MM 2008 - Kisajoukkue tällä hetkellä?

  • 700 253
  • 3 046
Tila
Viestiketju on suljettu.

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Roolitusta tai ei, niin kyllä ainakin itseä hiukan kylmää kun Saravo ja AJ Niemi jälleen joukkueessa mukana. AHL:stä löytyisi mm. Niskala ja Lepistö. No, pääasia ettei Berg ole mukana.
 

jäinenjänis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton & Espoo
AHL:ssä on kyllä ihan varteenotettavia kavereita:
Milwaukee:
Janne Niskala, Antti Pihlström
Hershey:
Sami Lepistö
Houston:
Petri Kontiola
Providence: (meni tosin jo jatkoon)
Tuukka Rask
(ilmeisesti myös Petteri Nokelainen)

Hershey 3-0 tappiolla (paras 7:stä), jos Washington putoo ni Lepistö ois hyvä vahvistus/toisaalta Niitymäki&Kukkonenkaan ei ois heikko juttu
Milwaukee tappiolla 2-1
Houston 1-1
Kaikki AHL:n ekan kiekan "kiinnostavat" sarjat loppuu suma/mati yönä. Sielt pääsis hyvin kisoihin mukaan vielä.

Niskala ois loistava lisä puolustukseen, Kontiola pelas viimeks hyvät kisat ja voi pelata myös laiturina, Pihlström taas on armoton duunari joka osaa tehä häkkejä
Jollain tavalla toivon että Nokelaista ei lähettäs farmiin vaan valittas kisoihin. NHL pelaaja on kuitenkin aina NHL pelaaja eli jotenki kovempi ku SM-liiga kaverit.

Niinmaan toipumista toivosin ja Bäckströmille kisalupaa, ei pakki- ja veskakalusto nyt niin hyvii oo.

Selänteenki toivosin näkeväni kisoissa, se antas äijällekin mahiksen voittaa täl kaudel viel jotain.

Ihmettelen tosi Hannes Hyvösen valintaa. Äijä on ihan *********. Ihmettelen myös miks Viuhkola ja Tarkki ei ollu leirivalinnoissa mukana. Kumpiki niistä ois ollu ihan hyvää ainesta kisoihin asti.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Minä taas väitän, että jos Suomi saa mukaansa parhaat puolustajat, jotka ovat käytettävissä heidän seurajoukkueidensa lopetettua kautensa, sekä toimivan pelisysteemin (nyt sekin on hukassa), niin suomalainen maalivahtiosaaminen tulee aina riittämään mitaliotteluihin, joka on ihan hyvä sijoitus. Finaalikaan ei ole mitenkään poissuljettu vaihtoehto.
Siis eihän tästä olekaan kysymys. Kyllähän hyvät kenttäpelaajat kompensoivat puutteellista maalivahtipeliä, mutta kun tiedetään mikä tilanne on, niin olisi ollut äärimmäisen tärkeää, että Suomi olisi saanut selkeän ykkösmaalivahdin, jonka rahkeet riittävät MM-kisoissakin.

Kaikki kunnia Rämölle, potentiaaliselle tulevaisuuden huippumaalivahdille, mutta en usko että hän pystyisi Suomea mitalipeleihin johdattamaan. Varsinkaan nyt, kun puolustus ja sen enempää valmennuskaan ei minua ainakaan vakuuta. Toivottavasti olen väärässä.
 

Brad

Jäsen
Mielenkiintoista kyllä huomata miten tuo NHL-status vaikuttaa noihin valintoihin, noin ylipäänsä ottaen. Petteri Nokelainenkin lähti rapakon toiselle puolelle ja jo nyt häntä ollaan tuomassa kisajoukkueeseen. Jos olisi jatkanut SaiPassa, paikkaa olisi tuskin auennut.

Voihan vittu mitä tekstiä. Nokelainen on NHL-tason pelaaja, sehän on koko kauden pelannut maailman kovimmassa sarjassa vakituisessa roolissa. Sieltä nämä immoset ja pihlmanit tulevat maitojunalla kotiin, kun eivät paikkaa NHL-joukkueesta saaneet. Nämä immoset ja pihlmanit ovat SM-liigan tason pelaajia, Nokelainen NHL-tason. Siinä on suuri ero.

Toivottavasti Nokelainen tulee kisoihin, 3-4 ketjusta löytynee paikka.
 

Tompse

Jäsen
Ei noista pelaajista, kyllä saa mitenkään kasaan tasapainoisia ja hyvin roolitettuja ketjuja, vaikka miten päin kääntelee.

Nyt pitää toivoa, että NHL:stä saadaan lisää apuja hyökkäykseen. Eli Dallasin tippumista täytyisi odotella, että saadaan Lehtinen ja Hagman vahvistamaan heikkoa hyökkäysosastoa.

Puolustus näyttää ihan hyvältä, jos saadaan Niskala/Lepistö mukaan, ja sitten Saravo ja Niemi sivuun, Varauksella Luoma.

Hyökkääjistä Hannes Hyvönen vei selkeästi Leinon paikan, jota en ymmärrä. Leino on monta kertaa juonikkaampi ja taitavampi, olisi tuonut mm. Ylivoimaan käsiä ja juonikkuutta. Mutta ilmeisesti tuo saatanan sheddeni ei taitoa arvosta.

Hentunen ja Voutilainenkin olisivat olleet hyvä lisä joukkueeseen, Pyörälöiden, Pihlmannien ja Hyvösten tilalle.

Lähtis jo se sheddeni vittuun, kun ei selkeästi osaa.

Loppuun vielä yritystä saada ketjut jotenkin tasapainoon:

Peltonen – O.Jokinen - Selänne

Jokinen – M.Koivu – T. Ruutu

– Kapanen - Bergenheim

Pirnes/Pyörälä/Nokelainen – Hahl – Petrell

Immonen

Koistinen – Pitkänen
Salmela – Jokela
Väänänen - Niskala/Lepistö
Luoma/Niemi/Lepistö/Niskala

Eli kolmosen laidasta nyt puuttuu selkeästi pelaaja, koska Jussi Jokinen oli pakko nostaa kakkoseen, koska Leino pudotettiin joukkueesta. Hyvönen ei noissa karkeloissa pärjää, ei pärjännyt EHT:ssäkään. Leinolla oli sentään yritystä, väärässä roolissa ja väärässä ketjussa tosin.

Osalakin olisi tuonut jotain uutta neloseen, mutta Petrell taisi hänet tiputtaa. Petrel onkin ihan hyvä valinta. Siitä plussaa. Neloseen kaivataan nyt Nokelaista, koska Bergeinheim on pakko pistää kolmoseen.

Yksi asia mikä ihmettyttää on sentterien suuri määrä, 6kpl. Immosen olisi voinut suosiolla jättää pois, ei esittänyt Tourilla kummempia. Pirnes oli viimeisissä peleissä pirteämpi.

Suurin yksittäinen moka oli siis Leinon tiputtaminen. Myös Voutilaisen olisi ehkä voinut ottaa mukaan.

Voisipa melkein kysyä, ketkä tuosta joukosta ne maalipaikat luo ja ketä niistä maalit tekee? Rouhijoita ja kädettömiä puurtajia kyllä löytyy enemmän kuin tarpeeksi.

Lievästi vituttaa.
 

pot67

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Saravohan on ihan sen perusteella mukana,et voi hypätä Nashin reppuselkään finaalissa. Jospa Pekka ois lisää kiloja saanu vuodessa,ni ei Nashin poikakaan maalia tekis..
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Jos lasketaan että neloseen menee Hahlin lisäksi kaksi pelaajaa ja 13. hyökkääjä on luultavasti sentteri, niin ketkä kaksi joukosta Pihlmann, Petrell, Hyvönen ja Pyörälä ovat Leinoa (tai Voutilaista) parempia vaihtoehtoja ylempiin ketjuihin?
Tshekin turnauksen perusteella kaikki paitsi Pihlman. Selvästi.
 

Tompse

Jäsen
Jos lasketaan että neloseen menee Hahlin lisäksi kaksi pelaajaa ja 13. hyökkääjä on luultavasti sentteri, niin ketkä kaksi joukosta Pihlmann, Petrell, Hyvönen ja Pyörälä ovat Leinoa (tai Voutilaista) parempia vaihtoehtoja ylempiin ketjuihin?

edit. ja Pillun ja Nokelaisenkin tilanne on vielä auki ja paikka nimenomaan nelonen. Sitten ihmetellään kun kolmosketju Pyörälä-Pirnes-Pihlmann ei tee maalia.

Jep, olet aivan oikeassa. Ketään noista ei Leinon edelle mene. Montakohan maalia Hyvönen teki EHT:ssä? Sehän taitaa se hänen roolinsa olla? Leino sentään loi muutamia vaarallisia tilanteita, nokkelilla oivalluksillaan ja taitavalla luistelullaan.

Pihlström ja Nokelainen olisivat tervetulleita. Dallasin tippuessa myös Lehtinen ja Hagman. :)
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
Lennart Petrell oli yllättävän pirteä Tsekin Euro hockey tourilla, kovan taklauspelinsä ansiosta. 4.ketjun raatajaksi sopii hyvin ja laidat saattavat rymistä.

Lennu on täydellinen tuohon rooliin. Todella painavia ja ennenkaikkea puhtaita taklauksia, joten ei tarvitse koko ajan pelätä turhia kakkosia. Ja löytyy sitä taitoakin aika mukavasti.
 

Stombe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Anaheim
Uskoisin Pihlmanin valinnan perustuvan miehen kokemukseen pikkukaukalosta. Iso järkäle, joka syttyessään sytyttää koko joukkueen ja siinä lomassa saattaa parit pisteetkin heittää. Mies ei myöskään kovin vanha ole (25v?), jotenka näissäkin puitteissa annetaan vaan miehelle lisää kokemusta. Luulenpa vain, että vuosien saatossa miehestä tulee ehdotonta voimahyökkääjien eliittiä.

Jep, tykkään Jyppiläisistä.
 

Brad

Jäsen
Jep, olet aivan oikeassa. Ketään noista ei Leinon edelle mene. Montakohan maaliva Hyvönen teki EHT:ssä?

Monta maalia Leino teki EHT:ssä? Ehdottomasti mielummin Hyvönen kuin Leino, tuo jengi kaipaa maalintekijöitä. Hyvöstä voi myös käyttää ylivoimassa viivalla, ketään muuta siellä ei olekkaan joka omaa rigtin kätisyyden paitsi käyttökelvoton Jokela ja Immonen.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Ylläri sinällään, että Selänne haluaa vielä miettiä lisää. Ei vittu oikeesti mikä pelle.

Mikähän mahtaa tällä kertaa olla syynä?

Itse saman ikäisenä tuossa Kivenlahti-Soukka-akselilla lätkää säätäneenä täytyy sanoa, että jo vuonna -92 kieltäytyminen vähän vitutti, mutta nyt nämä "katotaan nyt miten mä jaksan" kyllä ottaa vähän päähän. Sääli ettei Stögöllä ollut lahjoja tuolle tasolle (olisi pelannut vaikka ballerina-asu päällä nahkaruoska perseessä). Maajoukkue on vaan jotenkin kunnia-asia.

Niin. Törmänen on maailmanmestari...
 
Viimeksi muokattu:

jäinenjänis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton & Espoo
SM-liigan finaaleis nähtiin et voittavalla joukkueella pitää olla loistava molari. Tarkki peittos Brücklerin ihan suvereenisti. Kenttäpelaajien osalta Blues pisti hyvin hanttii ja paikoin piti peliä erittäin mallikaasti hallussaan.

Sama MM-kisois. Suomen hyökkäys ja puolustus kyllä voi viedä mitaleille asti, mutta ilman Bäcksii tai Niittyä ollaan hieman pulassa taistossa kirkkaimmista mitskuist.

Puolustukses kuitenki on Pitkänen ja Koistinen selkeinä johtohahmoina. Niinimaa ajaa vielä ohi jos pelaa. Salmela, Väänäen, Luoma, Jokela nelikosta löytyy niin taitoa kuin voimaakin. Niemellä taas on kokemusta sikana mikä on myös tärkeetä. Et ainoo "hassu" valinta on Saravo.

Hyökkäyksessä on taitoa: mm. Jokiset, Peltonen ja voimaa: mm. Bergenheim, Petrell, Hahl. Vielä kun on Selänne ja Nokelainen kyssärit avoinna. AHL:stä voidaan mahollisesti saada Kontiola ja Pihlström. Jos kaikki menee hyvin ni hyvä hyökkäs Suomelle tulee. Vaikka ei meniskään ni en kuitenkaan usko Suomen kaatuvan hyökkäyspeliin.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Itse en edelleenkään ymmärrä jatkuvaa itkua A-J Niemen maajoukkuepaikasta. Montako huonoa turnausta A-J on pelannut omassa roolissaan? Kyseessähän on aivan hemmetin hyvä ja kova peruspakki, jopa maajoukkuetasolla.

Sen sijaan Saravon kestopaikkaa MM-kisoissa ei voi ymmärtää.

Ihan hyvin roolitettu joukkue nähdäkseni. Kaksi hyökkäävää vitjaa, kaksi puolustavampaa. Siksi nuo Petrellin ja Pyörälän valinnat ovat ihan hyvin perusteltavissa.

Maalivahtiosasto kylmää kyllä ja pahasti...
 

Tompse

Jäsen
Monta maalia Leino teki EHT:ssä? Ehdottomasti mielummin Hyvönen kuin Leino, tuo jengi kaipaa maalintekijöitä. Hyvöstä voi myös käyttää ylivoimassa viivalla, ketään muuta siellä ei olekkaan joka omaa rigtin kätisyyden paitsi käyttökelvoton Jokela ja Immonen.

Pointti vain taitaa olla nyt se, että Hyvösen rooli on olla maalintekijä, Leinon rooli lienee enemmän tarjoilla muille oivaltavia syöttöjä, ei niinkään suoraviivainen maalinteko. Ja pitää ottaa huomioon se, että Leino pelasi totaalisen väärässä roolissa ja väärien ketjukaverien kanssa EHT:ssä. mm. ylivoimaa ei juurikaan saanut pelata, jossa piilevät hänen mahdollisuutensa.

Nyt Suomella ei ole yhtään oikeasti käsistään taitavaa pelaajaa mukana.
 

Tompse

Jäsen
Mites J. Jokinen ja Immonen?

Immonen ei pärjää taidolla Leinolle, muuten olisi rapakon tuolla puolen. Jokiselle on jonkinlaista taitoa kyllä, mutta kyllä Leino parempi kynäilijä ja ylivoiman pyörittäjä on kuin kumpikaan yllämainituista.

Eli hain tuolla käsistään taitavalla sellaista kaveria, joka taitaisi mm. ylivoiman pelaamisen oivaltavine syöttöineen ja taitavine harhautuksineen.

Josta päästään seuraavaan kysymykseen, kuka pyörittää ylivoimaa Suomella?
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Kyllähän hyvät kenttäpelaajat kompensoivat puutteellista maalivahtipeliä, mutta kun tiedetään mikä tilanne on, niin olisi ollut äärimmäisen tärkeää, että Suomi olisi saanut selkeän ykkösmaalivahdin, jonka rahkeet riittävät MM-kisoissakin.
Selitin hieman huonosti, my bad. Maalivahdeissa on toki eroja, mutta se lopullinen menestys ei mielestäni tule johtumaan heistä. Pelisysteemi sekä puolustus ovat silloin avainasemassa. Jos ne molemmat ovat repuperällä, niin vaikeaa, ellei suorastaan mahdotonta, on kenenkään veskarin olla niin hyvä, että mitali tulee.

Kyllä minullekin Bäckström kelpaa varsin hyvin, mutta vain jos on terve. Jos se olkapää todellakin kiusaa, niin kotiin vaan, ja terveet miehet pelaamaan.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Pointti vain taitaa olla nyt se, että Hyvösen rooli on maalinteko, Leinon rooli lienee enemmän tarjoilla muille oivaltavia syöttöjä, ei niinkään suoraviivainen maalinteko.

Nyt Suomella ei ole yhtään oikeasti käsistään taitavaa pelaajaa mukana.

Hyvönen on käsistään oikeasti helvetin hyvä pelaaja. Se passihan tuossa viime turnauksessa Immoselle oli sun mielestä huono? Montako passia tuo kädetön maalintekijä antoikaan kotoisessa liigassa? Entäs pudotuspeleissä?
 

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pesonen ei varmaankaan loukkaantunut näissä peleissä, vaan oli klesana jo finaalisarjassa, kuten silloin huhuttiin. Hieman outoa, että lähti EHL-turnaukseen ja pelasi ihan mukiinmenevästi, mutta sitten ei kuitenkaan pysty pelaamaan kisoissa.

No, halu kisoihin on selvästikin ollut kova, ja ymmärtäähän sen: kunniasyiden lisäksi kisat ovat verraton näytönpaikka NHL-sopimusta tavoittelevalle pelaajalle.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Nythän meiltä puuttuu esim. Nummelin, Niinimaa, Salo sekä Timonen vaikka hänen joukkueensa putoaisikin jatkosta. Ei meillä ole yksinkertaisesti varaa antaa tasoitusta tätä määrää puolustuksesta, ei millään.
Ehdottomasti samaa mieltä! Kun tuohon lisätään vielä iso kysymysmerkki maalivahtien osalta, niin vakavaksi vetää. Rämö pelasi ihan ok pelin Tsekeissä mutta onko hänestä vielä vastuunkantajaksi jos päätorjuntavastuu hänelle lankeaa?
Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta noilla pakeilla tulee olemaan pirun kiire pienessä kaukalossa, jopa pitkänkiekon roiskaisulla onnistuneesti pääsee Iltalehden arvioissa lampaitten joukosta leijonien klaaniin.
Kuitenkin pakkien pitäisi pystyä myös nopeisiin avauksiin ja kontrolloituun kiekolliseen pelaamiseen, tosin se edellytäisi myös jonkinlaista nykyaikaista pelikirjaa. Toivottavasti Shedden ostaa sellaisen heti lentokentän kioskilta uudelle mantereelle saavuttuaan, heti siinä alhaalla vasemmalla Halifaxin kartan vieressä, kiitos.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Kertokaa minulle mikä on Pyörälän rooli joukkueessa? Kaverille ei kolmesta ekasta kentästä löydy mitenkään tilaa ja neloseen mies sopii yhtä hyvin kuin Myllypuron Jammu lastentarhan opettajaksi.

Nyt Shedden hereillä, jos Pillu vapautuu niin neloseen kunnon energiakenttä Pillu-Hahl-Petrell/Nokelainen.

Ei voi kuin toivoa että Lepistö ja Niskala vapautuvat, Saravon ja Luoman pelleilyä ei jaksa katsoa taas jälleen kerran.

Onneksi sentään Laamanen tajuttiin sivuttaa tällä kertaa.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Josta päästään seuraavaan kysymykseen, kuka pyörittää ylivoimaa Suomella?

Mikko Koivu? Joni Pitkänen? Noilla nyt ainakin löytyy käsiä pyöritellä YV:tä, ja taitoa pistää limppu häkkiin paikoista.
 

ifkforever

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Petrell = voimakas, hyväkuntoinen, roolipelaaja..

Roolina vastustajan pysäyttäminen laitaa vasten.. (tarvittaessa myös tuomaritkin ;-).
Mielummin joku joka sinne haluaa ja jaksaa yrittää kuin>>> "Teemu Selänne harkitsee vakavasti liittymistä joukkueeseen, mutta vastaus saadaan myöhemmin"... jepjep, puoli kautta NHL:ssä ja ilmeisesti osallistuu maajoukkueeseen finaalissa, kunhan saa aikansa fundeerattua... no thanks
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös