Ke 24.9.2008 LeKi-Sport

  • 3 787
  • 13

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Viime kauden komeetta Lempäälän Kisa saa vieraita Vaasasta, kun sarjan kallein korkeiden odotusten täsmähankintajoukkue saapuu testaamaan paineettomasti pelaavan kotijoukkueen. Peli on vaasalaisittain mielenkiintoinen siksikin, että LeKissä pelaa useita vanhoja Sport-kasvoja, Limnell, Niemi, Joki-Erkkilä ja Koistinen. Kaikillä edellämainituilla on varmasti kova halu näpäyttää entistä työnantajaansa. Mahdollinen häviö saisikin varmasti jo osan hätäisimmistä Sport-kannattajista vaatimaan toimenpiteitä organisaation ympärillä. Jokipo-tappio oli kuitenkin hyvä heräte kaikille, että töitä pitää tehdä joka pelissä. Varsinkin Sportin, joka on kaikilla mittareilla aina ennakkosuosikki joka pelissä, jonka kaikki haluavat voittaa.

LeKi oli viime kaudella Sportille voittamaton, kunnes Tami palasi valmentajaksi ja teki muutamia hankitoja joukkueeseen. Miten mahtaa sitten nyt käydä Aurinkokuninkaan sotajoukoille.

Kaukalon ulkopuolella myös Simo avaa kautensa tässä ensimmäisessä vieraspelissä.
 

Anadigi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Junnon kravatti ja Mikin ylädekki
Tässä on taas yksi kauden kohokohta käsillä. Itseasiassa uskon, että Sport on kotona ihan voitettavissa, jos vain asennepuoli pysyy kasassa täydet 60 minuuttia. Joensuussa esitys oli ollut jo lupauksia herättävä, mutta nyt kotona voisi olla paikka pyyhkiä surut pois poskelta nappaamalla pisteet Sportilta. Lempäälässä ei sen jälkeen kukaan muistaisi kolmen ensimmäisen ottelun lopputuloksia.

Mutta vaikka miten asiaa pyörittää, niin Sport on ennakkosuosikki. Ennakkoluuloton taistelu ja hyvä kiekkoviihde riittää minulle Lempäälän kotiavauksesta. Voitti sitten Sport tai ei.
 

PikkuKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
LeKin kauden kannalta erittäin tärkeä peli ja toivottavasti pysyy järki kädessä ylihuomenna. Välillä tärkeissä peleissä ollaan tultu kovaa, mutta järki on jäänyt matkalle. Luultavasti huomenna halli melko täynnä ja ilmassa sähköä. Vähän sellaisen kuvan olen saanut, että LeKi on ollut vieraissa erittäin fyysinen ja ylihuomenna Xeroxilla kapeassa laatikossa laidat rytisevät. Kokeneemmalta osastolta odotan tasonnostoa ehdottomasti Sportia vastaan. Anadigin kanssa samaa mieltä siitä, että Sport-voitto pyyhkäisisi alkukauden tappiot vessanpöntöstä, vaikka myös itselleni kova taistelu ja viihdyttävä kiekko riittää.

Ennustetaan LeKille 5-4 jatkoaikavoittoa. Hallissa 500 katsojaa.
 
Viimeksi muokattu:

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Doniin huomenna matsi tätä IlvesTapparakaatopaikkajoukkuetta vastaan Lempäälässä. Kyllähän pelon sekaisia tunnelmia ainaskin meikäläisen päänupissa pyörii tästä ottelusta, vaikka Lekillä ei pitäisi olla mitään jakoa meirän maailmanluokan joukkuetta vastaan. Southernistakin saadaan matkaan kiitettävästi jo ainakin kymmenen rähisijää huutamaan ja laulamaan.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Tänään näe Sportin ensimmäistä kertaa livenä tämän vuoden Mestiksessä. Kausi on lähtenyt käyntiin - jos ei surkeasti - niin ainakin heikosti. Jukurit-peli oli Sportilta tasapainoinen esitys, mutta nyt kai voi jo luvan kanssa sanoa, että vastus oli heikko. Titaaneihin verrattuna materiaaliero on niin hurja, että loppulukemat selittyvät jo sillä, joskin Sport pelasi osan ottelusta suoraan sanottuna surkeasti. Jokipojat vei pisteet Vaasasta mielestäni pelkästään asenteella ja sitä kautta paremmalla liikkeellä ja kaksinkamppailuvalmiudella. Sport oli kuin paskat housussa. Tolppa=ei maalia. Tuomarilinja varmasti suosi vieraiden pelitapaa, mutta se ei voi olla syy. Miksi Sport ei pelannut ronskisti? Eniten Tammisessa minua vituttaa juuri se, että vika ei ole koskaan itsessä, vaan aina muissa. Selvyydeksi sanottakoon, että olen katsonut Jukurit-pelin telkusta ja kaksi muuta streamina.

Olo ennen tätä ottelua ei ole luottavainen. Sportin pelaajat osaavat käyttää tekstitv:tä ja LeKin heikko alkukausi on pantu merkille. Se tarkoittaa vaasalaisittain normaalisti sitä, että luullaan pisteiden tulevan ilman suurempaa työmäärää. Siksi ennustan vaikeaa ottelua.

Rosterissa on positiivista se, että koomailija-Heikkinen on poissa. Mielenkiintoista nähdä Kinos kotkapaidassa. Hän ei ole koskaan ollut suosikkipelaajani, mutta annan mahdollisuuden. Sport voisi ottaa käyttöön neljännen pakkiparin, joka voisi olla Hallbäck-Talas, koska molemmat ansaitsisivat minuutteja.
 

Ihmemies

Jäsen
Ja sportin kokoonapano illalle:

Sport
4. 11 PAHKALA Timo 23 TAKALA Tuomas 28 KIVIMÄKI Samuli
6 HALLBÄCK Mikael A 51 HIETAHARJU Henry

3. 31 JAATINEN Antti 13 LAITINEN Miro 12 KOIVISTO Juha
4 PERNAA Jussi 10 UITTO Antti

2. 49 NIKOSKELAINEN Tuomas 18 AIKINS Justin 71 NABB Kim
33 SALMU Juha 7 ERHOLTZ Markku

1. 9 JÄMSÄ Markus C 24 SIHVONEN Toni A 26 CABANA Paul
8 KINOS Lauri 70 IMMONEN Tuomas

MV 1 SUOMALAINEN Jaakko

Saas nähdä miten Kinos aloittaa. Olisin ehkä laittanut miehen ensimmäiseen peliin näin loukkaantumisen jälkeen jompaan kumpaan kahdesta viimeisestä pakkiparista ja aloitellut varovasti, että saadaan tuntumaa päälle. Saa nähdä miten paljon Kinos sitten todellisuudessa pelaa vaikka onkin ns. 1. pakkiparissa.

Talasta ei taaskaan mukana eikä näköjään Heikkistäkään. Samoin Collins puuttuu kokoonpanosta tyystin.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eipä ole Sportista uhkaa liigajoukkueille, jos tästä pelistä voi mitään päätellä. Heikko ja hyvin sekava esitys kaikin puolin. Tamminenkin oli vaisumpi kuin viime kaudella. Toki vielä pari kertaa haukkui pelaajat, mutta missä oli liike ja intensiteetti?

Salkkareiden Eero/Aaro oli myös eksynyt katsomoon. Näyttelijän "Vaasan veri vapisee"- ja "Vaasa murtuu"-huudot kaikuivat muuten hiljaisessa Lempäälän hallissa useamman kerran erässä.
 

Aimo Porvari

Jäsen
Suosikkijoukkue
LeKi, Järven Ritarit
Hienoa nähdä todellista jääkiekkokulttuuria joskus muuallakin...

Nyt on sitten LeKin ensimmäinen kotipeli pulkassa. Kohtuullisen kiitettävää viihdearvoa illan ottelussa tarjottiin ja yleisökin oli tullut (osittain varmaan erään muinaisjäänteen/luonnonoikun takia) paikalle. Muutamia huomioita ottelutapahtumasta:

Vähemmän jääkiekkoon liittyvät asiat:

Tiedä sitten johtuuko tämä kaksikielisyydestä, mutta vaasalaisilla faneilla oli mielenkiintoinen ristiriita touhuissaan. Illan tiimellyksessä sain esimerkiksi uuden merkityksen sanalle "ainiaan". Sitä pitää kommentoida tuonnempana. Joukkueen johtaessa peliä he solvasivat totuttuun tyyliinsä alapään jutuilla kaikkia LeKin pelaajia. Tapa oli vielä siinä mielessä erittäin masentava, että ensin joku huusi jonkun hienon "kakkajutun" ja sitten minuutin päästä toinen kaveri keksi huutaa juuri sen saman älynväläyksen kun se oli kokonaisia sekunteja sitten herättänyt hilpeyttä ainakin niiden keskuudessa, jotka saapuivat paikalle huutajan kanssa samalla autolla. Ihan oikeasti olisi mukavaa, jos voisitte hoitaa nämä jutut ihan siellä rannikolla omissa porukoissanne.

Summa summarum: Kun peli oli omissa käsissä faniporukka velloi maailmanmestareiden itsevarmuudella. Siinä ei meinannut liiganousu riittää, vaan ajatukset taisivat mennä jo vähän suuremmissa saavutuksissa. Kun LeKi laittoi näillä "tamperelaisilla jämäpelaajillaan" muutaman kerran limpun verkkoon, niin porukka sekosi täydellisesti. Punanutut olivat juuri laulaneet jonkinlaista epävireistä virttä, jonka sanoissa mainittiin muistaakseni jotain siitä, että aikovat seistä joukkueen rinnalla aina ja ikuisestä kävi miten kävi ja voitossa ja tappiossa. Tämähän piti selvästi paikkansa paitsi se kohta, jossa viitattiin iäisyyteen ja kenties myös tappion hetkeen.

LeKin siirryttyä ottelun johtoon alkoi punaisen armeijan sodankäynnin kolmas vaihe eli omien sättiminen. Siinä haukuttiin kautta linjan jätkät mm. teemalla "onko tilit juuri tulleet kun ei nappaa pelata?" Hyvät vaasalaisfanit: Tämän teidän pienen kiekkoelämänne ympyrä sulkeutui juuri tuolla hetkellä. Teillä on nauramatta pokkaa tulla aukomaan päätänne jääkiekon sydänmaille jollain pelaajien kaatopaikkajutuilla. Ihmettelen jonkin verran sitä, että miten keskinkertainen tamperelaispelaaja on aivan järkyttävän hyvä jääkiekkoilija kun joku on niin hullu, että maksaa hänelle Mestiksessä pelaamisesta neljä tonnia kuussa. Hyvyys johtuu siis tietenkin siitä, että päällä on punaista. Kun pelaaja sen sijaan asuu mieluummin jossakin vähän virikkeellisemmällä seudulla, jollaiseksi Pirkanmaan voisi laskea, käyden samalla aivan fiilispohjalta voittamassa näitä ammattilaisnippua, niin hän on kaatopaikkatavaraa. Hävetkää nyt ihan oikeasti noita juttujanne!

Jäääkiekkoasiaa:

LeKi oli alussa jonkin verran jumissa ja miljoonamiehet pääsivät laittamaan kiekon verkkoon siinä minuutin paikkeilla. Vaasan palkkiomafian johtomiehiin lukeutuva kaveri pääsi siinä vielä siirtämään vaasalaiset 1-2 -johtoon ennen ensimmäisen erän loppua.

Toiseen erään LeKi tuli pelaamaan ja viidessä minuutissa homma oli paketissa. Sen jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue, vaikka se Korkeasaaressa joskus lapsuudessani näkemä kaveri yritti vielä aikalisällä tilannetta paikata. LeKin joukkueesta on vaikea kaivaa epäonnistujia. Pistemiehet tekivät oman hommansa. Jäätä laitettiin peittoon ja varsinkin hyökkääjät blokkasivat suuren määrän laukauksia ja estivät alivoimallakin kiekon toimittamisen maalille. Puolustajat eivät kuluttaneet rumpuja, vaan siirtelivät kiekkoa rauhalliseen tapaan vapaalla jäällä. Silmiinpistävää oli se kuinka vaasalaiskarvaria suomeksi sanottuna kuseteltiin metrin tai parin syötöillä. Mielenkiintoisena yksityiskohtana todettakoon, että jos en aivan väärin nähnyt, niin viimeisen kympin aikana tuli omalla kenttäpuoliskolla vain yksi kiekonmenetys, joten aika vaikea siinä oli kaverin nousta peliin mukaan.

Kyllähän tällaista peliä voisi toistekin tulla katsomaan.
 

Jääkausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport

No kun teillä siellä jääkiekon sydänmailla ainoa huuto matsissa kuuluu tauolla makkarajonossa, niin toki kaikki muu on sulle uutta. Pirkanmaa virikkeellisempää seutua? Poistu toki joskus kotikolostasi ja avaa simmut. Porvarikavereitakaan sulla ei siellä montaa ole.

Jos siellä on omille purnattu, niin se toki pitä ymmärtää turhaumana, panoksia kun on. Kun lekissä ainoa panos on pelailla parinsadan hengen edessä, niin ei ole ihme, että suurta intohimoa ei katsomosta löydy.

Ei ole ihme, että näitä tappioita tulee. Sehän on koko kauden kliimaksi tällaisille puulaakiporukoille, kun Sport tulee kylään, panevat peliin kaiken ja koko suku katsomossa. Matsissa en itse ollut, en kommentoi. Mutta tuttua tämä muuten on; syyskriisi.

Kyllähän tällaista peliä voisi toistekin tulla katsomaan.

Ensin sulla oli purnaamista kuin teidän hienon seudun Matti Näsällä, sitten sulla olikin kivaa. Ristiriita?
 
Viimeksi muokattu:

PikkuKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
IlvesTapparakaatopaikan ensimmäinen kotipeli sitten takana teidän maailmanluokan joukkuetta vastaan. Ensimmäinen erä oltiin kyllä pahasti jyrän alla ja ehkä kova latautuminen tosiaan vähän hörppäsi yli laidan ensimmäisessä erässä. Toinen erä oli ehkä parasta kiekkoa mitä olen ikinä nähnyt Lempäälässä ja se on aika paljon. Kestettiin 5vs3-ylivoima ja taottiin 3 maalia viiteen minuuttiin. Muutenkin loistavaa kieputtelua ja painostusta koko erä. Kolmannessa erässä(kuten koko ottelussa) loistavaa ja uhrautuvaa alivoimaa ja puolustuspeliä. Paketti pysyi kasassa. Ei myöskään annettu Sportille fyysistä yliotetta vaan laidat rytisivät.

Niemi-Pajula-Koistinen kolmikko oli eilen vireessä. Joki-Erkkilä tsemppasi hienosti. Viime kauden ensimmäisen pelin yleisömäärä(296) ainakin nousi hyvin(485).
 

Aimo Porvari

Jäsen
Suosikkijoukkue
LeKi, Järven Ritarit
Ensin sulla oli purnaamista kuin teidän hienon seudun Matti Näsällä, sitten sulla olikin kivaa. Ristiriita?

Jos sen verran panostan tähän sinänsä varsin mitäänsanomattomaan kommentointiisi, niin todettakoon, että apua luetun ymmärtämiseen löytyy osoitteesta http://www.minedu.fi

Ihan tiedoksi jos teille ei ole vielä selvinnyt, niin Sport ei tule koskaan enää pelaamaan jääkiekon SM-liigassa! Tami vain pumppaa rahat pihalle teistä ja alueen firmoista ja lähtee mökille. Lisäksi muutama konkari ja Mestiksen nimimies käy vielä kerran nostamassa tyhmiltä rahat pois. Meillä sen sijaan näitä liigaporukoita on ihan riesaksi asti.

Sport tuo kiistatta lisäarvoa Mestikseen jo ihan resurssiensa ja yleisömääriensä puolesta. Kylällä on hieno halli, jossa on varmaan mukava pelata. Seuralla on perinteensä, vaikkakin näen, että muutama ihan oikeaksi ammattilaiseksi päässyt kaveri ei vielä riitä puhumiseen omavaraisuudesta pelaajapuolella. Yksi kaino toive olisi. Keskittykää lajiin, vakiinnuttakaa paikkanne sarjan ykkösenä ja lopettakaa tuo mammuttitautimainen vauhkoilu jostain liiganousuista. Ihan vaan sillä, että keväällä ole taas pää jumissa....
 

Viljuri

Jäsen
(snips) Sport tuo kiistatta lisäarvoa Mestikseen jo ihan resurssiensa ja yleisömääriensä puolesta. Kylällä on hieno halli, jossa on varmaan mukava pelata. Seuralla on perinteensä, vaikkakin näen, että muutama ihan oikeaksi ammattilaiseksi päässyt kaveri ei vielä riitä puhumiseen omavaraisuudesta pelaajapuolella. Yksi kaino toive olisi. Keskittykää lajiin, vakiinnuttakaa paikkanne sarjan ykkösenä ja lopettakaa tuo mammuttitautimainen vauhkoilu jostain liiganousuista. Ihan vaan sillä, että keväällä ole taas pää jumissa....

Itse asiassa Sportin omaksuma konsepti "huutelemisesta" on ollut ainoa mahdollisuus suljetun liigan olosuhteissa. Jos ei edes Sport olisi huudellut ja tavoittellut monen mielestä "olemattomia", niin eivät edes kiekkoyleisön ja sponsorien ylivoimainen enemmistö ja muutamat harvat valistuneet ja kokonaisuuksia ymmärtävät kiekkopomot olisi saaneet taivuteltua suomalaista jääkiekkosceneä ottamaan asioita uuteen harkintaan.

Sportin fanien huutelun ymmärtämiseksi lienee syytä kuunnella Klamydiaa ja ymmmärtää kaupungin kaksikielinen luonne, onnen- ja huomenlahjat eivät käy aina tasan.

Mutta ilman Sportin asettamia tavoitteita Mestis olisi nykyistäkin kuolleempi, ja vaikka tämä sinällään varmasti onkin jonkin Uraman ja Lintumäen tavoitteissa, kaksi esimerkkiä nyt mainitakseni. Tosin mäkihyppy ja hiihto tulevat moisella linjalla vastaan myös liigaseuroille, mutta se on toinen keskustelu.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Lempäälän reissu tuli tehtyä. Turpaanhan sieltä tuli ja alkua lukuunottamatta Sportin peli aivan sekaisin. En tiedä mistä johtuu - kovasta treenaamisesta, asennevammasta, bussimatkasta, Tammisesta vaan yksinkertaisesti paljon paremmin valmistellusta Lekin joukkueesta. Myönnän, että hävetti katsoa oman joukkueen peliä - siksi aivottomia suorituksia oli läpi pelin. Noh tämä matsi on takana ja toivottavasti sen jo jokainen on unohtanut ja ottanut perkele opiksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös