Juustot

  • 35 290
  • 151

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Alamummo kirjoitti:
Jokainen saa hehkuttaa sitä, mitä haluaa, ilman että jonkun toisen pitäisi asiaa erikseen paheksua.
Tietty, minua on vaan ruvennut jurppimaan jos ihmiset eivät tajua tahi voi ymmärtää sitä, että en yksinkertaisesti lämpene noille hajujuustoille. Ihan kuin se olisi epätavallista tahi sairasta, jos joku ei niistä pidä?

Muut toki syökööt mitä haluavat. Ei ole minulta mitään pois.

Juustoa toki muuten syön, mutta homejuustot pitää jättää välistä. Pizza juustoineen on miun herkkuain, nam.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Ahaa. Halloumi oli se tapaus, jota tarjosivat alkupaloina salaatin kanssa. Hyvä tietää.

Mitenköhän tuon Halloumin kanssa lienee, meneeköhän ihan pannulla käristäen? Toinen tapa voisi toki olla leivinuunissa tai takassa käristellen, onko kokemuksia? Mieleeni tuli heti useampi resepti ja menu missä tuota voisi käyttää.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Jääkoneenkuljettaja kirjoitti:
Mitenköhän tuon Halloumin kanssa lienee, meneeköhän ihan pannulla käristäen?
Menee. Runsaassa voissa. Itse käytän sellaista ns. parilapannua niin tulee vielä sellainen fantsu kuvio pintaan.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Gags kirjoitti:
Menee. Runsaassa voissa. Itse käytän sellaista ns. parilapannua niin tulee vielä sellainen fantsu kuvio pintaan.
Minä suosin oliiviöljyä. Maku sopii mielestäni halloumiin paremmin kuin voin maku. Parilasta tulee kiva kuvio pintaan ja niin tulee grillistäkin.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Melko pitkään menin ihan perinteisillä edameilla ja oltermanneilla, mutta muutama vuosi sitten aloin syttyä myös muun tyyppisille juustoille. Ensin löysin sinihomejuustot Auran johdolla pizzan päälle, sitten voileipiin ja muihin ruokiin. Vaimo pitää valkohomejuustoista, joten niitäkin tuli aikanaa maistettua ja vaikka en suoranaisesti hullaannu niistä, pidän kyllä esim. ruoan lisänä tai leivän päällä.

Viimeisen vuoden aikana olemme maistelleet aika paljon erilaisia juustoja ja itselleni on tullut pari selkeää suosikkia. Kermajuustoista maistuu ÅCA:n Kastelhom, mielestäni aivan loistavan täyteläinen, voimakas, pehmeä maku samassa paketissa. Ja vielä suht edullinen, 9,90 €/kg. Huvittava juttu, kun olimme kermajuustona syöneet Kastelholmia jo jonkin aikaa, ja ostimme pitkästä aikaa Oltermannia, oli sekä minun että vaimoni reaktio yhtä tyrmäävä; Oltermanni ei maistunut miltään, vaikka kyseessä oli rasvainen versio. ÅCA:lta tulee myös Myrskyluodon kermajuusto, joka on ihan syötävää kamaa. Parempaa kuin Oltermanni, mutta hiukan latteampaa kuin Kastelholm. Valion Ritarikin on hyvää, mutta koostumukseltaan häiritsevän murenevaa. Pärjää kuitenkin maun puolesta Kastelholmille.

Emmentaleista pidän Valion Violetista sekä (itävaltalaisesta?) Alpidamerista, tosin en ole pitkään aikaa maistanut voimakkaampia, joten noiden suosikkiasema on sikäli hiukan kyseenalainen. Edamit ja goudat eivät juuri nappaa kuin ehkä tarjottimella. Ruokiin ja tumman leivän päälle ne ovat mun makuun liian mietoja. No, en kyllä pidä silti aivan voimakkaimmista juustoista. Vuohenjuustot yms. jäävät yleensä nauttimatta, paitsi raasteina tai ohuina lastuina salaateissa.

Onneksi tuossa lähellä on keskivertoa paremman valikoiman ruokakauppa ihan oikealla juustotiskillä varustettuna.
 

J.Petke

Jäsen
Itselläni on mennyt hemmetin omituisesti tuo juustoihin tutustuminen. Ennen (n6v sitten) en voinut sietää muita juustoja kuin näitä "suomijuustoja" mutta yksi päivä rupesi vaan jostain selittämättömästä syystä tekemään aurajuustoa mieli. Menin ja ostin pitsan missä oli aurajuustoa ja siitä lähtien olen siitä pitänyt.

Samalla tavalla tapahtui valkohomejuuston kohdalla. Pari kuukautta sitten rupesi vaan tekemään mieli valkohomejuustoa ja Tuc-keksejä; ostin ja pidin. Jälkeenpäin ostin myös Camembertia mistä en tosin pitänyt ollenkaan. Suosikki täällä Suomessa on Castellon valkohomejuusto. Myös muita juustoja on tullut maistettua ja ehdottomana suosikkina on Saint Agur-homesulatejuusto joka on niin pehmeää että sopii minkä tahansa kanssa.

Yhtenä hyvänä suosikkina on myös ainakin Citymarketeista saatava tomaatti-oliivijuusto. Sitä ei voi hukata minkään leivän kanssa vaan pitää nautiskella ihan sinällään. Noin yleensäkin pidän vahvan makuisista juustoista.

Niin ja lopuksi vielä varoituksen sanana: älkää koskaan ostako minkään juuston kevyt-versioita. Vahingossa olen ostanut Castellon ja Aurajuuston light versioita ja makuna niissä on tuntunut olevan joku kumin ja urean sekoitus.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Tunnustaudun juustoasioissa suureksi moukaksi, koska en ole hakeutunut kohtaamaan kovinkaan leveää juustojen kirjoa elämäni aikana. Rohkeana miehenä uskallan kuitenkin tuoda muutamia omia näkemyksiäni, lienivätpä ne sitten mitä vulgäärimpiä eli eivät.

Sinihomejuustosta: Valiollahan oli muutama vuosi sitten mielestäni rohkea ja itseironinen mainos Aurajuustosta - toiset inhoavat sitä ja toiset rakastavat. Tämä asia tuntuu jakavan ihmiskuntaa lähes samalla tavalla kuin se asia, pitääkö sanoa vihta vai vasta.

Perus-Aura maistuu minullekin pieninä pitoisuuksina. Mutta mikäli slirbassa tahi sitten grillivartaassa paahdetussa pekoni-herkkusienessä on iso köntti Aurista, blokkailen enimmät pois. Tosin aurajuustopizza yhdessä aiemmin juotujen 20 oluen kanssa menee kyllä alas.

Valkohomejuustoa en voi sietää, sen maku ja haju muistuttavat liikaa oksennettua maitoa.

Valion Oltermanni on suosikkini perusjuustoista. Saman lafkan Mustapekka on niin näyttävää kuin maittavaakin. Vuohenjuusto on myös mielestäni maltillisesti nautittuna hemmetin hyvää, kuten fetakin.

Valmiiksi siivutettu lähikaupan gouda tuo mieleen Carrol'sin Club Burgerin, mikä iskee myönteisellä tavalla limbiseen järjestelmään ja lapsuuden muistoihin. Silloin 80-luvulla pääsi kerran puolessa vuodessa hampurilaiselle.

80-luvulla oli vielä punaisella vahakerroksella päällystettyjä pallojuustoja, joiden maku oli muistaakseni miellyttävä.

J.Petke kirjoitti:
Niin ja lopuksi vielä varoituksen sanana: älkää koskaan ostako minkään juuston kevyt-versioita. Vahingossa olen ostanut Castellon ja Aurajuuston light versioita ja makuna niissä on tuntunut olevan joku kumin ja urean sekoitus.

Myös kevyt-Oltermanni on karmeaa. Yritäpä vielä sulattaa sitä! Siinä missä ehta tavara tihkuu rasvaa ja valuu reunojen yli hekumallisena elämyksenä, säilyttää vähärasvainen versio muotonsa. Kuten sanoit, kumiapa kumia. Vieläpä vulkanoitua sellaista.

Kemissä on tai ainakin oli Di Mare -niminen pizzeria. Sen pizzojen juusto oli sulana jotain ihmeellistä valkoista silikonimassaa, joka maistui vielä kuumana ihan hyvältä, mutta lämmitettäessä tai kylmänä se juusto oli menettänyt täysin sulamiskykynsä. Tietäisikö joku, mikä juusto käyttäytyy noin?
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jälkiruokaherkkuna ehdoton on lapin (kainuun?) leipäjuusto lämmitettynä ja lakkahillolla höystettynä. Tuo yhdistelmä vie kielen mennessään.

Mustaleima emmental, Oltermanni, ja mustapekka ovat myös maistuvia. En ole mikään juustojen suurkuluttaja, mutta kyllä niitä tulee aika laajalla varianssilla maisteltua. Mainittakoon vielä tomaatti-mozzarella salaatti, se on alkuruokana varsin mainio.

Ja sitten päivän puujalka... Tuossa otsikossa keskustellaan varsin vähän juustoista.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Dynamo kirjoitti:
Jälkiruokaherkkuna ehdoton on lapin (kainuun?) leipäjuusto lämmitettynä ja lakkahillolla höystettynä. Tuo yhdistelmä vie kielen mennessään.

Kokeilepa joskus sellaista, että murustelet kahvin sekaan leipäjuustoa eli juustoleipää. Jos käytät sokeria, on se plussaa. Kun kahvikuppi on tyhjä, niin lusikoi murut suuhusi. Jo vot että on hyvää.
 

Jamina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, HJK
Dynamo kirjoitti:
Jälkiruokaherkkuna ehdoton on lapin (kainuun?) leipäjuusto
lämmitettynä ja lakkahillolla höystettynä. Tuo yhdistelmä vie kielen
mennessään.
Ensimmäisen kerran kuulin tästä "herkusta" kun Helsingissä asuva siskoni toi kavereitaan meille maalle vierailulle. Nämä helsinkiläiset sitten kehuivat tätä herkkua. Me lapset katsottiin toisiamme ihmetellen ."Ihme kotkotuksia noilla lantalaisilla". Itse en koskaan sotke näitä herkkuja keskenään eivätkä muutkaan perheeni jäsenet.

Uleåborgir kirjoitti:
Kokeilepa joskus sellaista, että murustelet kahvin
sekaan leipäjuustoa eli juustoleipää. Jos käytät sokeria, on se plussaa.
Kun kahvikuppi on tyhjä, niin lusikoi murut suuhusi. Jo vot että on hyvää.
Tämä on toiseksi paras tapa nauttia leipäjuustoa. Parasta se suoraan uunista otettuna, pikkaisen jäähtyneenä jottei suu pala.

Valmistetaanko Mustaa Pekkaa enää pyöreinä isoina levyinä? Vielä muutamia sitten sitä sai kauppojen juustotiskeilta muttei enää. Siinä pienessä pyöreässä paketissa on liikaa pippuria suhteessa juuston määrään.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Itse pidän leipäjuustosta jääkaappikylmänä ja ilman mitään lisävarusteita, tosin en ole koskaan aivan tuoreena ko. lättyä maistanut. Hillot jätän suosiolla pois.

Ostin ketjun innoittamana iltapalaksi Halloumia ja ajattelin ruskistaa sen öljyssä. Tuleepahan maistettua sitäkin. Naan-leivän ja tomaatin yms. rehujen kanssa ajattelin sen rykäistä alas.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Lämpimästä leipäjuustosta tuli mieleen "grillattu" gambert. Tuplaleivitys vehnä- ja korppujauhoissa ja sitten pannulle paistumaan. On kyllä tosi namia tuoreen vadelmahillon(ei kaupan) kanssa.

Leipäjuustosta täytyy kyllä todeta että on kyllä hyvää pelkästään niin lämpimänä kuin kylmänäkin, mutta sopii myös niin salaatteihin kuin kastikeisiinkin.
 

Jokru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Hawks, sympatiat Sportille, S-Kiekko
Arvoisat juustojen ystävät...

Pieni ystävällinen varoituksen sana. Älkää ikinä ostako Valion Aura17% merkkistä juustoa luullaksenne, että sama maku ja vähemmän rasvaa... Meidän talouden kauniimpi osapuoli osti sitä kerran kun hänellä oli taas joku ihme terveellisen ruuan kausi menossa...
Olihan sitten karmaiseva kokemus... Kuminen, mauton ja kaukana original Aurasta! Ei sulanut edes mikrossa...
Se siitä...

Grillikausi alkaa: Ostin 10kpl herkkusieniä, Pikkusisko juustoa(Samaa kuin Mustapekka, mutta pippurit korvattu valkosipulilla)
Lisäksi pieneksi hakattua sipulia joka on marinoitu öljyssä, mausteet oman maun mukaan, itse laitoin öljyyn grillimaustetta, vähän chiliä ja ripaus aromisuolaa..
Sienistä jalat pois, tilalle sipulimurskaa, Pikkusisko juustoa(Aurakin sopii). Lopuksi kääräistä pekonisiivu ympäri ja hammastikulla kiinni. Ei muuta kuin grilliin...
Helvetin hyvää! Voin luvata.


Jaahas. J.Petke oli avautunut samasta asiasta :)
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Jokru kirjoitti:
Sienistä jalat pois, tilalle sipulimurskaa, Pikkusisko juustoa(Aurakin sopii). Lopuksi kääräistä pekonisiivu ympäri ja hammastikulla kiinni. Ei muuta kuin grilliin...
Näistä pekonilla käärityistä herkkusienistä on avauduttu useammassakin ketjussa(tai viestissä evm) ja on ne niin nameja täytteestä riippumatta että joku viitseliäs voisi oikeastaan avata jo oman ketjun näille grillikauden herkuille.

Mutta ketjun mukaisesti juusto sopii todellakin hyvin näiden herkkusienien täyteeksi ja juustojahan piisaa, joten vaihtelua löytyy varmasti ja makuja jokaiseen makuun.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
sampio kirjoitti:
Ostin ketjun innoittamana iltapalaksi Halloumia ja ajattelin ruskistaa sen öljyssä. Tuleepahan maistettua sitäkin. Naan-leivän ja tomaatin yms. rehujen kanssa ajattelin sen rykäistä alas.
No niin, nyt mätän paistettua halloumia oliivien, kurkun, pähkinöiden ja naan-leivän kanssa alas. Täytyy sanoa, että iskee meikäläisen nystyröihin täydellisesti ja vaimokin piti. Menee uusintaan helposti.
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Aika kattavastihan täällä on jo keskusteltu, mutta yksi perusherkku on jäänyt täysin vaille huomiota, eli Koskenlaskijajuusto. Kaikki maut toimivat ja Koskenlaskijaa on helppo heittää joka sapuskaan ja leipien väliin. Makaronilaatikko ei maistu millekään ilman voimakasta koskenlaskijaa ja koskari toimii myös niiden grillisienien täytteenä mainiosti.

Erikoisjuustot ovat kalliita, mutta Lidlistä löysin kerran halpoja (n.1,5e/kpl) "viinijuustoja" ja niitä maistelin sitten tummien viinirypäleiden, TUC-keksien ja punaviinin kanssa. Nam Nam.

Täytyypäs käydä tänään Stokkalla juusto-ostoksilla vapun kunniaksi.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
V-man kirjoitti:
...Koskenlaskijajuusto...

Huono kokemus. Kaveri veti Kuusamossa kalareissulla ensin kännit Leijonaviinalla, veti nälkäänsä paljasta Koskenlaskijaa ja oksensi suoraan meikäläisen reppuun. Hirveä löyhkä. Oksensin sitten ihan itsekin, Koskenkorvalla hankittu migreeni auttoi asiaa.

Oli siinä koskea kerrakseen, kun vielä Kitkajoen alajuoksun koskilla oltiin.

EDIT: reppu jäi sinne metsään.
EDIT2: niin ja vielä se, että päähänkin tosiaan koski
 
Viimeksi muokattu:

Old TJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mitenkähän tällainen ketju on juustojen suurkuluttajalla päässyt lipsahtamaan kokonaan ohi. Onneksi tuli käytettyä hakutoimintoa ettei tullut toista avatuksi. Eli heräte kirjoittamiselle tuli tuossa kun lounaan päälle kaapista otin Brie de Meaux:a. Ainakin allekirjoittaneen makunystyröille todella jumalainen maku. Toki kakkosella alkavaan kilohintaan saa ollakin hyvää. Ehdottomasti kannattaa kokeilla! Ainakaan Oulussa tuota ei kyllä taida saada kuin Stockmannin herkusta.

Arkisena leivänpäällisjuustona meidän perheen jääkaapissa on Ingmanin Pohjanpoika. Se on edullista ja huomattavasti maukkaampi kuin Valion verrokkituote Oltermanni. Valiolla vastaavaa makua on lähinnä Turunmaa, joka taas on jo reilusti kalliimpaa kuin Pohjanpoika.

Ja talvi-illan mukava seurusteluvaruste on raclette-grilli, vaikka sillä nyt ei "oikean" racletten tunnelmaan pääsekään. Ja jos vaan mahdollista niin ehdottomasti kannattaa ostaa raclettejuusto tiskistä, koska se suojakaasu ei maulle mitään hyvää tee. Itse pidän sveitsiläistä ja itävaltalaista raclettea ranskalaisia parempana.

Kai sitä jonkinasteinen juustofriikki on kun kaapissa tälläkin hetkellä näkyy olevan Pohjanpoikaa, Koskenlaskijaa, Olympiasulatejuustoa, kahta erimakuista tuorejuustoa, kahta eri valkohomejuustoa, sveitsiläistä raclettea, Aurapaketti ja tietenkin parmesania.

Old TJ
 

ukkometso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Stilttonia toki. Pieniä määriä. Harkiten.

Mutta sitten: Juustoportin "Vuohen gruyere". Aivan mahtavaa. Tarjottimen kunkku, juomaksi Alsacesta Pfaffenheim Pinot Blanc tai Pinot Gris. Mukaan jotain kermaista sinihometta, goudaa, ja ja ja ja .....
 

narri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins ja Jokerit
Stilttonia toki. Pieniä määriä. Harkiten.

Mutta sitten: Juustoportin "Vuohen gruyere". Aivan mahtavaa. .....

Monesta asiasta en varmaan elämässäni ole ollut HIFK -fanin kanssa samaa mieltä, mutta tämä on tosi.

Juustoportin kellarinjuustoa tai keisarinjuustoa myös laittaisin tarjottimelle.
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mutta mutta. Itse olen tähän mennessä ehtinyt moniin tutustua, mutta kovista juustoista on Appenzeller Extra ollut eräs suosikeistani. Kuten sitten sinisistä on nyt muistin pettäessä vedettävä varma kortti, St. Agur (tiedän) vaikkakin eräitä luolissa valmistettuja olen pitänyt hyvinä... Nämä aloittelijalta, joten kertokaa ihmeessä mitä teillä nautitaan, minkä (juustot itse, sekä muut lisukkeet) kanssa? Minkälaisia tarjottimia teillä on minkäkinlaisen ruoan tai tilanteen kanssa? Mitä suosittelisitte mistäkin juustoista kokeilemaan?

Mutta miten nautit juustosi? Itselle toimii ateriaa ennen, jälkeen tai ilman ateriaa. Punaviini ei itselleni sovi, joten ilmeisimmin jotain jää puuttumaan. Tosin, asiaankuuluvin maustein juustoni nautin. Olkoot mausteina sitten viinirypäleet, hedelmät, olut tai pelkät keksit. Miten teillä?

Hassua. Kävin Stockan hulluilla päivillä hakemassa paria eri juustoa ja sanoin että "pistä jotain suosituimpia juustoja kun en minä näistä mitään tiedä". Myyjä antoi minulle juuri nuita mainitsemiasi St. Aguria sekä Gruyerp (?) luolajuustoa. Varsinkin tuo St. Aguri oli aivan mahtavan hyvää.

Itse nautin juustot perinteisesti TUC-suolakeksien, punaisten viinirypäleiden ja punkun kera. Testasin joskus nälissäni punaviinin tilalla kokista ja sekin toimi mainiosti.
 

Old TJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Testasin joskus nälissäni punaviinin tilalla kokista ja sekin toimi mainiosti.

Cokiskin toimii yllättävän hyvin vaikkei heti uskoisi. Sitä ei vaan kannata kokeilla allekirjoittaneen tavoin todella korkealaatuisessa (oli niitä rengasfirman tähtiäkin) ja kalliissa ranskalaisravintolassa (joo - asiakasfirma maksoi). Katseli tarjoilijat allekirjoittanutta pahemmin kuin pariisilaisslummin kapisinta kulkukoiraa kun Cokiksen tilasin juustojen kera. Juustolautanen oli kyllä hyvä.

Kotioloissa myös ihan itse keitetty viinimarjamehu toimii todella hyvin useimpien juustojen kanssa. Lisänä hedelmiä, lähinnä hyvää omenaa ja viinirypäleitä, eikä siihen oikein muuta tarvitakaan.

Old TJ
 

V-man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Cokiskin toimii yllättävän hyvin vaikkei heti uskoisi. Sitä ei vaan kannata kokeilla allekirjoittaneen tavoin todella korkealaatuisessa (oli niitä rengasfirman tähtiäkin) ja kalliissa ranskalaisravintolassa (joo - asiakasfirma maksoi). Katseli tarjoilijat allekirjoittanutta pahemmin kuin pariisilaisslummin kapisinta kulkukoiraa kun Cokiksen tilasin juustojen kera. Juustolautanen oli kyllä hyvä.
Old TJ

Ärsyttävää tuollainen snobeilu makuasioissa. Olin positiivisesti yllättynyt kun katsoin joskus ohimennen sitä maikkarin viini ja juusto tjms. ohjelmaa ja siinä vieraana ollut asiantuntija nimenomaan kehotti testailemaan erilaisia viinejä eri ruokalajien kanssa. Vieraana ollut missi kysyi muistaakseni että käykö valkkari punaisen lihan kanssa ja asiantuntija sanoi että jos se maistuu hyvältä niin se maistuu hyvältä.

Jos uusien makujen yhdisteleminen on junttia, niin kai se pitää sitten syödä toukkia suoraan metsästä ja järsiä eläinten lihat raakana luista.

Australiassa tilasin usein ravintolassa maitoa ruokajuomaksi vaikka se on siellä suurimmalle osalle ihmisistä aivan käsittämätöntä. Tuli vaan syötyä 3kk aikana niin usein ulkona etten jaksanut joka kerta olutta tai limukkaa juoda. Veden kanssa en tykkää syödä kuin pakon edessä.

Mutta otsikkoon liittyen: Lähdenpäs tästä Stokkalle hakemaan taas pari juustoa. Täytyypä kysyä olisiko heillä tuota Stilttonia.
 

#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Mutta otsikkoon liittyen: Lähdenpäs tästä Stokkalle hakemaan taas pari juustoa. Täytyypä kysyä olisiko heillä tuota Stilttonia.
Stiltonia pienestä keraamisesta astiasta (löytyy Stockalta) siitä kaavit pienellä lusikalla pienen palan juustoa ja täytät kuopan portviinillä. Siitä kuopasta sitten kaavit lisää juustoa jolloin saat mukaan hieman portia. Makuelämys on mahtava.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tämän olisi voinut laittaa elintarvikelöytö -ketjuun tai hyvää halvalla -ketjuun, mutta laitanpa kuitenkin tänne.

Nimittäin, nythän on niin että S-kaupat ovat ottaneet uudeksi tavakseen hinnoitella piakkoin 'Parasta ennen' päivämääränsä ohittavat elintarvikkeet puoleen hintaan. Tarkoituksena on tietenkin saada tuotteet myytyä jottei ihan roskikseen tarvitse heitellä. Noh, tämähän on vallan erinomainen juttu meille juustonystäville!

Ehkä makuasia, mutta ainakin itse koen juustot parhaimmiksi juurikin tuon 'Parasta ennen' päiväyksen tiimoilla. Tänäänkin ostoskoriin tarttui valkohomejuusto, joka merkintöjen mukaan vanhenee neljän päivän päästä. Ja puoleen hintaan siis. En valita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös