Detroit Red Wings 2008-09

  • 373 367
  • 1 167

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
5-6

Jahas tappio tuli. Oli kyllä kauden ylivoimaisesti paras runkosarja peli minkä olen tähän asti nähnyt. Tunnetaso pelissä ja tilanteiden jälkeen oli kyllä sillä tasolla että tuntui että playoff peliä pelattiin.

Täytyy toivoa että Detroit ei kohtaa San Josea playoffeissa ollenkaan. EI SILLÄ ETTÄKÖ PELOTTAISI vaan nämä pelien alkamis kohdat esim. klo 5.30 ovat todella vittumaisia koska ne laittavat ainakin oman unirytmini sekaisin. Ei sitä enään klo 8 jälkeen tiennyt että pitääkö tässä mennä nukkumaan vai mitä.

Noh joka tapauksessa. Voitolla oltaisiin menty Josesta ohi mutta tappio tuli niin ero on Joseen 3 p ja 1 peli ollaan enemmän pelattu. Eihän tämä peli vielä ratkaissut yhtään mitään koska täytyy muistaa että vielä 1 kk sitten oltiin Josea 9 pistettä jäljessä ja nyt vain 3-5 pistettä. Kaikki on vielä auki.

Pelin tunnetaso vastasi siis playoff hockeyta. Ja oikeastaan koko pelin ajan kävi mielessä että Downey olisi syytä kyllä nyt nostaa ylös kokoonpanoon sillä panosten ollessa korkealla näitä ns. torikokouksia syntyy väkisinkin muissakin kun kärkipeleissä. Mutta niin se taitaa vaan olla että Downey pysyy alhaalla koko kauden. Ja McCarty ollaan jo nähty.

Osgood oli tänään mielestäni luvattoman heikko. 6 päästettyä maalia joista ainakin pari voi miehen kontille laittaa. OK pari YV maalia tuli ja läpiajoja jne. mutta ei Ozzie tänään parhaimmillaan ollut. On se kumman vaikeaa että ei voi sitä kuumempaa maalivahtia peluuttaa.

Sen sijaan Nabokov 5 takaiskumaalista huolimatta pelasi ihan OK pelin ja piti joukkuettaan kyllä pystyssä.

Sammy oli tänään kyllä umpi paska. Varsinkin YV:llä ollessaan kiekko poltti niin lavassa että teki viivalla useita käsittämättömiä kiekon menetyksiä tai sitten mies ei millään pystynyt pitämään viivaa kiinni. Eihän mies mikään Lidas viivalla ole mutta onko todella näin että Stuart ei voisi paikata miestä? Sammy on ainut UFA jonka karkaaminen muualle ei harmittaisi yhtään. Mutta todennäköisesti hänelle tehdään kuitenkin Hollandmainen jatkosoppari.

Yksi huikea yksityiskohta on että Detroit YV:llä ollessaan ei ole päästänyt AV maalia 119 runkosarja peliin. kun vielä viimekauden alussa tuntui että Chicagon pelaaja teki aina AV maalin kun vain läpi pääsi. Tämän jälkeen laitettu luukut kiinni.

Babcockille muuten isot +++++ taas loistavasta taktisesta vedosta. Esim joukkue oli toisessa erässä aivan pulassa muutaman vaihdon ja teki esim 2-3 epätyypillistä pitkää kiekkoa perätysten. Mies otti aikalisän jossa lepuutti nämä pelaajat ja rauhotti tilanteen. Tämän jälkeen tulikin 3-2 johtomaali.

Tarkkaa peli kyllä viime yönä nähtiin, molemmat puolustivat suhteellisen hyvin tänään selvästi näki että pelissä on tänään panosta.

Muulille tuli vissiin joku alavartalovamma. Mies ei enään 3 erään palannut mutta vielä on epäselvää onko mies kuinka pitkään sivussa vai onko yhtään.

Mikä ihme siinä muuten on että AV pelaaminen ei toimi vieraissa?!?!? Ollaan NHL:n viimeisenä vieras AV pelaamisessa. alle 75 % kun kotona taas ollaan todella hyviä jäähyn tappamisessa. Tähän täytyy tulla muutos viimeistään playoffeissa muuten mestaruuden puolustamisesta voi tulla vaikeaa.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Sammy oli tänään kyllä umpi paska. Varsinkin YV:llä ollessaan kiekko poltti niin lavassa että teki viivalla useita käsittämättömiä kiekon menetyksiä tai sitten mies ei millään pystynyt pitämään viivaa kiinni.
Entistä joukkuettaan vastaan vaan jännitti pelata! ;)
 

Wing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Harmittava tappio tuli tosiaan Sharksia vastaan ottelussa, joka oli minunkin mielestäni selkeästi viihdyttävin ja korkeatasoisin kaikista näkemistäni tämän kauden otteluista. Harvoin playoffeissakaan näkee tuollaista intensiteettiä, mitä San Josessa sunnuntai-aamuna nähtiin. Mielenkiinnolla odotan jo seuraavaa joukkueiden välistä yhteenottoa, joka ilmeisesti pelataan Detroitissa jossain kohtaa Helmikuuta.

Vaikka Red Wings harmittavasti hävisikin ottelun niin en silti ole tippaakaan pettynyt näkemääni. Tietysti voidaan keskustella maalivahtivalinnasta ja puolustajien pelaamisesta kolmannen erän läpiajomaaleissa, mutta kun näkee kentällä näin keskittyneen ja taistelevan punasiipiryhmän, ei voi kun sanoa, että paremmalle hävittiin tällä kertaa. Tavallaan Sharks ansaitsi voittonsa pistämällä kiekon reppuun kolmannen erän kahdesta läpiajostaan, kun taas Red Wings hävisi ottelun epäonnistumalla kahdessa vastaavassa huippupaikassaan (Datsyuk ja Cleary) toisessa erässä. Näin tiukassa taistossa paikat on yksinkertaisesti hyödynnettävä vastustajaa tehokkaammin ja siinä San Jose onnistui tällä kertaa paremmin.

Vieraskiertueen viimeinen näytös nähdään tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Phoenixissa, minkä jälkeen alkaa Red Wingsin osalta All Stars-tauko. Onneksi tänä vuonna tuossa näytösottelussa ei Detroitista pelaa kuin Datsyuk ja Lidström, joten muut saavat kaivattua lepoa loppukauden rasituksia varten.
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Meistä kukin seuraa Red Wingsin otteita TV:n ja netin välityksellä. Juttuja julkaistaan, joissa ruoditaan tapahtumia kaukalon sisällä ja kabinettien kätköissä. Kun itse netin kautta olen Red Wingsiä seurannut, on ollut erittäin harvinaista kohdata sellainen artikkeli, jossa painopiste on sen kuvaamisessa, millainen ihminen asuu Detroitissa vuodesta toiseen ja kannustaa joukkueitaan. Yhdysvaltain rähjäisimmässä suurkaupungissa, jonka työttömyysprosentti on suunnilleen 16.

Detroiters carry on amid all the hardships

Muutama lainaus:

Stardom is a funny thing here. You don't achieve it by talking loud or dating a supermodel. You achieve it by shyly lowering your head when they introduce you or by tossing the ball to the refs after scoring a touchdown. Humility, in Detroit, is on a par with heroism. Even Dennis Rodman didn't get really crazy until he left.

I say sports is sometimes all we have, it relieves us, distracts us, at times even saves us. But what I really want to tell them about is that stretch in 1997, when the whole city seemed to be nervously pacing around a hospital waiting room. I can't do it justice. It's not that we watch more, or pay more, or cheer louder than other cities. But I will bet you my last dollar that, when it comes to sports, nobody cares as much as Detroit cares.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
It's not that we watch more, or pay more, or cheer louder than other cities. But I will bet you my last dollar that, when it comes to sports, nobody cares as much as Detroit cares.

Olipas hieno artikkeli. Kyllähän jotain Detroitin erikoisuudesta urheilukaupunkina kertoo, että Wingsin viime kesän mestaruusjuhlat vetivät paikalle yli miljoona ihmistä. Siis MILJOONA ihmistä. Saman määrän, mitä on ennustettu tänään Washingtoniin seuraamaan Barack Obaman virkaanastujaisia. Ja kyseessä oli kuitenkin "vain" Stanley Cup -voitto, eikä tällainen poliittisesti historiallinen ja monta kertaa merkittävämpi tapahtuma.

***

Sharks-peli pitäisi vielä väijyä kokonaan, kun nukkumatti vei voiton ekalla erätauolla. Maalit on nähty ja kommenttien perusteella oli mahtavan viihdyttävä peli. Mielenkiintoisia on tämän kauden kohtaamset olleet, molemmat ovat onnistuneet kerran tyrmäämään kotona toisen täysin ja nyt Sharks väänsi tiukan kamppailun itselleen. Toivottavasti viimoinen vääntö Detroitissa tulee olemaan edellisen kamppailun kaltainen. Tappio ainakin opetti, että vielä pitää parantaa ja reilusti, eihän Sharks edes pelannut parhaalla kokoonpanollaan.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Satutteko tietämään muuten, löytyisikö tuo Kopeckyn taklausyritys Murraytä kohtaan jostain helposti näytettävältä videolta? Se, missä Kopecky löytyi lopulta jään pinnasta. Koittanut itse etsiä, muttei oikein tunnu löytyvän meikäläisen taidoilla...

Oli nimittäin aivan mieletön pommi, Kopeckyn pää heilahti eteenpäin niin rajusti, että varmaan vieläkin ihmettelee mistä se kuorma-auto ilmestyi.
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Iltasanomien mukaan Ville Leinon kärsivällisyys ei sittenkään riitä, vaan mies harkitsee paluuta Eurooppaan: Linkki

Jutun kommentit on tosin saksittu Länsi-Savosta ja luultavasti iltapäivälehtityyliin sopivasti revitty irti asiayhteydestä.

EDIT: Kuten arvelin, IS jätti sopivasti mainitsematta jutussaan, että Ville puhuu ensikaudesta sekä sen, että päätavoite on silti jatkaa Detroitissa.

En minä tässä sarjassa aio enää ensi kaudella pelata. Mutta aika moni joutuu yhden AHL-kauden pelaamaan ennen kuin paikka NHL:ään aukeaa. Ykköstavoitteeni on edelleen saada Detroitin kanssa uusi, yksisuuntainen useamman kauden sopimus. Mutta ei se silti ainoa vaihtoehto ole.
- Ville Leino Länsi-Savossa 18.1.
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Olipas hieno artikkeli. Kyllähän jotain Detroitin erikoisuudesta urheilukaupunkina kertoo, että Wingsin viime kesän mestaruusjuhlat vetivät paikalle yli miljoona ihmistä. Siis MILJOONA ihmistä. Saman määrän, mitä on ennustettu tänään Washingtoniin seuraamaan Barack Obaman virkaanastujaisia. Ja kyseessä oli kuitenkin "vain" Stanley Cup -voitto, eikä tällainen poliittisesti historiallinen ja monta kertaa merkittävämpi tapahtuma.


Miljoonan katsojan raja taidettiin myös ylittää historiallisella kaudella 1996-97, jolloin Wingsit päättivät vuosikymmenten mittaisen kuivan kauden ja joukkueen pelaajat pääsivät nostetelmaan Detroitin ydinkeskustassa Stanley Cup'ia. Innokkuutta urheilun seuraamiseen siis löytyy vaikka taloudellisesti kaupunki on kyntänyt alamaissa jo jonkin aikaa, sen näkee rähjäisissä slummimaisissa kortteleissa, purkutuomion saaneissa rakennuksissa, jotka "nököttävät" pystyssä vuosia - ja joissa elää laumoittain kodittomia. Ei siis lomailijan kannalta mikään ihanteellisin kaupunki, jollei sitten halua tutustua elämän raadollisiin puoliin miljoonakaupuingissa. No, löytyy keskustasta kyllä ihan kohtuullisiakin nähtävyyksiä ja pilvenpiirtäjiä sekä kaupungista ja sen ulkopuolelta tapahtumia laidasta laitaan - Ann Arborissa on Michigan Universityn laitoksia ja kyseisessä kaupungissa pelataan yliopistotasolla amer.jalkapalloa ja sitten kaupungista löytyy lätkäareena, jolla ymmärtääkseni pelataan juuri yliopistokiekkoa.

Näkemistä riittää siis laidasta laitaan jos aikaa vaan kiertelylle on ja jos on taitava opas, joka osaa löytää alueen mielenkiintoisimpia nähtävyyksiä ja osaa onkia infoa siitä mikä kiinnostaa. Urheilusta kulttuuriin - kaikkea löytyy mutta hiipuvana alueena Detroit ei välttämättä kovinkaan kaunista kuvaa itsestään anna - keskiluokkainen väenosa kun pakenee kaupungista Detroitin ympäristöön kuten Ann Arboriin, Ypsilantiin etc. etc.

vlad.
 

Wing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Vieraspeliputki sai surkean lopun, kun Detroit hävisi Phoenixille tylyin numeroin 6-3. Tämä oli ensimmäinen kerta kuluvalla kaudella, kun Wings hävisi kaksi peliä putkeen saamatta pistettäkään. Kojootit olivat pelissä paljon nälkäisempiä ja parempia, joten voitto meni oikeaan osoitteeseen. Wings keskittyi suruttoman surffailun lisäksi pahojen henkilökohtaisten virheiden tekemiseen. Virhekarkeloihin osallistuivat ainakin kaikki avainpuolustajat mukaan lukien Lidström, joka kahdesta maalistaan huolimatta pelasi yllättävän heikon pelin. Henrik Zetterbergin ilta ei myöskään mennyt aivan putkeen: 0+0 ja -4 ei paljon mairittele Zetaa. Kaikki maalinsa Wings teki ylivoimalla, joten tasakentällisin kaksi yv-maalia tehnyt voitti meidät numeroin 4-0. Ei hyvä!

Brad Stuart loukkaantui pahannäköisessä tilanteessa ensimmäisessä erässä. Stuart liukui ikävästi pää edellä laitaan kovalla vauhdilla, mutta onneksi pahimmalta vältyttiin. Peliin Stuart ei kuitenkaan enää palannut. Kolmannessa erässä myös Pavel Datsyukille tapahtui ilmeisesti jotain, sillä loppupelin aikana Datsyuk ei nähdäkseni enää pelannut. Kädet ristiin ettei mitään vakavampaa sattunut. Tai no toivottavasti vamma on sellainen, ettei Datsyuk "pysty" osallistumaan All Stars- peliin.

Loukkaantumiset ja kahden pelin tappioputki huomioonottaen viikon tauko tulee sopivaan aikaan Red Wingsin kannalta. Tauolla voitaisiin reenata vaikka alivoimaa jossain muualla kuin Joe Louis Arenalla. Detroitin kotialivoima on nimittäin koko liigan parasta, kun taas vieraissa se on käsittämättömästi koko liigan heikointa. Joku viisaampi kertokoon miten tämä on mahdollista! Äkkiseltään en keksi tähän mitään loogista selitystä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ihmeellisesti on tämä pelien trendi kääntynyt. Alkukaudesta homma kulki vieraskentällä loistavasti ja kotipeleissä sekoiltiin. Nyt kun homma saatiin kotona tiiviisti pakettiin, niin sitten vieraissa alkaa sekoilu.

Tauko tosiaan tulee hyvään paikkaan, kun Franzén oli jo poissa ja nuo pari muutakin (Dats & Stuart) putosivat Kojo-pelin aikana pelistä.

Jotenkin tuntuu, että Henrik Zetterbergin peliin vaikuttaa meneillään olevat sopimusneuvottelut, vaikka luonnollisesti mies muuta väittääkin. Väkinäistä puristamista tuntuu olevan. -4 ja viiden vierasmaalin aikana kentällä.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Vieraspeliputki sai surkean lopun, kun Detroit hävisi Phoenixille tylyin numeroin 6-3. Tämä oli ensimmäinen kerta kuluvalla kaudella, kun Wings hävisi kaksi peliä putkeen saamatta pistettäkään.


Ja myöskin ensimmäinen kerta tällä kaudella ja myöskin pitkiin pitkiin aikoihin jolloin Detroitille tehdään kahdessa peräkkäisessä pelissä molemmissa 6 maalia.

Itse en moista muista että ainakaan 2000 luvulla olisi tapahtunut.
 

Wing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Millä tavoin numero 17 liittyy Nicklas Lidströmiin?

http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1636288
Vaikea sanoa mitä tällä haetaan. Varmaan joku ajatuskatko laatulehtemme tähtitoimittajalla. Tuossa lyhyessä jutussa on kaksi muutakin virhettä. Lidströmin ikä heittää parilla vuodella ja vastoin jutun tietoa ottelussa esiintyy yksi suomalainenkin (Bäckström).

Detroit jää siis näillä näkymin kokonaan ilman edustusta tuossa näytösottelussa, kun Datsyukin vetäytyi loukkaantumiseen vedoten. Varmaan kumpikin on ihan tyytyväinen, kun ei tarvitse mennä Montrealiin saakka juttelemaan mukavia toimittajille.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Sjutton on ruotsalainen lievä kirosana, tuskin sillä muuta merkitystä tässä on haettu.
 

Andrew

Jäsen
Draft 1993

Detroit on tunnettu -90 luvulta lähtien huikeasta Draft menestyksestä mutta muutama "kauneusvirhekin" on sattunut.

Euroopan kykyjenetsijä Håkan Andersson paljasti haastattelussa, että vuoden 1993 draftissa Detroit oli iskenyt silmänsä Saku Koivuun ja kaikki näyttikin hyvältä...

Detroit varausnumero oli 22 ja kun 20 pelaaja oli varattu niin Saku Koivu oli vielä vapailla markkinoilla mutta epäonneksi Montreal varasi Koivun numerolla 21 Detroitin nenän edestä ja jouduttiin turvautumaan suunnitelma B:hen, joka oli ei enempää eikä vähempää kuin Anders Eriksson.

Eli syteen ja saveen meni se valinta mutta hauska yksityiskohta vuodelta
1993. Jokainen voi jossitella minkälainen Koivun ura olisi ollut, jos Detroit olisi huutanut Koivun nimen numerolla 22....
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Detroit on tunnettu -90 luvulta lähtien huikeasta Draft menestyksestä mutta muutama "kauneusvirhekin" on sattunut.

Euroopan kykyjenetsijä Håkan Andersson paljasti haastattelussa, että vuoden 1993 draftissa Detroit oli iskenyt silmänsä Saku Koivuun ja kaikki näyttikin hyvältä...

Detroit varausnumero oli 22 ja kun 20 pelaaja oli varattu niin Saku Koivu oli vielä vapailla markkinoilla mutta epäonneksi Montreal varasi Koivun numerolla 21 Detroitin nenän edestä ja jouduttiin turvautumaan suunnitelma B:hen, joka oli ei enempää eikä vähempää kuin Anders Eriksson.

Eli syteen ja saveen meni se valinta mutta hauska yksityiskohta vuodelta
1993. Jokainen voi jossitella minkälainen Koivun ura olisi ollut, jos Detroit olisi huutanut Koivun nimen numerolla 22....

Jaahas, mielenkiintoista. Vaikeahan on päätellä mitä tuon jälkeen olisi tapahtunut. Veikkaanpa silti, että Koivu olisi kokenut Keith Primeaun kohtalon "liian hyvänä kolmossentterinä" ja joutunut kauppatavaraksi (tosin arvokkaaksi sellaiseksi), koska kivikovat Yzerman ja Fedorov olivat jo miehittäneet kaksi ensimmäistä ketjua.

Kyllähän Erikssonistakin hyötyä oli, mies pelasi yhden kauden hienosti voittaen -98 Cupin, mutta sen jälkeen alkoi löysäily. Jo seuraavana kautena hänestä päästiin eroon ja kaupassa saatiin Chelios. Ei se siten ihan huonosti mennyt.
 

Wing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Jo seuraavana kautena hänestä päästiin eroon ja kaupassa saatiin Chelios. Ei se siten ihan huonosti mennyt.
Käsittämätöntä, että vuoden 1999 siirtotakarajalla kaapattu silloin 37-vuotias Chelios on pelannut Detroitissa jo melko tarkalleen kymmenen vuotta. Muistan, kun hänen saapuessaan puhuttiin vielä yhden Stanley Cupin voittamisesta ja uran lopettamisesta vuosituhannen vaihteessa. Mutta niin vain se pappa vieläkin porskuttaa liigassa 47-vuotiaana. Tosin viimeisen puolentoista kauden aikana putki ei enää ole liikkunut nykyvaatimusten malliin, mutta silti pitkäaikaisen luotettavan puolustajan Wings itselleen Chelioksesta sai kymmenen vuotta sitten. Ja edelleenkin Chellyn johtamistaitoja arvostetaan, eihän hänelle enää muuten olisi täksi kaudeksi sopparia väännetty. Chelios on vielä vanhoilla päivillään saanut Norris-ehkokkuuden (2002 40-vuotiaana) ja kutsun edustamaan Usaa olympialaisiin vuosina 2002 ja 2006 (44v). Uskomaton äijä!

Chelioksen esimerkki saa laajemminkin pohtimaan sitä, miksi seurat tuntuvat usein jopa pelkäävän parhaat päivänsä nähneiden veteraanipelaajien hankkimista. Nykyään kaikki puhe ja organisaatioiden kiinnostus keskittyy nuoriin lupauksiin, joiden parhaiden vuosien oletetaan olevan edessä joskus kymmenen vuoden päästä. Mikseivät GM:t ymmärrä, että oikein roolitetulla veteraanilla saattaa olla vielä monta hyvää vuotta edessä, vaikka henkilökohtainen urapiikki olisi jo takanapäin?? Ei konkaripelaajien mukanapitäminen rosterissa todellakaan tarkoita organisaation tulevaisuuden raiskaamista. Onneksi sentään Detroit luottaa surutta myös veteraanipelaajiin kaudesta toiseen..
 

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Detroit on tunnettu -90 luvulta lähtien huikeasta Draft menestyksestä mutta muutama "kauneusvirhekin" on sattunut.

Euroopan kykyjenetsijä Håkan Andersson paljasti haastattelussa, että vuoden 1993 draftissa Detroit oli iskenyt silmänsä Saku Koivuun ja kaikki näyttikin hyvältä...

Detroit varausnumero oli 22 ja kun 20 pelaaja oli varattu niin Saku Koivu oli vielä vapailla markkinoilla mutta epäonneksi Montreal varasi Koivun numerolla 21 Detroitin nenän edestä ja jouduttiin turvautumaan suunnitelma B:hen, joka oli ei enempää eikä vähempää kuin Anders Eriksson.

Eli syteen ja saveen meni se valinta mutta hauska yksityiskohta vuodelta
1993. Jokainen voi jossitella minkälainen Koivun ura olisi ollut, jos Detroit olisi huutanut Koivun nimen numerolla 22....

Syteen meni, varsinkin kun Erikssonin tilalle olisi voitu varata esim. joku nelikosta Satan, Brunette, Demitra ja Timonen.

Noh, aina ei voi voittaa. :)
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Syteen meni, varsinkin kun Erikssonin tilalle olisi voitu varata esim. joku nelikosta Satan, Brunette, Demitra ja Timonen.

Noh, aina ei voi voittaa. :)

Nää on jotenkin vaan niin turhia jossitteluita jälkikäteen, että olisi saanut sen ja sen, se ja se oli vielä vapaana. Jos sitten oikeasti joku seuran asioissa mukana ollut kertoo faktoilla jotain jälkikäteen, niin se sitten tekee vielä kiinnostavan tapauksen, mutta nämä muut jossittelut ei sitten yhtään.

Olisihan Calgarykin voinut varata Nicklas Lidströmin paria vuoroa aiemmalla vuorolla, mutta varasivat kuitenkin Veli-Pekka Kautosen... Turhaa jossittelua, heillä oli silloin joku peruste nähdä asiat toisin, olikohan Lidasta edes listoilla?
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Jokerit, JHT
Iltasanomien mukaan Ville Leinon kärsivällisyys ei sittenkään riitä, vaan mies harkitsee paluuta Eurooppaan: Linkki

Jutun kommentit on tosin saksittu Länsi-Savosta ja luultavasti iltapäivälehtityyliin sopivasti revitty irti asiayhteydestä.

EDIT: Kuten arvelin, IS jätti sopivasti mainitsematta jutussaan, että Ville puhuu ensikaudesta sekä sen, että päätavoite on silti jatkaa Detroitissa.

En minä tässä sarjassa aio enää ensi kaudella pelata. Mutta aika moni joutuu yhden AHL-kauden pelaamaan ennen kuin paikka NHL:ään aukeaa. Ykköstavoitteeni on edelleen saada Detroitin kanssa uusi, yksisuuntainen useamman kauden sopimus. Mutta ei se silti ainoa vaihtoehto ole.
- Ville Leino Länsi-Savossa 18.1.

Näköjään Färjestad olisi Leinon seuraava osoite. www.eliteprospects.com
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Olisihan Calgarykin voinut varata Nicklas Lidströmin paria vuoroa aiemmalla vuorolla, mutta varasivat kuitenkin Veli-Pekka Kautosen... Turhaa jossittelua, heillä oli silloin joku peruste nähdä asiat toisin, olikohan Lidasta edes listoilla?
Ei ollut ainakaan Hockey Newssin top50 joukossa.

Kautonen oli muuten varattavissa jo vuotta aiemmin, mutta tuolloin hänet piti varata kolmen ensimmäisen kierroksen sisään. Aika moni odotti varausta, mutta sitä ei kuitenkaan tapahtunut, kuin vasta toisella mahdollisella kerralla seuraavana kesänä.

Detroitin historiaan perehtyneet tietävät varmasti minua paremmin, mutta tuosta Lidströmin varauksesta kunnia taitaa mennä Christer Rockströmille, joka oli tuohon aikaan Wingsin Euroopan scoutti. Rockström'hän vaihtoi organisaatiota tuon Lidasin varausvuoden jälkeen seuraavana vuonna, kun hän siirtyi Rangersin Euroopan scoutiksi.

"Yllättävää", että Rangers yritti sitten hankkia Lidströmiä Detroitilta, mutta ei onnistunut. Tuo kauppa olisi saattanut tapahtuessaan muuttaa joiltakin osin kiekkohistoriaa 1990-luvulla (tämäkin on pelkkää spekulaatiota, kun kauppaa ei kuitenkaan tehty ja millainen olisi ollut sen merkitys, sitäkään ei pysty arvioimaan).
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Detroitin historiaan perehtyneet tietävät varmasti minua paremmin, mutta tuosta Lidströmin varauksesta kunnia taitaa mennä Christer Rockströmille, joka oli tuohon aikaan Wingsin Euroopan scoutti. Rockström'hän vaihtoi organisaatiota tuon Lidasin varausvuoden jälkeen seuraavana vuonna, kun hän siirtyi Rangersin Euroopan scoutiksi.

Joo, kyllä näin oli. Vaikka tuosta "maagisesta" Håkan Anderssonista onkin puhuttu paljon ruotsalaisten varausten hankkijana, niin hänen ensimmäinen osumansa oli Tomas Holmström vuonna 1994. Taisi aloittaa hommansakin samana vuonna. Senkin jälkeen oli vielä hiljaista monta vuotta.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Näköjään Färjestad olisi Leinon seuraava osoite. www.eliteprospects.com

Doubtful rumours kuitenkin vasta.

Leino on itse sanonut, että pelaa kauden loppuun AHL:ssä ja jos ensi kaudella ei paikkaa NHL:ssä aukea, niin sitten katsotaan Euroopan vaihtoehtoja. Toista kautta hän ei aio AHL:ssä pelata, mutta keskenkään ei nykyistä jätä.

Ja tämä on viisas ratkaisu, sillä ensi kaudella Wingsistä löytyy lähes varmuudella pelipaikka, jos Leinon otteet vaan pysyvät hyvinä. Kaikkien AHL:ää paikanpäällä seuraavien mielestä Leino on liian hyvä pelaaja AHL:ään.

Yksi typerimmistä ja säälittävimmistä ratkaisuista näiden omien puheiden jälkeen olisi palata kesken kauden Eurooppaan, kun tietää nämä faktat Red Wingsin ensi kauden hyökkäysrosterin täyttämisongelmista.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Aika typerä pelikielto sinänsä että jos on loukkaantunut, niin siltikin pitäisi olla All-Stars pelin muissa tilaisuuksissa!

Ihan oikein lätkäisty, kun ei matkustuskieltoakaan kummallekaan ollut lääkäri määrännyt ts. mikään ei estänyt ukkoja matkustamasta Montrealiin. All-Star -turhuus on kuitenkin NHL:n PR-osastolle ja faneille tärkeä tapahtuma ja se on iso harmitus, jos joku supertähdistä ei viitsi tulla naamaansa maisemiin näyttämään. Tietyt asiat nyt vain kuuluvat joukkueurheiluun ja liigoilla on omat vaatimuksensa, joita jokainen joukkue noudattaa.

Samantapainen "sisäisten sääntöjen" rikkominen tämäkin episodi oli kuin Roenickin reissu illalliselle ja parille huurteiselle aikanaan kun mies joutui healthy scratchiksi eikä sitten napannut notkua hallilla pelin aikana joukkueen mukana.

(Crosby puntaroi eilen samaa mahdollisuutta, että joutuisi pelikieltoon, mutta ei ollut asiasta moksiskaan. Olipahan ainakin paikalla.)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös