Heiluuko verkko - Hyökkääjät 2007 - 2008

  • 20 275
  • 135
Suosikkijoukkue
Lukko,Hokki, Leijonat, LA Kings.
Haa.
Eiku semmosesta haluaisin herätellä keskustelua, että kuijjaa on Lukon tulevan kauden maalinteko hanskassa? Tuossa Rullierin ja Alenin (ja muidenkin) sopimusten julkaisujutussa Länsi-Suomessa, valmentajamme Toivola asetti joukkueen tavoitteeksi n. 20 – 30 vähemmän päästettyä maalia omiin. Vertailukohta on ilmeisesti juuri päättynyt kausi. Entäs tehdyt maalit? Strakan ja Dahlmanin mukana meni 39 maalia. Pukkaa kovin mieleen, notta kuka ne tekee? Jos tuosta Toivolan tavoitteesta otetaan käsittelyyn 20 vähemmän päästettyä maalia, niin kait silloin voi pyöristää kadonneet 39 maalia kolmeenkymmeneen (30)?

Em. matematiikkaa käyttäen tulevan kauden maalitilastot voisivat olla Lukon osalta luokkaa n.175 – 170. Tällä maalierolla joukueen sijoitus noussee mahdollisesti Toivolan toivomat 2 – 3 sijaa.

Mutta aiheeseen. Kuka siis tekee kaudella '07 – '08 Lukossa nuo Strakan ja Dahlmanin myötä kadonneet n. 30 maalia?

Toporowski – Saarenheimo – Haataja ketju tuskin enää parantaa peliään tulevalla kaudella. Siksi hyvin onnistuivat päättyneellä kaudella. Päinvastoin, voi ehkä tulla hieman takapakkia, mitä en tietenkään toivo, mutta pidän todennäköisenä. Säästyivät kaikki kolme loukkaantumisltakin. Kyseisen ketjun pistesaldo, 65 + 93, on kyllä mahtava.

Lammassaari nostanee tasoaan, ja tekee enemmän maaleja, kuin viime kaudella. Kymmenen maalin lisäys olisi suuri juttu. Todennäköisesti parannus jää kuitenkin 8 maalin kieppeille. Tämänkin jälkeen on vielä n. +20 maalia tehtävänä. Kuka tekee ?

Viinanenko? Teki Tapparassa 7 maalia viime kaudella. Parantaako Lukossa?

Tuomainen saattaa maalailla muutaman kerran enemmän, kuin päättyneellä kaudella. Tietysti hänen(kin) roolinsa voi olla enempi vääntöpuolella?

Luomala ei paranna. Varsinkin alkukaudesta Straka jakoi huippusyöttöjä, mutta eipä heilunut verkko mielestäni riittävästi.

Yli-Junnila? ???

Paljon jäänee tehtävää tulevalle mahdolliselle ulkomaalaishyökkääjälle...

Muiden hyökkääjien rooli taitaa olla hieman muu kuin varsinainen maalitykki. Ja osa jää varsin vähälle peliajalle.
 

Tibexe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Eihän tuo Lukon hyökkäyspää nyt mitenkään kovalta (vielä?) näytä. Topo-Saarenheimo-Haataja on se ainoa varmasti toimiva kolmikko, jonka varaan on hyvä perustaa, mutta en siltikään usko että yltävät yhtä huikeaan suoritukseen kun päättyneellä kaudella. Tämän trion takana onkin sitten pitkä väli seuraaviin maalintekovastuun-kantajiin. Jatkuuko esim. Lammassaaren kehitys positiivisena, tähän luotan ja oletan että Lamppu onkin sitten se seuraava kaveri Lukon pistepörssissä lähennellen sitä 40 pongoa. Muutenhan tuo kokoonpano sitten näyttääkin taidon ja maalintekovoiman osalta melko lohduttomalta. Onhan siellä Luomalan ja Tuomaisen kaltaista vääntäjää vähän joka kenttään ja Ylli varmastikin hoitaa hommansa kolmosen keskellä vähintään luotettavasti. Mutta, mutta, paljonko nämä n.15 pisteen kaverit loppupeleissä Lukon ongelmaa ratkaisevat? Selvästi lisää käsiä ja maalintekovoimaa kaivattaisiin. Se onko niitä tulossa, on sitten taas täysin eri asia...
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Tuohon kun lisäisi jonkun "sonnenbergin" ja sentterin, siinä olisi kakkosketju Lammassaarella höystettynä. Sitten hyökkäys näyttäisi kunnolliselta. Sen jälkeen jäisi enää yhden pakin haku jostain, mieluiten kädellisen. Onneksi on 2 ulkomaalaispaikkaa käyttämättä, toivottavasti on myös halua täyttää ne kunnon äijillä.

Uskon että Lammassaari korvaa Dahlmanin mukana menneet tehot, ja Viinanen taas ehkä ne Lammassaaren viime kauden tehot (ei kyllä maaleja).

Heikolta tuo hyökkäys näyttää. Yksi hyvä ketju, ja tällä hetkellä yksi toivotaan toivotaan ketju ja kaksi erittäin hyvää puolustavaa ketjua. Kunhan tuo ykkös/kakkosketju saadaan kasaan, ei meillä ole hätää. Pakki nyt tulee varmasti, mutta saapa nähdä kumpaa lajia tuo on...yksi Rullier lisää vai se kädellinen yv-moottori.

Ei tuota jengiä silti näytä koottavan sen mukaan että mistään maalinteosta huolehdittaisiin, vaan enemmänkin vastustajan nollaamisesta. Siihen konseptiin saattaisi sopia toinen Rullier ja pari hyökkääjää. Tämän jälkeen pakisto ja maalivahti olisi aika mukavassa kuosissa. Puolustavat ketjut ottaisivat parhaansa mukaan vastustajan parhaat pois pelistä, ja 2 ketjua yrittäisivät sitten tehdä ne maalit. Kolmea miestä huutaa. Jos taas lähdetään haaveilulinjalle niin Tuomaisen nostaessa tasoaan 15-20 pisteellä, ei ehkä tarvita kuin 2 miestä. Mutta tuo on riskinottoa pahimmillaan.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Il Tempo Gigante kirjoitti:
valmentajamme Toivola asetti joukkueen tavoitteeksi n. 20 – 30 vähemmän päästettyä maalia omiin.
Verkko heiluu varmasti riittävästi tulevallakin kaudella vastustajan päässä ja siitä pitää jo pelkästään huolen ehkä liigan paras viisikko Topo-Peki-Hade.

Mutta 20-30 maalia vähemmän omiin ei riitä mihinkään, vaan luvun pitää olla jossain 50 tietämissä.
 
Suosikkijoukkue
Lukko,Hokki, Leijonat, LA Kings.
Haa.

L4E kirjoitti:
Verkko heiluu varmasti riittävästi tulevallakin kaudella vastustajan päässä ja siitä pitää jo pelkästään huolen ehkä liigan paras viisikko Topo-Peki-Hade.

Ma, ikuisena pessimistinä en usko, että tuo ketju on tulevalla kaudella yhtä liekeissä, kuin oli menneellä. Toki toivon, että asia olisi niin kuin ennustat, mutta siihen kun ehkä tulee loukkaantuminen tms., niin mitäs sitten.
Pelko on persiessä jo nyt... Toivottavasti olen väärässä.

L4E kirjoitti:
Mutta 20-30 maalia vähemmän omiin ei riitä mihinkään, vaan luvun pitää olla jossain 50 tietämissä.

Tässä olemme kyllä nyt täysin samaa mieltä.
 

Akke P.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tibexe kirjoitti:
Eihän tuo Lukon hyökkäyspää nyt mitenkään kovalta (vielä?) näytä.

psychodad kirjoitti:
Heikolta tuo hyökkäys näyttää.

Minusta se ei näytä varsinaisesti heikolta edes tällä hetkellä.

Tuomainen-Straka-Dahlman
Toporowski-Saarenheimo-Haataja
Luomala-Yli-Junnila-Lammassaari
Vainiola-Koponen-Juntunen



Tällä hyökkäyksellä tehtiin viime kaudella liigan neljänneksi eniten maaleja, ja kymmenen kahdestatoista jatkaa. Pois siitä on lähtenyt Straka ja Dahlman; edeltävä menetys, jälkimmäinen ei niinkään. Straka oli oivallinen, mutta ei hän nyt aivan yksin tehnyt Lukon hyökkäyksestä mainiota, eikä hänen lähtönsä sitä yksin tiputa heikoksikaan. Viinanen ja Ben-Amor tuovat jo hyökkäykseen toivottua leveyttä, ja 1-2 oletettua tulijaa täydentää pakan.

Ja on melko lailla tyypillistä länsirannikkolaista pessimismiä lähteä siitä, että " eihän se Saarenheimon kenttä ensi vuonna niin paljon pisteitä tee... ". Varsin mahdollista, mutta jos meille tulisi jostakin taivaan lahjana 150 pistettä viime kaudella liigassa tehnyt kentällinen, oltaisiinko me tyytyväisiä? Luultavasti... Eli ollaan nyt tyytyväisiä, kun meillä sellainen jo on, eikä manata etukäteen mitään floppeja.

Minusta on täysin mahdollista, että hyökkäyksestä tulee lopulta kokonaisuutena jopa viimekautista parempi - ja ainakin tasapainoisempi, mikä osaltaan tulee auttamaan myös omissa kolisevien maalien vähentämisessä. Ja tosiaan 50 vähemmän omiin on oikeansuuntaisempi tavoite...
 

TwentyThree

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Odotukset Topo-Saarenheimo-Haataja -ketjua kohtaan ovat korkealla ja viime kauden jälkeen saakin olla, pisteiden valossa todella huikea kausi, mutta puolustussuuntaan ei niin kovin erikoinen. Kun ketju alkaa toivottavasti ensi kaudella suojella myös omaa maalia niin tehtyjen pisteiden määrä tulee hyvin todennäköisesti laskemaan, mutta Lukon tarkotuskaan ei ole voittaa maalintekokilpailuja vaan maalinestokilpailuja, ja pidemmässä juoksussa parempi niin.

Aika vaikea on vielä hahmotella ketjuja ja sitä mitä keneltäkin odotetaan kun tulijoiden määräkään ei oikein ole tiedossa, mutta Lammassaarelta odotetaan jälleen tasonnostoa ja kaikki edellytykset siihen löytyykin ja uskoisin että mies on kakkosketju kamaa ensi kaudella.

Tuomaisellakin olisi täydet mahdollisuudet kakkosketjun laitaan jos mies alkaisi vaan ajattelemaan siellä kentällä, kulmiin ajaminen pitäisi saada loppumaan ja vahvuuksiaan miehen pitäisi käyttää paremmin jotta hyökkäysvastuuta tulisi enemmän no toivotaan että kesän aikana näistä junnumaisista elkeistä päästäisiin eroon, sillä miehestä kyllä löytyy aineksia vaikka mihin.

Ensi kaudella puolustuksen kustannuksella hyökkäämisestä pitää päästä eroon koska henkilökohtaiset pisteet eivät saisi mennä joukkueen menestykseen edelle.
 
Viimeksi muokattu:

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Ketjun aiheeseen vastaaminen juuri tällä hetkellä on hieman liian aikaista, koska hyökkäyspää ei käsittäkseni ole vielä valmis. Mutta jos aloitetaan spekuloimalla sillä, mitä on menetetty, niin melkein 40 maalia kahden ykköskentänmiehen muodossa ei ole tietenkään vähän. Näiden maalien tekeminen vaatii luonnollisesti paljon, joskaan en haluaisi ajatella asiaa niin, että vain kahden uuden miehen pitäisi nämä osumat rakentaa, vaan lähtisin liikkeelle siitä ajatuksesta, että esim. Luomala joki paransi peliään kuin se kuuluisa sika sitä juoksuaan, tulee olemaan esimerkkinä yksi pelaaja, joka latoo ensi kaudella sen 15 reppua, jos vain suinkin terveenä pysyy koko kauden. Voi kyllä tehdä jopa enemmänkin, sen verran nousujohteinen miehen kausi oli ennen luokkaantumista. Muutenkin haluan olla liikkeellä sillä ajatusmallilla, että kaikki kentät osallistuvat näihin maalintekotalkoisiin entistä enemmän. Tero Koponenkin jäi kokonaan ilman osumaa, ja tämän tyyppiset ongelmat eivät saa olla arkipäivää ensi kaudella.

Yksi varsin merkittävä kokonaisuus on tämä viisikkopelaaminen, eli mitä paremmin se toimii, sen enemmän a-luokan maalipaikkoja yleensäkin syntyy. Tässä asiassa vastuu on tietysti ensisijaisesti valmennuksella, jonka toimenkuvaan kuuluu kaivaa esiin jokaisesta se paras osaaminen.

Ketjun otsikkoon edelleen viitaten sanoisin, että puolustuksella on suuri merkitys tässä asiassa, jos pelin kääntäminen onnistuu niin, kuin modernissa pelitavassa kuuluu onnistua. Joka kerta kiertäminen oman maalin takaa, kun ei kuulu siihen tapaan, ja toivottavasti tästä asiasta päästään eroon mahdollisimman paljon. Sivulle kirjoittanutta suoraan sanoen vituttaa nähdä, kun puolustaja saa kiekon oman siniviivan ja b-pisteen välissä, ja siitä on ikäänkuin pakko lähteä liikkeelle aina sillä kierroksella oman maalin ympäri. Kaikki pakit eivät tätä toki tehneet, mutta varsinkin Lahteen mennyt osasi kyllä tämän tempun varsin hienosti.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Akke P. kirjoitti:
Minusta on täysin mahdollista, että hyökkäyksestä tulee lopulta kokonaisuutena jopa viimekautista parempi - ja ainakin tasapainoisempi

Tuohon minäkin uskon, ja toivon että se saavutetaan. Ei näillä miehillä, mutta jos hankinnat ovat hyvät niin sitten onnistuu. Ja siihen juuri pitääkin pyrkiä että se on parempi ensi kaudella.
 

Korinekki

Jäsen
Yksi asia toki pitää muistaa. Haataja-SHeimo-Topo eivät ehkä yksittäisinä pelaajina ole liigan paras koostumus, mutta kolmikkona he ovat parempia kuin osiensa summa. Tämä ketju oli jo viime kaudella selvästi meidän ykkösketju. Samanlaisia pisteitä ei tarvitse tehdä, kunhan joukkue pärjää paremmin.
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei tuosta Lukon hyökkäyksestä nyt sentään heikkoa saa, vaikka jotkut täällä niinkin ovat sanoneet. Lisäksi kannattaa sitä päätä ottaa sen verran takapuolesta päivänvaloon, että katsoo muiden joukkueiden rostereita ja hankintoja ja tekee sen pohjalta vertailuja. Ja kas kummaa, Lukolla onkin pullat ihan helvetin kuumassa uunissa.

En minä ainakaan pidä Savianon (Tappara) tai Nikiforukin (SaiPa) tai edes Tähtisen (Ässät) ja muutamien muiden hankintoja yhtään sen parempina kuin esim. Viinasen ja Ben-Amorin hankinnat. Päinvastoin.

Ehkä yksi hyökkääjä voidaan hankkia, mutta sitäkin voidaan venyttää pitkällekin. Sen sijaan, niinkuin triljoonaan kertaan on todettu, puolustukseen pitää ne kaksi kovaa seppää vielä saada. Se osa kun ei kestä vertailua monenkaan liigajoukkueen kanssa toistaiseksi.

Mutta uskon, että Lapa hoitaa:)
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Mark Fox kirjoitti:
En minä ainakaan pidä Savianon (Tappara) tai Nikiforukin (SaiPa) tai edes Tähtisen (Ässät) ja muutamien muiden hankintoja yhtään sen parempina kuin esim. Viinasen ja Ben-Amorin hankinnat. Päinvastoin.

Ehkä lähdemme sitten erilaisista odotuksista. Minä en halua että lukon päävastustajat ovat totaalisen remonttiin menevä tappara, saipa tai ässät. Mieluummin vertaan sitä ketä tulee kärppiin, jokereihin ja IFK:hon.

Viinanen ja Ben-Amor ei paljon paina vertailussa Ondrej Kratenaan, ja muut noista eivät ole julkaisseet vielä mitään.

EDIT: Jokerithan julkaisee parin tunnin sisällä nimiä. Veikkaan että sieltä kuuluu muutakin kuin kolmos/nelosketjun nimiä.
 
Viimeksi muokattu:

Korinekki

Jäsen
psychodad kirjoitti:
Ehkä lähdemme sitten erilaisista odotuksista.

Nimenomaan. Lukossa kannattaisi nyt kysyä herrojen itseltään ja toisiltaan, mitä ja minne halutaan. Ei tuolla rosterilla tulla pelaamaan kuuden sakissa. Vähintään kolme hankintaa tarvitaan (2pakkia), jos halutaan edes haaveilla suorasta pudotuspelipaikasta.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Korinekki kirjoitti:
Lukossa kannattaisi nyt kysyä herrojen itseltään ja toisiltaan, mitä ja minne halutaan. Ei tuolla rosterilla tulla pelaamaan kuuden sakissa.
Toivola sanoi jossain haastattelussa, että huhtikuun puolella ensi keväänä olisi tarkoitus kovastikin vielä pelata pelejä, joten tuosta kyllä saa sen käsityksen, että kuuden sakkiin luulisi tähtäyspisteen olevan. Tosin mitään virallista tavoitetta ei ole vielä annettu julkisuuteen, jonka kyllä ymmärtääkin, koska joukkue ei vielä ole valmis kokonaisuudessaan, vaikka nimiä on papereissa jo 31 pelaajalla. Tämä kyllä on jo niin iso määrä, että hankinnat saisivat olla minun puolestani enemmänkin laatua kuin määrää, mutta odotellaan.
 

Korinekki

Jäsen
Aeroman kirjoitti:
Toivola sanoi jossain haastattelussa, että huhtikuun puolella ensi keväänä olisi tarkoitus kovastikin vielä pelata pelejä, joten tuosta kyllä saa sen käsityksen, että kuuden sakkiin luulisi tähtäyspisteen olevan. Tosin mitään virallista tavoitetta ei ole vielä annettu julkisuuteen, jonka kyllä ymmärtääkin, koska joukkue ei vielä ole valmis kokonaisuudessaan, vaikka nimiä on papereissa jo 31 pelaajalla. Tämä kyllä on jo niin iso määrä, että hankinnat saisivat olla minun puolestani enemmänkin laatua kuin määrää, mutta odotellaan.

Toivola on kunnianhimoinen valmentaja, ja mies haluaa aivan varmasti parantaa ja pelata pidempään. Miten on seurajohdon laita?
Määrää on, onko laatua tarpeeksi?
Tuossa 31 pelaajassa on muutamia sellaisia kavereita, joilla ei ole ensi kaudella mitään resursseja pelata SM-liigaa.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Aeroman kirjoitti:
Toivola sanoi jossain haastattelussa, että huhtikuun puolella ensi keväänä olisi tarkoitus kovastikin vielä pelata pelejä, joten tuosta kyllä saa sen käsityksen, että kuuden sakkiin luulisi tähtäyspisteen olevan.
Mielestäni Toivola sanoi jossain haastattelussa, että tavoitteena on olla runkosarjassa 2-3 pykälää korkeammalla . Mutta tuo ei tainnut silti olla mikään "virallinen" tavoite, vaan pikemminkin valaisu millaisilla ajatuksilla Toivola kauteen tähtää.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
L4E kirjoitti:
Mielestäni Toivola sanoi jossain haastattelussa, että tavoitteena on olla runkosarjassa 2-3 pykälää korkeammalla . Mutta tuo ei tainnut silti olla mikään "virallinen" tavoite, vaan pikemminkin valaisu millaisilla ajatuksilla Toivola kauteen tähtää.
Nimenomaan näin tuossa aikaisemmin kirjoitinkin, ettei virallista tavoitetta ole missään julkistettu.

Sen verran selvennykseksi tähän pelaajatarpeeseen, että jos hankinnat ovat luokka Paul Healey tai joku Bararuk, niin sitten on syytä vetää liinat kiinni, koska näistä ei kostu kukaan muu kuin Finnair.
 

Mark Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
psychodad kirjoitti:
Ehkä lähdemme sitten erilaisista odotuksista.

Emme lähde. Minäkin odotan Lukon menestyvän, mutta uskon ehkä liiankin sinisilmäisesti, että nykyrosterista nostaa muutama pelaajaa reilusti tasoaan viime kaudesta. Esimerkkinä Lammassaari ja varsinkin Tuomainen, jonka uskon lyövän kunnolla läpi liigaeliittiin ensi vuonna.

Eli pointtini oli se, että itse olisin tyytyväinen, vaikka hyökkäykseen tulisi enää yksi kunnon sentteri ja pakistoa vahvistettaisiin tuntuvasti.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Aeroman kirjoitti:
Nimenomaan näin tuossa aikaisemmin kirjoitinkin, ettei virallista tavoitetta ole missään julkistettu.

Sen verran selvennykseksi tähän pelaajatarpeeseen, että jos hankinnat ovat luokka Paul Healey tai joku Bararuk, niin sitten on syytä vetää liinat kiinni, koska näistä ei kostu kukaan muu kuin Finnair.

Joo kyllä minäkin toivon että nimet ovat luokkaa Jason Krog, Brett Sterling, Darren Haydar, Yanick Lehoux (tuota nimeä olen tarjonnut jo pari kautta), Jason Jaffray, Petr Sykora, Zbynek Irgl, Jaroslav Hlinka, Jaroslav Bednar, Pavel Patera, Martin Prochazka...

Saa Lapa ihan vapaasti valita...

Ja pakkipuolelle tyyliin Curtis Murphy, Nathan Oystrick, Micki DuPont, Dan McGillis, Andy Delmore..
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
psychodad kirjoitti:
EDIT: Jokerithan julkaisee parin tunnin sisällä nimiä. Veikkaan että sieltä kuuluu muutakin kuin kolmos/nelosketjun nimiä.
HPK:n Lahti ja Leino hyökkäykseen olivat ykköskorin miehiä, muuten ei mitään hälyyttävää kerrottavaa sieltäkään suunnalta. Itseasiassa enemmän kyllä kiinnostaa tuo HIFK:n torstainen julkistaminen, koska ollaan oltu samoilla vesillä liikkeellä ilmeisesti muutaman pelaajan suhteen.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Aeroman kirjoitti:
HPK:n Lahti ja Leino hyökkäykseen olivat ykköskorin miehiä, muuten ei mitään hälyyttävää kerrottavaa sieltäkään suunnalta. Itseasiassa enemmän kyllä kiinnostaa tuo HIFK:n torstainen julkistaminen, koska ollaan oltu samoilla vesillä liikkeellä ilmeisesti muutaman pelaajan suhteen.

Joo, täytyy toivoa että nuo kaverit lähtevät kuitenkin NHL:ään ensi kaudeksi. Mutta niinhän se menee että meidän julkistusten pitäisi olla jokereita kovempia, koska olivat viime kaudella meitä niin paljon edellä. Lahti ja Leino ovat kovempia kuin Viinanen ja Ben Amor, mutta tosiaan hyvin mahdollista on että jokereilla jää näitten jätkien kanssa luu käteen. Jokelakin oli varmasti varmempi sijoitus kuin Rullier. Jokereilla onneksi lähtijöiden lista on suurempi.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
psychodad kirjoitti:
Mutta niinhän se menee että meidän julkistusten pitäisi olla jokereita kovempia, koska olivat viime kaudella meitä niin paljon edellä.

En täysin ymmärrä tätä logiikkaa. Pelaajat pelaavat eri tavalla eri kausina, toiset paremmin ja toiset huonommin. Käytännössä siis ensi kaudella Haataja ei välttämättä tee yli 20 maalia, mutta puskista nousee joku kaveri joka kuittaa tuon homman niin, että kokonaissaldo menee reilusti plussalle.

Lisäksi jääkiekkojoukkuetta ei kasata ainoastaan nimillä, vaan roolitus ja valmentajan kaavailut näyttelevät myös suurta osaa.

Ei siis kannattaisi aina tuijottaa vain ja ainoastaan niitä nimiä selässä, vaan miettiä joukkuetta ja pelaajien rooleja enemmänkin kokonaisuuksina.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Näkkäri kirjoitti:
Ei siis kannattaisi aina tuijottaa vain ja ainoastaan niitä nimiä selässä, vaan miettiä joukkuetta ja pelaajien rooleja enemmänkin kokonaisuuksina.

Kokonaisuutta minä tuijotankin, ja kokonaisuudesta puuttuu pari ykkös/kakkosketjun jätkää ja kiekollinen pakki. Ei niillä nimillä ole väliä, kunhan pystyvät siihen mitä tarvitaan. Ja uskon että sellaisia miehiä löytyisi noista mainitsemistani nimistä, ei omista 3-4 ketjun äijistä. Lukolla on nyt hyvä tilanne 3-4 ketjuissa, niihin ei tarvita ketään enää, ja Saarenheimon ketju on myös valmis. Lammassaaren uskon olevan ensi kaudella jo tarpeeksi tehokas pelatakseen 1-2 ketjun laidassa joten paria jätkää vaille on hyökkäys. Pakistossa ei ole käsiä, niitä tarttis sinne saada. Ja jos ei käsiä hommata, niin sitten ainakin todella laadukas puolustava pakki, jotta saadaan kaikki pakkiparit tasapainoon.

Nämä ovat minun näkemyksiäni. Toivolalla voi olla näkemys että kakkosketjun voi kasata Viinasista ja Luomaloista ja samalla heikentää sitten näitä kolmos ja nelosketjuja laittamalla näitä Kovasia ja junnuja sinne. Toivon vaan ettei tämä ole se mitä lähdetään hakemaan. Ja uskon vahvasti ettei tuollaiseen sorruta.

EDIT:
Hahmotellaan nyt vielä varmuuden vuoksi

Haataja-Saarenheimo-Toporowski
xxx - xxx- Lammassaari
Tuomainen-Yli-Junnila- Viinanen
Ben Amor- Koponen- Luomala
Juntunen

Tuollaisella ajatuksella minä rosteria katson hyökkäyksen osalta.
 
Viimeksi muokattu:

TwentyThree

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Näkkäri kirjoitti:
Lisäksi jääkiekkojoukkuetta ei kasata ainoastaan nimillä, vaan roolitus ja valmentajan kaavailut näyttelevät myös suurta osaa.

Ei siis kannattaisi aina tuijottaa vain ja ainoastaan niitä nimiä selässä, vaan miettiä joukkuetta ja pelaajien rooleja enemmänkin kokonaisuuksina.

Näinhän se menee, mutta Lukon tilanne on kuitenkin tällä hetkellä se että jäljellä olevat hyökkäyspään pelipaikat tarvitsee täyttää jollain muulla kuin puhtailla toivotaan toivotaan -hankinnoilla sillä aika tärkeässä roolissa esimerkiksi se tuleva sentteri tulee olemaan sillä ilman laatu sentteriä Lammassaaren ja varauksella Tuomaisen tulee olla todella vaikee nostaa tasoaan tarpeeksi.

Tuomaisen peluutus kakkosessa vaati kyllä jo todella hyvän sentterin löytämistä, eli mielestäni yhdellä laatu hankinnalla hyökkäyspäähän voitaisiin tuo hyökkäys saada tarpeeksi hyvään kuosiin, mutta jos ei todellaista laatua senaa löydetä niin ehkä kakkosen laitaankin joku tarvitsisi hommata...

Roolitus on vaikeaa jos palapelissä on samoja paloja liikaa ja kun ne eivät sovi oikein yhteen siellä hyökkäävissä ketjuissa, niin odotukset ovat sen takia korkealla.
 

Korinekki

Jäsen
Number 87 kirjoitti:
Näinhän se menee, mutta Lukon tilanne on kuitenkin tällä hetkellä se että jäljellä olevat hyökkäyspään pelipaikat tarvitsee täyttää jollain muulla kuin puhtailla toivotaan toivotaan -hankinnoilla sillä aika tärkeässä roolissa esimerkiksi se tuleva sentteri tulee olemaan sillä ilman laatu sentteriä Lammassaaren ja varauksella Tuomaisen tulee olla todella vaikee nostaa tasoaan tarpeeksi.

Juurikin noin. Nuorten, lahjakkaiden pelaajien nouseminen kovalla tasolle vaatii toki peliaikaa ja vastuuta, mutta ehkä vielä tärkeämpää on se, kenen kanssa se peliaika pelataan. On täysin eri kurvailla 20minuuttia Strakan kuin Koposen kanssa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös