Play-offien rahojen jakaminen?

  • 4 657
  • 8

jackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En nyt mistään löytänyt tietoa siitä miten playoff-lipputulot jaetaan, joten jos joku ystävällismielinen ihminen viitsisi edes kertoa vaikka osoitteen josta tieto löytyisi..tai saahan sen itsekin kertoa :)
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
1. 23%
2. 18%
3. 13%
4. 11%
5. 8% (Jokerit)
6. 7% (HIFK)
7. 6% (Lukko)
8. 5% (Pelicans
9. 3% (Blues)
10. 2% (SaiPa)
11. 1,5% (HPK)
12. 1,5% (JYP
13. 1% (Ässät)

Jääkiekkolehdessä oli mainittu nuo viimeksi.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Potti nurinperin?

Kun tällä palstalla (aika ajoin) esiintyy niin paljon viisautta, niin eikö olisi aika keksiä myös joku sopivampi malli play off-rahojen jakamiseksi kuin tämä nykyinen?

Nykymalli on sikäli perusteltu, että voittajalle eniten ja vikalle muruset jne., mutta kun ne isojen kaupungien rahakkaat joukkueet, joilla on siis lipputuloja, mainos-ja sponsorirahaa omastakin takaa, ottavat myös kermat pudotuspelirahoista, voisi rahanjakoa ajatella myös SM-liigan KOKONAISUUDEN kannalta. Nyt käy niin (kuten jo Marx aikanaan sanoi), että köyhät köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat.

Malli, jossa otettaisiin sekä huomioon urheilullinen menestys että seurojen suuri taloudellinen eriarvoisuus olisi minusta todella harkitsemisen arvoinen.

Tämä malli tasoittaisi eriarvoisuutta ja tekisi liigasta mielenkiintoisemman. Kyllähän minunkin on tässä toivottava, että mestaruus menisi Tampereelle tai Ouluun, TPS on kylliksi porskuttanut. Ei mitään TPS:ää vastaan, mutta mitä järkeä on liigassa, jossa jo ennen sarjaa voidaan sanoa tuleva mestari kolmen joukkueen joukosta, kun 13 kuitenkin on tosissaan mukana.

Mitä uusi malli olisi käytännössä, sitä en osaa sanoa, mutta jonkinlainen tasoitus olisi paikallaan. Sellainen systeemi kyllä keksittäisiin, jos haluja olisi. Mutta niitä haluja ei ole, valitettavasti.

Isot seurat liittoutuvat pieniä vastaan, ja Urpo-setä, Kummolan Kale-pamppu, ja Henskeli-Masa ei pane tikkua ristiin.

Mutta ihan vakavasti, tässä rahanjakosysteemissä on minusta vääryys!
 

jake styles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Niin, samaa mieltä. Mutta aika vaikea sopivaa systeemiä olisi keksiä, sillä jos prosentit käännettäisiin vain nurinpäin, eli viimeiselle eniten, niin voisi pahimmillaan syntyä tilanteita, joissa playoff-mahdollisuutensa menettänyt joukkue tiputtautuisi tahallaan alemmaksi suurempien rahojen toivossa. Tosin tällainen keplottelu vähentäisi aika äkkiä kyseisen joukkueen omia lipputuloja.

Mutta entäs jotain tähän suuntaan:

sijat 1-8. 6%

9. 13%
10. 12%
11. 10%
12. 9%
13. 8%

Saako muuten playoff-joukkueet itse pitää osan lipputuloista? Vai meneekö kaikki jakoon? Jos menee, niin tuossa äskeisessä ehdotuksessa voisi pienen osan jättää myös itse playoff-joukkueille.
 
Viimeksi muokattu:

Risa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy vuodesta-61, Jokerit 1972-2013; 2022, Україна
Re: Potti nurinperin?

Viestin lähettänyt käyttäjä hjalmar

Nyt käy niin (kuten jo Marx aikanaan sanoi), että köyhät köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat.

Mutta ihan vakavasti, tässä rahanjakosysteemissä on minusta vääryys!

Niinhän sitä sanotaan, ettei kukaan ole väittänytkään maailmaa oikeudenmukaiseksi paikaksi...

Eikä tämä SM-liigan pudotuspelien rahanjako ole varmaan sieltä törkeimmästä päästä, vaikka olen samoilla linjoilla hjalmarin kanssa! Laskeskelin (ja masennuin) taannoin Michael Jordanin tienestejä siltä pohjalta, että oletetaan Äijän tekevän töitä kaikkina vuoden päivinä (myös la/su) 8 tuntia. Tällä kaavalla silloiseen liksaani verrattuna tyyppi tienasi joka ainut tunti lähes saman kuin meitsi vuodessa! (Nyt tämä toinen kaima taitaa tienata vielä enemmän...)

Enpä tiedä onko kukaan tuollaisten rahojen arvoinen!?! Ei tunnu olevan ahneudella mitään rajaa! Välillä tuntuu, että olisi kirveellä töitä tässä maailmassa..
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Keksiikö kukaan mitään järkevää?

Niin, minusta tätä systeemiä pitäisi tosissaan miettiä. En tarkoita aivan sitä, mitä otsikkossani (potti nurinperin) sanoin, mutta ihan oikeasti, näyttää taas menevän suurin potti TPS:lle, no onnistuihan Jokerit tällä kertaa pikkasen "ryöstämään" Tepsiltä viemällä runkosarjan voiton, mutta systeemissä on mätää. Miksi? Nimenomaan siksi, että se on liikaa kallellaan urheilullisen tulosen perään ja siitä syystä ruokkii samoja seuroja vuosi suoden jälkeen.

Montako vuotta siitä onkaan, kun SM-kulta on mennyt Helsingin tai Turun ulkopuolelle? Eli montako vuotta on siitä, kun rahanjaossa joku mukin sai jotakin? ja vielä: ovatko pikkuseurat (kuten Rauman Lukko) edes yrittäneet nostaa tätä kattia pöydälle?
 

porkkana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Toronto Maple Leafs
Enpä usko, että playoffpotin rahat joukkueiden voimasuhteisiin hirveästi vaikuttavat. Ehkä voittaja saa osuudellaan yhden pelaajan palkan maksettua muttei muuta. Lähinnä pitäisi menetellä NHL:n mukaisesti siirtokorvauksissa eli kasvattajalle kunnon korvaus.
 

tsei_tsei

Jäsen
Mikä idea...

..on muuttaa pudotuspelien rahanjakoa. Eikö sitä mestaruutta pitäisi juuri palkita rahalla. Mestaruusporukan kasaamiseen liittyy aina riskejä, hyvä esimerkki tästä on kauden 1998 HIFK. Kovat satsaukset tehtiin osaksi riskilläkin, mutta saatiin se menestys. Eihän tuossa rahapotin jaossa ole mitään järkeä, jos se tehdään käännetysti.

Nyt kotijoukkue saa käsittääkseni pitää 20% lipputuloista ja loput menee jakoon. Jakoprosentitkin ovat mielestäni oikeudenmukaiset. Jos rahapottia halutaan tasoittaa, niin kyse pitää olla liigan rahoista. Liiga kerää rahoja TV-oikeuksista ja sponsoreilta (Veikkaus) yms. Nyt tuntuu lisäksi siltä, että rahaa jää SM-liigalle hautumaan. Tuon rahan voisi jakaa joukkueille sitten mahdollisesti eri tavalla. En kyllä tätäkään kannata, mutta ennemmin näin sitten.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös