Saksa MM-2008

  • 13 210
  • 80
Tila
Viestiketju on suljettu.

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mikä mahtaa olla Marco Sturmin tilanne, pelaako jo huomenna Suomea vastaan? IIHF:n sivujen mukaan kun ei Sturmin passia ole vielä leimattu. Kokoonpanoluettelosta löytyy tällä hetkellä seitsemän puolustajan ja kahdeksan hyökkääjän nimet. Ja noita listoja tunnutaan vieläpä päivitettävän tiiviisti, sillä Suomen listaan oli Mikko Jokela juuri jo lisätty. Olisiko niin, että Sturm ei vielä kisapaikalla ole ja voisiko peräti olla, että "Saksan Teemu Selänne" ei vielä Suomea vastaan pelaisi? Aamulehti tosin nimitti otsikossaan isokokoista puolustajaa Christoph Schubertia tuolla lisänimellä. Noloa...
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Marco Sturm saapui tänään joukkueen pariin ja veti ekat treenit muun jengin kanssa. Kantaa C-merkkiä, ja pelaa kyllä huomenna. Ellei sitten Saksan GM-Kurri eli Franz Reindl ole kämmännyt ja unohtanut leimata passia.

Menee muuten mielenkiintoiseksi, jos San Jose putoaa, jos sieltä vielä Ehrhoff ja M.Goc tulisivat.

Kentät ovat yllättävän salaiset, mutta heitetään veikkaus:

Gogulla-Hackert-Wolf
Sturm-Ustorf-Fical
Felski-Busch-Rankel
Y.Seids-Ullmann-Tripp


MACK
 
Viimeksi muokattu:

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuskin on kämmännyt. Säännöt vain sanovat, että jokaisen pelaajan, jonka kisapassi leimataan, on oltava kisapaikkakunnalla rekisteröintihetkellä. Joten jos Sturm on vasta tänään paikalle tullut, on siinä syy listalta puuttumiseen. Willkommen, Marco!
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mielenkiintoinen yksityiskohta Saksan joukkuetta kohtaan kohdistetuista odotuksista Saksan urheilukanavan DSF:n sivuilla, joissa kerrotaan jo jatko-ohjelma valmiiksi. DSF siis näyttää ennen pudotuspelejä vain Saksan otteluita, mutta jännittävää on, että sivuilla osataan jo sanoa Saksan ottelut jatkolohkossa, ts. se, että Saksa sijoittuu alkulohkossaan kolmanneksi. Ja nyt jos koskaan olisi paikka Slovakiakin kaataa.

Suomessa voisi tällaisesta lammastelusta syntyä aikamoinen haloo ja Saksassa syttyisi sisällissota, jos samanlaisella asenteella lähdettäisiin futiskisoihin. No, valtion kanta tässä tuskin on kyseessä ja DSF:hän onkin täydellisen paska urheilukanava. Viimevuotinen lätkäfinaali lähetettiin illalla koosteena, kun pelin aikan piti näyttää jotain kakkosbundesliigan viikkotiivistelmää. Nytkin oli suorastaan ihme, että DSF:n yöpornoilta raivattiin aikaa jääkiekolle. Eli kaikki YLE:n toimintaa jääkiekon suhteen kritisoivat voivat esittää kysymyksen: "Koska Saksassa?"
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sellainen muuten vielä kommentoitava, että meikäläisen on kyllä mahdoton arvottaa sitä kumpi on suurempi pelaaja, Sturm vai Hecht. Jätkien statseissa ei ole suurta eroa. Sturm on toki parempi maalintekijä ja periaatteessa tehokkaampi, mutta Hecht on kuitenkin monipuolisempi jokapaikan höylä ja parhaimmillaan saa ketjukaverinsa todella hyvään lentoon. Tähän voi kommentoida ehkä joku täysin ulkopuolinen, ehkä Sturm pistää enemmän silmään muille lätkän seuraajille?

En ehkä ole täysin ulkopuolinen, sillä Saksaa on tullut seurattua aina ja erityisesti siitä lähtien, kun itse Saksassa asun. Ja Sturmi tuli nähtyä livenä ainoassa NHL-pelissänikin.

Vastaukseni on, että jääkiekkofanina pidän Sturmista enemmän - nopeutta, räväkkyyttä ja hienoja maaleja. Sturmin näkemisestä olen valmis maksamaan enemmän kuin Hechtin, näyttävä hyökkääjä. Hechtistäkin pidän, mutta eri tavalla. Uskon, että jos olisin jonkin joukkueen manaajageri, niin Hecht olisi joukkueessani tärkeämpi palanen kuin Sturm. Hecht siis managerivalinta, Sturm kannattajavalinta.
 

tt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sport1.de:n kolumnisti Erich Goldmann nostaa kolumnissaan tänään esille mielenkiintoisen pointin: Saksan pelaajista 15:llä ei ole kokemusta kapeasta kaukalosta, eikä Saksa ennen kisoja pelannut edes harjoitusottelua Kanadassa.

Mielenkiintoista nähdä, minkälainen pelituntuma joukkueella on alussa, kun kaukalon mittasuhteet ovat hieman poikkeavat. Tuntuu, että suuremmat hyökkäysalueet tuovat ainakin alivoimapelaamiseen hieman erilaista vaikeusastetta.

Goldmann veikkaa saksan mahdollisuuksiksi Suomea vastaa 10%, Slovakiaa vastaan 35% ja Norjaa vastaan 60%.

Saksan kisojen onnistuminen tai epäonnistuminen ratkaistaan pääosin Norja-ottelussa. Uskoisin tämänvuotisen ryhmän kuitenkin pelaavan kohtuu piteästi, joten Suomi saanee olla ihan kunnolla hereillä tänään, mikäli ei heti alkuun pääse selvään johtoon. Saksan joukkue tullee otteluun melko fyysisesti, jos pelityyli on samanlainen kuin harjoitusmatsissa Suomea vastaan. Jäähyjä on tätä kautta myös todennäköisesti tulossa tuomarilinjasta riippuen melko paljon.

Muinoin Suomea usein kiusannut Erich Kühnhackl veikkaa Saksan tänä vuonna menevän kahdeksan parhaan joukkoon; tähän veikkaukseen voisin vaikka yhtyä.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyvällä asenteella pelaava Suomi on kyllä liian kova pala. Ei siinä tarvitse Schubertin antaa Koivulle mitään maalisyöttöjä. Mieluummin olisi ottanut löysän flegusti esiintyneet tsekit tai ruotsalaiset vastaan.

Kiekollisesta pelistä ei nyt paljoa osviittaa saanut. Busch tuntuu kyllä pirteältä. Hackert ja Ustorf hieman huolestuttavat sentteripuolella. Slovakiaa vastaan pitää reagoida, jos Ustin ja Sturmin yhteistyö ei löydy.

Seidsille ja Schubille ei saatu oikeastaan yhtään lämäripaikkaa, tämänkin pitää korjaantua.


MACK
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
San Jose putosi. Chrisu Ehrhoffia lienee turha odottaa, kaveri taisi pelata pleijarit yhdellä jalalla. Marcel Goc olisi mielenkiintoinen lisä hyökkäykseen, takana vaikea kausi ja täysin puolustavassa roolissa. Toisiko Goc oikeasti jengiin jotain? Toisaalta voisiko häntä olla kysymättä mukaan? Kassariosastolle vapautui lahjakkain molari eli Thomas Greiss, jos Krupp hänetkin vielä roudaa, niin ei varmaan Pätzoldille maistu. Aluksi taistellaan pelipaikasta San Josen campilla, sitten farmissa Worcesterissa, ja sitten vielä maajoukkueessa.


MACK
 

tt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ehrhoff, Goc ja Greiss eivät missään nimessä tule enää alkulohkon peleihin. Jatkolohkoon mahdollisesti, mutta Krupp aikoo ottaa kavereihin yhteyttä vasta Slovakia-ottelun jälkeen.

Müller tänään maalissa.

Lähde
 

scholl

Jäsen
Upeaa. Saksa on voittanut Slovakian, joka on ollut ehkä veemäisin joukkue ikinä itsenäistyttyään. Nyt jos tulee voitto Norjasta niin lohkossa jopa kakkossija. Aika hyvin. Sitten voi miettiä sitä, että jatkosarjassa ei välttämättä tarvitse kovin paljon pinnoja, jotta pääsee 8 parhaan joukkoon. Se voisi olla Saksan joukkueelle tavoitteena.

Marcel Goc tulee sport1.de:n mukaan keskiviikkona Halifaxiin ja pelaa jatkosarjassa. Ehrhoff sen sijaan jättää turnauksen väliin loukkaantumisen takia.
 

tt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Upeaa. Saksa on voittanut Slovakian, joka on ollut ehkä veemäisin joukkue ikinä itsenäistyttyään. Nyt jos tulee voitto Norjasta niin lohkossa jopa kakkossija. Aika hyvin. Sitten voi miettiä sitä, että jatkosarjassa ei välttämättä tarvitse kovin paljon pinnoja, jotta pääsee 8 parhaan joukkoon. Se voisi olla Saksan joukkueelle tavoitteena.

Niin, Norjan voittamalla Saksa voi voittaa koko lohkon, jos Slovakia voittaa Suomen. Pahimmassa tapauksessa putoamiskarsintakin saattaa vielä olla edessä, jos Norjaa vastaan perseillään Slovakia-voiton huumassa. Ei tämä homma vielä ole taputeltu.

Kuten aiemmin jo todettu, Kühnhackelin veikkaukseen Saksan puolivälieräpaikasta voisi vaikka yhtyä. Potentiaalia joukkueessa on ja eilisen pelin tasolla jatkaessaan voi joukkue puolivälierässäkin aiheuttaa ongelmia vastustajalleen.

DSF:n kommentattori oli eilen tietävinään, että Gocin lisäksi myös Greiss olisi tulossa jatkolohkoon. Voidaan tietenkni kysyä, onko Greissille tarvetta, kun maalivahtipeli ainakin eilen oli ajoittain jopa loistavaa. Kruppilla mielenkiintoinen maalivahtivalinta Pätzoldin ja Mülleri nvälillä edessä.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämän voiton seurauksena Saksalla on täysin omalla tasollaan pelatessaan mahdollisuus yltää kvartseihin ja kohdata siellä USA/Kanada.

Norja pitää ehdottomasti hoitaa ja jatkosarjassa Latvia/Slovenia, niin homma on selvä.

Marcel Gocin istuttaisin aluksi Felskin ja Rankelin keskelle, ns. 4-ketjuun, ja sitten toki myös yv-aikaa varmaan heruu.

Greissin tulosta eivät muut mediat puhu, en kyllä sinänsä näe syytä roudata häntä paikalle, mielenkiintoinen tilanne.


MACK
 

Rubicon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hienoa, että Saksa hoiti Slovakian. Tosin olin melko luottavainen tämän suhteen, kun Slovakialta huippunimet puuttuu. Mahtavaa, mahtavaa. Nyt on tie auki puolivälieriin, mutta kuten eräskin maa tässä jo huomasi ei se Norja itsestään kaadu. Luotan silti siihen, että Saksa ottaa oppia ja hoitaa sen Norjan. Suomellekin se sopisi, että Saksa hoitaisi Norjan jolloin tuolla Norja-pelillä ei olisi pisteiden valossa väliä. Tsemiä Saksa! Yllätykset ovat tervetulleita.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Katsotaan nyt miten tuon Florian Buschin kanssa käy. Kaverin ympärillähän on pyörinyt näitä "doping"-hässäköitä.

Tarina taisi mennä niin, että DEL-liigan semien aikana dop-testaajat tulivat kotiovelle testaamaan, mutta Busch lähti mieluummin gimmansa kanssa syömään. Soitti sitten pari tuntia myöhemmin katuvana, että kustaan nyt sitten. Saksan liitto löi sakkoa jne. ja juttu loppuunkäsitelty. Mutta nyt WADA ja IIHF vääntävät jotain sinne sun tänne. Pari viikkoa sitten taisi olla niin, ettei pelaamisen suhteen pitänyt olla mitään epäselvää. Kuitenkin nyt taas kiistellään saako pelata vai ei. Testaajat kuulemma toimivat myös väärin, mutta näköjään tässä on taas kerran saatu kärpäsestä joku isompi elukka.

Busch on vahvistus joukkueelle, harmi jos menee nyt puihin. Mitä lätkäpelaajiin ja dopingiin tulee, niin hohhoijaa.


MACK
 

tt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Katsotaan nyt miten tuon Florian Buschin kanssa käy. Kaverin ympärillähän on pyörinyt näitä "doping"-hässäköitä.

Uutinen aiheesta.

Saksan jääkiekkoliitto ei ollut Wadan mukaan suostunut yhteistyöhön, ts. antamaan Wadalle lisäinfoa/vastalauseoikeutta asiasta ennen MM-kisojen päättymistä, joten Wada vaatii nyt sitten IIHF:ia asettamaan Buschin varmuuden vuoksi pelikieltoon. Erikoista säätöä sinänsä Wadalta, että kolme päivää sitten asiassa ei ollut enää mitään epäselvää. Saksan liiton tiedottaja oli sitä mieltä, että jonkun Wadassa täytyy nyt olla jostain syystä henkilökohtaisesti loukkaantunut, että viitsii tälläistä jättimäistä hälmöilyä yrittää.

Olettaisin, ettei Wadan vaatimus mene läpi, eiköhän Saksan liiton päätös kelpaa IIHF:lle; Saksan sisäiset yhteistyöongelmansa DEB ja Wada voinevat hoitaa keskenään.
 

scholl

Jäsen
Siitähän oli alunperin puhetta, että jopa Saksan DEL mestaruus saatettaisiin joutua jakamaan uudelleen eli asiasta on ollut suurta kohua tässä jo monta viikkoa, mutta se voi olla kyllä enemmänkin vain kohua ilman varsinaisia tekoja.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Ei kenelläkään olisi mitään tietoa että kuka pelaa tänään Saksan maalissa?
 

tt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sikora II

Busch saa pelata jatkossakin. Ihan kiva, mutta:

Saksa menettä hyvin todennäköisesti Slovakia-voitosta saamansa pisteet, ts. Slovakia tuomittaneen voittamaan 0-5. Syynä tähän on Jason Hollandin edustuskelvottomuus. Hän on pelannut Kanadan juniorimaajoukkueessa, joten hänen olisi pitänyt pelata Saksassa 4 kautta (pelannut vasta 3) ollakseen pelikelpoinen.

Uutinen

Tämä on totaalisen perseestä. Kerrankin peli kulkee, niin sössitään sitten tällaisia pelin ulkopuolisia asioita. Saksan liiton pääjohtaja otti täyden vastuun virheestä, eipä tuo juuri lohduta.

Norjaa vastaan on sitten voitettava.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Tämä on totaalisen perseestä. Kerrankin peli kulkee, niin sössitään sitten tällaisia pelin ulkopuolisia asioita. Saksan liiton pääjohtaja otti täyden vastuun virheestä, eipä tuo juuri lohduta.

Just tänä aamuna juttelin faijan kanssa siitä taannoisesta Wienin Sikora-jupakasta (olikos se 1987...) Muistaako kukaan?

Eikö tuo DEB koskaan opi mistään mitään? Noh, Sikoran kanssahan homma meni lopulta Saksan kannalta hyvin.
 

tt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Just tänä aamuna juttelin faijan kanssa siitä taannoisesta Wienin Sikora-jupakasta (olikos se 1987...) Muistaako kukaan?

Sama tuli itsellenikin mieleen, kuten edellisen viestin otsikosta näkyy.

Tällä kertaa kyse ilmeisesti oli ihan inhimillisestä virheestä, eikä DEB millään lailla kiistä edustuskelvottomuutta kuten aikoinaan Wienin alioikuedessa asti.

EDIT:


Komento takaisin, onneksi: IIHFtotesi , että tulosten muuttaminen vaikuttaisi liikaa muihin joukueisiin, joten Saksan voitto pysyy.
 
Viimeksi muokattu:

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Komento takaisin, onneksi: IIHFtotesi , että tulosten muuttaminen vaikuttaisi liikaa muihin joukueisiin, joten Saksan voitto pysyy.

Hyvä niin, oikeudenmukainen ratkaisu. Parempi harkinta vaan olisi DEB:n kohdalla tarpeen. Saksassa olisi sitä paitsi omastakin takaa pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan yhtä hyvin, kuin tämä kanukkivahvistus.

Enpäs huomannutkaan, että mainitsit Sikoran otsikossa...
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Saksa varmisti paikkansa jatkolohkossa Suomen voitettua Slovakian. Germaanien mahdollisuudet puolivälieriin ovat niin ikään loistavat, voitot Norjasta ja Latviasta luultavasti takaisivat sen. En usko Slovakian (mikäli se edes jatkoon pääsee) voittavan USA:ta tai Kanadaa.
 

Ottomaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit forever ja muulloin HIFK
Sama tuli itsellenikin mieleen, kuten edellisen viestin otsikosta näkyy.

Tällä kertaa kyse ilmeisesti oli ihan inhimillisestä virheestä, eikä DEB millään lailla kiistä edustuskelvottomuutta kuten aikoinaan Wienin alioikuedessa asti.

EDIT:


Komento takaisin, onneksi: IIHFtotesi , että tulosten muuttaminen vaikuttaisi liikaa muihin joukueisiin, joten Saksan voitto pysyy.

Huvittavaa, että kun sääntöjä rikotaan ja pelaaja todetaan edustukelvottomaksi niin siitä ei aiheudu mitään rangaistusta, koska muut joukkueet kärsivät siitä liikaa!!! What the fuck? Slovakitko siitä kärsisivät vai mitkä joukkueet? Taitaa olla vain niin, että kun Saksasta tulee isot sponssit kyseiseen MömMöm-kisoihin niin ei olisi hyvää mainosta rangaista heidän oman maansa joukkuetta, näinhän se on ollut ennenkin...

Ei sillä, Slovakit ovat kyllä niin paskoja, että mitään lahjapisteitä heille kuuluisikaan.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toi koko keissi on taas juuri sitä itseään. Kyllä nuo asiat pitää hoitaa kunnolla, etteivät kaiken maailman pensselinpyörittäjät ja sihteeripojut pääset sormi pystyssä mussuttamaan.

Säännöt ja säännöt, ne nyt on mitä on. Jotkut mittaa mailoja ja jotkut ristikkojen leveyksiä, nekin ilmeisesti sääntöjen mukaan. Millimetripapereihin erikoistuneet neitimiehet tykkää noita tulkita.

Henk.koht ei kiinnoistaisi pätkääkään saada esim. Norjasta 5-0 paperivoitto, jos ollaan aluksi hävitty vaikka 1-3, ja sitten mennään vinkumaan sen ja sen pykälän alaotsikosta, kun Norjan kaverilla oli väärän värinen hikinauha. Juuri sen takia näiden asioiden kanssa pitää olla tarkkana, etteivät pikkusielut pääse jylläämään.

MACK
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös