Montreal Canadiens 2007-2008

  • 206 447
  • 907
Kuulostaa todella oudolta. O'Byrne väitti käsilaukun olevan tyttöystävänsä poliisin tullessa paikalle, joten aivan puhtaat jauhot ei taida O'Byrnella olla pussissa. Rahaa hän tuskin tarvitsee, mutta tiedä sitten mikä pikkuhousunhaistelija hän kentän ulkopuolella on.

Kostopouloksen temppu on aivan yhtä tyhmä kuin käytöskymppi kentällä.

Ei kuitenkaan tuomita, ennen kuin on syyllisiksi todettu.
 

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
Kuulostaa todella oudolta. O'Byrne väitti käsilaukun olevan tyttöystävänsä poliisin tullessa paikalle, joten aivan puhtaat jauhot ei taida O'Byrnella olla pussissa. Rahaa hän tuskin tarvitsee, mutta tiedä sitten mikä pikkuhousunhaistelija hän kentän ulkopuolella on.

Kostopouloksen temppu on aivan yhtä tyhmä kuin käytöskymppi kentällä.

Ei kuitenkaan tuomita, ennen kuin on syyllisiksi todettu.

Luin tapahtumaa käsittelevää ketjua hfboardsilla ja sain nauraa melkein kuset housuissa fanien ilkikurisille kirjoituksille. Niin huvittava kuin tuo juttu onkin, niin huolestuttavaahan tämä on jatkon kannalta. Peräkkäiset tappiot Torontolle ja Ottawalle, sekä siihen päälle vielä tämä idioottitempaus, niin pelillisen syöksykierteen ainekset ovat kasassa....
 

Katto

Jäsen
Kuinka tämä o´byrne selkkaus pitää tulkita. Mies vie naiselta käsilaukun. Onko hän siis pelaajana ns. rotta vai neiti?
 

M@thieu

Jäsen
Bad Boy-O'Byrne on mukana kokoonpanossa, samoin Brisebois. Streit joutuu siis harmikseen taas vaihtamaan pelipaikkaa. Hamrlik pidetään eristyksissä joukkueesta kunnes flunssa on täysin parantunut ja näin hän missaa neljännen pelinsä peräkkäin. Kostopoulos ja Begin ovat healthy scratch'it tähän otteluun. Huet puolestaan pääsee paikkaamaan lauantain surkeaa esitystä aloittavana maalivahtina.

Pakkiparit on mielenkiintoista nähdä, sillä viimeksi Komisarek-Markov -pari hajotettiin huonoin seurauksin. Ehkäpä näemme jotain tällaista pakiston osalta:

Markov-Komisarek
Bouillon-Brisebois
O'Byrne-Gorges
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Tästäkö alkoi sitten slumppi? Nyt tarvitaan nopeasti voitto, tai muuten ei hyvä heilu. Sakulle pitkästä aikaa plussaa. Jotain plussaa edes...
 
Tänään vastassa Panhers, mikä oli se joukkue NHL:ssä, joka on ainoana voittanut Montrealin useammin, kun Montreal heidät. Eli tilastojen valossa ei hyvältä täytä, mutta kuten kaikki tietää, niin Panhersissa on ollut pieni kriisi viimepäivinä, joten kuka tietää. Ja eihän se mikään voittamaton joukkue ole, ei todellakaan. Näillä näkymin jäämäsä pudotuspelien ulkopuolelle.

Sain eilen ennenaikaisen Valentine's Day lahjan. Olin emännän kanssa kantsomassa Tampa-pelin sporttiravintolassa. Pihviä, olutta, lähetys jättiscreeniltä ja telkkarista HD-lähetyksenä. Tiedän, että olette kaikki kateellisia ;)
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Sain eilen ennenaikaisen Valentine's Day lahjan. Olin emännän kanssa kantsomassa Tampa-pelin sporttiravintolassa. Pihviä, olutta, lähetys jättiscreeniltä ja telkkarista HD-lähetyksenä. Tiedän, että olette kaikki kateellisia ;)

Itse voisin kuvitella saavani naiselta paremmankin ystävänpäivälahjan.. ;)
 
Tulihan ne kaksi pistettä Floridasta kahden syytteen lisäksi.

Ilta oli maalivahtien näytöstä. Price torjui 36- ja Vokoun 37-kertaa. Molemmat ottivat läpiajonkin kiinni. Kerran oli Peltonen yksin läpi ja kerran Koivu. Lisäksi pari puolittaista yksin läpi -tilannetta.

Koivu pelasi tällä kertaa pirteästi, mutta kiekot ei mene millään sisään. Kerran yksin läpi ja pari kertaa muuten aivan erinonmainen maalipaikka, mutta kun ei, niin ei. Koivu järjesteli jälleen kerran pari todella hyvää maalipaikkaa, joista yksi jatkoajalla Higginsille nokikkain Vokounin kanssa, mutta ei mene muillakaan.

Kovalev oli tänään unten mailla ja meni aivan yksin yrittämiseksi. Syöttö ei toisinaan meinaa lähteä millään. Niin vain Kovalev sitten ratkaisi jatkoajalla yv-pelissä. Kovalla rannarilla puolustajan jalkojen välistä tolpan juureen. Ranteella kun lähtee kovempaa kuin moni pelaaja läämää, niin mitä sitä huonomille syöttämään. Tilanteessa Vokoun taisi odottaa syöttöä Koivulle ja kulma jäi auki ja vanha kettuhan haistaa paikan.

Koivulle pelistä 0+2, +1. Hieman kapteenin iltaa pilaa ottelun lopussa (56:21) ratkaisuhetkillä otettu jäähy.
Jokinen ja Peltonen jäi pisteittä. Jokiselle peliaikaa yli 24 minuttia. Peltosellekkin yli 20.

Ottelun tähdet meni 1. Kovalev 2. Price 3. Vokoun.
Ainakin maalivahdeille meni aiheesta.

Seuraava peli launataina kovaa Flyersiä vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

M@thieu

Jäsen
Noniin, nyt on saatu koulunpäättäjäishulinat suoritettua enemmän tai vähemmän kunnialla ja ehtii taas tännekin kirjoittelemaan...

Tampa-ottelun jälkeen näytti todella huonolta, mutta nyt on päästy kahden hienon voiton myötä takaisin oikeille raiteille. Näiden voittojen takana on ollut erityisesti yksi pelaaja; Carey Price. Panthers sai tyytyä yhteen maaliin ja viime yönä Flyers jäi kokonaan vaille osumia Pricen pysäyttäessä kiekon 34 kertaa. Erityisesti kolmannen erän alun lähes kaksi minuuttia kestänyt 3 vs 5-tilanne oli nuorukaiselta huikeaa näytöstä, Price torjui kymmenen kertaa tuon alivoiman aikana! Carbo sanoi viikolla, että tästä lähtien mennään taas voittavan maalivahdin kanssa niin pitkään kuin pistetili karttuu, joten sama mies jatkaa ensi yönä Phillyn kiusaamista.

Cristobal Huet'n tilanne on nyt tukala. Mies ei ole ollut omalla tasollaan Pricen tulon jälkeen, ja nyt Carey pelaa aivan loistavasti. Ihmeellistä miten tilanteet muuttuvat näin nopeasti, sillä vielä tammikuussa Huet johti joukkuetta upealla torjuntatyöskentelyllään, ja hänet valittiin kuukauden kolmostähdeksi. Erittäin mielenkiintoiseksihan tämä menee, ja nyt siirtorajan ollessa jo aivan lähellä, tulee Huet'n nimi palaamaan huhumyllyyn aivan varmasti.

Oma kantani tilanteeseen on selkeä: ranskalaiskassari täytyy pitää joukkueessa silläkin uhalla, että hänet menetetään kesällä ilman mitään korvausta. Price ei ole todistanut pystyvänsä pelaamaan tällä tasolla pidempää jaksoa huipputasolla, Huet sen sijaan on näin tehnyt. Huet'n treidaaminen olisi todella iso riski kevättä ajatellen, vaikka vastineeksi saataisiin kuinka kova apu hyökkäyspäähän.

Jos Price pystyy pelaamaan kevään ykkösmolarina, hyvä niin. Playoffeihin tähtäävällä joukkueella on kuitenkin hyvä olla luotettava kakkonen, ja Montrealilla sellainen tulee jokatapauksessa olemaan, jos Huet'ia ei treidata. Ranskalainen lähtenee kesällä Los Angelesiin tai Tampaan, mutta tämän kevään ajan hänellä tulee olemaan osa Canadiensin ponnistuksissa kohti playoff-menestystä.

---

Roman Hamrlikin paluun merkitystä viime yön voitossa ei parane vähätellä. Hammer pelasi miltei 23 minuuttia, ja jo hänen olemuksensa toi rauhallisuutta Montreali peräpäähän. Habs hävisi kolme neljästä ottelusta, joissa tsekki ei ollut mukana, joten hänen tärkeyttään joukkueelle ei voi liiaksi korostaa.

Ratkaisumaalista vastasi jälleen tuttu itäeurooppalaiskaarti, tällä kertaa Kovalev hoiti esityön upealla kuljetuksella keskialueella ja Andrei Kostitsyn tökkäsi limpun nautittavan hitaalla vauhdilla yli maaliviivan. Pelin ainokainen oli Andreille kauden neljäs voittomaali, ja kaikkiaan KPK-ketju on tehnyt ratkaisuosuman 13 ottelussa.

---

Bulldogs pelasi tällä viikolla kolme ottelua:

KE: vs Marlies 2-5
* Milroy 1+0, Stewart 1+0
* Halak 23/27

PE: vs Marlies 7-4
* Grabovski 3+1, Carle 2+0, D'Agostini 1+2, Baines 1+0, Corso 0+3
* Danis 24/28

LA: vs. Monsters 4-3 rl.
* Grabovski 1+1, Lahti 1+0, Biron 1+0
* Danis 18/21, Halak 22/22

Grabovski teki siis varsin tehokkaan paluun loukkaantumisen jäljiltä johtaen joukkueen kahteen voittoon ja samalla enää kahden pisteen päähän pudotuspelipaikasta. Daniel Corso on osoittautunut erittäin onnistuneeksi hankinnaksi, tehoja on kertynyt 19 ottelussa 3+13=16. Brock Trotter pelasi ensimmäisen AHL-ottelunsa viime yönä ja syötti Janne Lahden maalin. Toinen viime viikon hankinta, Brett Engelhardt, oli puolestaan viime yönä sivussa ilmeisesti jonkinlaisen vamman vuoksi. Kahdessa pelaamassaan ottelussa Engelhardt jäi pisteittä. Lisäksi mainittakoon vielä, että todella hyviä otteita tämän vuoden puolella esittänyt tulokaspuolustaja Pavel Valentenko joutuu sivuun ainakin 2-4 viikoksi ylävartalovamman takia.
 
Wow, tasapisteissä konferenssia johtavan Sensin kanssa!

Senatorsilla enemmän voittoja ja yksi peli vähemmän, mutta who cares. Ei olisi uskonut kauden alussa.

Carey pelasi loistopelin ja Koivukin sain nyt kiekon sisään. Hyvää jääkiekkoa muutenkin. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Muutama hyvä taklaus ja pieni tappelunnujakka, mutta ei sen vakavampaa.

Boullion onnistui ensimmäistä kertaa maaliteossa tällä kaudella ja vielä hieno maali. Kositsyn jäi kahden Flyers-pelaajan miinaan ja tämän jälkeen hakivat tappelua kolmen miehen voimin Habs-päädyssä. Tuulennopea Bouillon vei kiekon Flyers-päätyyn ja veti kovalla rannarilla yläkulmaan. Niittymäki kerkesi sanoa kissasta ainoastaan kiss...

Koivulle 1+0, -1.
Timonen ja Kukkonen -1
Niittymäki 32 torjuntaa, 4 päästettyä maalia (vika tyhjiin)

Pelaajien statsit http://www.nhl.com/scores/htmlreports/20072008/ES020895.HTM

Ottelun huippuhetket http://www.nhl.tv/team/launch.htm?hlg=20072008,2,895
 
Viimeksi muokattu:

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Tuossa hieman katselin Habsien statseja, kun pisti silmään, että Kovy teki taas tehot 1+2. Ajattelin, että kohta pitäisi alkaa näkymään jo txt-tv:n listalla. Lähellä on, Kovy siis pistepörssissä sijalla 22. Eipä tosin viime vuosina ole Habsin pelaajat pistepörssissä juuri juhlineet. Suhteellisen tasaisesti on pisteet jakautuneet jengissä. Silmiinpistävää on maaleissa tuplanumerot maaleissa, joita joukkueessa on tällä hetkellä 7. Streit ja Ryder ovat yhdessä maalissa, joten ehkä seuraavan pelin jälkeen double figures on jo yhdeksällä pelaajalla.

Sakun pisteet eivät kovin mairittelevia ole ja vielä vähemmän mairittelevaa on, että kauden lopussa kaksi puolustajaa saattaa olla hänen edellään joukkueen sisäisessä pistepörssissä. Saku on kuitenkin joukkueen jäähypörssissä sijalla 2.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Eipä tosin viime vuosina ole Habsin pelaajat pistepörssissä juuri juhlineet.

Sakun pisteet eivät kovin mairittelevia ole ja vielä vähemmän mairittelevaa on, että kauden lopussa kaksi puolustajaa saattaa olla hänen edellään joukkueen sisäisessä pistepörssissä.

Aika tasaisesti, toissakautta lukuun ottamatta, on Habsin paras pistemies löytynyt 20 - 40 väliltä. Viime kaudella Koivu 37., 03-04 Ribeiro 30. ja 02-03 Koivu 27. Kaudella 05-06 Kovalev olikin sitten vasta 66. pistepörssissä.

Tuskin Koivua kovinkaan paljoa vituttaa, vaikka olisikin sisäisessä pistepörssissä vaikkapa viides, jos vaan joukkue menestyy. Uskoisin, että Koivukin pelaa mestaruudesta paljon ennemmin kuin henkilökohtaisesta onnistumisesta.
 

rama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Habs, FC Jazz-j, Newcastle United
Toinen Latendresse sitten hankittu Habs-organisaatioon, Guillaumen veli Oliver. Toiseen suuntaan lähti yksi surullisimmista draftausmisseistä, Cory Urquhart, joka ei pystynyt lyömään itseään läpi edes AHL-tasolla. Oliver pelannee ECHL:ssä, joten ei sinällään vaikuta mitenkään emojoukkueeseen, tosin saattaa antaa buustia pikkuveljelle.
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Hyviä pointteja Mathieulta tuolla Siirtohuhuja puolella! Laitan vastaukseni tänne, koska tämä koskee ainoastaan Habsejä.

Tietenkin se pitää olla niin, että jos treidejä tehdään, niin joukkueen pitää parantua. Ei kannata tehdä treidejä ihan vain huvin vuoksi tai heikentääkseen joukkuetta. Kuten sanottu, on Habseillä koossa ihan mukiinmenevä jengi, mutta tällä ei vielä kuuhun päästä, vaikka sitä toivotaan. Habsin huonona päivänä Ottawan yksi ketju laittaa koko jengin solmuun. Tietenkin hyvänä päivänä näyttävät kaatuvan kuka tahansa. Tällä hetkellä näyttää, että playoffseihin mennään ja joukkueessa voi olla jopa potentiaalia parempiin esityksiin, kunhan Saku herää.

En silti lähtisi ehdoin tahdoin siirtämään tavoitetta ensi vuoteen. Jos tulee iskun paikka, niin silloin isketään. Pari kautta taaksepäin Canesit oli jo melkein sillassa, mutta tuomareiden perseily ja Sakun silmävamma pelasti Canesit lopulta koko paskan voittajiksi. -93 Montrealille aukesi reitti finaaliin Volekin tiputtaessa kahden edellisen kauden mestarin Pensin jatkosta ja Habs pääsi helpolla finaaliin, joka sitten olikin Desjardinsin showta luuseri-Kingsejä vastaan.

Ensi kaudesta ei kuitenkaan koskaan voi sanoa mitään. Pahimmassa tapauksessa Sakulla ei virta riitä, kesällä ei saada taaskaan ketään, Hamrlikin peli kulje, Kovy vetää Carbon takia herneet nenään, Kosty Brothers lähtevät Venäjälle paremman palkan perässä. Ensi kaudella voidaan olla taas lähtöruudussa. Nyt painetaan päälle niin perkeleesti ja vahvistetaan jengiä, jos eteen tulee hyvä pelaaja ja mennään loppuun asti.
 

M@thieu

Jäsen
Ymmärrän kyllä hyvin myös viljelmon näkökannan siirtopolitiikkaan. Voihan hyvinkin olla, että ensi kaudella peli ei kulje läheskään tähän malliin, ja Stanley Cupista on turha edes unelmoida. Noh, nyt on enää vähän vajaat 7 päivää aikaa tehdä siirtoja, joten kauaa ei tarvitse enää näitä spekulointeja harrastaa.

Ensi yönä sitten luvassa jo odotettukin kamppailu Rangersia vastaan. Kaikki muistavat varmasti edellisen ottelun tapahtumat; NYR nousi kolmen maalin takaa 5-3 -voittoon ja pelistä jäi kaunoja puolin jos toisinkin.

Hollweg on jo avannut oman sanaisen arkkunsa: "a dirty hit. (Kovalev) knew what he was doing...what comes around goes around." [linkki]
Lisäksi Dubinsky on luvannut muistutella Komisarekia siitä, miten vastustajan kapteenia tulee kohdella. Saa nähdä johtavatko ruudinkatkuiset kommentit lopulta normaalia kuumempaan otteluun.

Matsin build-up on tällä kertaa tavallista värittyneempi, mutta samat kaksi pistettä ovat jälleen jaossa. Rangers on ollut hyvin vaikea vastustaja Montrealille tällä kaudella, sillä se on voittanut kaikki keskinäiset kohtaamiset. Rangers kaatoi toissapäivänä San Josen varsin vakuuttavan näköisesti, eikä vähiten Lundqvistin hyvien torjuntojen ansiosta.
Viime viikon kolmostähdeksi valittu Carey Price aloittaa neljännen kerran peräkkäin ja kohtaa nyt ensimmäistä kertaa tähtiä vilisevän Rags-hyökkäyksen. Healthy scratchit ovat näköjään Brisebois, Smolinski ja yllättäen Kostopoulos, joka olisi lisännyt kokoonpanoon fyysisyyttä huomattavasti Dandenault'ia enemmän.
 

eleven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montréal Canadiens
Ensi yönä on kyllä todella mielenkiintoinen matsi, varmasti kuumia tunteita luvassa. Rangersilla mahdollisuus tehdä sama kuin mitä Habs Flyersille eli voittaa viimeinenkin tämän kauden keskinäinen ottelu. Edellisestä jäi kyllä pahasti hampaankoloon.

Kiva nähdä että joku suhtautuu noinkin optimistisesti nykyiseen tilanteeseen kuten viljelmo, mutta enempi olen kyllä M@thieun linjoilla, että odotellaan vielä. Toki ensi kausi voi mennä ihan eri lailla, mutta itse tyytyisin edelleen odottelemaan parempia asetelmiä tulevaisuuden varalle.

Sarjataulukon perusteella contender-status tuntuu olevan jo melko lähellä, mutta kyllä matkaa omasta mielestäni vielä on:

-Kakkosketju ei ole läheskään toivotulla tasolla, tosin Koivun sopii odottaa syttyvän playoffeihin. Siitä huolimatta pelaajista S.Kostitsyn, Higgins, Latendresse, Ryder ja Koivu ei pysty kyllä contender-tasoista ketjua tekemään, ellei kaikki 3 nosta merkittävästi tasoaan. Tässä mielessä Marian Hossa olisi kyllä mahtava hankinta, mutta tuo mukanaan ongelmia siitä, mitä annetaan vaihdossa, sainaako Hossa jatkon, ja riittääkö tila capissa tulevaisuudessa. Sinänsä en vastusta jos kaikki noista kolmesta järjestyy eikä anneta liikaa tulevaisuudesta pois.

-Tuntuu enemmänkin että meillä on kaksi nelosketjua kuin kolmos- ja neloskenttä. Viime kauden kolmosta on kieltämättä ollut hieman ikävä. Perezhogin-Bonk-Perezhogin oli loistava shutdown-ketju, jonka jokainen jäsen oli plussalla (Bonk +/- 0) kovasti miinusvoittoisessa miehistössä viime kaudella. Bonk ja Johnson olivat hyviä alivoimaspesialisteja, ja Montreálin alivoima pysyi muistaakseni pitkään liigan parhaimmistossa. Bonkin ja Johnsonin tilalle hankitut Smolinski ja Kostopoulos eivät ole rooleissaan onnistuneet läheskään yhtä hyvin ja ovat monesti olleet healthy scratcheinakin.

-Pakkipari Bouillon-Gorges hieman arveluttaa playoffeja ajatellen. Saattavat olla vaikeuksissa kokojensa kanssa. Yksi isompi pakki lisää ei yhtään haittaisi. Sinänsä meikäläinen on kyllä nukkunut yönsä hyvin tällä kaudella silloin kun koko pakisto on ollut terveenä - se on ollut luotettavin vuosiin Hamrlikin hankinnan, sekä O'Byrnen ja Gorgesin profiilinnoston myötä. Myös Bouillon on ollut parempi kuin viime kaudella. (EDIT: Ja meinasi unohtua Komisarekin kehitys. Oli hyvä jo viime kaudella, mutta tällä kaudella hänestä on tullut todellinen monsteri. Komisauruksen raju pelaaminen tähtiä vastaan on viihdyttävää katseltavaa ja meikäläisellä kunnioitus häntä kohtaan on kyllä kympissä. Mahdollisesti kapteeni tulevaisuudessa).


Huetin suhteen en muuten ottaisi riskiä ja treidaisi kuten rama ehdotti siirtohuhujen puolella. Täydellinen tilanne omasta mielestäni JOPA olisi että Huet jäisi vielä ainakin ensi kaudeksi jakamaan vastuun Pricen kanssa puoliksi, ettei sysätä kaikkea kerralla nuoren maalivahdin niskaan. Tosin vaikea sainata Huetia vain 1-2 kaudeksi ja vielä siedettävällä palkalla.

Mielenkiintoista keskustelua ollut kyllä siirtohuhujen puolella sekä täällä parin viime päivän aikana. Itselläkin pyörinyt nuo asiat jonkin verran päässä lähiaikoina kun tilanne on nyt niin mielenkiintoinen - siirtotakarajaan viikko ja Habsilla menee lujaa. Tulevaisuuskin näyttää melko valoisalta. Suurimmat haasteet siellä on saada jostain pätevä ykkös- kakkossentteri silloin kun Koivu lopettaa, mikä saattaa tapahtua jo ensi kauden jälkeen. Lisäksi Kovalevkaan ei ole mikään ikinuori, täyttää itse asiassa sunnuntaina kunnioitettavat 35 vuotta. Hänen myötä, koska sitten lähteekään, poistuu kyllä iso pala Habsin miehistöstä. Ja eihän sitä koskaan tiedä kauanko pelaamisen taso säilyy sellaisena kuin se nyt on. Hyökkääjälupauksiakin Habs-organisaatiossa riittää muttei kyllä mitään varmoja tapauksia, ensi kesän draftissa olisi hyvä varata ykköskierroksella kyllä joku pätevä sentteri. 1-2 kierroksen draftivuorojen treidaamisesta sen verran, että ei kiitos.
 
Viimeksi muokattu:

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Niin, yhdellä ketjulla ei voiteta mestaruuksia, ainakaan nyky-NHL:ssä.
Ryder ja Higgins eivät vain ole tarpeeksi hyviä pelaajia siihen, että heidän panoksensa nyt merkittävästi kasvaisi pudotuspeleissä. Ryder korkeintaan voi vain taantua.

Eli jos tahdotaan menestystä, tarvitaan myös selvä maalintekijä, joka tekee niitä tärkeitä maaleja. Marian Hossa nyt on aika märkä uni, mutta toisaalta juuri sitä mitä tarvittaisiin ja mitä ei Montrealissa ole nähty vuosikymmeneen.
Hossa voisi toisaalta myös tuoda jatkuvuutta hyökkäykseen, Kovalev on niin mielialapelaaja, että voi olla että ensi kaudella nähdään sitten taas tuttua flegmaattista rys...no, tällä kaudella viime kauden meriitit on pyyhitty.

Lisäksi pakistoon tarvittaisiin joku 2. parin kaveri, jottei ihan oikeasti tarvitsisi nähdä Breezyä jäällä koskaan, ikinä, vaikka kuinka loukkaantumisia tulisi jne.

Huet on sikäli riski, että mies ei mielestäni ole voittava maalivahti ja tiukassa pleijarisarjassa ei ole varaa antaa montaa maalia vastustajalle. Sikäli siis on kaksipiippuinen juttu luottaako Priceen, joka voi osoittautua katastrofaaliseksi mokaksi junnun romahtaessa paineen alla, mutta Huetin treidiarvolla saada jotain konkreettista parannusta hyökkäykseen (tosin Atlantalla ei ole tarvetta Huetille).
 
Uskomaton nousu 0-5 tilanteesta 6-5 voittoon Koivun rankkarilla!

Rangers latoi vajaassa 14 minuutissa 3-0 taululle ja Price lähti vaihtoon. Erän lopussa Komisarek herätteli joukkuetta painimalla Dubinskyn kanssa ja tästä voitto Komisaarille. Toisessa erässä Rangers teki vielä 2-maalia, ennen erän puolta väliä. Sitten alkoi Montreal show ja varsinkin kolmannessa erässä oltiin aivan hurmoksessa. Ryder nosti markkina-arvoaan kolmella maalilla ja myöskin Rangersin puolella Jagr kirjautti 0+4, josta myöskin liikkuu villejä trade-huhuja. Ryderin kolmas maali merkittiin myöhemmin Streitille, jonka jalkaan kiekko koski Ryderin lämärissä, eli virallisesti Ryderille 2+1.

Rankkareissa muden epäonnistuessa Koivu veivasi hienon maalin. Koivun jälkeen vielä Jagr kävi yrittämässä, mutta kädet jäätyi Huet'n edessä.

Pelaajien statsit tässä mahtavassa pelissä http://www.nhl.com/scores/htmlreports/20072008/ES020904.HTM
Huippuhetket (nyt niitä todella on) http://www.nhl.tv/team/launch.htm?hlg=20072008,2,904
Kuvagalleria http://canadiens.nhl.com/team/app/?service=page&page=MediaGalleryPlayer&galleryId=4927
 
Viimeksi muokattu:

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
Tom Renney said. "I give the Montreal fans a ton of credit. That's what you're supposed to do, you're behind your team and they did a great job of that and this hockey team, which is very dangerous, certainly fed off of that and took what we gave them."

Harmi että Ottawa otti 2 pojoa viime yönä, konferenssin kärkipaikka ei siis vielä ihan lohjennut Habseille. Uskomatanta ja epätodellista edes puhua jostain konferenssin kärkipaikasta, kun ajatellaan viimeisen 10v räpellystä. JOS Gainey pystyy hankkimaan Hossan tai jonkin muun tähden markkinoilta, niin kaikki on mahdollista playoffeissa. Viime vuosina yllätysjoukkueet ovat usein päässeet jopa finaaleihin asti tiiviillä puolustamisella ja hyvällä maalivahtipelillä. Kyllä, menen jo härskisti asioiden edelle vaikka edes playoff-paikka ei ole vielä varma, mutta tästä on lupa nauttia, kerrankin näin...
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Silmiinpistävää on maaleissa tuplanumerot maaleissa, joita joukkueessa on tällä hetkellä 7. Streit ja Ryder ovat yhdessä maalissa, joten ehkä seuraavan pelin jälkeen double figures on jo yhdeksällä pelaajalla.

Aika hyvin ennustettu, vaikka itse sanoinkin. Piti tosin soittaa toimitsijoille, että merkitkää se Ryderin kolmas maali Streitille. ;)

Ryderille hyvä näyttö. TSN:n mukaan Habsit olisivat kiinnostuneet jopa kolmesta pelaajasta ja listoilla pyörii jopa Mats "isopää" Sundinin nimi.
 

M@thieu

Jäsen
Uskomatonta. Siis aivan uskomatonta.

Ensimmäinen kerta koko seurahistoriassa, kun Canadiens nousee viiden maalin takaa-ajoasemasta voittoon. Tämä joukkue pystyi siis tekemään jotain suurempaa, kuin yksikään 1900-luvun puolivälin jälkeisen ajan mahtikokoonpanoista. Osansa toki on silläkin, että niihin aikoihin Canadiens ei kovin usein joutunut viiden maalin tappioasemaan, mutta kuitenkin. HUHHUH! Eipä näitä uusia ennätyksiä ole pitkiin aikoihin tullut kuin negatiivisessa mielessä.

Edelleen siis keikutaan konferenssikärjessä tasapistein Ottawan kanssa. Ehkei olekaan mahdotonta haastaa pääkaupungin poikia totiseen kamppailuun? Paddock venkslailee maalivahtitilanteen kanssa edestakaisin saamatta kummaltakaan kassarilta tasaisesti hyviä suorituksia. Emery aiheuttaa tempauksillaan ylimääräistä kohua joka viikko, ja lisäksi pelaajat ovat esittäneet kritiikkiä päävalmentajaa kohtaan. Sisäiset ristiriidat vaikuttavat takuuvarmasti Senatorsin peliin, joten muilla lienee nyt mahdollisuus iskeä.

Bob Mckenzie tosiaan huhuilee TSN:llä, että Gainey olisi hanakimmin kaikista kanadalaisjoukkueiden pomoista hakemassa vahvistuksia. Tanguay'sta olisi Mckenzie'n mukaan tarjottu Ryderia ja varausvuoroa, mutta lisää pelinrakentajia ei tähän joukkueeseen enää kaivata, joten "ei kiitos".

Hossa ja Sundin ovat kaksi muuta Gaineyn tavoittelemaa pelaajaa. Sundin Habs-paidassa olisi jotain niin absurdia, ettei sitä pysty edes kuvittelemaan. Mutta olisihan Mats tarjolla olevista ylivoimaisesti paras vahvistus pudotuspeleihin. Sundin olisi kymmenen ensimmäisen joukossa koko liigasta, jos saisi valita ihan kenet tahansa playoff-avuksi. Itse tosin olen lukemani perusteella aika vahvasti siinä uskossa, että Sudden ei aio toisen NHL-seuran paitaa yllensä pukea.

Voisipa vain mennä pikakelauksella ensi tiistaihin ja katsoa mitä tapahtui - vai tapahtuiko mitään.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Aika uskomatonta. Yöllä katsoin tilannetta toisen erän jälkeen, Habs oli 5-2 tappiolla. Päätin mennä suorilta tein nukkumaan. Nyt harmittaa, mutta hyvä niin. Uskomaton nousu, itse en olisi uskonut. Hienoa että joukkueelta uskoa kuitenkin löytyy, se onkin ainoa keino menestyä.

Kovalev on aivan jäätävässä iskussa. Aivan eri kaveri kuin viime vuonna.
Positiivisia yllättäjiä ovat myös A. Kostitsyn ja Plekanec. Higgins, Koivu ja Ryder taas ovat olleet odotuksiin nähden suhteellisen vaisuja. Koivun alkukausi oli "ihan hyvä", mutta nyt ollut poikkeuksellisen pitkä kuiva kausi. Niinhän se oli viimekin vuonna, mutta huomattavasti lyhyempi. Nyt pitäisi saada peli kulkemaan, kun runkosarja lähestyy loppuaan.

Noista treideistä, niin kyllä nyt mielestäni on Habsin paikka iskeä. Kauppatavaraa löytyy sen verran, ettei koko tulevaisuus mene aivan piloille vaikka vähän laitettaisiinkin lihoiksi.
Ryder + varausvuoro ei kyllä olisi mielestäni kovin kallis hinta Tanguaysta, mutta hänen tyyppistään pelaajaa ei varsinaisesti nyt tarvita.
Hossa ei olisi huono vaihtoehto. Tämä kausi ei ole ollut ihan yhtä loistelias kuin viimeksi, mutta seuran vaihto ja Koivu laituriksi voisi tehdä tuhoisaakin jälkeä.
Sundin on kyllä niin puhdas Leafs -ikoni, etten oikein usko hänen lähtevän. Toki haluaa varmaan taistella Cupista urallaan, mutta Montrealissa? Tervetuloa vain, mutta miten hyödynnämme kolme huippusentteriä järkevästi?
 

viljelmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Habs
Sundin Habs-paidassa olisi jotain niin absurdia, ettei sitä pysty edes kuvittelemaan. Mutta olisihan Mats tarjolla olevista ylivoimaisesti paras vahvistus pudotuspeleihin. Sundin olisi kymmenen ensimmäisen joukossa koko liigasta, jos saisi valita ihan kenet tahansa playoff-avuksi. Itse tosin olen lukemani perusteella aika vahvasti siinä uskossa, että Sudden ei aio toisen NHL-seuran paitaa yllensä pukea.

Sundinia olen ehkä inhonnut kaikista jääkiekkoilijoista eniten, jopa enemmän kuin ylihypetettyä Floppa Forsbergia. Siinä olisi sulattamista, jos vetäisi Habs-paidan päälleen. Kyllähän Toronto ja isopää Sundin on match made in heaven/hell. Vastenmielisin joukkue maailmassa ansaitsee vastenmielisimmän pelaajan.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Mielenkiintoisia ajatuksia tässä ketjussa. Olisihan se tietynlainen märkä uni saada esimerkiksi Sundin Canadiensin paitaan, hän on kuitenkin koko NHL:n mittapuullakin yksi parhaita playoff-pelaajia. Myös Hossa kuulostaisi hyvältä, mutta tällä kaudella hän on ollut kaikkea muuta kuin vakuuttava.

Seuraavaksi vastaan asettuukin Pittsburgh Penguins ja uskon, että siitäkin tulee varsin suurimaalinen ottelu. Sen jälkeen vastaan rynnii Blue Jackets, joilta ainakin pitäisi pystyä pisteet napsimaan. Vaikea sanoa, mitkä ovat ne kriittisimmät pelit tässä runkosarjan lopussa, mutta Senatorskin kohdataan vielä pari kertaa, joten niissä matseissa otetaan kenties jo vähän niskalenkkiä pudotuspelejä silmällä pitäen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös