vastuu.

Bottom line: Laatuveskari maalille, oli se sitten Allu tai joku muu. Itse toivoisin vielä yhtä vuotta Salakille liigassa, sen jälkeen hyppyä sinne, minne otteet vievät.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Bottom line: Laatuveskari maalille, oli se sitten Allu tai joku muu. Itse toivoisin vielä yhtä vuotta Salakille liigassa, sen jälkeen hyppyä sinne, minne otteet vievät.

TPS tarvitsee myös aidon farmin Mestikseen a la D(ufva) Team. TuTo on (sekin) talouskyykyssä, ehkä synergiaa ja nöyryyttä voisi löytyä? Jos Toveritshia ei kiinnosta, soi VG-62:n puhelin nousuprojektin aloittamisen merkeissä? Entä millä tasolla K-67 on? Ei nämä Engrenit vaihdossa istumalla mihinkään kehity ainakaan. Eri asia tietenkin millä farmi elättää itsensä. Mean Machine Mestikseen!
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Ihan hyvä veto se on. Ei nyt kritisoida niin rajusti, kaikki saavat pelata rauhassa pestinsä loppuun.


Ei ole. Tekopyhää bullshittiä seuralta joka on porsastellut siirtomarkkinoilla todella rajusti historiassaan. Ja jos neuvottelut jäävät kaudenjälkeiseen vaiheeseen niin mitään ostettavaa ei ole.

Joukkueelle silti pinnat. Ja valmennukselle. Nämä ovat asiat jotka toimivat Tepsissä just nyt.
 
Ei ole. Tekopyhää bullshittiä seuralta joka on porsastellut siirtomarkkinoilla todella rajusti historiassaan. Ja jos neuvottelut jäävät kaudenjälkeiseen vaiheeseen niin mitään ostettavaa ei ole.

Mielestäni tämän kaverin tulon kiistäminen oli hyvä veto, vaikka tuo loppukaneetti tuli varmaan suoraan jostakin historian ullakolta. Eipä silti... tuollainen virrallinen linja muillakin lienee?

Sitäpaitsi tuo Tepsin maine siirtomarkkinoilla on aika tyhjän kanssa. Edelleenkin TPS tekee yllättävän paljon näitä suoranaisia pelaajavaihtoja. Vapaat pelaajathan ovat vapaita pelaajia.

Kun tarvetta on puolin ja toisin niin kaupat syntyvät, eihän kukaan muutenkaan mitään palveluksia muille tee. Ja tällä kaudella päätähtiä ovat kyllä olleet Kärpät, HIFK ja Jokerit.
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Samoilla linjoilla ollaan. TPS on aina nojannut vahvaan maalivahti-peliin eikä tästä asiasta päästä pois millään.
Onko näin? Muistaakseni Jouni Rokama ei ollut ihan se kaikkein paras maalivahti aikoinaan, mutta niin silläkin miehellä mentiin päätyyn asti maistelemaan hunajata.

Toki maalivahtipeli on ehkä tärkein yksittäinen osa-alue joukkueen rakentamisessa ja TPS:n kannalta olisi suotavaa, että Salak jatkaisi, mutta on niitä mestaruuksia ennenkin voitettu heikommillakin veskareilla, mikäli muut osa-alueet ovat olleet huippuluokkaa.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Edelleenkin TPS tekee yllättävän paljon näitä suoranaisia pelaajavaihtoja.

Mikä onkin fiksua, koska yleensä vaihturit ovat kummallakin pelaajia jotka syystä tai toisesta eivät ole onnistuneet seurassaan. Arpa päättää sitten osuuko käteen Töykkälä vai Konttinen. Fantasiarosteriesimerkkinä (ja siis ilman mitään totuuspohjaa) jos Filppula on huhujen mukaan menossa Jokereihin, niin paluupostina voisi lähettää vaikka Hauhtosen joka ei pisteiden valossa yltänyt viime kautensa tasolle. Toki tämän joukkueen nykyisillä esityksillä olisi mukava nähdä rungon pysyvän kasassa ja katsoa mitä Suikkanen saa tehtyä joukkueella kokonaisella kaudella.

Ai niin ja varmuuden vuoksi EI tumpElomoa enää meille. Ikinä. Myös Rakun paikkaa pitää vähitellen siirtää nuorille. Forrea ei kiinnostanut liiga aikanaan tarpeeksi, joten miksi nytkään. Jatkakoon toveri-ikonina.
 
Viimeksi muokattu:

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Kyllähän tuo budjetin leikkaus kuulostaa urheilullisen menestyksen kannalta aika huonolta. Hyvä että taloudellisia riskejä vältetään mutta ainoa mahdollisuus menestyä olisi ollut se että omia junnuja nostetaan pari kentällistä edustukseen ja panostetaan siihen terävimpään kärkeen kunnolla a´la KalPa. Nyt TPS:n materiaali ensi kaudeksi on tasapaksu eikä suurempia odotuksia voida jengille asettaa.

Eri asia on jos noita sopimuksen alaisia pelureita aletaan ulostaa kuten huhutaan ja tilalle hankitaan jotain muuta. Sekin on eri asia mitä sillä 1100 keurolla saa. Hietarinnalta vähän hätäinen ulostulo tämän play-offhuuman keskellä.
 
Voittava joukkue - voittavat kannattajat

Olen ollut TPS kannattaja 6-vuotiaasta asti. Siis siitä lähti kun jotain tänne pohjoiseen jääkiekosta kuulin. En siis ole turkulainen, en totta tosiaan.

Olen lukenut mielenkiinnolla TPS ketjuja, ja minun on pakko teille vakiokirjoittajille antaa palautetta.

Teillä on pikkuisen ongelmia negatiivisuutenne kanssa.

Yleisin adjektiivinomaisesti mielijoukkueenne pelaajista käyttämä sana on paska, ajoittain vielä vahvennettuna. Kaikki muutkin pelaajien osaamista väheksyttävä on suosittua. Samoin kyseenalaistetaan heidän motivaationa yrittää parhaansa, vaikka kyse on ammattilaisista.

Olisikohan niin, ettei yleensä ottaen yksikään liigassa pelaava kaveri ole taidoiltaan huono. Suoritus taas voi olla huono monestakin syystä. Yrittäkää erottaa nämä kaksi asiaa toisistaan.

Toivottavasti tällekin palstalle löytyy kirjoittajia, joilla olisi enemmän hyvää kuin pahaa sanottavaa kannattamansa joukkueen pelaajista. Se lisäisi kannattajien määrää.

TPS materiaali tälläkin kaudella (kustannuksiin suhteutettuna) on selvästikin riittävä, kun suoritustaso saadaan oikealle kohdalle. Ei lienen siis tarvetta niin helvetisti miettiä mistä pelaajia saataisiin nykyisten tilalle, vaan saada joukkue pelaamaan motivoituneesti. Sama pätee täällä kirjoittaviin.

Toivon nykyiselle joukkueelle parasta menestystä ja pitkää kevättä! Murehditaan ensi vuotta sitten kun pelit päättyy. Siihen asti kannustetaan.
 
Viimeksi muokattu:

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Aika kovan kesätreenin ja laihdutuksen saa Rautee vetäistä, jos meinaa vielä liigakuntoon päästä. Ei silti mikään mahdottomuus.

Muuten kivalta vaikuttaa, mutta kovin vähän on pelejä kerennyt pelailla per kausi. Lasia?

Meunierin pelimääriä pienentänee Sveitsin tiukka ulkomaalaiskiintiö. Esim. tämän kauden jengissä on ollut luottopakkina kanadalainen Shawn Heins ja hyökkäykseen tarjolla ainakin AHL-jyrä Kirby Law, NHL:ssä kolmisensataa peliä pelannut Mark Mowers sekä vielä NHL-jampoista Marc Chouinardkin.

Viime kaudella sitten joukkueen ykköstykkinä olivat Law, Juraj Kolnik ja Serge Aubin. Ranskalaisen edelle meni myös J.P. Vigier ja sitä edellisellä kaudella Lukossakin hyökännyt Jamie Wright.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
On ehkä hiukkasen aikaista kysyä, mutta milloinkohan on yleensä tullut kausikortit myyntiin?
 

-JH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Seuraava on sitten Suomisen sopimuksen jatkaminen (taitaa olla jo tehty), sen verran kovaa Tuo Tuo veti loppukaudesta, varmasti moni seura ollut kiinnostunut varsinki loppukauden otteiden perusteella.

Suomisen sopimukselle saatiin eilen vahvistus mieheltä itseltään (en tiedä pituutta), eli nyt alkaa olemaan kauden pääpelaajat pulkassa myös ensikautta ajatellen.
 
eli nyt alkaa olemaan kauden pääpelaajat pulkassa myös ensikautta ajatellen.

Kyllä sieltä ainakin yksi puuttuu...

Mahdottomuudet:
-Salakin jatko olisi superyllätys ja pidän sitä itse täysin mahdottomana, tästä Vuorelle Turun kunniakansalaisuus, kaupungin avain ja paita kattoon, mikäli onnistuu. Ja saa anteeksi Hannuksen, Sinisalon ja Konttisen. Hintaluokkahan voi olla vain 130k-160k, vaikka moni palstalla on muuta puhunut. Mikäli mies jatkaa on se melkoinen kumarrus ja kiitos Upin suuntaan. Salak vaikutti viime peleissä melko turhautuneelta edessä olevaan joukkueeseen ja sekään ei varmasti lupaa hyvää. Taisi tulla viimeisenä siihen Uusikartanon jatkoaikakasaankin.

Ruusuja jos:
-Klubertanz jatkaa

Risuja jos:
-Järvinen ei jatka

Floppiskenaario:
-Salak ei jatka, Klubertanz ei jatka, Järvinen ei jatka, Halonen ei jatka
 
Viimeksi muokattu:

12961

Jäsen
Ruusuja jos:
-Klubertanz jatkaa

Sanoisin, että Klubin asenne hyökkäyssuuntaan saisi olla aavistuksen nöyrempi, eilen JYPin tasoitusmaaliin johtanut puolustuksen täydellinen aukeaminen olisi vältetty, mikäli Klubi olisi pelannut kiekkoa rauhassa alas, yrittämättä saada sitä hirveässä vauhdissa haltuunsa jättäen puolustamisen omaan arvoonsa. Uskoisin, että Euroopasta saadaan ihan saman tasoinen korvaaja, vaikka sitten sellainen kunnon venäläinen halonhakkaaja.

Risuja jos:
-Järvinen ei jatka

Nojoo, miehessä alkaa näkyä potentiaali toden teolla ja seuraava kausi saattaisi kaivaa sen pohjia myöten esiin. Paljon riippunee Suikkasen preferensseistä miten sopparille käy. Luulisi olevan kuitenkin "helppo" pidettävä mikäli niin halutaan.

Floppiskenaario:
-Salak ei jatka, Klubertanz ei jatka, Järvinen ei jatka, Halonen ei jatka

Tuohon vielä kermaksi kakun päälle se, että Hurme ei ole pelikunnossa Salakin lähtiessä tai meillä ei ole varaa maksaa sille pyydettyä summaa. Sitten alkaa olla risukasa aika pimeä.
 

12961

Jäsen
Suomisen sopimukselle saatiin eilen vahvistus mieheltä itseltään (en tiedä pituutta), eli nyt alkaa olemaan kauden pääpelaajat pulkassa myös ensikautta ajatellen.

Olihan tästä jo aikaisemmin jotain puhetta, saas nähdä mitä muuta säästetään samaan pressiin ja milloin se pidetään.
 

-JH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kuokkanen, Santanen, Halonen, Heikkinen, Järvinen, Kolu, Töykkälä, Kokkala, Eloranta porukasta meillä on sopimukset oletettavasti kolmen pelaajan kanssa jo valmiina. Tepsillä on 21 sopimusta tämän kauden pelaajiston kanssa ja kun Salak, Johnson sekä Klubertanz lähes varmasti lähtevät, löytyvät nuo loput sopimuspelaajat tuosta alun nimilistasta.

Santasen (optio ensikaudesta) ja Kuokkasen jatkoo en usko joten nimilista kaventuu edelleen. Myös Elorannan sopimusta tuskin käsitellään vielä tässä vaiheessa kun mies pohtii uran jatkoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös