Jari Porttila teki sen taas...

  • 680 610
  • 1 739

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
KPL kirjoitti:
Meinasin jo uskoa, mutta muutin mieleni jostain syystä.

Voi elämäni kevät... KPL ei siis usko, että joku on voinut jutella Heidi Suomen kanssa? Jos olisi itkua vääntävä hymyilyvä hymiö niin tähän sen laittaisin. Jari Porttila ei todellakaan ole Maikkarin miehiä, vaan freelancerina sinne juttuja tekevä. Jarilla on oma firma, jonka nimeä en nyt tähän hätään muista. Maikkari maksaa miehelle hyvää liksaa (en kylläkään ymmärrä miksi) ja Porttila lojaalisuudesta ei tee tee juttuja muille kanaville vaikka periaatteessa sekin olisi mahdollista. Tarkoitan siis tv-kanavia.
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
HCM kirjoitti:
Voi elämäni kevät... KPL ei siis usko, että joku on voinut jutella Heidi Suomen kanssa? Jos olisi itkua vääntävä hymyilyvä hymiö niin tähän sen laittaisin. Jari Porttila ei todellakaan ole Maikkarin miehiä, vaan freelancerina sinne juttuja tekevä. Jarilla on oma firma, jonka nimeä en nyt tähän hätään muista. Maikkari maksaa miehelle hyvää liksaa (en kylläkään ymmärrä miksi) ja Porttila lojaalisuudesta ei tee tee juttuja muille kanaville vaikka periaatteessa sekin olisi mahdollista. Tarkoitan siis tv-kanavia.

Urheilusportti Oy:n tj on ainakin Jari Porttila. Pitäisiköhän laittaa itsekin urkkissporttis Oy pystyyn, paljollakohan maikkari ostaisi raportin Brasilian rantalentopallotyttöjen leiriolosuhteista...
 
HCM kirjoitti:
Jari Porttila ei todellakaan ole Maikkarin miehiä, vaan freelancerina sinne juttuja tekevä. Jarilla on oma firma, jonka nimeä en nyt tähän hätään muista.

Minä kyllä uskon tuon enkä aiheesta väittele. Kiinnostaisi vain tietää, missä vaiheessa Sporde on lähtenyt omille teilleen maikkarilta? Hän on kuitenkin ollut päällikkömiehiä maikkarin urheilussa aikoinaan. Jossain vaiheessa on ilmeisesti saanut sovittua asia maikkarin kanssa sille mallille, että on ollut taloudellisesti kannattavampaa (ja vapaampaa) tehdä hommia oman firman kautta.

Perskules, minäkin taidan perustaa oman firman joka tarjoaa yhtä tasokkaita kolumneja tekstikanavalle!
 

brehme_

Jäsen
Suosikkijoukkue
prosenttikiekko
KPL kirjoitti:
Juuri näin. Sportza pärjäisi takuulla politiikassa ja ties vaikka mies olisi ihan ministeritasoa, jos olisi aikanaan politiikan valinnut. Siitä olen tosin erimieltä, että Spordella olisi käynyt hirveä munkki. Taitoa se on. Tietysti Sporttila on varmasti ollut oikeassa paikassa oikeaan aikaan, mutta on silti mestarin taitojen vähättelyä käyttää sanaa tuuri ja Jari Porttilan urakehitys samassa lauseessa.

Joo pieni korjaus eli en väittänyt missään nimessä Sporden pitkän, hienon uran olevan hyvää munkkia tai sinne päinkään vaan tarkoitin nimenomaan, että mies jättää tarkoituksella itsestään sellaisen kuvan. Miehessä on joitain samoja kirjoittajan ominaisuuksia kuin jatkoajan nimimerkki ervatsalossa. Mun mielestä ihan älyttömän hienoa miten tämä koko kansan koala vetää suomalaisia höplästä ihan kuus nolla.
 

Johan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
HCM kirjoitti:
muista. Maikkari maksaa miehelle hyvää liksaa (en kylläkään ymmärrä miksi) ja Porttila lojaalisuudesta ei tee tee juttuja muille kanaville vaikka periaatteessa sekin olisi mahdollista. Tarkoitan siis tv-kanavia.

Tuskinpa se nyt ihan lojaalisuudesta jättää tekemättä juttujaan muihin mediohin. Olisikohan kuitenkin niin, että juttunsa ovat sen verran paskoja, etteivät ne kelpaa muualle kuin Alma Medialle (vai mikähän lie nykyään omistajavaihdoksen jälkeen). Sinällään sopii Alma Median brandiin kuin nyrkki silmäpussiin. Ihanat aamut, Amorin kaaret, Radio Novan mukavaa juttelua kaiklle, varokaa hirviä Möyhnävällä ku siellä autoilette jne, ihan samaa tasoa on sporde.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Suomen maajoukkue, altavastaajat
Ja kuten arvata saattoi, nyt kun joulusta on selvitty, pääsee tämä armoitettu kynän taitaja ja journalismin johtotähti jälleen vauhtiin kertoessaan tekstikanavan kolumnissaan totuuden Kiprusoffin jättäytymisestä olympialaisista.

Satun tietämään...
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Huuru_Sauhunen kirjoitti:
Ja kuten arvata saattoi, nyt kun joulusta on selvitty, pääsee tämä armoitettu kynän taitaja ja journalismin johtotähti jälleen vauhtiin kertoessaan tekstikanavan kolumnissaan totuuden Kiprusoffin jättäytymisestä olympialaisista.

Satun tietämään...

Satun tietämään että tuo Porttilan teksti oli taas sitä huttua ettei ketään olisi harmittanut vaikka olisi jättänyt kirjoittamatta. Eihän siinä mitään vikaa muutoin ollut kuin sisällön puute (sama ongelma vaivaa tätäkin aivopierua.) Porttilalle kolumnin aihe ihan ilmaiseksi, lähdepä käväisemään Calgaryssa ja käy kysymässä pääkallonpaikalta syytä tapahtumiin, ota Karpo mukaan.
 

TonyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
faaip de oiad kirjoitti:
Satun tietämään että tuo Porttilan teksti oli taas sitä huttua ettei ketään olisi harmittanut vaikka olisi jättänyt kirjoittamatta. Eihän siinä mitään vikaa muutoin ollut kuin sisällön puute (sama ongelma vaivaa tätäkin aivopierua.)

Juuri näin. Itse olen ymmärtänyt, että kolumnissa tulisi huokua kirjoittajan erityisasiantuntemus kirjoituksen aihepiiristä. Viimeinenkin tuotos jätti lukijalle, tai ainakin minulle, täysin mitäänsanomattoman tunteen - aivan sama kuin ei olisi lukenutkaan. Ei mitään uutta. Lisäksi minua vaivaa tuo linjattomuus mikä jutuissa esiintyy. Ylipäätään se, että herra Porttilan pitää päästä suoltamaan ala-arvoista tekstiään asiasta kuin asiasta, on ihmetyksen aiheenani.

Profiloitumista ja erityisasiantuntemusta suositaan monilla työpaikoilla nykyisin. "Yleismies jantusille" ei usein löydy enää sijaa. Se, että Porttila yrittää ottaa hansikkaaseensa koko urheilumaailman kentän, näkyy valitettavan hyvin noissa teksteissä.

Mutta minkäs teet, kun herralla riittää "sanottavaa" ja suosio sen kun kasvaa :)
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Pukkasit Jari sitten taas kolumnin. Reilut parikymmentä lausetta, monenlaisia välimerkkejä, puolenkymmentä kysymysmerkkiä, jopa yhden puolipisteen ja huutomerkin, niin sitä pitää. Vielä kun kolumneissasi olisi asiaakin, niin niitähän voisi luulla jonkin toimittajan tekemäksi, oletko ajatellut sitä?
Seuraavaksi voisit miettiä lukuisten välimerkkien lisäksi hymiöiden käyttöä, onko käynyt mielessä? Tosin sellaista hymiötä, jolla olisi suuren suuret silmäpussit en ole havainnut mutta voisit vaikka itse sellaisen värkätä, kyllä se sinun taidoillasi onnistuu, usko pois. Ja jos ei onnistu, niin kilauta maikkarille jollekkin kaverille, kyllä ne sinua siellä auttaa. Kolumniesi loppuun löytyy jo nyt valmis hymiö, se on sellainen punertava naamataulu jossa on sellainen vaivautunut ilme....se kuvaa olotilaa kun ihmistä hävettää.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Lisäalueen mies kirjoitti:
Tosin sellaista hymiötä, jolla olisi suuren suuret silmäpussit en ole havainnut mutta voisit vaikka itse sellaisen värkätä, kyllä se sinun taidoillasi onnistuu, usko pois.

Ettei tämä viesti täysin chättimiseksi mene, kirjoitanpa tähän jotain täytettä parhaaseen spordetyyliin. Alla kuitenkin hymiö, joka täyttänee vaatimukset, vaikkei se nyt aivan oikealta näytäkään puhtaana tekstinä.

B) tai ehkä vakavampi B|
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tietojeni mukaan Porttila on jo varsin hyvin perillä Kiprusoffin poisjäämisen todellisista syistä, vaikutusvaltaisena suomalaishahmona ei vaan niitä vielä viitsi kovaan ääneen huudella.

Ensi talvena, vuoden 2006 joulumarkkinoiden alla julkaistavassa kirjassaan "Vilppi, rohkeus ja sankaruus - urheilutotuuksia Kauhavalta Cannesiin" Porttila aikoo seikkaperäisesti paljastaa, kuinka nuorempi Kiprusoffin turkulaisista kiekkoveljeksistä jätti Torinon olympiakisat väliin dopingin vuoksi.

Jos kyseessä olisi Kanadan, Latvian tai Ruotsin kiekkojoukkueelle tärkeä lenkki, olisimme lukeneet kohua herättäneen vetäytymisen syistä jo Porttilan tiistaina ilmestyneestä kolumnista. Kiprusoffin tapauksessa suuri sinivalkoinen urheilutoimittajamme ei kuitenkaan ole lähtenyt miekkailemaan kynällään kohti perimmäisiä kysymyksiä valtamedian valokeilassa paistatellen, tietäen siitä syntyvän kohun jättävän kohtalokkaan jälkensä maamme urheiluyhteisöön tärkeän olympiatalven lähestyessä kohti huipennustaan.

Porttila ei totuuden ja periaatteiden miehenä onneksi kuitenkaan vaikene tästäkään kipeästä aiheesta lopullisesti, vaan konnat saavat ansionsa mukaisen käsittelyn Porttilan tekeillä olevan kirjan kautta. Porttilan kirjoitustyylin vuoksi kirja venyy kuulemma lähes 2000-sivuiseksi eepokseksi, mutta asiaa on sitäkin enemmän.

Joka tapauksessa Jatkoaika.comin lukijoilla on jo nyt herkullinen mahdollisuus päästä kirjan kansien väliin. Tässä ainutlaatuisessa ennakkokatselmassa ei totuuksia kaihdeta, alempana on luvassa Kiprusoff-saagaa käsittelevä osuus Porttilan kohukirjasta. Lue jos uskallat.

----------------------------------------------------------------------------------------------
"Yleisesti poliitikkoja pidetään mestarihuijareina, mutta Torinon olympiakisoja edeltävät kuukaudet osoittivat käytännössä, että he ovat vain amatöörejä todellisten ammattilaisten, urheilijoiden rinnalla.

Suomalaisurheilijoita ollaan täällä keski-Euroopassa pidetty Lahden tapahtumista huolimatta rehellisinä, työn kautta menestykseen tähtäävinä urheilijoina. Ainoastaan hiihdon lajiliitto on ollut jatkuvan suurennuslasin alla vuoden 2001 jälkeen, kiitos norjalaisen kyttäyskulttuurin.

Mikä on norjalaisten vahtaamisen perusteena, sitä voimme vain arvuutella. Mutta siitä lisää kappaleessa "Norja vs WADA: 6-0."

Raha ja sen mukana tuleva valta on kuluvalla vuosituhannella sokaissut vahvimmankin sielun myös suomalaisessa urheilukulttuurissamme. Näinä joukkuehenkeä korostavina aikoina voidaankin kysyä, kuinka vahva sielu myy joukkueensa edun oman tähtihetkensä vuoksi?

Mihin vedetään uskollisuuden raja petturuuteen nähden? Milloin itsekkyys ajaa arvokkuuden ja omantunnon edelle?

Kovin odotuksin Torinon olympialaisiin valmistautuneen jääkiekkomaajoukkueemme huippumaalivahti Miikka Kiprusoffin ympärille kehkeytyi kisojen alla verkko, joka koostui lopulta pelkistä valheista sekä puolitotuuksista.

Epäloogisuuksia kyseinen verkko oli joka tapauksessa pullollaan, yleisöä ja kansaa vedätettiin surutta.

Ei ole sattumaa, että Pohjois-Amerikan länsirannikolla tuskailevasta maalivahdista leivottiin kansainvälinen tähti yhdessä yössä. Miikka Kiprusoffin tähti oli jo laskemassa, kunnes hän päätti muuttaa sen suuntaa. Parhaaksi katsomallaan tavalla.

Vai kenties ainoalla mahdollisella tavalla?

Kanadan puolella kraanavesi ei ole kummempaa kuin Aurajoen tai Tyynen valtameren äärellä.

Calgary Flamesin maalivahtivalmennus ei ole kummempaa kuin TPS:n tai San Jose Sharksin ammattitaitoisissa organisaatioissa.

Kuitenkin vain nykyisen työnantajansa Calgary Flamesin riveissä Kiprusoff on yltänyt huippuvireeseen korkeimmalla tasolla, samalla kun miehen ulkoinen olemus on muuttunut työsuhteensa aikana kuin päivästä yöksi. Moni yllättyi karvattomana tunnetun Kipperin esiintyessä vuoden 2004 Stanley Cup-finaaleissa tuuhea parta leukaansa vuortaen.

Kiihtynyt parrankasvu ja maagiset torjunnat, sattumaako?

Yllätyksenä koko kiekkomaailmalle olivat tulleet jo runkosarjakauden aikana Kiprusoffin esittämät uskomattomat torjunnat.

Yllätyksenä oli tullut myös paikallisessa eläintarhassa syntyneen vuoristovuohen nimittäminen Kipperiksi suomalaisvahdin mukaan.

Varsinainen yllätys on kuitenkin se, mistä kukaan ei suostu puhumaan.

Suomen olympiajoukkueen valinta päättyi lopulta maalivahtivalintojen osalta täydelliseen farssiin, kiitos Miikka Kiprusoffin. Kiprun tempausta ihmeteltiin joulunpyhinä 2005. Miksi mies ei sanonut Kurrille edes päivää ennen valintoja, ettei hän voi osallistua Torinon kisoihin?

Pimittäminen on aina ollut huijareille ominainen toimintatapa, miksi juuri Kiprusoff ryhtyi pimittämään aikeitansa sekä totuutta niiden takana? Muuttuiko kansan tietoon saatettu nivusvamma vakavaksi vasta siinä vaiheessa, kun Kipru valittiin kisoihin?

Selitysten virta Joulunpyhinä 2005 oli maalivahdin sekä maajoukkueenjohdon puolelta ehtymätön, mutta totuutta ei virallisesti ole kuultu vieläkään. Onko totuutta olemassakaan?

Ja jos totuus on olemassa, kestääkö se päivänvalon?

Vuodenvaihteessa 2005-06 olympialaisiin valmistautuneet urheilijat, Kiprusoff mukaanlukien, tiesivät Torinossa kohtaavansa olympiahistorian tiukimmat doping-testit. Jopa joukkopakoa oltiin uskallettu odotettaa, ja kyllä väkivahvoille NHL-kiekkoilijoille sattuikin loukkaantumisia alkuvuodesta 2006 enemmän kuin normaalin urheilukauden aikana yhteensä.

Jostain syystä Kanadan superlupaus Sidney Crosby "ei mahtunut" mukaan maansa olympiajoukkueeseen. Sama mies on viimeisen viiden vuoden aikana kasvanut alle 50-kiloisesta ruipelosta yli 80-kiloiseksi voimanpesäksi.

Sattumaa?

Crosbyn poisjäänti herätti ihmetystä jopa olympiakomitean sekä WADA:n päättäjissä, mutta asialle ei voitu virallisesti tehdä mitään.

Suomen olympiajoukkueen kohdalla ennakkopelkoja vastaavista hämäräpuuhista ei ollut. World Cupissa kunniakkaasti esiintyneen jääkiekkomaajoukkueemme kohdalla Kiprusoffin yllättävä poisjäänti oli valtava pettymys, sekä huijarikulttuurin valitettava hännännosto.

Kiprusoff-farssin jälkeen minäkin tiedän, kuinka musta selitetään valkoiseksi.

Älkää ihmetelkö, jos kummallisten tekosyiden varjolla seuraavistakin arvokisoista jää pois joukko nimekkäitä suomalaiskiekkoilijoita.

Älkää myöskään ihmetelkö, jos NHL-kaukaloiden kiristyneiden doping-säännösten myötä Venäjän sarjaan siirtyy jatkossa entistä enemmän huippupelaajia Pohjois-Amerikan taalakaukaloista.

Totuuden edessä näkemykset ja jopa kokemukset kuitenkin muuttuvat, jatkossa huijarit menettävät kasvonsa jo ennen asemataistelun alkamista.

Miikka Kiprusoff on lopulta vain yksi palanen tästä palapelistä."

---------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Viimeksi muokattu:

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Iker = Porttila

Ettekö te tajua ihmiset, Porttila huijaa meitä ja kirjoittaa tänne toisella nimimerkillä. Täällä se lukee meidän kehuvia tekstejä ja innostuu entisestään. Kiinni jäit! Ei tuota kirjoitustyyliä voi kopioida, vain ainoa oikea Sporde kykenee tuohon. Kappaleiden pituus ja huikea lennokkuus oli viimeinen naula epäilysteni arkkuun. Melkein ehdin säikähtää etteikö mukana ole lainkaan pahamaineista d-asiaa mutta olihan siellä sokerina pohjalla.
 

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Iker kirjoitti:
Jostain syystä Kanadan superlupaus Sidney Crosby "ei mahtunut" mukaan maansa olympiajoukkueeseen. Sama mies on viimeisen viiden vuoden aikana kasvanut alle 50-kiloisesta ruipelosta yli 80-kiloiseksi voimanpesäksi.

Heheh. Tää oli loistava. On varmaan yhtäkkiä kasvanut pituuttakin aivan perkeleesti, ei varmasti ole puhtaita jauhoja pussissa.
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
Iker=Adventurer

Onko näin? Hyvää tekstiä kuitenkin. Huomaa, että kyseessä ei ole normi kolumni, koska noita yhden lauseen kappaleita on noinkin paljon, mutta kirja on kirja.
 

mission16W

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, MUFC (sympatiat TPS)
Päivän naurut kyllä Ikeriltä. Hirvittää se, ettei tuollainen olisi välttämättä edes kovin kaukaa haettua :)
 

Teacup

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jarille valmis kolumni

Keskustelin mäkihyppyasiantuntijoiden kanssa ja he kertoivat minulle, että Janne oli moraalinen voittaja mäkiviikolla ja salaliiton uhri.

Janne oli siis paras.

Satun tietämään, että Jandan kärkipaikka ei tullut puhtaalla pelillä.

Vaikka olikin jaettu.

Lisätodisteita etsitään.
 

Lugu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jarihan on siitä tunnettu toimittaja, että hän raportoi ja tekee kolumneja vain sellaisista lajeista, joissa suomalaiset pärjäävät. Siksi olisikin mielenkiintoista nähdä hänen kolumninsa, esim. miesten ampumahiihdosta. No ei kai nyt Jari sellaiseen vaivaudu. :) Huipputoimittaja kun on.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Veikkaan että Sporde ei uskalla mennä ampumahiihtoskaboihin, voisi tulla 'vahingossa' luodista päähän.
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Daespoo kirjoitti:
Veikkaan että Sporde ei uskalla mennä ampumahiihtoskaboihin, voisi tulla 'vahingossa' luodista päähän.
Ei surra. Porttilan raportti ampuhahiihdosta voisi mennä samaan muottiin kuin muinainen Suomi-Turkki ottelu olympiastadionilla missä kurdikatsojia ampaisi kentälle. Nyt Porttila kieppuisi ampuma-alueella ja ihmettelisi isoon ääneen miksi häntä häädetään pois kuin suurtakin pahantekijää ja hihkuisi miten luoti viuhahti ihan korvan vierestä. Ja d-asiasta tietysti pieni piikki jonkin maan suuntaan.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Seuraavassa kolumnissaan Sporde paljastaa Norjalaisten käyttävän 12.7mm titaanivaippaista armor-piercing luotia ampumahiihdossa.

Suomi tekee protestin asiasta.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Daespoo kirjoitti:
Seuraavassa kolumnissaan Sporde paljastaa Norjalaisten käyttävän 12.7mm titaanivaippaista armor-piercing luotia ampumahiihdossa.

Jarilla on kuulemma todistusaineistoa asiasta paksun persnahkansa alla.
 

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Uusimmasta kolumnistahan löytyy taas todellinen helmi:

"Seurasin aitiopaikalta (Bischofshofenissa) tuota show'ta"... Varmistus ettei kenellekään jäisi Jarin fyysinen olinpaikka epäselväksi.

Ja vielä varmuudeksi allekirjoitus: Jari Porttila, Bischofshofen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös