La 31.1.2009 Pelicans - KalPa

  • 6 915
  • 25

tzuiz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Manchester Broilers, IPK
Jatkoa torstai-illan taktiselle miekkailulle.

Torstaina Aran träpin träppi jäädytti koko Niiralan montun. Uskaltaako Ara lähteä samalla taktiikalla uudestaan? Peli ei todellakaan ole kaunista mutta toimii KalPaa vastaan. Kotiareenalla voisi kuvitella että enemmän pitäisi hyökätä. KalPa taas on puolustanut hyvin vieraissa.
Haukotuksia luvassa piippuhyllylle.

Maaliveikkaus 0,1 Pelicans - 0,1 KalPa
 

Lecavalier4

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts
Tulossa jälleen äärimmäisen tasainen ottelu. Aika paljon lasketaan nuoren Hovisen varaan, jos hän tässä pelissä torjuu. Onko tietoa palaako kukaan loukkaantuneista pelaajista pelaamaan?

Kummallakin joukkueella mielestäni yhtä suuret mahdollisuudet voittoon, joten varmasti jännittävä matsi tulossa. Veikkaan kuitenkin lopputuloksen Pelsulle 3-2, turkoosit lasit tietenkin naamalla.

Jos pelit menisivät hienosti ristiin ja Pelicans voittaisi, 7. paikka olisi taattu.

EDIT: HIFK:llä ja Lukolla kaksi pistettä enemmän ja yksi ottelu enemmän pelattuna, joten mahdollisuudet nousta jopa kuuden sakkiin on vielä hyvinkin mahdollista.
 
Viimeksi muokattu:

Arzei

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pelicans tänään:

Jantunen-Komarov-Sindel
Sihvonen-Heino-Pöyhönen
Santavuori-Piispanen-Koivunen
Saarinen-Kauppila-Sopanen

Suhonen-Laurila
Jalvanti-Forsström
Tuhkanen-Latvala
Kousa-Julkunen

Nikkilä
(Hovinen)
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Torstaina Aran träpin träppi jäädytti koko Niiralan montun. Uskaltaako Ara lähteä samalla taktiikalla uudestaan? Peli ei todellakaan ole kaunista mutta toimii KalPaa vastaan.

Kyllä Pelicans on kotonakin hyvin puolustanut (pl. SaiPaa vastaan), mutta ollut oikeastaan poikkeuksetta se hallitsevampi osapuoli. Eiköhän tänäänkin nähdä samantyylinen ottelu. Pelicans luo enemmän maalipaikkoja, mutta KalPa pistää hieman paremmalla tarkkuudella sisään. KalPa tuskin turhia höntyilee, joten tasainen ja vähämaalinen ottelu on erittäin todennäköinen.

Nikkilä palaa ja jaksaa tällä kertaa toivottavasti alusta loppuun. Hovinen tuurasi hyvin, mutta kyllä Tommiin on silti ihan erilainen luotto. Muita ei olekaan sitten mukaan saatu sairastuvalta.
 

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tämä peli tuntuu kiinnostavan kiviäkin, tai sitten kaikki muut onnelliset ovat menossa paikanpäälle... Kaksi bussia on ilmeisesti Kuopiosta tänään startannut, joten meteliä pitäisi radiostakin kuulua.

Sanoisin, että voitto tähän olisi ihan kiva. Todella kiva. Sitten voisi maaottelutauon jälkeen aloittaa heti sen voittoputken, eikä tarvitsisi taas kolmea peliä odotella...

Kyllähän se nyt vaan on niin, että ykkösen on nostettava tasoaan. Sami ja Kalle, herätys.
KalPan maalit tulevat varmaankin akselilta Hämäläinen-Laakso-Kiiskinen ja tietysti Hartikainen iskee sen yhden pakollisen. Sanotaan nyt sitten että Kapanen onnistuu ylivoimalla tai alivoimalla, mahdollisesti molemmilla.

Pelicans pelaa varmasti hyökkäävämmin kotonaan, olisiko KalPalta sitten sellainen perus puolustustaistelu odotettavissa. Luulen niin. Mitään hirveää maali-iloittelua en usko, että Lahdessa nähdään.

Ihan kiva että Pelicans on piristynyt, en kuitenkaan soisi sen ottavan meiltä kuutta pistettä...
Jos ei ole pisteitä kotiin tuotavana, on turha edes tulla kotiin. Ja tämä koskee myös Mustan Verkoston kanssa paikalle matkaavia!

P.S. Hyvärinen näyttäisi edelleen puuttuvan kokoonpanosta. Vaivaako sydän edelleen? Tuo mukavasti röyhkeyttä junnukenttään, toivon todella että toipuu ja on mukana runkosarjan lopun ja sitten niissä pudotuspeleissä. (Jos homma ei kusase ennen sitä.)

EDIT: Laitetaan nyt se KalPankin kokoonpano...

Sami Kapanen-Kalle Sahlstedt-Teemu Hartikainen
Timo Seppänen-Ville Varakas.

Aatu Hämäläinen-Tapio Laakso-Tuomas Kiiskinen
Janne Jalasvaara-Mika Strömberg.

Tommi Jokinen-Joonas Riekkinen-Jyri Junnila
Pasi Hirvonen-Mikko Kukkonen.

Jasse Ikonen-Jarkko Malinen-Petteri Rasi
Tomi Tuomainen

Mika Oksa
(Mika Järvinen)
 

Lecavalier4

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts
Nikkilä
(Hovinen)

Loistavaa. Nikkilälle ei kahta enempää tehdä ja toivottavasti pystyy pelaamaan koko ottelun ilman ripulitauteja ym., ettei Hovinen tule taas säikyttelemään reboundeillaan. Kun Hovinen on maalilla, lahtelaisfanit saavat pelätä kuollakseen jokaista kaukalaukausta (anteeksi yleistykseni), mutta hyvinhän mies on viime aikoina torjunut, ei siinä mitään. Muistuu vaan mieleen alkukauden pelit..
 

Lazze

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tappara, Warkis, Leijonat & suomalaiset.
Loistava nousu ja TÄRKEÄT 3 pistettä. Vielä tärkeämpää oli saada Samille pari maalia ja kärkijoukkueiden ristiinpelaaminen. Radiosta värilasein kuunneltuna KalPa oli parempi ja aktiivisempi. Hyvähyvä.

Kärjessä tiukkaa: 1.JyP 85p, 2.KalPa 83p, 3.Jokerit 81p, 4.Blues & Kärpät 80p.

Tappio tästä ottelusta olisi ollut kova isku kotietutaistelun (ja runkosarjanvoiton) suhteen..
 

coyote86

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jatkoajan moderaattorikunta, RD:n mediapeli
Loistava nousu ja TÄRKEÄT 3 pistettä. Vielä tärkeämpää oli saada Samille pari maalia ja kärkijoukkueiden ristiinpelaaminen.
Kyllä, juuri näin. Loistava lopetus ennen maajoukkuetaukoa. Voin ihan rehellisesti myöntää että en uskonut edes yhden ainoan pisteen saantiin, kun kuuntelin peliä. Paikkoja oli mutta kun ei laiteta kiekkoa sisään, jotenkin niin tyypillistä KalPan viime aikojen pelailua.

Sitten kuitenkin Kapanen teki mitä kapteenin pitää tehdä ja otti meille täydet pisteet. On se KalPa melko kova vierasjoukkue, täytyy myöntää. Loistavaa!

Raportteja odotellessa.
 

NemI

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Voittohan sieltä sitten tuli. Hieman yllätykselliseti, jollen sanoisi. Radiosta kuultuna ottelu ei ainakaan KalPalle ollut helppo, eikä tarjonnut mitään pelillisiä hienouksia (lukuunottamatta Samin profiloimaa upeaa nousua tappio-asemasta uskomattoman hienoon voittoon), mutta silti elintärkeät kolme pistettä! Ja vain sillä on väliä. Tästä onkin hyvä joukkueen lähteä tauolle ja itse suuntaan duuniin juhlimaan tätä hienoa lauantai-iltaa.
 

Focker

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Medveščak Zagreb, Alaska Aces
Tapahtumarikas ottelu tarjottiin ilmeisesti suhkot runsaslukuiselle katsomolle. Kyllähän tuossa kirves heitettiin kaivoon jo mutta ihmeen kaupalla Kapanen käänsi ottelun KalPalle.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Onnea vaan KalPalle, olitte selkeästi aktiivisempi joukkue tänään ja voitto oli ihan ansaittu. Pelicans pääsi neljästi johtoon, paikoin helpohkoilla maaleilla. Joka kerta KalPa iski sitten takaisin ja kuten tavallista, lopussa ohi. Toki Nikkilältä ei ollut myöskään paras ilta ja ehkä pari noista maaleista olisi hyvinkin voinut jäädä parempana iltana kiinni. Eipä jäänyt tänään ja näin KalPa otti voiton. Jossiteltavaa jäi, sillä olihan siinä pari unelmapaikkaa päästä kahden maalin johtoon, mutta jotenkin kiekkoa ei saatu edes tyhjään maaliin.

Pelicans oli yllättävän passiivinen koko ottelun ajan. Ensimmäisessä erässä kotijoukkue teki käytännössä kahdesta paikasta kaksi maalia. Rangaistuslaukaus oli oikea tuomio ja Jantunen pisti perusharhautuksella maalin. KalPa vyörytti peliä ylivoimilla Pelicansin päätyyn, mutta huippuvaarallisia tilanteita ei liikaa ollut. Erän ainoa oli Nikkilän maali.

Lopussa NHL-Kapanen näytti, miten pelit ratkotaan. Kaksi maalia, molemmat taas torjuttavissa. Sen verran kritiikkiä tälle paljon pelanneelle hyökkääjälle voi antaa, että pystyssäkin saa välillä pysyä. Kovin helposti oli rähmällään. Muuten Samilta hyvä peli ja aina saa pelätä, kun kiekko hänellä on.

Tuomaritoiminta nyt on ihan pelleilyä. Ei muuten, mutta nyt sitten vihellettiin varsinkin avauserä täydellisellä nollatoleranssilla. Edellisessä kotiottelussa SaiPa sai roikkua miten halusi, mutta nyt vihellettiin pienestäkin kontaktista. Vaikea siellä on pelaajienkaan pelata, kun ei tiedä mitä saa tehdä milloinkin. Loppua kohden totta kai linja löystyi, normaaliin tapaan.

Onneksi TPS hävisi myös, mutta olisihan ne tarjolle olleet pisteet kelvanneet. Ei oltu tänään tarpeeksi hyviä ja oikea joukkue voitti. Ei voi mitään, vaikka harmittaakin.
 

ahee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mulla ei oo tästä paljoa muuta sanottavaa, kuin että annatko Kruus puolet pitkävedon tuotosta mulle?

Jos puolet ensimmäisestäkin erästä pelataan alivoimalla, niin eipä siinä usein johtoasemassa toiseen erään siirrytä. Toki KalPa oli hyvä, mutta sai se noihin pisteisiin apujakin.
 

kesäesa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, KalPa
Ei se Oksa paljoa voinut maaleille.. Jantusella komea rankkari, sekä loput maalit tulivat ohjauksista maalin edestä. Naurettavaa väittää, että Oksa imuroi maaleja. Menkää itse sinne maalille, ja torjukaa ohjausmaaleja. Voin kertoa ettei ilman tuuria mikään niistä jäisi varusteisiin. Kokemusta asiasta on. Kuningas taas näytti, että miten pelit ratkaistaan. Kaksi pistettä, ja tahtoosyödäpaskaa.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Hieno ja viihdyttävä kiekkoilta, jännittävyydeltään ja ehkä jossain määrin tasoltaakin yksi parhaista tällä kaudella. Hallia ei nyt sitten saatu kuitenkaan täyteen, jännä homma sinänsä kun lippuja oli melkeinpä jo enemmän myyty pelkästään ennakkomyynnissä. Tai sitten vain tuttuun tyyliin viimeiset 500 katsojaa jäivät mediahehkutuksen ansiosta kotiin lämmittelemään siltä varalta ettei nyt vain jää ilman lippuja jos yrittää ovelta ostaa. Joku tuossa systeemissä kusee ja se on Pelicansin johdon tehtävä selvittää miten hoitaa asia kuntoon ja mökki täyteen. Eihän se erätaukomyyntiin vaikuta sen tietyn täyttöasteen yläpuolella, mutta luulisi että nuo viimeisetkin eurot lipputuloista kiinnoistaisivat.

Molempien joukkueiden kannattajakin hyvässä vireessä, ainakin keskimääräiseen tasoon verrattuna.

Oikeusmurhahan tuo lopputulos nyt sitten oli, kaiken Pelicans-painostuksen, maaliviivalla pomppineiden tilanteiden ja keltapaitaisten sukellusten ja selänkääntöjen jälkeen. Mutta se on jääkiekkoa. Lopussa sitten Savon pahvikuningas tuli ja ratkoi pelin huiskimalla kiekkoa johonkin maalille päin.

Tuomareista en viitsi sanoa mitään, tuo taitaa oikeastaan olla se toiminnan normaalitaso ihan yleisestikin. Ehkä illan hauskin tilanne oli se kun linjatuomari oli antamassa KalPalle jäähyä liian monesta kenttäpelaajasta (6 kpl), kun olivat ottaneet veskan pois maalista siirretyn rangaistuksen vuoksi.

Yhtäkkiä Pelicans intoutui sitten taklaamaankin, miksei tuolla intensiteetillä voi vetää useammin kotimatseissa? Komarov, Saarinen, Tuhkanen vastapalloon keskialueella ja tietysti Heinon ketju kunnostautuivat fyysisellä puolella. Lisää tätä!

Jantuselta hieno peli, vielä kun olisi siitä vanhanaikaisesta liruttanut sisään niin täydellinen ilta. Eikä saa ketjukavereiltakaan paljoa apua, Sindeliltä vain ajoittain ja Komarovin pelikin on hieman kadonnut.

5vs3 ylivoimalla ei saatu mitään aikaan, jostain syystä sitä ei nyt pelattu enää kuten aikaisemmin, kierrättämällä maalin takaa ja ykkösellä syöttö pakille vetopaikkan. Lade ja Laurila odottelivat viivalla turhaan hyviä syöttöjä.

Taitaa Kauppilakin heräillä nyt kun tosipelit ovat alkaneet...
 
Viimeksi muokattu:

BaronFIN

Jäsen
Ilman Nikkilän imasuja peli olisi ollut ekan erän jälkeen 2-0 Pelsuille. Oli kyllä todella vaimea sisääntulo tauon jälkeen... 1-1 maalissa veti polvilleen, maila irti jäästä ja längistähän se lurahti. Niin meni myös 2-2 Strömbergin laakasemana siniviivalta. LÄNGET ! Uskomatonta jäätymistä. Tosin kolmannen erän puolivälin muutama Game Saver osoitti jo pientä lämpenemistä. Harmi että päästi sittenkin sen tasoituksen.

Niin se hiton 4-4, koko kentällinen seisoi omassa päässä ja kyttäsi "mitäköhän KalPan pojat tekee kiekon kanssa?" ja sitten nolla kulmasta Nikkilä päätti imasta kainalon kautta kiekon maaliin... 5-4 menee sitten maskin piikkiin, mutta tolkuttoman helpolla Kapanen sai maalinsa. Olisi nyt edes yli-ihmiseltä näyttänyt.

Ja voi vettu noita vihellyksiä pelissä. Okei, erikoitilanteet eivät ratkaisseet, mutta hyvin erikoisesti vihellettiin Pelicansille noita jäähyjä. Illan motto oli, että Pelikaani pistää kiekon katsomoon -> jäähylle, KalPan poika laakasee kiekon sinne -> ei jäähyä. Ja mikä muuten on Kapasella, että tuollaisella pelikokemuksella käännetään selkä takaa tulevalle taklaajalle? Ei siinä mitään, Laurilalta idioottitemppu laitataklaus, mutta kyllä tuo Kapanen menee yllättävän helposti kumoon ja nurin jos sitä hiukankin ottaa fyysisemmin. Tuolla pelikokemuksella?

Ja KalPan fanit: huutavat samaa "KalPa KalPa, maali, maali, Kuopijoo, Kuopijoo, Kapanen, Kapanen, Nuija, Nuija Nuijaa" kuin mitä ovat huutaneet Suomi-sarjasta asti... Silloin oli tosin kolme huutajaa kotipeleissä, nyt alkaa olemaan porukkaa jo kiitettävästi. Ja mökää myös. Pisteet siitä. Tervetuloa toistekin vaikka 5-v poikani (syntynyt Kuopiossa, siis sudeetti-savolainen) sanoi että: "olisivat jo hiljaa, alkaa korvissa soida tuo möliseminen". Ketuttaa vain, että vierasjoukkueen faneilla on Lahdessa parhaimmat paikat hallissa. Ainakin jos vertaa kotijoukkueelle osoitettuun piippuhylly paikkaan... Jotain voisi oikeasti tehdä tuon eteen. Ääriliikeen älämölö ei vain kuulunut minnekään. Olisi yhtä hyvin voinut olla Niiralanmontussa peliä katsomassa.

Pekko muuten näytti jopa lentävän, ei hirttäytynyt tällä kertaa...

Ja voi perkule sitä Karon hutilaakaisua kahdella mokkea vastaan tilanteessa. Sekä Tupen korkeuksiin nostoa tyhjästä maalista 5-3 vastaan tilanteessa.

Peli oli voitettavissa, tänään se kääntyi näin.

Edit: Onneksi TPS hävisi. Ja muutenkin pelattiin meille edullisesti ristiin. Sitäkin makeampi voitto olisi ollut.

Edit 2: Ja voi V I T T U tuota Suhosta. Jätkä taisi muistella joskus olleensa KalPan kapteeni kun joka vaihdossa oli pistämässä kiekkoa keltapaidoille. Uskomaton töhö. Tulos tai ulos. Mielummin ulos.
 

Nebula

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Crosbyn Pingviinit ja Lindrosin Flyers
Ja voi vettu noita vihellyksiä pelissä.

Niinpä niin. Samaapa tuota kiroiltiin viime torstaina, kun Kruus vihelteli miten sattuu KalPalle jäähyjä Kuopion matsissa.

Kyllähän siinäkin KalPalla oli rahkeet ottaa voitto siitä matsista, mutta niin vain vei pelsut pisteet nenän edestä. Notta, ihan turha valitella Kapasen sinne päin sutaisuja ja kaatumisia sun muita turhakkeita.

Miten pelikokemus vaikuttaa siihen, miten herkästi kaatuu?

Siitä tosin olen samaa mieltä, että niin innokas porukka kuin Musta Verkosto onkin, niin oikeasti se Kuopijoo alkaa rueta tökkimään ja pahemman kerran, kuten myös keeeelta mustat.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Notta, ihan turha valitella Kapasen sinne päin sutaisuja ja kaatumisia sun muita turhakkeita.

Miten pelikokemus vaikuttaa siihen, miten herkästi kaatuu?

Saa kai sitä jostain antaa kritiikkiä hyvillekin pelaajille? En ole ennen tätä puolta Kapasesta nähnyt, mutta eilen meni tosiaan luvattoman helposti nurin ja pari kertaa käänsi suorastaan vaarallisesti selän taklaustilanteissa. Kokemuksen pitäisi vaikuttaa nimenomaan noihin taklauksen vastaanottoihin, sillä tuollaisella pelityylillä lisää omaa loukkaantumisriskiä sekä vastustajan isoja rangaistuksia.

Muutenhan Kapanen oli erittäin hyvä. Pelasi varsinkin ratkaisuhetkillä paljon ja on kyllä KalPan ehdoton voimahahmo. Sutaisutkin lasketaan ja eilen sattui kaksi niistä menemään maaliin. Nikkilä oli vaisu, mutta ei Oksakaan loistanut. Tällaista se on.
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Mainio taisteluvoitto. KalPa oli hyvällä asenteella mukana ja mielestäni ansaitsi voittonsa värikkäässä pelissä hallittuaan ensimmäistä ja kolmatta erää, varsinkin sen jälkimmäistä kymppiä, melko selvästi. Maalivahtipeli oli molemmilla sopivan keskinkertaista, jotta pelistä saatiin tällaiset luvut. Oksalle ottelun alku oli varmasti painajaismainen, ja eihän tuollaisille ohjauksille muutenkaan paljoa voi, mutta kyllä hän koko ajan pomputtelikin sitä kiekkoa. Nikkilää vastaan on ollut aina mukava pelata, koska hän ei ole mikään wallinheimo, jolla kasetti kestää sen 60 min.

KalPasta ylemmissä viesteissä mainittujen herrojen lisäksi kiitokset myös Jyri Junnilalle ja Tommi Jokiselle, jotka olivat pirteällä pelipäällä. Puolustuksessa Mika Strömbergin panos oli jälleen korvaamaton. Tuomaristo voi olla myös tyytyväinen onnistuneeseen iltaansa. Todella ehjä esitys eilen. Linja oli tarkka, mutta tasapuolinen. Pari kotijoukkueen pelaajan suorittamaa tuomoruutumaista hyppytaklausta jäi tosin viheltämättä, mutta eihän kaikkea toki voi vaatia.

Hauskan loppumausteen kotimatkalle antoi myös isin Audilla pelissä ollut lahtelaiskaksikko, kun tulivat rohkeasti kahdella yhtä vastaan haastamaan tappelua siinä suurhallin parkkipaikalla. Keskityin tosin vain sanaakaan sanomatta kuuntelemaan heiltä saamani lahtelaiset elämänohjeet. Jotain tappouhkauksia, ampuma-aseen käyttöä, itsemurhaa, puukotusta, sukupuolielimiä ja muita kivoja juttuja siinä monologissa mainittiin, mutta eniten kyllä loukkasi ehdottomasti siilitukan heitto: "Olisit v-u alkanut koripallofaniksi!" Pientä rajaa nyt sentään!
 

Dogi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tästä pelistä jäi mieleen oikeastaan vain tuomareiden umpisurkeat vihellykset, KalPan pelaajien selän kääntely ja KalPalle tulossa ollut rangaistus, jonka toinen päätuomareista kumosi.

Eli siis Pelicansille oli tulossa jäähy jostain, olikohan juuri se Kousan jäähy taklaamisesta, kun tuomari vihelsi pilliin kiekon ollessa KalPalla ja viittoi keltasten vaihtoaition edessä kuutta miestä kentällä. Siinä sitten joku tuomareista kiirehti paikalle, ja sanoi että eipäs ollutkaan kuutta miestä ja vei aloituksen keskiympyrään tuomarivirheen seurauksena. Saako nykyään myös kampituksia, laitataklauksia ym. jo vihellettyjä jäähyjä kumota vihellysten jälkeen? En ole ainakaan ikinä kuullut, että saisi.

No, tuomareilla tosiaan pitkäveto osui.
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Eli siis Pelicansille oli tulossa jäähy jostain, olikohan juuri se Kousan jäähy taklaamisesta, kun tuomari vihelsi pilliin kiekon ollessa KalPalla ja viittoi keltasten vaihtoaition edessä kuutta miestä kentällä. Siinä sitten joku tuomareista kiirehti paikalle, ja sanoi että eipäs ollutkaan kuutta miestä ja vei aloituksen keskiympyrään tuomarivirheen seurauksena.

Niin, sehän johtui siitä, kun linjatuomari ei älynnyt, että KalPa sr:llä pelasi ilman molaria ja vihelsi siksi luullen KalPalla olleen liikaa pelaajia jäällä. Mainiosti viheltänyt erotuomarikaksikko osoitti suurenmoista selkärankaa kumoten linjurin virheellisen vihellyksen. Varmaan Pesonenkin (taisi olla raitapaidan nimi) myönsi siinä erehdyksensä. Näin sen pitikin mennä.
 

Dogi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Niin, sehän johtui siitä, kun linjatuomari ei älynnyt, että KalPa sr:llä pelasi ilman molaria ja vihelsi siksi luullen KalPalla olleen liikaa pelaajia jäällä.

Jaa se olikin noin paha moka. Ihmettelin vaan kun vihellyksen sattuessa siinä KalPan vaihtoaition edessä oli 2 ukkelia seisoskelemassa ja äijiä yhteensä kai 7 kentällä mutta ei tainnut kiekko käydä siellä.

Ja tuosta mainiosti viheltäneestä tuomarikaksikosta voisin itsekin olla samaa mieltä, jos olisin Kuopiosta.
 

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kyllähän se nyt vaan on niin, että ykkösen on nostettava tasoaan. Sami ja Kalle, herätys.
KalPan maalit tulevat varmaankin akselilta Hämäläinen-Laakso-Kiiskinen ja tietysti Hartikainen iskee sen yhden pakollisen. Sanotaan nyt sitten että Kapanen onnistuu ylivoimalla tai alivoimalla, mahdollisesti molemmilla.

Pelicans pelaa varmasti hyökkäävämmin kotonaan, olisiko KalPalta sitten sellainen perus puolustustaistelu odotettavissa. Luulen niin. Mitään hirveää maali-iloittelua en usko, että Lahdessa nähdään.

Ihan kiva että Pelicans on piristynyt, en kuitenkaan soisi sen ottavan meiltä kuutta pistettä...
Jos ei ole pisteitä kotiin tuotavana, on turha edes tulla kotiin. Ja tämä koskee myös Mustan Verkoston kanssa paikalle matkaavia!


Jaahas. Pitäisiköhän sitä useamminkin tehtailla tällaisia ennustuksia?

Peliä seurasin radiosta ja täytyy myöntää, että usko oli koetuksella. Alkoi kuulostaa hiukan siltä Ässät-peliltä, jossa aina vaan noustiin tasoihin kunnes lopulta puhti loppui. Eilen onneksi toisinpäin. Erityisen paljon mieltä lämmittää, että juuri Kapanen iski KalPan vielä tasoihin ja samaan syssyyn ohi. Tätä näimme syksyllä, tätä tahdomme nähdä tulevaisuudessa.
Junnila ilmeisesti pelannut jälleen hyvän pelin, maalinkin iski. Pelin lopussa piti taas kiekkoa hyökkäyspäässä melko ansiokkaasti hallussa, kommentteja tästä?

Täällä on nyt esitetty eriäviä kommentteja tuomarityöskentelystä. Peliä en siis ole nähnyt, mutta luulisin, että pitkän sarjan aikana kaikki joukkueet saavat tuomareilta aivan samalla lailla oikeita ja vääriä vihellyksiä. Etenkin tuntuu, että kotijoukkueita kohdellaan kaltoin, kun taas samat tuomarit saattavat vierasmatsissa viheltää taas toisinpäin niitä jäähyjä. Se nyt ainakin on selvää, että tuomareiden taso SM-liigassa ei päätä huimaa.

On se hämmästyttävää, miten yksi ainoa 3 pisteen voitto ja sopivasti ristiin menneet muut ottelut saavat tilanteen näyttämään taas paljon valoisammalta. Tästä on hyvä jatkaa.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Siitä tosin olen samaa mieltä, että niin innokas porukka kuin Musta Verkosto onkin, niin oikeasti se Kuopijoo alkaa rueta tökkimään ja pahemman kerran, kuten myös keeeelta mustat.
Pelkkää KalPaako siellä pitäisi 60min huutaa? Ihan varmasti Verkosto ottaa vastaan huutoehdotuksia. Jos ei ole parempaakaan ehdottaa tilalle niin turhahko kritisoida, mun (satunnaisvierailija Mustan Verkoston keskuudessa)mielipide.

Tästä pelistä jäi mieleen oikeastaan vain tuomareiden umpisurkeat vihellykset, KalPan pelaajien selän kääntely ja KalPalle tulossa ollut rangaistus, jonka toinen päätuomareista kumosi.
Kyllä siellä tehtiin esimerkiksi 9 maalia. Lisäksi haluaisin kommentin tilastomerkintöihin,
15.04 Kari Sihvonen - käytösrangaistus 10 min Ville Varakas - väkivaltaisuus 2 min
47.17 Petteri Rasi - laitataklaus 2 min. Näissäkään ei tapahtunut mitään maininnan arvoista tuomaritoiminnassa eikä yksikään kotijoukkueesta kääntänyt selkää.
Illan motto oli, että Pelikaani pistää kiekon katsomoon -> jäähylle, KalPan poika laakasee kiekon sinne -> ei jäähyä.
Kiekko katsomoon jäähyt olivat selviä. Linjatuomari näytti vieläpä selvästi mihin kohtaan pleksiä kiekko osui olikohan Jalasvaaran hätäratkaisussa. Eipä siellä ainakaan kotijoukkue enemmälti kritisoinut KalPan laidan/mailan kautta katsomoon toimittamia kiekkoja, miksi olisi?

Kapasesta huomaa että väistelee parhaansa mukaan taklauksia, ja varmasti kultakypärää taklataan eniten KalPasta. Ei niissä kahdessa viimeisen 5min aikana tehdyissä maaleissa ollut tuomareilla osaa eikä arpaa. Molemmissa oli kiekon mentävä kolo Nikkilän suojuksissa, ei yhtään isompaa. Tuuri maaleja mutta joskus menee kun onnistuu toimittamaan kiekon tolppien väliä kohti.

Oksa otti riittävät kiinni, hienoja olivat Pelicans maalit ja erityisesti neljäs maali meinasi lannistaa vielä kun omien tasoitusta heti erän alkuun juhlittiin.

Iskuareenasta vielä pari mainintaa. Myyntipisteitä runsaasti, mutta kummasti se vaan väljäkin käytävä menee tukkoon jonon tyngistä. Kerran kuulin Ääriryhmän pitävän jotain ääntä, Sopaseen se todennäköisesti liittyi, selvää en saanut. Lehtereillä ei kättä lyöty yhteen, joten vaisuhko tunnelma siltä osin. Varmaan sisälle olisi voinut savupommeja rahdata ihan lämpimikseen, ainakaan minulta ei tarkastettu kuin lipun repäisyn verran. Ei sillä että ko. toiminta kiinnostaisi millään tavalla.

Positiiviset fiilikset jäi reissusta, kiitos Kapasen ja kolmen sarjapisteen.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Näissäkään ei tapahtunut mitään maininnan arvoista tuomaritoiminnassa eikä yksikään kotijoukkueesta kääntänyt selkää.

Kiekko katsomoon jäähyt olivat selviä. Linjatuomari näytti vieläpä selvästi mihin kohtaan pleksiä kiekko osui olikohan Jalasvaaran hätäratkaisussa.

Edelleen on kritiikin sietokyky hieman hankalaa Kuopion(kin) päässä. Kyllähän Pelicansinkin pelaajat ovat syyllistyneet selän kääntelyyn. Selkeimpänä viime aikojen esimerkkinä Pöyhösen selänkääntö Hämeenlinnassa ja tästä tuomittiin virheellisesti OR Virralle. Eilen jokusen kerran Kapanen käänsi aivan viime hetkellä selän taklaajalle, mikä ei ole suotavaa. Väärin käännetty ja toivottavasti nämä olivat yksittäistapauksia. Muutenhan kyseessä on hieno pelaaja.

Jälkimmäisestä osiosta samaa mieltä. Oikein meni ne tuomiot. Eipä linja muutenkaan räikeästi KalPa-myönteinen ollut, joten sen taakse on ihan turha mennä. Lähinnä kritisoisin tuota äkillistä linjamuutosta, sillä näin tarkkaan ei ole vihelletty tällä kaudella Lahdessa. Hyvähän se on, että koukut karsitaan, mutta ei tällaisia muutoksia voi yhdessä yössä tehdä.

Ei niissä kahdessa viimeisen 5min aikana tehdyissä maaleissa ollut tuomareilla osaa eikä arpaa. Molemmissa oli kiekon mentävä kolo Nikkilän suojuksissa, ei yhtään isompaa

Näistä ei kai kukaan ole eri mieltä ollutkaan? Nikkilä pelasi heikoimman ottelunsa aikoihin. Se joka väittää, ettei Tommi pysty ehjään 60 minuuttiseen tällä kaudella, ei ole perehtynyt asioihin tai haluaa provosoida. Sen näkee tilastoistakin.

Kerran kuulin Ääriryhmän pitävän jotain ääntä, Sopaseen se todennäköisesti liittyi, selvää en saanut. Lehtereillä ei kättä lyöty yhteen, joten vaisuhko tunnelma siltä osin.

Itsehän en ryhmään kuulu, mutta sen verran täytyy puolustella, ettei tuolla määrällä porukkaa tuon kovempaa ääntä saa aikaan. KalPa-fanit olivat viellä vastakkaisella puolella hallia, joten ei ole mikään ihme, jos ääni ei sieltä kanna. Ainakin toisella puolella hallia käsiä läpsyteltiin ylivoimien aikaan yhteen, mutta ehkä teillä oli niin hyvä meininki, ettei tällaista pystynyt kuulemaan?
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Edelleen on kritiikin sietokyky hieman hankalaa Kuopion(kin) päässä. Kyllähän Pelicansinkin pelaajat ovat syyllistyneet selän kääntelyyn. Selkeimpänä viime aikojen esimerkkinä Pöyhösen selänkääntö Hämeenlinnassa ja tästä tuomittiin virheellisesti OR Virralle. Eilen jokusen kerran Kapanen käänsi aivan viime hetkellä selän taklaajalle, mikä ei ole suotavaa. Väärin käännetty ja toivottavasti nämä olivat yksittäistapauksia. Muutenhan kyseessä on hieno pelaaja.

Jälkimmäisestä osiosta samaa mieltä. Oikein meni ne tuomiot. Eipä linja muutenkaan räikeästi KalPa-myönteinen ollut, joten sen taakse on ihan turha mennä. Lähinnä kritisoisin tuota äkillistä linjamuutosta, sillä näin tarkkaan ei ole vihelletty tällä kaudella Lahdessa. Hyvähän se on, että koukut karsitaan, mutta ei tällaisia muutoksia voi yhdessä yössä tehdä.
Kapanen on viime aikoina vältellyt kontaktitilanteita kylkivammansa takia ja sen takia jättää myös Ruotsin EHT-turnauksen välistä.
Terveenä Kapanen ei ole kyllä selkäänsä kääntänyt taklaustilanteissa.

Torstaina Kuopiossa tuomarilinjaa pystyi sanomaan Pelicans ystävälliseksi ihmeellisten vihellysten takia.
Parempi vaihtoehto tuo tarkasti viheltäminen kuin se kaiken salliminen, vaikka eihän linjaa saisi kesken kauden muuttaa mutta SM-liigassa se linjan pitäminen ei onnistu edes yhden ottelun sisällä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös