Vaasan Sportin ottelutapahtuma

  • 124 735
  • 462

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Vaasassa ei ole aikoihin nähty huomisen kaltaista vierasfanien määrää. Toivotaan nyt, että turvallisuuspäällikkö juoksukoirineen on ajan hermolla ja hommat hoituvat ilman isonpia kärhämiä vaikka tunteet voisivatkin pikkasen leimahtaa. On kerta kaikkiaan isot odotukset huomiselle. Sääli ettei jokainen matsi aiheuta samanlaista kiimaa.
 
FIGHT FIGHT!

Miten voi lähteä tuollaisella oletuksella, että tulisi kärhämiä? Kyllähän nyt vähän järkeä saa olla päässä. Eikä me sinne perseitä kuitenkaan tulla nuolemaan.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
FIGHT FIGHT!

Miten voi lähteä tuollaisella oletuksella, että tulisi kärhämiä? Kyllähän nyt vähän järkeä saa olla päässä.

Lauantai-ilta, nautittua mellakkaa, kiihkeät voittoa tavottelevat joukkueet, runsas vierasfanien määrä ja uhot kirjotteluissa sekä pyrkimys haastaa Red Armya. Voi olla, että kaikkien nuppi ei tätä kaikkea kestä. Toivottavasti tulee puhetta ennen kaikkea hyvästä tunnelmasta ja tiukasta ja rehdistä pelistä.
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Miten voi lähteä tuollaisella oletuksella, että tulisi kärhämiä? Kyllähän nyt vähän järkeä saa olla päässä. Eikä me sinne perseitä kuitenkaan tulla nuolemaan.

Joku sanoo jollekin muutaman väärän sanan ym., niin homma voi olla sillä selvä. Teidän ympärillä tulee kuitenkin todennäköisesti olemaan aika monta järjestyksenvalvojaa joten katsomossa nyt tuskin tulee mitään tapahtumaan, ja toivottavasti ei muuallakaan mitään kummempaa tapahdu.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ja rapsuja paukkui Sportille

Pohjalainen kirjottaa Sportin saaneen rapsuja KooKoo ottelun jälkimainingeista. Nyt on uhkaus päällä, että jos Leki-matsissa rähinöidään niin joutuu Sport pelaamaan seukki matsin tyhjälle päätykatsomolle. Lisäksi fanit ovat menettäneet jonkin etuuden joka on annettu tukena matkatessa vieraspelipaikalle. On kyllä niin helvetin hienoa, että joidenkin vuoksi koko seura ja kaikki fanit vedetään samaan soosiin. Kovia uhkauksia satelee - koskevatkohan samat uhkaukset myös liigassa olevia joukkueita, joiden fanit välistä ovat otsikoissa!? Vai ollaanko Sportista nyt tekemässä valtakunnallista esimerkkitapausta? Joka tapauksessa niin helvetin surullista!
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Sportia rangaistaan fanien rähinöistä

Ok?

Siis ihan oikeasti, mitä helvettiä? Aina, kun jotain tapahtuu ja joku vaasalainen on se toinen osapuoli, niin vedetään koko seura ja koko fanitoiminta samaan sakkiin, kuten SPORTTIKOTKA tuossa totesikin. Ilmeisesti se on ihan OK, jos vastustajan kannattajat haluavat tapella /käy lyömässä vaasalaista turpaan, mutta kun joku vaasalainen tekee ihan mitä tahansa, niin aina ihme haloo-juttu, taas kerran.

Simo Siira voi toki puhua kaikenmoista Pohjalaisessa, mutta tekivätkö esimerkiksi järkkärit viime ottelussa yhtään mitään, kun osa vaasalaisista VIP-katsomon puolelta heittivät roskaa KooKoo-kannattajien päälle? Ei. "Ne ovat tollasia, ei voida tehdä mitään", haistakoot järkkärit paskalta haisevan vitun.

"Pelataan tyhjille katsomoille, jos seuraavassa matsissa rähinöidään" Joo, aivan varmasti rähinöidään... Järki käteen, kiitos.

E: Toki tuohon bussi-tapaukseen ovat vain vaasalaiset syyllisiä. Silti ihmetyttää, että pari henkilöä olivat tapauksessa mukana ja silti syyllistetään koko fanitoimintaa. Onko Simolla enemmän tietoa, että kuuluvatko nämä henkilöt Red Armyn (ydin)ryhmään? Veikkaan, että ei. En minäkään tiedä, että oliko se eräs kouvolalainen, joka aloitti hulinoinnin hallin ulkopuolella KKP:n (ydin)ryhmää vai ei, joten en minä sen perusteella ole syyllistämässä fanitoimintaa suuntaan tai toiseen. Sama juttu Kouvolassa: Pari kouvolalaista yritti hakea myllyä, mutta joutuivat heidän (epä)onneksi toteamaan, etteivät onnistuneet. Olivatko nämä tukemassa KKP:n fanitoimintaa? En tiedä, joten paha mennä arvioimaan KKP:n fanitoimintaa. Aivan sama juttu Helsingissä: Joku hulinoi ja heti ollaan syyllistämässä fanitoimintaa...
 
Viimeksi muokattu:

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
"Pelataan tyhjille katsomoille, jos seuraavassa matsissa rähinöidään" Joo, aivan varmasti rähinöidään... Järki käteen, kiitos.

No todennäkösesti tänä lauantaina ei ole hallilla rähinöitä kun tuskin Lekin kannattajia paikalle eksyy. Olen sitä mieltä, että ongelmiin tulee puuttua, mutta mikä on jääkiekkoseura Sportin vastuu onkin mielestäni mielenkiintoista. Sportin tehtävänä on tapahtumajärjestänä huolehtia otteluihinsa riittävä määrä järjestysmiehiä paikalle ja näin Vaasassa on toimittu eli Sport on hoitanut velvoitteensa. Kuinka voi olla mahdollista, että Sportia tultaisiin rankaisemaan jos joku känninen joukko, joka ei muuten käy kiekko-otteluissa saapuisi hallille ja pyrkisi järjestämään hulabaloota. Kuinka Sport voi olla vastuussa jos esim. Leki-matsin jälkeen Suvilahtelainen finninaamojen porukka, joka ei ollut edes kiekko-ottelussa kivittäisi vaikkapa Lekin bussin säpäleiksi matkalla kaupungille kaljapussien kanssa? Jos oletetulla tavalla tapahtuisi niin syyteltäisiin aivan varmasti taasen Vaasan faneja ja rapsuja seuralle, joka ei millään ilveellä voi valmistautua tällaisiin asioihin. Nyt vois tämä Siirakin jo herätä perkele!!!
 
Suosikkijoukkue
Punavalkoiset Vaasan Ylpeydet

Siira siis tuomitsee launantain tapahtumat, mutta mitä hän itse asiassa tuomitsee jää kertomatta. Koska hän niputtaa illan tapahtumat yhteen, hän siis toivottavasti tuomitsee myös järjestävän tahon (vierasfaneja ei pidetty katsomssa ottelun päätyttyä), kookoo-fanit (joku/jotkut aloittivat rähinän rappusilla) ja poliisin (ylireagointi mm. kookoo fanin hyökkäyksen kohteeksi joutuneen rautoihin laitto ja tätä äänekkäästi kyseenalaistaneiden kaasuttaminen). Vai onko ainoa tuomittava osapuoli Sport-fanit, siksi että yksi henkilö heitti bussia kivellä? En enää yhtään ihmettele miksi entinen ylitarkastaja Siira lähti / joutui lähtemään Suposta kaverinsa Kummolan järjestämään suojatyöpaikkaan. Herää pahvi.
 

Riffsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punamustat, Keltamustat, mitä näitä nyt on.
No joo. Jotain tämmöistä oli odotettavissakin.
Viime kauden päätteeksi Mestis -risteilyllä näistä asioista puhuttiin fanien tapaamisessa ja siellä turvallisuuspäällikön sekä Pike Antilan johdolla. Selkeästi oli käsky, että "Jokainen faniryhmä vastaa omistaan". Se miten tuota sitten tulkitaan, niin onkin aika kinkkinen juttu, varsinkin kotihallissa. Siellä kun hyppii näitä random -kavereita, joita ei ole edes bussilla paikalle roudattu muun faniryhmän toimesta.

Mielenkiinnolla odotan miten SJL reagoi tapahtuman toisen osapuolen käyttäytymiseen. It takes 2 to tango lauloi jo Sillanpää aikoinaan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Punavalkoiset Vaasan Ylpeydet
Tuo etuus, joka on otettu pois, on SJL:n ja Veikkauksen 500 euron tuki fanimatkalle. Jokainen faniporukka saa "sääntöjen" mukaan 2 kpl tämmöisiä etuisuuksia, tosin viime kaudella niitä jaeltiin selän takana muutamille etelämmässä oleville faniporukoille jopa 3 tai 4 kpl. Liekö vahingossa minulle tullut tuo maili :)

Itse muistelen kuulleeni joskus, että tuo veikkauksen tuki olisi ollut nimenomaan 4 reissua. Onkohan muuttunut? Tosin voi olla hyvinkin mahdollista, että muistan väärin. Kuinkahan moni vaasalaisista tiesti tällaisen tuen olemmassaolosta ja siitä milloin ja miten ne on käytetty? Jos etuja ei nyt olisi poistettu, tuen käytön läpinäkyvyyttä varmaan olisi jouduttu lisäämään...

Edit. olisi mielenkiintoista tietää varsinkin pienempien faniporukoiden tuettujen reissujen osallistumäärä. Mikäs sen mukavempaa olisi kuin autollinen ihmisiä ja 500€ rahaa.
 
Viimeksi muokattu:

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Ei voi vittu käsittää tätä touhua.

Sikoja oli matsin jälkeen ainakin 15 paikalla, ja SILTI homma meni vituiksi koska niillä ei ollut mitään hajua/aiempaa kokemusta siitä miten pitäisi toimia. Sielä ne perkele seiso 30m päässä ennen kuin alkoi tapahtumaan. Ei niillä tullut mieleenkään laittaa Koo-Koo faneja dösään, tai sitten vaihtoehtoisesti ohjata Sport fanit eri paikkaan hallin pihalla tai estää kahden jengin kohtaaminen, voin kertoa että ei tullut. Siinä joku veti jotain rappusissa suoraan vastapalloon, yksi rautoihin, kahdelle sitä protestoineelle kaasut silmiin, voin sanoa että jos 15 sikaa ei tuota hommaa jumalauta osaa paremmin hoitaa niin ei kovin vahvasti mene.

Sitten mitä tulee tähän "tyhjälle päädylle pelaamiseen". Eihän se nyt helvetti voi niin mennä, että sieltä karsitaan ihan randomilla 500 ihmistä pois kun ovat tulossa halliin? Vai miten tää selkkaus sitten tapahtuisi, ja ketkä eivät katsomoon pääse? Riittääkö se, että näki tapahtuneen mutta ei siihen millään tavalla osallistunut? Kyllä taas kerran huomaa että ollaan vitun suomessa.
 
KKP:n sivuilta lainattua. Jos tämä selittäisi teille asiaa.

NIKSILLE ja SPORTTIKOTKALLE tiedoksi! Syyt tuohon Siiran puheeseen johtuvat juuri näistä puutteellisista järjestyksenvalvojista. Etenkin heidän toimistaan pelin aikana ja pelin jälkeen. Tai oikeastaan ei voida puhua toimista koska ei eivät tehneet mitään!!! Eli suurin syypää tähän hommaan on Vaasan Sport ja etenkin suuret puutteet turvallisuuspuolella!

Ihmettelen miksi faneja rangaistaan kun "sakot" olisi pitänyt antaa Sportille... Paitsi tietenkin ne kivittäjät :evil:
Niin ja jos kiinnostaa..niin ne "suurimmat" riidan haastajat erätauoilla (lue edelliset jutut) seisoivat kyllä koko pelin red armyn keskellä... Eli ei ne mitään "turisteja" ole 8)

Jos joku viittis vaikka laittaa tän tekstin tonne jatkoaikaan sportin osioon, niin se olis ihan jees... Tietäisivät hekin sitten asian oikeanlaidan...

Niin ja fågel siis päädyn tyhjentäminen tarkoittaa sitä, että päätyyn ei vaan pääse kukaan.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Sitten mitä tulee tähän "tyhjälle päädylle pelaamiseen". Eihän se nyt helvetti voi niin mennä, että sieltä karsitaan ihan randomilla 500 ihmistä pois kun ovat tulossa halliin? Vai miten tää selkkaus sitten tapahtuisi, ja ketkä eivät katsomoon pääse? Riittääkö se, että näki tapahtuneen mutta ei siihen millään tavalla osallistunut? Kyllä taas kerran huomaa että ollaan vitun suomessa.

En kommentoi viime viikonlopun tapahtumia sen kummemmin, vaikka itse seisoin aivan siinä "tapahtuman" vieressä. Sen olisi poliisit voineet tehdä, että olisivat ohjanneet RA:n eri ovesta ulos, tai juuri KooKoo-fanit dösään ja vasta sen jälkeen RA ulos hallista. No toi on mennyttä jo.

Toi tyhjälle päädylle pelaaminen kuulostaa mun mielestä enemmän kiusanteolle Sportia kohtaan, kuin rangaistukselta. Olis kiva nähdä, kun joku vanhus istahtaa syömään erätauolla makkaransa Ahvensaarenpäädyssä ja kymmen järkkäriä hyökkää sukkana heivaan äijän lähimmän exitin kautta pihalle. Ihme rangaistus kyllä.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Mjaa. Tulipa mieleen, että sekin seikka tulee ottaa huomioon, että mitäs Sport otteluntapahtuman järjestäjänä on nyt sitten tehnyt väärin?


Sport on toiminut aivan oikein, ilmoittaessaan viranomaisille jo ottelun aikan, että apuvoimia saatetaan tarvita ottelun jälkeen. Vastuu on tällöin mielestäni siirtynyt täysin viranomaisille, joiden ensisijainen toiminta olisi pitänyt olla ennaltaehkäisy. Kun KooKoon fanit tulivat rappuset alas ja kokoontuivat odottamaan Vaasalaisyleisöä, olisi poliisin tullut hajottaa tämä odotteleva porukka. Kun näin ei tapahtunut, oli aivan selvää, että provoa tulee kummaltakin suunnalta ja kinkerit valmiit alkamaan.

Kysymys kuuluukin, miksi Sportin pitäisi saada paskaa käteen, kun he ovat tehneet oman osansa lain puitteissa juuri niin oikein ja hyvin, kuin sen vaan voi. Miksi sanktiot eivät mene viranomaisille ja tutkita, toimiko poliisi oikein, kun ei ennaltaehkäissyt tapahtumia hallin ulkopuolella, vaikka niistä poliisille ennakkoon selvästi ilmoitettiin. Nythän poliisi suorastaan odotti, että tapahtuuko, vai eikö tapahdu mitään.

Itse siis heittäisin syytökset Sportin ja fanien osalta takasin niiden langettajalle ja pyytäisin tarkastamaan asiat ensin loppuun, ennen kuin tuomitaan.

En todellakaan hyväksy tätä säpinää tai RAn toimintaa. En myöskään Kookoon fanien toimintaa, mutta itse tulin hallista aivan ensimmäisten seassa ulos, näin tapahtumat todella läheltä ja pitkältä aikaväliltä. Tapahtumakulku meni juuri, kuten sen kuvasin.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Mjaa. Tulipa mieleen, että sekin seikka tulee ottaa huomioon, että mitäs Sport otteluntapahtuman järjestäjänä on nyt sitten tehnyt väärin?

Järjestysmiehet ovat saaneet ohjeistuksen kuinka vierasjoukkueen kannattajat poistetaan hallista ottelun jälkeen. Ohjeistus menee joten kuten niin, että vierasjoukkueen kannattajat pidetään omassa lohkossaan niin kauan, että kotijoukkueen kannattajat ovat poistuneet hallista. Sitten odotetaan vielä 5 minuuttia ja sitten vierasjoukkueen kannattajat saatetaan porukalla suoraan busseihin. Ei siis käydä röökillä, vessassa, kaljalla, vaan suoraan bussiin. Ensimmäisen kerran saa pysähtyä pelipaikkakunnan ulkopuolella.

Vaasassa tämä ei onnistunut ja sakotettava kohde on aivan oikein.

Kouvolassa tämä onnistui viimeksi täydellisesti.

Mikään taho ei pysty estämään kaikkia yhteenottoja, mutta jo tuon ohjeistuksen mukaan toiminen, auttaa aika pitkälle.

Osa syy tapahtumiin lienee sillä, että järkkärigurut oli ottamassa brenkkua jossain muualla kuin Vaasassa ät tö taim of te geim.
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Niin ja fågel siis päädyn tyhjentäminen tarkoittaa sitä, että päätyyn ei vaan pääse kukaan.

Niin, eli RA siirtyy yhdeksi peliksi eri päätyyn? Näinhän se käytännössä tulee menemään jos tuohon Siiran hommaan siis mennään.

JA sitten yksi homma mitä ei pysty käsittämään, on se, että millä perusteella sieltä jengiä ruvetaan karsimaan? Ja mikä on se teko, minkä perusteella jengiä ruvetaan karsimaan? Ei se ainakaan tuo hallin pihalla tapahtunut episodi voi olla, koska siitähän pitää sitten tulla molemmille osapuolille sanktiot, tosin tässä tapauksessa niitä ei pitäisi tulla kenellekään muulle kuin Sportille joka ei hommiaan hoitanut loppuun asti. Jos tuosta kivien heittelystä jotain tulee, niin sakkoja.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kirjoitetaan, että päädystä moni oli jäänyt matsista pois protestiksi hallille porttikieltoa saaneiden vuoksi KooKoo-ottelun tapahtumien seurauksena. Laittaa kyllä miettimään, että mitä tässä mahdetaan protestoida? Protestoidaanko pettäneitä järjestysmiestoimia, Protestoidaanko sitä, että Sport pyrkii eroon seuraa rasittavista häiriötekijöistä vai protestoidaanko tässä nyt vain protestoimisen ilosta maailman vaikeutta ja sitä, että omalla suosikkijoukkueella ei ole kaikki mennyt putkeen tämän kauden alkutaipaleella?
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Kirjoitetaan, että päädystä moni oli jäänyt matsista pois protestiksi hallille porttikieltoa saaneiden vuoksi KooKoo-ottelun tapahtumien seurauksena. Laittaa kyllä miettimään, että mitä tässä mahdetaan protestoida? Protestoidaanko pettäneitä järjestysmiestoimia, Protestoidaanko sitä, että Sport pyrkii eroon seuraa rasittavista häiriötekijöistä vai protestoidaanko tässä nyt vain protestoimisen ilosta maailman vaikeutta ja sitä, että omalla suosikkijoukkueella ei ole kaikki mennyt putkeen tämän kauden alkutaipaleella?

Ei voi oikein ymmärtää tuota touhua kummankaan osapuolen, eli Sportin ja muutaman "huligaanin" osalta. Sport on antanut kahdelle henkilölle porttikiellon koska "he ovat toimineet ennenkin näin ottelutapahtuman yhteydessä". Helvetti, eihän 500m päässä hallilta oleva risteys 45min pelin jälkeen ole enää millään tavalla ottelutapahtumaa vai onko? Koska kaikki tietää sen, että Koo-Koo matsin jälkeen hallin pihalla ei tapahtunut mitään mistä jotain porttikieltoja voidaan jakaa.

Ja kyllä, ihan vitun naurettavaa heitellä kiviä toisten dösään ja jos muutama jannu sen takia ei pääse(käsittääkseni vain tämä matsi) matsiin, niin koko jengi jää matsista pois. Ja tiedossa on että nämä ryhmät kulkevat tuolla periaatteella että jos yksi ei pääse niin kaikki on pois. Oma mielipide on kuitenkin se, että tuossa kustaan kaikkein eniten omaan nilkkaan. Luulis että kannattaisi tehdä esim. banderolli ym. ja osoittaa sillä tavalla tyytymättömyyttään jääkiekkoliiton ja Sportin sekoiluun.

Ja mitä tuon Siiran juttuja kuulin ennen matsia, niin aivan täysi idiootti on kyseessä. Mikä tuonkin äijän virka liitossa oikein on? Joo, suojatyöpaikan se sai hyvältä kaveriltaan Kalervo Kummolalta.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Olin Kookoo-ottelussa ja tapahtuma oli aikasta hieno kun vastakkain olivat kaksi kannattajajärjestöäkin. Olin Turussa Tuto-pelissä ja hyvin mökää piti kaxtoista fania epävireisyydestä huolimatta. Katsoin netistä ja kuulin paikallaolleilta miten vaisua oli meno Leki-matsissa. Jos lauluissa lauletaan "seistään yhdessä ylpeänä, tullaan entistä vahvemmaksi" niin ollaan näiden sanojen takana eikä laulella niitä ilmaan. Tyhmät ja typerät protestoinnit pois ja on tilanne mikä hyvänsä niin Sportin joukkueen taakse. Hallituksen tai muiden tahojen tekemisille ottelua voidaan käyttää mielipiteen ilmasuna, mutta kotiin jääminen on kusemista oman rakkaan seuran eteenpäin menemiselle.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Poiminta illan otteluketjusta.

- Kuulutus: "tavaroiden kentälle heittäminen on kiellettyä" joka toistettiin ottelun aikana n.10-15 kertaa.
Mitäs kannattajakulttuuria tämä tällainen on?

Varmaan vituttaa jos omat ovat tappiolla ja peli näyttää vielä huonolta, mutta tavaroiden kentälle heittely on typerää ja lapsellista puuhaa.

Muutama matsi tyhjille katsomoille, niin johan alkaa seuraa kiinnostamaan mitä siellä katsomossa touhutaan.
 

Rocco

Jäsen
Poiminta illan otteluketjusta.


Mitäs kannattajakulttuuria tämä tällainen on?

Varmaan vituttaa jos omat ovat tappiolla ja peli näyttää vielä huonolta, mutta tavaroiden kentälle heittely on typerää ja lapsellista puuhaa.

Muutama matsi tyhjille katsomoille, niin johan alkaa seuraa kiinnostamaan mitä siellä katsomossa touhutaan.
Kentälle ei heitelty mitään. Kuulutusta luettiin muuten vaan.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Niin, no kyllähän tuon jankutuksen olisi ymmärtänyt jotenkin, jos sinne jäälle olisi joku heittänytkin jotain, mutta kun ei heittänyt.
Tietysti on todella typerää heitellä sinne esineitä, mutta tuo jatkuva toisto, ilman syytä alkoi jo tuntua holhoomiselta.


Tosin, oli pakko kyllä todeta kaverille, että melkeen tekisi palveluksen Sportille, kun joku olisi heittänyt sinne jotain ja peli olisi keskeytettä. Sen verran oltiin purjeessa ja hätää kärsimässä.
 

Mustakotka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Varmaan oli jonkun kehityspäällikön nero uudistus Vaasan peleihin tuo kuulutus. Paperiltahan kuuluttaja tuota luki. Kentälle ei kyllä lentänyt ottelussa yhtään mitään.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Olikos eilen kannattajien ja Sportin välinen tapaaminen miten ottelutapahtumasta saataisiin viihtyisämpi? Jos joku tietää niin olisi kiva kuulla mistä kaikesta siellä oli puheltu ja mitä otettu kehitettäväksi eteenpäin?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös