La 1.12 2007 Ilves-Lukko

  • 4 288
  • 21

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Kukaan ei ilmeisestikään ole halukas avamaan ketjua tälle suurelle spektaakkelille, joten uhraudun itse.

Vaikea peli on Lukolle varmasti tulossa tästäkin, kun muistellaan viimeisimpiä kohtaamisia Ilvestä vastaan. Vaikka vastustajalla olisi maalissa kuka vaan, niin aina se kaveri pelaa käytännössä kauden parhaan pelinsä, kun Lukkolaiset yrittävät saada kiekkoa verkkoon. Vika voi tietysti olla myös meikäläisten, mutta ei se joka kerta niinkään mene.

Tänään lähdetään joka tapauksessa yrittämään seuraavaa vierasvoittoa täysin vastaavalla kokoonpanolla, mitä Turussa tuli esiteltyä aiemmin tällä viikolla. Paikoista kun pystyy sitä kiekkoa pistämään verkkoon, niin sen pitäisi riittää ainakin yhteen pisteeseen. Vehasen varassa tietysti ollaan kovinkin paljon, niinkuin aina näissä vierasotteluissakin.

Lukko tänään:

Maalivahdit: Vehanen ( Engren )

1. kenttä Luomala-Saarenheimo-Juntunen, O'Brien-Kuusisto

2. kenttä Toporowski-Yli-Junnila- Lammasaari, Siklenka-Lehikoinen

3. kenttä Viinanen-Sprukts-Haataja, Hämäläinen-Nordlund

4. kenttä Tuomainen-Koponen-Ben-Amor, Tähtisalo,Vainiola
 
Viimeksi muokattu:

Borgie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mikähän piru siinä on, että Lukon toimistolla noita kokoonpanoja ei saada muutettua oikeiksi. Taas on Lamppu kahdessa ketjussa, vaikka Haataja varmaan toisessa pelaa.

Tiukka peli tulossa, ja erityisesti Ipan terävät suunnanmuutokset Koiviston johdolla voivat kaataa Lukkopurren jos ei olla hereillä alusta asti. Lukon ketjunvaihdokset ovat purreet kohtalaisesti, ja toivottavasti piristymisen merkkejä näkyy edelleen, mm. parissa viime pelissä lähes tasolleen palannut Topperi voisi rokottaa entistä seuraansa.

"Saarenheimo on tällä hetkellä suvantovaiheessa. Huomaa, että on hieman väkinäistä pelaaminen, kun ei ole tullut onnistumisia, pientä mailanpuristamista on havaittavissa, ketjukaveri Luomala kommentoi."

No shit. Saarenheimo on ollut yössä, ja kiekkoa mies ei saa edes tyhjään maaliin. Kannattaa myös panna merkille, että Saarenheimo on ottanut Siklenkan jälkeen eniten Lukossa jäähyjä ja toisin kuin Pyövelin, Saarenheimon jäähyt ovat olleet suureltaosin tyhmiä ja tarpeettomia turhautumiskoukkuja ja kamppeja, vieläpä hyökkäyspäässä, jotka saisivat jäädä kokonaan pois. Diivailut seis, nöyryyttä lisää ja oman pään kautta, siinä omat, varmastikin tuiki tarpeelliset, neuvoni Saarenheimolle.

Petri Vehanen, Lukko
Maalilla illasta toiseen, eikä hyytymisen merkkejä näy


Ei pidä paikkaansa, Peten kone on yskähdellyt viime peleissä, vaikka missään nimessä Vehaseen ei Lukko ole kaatunut. Lepo voisi olla paikallaan...

Eikös muuten Lukon alamäki alkanut edellisestä Ipa pelistä, eli tässä olisi nyt mahdollisuus sulkea ympyrä ja aloittaa taas nousu kuuden sakkiin.

*) Lainaukset Jatkoajan ennakosta.
 
Viimeksi muokattu:

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Aivan älyttömän tärkeä matsi. Torstaina hävittiin kuuden pisteen kamppailu Jyväskylässä, nyt on vastaava edessä Tampereella. Kotikentällä näiden on käännyttävä voitoiksi, häviöön ei vain ole varaa. Toivepuolella Määttäsen, Anttilan, ja Sandellin onnistumiset pitkästä aikaa. Ja tietysti Peltolan penkitys mutta ei niin tapahdu.

Ilves tänään:

Torkki - Määttänen - Anttila
Viitakoski - Helminen - Sandell
Koivisto - Bishai - Mann
Järvinen - Peltola - Männikkö

Tukio - Kantee
Jääskeläinen - Niemi
Kuukka - Werner
Lehtivuori

Leinonen

Tämmösiä muutoksia liigan nettisivujen mukaan. Ihan mielenkiintoista, mutta kyllähän tuo nelosketju näyttää siltä ettei siellä kukaan saa mitään aikaan. Tosin viime viikollahan nämä ketjumuutokset olivat ihan silmänlumetta, joten katsotaan nyt josko siellä olisi Karhukopla jälleen yhdessä kuitenkin.

Pakkovoitto. Taistelua jätkät!
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Oma mielenkiinto illan pelissä kohdistuu Ipan numeroon 6. Yksi SM-liigan parhaista pakeista ja luottoa löytyy myös LP:ssä.

Ototan tasaista vääntöä ja enpä ihmettelis, vaikka jatkoajalle/rankkareille mentäis.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tasaisestä väännöstä lienee turha edes uneksia. Toivolan Lukko ei vaan jostain syystä osaa pelata Ilvestä vastaan. Lukko sortuu viimeistään tyhmiin jäähyihinsä ja Ilves ottanee helpon voiton vähintään kolmella maalilla.

Seuratkaas muuten piruuttanne, ne jotka paikalle menevät, Petri Lammassaaren pelaamista. Ilmeisesti TPS-pelissä Lampulla kulki pitkästä aikaa, mutta onkohan nyt enää motivaatiota kun vastassa on ensi kauden työnantajaksi huhuttu Ilves?
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lukko on viime vuosina ollut Hakametsässä miltei aina todella huono, joten siltä kantilta ajateltuna en paljoa tästä pelistä odota. Jokainen piste mikä Raumalle lähtee, on pelkkää plussaa. Jos Lukko jatkaa maaottelutauon jälkeistä tahtiaan jäähypenkillä istumisessa, niin kaikki pisteet jäävät silloin Tampereelle.

No, joka tapauksessa parin tunnin päästä hallille odottamaan ihmeitä, eli Lukon pelaamaa hyvää ottelua Hakametsässä.
 

Borgie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
OT

Roku kirjoitti:
Seuratkaas muuten piruuttanne, ne jotka paikalle menevät, Petri Lammassaaren pelaamista. Ilmeisesti TPS-pelissä Lampulla kulki pitkästä aikaa, mutta onkohan nyt enää motivaatiota kun vastassa on ensi kauden työnantajaksi huhuttu Ilves?

Huhua että Lamppu ensikaudeksi ipaan? Missä? Lähde? Ei schäätänä, toivottavasti on pelkkä huhu, sillä Lampun pitäminen Lukossa olisi pirun tärkeää.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Huhua että Lamppu ensikaudeksi ipaan? Missä? Lähde? Ei schäätänä, toivottavasti on pelkkä huhu, sillä Lampun pitäminen Lukossa olisi pirun tärkeää.

Huhuahan se nimenomaan onkin, ja lähteenä on toi Ilveksen osastolla oleva ketju "Ilves kaudella 2007-08" ja siinä nimimerkki Kunton pari kirjoitusta joissa hän Lammassaarta Ilvekseen sovitteli. Ei mulla muuta tietoa asiasta ole, mutta eipä ole Lamppu entisensä ollut sen jälkeen kun SK:ssa oli hänestä reilu kuukausi takaperin pikku juttu. Tosin ei ole ollut kukaan muukaan Lukosta alkukauden tasolla, että ei senpuoleen, toivottavasti hätiköin tässäkin asiassa ja Lamppu jää Lukkoon.

Itse peli sujui juuri niin kuin oletinkin, vaikka ei Lukko ilmeisesti mitään maailman tyhmimpiä jäähyjä nyt ottanutkaan. Joka tapauksessa: kun Lukko pääsee johtoon, se onnistutaan pitämään kyllä aikansa mutta sitten tulee vastustaja ja kahdesta peräkkäisestä hyökkäyksestä tekee maalit. Ja kun Lukko vihdoin viimein onnistuu tasoituksessaan, niin seuraavasta hyökkäyksestä vastustaja tekee, oman puolustajan varusteiden kautta tietysti, taas maalin. On tää synkkää aikaa ja kuten Sub TV:llä uusintana alkaneessa The Joulukalenterissakin laulettiin: It's hard to be a Lukkomies.
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kyllä Lukko voi jo huoletta alkaa keskittymään säälipleijaripaikan varmistamiseen, vaikka tänään ensimmäisessä erässä hyvin pelasikin. Joukkueen peli ei kuitenkaan ole mennyt juurikaan lainkaan eteenpäin kauden mittaan, eikä mikään viittaa siihen, että peli tuosta radikaalisti paranisi jatkossakaan. Hyökkäyspelaamisesta puuttuu idea, puolustus ei pelaa omilla vahvuuksillaan lähellekään siinä määrin kuin se voisi pelata, eikä Vehanenkaan ole tällä hetkellä alkukauden veroisessa torjuntavireessä.

Avauserässä Saarenheimo olisi tosin läpiajostaan maalin tekemällä voinut kääntää pelin Lukolle, mutta kun ei niin ei. Ilves sai kaikki maalinsa tänään suhteellisen halvalla, mutta ansaitsi kuitenkin voittonsa. Uskallan kuitenkin väittää, että vähänkin Lukkoa parempi joukkue olisi tänään vieraspisteitä Hakametsästä hakenut.
 

Borgie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Johto kirjoitti:
Kyllä Lukko voi jo huoletta alkaa keskittymään säälipleijaripaikan varmistamiseen...

Älä tommosta liirum laarumia, otetaan lopussa 10 voittoa putkeen ja sitten heti mahalasku pleijareissa, niin taas voidaan paukutella henkseleitä, että kyllä jos maali ei ois siirtyny... jos Saarela tehny maalin... jos Pirneksellä ei tissiä poskessa... Eepi MM voittaja... mitään ei otettu...
 

mize

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ei näin

Kyllä Lukko voi jo huoletta alkaa keskittymään säälipleijaripaikan varmistamiseen, vaikka tänään ensimmäisessä erässä hyvin pelasikin.

Karu fakta on se, ettei Lukko ole voittanut otteluakaan niitä joukkueita, jotaka taistelevat paikasta kuuden parhaan joukossa. Tai voitti se Jokerit jatkoajalla, kun Sheddenin porukalla oli peli melko hukassa vielä alkukaudesta.

Muistaakseni Toivola ennen kauden alkua sanoi, että nyt ois tarkoistus voittaa niitä kuuden pisteen kamppailuja, mutta aika hiljaista on ollut.
 
Melkoista vuoristorataa Ilveksellä ennakon mukaisesti. Tänään pisteet jäi Hakametsään ilmeisesti maestron ansiosta ja Tomtomista huolimatta. Anttilakin teki sen pakolisen maalin ja Sammelillekin maali teki varmasti hyvää.
Ilves ei vissiin sovi Lukolle, kun lukko pelaa aina huonoimman ottelunsa juuri Ilvestä vastaan.
Oliko Lukko skoutannut Ipan ykkösen, kun sm-liigan sivuilta nähtynä se oli aivan pimennossa?
miten dippi pelasi?
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Huhuahan se nimenomaan onkin, ja lähteenä on toi Ilveksen osastolla oleva ketju "Ilves kaudella 2007-08" ja siinä nimimerkki Kunton pari kirjoitusta joissa hän Lammassaarta Ilvekseen sovitteli.

Oikaistaan nyt nopeasti, että kokoonpano oli satukyhäelmä. Lammassaari oli esimerkkinä hyvästä nuorukaisesta, joka on nousussa. Samassa kokoonpanossa oli Derek Mayer (tiaitanut lopettaa jo aikoja sitten ainakin korkeammalla tasolla) esimerkkinä pelaajasta, joka pystyy pelaamaan 25 minuuttia peliä kohden ja ampumaan lujaa viivalta. Minulla ei ole hajuakaan, onko Ilves pieninkään määrin kiinnostunut Lammassaaresta. Itse toivon, että olisi.

Itse matsista voidaan todeta, että matsin alku oli raumalaisten. Ote siirtyi hiljalleen isännille siten, että 32. minuutille asti nähtiin melko vaatimaton ympäripyöreä kiekkonäytelmä, mutta loppu oli Ilvesmerkkistä ja oikeutetusti kaikki pisteet jäivät Tampereelle.

Itse sain omia "toiveitani" läpi eli Määttänen pääsi toteuttamaan enemmän itseään toiseen ketjuun ja Helmiset saivat enemmän pelata yhdessä tasaviisikoin. Raipen kenttä pääosin nollasi raumalaisten ykkösen esiintymisen ja järkkäsi sivutoimeksen kaksi maalia.

Nestori Helminen lopettaa muutaman kuukauden päästä. Tänään(kin) Raipe oli kentän ehdottomasti paras sentteri.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Oikaistaan nyt nopeasti, että kokoonpano oli satukyhäelmä. Lammassaari oli esimerkkinä hyvästä nuorukaisesta, joka on nousussa.

Jep, näin ajattelinkin. Tuo jäi vaan iltapäivällä normaalissa peruspotutuksessani kirjoittaessani ensimmäistä viestiä tähän ketjuun vahingossa mainitsematta, että kyse lienee jostain fantasiadraftista.

Mutta kuinkas se Lamppu sitten tänään pelasi?
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mutta kuinkas se Lamppu sitten tänään pelasi?

Aika pimennossa oli. Avauserässä hommasi yhden jäähyn Ilvekselle, mutta muuten olivat Lampunkin kiemurat vaisuja tänään. Spruktsin johtama ketju sai puolestaan varsinkin avauserässä monta mylläkkää aikaiseksi Ilveksen maalille, mutta todelliset tekopaikat jäivät vähiin. Lisäksi kyseinen ketju oli jäällä Ilveksen 3-2 maalin aikana, joka oli siis ottelun voittomaali.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Raipe oli eilen korispelissä Pyrintö-Korihait pelissä jakamassa is-tähtiä. Korihaiden Glenn Stokes teki 41 pistettä ja voitti pyrinnön lähes yksin. Tämä tästä, ja Raipe varmaan päätti, että näitä mäkin seuraavana päivänä haluan. Otti sitten kaikki kolme.

Oltiin hyvin osuttu Lukko-katsomoon, tosin parin Tamperelaisen viereen, vaikka en edes tiennyt, että on porukkaa noinkin paljon tulossa Raumalta. Peli alkoikin hienosti ja jo parinkymmenen sekunnin päästä Viinanen onnistui ohjaamaan vedon maalin perukoille. Maali merkattiin eka Eepille, mutta hän ei saanutkaan edes syöttöpistettä, vaan O'Brien??? Lukko pelasi ensimmäisen erän hyvin ja mahdollisuudet pariin lisäosumaankin olisi ollut. Saarenheimokin pääsi aivan yksin läpi, mutta onneton veto suoraan Leinosen syliin. Muutenkin lukon peli oli aivan eri näköistä kuin tps-pelissä tiistaina. Paikkoja oli, mutta maaliin ei saatu. Ipalla oli erässä yksi ainoa hyökkäys, josta olisi voinut maalin tehdä. 0-1 tilanne ei tuntunut kovin turvalliselta saatikka hyvältä erätauolle lähdettäessä.

Tokassa erän alussa kumpikaan ei esittänyt mitään ihmeellistä tai vaarallista, kunnes puolenvälin jälkeen Anttila onnistui iskemään maalin. Siinä kiekko pomppi Vehasen edessä, ja pakit eivät onnistuneet sitä purkamaan ja Anttilalla oli helppo työ nostaa kiekko maaliin. Eikä kauaa mennyt, kun Raipe sai kiekon ja lähti kiertämään maalia. Näin jo silmissäni, kun tämä laittaa jonkun hienon passin maalin kulmalle. Toisin kävi, ja kiekko syötettiin Kuukalle viivalle. Siitä veto maalille, Vehanen torjuu eteensä ja n+1:nnen kerran tällä kaudella riparin purkaminen ei onnistu ja Ipa-peluri tekee maalin, minkä minäkin olisin sisään pystynyt laittamaan. Lukko ei tämän jälkeen saanut mitään aikaan, tosin ei koko erässäkään, ja erän loppu meni pelailun merkeissä.

Kolmannessa erässä Lukko sai melkein erän alussa Koposen kentän kanssa hyvän painostuksen Ilveksen maalille ja jostain kumman kautta kiekko löysi tiensä maaliin. Itse mielestäni näin, että kiekko kävi maalissa, mutta pelaajat näyttivät hieman epävarmoilta tilanteessa. Tämän jälkeen Tuomarit pitivät jotain ihme neuvottelua keskenään, Lukkolaiset olivat keskiympyrässä valmistautumassa aloitukseen ja Ipalaiset b-pisteellä valmiina. Yllättävän pitkän neuvottelun jälkeen TomTom näytti keskiympyrää ja peli jatkui. Suurempaa protestointia tilanteessa ei näkynyt, mikä olikin oikein, mutta ihmetytti tämä tuomareitten neuvottelu. Mitä ne siellä miettivät ja miksei tilannetta tarkistettu videolta jos oli jotain epäselvyyttä?

Kauaa ei saatu tästä tasoituksesta nauttia, vaan reilun minuutin jälkeen Ilvespelaaja pääsi laukomaan laidasta, ja yllättäen kiekko kimposi Lukkolaisen mailasta oman maalin kattoon. Siinä vaiheessa ainakin mulla meni usko Lukon voittoon tässä pelissä. Seuraava Eepin jäähy vielä kestetttiin, mutta Siklenkan istuessa toista kakkostaan Viitakoski pääsi aloitusvoiton jälkeen vetämään löysän vedon maalia kohti ja Vehanen päätti laittaa imuvaihteen päälle. Lopussa Lukko sai vähän näennäistä pyöritystä, mutta suurimmat huokaukset tulivat, kun ipalaiset laittoivat kiekkoa tyhjän maalin sivuverkkoihin. Joku lukkolainen myös torjui puolen metrin korkeudelta mailallaan yhden vedon, eli hyvä, että kävi edes jossain vaiheessa tuuria.

Paremmalla viimeistelytarkkuudella Lukko olisi voinut ekassa erässä ottaa niskalenkin Ipasta, mutta tps-pelin jälkeen tuttu sössiminen maalipaikoissa jatkui. Ilveksen ekan maalin jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue ja Lukon tilanteet eivät kovin vaarallisia olleet. Näillä esityksillä Lukon realistinen tavoite loppukaudelle on yrittää varmistaa säälipleijareiden kotietua. Yksi "kuuden pisteen" kamppailu on voitettu. tps tiistaina, ja se oli lähinnä tuuria. Kyllä tosta joukkueesta pitäisi saada vähän enemmän irti kuin on tähän mennessä saatu.

Yksittäisistä pelimanneista Eepi oli mielestäni tänään huono. Olen ~7 peliä tällä kaudella nähnyt, ja muutaman kerran Eepin otteissa on näkynyt pientä huolimattomuutta aikaisempiin kausiin verrattuna. Tänäänkin muutama vaarallinen harhasyöttö ja hitaus näkyi toisinaan.Tuntuu vaan kummalliselta, kun ei ole tähän tottunut. Rokulle Lampusta, että yritin vähän seurailla tekemisiä, mutta käytännössä aivan turha pelaaja tänään. Muutaman kerran kun yritti kikkailla, kiekko vietiin kuin tikkari lapselta ja jäi keräilemään laidan viereen.

Haataja oli varmaan Lukon paras hyökkääjä. Kaivoi kiekkojä päädystä ja yritti edes päästä maalipaikoille. Sprukts yritti välillä auttaa, mutta ei tästä siihen ollut. En tiedä, paljonko Tuomainen pelasi, mutta kolmannessa erässä tuntui, että oli vähän väliä kentällä. Nousi vanhojen hyvien aikojen tapaan laidalta maalille kiekkoa suojaten ja pelasi muutenkin pirteästi. Olin oikein yllättynyt tästä ja oli varmaan seuraavaksi paras lukon pelureista. On se helppoa pelata Teron laidalla.

Pakeista en tiedä, ketkä olivat maalin syntyaikoina kentällä, mutta muuten ainakin Lehikoinen oli ok. Pari hyvää avausta, mikä riittää korkealle Lukon rankingissa, Ja hieno taklaus, kohteena Torkki. Hyvä vauhti, ja esa näytti olevan vähän pihalla heti taklauksen jälkeen, mutta hyvä että joku edes yritti. Eepistä kirjoitin jo ennen. Siklenka oli hyvin mukana hyökkäyksissä välillä, ja ainakaan näistä tilanteista ei syntynyt mitään kummallista toiseen päähän. Ihan ok suoritus, vaikka pari jäähyä tulikin.

Tuomaritoiminta oli hyvää. Vaikka yksi Ilves-jäähy tuli täysin huudosta, pikkuhipaisuja ei vihelletty ja sai pelata. Kelpasi ainakin mulle. Jäähalli oli mulle uusi tuttavuus. Ilves-fanit olivat aika hiljaa ekan puolikkaan pelistä, mutta Ipan tehtyä maaleja jotain pientä ääntä sieltäkin tuli.

Hallin musiikkitarjonta oli helvetin hyvä. Kiitos siitä. Lähinnä Metallican ansiosta!
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Itse mielestäni näin, että kiekko kävi maalissa, mutta pelaajat näyttivät hieman epävarmoilta tilanteessa. Tämän jälkeen Tuomarit pitivät jotain ihme neuvottelua keskenään, Lukkolaiset olivat keskiympyrässä valmistautumassa aloitukseen ja Ipalaiset b-pisteellä valmiina. Yllättävän pitkän neuvottelun jälkeen TomTom näytti keskiympyrää ja peli jatkui. Suurempaa protestointia tilanteessa ei näkynyt, mikä olikin oikein, mutta ihmetytti tämä tuomareitten neuvottelu. Mitä ne siellä miettivät ja miksei tilannetta tarkistettu videolta jos oli jotain epäselvyyttä?

Samaa ihmeteltiin joukolla. TomTom ei näyttänyt kädellä maalia (siis osoittanut kiekkoa maalissa, kuten tapana on), vaan luisteli tuomari ympyrään. Ilveksen maalivahti protestoi jotain, mutta lievästi. Enivei joukkueista Ilves meni aloitukseen P pistelle ja Lukko keskipisteelle. Siinä aikansa tuomarit keskustelivat ja peli aloitettiin maalin merkkinä keskipisteeltä.

Jos siinä oli jotain epäselvää, miksi ei katsottu videolta? Itse en tilannetta nähnyt, kun olin tuon erän C päädyssä (katsomassa Ilves maaleja tietty ;-)


Lukon ykkösketju piti ilveksen ykköstä (Mann/Bishai/Koivisto) pilkkanaan kunnes Sakke älysi vaihtaa peluutusta ensimmäisellä SM-liiga time outilla, ja Raipet vaihdettiin Bishain ketjun tilalle. Väittäisin tätä pelin ratkaisuksi. Muut lukkoketjut eivät oikein valmista saanet hyökkäyspäässä aikaan, ja kun Raipet ottivat ykkösen pois pelistä, homma kääntyi meille.

Anttilan Markoa täytyy taas kehua. Miehen osaaminen ei ehkä vieläkään häikäise, mutta loppuun asti yrittäminen ja se fakta, että mies on isoin pelaaja Liigassa (ja mies nykyään tietää sen) aiheuttaa vaikeuksia joka puolustukselle. Nytkin hankki mukavasti jäähyjä ja teki välillä taas maalinkin. Jatkopahvia kouraan ja äkkiä.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Samaa ihmeteltiin joukolla. TomTom ei näyttänyt kädellä maalia (siis osoittanut kiekkoa maalissa, kuten tapana on), vaan luisteli tuomari ympyrään. Ilveksen maalivahti protestoi jotain, mutta lievästi. Enivei joukkueista Ilves meni aloitukseen P pistelle ja Lukko keskipisteelle. Siinä aikansa tuomarit keskustelivat ja peli aloitettiin maalin merkkinä keskipisteeltä.

Eiköhän siinä maalivahdin häirintää protestoitu. Sitähän ei kaiketi saa edelleenkään videotuomarilta tarkistaa, vaan tuomareiden pitää pystyä siitä tekemään oma tulkintansa sen perusteella, mitä kentällä näkevät. Sen verran epäselvä tilanne, että Tomppa tiesi heti haluavansa linjureiden mielipiteet, eikä siksi osoittanut keskelle.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Anttilan Markoa täytyy taas kehua. Miehen osaaminen ei ehkä vieläkään häikäise, mutta loppuun asti yrittäminen ja se fakta, että mies on isoin pelaaja Liigassa (ja mies nykyään tietää sen) aiheuttaa vaikeuksia joka puolustukselle. Nytkin hankki mukavasti jäähyjä ja teki välillä taas maalinkin. Jatkopahvia kouraan ja äkkiä.

Lyhysti mutta ytimekkäästi. Allekirjoitan Tarinankertojan sopparivaatimuksen täysin. Kaverista saadaan iloa vielä pitkäksi aikaa. Kulttihahmon ainekset olemassa.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Ilves sai kaikki maalinsa tänään suhteellisen halvalla, mutta ansaitsi kuitenkin voittonsa. Uskallan kuitenkin väittää, että vähänkin Lukkoa parempi joukkue olisi tänään vieraspisteitä Hakametsästä hakenut.
Miten niin halvalla, eihän tehty kuin 3-2 maali omiin. Pakko sitä jonkun Raipenkin maalisarakkeesta on huolehtia.

Aika huonohan tuo maalin edustan siivoaminen tällä kaudella on ollut vaikka toivola muka niin kovasti tuohon puolustukseen satsasi. Tänäänkin riparit pisti vastustaja sisään.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Miten niin halvalla, eihän tehty kuin 3-2 maali omiin. Pakko sitä jonkun Raipenkin maalisarakkeesta on huolehtia.

Irvileukaisempi voisi tämän päivän perusteella Raipesta tokaista, että maalit syntyvät puolivahingossa, mutta syöttöpisteet taidon kautta.

Itsehän toki pidän maaliakin tarkkaan harkittuna oikea-aikaisena sijoituksena Lukko-pakin mailan kautta.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jaaha. Toistamiseen tuli nähtyä tällä kaudella kun Ilves ositti olevansa pahempi peto, kuin myyränkoloja kaiveleva kettu konsanaan. Tämän kauden Ilveksessä on ilahduttavaa se, että usko omaan tekemiseen on vankka ja eilenkään ei Lukon onnenkantamoine alkusekunneulla vienyt sitä. Toki se sen verran vaikutti, että koko ensimmä'inen erä meni Lukon hallinnassa, mutta vaarallisia paikkoja sekään ei juuri saanut.

Toisesta erästä lähtien homma olikin koko ajan täysin Ilveksen hallinnassa ja viimeisessä erässäkin Lukon kiri oli vain näennäishallintaa. Ilveksen 1-1 tasoituksen jälkeen ei uskoni Ilveksen voittoon rakoillut missään vaiheessa.

Ilveksestä pitää nostaa esiin kaksi ketjua. Raipen ketju on viime aikoina parantunut peliään, kuin sika juoksuaan. Nyt näyttää pikkuhiljaa Sandellkin löytävän kadoksissa olleen itseluottamuksensa ja pappojen ajatuksenjuoksun. Raipen ja Veskun alivoimapelaamista ei voi kuin ihailla. Niin vähäeleistä ja helppoa, mutta tehokasta.

Määttäsen tulo Torkin ja Anttilan väliin toi tähän ketjuun roppakaupalla mielikuvitusta ja järkeä. Tähän asti kyseinen ketju onkin mennyt menttaliteetilla, että "ei muuta kuin kiekkoa kohti vastustajan maalia". Kun Anttilan ketjukaverit alkaisivat pistämään kiekkoa Markon hyvistä passeista sisään, niin Markon sijoitus pistepörssissäkin nousisi hurjasti.
Samaan aikaan Järvinen toi Peltolan ketjuun sitä työnteon menttaliteettia, mitä siittä on puuttunut. Kaiken kaikkiaan hyvän tuntoiset ketjumuutokset.

Ykkösketju sitten olikin Mannia lukuunottamatta aivan hukassa. Bishain tilannetta selvittää tuo loukkaantuminen, mutta onko Koivistoa reenautettu maajoukkuetauon jälkeen kovaa (kun tauolla ei päässyt reenaamaan), sillä luistin ei kerta kaikkiaan kulje mihinkään. Eilenkin oli useampi tilanne, jossa pääsi spurttaamaan hitaiden lukkopuolustajien rinnalta, eikä eroon päässyt. Toivottavasti jumi on syynä, eikä mikään vamma.

Puolustus pelasi kaiken kaikkiaan kelvollisesti. Lehtivuorella on nyt menossa hieman vaisumpi kausi ja liike ei ole parhaalla mallilla. Tukio vetää isoja minuutteja, mutta varmuudessa on edelleenkin parantamisen varaa. Tällä hetkellä pidänkin Kanteeta parhaana puolustajanamme ja Niemi on nousemassa asteikolla kovaa vauhtia. Eilenkin Niemi teki muutaman hyvän nousunkin.

Sitten pitää kertoa mielipiteeni Werneristä ja suosittelenkin suurimmalle osalle Ilves kannattajille, etteivät lue tätä. Werner on maajoukkuetauon jälkeen parantanut peliään koko ajan ja minusta tyhmintä, mitä Ilves voisi tässä tilanteessa tehdä, olisi hänen "ulkoistamisensa". Parantuneet peliesitykset näkyvät hyvin myös korjaantuneessa +/- tilastossa, jossa pakkanen on laskenut melkein kymmenestä jo miinus neljään. Wernerin lukemat ovat itse asiassa hyvin samantasoiset Tukion kanssa ja hänen ulkoistamistaan ei kukaan ole vaatimassa. Kun katselee kaverin yritystä ja liikettä, niin uskon vahvasti, että kevätkaudella meillä on hänestä paljon iloa. Samalla pitää muistaa, että millaisia huippukorvaajia on näyttää olevan vapailla markkinoilla liikkeellä.

Leinonen pelasi eilenkin taas hyvin, mutta jonkinlainen hermostuneisuus hänen pelissään koko ajan näkyy. Toivottavasti itseluottamus korjaantuu ja esitys palaa alkusyksyn tasolle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös