To 19.2.2009 Jokerit-KalPa

  • 20 772
  • 101

Silkkiuikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lentävä Kalakukko
HUH! Kädet tärisee jo nyt!

Kierroksen eittämättä mielenkiintoisin ottelu koko SM-Liigan kannalta. Tällä ottelulla saatetaan niitata Jypin runkosarjavoitto. Jyväskyläläisten kannalta ihanteellisin vaihtoehto olisi KalPan jatkoaika/VL voitto.

KalPa: Voitolla pitää käsissään ohuen oljenkorren runkosarjan voittoa ajatellen ja karistaisi säälipof peikon ehkä lopullisesti niskastaan, kun taas tappio toisi tuon peikon lähemmäksi.

Jokerit: Voitolla lisää painetta Jypin niskaan. Samalla kotietu olisi jo liki varmasti taskussa. Tappiolla Jyp pääsisi kenties liian kauas ja kotietu olisi kakkea muuta kuin selvä.

Panosta ei todellakaan puutu!

KalPa on ottanut kotonaan kaksi jatkoaikavoittoa putkeen päävastustajista nuorella ja kokemattomalla "varamiehistöllä". Kantaako nuoruuden Boosteri enää? Tietääkö kukaan vielä, onko sairastupa tyhjenemässä? Mikä oli tuo Sahlstedtin mystinen paluu vemppaosastoon? Joko Mäkiaho pelaa? Ei kai JuTi pelaa? Jalasvaara? KalPalla mahdollisuudet saada paras mahdollinen joukkue jäälle.

Jokereista on paha mennä sanomaan mitään, kun katson jääkiekkoa niin KalPa painotteisesti. Joukkue on kuulema Helsingistä ja puhuuvat, että aika kova porukka. Joku voi kertoa lisää.

Sattaa tulla mielenkiintoinen peli jos Jokerit pelaa tällä kaudella tutuksi tulleella tyylillään ja KalPa tällä kaudella tutuksi tulleella, tehokkaaksi osoittautuneella vieraspelityylillään. Jos näin käy, on lopputulos 0-1 voittomaalilaukauskisassa. Kaksi peliä on hakattu päätä Riikmannin muniin. Toivottavasti ei enää kolmatta. Nyt se menee vaikka läpi!!

Siinä asetelmat
 

pleijjeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suosikkijoukkue
Vedenjakajalla ollaan. Molemmilla joukkueilla on tässä pelissä todella paljon pelissä, kuten silkkiuikku tuossa totesi.

Mikäli Jokerit mielii saada vielä JYPin kiinni ja napata runkosarjan voiton itselleen, riittää heille vain ja ainoastaan 3 pistettä tästä ottelusta. Pistekeskiarvoissa heti Narrien perässä tulee Blues joten tappio tietäisi myös takapakkia sarjataulukossa JYPin karatessa jo pienen hajuraon päähän.

KalPalla tuota hajurakoa JYPiin on jo hieman kertynyt ja pistekeskiarvoissa Jokerit ja Blueskin on jo ohittaneet kuopiolaiset. Täyden 3 pisteen voitto palauttaisi KalPan taistelemaan vielä 2. ja 3. sijasta mikä olisi playoffeja ajatellen suuri etu (tällöin vastaan ei tulisi heti joku kolmikosta Jokerit,Blues,Kärpät). Tappio tietääkin sitten myös noiden sijoitusten lipeämistä käsistä ja taistelun koventumista saada kotietu tai edes suora pleijjaripaikka.

Jokereilla riittää rosterissa sitä kuuluisaa leveyttä, kun KalPa on joutunut taistelemaan tämän vuoden puolella koko ajan kapealla ja nuorella materiaalilla. Sahlstedt ja Mäkiaho toisivat sitä tarvittavaa leveyttä ja ratkaisukykyä tuohon joukkueeseen, mutta nyt joudutaan jännittämään miesten pelikuntoa, sillä edes SS ei tarjoa vielä ennakkoa illan ottelusta.

Palataan asiaan kun kokoonpanoista kuuluu jotain.

Pelihän tulee siis Canal +:lta, mutta itse menen nauttimaan vauhdikkaasta ja ehkä jopa muutaman maalin tarjoavasta kiekkojännäristä paikan päälle. Tulostaululta joutuu kyllä jännittämään myös SaiPan ja HIFKin puolesta, Tepsikin saa kyllä sympatiat!
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Erittäin mielenkiintoinen asetelma tänäänkin, Jokerit ja KalPa ovat samoissa pisteissä tällä hetkellä, tosin kuopiolaisilla kaksi ottelua vielä enemmän pelattuna.

Jokereille tärkeä peli nousta Lahden katastrofin jälkeen voittoon. Helppoa se ei kuitenkaan tule olemaan, vaikka KalPa on jo nyt ylittänyt kaikki odotukset - vai kuka oikeasti uskoi KalPan taistelevan vielä helmikuussa jopa ykkössijasta? Vaikka loppukausi menisi kuinka vihkoon, jo nyt voi KalPan todeta olevan eräs kauden voittajista, Kuopio on saanut kerralla uskottavuutta. Eikä tietysti KalPan tarvitse tyytyä tähän, vaan joukkue saattaa käynnistää vaikka minkälaisen huuman keväällä.

KalPan trendi on ollut hieman laskeva, mutta nyt joukkue on vajaanakin pystynyt ottamaan tärkeitä pisteitä. Erityisen paljon joukkue on ottanut jatkoaika- ja rankkarikisavoittoja, ainakin viime aikoina, tämä ei voi olla pelkkää sattumaa.

Hyvä peli toivottavasti tulee tänään, vaikkei Jokerien esityksistä tällä kaudella ole voinut koskaan tietää mitään etukäteen. Jos pelataan kuin Kärppiä vastaan, voitto jää Helsinkiin. Jos pelataan kuin Pelicansia vastaan, niin Kuopioon menee helpoimmat kolme pistettä ikinä...Itse en paikalle pääse (harmi sinänsä, tämä peli olisi oikeasti kiinnostanut) eikä Canal+ näy himassa, joten teksti-tv:stä täytynee seurata.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
..Hyvä peli toivottavasti tulee tänään, vaikkei Jokerien esityksistä tällä kaudella ole voinut koskaan tietää mitään etukäteen. Jos pelataan kuin Kärppiä vastaan, voitto jää Helsinkiin. Jos pelataan kuin Pelicansia vastaan, niin Kuopioon menee helpoimmat kolme pistettä ikinä...Itse en paikalle pääse (harmi sinänsä, tämä peli olisi oikeasti kiinnostanut) eikä Canal+ näy himassa, joten teksti-tv:stä täytynee seurata.

Canalin Web-tv:stä pystyy ostamaan pelin 8e hintaan. Tähän oljenkorseen tarraudun itse. Isot pojat kertoilee että netistä näkee ilmaiseksi kaikkea. Pojat on poikia, ISOT pojat ISOJA poikia :) Hoh tulihan taas asiaa päivän pelistä.

No jotain. Edelleen odotellaan jännityksellä ketä on saatu bussiin aamulla mukaan. Toiveissa on saada koko sairastupa kerralla tyhjäksi (JuTi poissa). Huonolla tuurilla edelleen poissa Mäkkäri, Killeri, Jallu +muutamat täytemiehet.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Panokset kovenee...

...kun runkosarja lähestyy loppuaan. Jokerit ja KalPa ovat sarjassa tasapistein sijoilla kaksi ja kolme, tosin niin päin että KalPa on Jokereiden edellä paremman maalisuhteensa ansiosta. Jännä ja erittäin tärkeä kamppailu luvassa, tällä pelillä on myös suuri merkitys runkosarjan voittotaistoon, kuten edelläkin on kerrottu.

Ennakoiden (Jatkoaika ja Jokerit) perusteella Jokerit on tehnyt tähän peliin pieniä ketjumuutoksia joten Jokereiden ennakoitu kokoonpano lienee suunnilleen tällainen.

No nyt on SM-liigan sivuilla oikeat kokoonpanotkin, ennakoitujen muutosten lisäksi Jokereiden kokoonpanossa on muutakin pientä liikettä edelliseen peliin.

Jokerit tänään
Valtonen - Hauhtonen - Rita
Eronen - Jokela

Lahti - Hancock - Louhi
Kauppinen - Koivisto

Lind - Mäki - Saarinen
Hulkkonen - Kalteva

Ling - Kerman - Tenute
Kulmala - Pikkarainen

Riksman
Vuorio

Juuso siis palaa maaliin. Saa nähdä onko Lind jo mukana, vai pysyykö Varis siinä paikalla. Myös Hulkkosen pitäisi pystyä pelaamaan komarovin ruman taklauksen jäljiltä tulleesta lievästä aivotärähdyksestä huolimatta.

Edit: Lind tekee siis myöskin paluun kokoonpanoon, Eronen siirtynyt takaisin Jokelan rinnalle ja Hulk Kaltevan pariksi. Pikkarainen ja Kulmala pelannee vähemmän ja tuskin kuitenkaan parina, Varis ei ole kokoonpanossa edes mukana.

Canal+ on jälleen paikalla joten myös muu Suomi pääsee näkemään tämän runkosarjankin kannalta tärkeän pelin, saa nähdä millaista kiekkoviihdettä se sitten tarjoaa.
 
Viimeksi muokattu:

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tärkeä peli tiedossa. Ja 3 pisteen voitto täytyisi ehdottomasti jäädä Hartwalille, jos mielitään vielä voittaa runkosarja ja sitä kautta CHL:ään. Toivotaan, että peli loksahtaa uomiinsa ja tässä pelissä tulee Jokereille oikein maalijuhlat ja voitetaan peräti 4-1.

Ja jos Riksman tosiaan palaa maaliin, niin ei tässä mitään hätää ole. Oikeastaan oli ihan järkevää antaa Juusolle huilivuoro Pelsu matsiin, vaikkei se ihan putkeen sitten mennytkään.
 

Potvin#29

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, KalPa, Hurtat
Tänään odotan Ilmalasta voittoa KalPalle. Pidin erittäin paljon joukkueen viimeisen erän ilmeestä HPK:ta vastaan ja jos tahti pysyy vähänkin samana niin pinnat lähtee Kuopioon. Olen aivan varma siitä, että KalPan nuoret kaverit nauttivat tästä tilanteesta. He saavat iskeä Suomen ykkösareenalla ja näyttää parastaan. Ennenkaikkea ottelussa on panosta ja jäällä näkyy varmasti luisteleva ja taisteleva KalPa.

Toivottavasti kuitenkin Kalle ja Mäkkäri on tänään pelikunnossa, saisi vähän ylivoimaan extraa. (Jalasvaaraakin tarvitaan, ylivoimassa ja oman maalin edessä.) Odottelen tänään Järvistä tolppien väliin, saas nähdä miten käy.....
 

saluzci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
KalPalla tuota hajurakoa JYPiin on jo hieman kertynyt ja pistekeskiarvoissa Jokerit ja Blueskin on jo ohittaneet kuopiolaiset. Täyden 3 pisteen voitto palauttaisi KalPan taistelemaan vielä 2. ja 3. sijasta mikä olisi playoffeja ajatellen suuri etu (tällöin vastaan ei tulisi heti joku kolmikosta Jokerit,Blues,Kärpät). Tappio tietääkin sitten myös noiden sijoitusten lipeämistä käsistä ja taistelun koventumista saada kotietu tai edes suora pleijjaripaikka.

Niin, kyllä tämä ilta on Kalpan kohtalonilta. Tähän asti Kalpa on pelannut 1,67:llä, mikäli halajaa sijaa 4, on loput hoidettava ka:lla 2,13.

Jos Kalpa tänään voittaisi, on 2. sijakin vielä mahdollinen ka:lla 2,18 loput pelit ja 4. sija 1,95.

Häviöllä tänään, on taival tuskainen kotietua ajatellen. Loput pelit olisi hoidettava silloin 2,55:lla (teoriassa mahdollinen, käytännössä ei). Siis tod.näköinen sijoitus 5. tai jopa vasta 6.

Tänään tulee eteen Areenalla peli, joka muistuttaa todellakin jo pleijaripeliä, mikäli Hjallis on antanut orderit, että se CHL-paikka on varmistettava ennen pleijareita. Tyypilliseen tapaan maaleilla ei mässäillä. Voisi olla jotain 2-1 Jokereille.
 

shineman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HaMu -12
Tässäpä tätä KalPan sivujen mukaan:

Kokoonpano:
Teemu Hartikainen - Kalle Sahlstedt - Tuomas Kiiskinen
Sami Kapanen - Mika Strömberg

Timo Salo - Tapio Laakso - Toni Mäkiaho
Timo Seppänen - Ville Varakas

Aatu Hämäläinen - Joonas Riekkinen - Jyri Junnila
Mikko Kukkonen - Juha Alastalo

Tommi Jokinen - Jarkko Malinen - Toni Hyvärinen
Tomi Tuomainen - Jasse Ikonen

Mika Oksa
(Mika Järvinen)

Oksa maalissa, mikä on mielestäni pelkästään hyvä asia. Ja Kapanen siis jatkaa puolustajana. Outo tilanne, kun oikeista puolustajista oikeastaan vain yksi on pois, siis Jalasvaara (+ Timonen), niin ykkösmies "tiputetaan" puolustukseen. Kapea on rosteri. Eipä siinä, hyvinhan Sami tonttinsa jo torstaina hoiti.

Muuten näyttää hyvältä. Sahlstedt ja Big Mac kehissä. Vallitsevan tilanteen valossa lopputulos tiukka mutta 1-3.
 

Mustis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion Palloseura, Kalevan Pallo
Voittoa tästä matsista odotan. Tiukka vääntö tulossa, mutta uskon tuohon joukkueeseen kuin vuoreen. Ihmesällejä, kaverit kellistaa kaksi päävastustajaa käytännössä junnuporukalla. Toivotaan että Mäkkärin ja Killerin tulo piristäisi Kapasen pistetehtailua. Mikäli ykkönen pääsee lentoon, niin ei meilä mitään hätää ole. Mennään päätyyn asti perkele!

Noita pistekeskiarvoja on ihan turha laskeskella. Kuka vaan voi voittaa kenetkä vain. Joukkueet pelaa niin ristiin, ettei voi oikein sanoa kuka on sijalla 3 ja kuka sijalla 6...ja sehän on vain hyvä asia!
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Joku turkulainen sanoisi että kapsu ei mahdu enää hyökkääviin vitjoihin! Leikki leikkinä, 6 pakkia luulisi riittävän mut katellaan miten kokoonpanot elää pelin aikana.
 

saluzci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Noita pistekeskiarvoja on ihan turha laskeskella.

Ei se ole mitenkään turhaa. Se muistuttaa mielenkiintoisella tavallaan niistä mahdollisuuksista, mitkä milläkin joukkueella enää ovat jäljellä ja nimenomaan tässä tapauksessa, kun piste-erot ovat pienet. En haluakaan väittää, että luvut kertoisivat lopullisen sijoituksen runkkarin päättyessä, mutta ne kertovat sen, mihin ei enää käytännössä ole missään nimessä saumoja varsin havainnollisesti.

Tämähän olisikin turhan helppoa, jos Kalpa ja Jokerit taistelisivat kaksistaan sijoista 1 ja 2, eikö niin?
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Viimeksi tuli oltua paikalla, kun Jokerit nipisti pisteen Kuopiossa ja tänään ollaan tietysti paikalla, kun otetaan kolme. Nämä ovat niitä ns. miljoonan euron matseja ajatellen runkosarjan voittoa ja vain voitto kelpaa tänään. Kalpa on kovassa lennossa ja Jokereilla on alla konttaaminen Lahdessa, joten luulisi matsista tulevan mielenkiintoisen. Juuso maalissa ja Lintu pelissä (toivottavasti) takaavat sen, että alivoimalla ei mene montaa. Kuka sitten tekee meidän veskat, onkin suurempi arvoitus. Olisiko ulkkareitten aika herätä?

Canal paikalla ja muistaakseni viimeksi vastaavassa tilanteessa otettiin surkealla pelillä Tapparalta kuokkaan. Unohtakaa ne kamerat ja keskittykää peliin!
 

Micco!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haluttu muutos
Kapanen pakkina?

En ymmärrä millään tätä Kapasen "pudottamista" puolustajaksi. Okei, kaksi vakiokokoonpanon puolustajaa (Jalasvaara ja Hirvonen) puuttuu miehistöstä, mutta ei se tuota selitä. KalPa saisi jalkeille kuusi puolustajaa, kuudella puolustajalla on kuitenkin pelattu aiemminkin, kuudella puolustajalla käytännössä pelaa moni vastustaja illasta toiseen ja ensi kaudella tuo on ihan normaali pelisysteemi. Mikä ihmeen pakkomielle on saada jalkeille 7. puolustajaa ja samalla tuhota hyvin toimineet hyökkäysketjut?

Kapanen-Sahlstedt-Mäkiaho oli oikeasti yhdessä vaiheessa tätä kautta koko liigan paras ketju. Toki meno lopulta hieman hiipui ja yö koitti Kapanen-Sahlstedt -kaksikolle kun Mäkiaho loukkaantui. Nyt tuo upea ketju, jonka roolitus toimii mainosti, olisi saatu taas kasaan. Hämäläinen-Laakso-Kiiskinen pelaa upeasti yhteen ja olisi antanut taustatukea Sahlstedtin poppoolle. Kolmosketjusta olisi löytynyt vielä Hartikainen ja Junnila, nelosketjuna sitten pirteä junnuosasto + Salo.

KalPa olisi saanut tänään jalkeille piiiiiiiitkästä aikaa TODELLA hyvän hyökkäyskaluston, ottaen huomioon joukkueen resurssit ja rosterin kapeuden. Nyt sitten tuntuu, että ketjut on kasattu lauantai-illan lottoarvonnan periaatteella.

Kapanen on kyllä pärjännyt NHL:ää myöten puolustajana, mutta hänen avut ovat kuitenkin hyökkäyssuuntaan. Lisäksi yhteistyö Mäkiahon ja Sahlstedtin kanssa toimi parhaimmillaan kuin unelma. Miksi ihmeessä KalPa väen väkisin tarvitsee peluuttaa 7. puolustajaa?

Mielenkiintoinen peli luvassa. Odottelin jo oikeasti, että sairastuvan tyhjentänyt KalPa laittaa Jokerit todella ahtaalle ja pelistä tulee erittäin tasainen. Loton pyörähdettyä fiilis kieltämättä laski. Toimivat hyökkäyspään parit on hajoitettu. En oikein ymmärrä ideaa tämän takana. Jotenkin tuntuu siltä, että 1. erän jälkeen palataan takaisin vanhaan ja hyväksi havaittuun formuun, nyt kun se on puolentoista kuukauden tauon jälkeen mahdollista.
 

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
En ymmärrä millään tätä Kapasen "pudottamista" puolustajaksi. Okei, kaksi vakiokokoonpanon puolustajaa (Jalasvaara ja Hirvonen) puuttuu miehistöstä, mutta ei se tuota selitä. KalPa saisi jalkeille kuusi puolustajaa, kuudella puolustajalla on kuitenkin pelattu aiemminkin, kuudella puolustajalla käytännössä pelaa moni vastustaja illasta toiseen ja ensi kaudella tuo on ihan normaali pelisysteemi. Mikä ihmeen pakkomielle on saada jalkeille 7. puolustajaa ja samalla tuhota hyvin toimineet hyökkäysketjut?

Kapanen-Sahlstedt-Mäkiaho oli oikeasti yhdessä vaiheessa tätä kautta koko liigan paras ketju. Toki meno lopulta hieman hiipui ja yö koitti Kapanen-Sahlstedt -kaksikolle kun Mäkiaho loukkaantui. Nyt tuo upea ketju, jonka roolitus toimii mainosti, olisi saatu taas kasaan. Hämäläinen-Laakso-Kiiskinen pelaa upeasti yhteen ja olisi antanut taustatukea Sahlstedtin poppoolle. Kolmosketjusta olisi löytynyt vielä Hartikainen ja Junnila, nelosketjuna sitten pirteä junnuosasto + Salo.

Aivan samaa mieltä kanssasi. Nelosketju toimii hyvin, mutta muiden kenttien toimivuus on yhtä lottoa. Miksi ei voi käyttää toimivia hyökkäysketjuja, kun Kapanen-Sahlstedt-Mäkiaho ja Hämäläinen-Laakso-Kiiskinen on toiminut hyvin pitkin kautta. Pakeistakin viisi on nykyään jo ihan lueotettavalla tasolla, Tuomaisen vauhti ei mielestäni liigatasolle vielä riitä. No ehkä pelin edetessä palataan vanhaan ja hyväksi havaittuun.

Tulosveikkaus: Koska kauden kolme aiempaa peliä on päättyneet maalin eroilla, niin miksi ei tämäkin. JOK 1- KAL 2
 

JuhaZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, huuhkajat ja mitä näitä nyt on...
Tuohon Micco!n kirjoitukseen ei ole paljon lisättävää. Aivan samanlaiset fiilikset oli aamulla, ja kun näin nuo kokoonpanot, niin odotusarvot hitusen laskivat. Ei tuosta lotosta olisi puuttunut kuin se, että KalPan viime pelien paras osa, eli Malisen kenttä olisi ripoteltu ympäriinsä. Mikäli kaikki kokoonpanossa olevat miehet ovat oikeasti terveenä, niin tuskin noilla koostumuksilla mennään peli loppuun asti.

Jokerit vastustajana kyllä sytyttää aina. Hienoa myös, että Canal televisioi pelin. On pienoinen ihme, jos pelissä tehdään neljää maalia enempää. Maalivahdit ovat tässä pelissä ratkaisuasemassa. Riksmanhan tuo maalivahtien taiston vie paperilla aivan pystyyn ja varsinkin Kuopiossa KalPa on hakannut päätään Riksmaniin. Saapa nähdä miten tänään käy.
 

pleijjeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suosikkijoukkue
Niin, kyllä tämä ilta on Kalpan kohtalonilta. Tähän asti Kalpa on pelannut 1,67:llä, mikäli halajaa sijaa 4, on loput hoidettava ka:lla 2,13.

Jos Kalpa tänään voittaisi, on 2. sijakin vielä mahdollinen ka:lla 2,18 loput pelit ja 4. sija 1,95.

Häviöllä tänään, on taival tuskainen kotietua ajatellen. Loput pelit olisi hoidettava silloin 2,55:lla (teoriassa mahdollinen, käytännössä ei). Siis tod.näköinen sijoitus 5. tai jopa vasta 6.

Ihan näin tilastoista kiinnostuneena kysyn, että mihin nuo loppupeleistä tarvittavat pistekeskiarvot perustuvat? Omissa laskelmissa tuohon 4. sijaan riittäisi 2,00 pisteen keskiarvokin vaikka KalPa tänään kuokkaan ottaisikin, mikäli Kärpät (1,67) ja HPK (1,59) jatkavat nuilla nykyisillä pistekeskiarvoillaan kauden loppuun asti. Voin toki vajavaisella matikkapäällä olla väärässäkin..

Mielenkiintoinen kokoonpano jälleen KalPalla, veikkaampa ettei Kapanen välttämättä koko peliä siellä pakintontilla hääri. Hartikainen jatkaa seurahistorian kirjoittamista iskemällä maalin edustalta sen perinteisen tv-peli maalin. Toivotaan lisäksi, että Sahlstedtti ja Mäkiaho ovat 100% iskussa eikä peli mene ihan surffailuksi pienen ja vähän pidemmän tauon jälkeen. Luottoa löytyy myös allekirjoittaneelta Oksaan enemmän tällähetkellä kuin Järään maalinsuulla, joten mv-valinta on mieleinen.

Tuossa kun on ihmetelty ja uskoteltu sitä, kuinka KalPa voikaan olla vielä tässä vaiheessa kautta jopa kovimmissa kärkikahinoissa mukana, niin pitää jatkaa tuota ihmettelyä edelleen kun vertaan tämän illan kokoonpanoja toisiinsa. Löytyy sieltä sen verran tuota tasoeroa vähän joka osa-alueelta.
 

Splendide

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flygande fisktuppar
Luonnollisesti nuo ketjukokeilut on parempi tehdä ensimmäisessä erässä, kuin myöhemmin ottelussa. Miksi niitä sitten tehdään näin tärkeässä ottelussa, on jo aivan toinen kysymys.

Aivan kuten muutama muukin täällä, itsekin arvelisin, että vanhat ketjukoostumukset palautuvat toisen erän aikana. Toki ottelun tilannekin vaikuttaa asiaan. No, nyt täytyy vaan toivoa, että uudet ketjut toimivat, ja viimeistään ne vanhat tutut.

Itse ottelusta, että KalPa ei ole jäänyt kertaakaan tällä kaudella maaleitta. Eli sieltä tulee yksi maali ainakin KalPalle. Myös Härski Hartikainen on viihtynyt varsin hyvin tv-otteluissa, mutta toivottavasti Härskin tekemä maali ei ole tuo KalPan ainokainen.

Oma tulosveikkaukseni on 1-3. KalPan osumista vastaavat juurikin Härski, Strömberg puraisee kasvattajaseuraansa ylivoimalla ja kolmannen tekee tyhjiin Toni Mäkiaho, joka on osunut hyvin, kun vastustaja pelaa kuudella kenttäpelaajalla.

Lisätään vielä, että arvostamani Juha Lind tekee Jokereiden ainokaisen.
 

Laarsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Propsit Pekille

Ykköskentällisellä on kaikki edellytykset tehdä tuolla kokoonpanolla hillitöntä jälkeä: taitoa, nopeutta, kiekkovarmuutta, röyhkeyttä, kokemusta, ennakkoluulottomuutta! Ehdottomasti järkevää tehdä kokeilut tässä vaiheessa, jotta parhaat mahdolliset koostumukset löytyvät ennen pleijareiden alkua. Tuskin se aiemmin toiminut yhteispeli vanhoilla ketjuilla katoaa, vaikka kokeilun jälkeen niihin palattaisiinkin.
 

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Häviöllä tänään, on taival tuskainen kotietua ajatellen. Loput pelit olisi hoidettava silloin 2,55:lla (teoriassa mahdollinen, käytännössä ei). Siis tod.näköinen sijoitus 5. tai jopa vasta 6.

Ei kannata katsoa noin mustavalkoisesti. KalPalla jäljelle jäävissä otteluissa vastustajina ovat jo sääleihin mahdollisuuden menettäneet SaiPa ja Tappara. Ässät on kanssa mahdollisesti viikon päästä jo mahdollisuutensa menettänyt. Näiden lisäksi ovat vielä Jyp vieraissa ja Pelicans kotona. Jyp peli on kyllä paha, mutta muut ovat etukäteen "kolmen pisteen pelejä". Tosin KalPa on tällä kaudella pahiten kompuroinut juuri noita heikoimpia vastaan. Jokereilla taasen on paljon pahempi sarjaohjelma loppukaudelle. Tosin sillä kait ei ole Jokereille lähellekkään niin suurta merkitystä kuin, että pelaako Riksman.
 

saluzci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei kannata katsoa noin mustavalkoisesti. KalPalla jäljelle jäävissä otteluissa vastustajina ovat jo sääleihin mahdollisuuden menettäneet SaiPa ja Tappara. Ässät on kanssa mahdollisesti viikon päästä jo mahdollisuutensa menettänyt. Näiden lisäksi ovat vielä Jyp vieraissa ja Pelicans kotona. Jyp peli on kyllä paha, mutta muut ovat etukäteen "kolmen pisteen pelejä".

Juurihan tuon totesin, että mikäli Kalpa pelaa loput 2,55:lla, niin that's it.
----------------------
pleijjerille tässä samalla vain, että nelilaskinta hyväksikäyttäen saa monenlaisia lukuja näytölle. Menisi turhan paljon palstatilaa selittää laskenta-algoritmini sinulle, joten jätän uskosi varaan sen, kumpi meistä on lähempänä todellisuutta.
 

pleijjeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suosikkijoukkue
Menisi turhan paljon palstatilaa selittää laskenta-algoritmini sinulle, joten jätän uskosi varaan sen, kumpi meistä on lähempänä todellisuutta.

Uskon, että huomaat mistä tuo 0,55 pisteen ero tulee näissä meidän laskelmissa kun järjestät joukkueet pistekeskiarvojen mukaiseen järjestykseen, jolloin KalPa ja Kärpät ovat molemmat sijalla 4. 2,55 pistettä niin KalPa on jo Bluesin kintereillä taistelemassa kolmannesta sijasta.

Noh, katsellaanhan ottelun jälkeen uudestaan montako pistettä kenenkin pitäisi ottaa ja kuka säilytti mahdollisuudet mihinkin sijoitukseen. Nyt lähden ottamaan alkulämpimät illan peliä varten, ettei tuo sykkeen äkillinen pomppaaminen yli 160 pääse illalla aiheuttamaan yllätystä.
 

Silkkiuikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lentävä Kalakukko
En ymmärrä millään tätä Kapasen "pudottamista" puolustajaksi.

Oen eri mieltä Micco!'n kanssa tästä asiasta. Vaikka l'htökohtaisesti olisin itsekin etukäteen sommitellut ketjut entiselleen, niin tässä on kaksi seikkaa mitkä puoltaa tätä kokoonpanoa.

1. Seikoitetaan Glen Hanlonia
2. vanhoilla ketjuilla kolmosketju ei olisi muodossa HArtikainen/Salo-Riekkinen-Junnila toimiva.

Jos menisimme vanhoilla ketjuilla ja viime peleissä toiminut 4. ketju pidetään ennallaan, niin 13. hyökkääjä olisi Salo tai Hartikainen. Melkoista tuhlausta. Sijoittamalla Kapanen pakiksi saadaan melko tulivoimainen ykkösketju!! Uskokaa pois. Tätä kannattaa kokeilla. Jos homma ei toimi, niin ainahan ketjut voidaan palauttaa ennalleen vaikka 5 min pelin jälkeen.
 

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Juurihan tuon totesin, että mikäli Kalpa pelaa loput 2,55:lla, niin that's it.

Niin, mutta jatkoit, että se on käytännössä mahdotonta. Ei ole. Lisäksi laskukaavasi mukaan muut joukkueet eivät huononna omaa pistekeskiarvoaan. Ei KalPan tarvitse pelata 2,55p/o, jos jollain muulla pistekeskiarvo laskee. Jos Esimerkiksi Jokerit ei saisi tämän illan jälkeen yhtään voittoa loppu kaudella, niin KalPa tarvitsisi lopuista peleistä vain pisteitä alle yhden pisteen keskiarvolla voittaakseen Jokerit.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Oen eri mieltä Micco!'n kanssa tästä asiasta. Vaikka l'htökohtaisesti olisin itsekin etukäteen sommitellut ketjut entiselleen, niin tässä on kaksi seikkaa mitkä puoltaa tätä kokoonpanoa.

1. Seikoitetaan Glen Hanlonia
2. vanhoilla ketjuilla kolmosketju ei olisi muodossa HArtikainen/Salo-Riekkinen-Junnila toimiva.

Jos menisimme vanhoilla ketjuilla ja viime peleissä toiminut 4. ketju pidetään ennallaan, niin 13. hyökkääjä olisi Salo tai Hartikainen. Melkoista tuhlausta. Sijoittamalla Kapanen pakiksi saadaan melko tulivoimainen ykkösketju!! Uskokaa pois. Tätä kannattaa kokeilla. Jos homma ei toimi, niin ainahan ketjut voidaan palauttaa ennalleen vaikka 5 min pelin jälkeen.

Aijai kun kuumottava peli tuloillaan ja kyllähän nämä Kalpan ketjukoostumukset ovat puheenaihe number one tällä hetkellä keltamustien lasien läpi. Silkkiuikulta hieno avaus, mutta edelliseen postaukseen huomautuksia:

1. Hanlon sekoilee muutenkin ihan tarpeeksi, mutta pahoin pelkään että tämä muutos sekoittaa enemmän kalpan kuin jokereiden pakkaa. Itse ainakin näen jo kauhukuvia, kun Rita pyyhkii vastahyökkäyksiä kalpan ykköstä vastaan. Kyllähän tuo kuulostaa tulivoimaiselle porukalle, mutta entäs se puolustus??? Vaikka onkin isossa ja suuressa NHL:ssä pelannut puolustajana, niin kyllä ennemmin Tuomainen mukaan kehittymään ja Sami omalle paikalle tekemään tehojaan. Leikkisästi voisi todeta, että kyseessä on kaksiteräinen kalpa, mutta kummalle käy kalpaten ... sen näjemmä.

2. Miksi kolmoskenttää ei voisi laittaa muotoon Salo - Hartikainen - Junnila? Riekkinen hakemaan happea ja 1, 2 ja 4 ketjua tuskin tarvitsee luetellakaan. Ennemmin aloittaisin noilla ja jos jollain kentällä ei toimi, niin siihen sitten muutoksia. Nyt aloitetaan hasardilla ja kun ollaan pari maalia perässä, niin sitten haetaan vanhoja tuttuja koostumuksia. Itse lähtisin Pekan housuissa toisin päin, mutta voihan se olla, että Tuomainenkaan ei ole vielä täydessä iskussa flunssien jäljiltä ja silloin toki Sami on paras vaihtoehto pakiksi.

Meni kentät miten vaan, niin nyt on sentään rosterissa ukkoja ja kun saadaan loputkin pakit kuntoon, niin alkaa näyttää hyvälle playoffeja varten ... tuli vastaan sitten kuka vaan :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös